פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרבנות מוצץ
    רויטל
    03/05/2010

בתי בת ה-7 שבועות מסרבת למצוץ מוצץ, לעומת זאת היא "בולעת" את אגרופה.
    ניסינו מספר מוצצים, ונסינו להחזיק לה אותו - לא הולך.
    איך משכנעים אותה לקחת מוצץ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרבנות מוצץ

הוספת תגובה

• תגובה לרויטל

דבי גרוס דולב
    04/05/2010

הירויטל
    מוצץ אינו הכרח התפתחותי ולכן אני אינני מאמינה ב"שכנוע"לקיחת מוצץ עבור תינוקות סרבנים. יש תינוקות שמחבבים מוצץ ויש את אלו שלא ויש לכבד רצון זה והעדפה זו של התינוק. הכנסת ידיים לפה גם היא מרגיעה ועונה על צורך אוראלי חשוב. רוב סרבני המוצצים שאני הכרתי עמדו על שלהם ולא לקחו מוצץ בסוף...
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי רויטל

נועה
    04/05/2010

בני לא הסכים לקחת מוצץ עד גיל 3 חודשים ניסיתי את כל סוגי המוצצים. לבסוף מצאתי מוצץ של "נוק" הוא יותר קצר מהשאר מאז האהבה פורחת בינהם.היון אני לא יודעת מה הייתי עושה בלעדיו זה כל כך מרגיע אותו ומרדים אותו, מדהים. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 8 חודשים
    שלי
    03/05/2010

שלום,
    בני בן 8 חודשים, מתפתח יפה, ילד חייכן וחברותי, זוחל זחילת גחון ונעמד על 6. בימים האחרונים הוא לא מסוגל להעסיק את עצמו ליותר מכמה דקות בודדות, מייד בוכה וזוחל אלי, תופס לי את הרגל ולא נרגע עד שאני מרימה אותו.אני מתיישבת ליידו על הרצפה ואז הוא מטפס על הרגליים שלי , מנסה לטפס עלי ואם הוא משחק הוא משחק צמוד אלי, אם אני אקום ויתרחק הוא יתחיל לבכות,
    מה השתבש?? למה הוא מתנהג כך?

לקביעת תור
    סגירה
    בן 8 חודשים

הוספת תגובה

• תשובה

שירי קאשי
    04/05/2010

הי שגית,
    מרחוק בודאי שלא ניתן לדעת מה השתבש. גם מקרוב לא תמיד נוכל לדעת. לכל תינוק של תקופות בהן הוא זקוק ליותר קרבה וחום. זה יכול לנבוע משיניים, ממחלה שמתפתחת, חרדת נטישה שלרוב מתחילה סביב גיל זה, שינויים כלשהם בסדר היום ועוד ועוד. לא כל כך משנה הסיבה אלא רק לשים לב לכך שזו תקופה בה הוא זקוק ליותר וחשוב לתת לו את זה. צריך להיות קשובים לתינוק ובהדרגה לחזור לשגרה הקודמת.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות וגן ילדים
    אורלי
    03/05/2010

שלום,
    אני מאוד מתלבטת אם לרשום את בני בן ה-7 חודשים לגן בשנה הבאה, ז"א בספטמבר שאז ימלאו לו, בע"ה, שנה.
    יש לי סידור עם הסבתות אבל אני רואה ילדים של חברות שבגילו או קצת יותר שכבר במסגרת והתחושה שהם יותר מפותחים, פחות רגישים ובכיינים, כאילו מחוסנים יותר.
    האם חברה של ילדים ומסגרת של גן תורמת הרבה להתפתחות בגיל הזה?
    מהו לדעתכן, הגיל המקסימלי שאפשר "למשוך" ילד בבית?

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות וגן ילדים

הוספת תגובה

• תגובה לאורלי

אורנה עטאר
    05/05/2010

אורלי שלום,
    ההחלטה להכניס למסגרת היא נושא מורכב שיש בו אספקטים רבים שניתן להתייחס אליהם.
    חברה של ילדים אכן תורמת בגיל הזה אך כל הורה ונטיית ליבו.
    אני אישית מאמינה בחשיפה לעוד ילדים כבר בגיל הזה ואפילו לפני ויש הורים שמאמינים שילד צריך להיות בבית כל עוד אפשר.
    מה שחשוב הוא שאם את מחליטה להשאיר אותו בבית - אז להיות מודעת לחשיבות של חשיפה לעוד ילדים באופן קבוע, אם זה בחוג או במפגשים קבועים עם עוד הורים וילדים.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיזיוטרפיה
    דנה
    03/05/2010

הבת שלי אינה מתהפכת עדיין מגב חבטן והיא בת 6 וחצי חודשים
    קבעתי תור לפיזיוטרפיה אך התור הוא רק ל24 לחודש שהיא תהיה בת 7 חודשים ועשרה ימים !!!
    רציתי לדעת האם זה קריטי \יש לציין שהילדה מכניסה רגליים לפה ומתהפכת עד לאמצע עם הרגליים
    אך לא עד הסוף

תודה אמא מודאגת .

לקביעת תור
    סגירה
    פיזיוטרפיה

הוספת תגובה

• התהפכות

שירי קאשי
    04/05/2010

הי דנה,
    בזמן ההמתנה לפיזיוטרפיה אני ממליצה לתרגל בבית. בכל מקרה אם יש באפשרותך להזמין הביתה מדריכת התפתחות באופן פרטי אז כמובן אפשר לטפל מוקדם יותר.
    תרגילים:
    1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתו, לשנות את האופן בו מחזיקים אותו בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתו.
    2..גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
    3.בשכיבה על הגב לגלגל מצד לצד תוך כדי החזקת כל יד עם הרגל בצד שלה.
    4.גלגול פסיבי-בשכיבה על הגב לכופף רגל אחת ולגלגל לצד של הרגל הישרה (לבצע לשני הצדדים).
    5.בשכיבה על הגב נגרה עם צעצוע הושטת יד הצידה ומעבר לראש כך שתנועת היד תוביל להתהפכות. להגברת הגירוי יש לגרות את פנים כף היד ואת הפה.

בהצלחה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנת לילה תקינה
    אורטל מכלוף
    03/05/2010

בתי בת שנה וחודשיים,ואני מאוד מודאגת מכך שהיא דיי הולכת לישון מאוחר בין השעות 9:30-10:00 בלילה.
    בתי רגילה לישון במשך היום שעה אחר ארוחת הבוקר בערך בין 10:30-11:30 ועוד שעה בצהריים בין 16:00-17:00.
    דבר זה כנראה גורם לה לישון יותר מאוחר,אני יודעת שכנראה אני יצתרך לוותר על אחת משני השעות אך איני יודעת איזו,ואיזו חשובה פחות.
    נורא חשוב לי להקנות לבתי הרגלי שינה נכונים אנא עזרי לי.

לקביעת תור
    סגירה
    שנת לילה תקינה

הוספת תגובה

• תגובה לאורטל

אורנה עטאר
    03/05/2010

אורטל שלום
    נסי לאחד את השינות במהלך היום לשינה אחת סביב 12,13 בצהריים ואז ייתכן והיא תלך לישון מוקדם יותר.
    במידה והיא תלך לישון ב13 היא לא תישן שוב ב16.

בהצלחה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה נתמכת
    אביטל
    02/05/2010

שלום,
    בני בן 11 חודשים
    זוחל מצויין על שש והולך סביב רהיטים כבר מגיל שמונה חודשים.
    אף כי הגבלתי אותו עד כה לאחרונה איפשרתי לו לצעוד קדימה נתמך בכיסא או בשולחן פעילות ותוך מספר ימים הוא החל ללכת ממש מהר ולנווט ברחבי הבית מה שכן כשהוא גורר כיסא הוא כמובן לא זקוף.
    אני פונה אליכן כיוון שקראתי באיזה ספר שאם זה המצב כדאי להרחיק לו מעט את הרהיטים בהם נתמך כדי שינסה להעיז לעשות צעד אבל הוא בוחר בפיתרון לש לרדת לשש ואז להעמד מחדש.
    ראוי לציין שהוא לא מנתק כמעט כלל את עצמו מרהיטים אלא לעיתים לשנייה או שתיים בלי לשים לב ובעיקר נתמך בהם רב הזמן אם כי בעדינות רבה (זה יכול להיות תמיכה בבטן תוך כדי השענות עדינה וכשהוא זקוף מרים ידיים או נתמך או ביד אחת בלבד כשאין לו בעיה עם רוטציות)
    הייתי רוצה לעזור לו קצת להתקדם לעבר הליכה עצמאית נכונה מה אפשר לעשות אם בכלל?

בתודה מראש,
    אביטל.

לקביעת תור
    סגירה
    הליכה נתמכת

הוספת תגובה

• הליכה

שירי קאשי
    03/05/2010

הי אביטל,
    בהחלט אפשר לעזור לו להתקדם, יחד עם זאת לזכור שהוא עדיין צעיר ולמרות שנראה כי הוא קרוב להליכה הרי שזה יכול עוד לקחת מספר חודשים וזה בסדר גמור.
    הרחקת הרהיטים צריכה להיות בהדרגה. כלומר בהתחלה להרחיק מרחק כזה שהוא רק צריך להסתובב ולהעביר ידיים. כשיחוש בטחון שזה מרחק לא בעייתי, אפשר להרחיק מעט יותר כך שרק צריך להעביר ידיים אבל יותר למתוח אותן וכך הלאה עד שמגיעים למרחק שהוא צריך לעשות צעד אחד. בנוסף בזמן שהוא עומד עם תמיכה אפשר להגיש לו בועות סבון כל פעם ליד אחרת, גבוה ונמוך ועם רוטציה, על מנת לשפר את המיומנויות שלו ביציבה ושיווי משקל הקשורים בעמידה.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מודאגת
    שיר
    02/05/2010

שלום רב!
    בני בן שנה מתפתח יפה מכל הבחינות .
    הבעייה שלנו היא עם האוכל,אינו מוכן לאכול לבד לדוגמא:אינו מחזיק את הבקבוק לבד בין אם זה מטרנה,מים או דייסה ,בדרך קבע אני/בעלי מאכילים אותו. אם מנסים לשים לו את הידיים על הידיות של הבקבוק הוא מתנגד.עד היום אולי 3 פעמים הוא אכל לבדו(ז"א שהוא יכול).
    במבה או ביסקוויט אני מאכילה אותו שמה לו בפה והוא נוגס. אם אני שמה לו את זה ביד הוא מועך ולא שם בפיו.
    למשל אתמול הבאתי לו וופל והאכלתי אותו בשלב כלשהו הנחתי את הוופל על השולחן כדי שיקח אז הוא התכופף לשולחן ופתח את פיוכדי להכניסו לפה מבלי להושיט יד ולקחת אותו.
    הבעייה השנייה היא שהוא אוכל רק מזונות שממש טחונים ומרוסקים. לדוגמה גבינות מעדנים גרבר אין איתם כל בעייה אבל כשמביאים לו מזונות שהמרקם שלהם שונה וגס יותר לדוגמא ביצה שלא ממש מרוסקת, אורז, חתיכות קטנות של עוף ועוד דברים שלא מרוסקים הוא לא בולע ומשאיר בפיו או שמוציא החוצה .
    שמתי לב שהוא גם מראה סימני עצבנות מקמץ אגרופים ומחכך את החניכיים אחת בשניה ברגע שנותנים לו מאכל לא מרוסק.
    אני ממש אובדת עיצות .
    ברצוני לציין שאינו במעון והוא איתי בבית האם יש לבני הפרעת אכילה או שזו רק תלות ואיזושהי בעיית התנהגות?
    תודה רבה על המענה ויום טוב :-)

לקביעת תור
    סגירה
    אמא מודאגת

הוספת תגובה

• תגובה לשיר

אורנה עטאר
    03/05/2010

שיר שלום,
    צריך לבדוק אם אין איזה קושי מוטורי בשימוש בידיים והבאתם למרכז הגוף.
    בנוסף יש לבדוק האם קיימת יתר רגישות סביב הפה מה שגורם לו לקושי במעבר לחתיכות קטנות.

תינוקות רבים משתמשים בשלב מסויים בפה לקחת אוכל בלי שימוש בידיים, זו תופעה חולפת.

בכל אופן, אני ממליצה לבצע אבחון במקרה הזה בכדי לשלול או לטפל במקרה של קושי בויסות חושי סביב אכילה.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתעניינת בלימודי התפתחות תינוקות
    דנה
    02/05/2010

שלום, אני מעוניינת להתחיל ללמוד ליווי התפתחותי,ואני ולא מכירה אף אחד מהתחום, הייתי מעוניינת לדעת היכן הכי מומלץ ללמוד את המקצוע? בוינגייט או בצעד ראשון? האם כל העבודה בתחום נעשית במסגרות פרטיות ? וכמובן האם אתן מסופקות מהעבודה? אודה לכן מאד אם תעזרו לי, דנה.

הוספת תגובה

• אני גם אשמח לתשובה

דנה
    03/05/2010

אשמח גם לדעת מה דעתכן על אוניברסטת ת"א האם גם שם כדאי ללמוד ליווי התפתחותי

תודה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לדנה

אורנה עטאר
    03/05/2010

דנה שלום,
    מאחר ושלושתינו בוגרות מכללת "צעד ראשון" אנחנו יכולות ושמחות להמליץ לך על לימודים במכללה בצהלה בתל אביב.
    כבוגרת המכללה, את מוזמנת ליצור איתי קשר טלפונית ואני אשמח לענות לכך שאלותייך.
    בנוסף, במכללה יש אפשרות להגיע לייעוץ ולשמוע פרטים על המכללה ואני ממליצה לך לעשות זאת.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה- ישיבה על הרגלים
    הילי
    02/05/2010

היי,

בני בן שנה וחודש והוא עומד לבד כבר מגיל 8 חודשים (אפילו לפני שהתיישב לבד.. )
    עכשיו הוא יושב רוב הזמן על הברכיים-רגליים והתחת (כלומר שהרגליים מקופלות אחורה ויושב עליהם לא כמו ישיבה רגילה שהרגליים מושטות קדימה..) אמרו לי שיכול להיות שיש עם זה בעיה- האם נכון ? כי הוא עוד מעט הולך.. (הלך כבר איזה 10 צעדים לבד..) אבל על כסא ובכלל ישיבה-נראה שלא יושב יציב..

אשמח לחוות דעת האם הדבר בעייתי ועצה מה לעשות,
    תודה רבה!
    הילי.

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה- ישיבה על הרגלים

הוספת תגובה

• תגובה להילי

דבי גרוס דולב
    02/05/2010

הי הילי
    הדרך הנכונה עבור תינוק להתיישב היא דרך עמידת 6 והטיית הטוסיק לאחור.מכיוון שבנך נעמד לפני שהתיישב, סביר להניח שהיה לו קושי בהתישבות ולכן הדרך אותה מצא להתישבות, על מנת להתגבר על קושי זה, היא דרך עמידה או עמידת ברכיים ומשם ירידה לישיבה שתיארת.אני מתארת נכון את המצב?
    תינוקות בעלי תנועה כזו סובלים פעמים רבות מזקיפת יתר בגב. זקיפה זו מקשה על התיישבות, מקלה מאוד בעמידה מוקדמת ומקשה על ישיבה נינוחה ויציבה. התוצאה היא הישיבה שתיארת , אם ישיבה זו היא בלעדית, בלי סוגי ישיבה אחרים היא גם עלולה להזיק לברכיים. חשוב לבדוק את נושא הזקיפה של בנך, לראות מדוע עדיין אינו יושב טוב ולעזור לו בישיבה תקינה. את כל זאת לא ניתן לעשות דרך פורום לצערי.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכות
    שרון
    02/05/2010

הקטנה שלי בת ארבעה חודשים ולא כ"כ אוהבת לשכב על הבטן.
    היום היא כמעט התהפכה מהגב לבטן, כשמהבטן לגב היא כמובן עדיין לא מתהפכת.
    האם זה משמעותי אם היא תתהפך קודם מהגב לבטן?
    כיצד לעודד אותה לשהות על הבטן? (יש לציין שהיא מחזיקה יפה את הראש אבל מתעייפת תוך 4-5 דקות לכל היותר).

לקביעת תור
    סגירה
    התהפכות

הוספת תגובה

• תגובה לשירי

דבי גרוס דולב
    02/05/2010

הי שירי
    אין חוקיות לגבי צד ההתהפכות הראשון של התינוק, העיקר שזה יקרה עד גיל 6 חודשים.
    לעומת זאת חשוב מאוד לשהות על הבטן זמן ממושך בגיל זה. בפורום זה תמצאי תרגילים רבים לשיפור השכיבה על הבטן. אני ממליצה לתרגל אותם באינטנסיביות ולחזור אלי אם יש שאלות או אם אין שיפור.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות
    בלהה גולדברום
    02/05/2010

שלום, אני אמא בפעם הראשונה - יש לי ילדה כבת 3 חודשים .ההתלבטות שלי היא מתי נכון לתת טעימות של אוכל לילדתי בגיל 4 חודשים או בגיל חצי שנה ?
    ושאלתי השניה איך עושים את זה ?

מחכה לתשובה
    יום טוב,
    בלהה

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות

הוספת תגובה

• תגובה לבלהה

דבי גרוס דולב
    02/05/2010

הי בלהה
    אנו לא עוסקים בתזונת תינקות אבל אני יכולה לספר לך שבעבר ההמלצה הייתה להתחיל בגיל 6 חודשים וכרגע ההמלצה היא לגיל 4 חודשים.
    פרטים נוספים נסי למצוא בפורום תזונת תינוקות
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחיית תינוקות
    אורלי
    02/05/2010

שלום,
    יש לי מס' שאלות:
    1. האם שחיית תינוקות בגיל 7חודשים מומלצת?
    2. האם כשמדובר בתינוק שנמצא מעט בעיכוב התפתחותי (מבחינת התהפכויות) השחייה תעזור או תזיק?
    3. האם יש דרך קופת החולים של הכללית ליווי התפתחותי? או שזה משהו שנעשה רק באופן פרטי?

לקביעת תור
    סגירה
    שחיית תינוקות

הוספת תגובה

• תגובה לאורלי

דבי גרוס דולב
    02/05/2010

הי אורלי
    1. שחיית תינוקות היא חוויה נפלאה
    2. כשיש עיכוב התפתחותי שחייה היא פחות אפקטיבית שכן היא מתבצעת פעם בשבוע למשך זמן קצר.ליווי התפתחותי, לעומת זאת, נותן מענה של תרגול ביתי יומיומי.
    3. לצערי, פרטי בלבד.
    בברכה

דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות
    נעמה
    02/05/2010

שלום..
    בני בעזרת השם יהיה בן 8 חודשים בעוד מספר יומיים והתחיל לזחול לפני שבוע :) והוא כל הזמן מנסה לטפס על דברים כמו מדפים וגם עליי אם אני שוכבת לידו אבל יש בעייה שמטרידה אותי
    כשהוא מטפס עליי ועולה ממצב של 4 ונישען על הרגליים אז הגב שלו ממש לא יציב כזה הוא מתנדד ואם אני לא תופסת אותו אז הוא נופל האם זה נורמלי?? ומתי הגב שלו אמור להיות יציב??יש לציין שהוא ניסה לשבת כמה פעמים ונפל אחורה או לצד כי הגב שלו לא יציב אני מקווה שזה בסדר ואין מקום לחשש
    בתודה מראש אושרת.

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות

הוספת תגובה

• תשובה

שירי קאשי
    02/05/2010

הי אושרת,
    הגב שלו אמור כבר להיות יותר יציב. לא ברור לי האם זוחל גחון או על שש. במידה וזו זחילת גחון אז כדאי כבר להתערב ולהתחיל לחזק אותו. אם הוא כבר זוחל על שש, עצם המעבר לשש יחזק מאוד את חגורת הכתפיים והגב ובמקרה זה ניתן לתת לו עוד זמן מה ולראות האם המצב בשיפור או לא.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקשת את עזרתכן,האם הכל בסדר?
    דניאלה
    01/05/2010

בני בן חמישה חודשים ורציתי לדעת האם יש בעייה בהתפתחות שלו.
    הילד מנסה לשבת כל הזמן ומצליח להחזיק את עצמו, במידה ויש סיטואציה מתאימה הוא נעמד על הרגליים ומחייך קורן מאושר. הוא ממלמל ללא הרף ואומר המון עיצורים כמו בה, אה, מה, גה, גו ועוד.
    אפילו בטעות אמר פעם אחת אבא אבל זה ממש היה בטעות. כשהוא רוצה מים הוא צועק מיייי.אוכל מוצקים וממש אוהב אותם. מחזיק בקבוק מים לבד, מכניס את המוצץ לפה לבד, מושיט יד אחת או שתיים ומחזיק צעצועים ומעביר אותם גם מיד ליד.
    אבל מבחינה פיזית מוטורית אני קצת מודאגת. בעבר התהפך לשניי הצדדים כנראה באופן מקרי, כיום עובר מהגב לשניי הצדדים בקלות גדולה מאוד ולעיתים לבטן. מהבטן לגב לא מתהפך אלא אם סיוע ועזרה. הוא מתרומם מאוד גבוה עם הראש ומיישר מרפקים כשהוא על הבטן אבל אחרי עשר דקות על הבטן הוא מתעצבן ולא ממש רוצה יותר. הוא מראה סימנים של רצון להתרומם על שש אבל הוא לא מצליח.
    האם זה בסדר שהוא לא מצליח להתהפף? לעשות איתו דברים או שלחכות שהזמן יעשה את שלו?
    זה שהוא כל הזמן מנסה לשבת ולעמוד יכול לפגוע ברצון להתהפך? אני למשל לא זחלתי אלא ישר עמדתי ואז הלכתי, יכול להיות שהוא הולך בדרכי?
    אני מתנצלת על הפירוט, זה בני הבכור ואני כל הזמן בחרדות ובדאגות.
    דניאלה

הוספת תגובה

• בנוסף....

דניאלה
    01/05/2010

הילד מסתובב על המזון בכ-90 מעלות הוא לא מסתובב ציר שלם אף פעם ולא קרה מצב שהוא התעורר הפוך בבוק'ר אלא זז קצת...הוא5 מסובב את הראש מלא לשניי הצדדים, מחזיק את הראש נפלא, מרים רגליים ומחזיק אותן עם הידיים ומסתובב מצד לצד בקלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לדניאלה

דבי גרוס דולב
    01/05/2010

הי דניאלה
    נסיונות התרוממות לישיבה דרך הבטן אינם בריאים לתינוק מכיוון שהם מפעילים הרבה לחץ ומוסיפים מתח בבטן ובצוואר. אפשר להמנע מהם ע"י המנעות ממצבים שמעודדים זאת,הושבות למיניהן וטרמפולינות. גם עמידה מוקדמת אינה בריאה לגוף התינוק ולעמוד השדרה שלו. שתי תופעות אלה עלולות להצביע על מתח שרירים מעט גבוה. מתח זה מקשה לעיתים על שכיבה ממושכת על הבטן ועל התהפכויות. אי זחילה והסיבות לאי זחילה יכולות להיות גנטיות אבל בימינו כבר ניתן לאבחן אותן בגיל צעיר להמנע מהן.
    אז כדאי להוריד מהחרדות ולשקול אבחון בו יבדקו הסיבות לקשיים שתיארת ותלמדי תרגילים לעזור לבנך בהתפתחותו המוטורית ובמניעת קשיים עתידיים.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 8 חודשים- מטלטל ראשו מצד לצד
    שרי
    01/05/2010

שלום,
    בני בן 8 חודשים התחיל לטלטל את ראשו בחוזקה מצד לצד גם כשהוא על הבטן ובמיוחד על הגב, זה לפעמים נראה משמחה אך נראה גם מוזר.
    האם התופעה מוכרת? האם לקחת אותו לרופא?
    תודה,
    שרי

הוספת תגובה

• תגובה לשרי

דבי גרוס דולב
    01/05/2010

הי שרי
    את מתארת תופעה מוכרת. אם הדבר אינו כפייתי ואינו פוגע בתינוק, הרי שזה בסדר.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזזת הראש

אימא טובה
    08/05/2010

הי שרי קראתי את התופעה שהבן שלך עושה עם טלטול הראש מצד לצד בני בן 8 חודשים עושה בדיוק את אותו דבר שאלתי את אותה שאלה אך שמחתי לקרוא שזאת תופעה מוכרת ודי נרגעתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות?

ש.מ.
    13/05/2010

עדיין מפחיד,, שרי מ

13.05.10 22:19

גם בני בן 8 חודשים אוטוטו,, וגם הוא מטלטל ראשו מצד לצד,
    האמת שהוא עשה זאת מס' פעמים מועט בעבר אך לא התייחסתי אבל היום
    הוא ממש חזר על זה שוב ושוב.
    ראיתי באינטרנט מס' תגובות לעניין,,,
    האחת שזו גרייה עצמית וזה חולף כמו שזה בא.
    והשנייה שזה יכול להיות סימן לאוטיזם,,,נפל לי הלב.
    אבל אני רואה שבני לא היחיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טלטול ראש

דבי גרוס דולב
    14/05/2010

שלום לכולן
    כמו שראיתן,זו תופעה מוכרת והכל בסדר. אין מה לעשות בנידון, בטח לא כשזה לא מסב שום נזק. טלטול הראש אצל ילדים אוטיסטים הוא רק אחד מהסימנים הרבים המאפיינים אותם.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה