מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ראש פחוסנועה09/05/2010
שלום רב,
בתי בת 4 חודשים.
כמעט שלא הושכבה על הבטן בשלושת חודשיה הראשונים.
לאחר עבודה מאומצת, היא שוכבת המון ומרימה ראש יפה!
בכל זאת ראשה פחוס ואנחנו לא רואים שיפור למרות השכיבה הרבה על בטנה.
האם זה עשוי להסתדר ? האם יש מה לעשות בעניין ?
תודה,
נועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנועה
דבי גרוס דולב09/05/2010הי נועה
ראש פחוס הוא כמעט תמיד תוצאה של השכבת יתר על הגב, מדובר בנושא של שינוי המבנה בשל לחץ. בד"כ הדבר מתחיל להסתדר לאחר כמה חודשים. אתם רק התחלתם לאחרונה להשכיב על הבטן לכן לא ניתן לצפות לזה מייד אלא כעבור חודשים מספר.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 8 חודשיםשרי09/05/2010
הי,
הבת שלי מתפתחת יפה מאוד, זוחלת, יושבת ממלמלת, צוחקת, משחקת והכל ממש בסדר
היא מאוד יודעת להעסיק את עצמה , זאת אומרת שכל עוד אני בסביבתה היא יכולה להעסיק את עצמה ולהנות, מרגע שקלטה שאני נעלמת- היא מתחילה לילל או לפעמים גם לא מזיז לה.
מה שכן, היא לא אוהבת ידיים בכלל ואני שואלת את עצמי אם זה נורמלי. גם אנשים שמים לב ומחמיאים לי כמה היא עצמאית ורגועה...חשוב להוסיף שהיא תקשורתית , וכן "ערה" למה שהולך סביבה.
רק העניין שאם מישהו מרים אותה היא לרוב תביע אי נוחות מהעניין ובקשה ל"שחרר אותה" לחופש.
מה דעתכן? האם זה אופי או משהו שעליי לשים לב אליו?..
זה קורה גם שאנחנו מרימים אותה לרוב..לא תמיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשרי
דבי גרוס דולב09/05/2010הי שרי
זה מסוג השאלות שמאוד קשה להתייחס אליהן ללא היכרות עם התינוק ועם המשפחה. יכול להיות שמדובר בעצמאות גדולה ויכול גם להיות מדובר בקושי סביב נושא של מגע. האם היא אוהבת מגע בכלל? ומגע עמוק?עיסויים?
אתם יכולים להמשיך הלאה ולהחליט שמדובר באופי או לשקול הסתכלות של איש מקצוע ולבדוק האם מדובר ב"בעיה".לא אוכל לומר במה בדיוק מדובר.
מצטערת שלא יכולתי לעזור יותר, מדובר בשיקול דעת פרטי שלכם.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה סוג של איש מקצוע מתאים ?
שרי10/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעליים לתינוקנועה08/05/2010
בני כמעט בן שנה ועושה צעדים ראשונים של הליכה עצמאית. האם צריך לקנות לו נעליים ? בימים חמים אלו וכמובן שאינו הולך מחוץ לבית האם יש צורך בהן בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעליים
שירי קאשי09/05/2010הי נועה,
בשלב של תחילת ההליכה רצוי לא לנעול נעליים. כל כף הרגל משתתפת בהתפתחות היציבה הן מבחינת תחושה והן מבחינת אחיזת הקרקע ולכן עד שמתפתחת הליכה יציבה עדיף לא לנעול נעליים. כמובן שיש להתחשב במזג האויר ובמשטח עליו דורך התינוק, אבל כפי שציינת עכשיו חם והוא הולך על הרצפה בבית ולכך בהחלט עדיף בלי.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזיז את הראשאימא טובה08/05/2010
שלום הילד שלי בן 8 חודשים מתפתח יפה שמח וחמוד לאחרונה התחיל להזיז את הראש שלו כמו תנועות של לא חזק הלוך ושוב לשני הצדדים כמה פעמים זה קורה לו כשהוא רואה משהו או מישהו וזה מאד משמח אותו או לפעמים בזמן עיפות הוא מניע את הגוף שלו וזה מרדים אותו כמובן יחד ם תנועת הראש אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאמא טובה
דבי גרוס דולב08/05/2010הי אמא טובה
חזרתיות של תנועה,כפי שתיארת, היא אופיינית ותקינה ואין מקום לדאגה. הדבר קשור לפעמים להתרגשות ולגילוי התנועה החדשה. כל עוד הדבר לא פוגע בתינוק, הכל בסדר.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות גדילה אצל בת שנה ו 4 חד'רוית07/05/2010
שלום רב,
בתי בת שנה ו 4 חד' , התחילה לצעוד לפני חודש וקצת . נולדה 3.955 , אחרי שבועיים אושפזנו עם דלקת בדרכי נשימה ומאז התחלנו מסכת של אבחוני אסטמה שונים קלים יחסית , משתמשת במשאף מפעם לפעם ולוקחת סינגולייר כבר חצי שנה בערך .
ממש מהתחלה , גיל 3 חד' , נראתה קטנה בגודל על אף המשקל הגדול שבו היא נולדה בלידה רגילה.
כרגע גובהה כ-80 ס"מ ומשקלה נכון להיום 9,035 ק"ג - אני מתחילה לדאוג היות וכולם מעירים לי על כך שהיא קטנה נורא . האם יש סיבה לדאגה?
היא עדיין יונקת וגם עדיפות המוצקים שלה מאד ספציפית ודי דיאטטית - פירות וירקות.. לא אוהבת לחם , פחמימות .
בנוסף לפירות וירקות היא אוהבת שיבולת שועל כמעט כל יום אוכלת דייסה כזאת וגם איטריות דקות עם חלב וזהו בעצם.
נורא קשה לי להכריח אותה לאכול יותר והרבה ועל פניו כשהיא אוכלת הכמויות נראות לי סבירות מאד. עושה קקי כל יום , לפעמים פעמיים ביום.
היא יונקת כמה שרוצה בממוצע 4 5 פעמים ביום. בלילה מתעוררת פעם אחת נוספת להנקה בסביבות 1 בלילה וממשיכה לישון עד הבוקר. ישנה טוב צהריים 2 וחצי שעות בלילה 12 שעות.
מה צריך לעשות כדי לבדוק שאין בעיית גדילה והאם יש חשש שכזה?
היא ילדה שנייה , אחותה התפתחה יפה גם אני וגם בעלי רזים מאד וגבוהים באופן יחסי , אני 1.70 ובעלי 1.78 .
אשמח לקבל תשובה בהקדם
רוית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרוית
דבי גרוס דולב08/05/2010הי רוית
שאלתך שייכת לתחום הרפואי,אנו עוסקות בהתפתחות מוטורית ולכ ןלא נוכל לענות. בנושא הרחבת קשת המזונות את יכולה להתיעץ עם תזונאית ילדים.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות ידיים בלתי רצוניותאמא מודאגת07/05/2010
ביתי בת חצי שנה ולאחרונה התחילה להזיז את כפות הידיים במעגלים וכאילו היא עושה שלום אבל באופן לא רצוני. כלומר היא יושבת בסל קל או בשכיבה על הגב ומזיזה את הידיים ללא קשר אם היא רוצה לגעת במשהו כאילו מהתרגשות (אבל לפעמים ללא קשר לכלום). מן חוסר שקט כזה.
חוץ מזה היא מתפתחת בסדר: מתהפכת משני הצדדים, מקשקשת, תופסת דברים ומעבירה מיד ליד וכו'. זה נראה לי מאוד מדאיג. אשמח לתגובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאמא מודאגת
דבי גרוס דולב08/05/2010הי אמא מודאגת
התנועות שאת מתארת נורמליות ומתרחשות אצל תינוקות רבים. בד"כ הן מסמלות התרגשות, ציפייה ובכלל, הבעת היכולת התנועתית הגדלה אצל התינוק.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה וחדשייםדנה07/05/2010
שלום לכם.....
בני בן שנה וחדשיים תינוק מקסיםוחייכן, בעל טונוס שרירים מוגבר
כל קצב ההתפתחות שלו ממתי שהוא תינוק היה כמו "בספר", התהפך בגיל שלושה חודשים, זחל בגיל שבעה חודשים, הישיבה הגיעה קצת מאוחר , בגיל שנה
יש לי שאלה שמאוד מפריעה לי ואני לא יודעת מה לעשות, כיום הוא עומד ומסתובב סביב חפצים
אבל רק על קצות האצבעות, הוא כמעט ולא דורך על כל כף הרגל, הרבה מהזמן הוא על קצות האצבעות
שאלתי היא? מה אני אמורה לעשות במצב כזה בכדי לעזור לו להתחיל ללכת
תודה על התייחסותכם
דנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף...
דנה07/05/2010שכחתי לציין שהוא ניתקל בבית בכיסא, הוא נעמד לאחר מכן יורד על הברכיים וגורר בצורה כזאת את הכיסא, גם את זה אני לא כל כך מבינה למה הוא לא גורר את הכיסא בעמידה? הרי הוא נעמד וגם מסתובב סביב רהיטים, האם יש לכן הסבר לזה?
שוב תודה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף
דבי גרוס דולב08/05/2010הי
יתכן ובנך עדיין לא מוכן להליכה בעזרת חפצים ניידים ולכן חש בטוח יותר ללכת על הברכיים בעזרת הכסא.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדנה
דבי גרוס דולב08/05/2010הי דנה
הליכה ממושכת על קצות האצבעות אופיינית לתינוקות בעלי טונוס שרירים מוגבר. גיד אכילס שבגב הקרסול מתוח ולכן אין אפשרות לשחרר את כף הרגל. נסי לתרגל עם בנך בזמן ישיבה סיבובים עדינים של כף הרגל לשחרור הקרסול ולהארכת השריר, הביאי את כף הרגל למצב של פלקס ותני לו עיסויים בכף הרגל. הליכה עצמאית תגיעה בהמשך ואין צורך לעשות דבר לקידומה.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התינוק אוכל אך ורק אחרי יקיצה משינהאבי06/05/2010
שלום.
בני בן 4 חודשים. שמח וטוב לב, חייכן ודברן גדול.
במצבו היום מאז ומתמיד, וכנראה באשמתנו, הוא מוכן לאכול ישר אחרי יקיצה משינה.
התהליך עובד כך שהוא מתחיל להתעורר, אנו "רצים" לחמם לו את הבקבוק לטמפ' הגוף. (הוא אוכל סימילאק)
מרימים אותו מן העגלה/מיטה ומאכילךים אותו.
לי די נמאס לקפוץ לדום באמצע הלילה. איך גורמים לו לאכול גם בזמן עירנות?
תודה תשובתכם הזריזה,
אבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאבי
דבי גרוס דולב08/05/2010הי אבי
קודם כל לגבי הלילה, טבעי ונורמלי שתינוק בגיל זה יתעורר בלילה לאכול עדיין.
בשעות הים אפשר אולי להפסיק לתת אוכל מייד לאחר היקיצה וכך יתחיל התינוק להבין שאוכלים גם בזמן עירות, עם הזמן הרעב וההרגל החדש יעשו את שלהם.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי לפני שינהיפעת05/05/2010
שלום,
אני אם לבת חודשיים וחצי שיונקת באופן מלא כל שלוש שעות ביום ובלילה.
במהלך היום והלילה היא רגועה יחסית מלבד התקופה שבה היו לה יותר גזים.
כפעמיים שלוש במהלך היום היא בוכה באופן הסטרי מספר דקות, לפני שינה ואז נרגעת ונרדמת.
אני מקפידה להניק אותה ולהחליף לה בזמן ואני לא מבינה מדוע היא בוכה לפני שינה בעיקר בסביבות השעה 16:00 בשעה 19:00 ובשעה 21:00.
נראה לי שקשה לה להרדם, איך אוכל לעזור לה להרגע?
כמו כן כשהיא נרדמת על הידיים, אני מעבירה אותה למיטה, ולרוב היא מתעוררת ולוקח לי עוד כמה דקות להרגיע מספר פעמים ואין לה שינה רצופה.
אשמח לעזרה גם בעניין הזה.
בתודה יפעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליפעת
אורנה עטאר05/05/2010יפעת שלום,
יש תינוקות רבים שזקוקים לבכי הזה בכדי (אולי ישמע לך מצחיק) לפרוק את כל מה שהם עברו באותו יום. את מוזמנת לקרוא את הספר "התינוק יודע" שעוסק בנושא.
תאפשרי לה לבכות, בייחוד אם את אומרת שבסוף היא נרגעת ונרדמת.
בנוסף, המעבר הזה מעירות לשינה אינו טרוויאלי עבורנו ובטח לא עבורם ויש תינוקות שמבטאים זאת בבכי. הייתי רוצה גם שתבדקי שבמהלך היום אין גירויי יתר לבתך כמו טלויזיה, הסתובבויות במקומות הומים ורועשים וכו'. חשוב למתן את הגירויים שאת חושפת את בתך אליהם בייחוד בגילה.
מצויין שבגילה את מרדימה אותה על הידיים ולמעשה נותנת מענה לצרכים שלה.
לרוב במעברים למיטה תינוקות מתעוררים. אני ממליצה להמשיך עם ל מונוטוני כמו "אה אה אה אה" ולשלב טפיחות בכדי שהיא תמשיך את שינתה.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות בעקבות בכיאורית05/05/2010
שלום, יש לי ילד בן שנתיים וארבעה חודשים, לא מוכן ללכת לישון לבד במיטה אלא אם אני יושבת לידו ומלטפת אותו (תמיד מבקש אני אלטף אותו וזה יכול להימשך שעה ויותר) לא מוכן להשאר לישון לבד כאשר אני עוזבת אותו הוא בוכה וצורח ותוך כדי מקיא . יש לציין שכמעט כל ערב הוא עובר למיטה שלי בלילה ולא מוכן לחזור לישון במיטה שלו, נמשך מאז שהוא נולד והתחיל להבין חשוב לציין שעד גיל שנתיים היה ישן לידי מטעמי נוחות ואני כבר כמה חודשים מנסה שישן בחדרו במיטה שלו
1. איך אפשר לעזור לו לישון במיטה שלו?
2. איך אפשר להסביר לו שיפסיק להקיא? האם התופעה מוכר?
3. איך אפשר לעזור לי :) אני בחוסר שינה לא נורמלי
חשוב לציין שהילד הולך לישון מאוחר לא מוכן לישון מוקדם וההתעסקות איתו משעה 20.30 עד 22.30 - 23.00 בלילה
כמו כן הוא נמצא בחדר עם עוד 2 אחים גדולים בני 10 ואין לי חדר נוסף.
תודה מראש אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאורית
אורנה עטאר05/05/2010אורית שלום,
אני חשה את הקושי הגדול שאת חווה. ממה שאת מתארת כאן מדובר ככל הנראה בנושא שיש להעלותו בפניי המומחים בתחום התנהגות תינוקות, כי ההקאות, הבכי וכל מה שקורה הוא נושא התנהגותי שיש לטפל בו בחוכמה, בהדרגתיות.
אני לא מומחית בתחום ואני ממליצה לך לפנות לפורום העוסק בתחום התנהגות ילדים. אני כן חושבת שיש איך לעזור לך ולבנך.
שיהיה בהצלחה.
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 7 חודשיםמיכל05/05/2010
שלום,
התייעצתי עמכן בעבר בענין הפסקת בקבוק בשעות הלילה. התהליך לקח כמה ימים (ממש מעטים, הופתעתי מהמהירות), והמתוק שלי כבר לא אוכל בין 00 ל 6 בבוקר. הבעיה שהוא עדיין מתעורר ב4:30 השעה בה קם לאכול. אולי יש לכן עצות כיצד אוכל לשנות הרגל זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיכל
דבי גרוס דולב05/05/2010הי מיכל
כמו קודם, הדרך היחידה להפסיק הרגלים כאלה הוא.. להפסיק אותם. בהתחלה במחיר של בכי וקושי. אבל אני לא בטוחה שיש צורך כבר עכשיו להפסיק יקיצה בודדה זו.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
מיכל09/05/2010בשלושה ימים אחרונים בנוסף ליקיצה בסביבות 4:30 הוא מתעורר ב2 עד 3 ופשוט מיילל, בוכה. נרגע בידיים אך כשמחזירים אותו למיטה או יושבים הוא מתחיל שוב. ולכן אחרי הרבה ניסיונות של הרגעה מושם בעגלה שם ישן מעולה (ולכן לא נראה לי שמדובר ברעב).
מה יכול לגרום לו באמצע הלילה להתעורר ככה ולבכות ולא להסכים לחזור למיטה? האם זה שהוא נרדם בעגלה יכול לגרום לכך שיתרגל לישון שם ולא במיטה? מה אפשר לעשות? זה די מתיש בשבילו וכמובן בשבילנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה הופך לסיוט
מיכל10/05/2010כבר לילה רביעי שאנחנו פשוט לא ישנים, הקטן מתעורר כל הזמן ובוכה, נתנו לו לשתות מים, נרגע קצת אך מתחיל לבכות שוב די מהר, אין חום, בשלב זה גם אין סימן לשיניים לכן לא ברור מה הבעיה
נרגע רק בידיים ובעמידה, לא מוכן לשכב לצידי כשאני מלטפת אותו, לא מוכן שאשב, רק בעמידה.
אני רוצה לעזור לו ולא יודעת איך. העמידה הממושכת מעייפת במיוחד שמדובר בכמה לילות ללא שינה, מבקשת התייחסותכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה למיכל
דבי גרוס דולב10/05/2010הי מיכל
כשאין בעיות רפואיות וכשאין קושי נראה לעין, מדובר בבעיות התנהגותיות ובבעיות של הרגלים. ישנן מומחיות לשינת תינוקת וישנו גם פורום כזה. אני ממליצה לך לפנות לשם ולקבל המלצות.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להירדם לבדעדי04/05/2010
בתי בת שנה וחודשיים ומאז ומתמיד היו לה בעיות להירדם לבד.
היא נרדמת רק בעזרת מוצץ וחיתול, וחייבת עוד עזרה כמו נדנוד, ולא פעם אנחנו מגיעים למצב שהיא נרדמת אך ורק על הידיים שלנו.
שאלתי - איך בגיל כזה מרגילים אותה להירדם לבד? מהו התהליך?
אנחנו כבר מותשים מהמלחמות (בוקר, צהריים וערב).
תודה מראש,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעדי
אורנה עטאר05/05/2010עדי שלום,
אני מרגישה את המצוקה שלך.
בגילה בתך כבר יכולה לסגל יכולת הירדמות לבד אך הדרך לשם לא תהיה פשוטה.
יש כל מיני שיטות וכל הורה הולך לפי נטיית ליבו.
בתך כבר מבינה דבר ואני הייתי ממליצה לעשות זאת בהדרגה. להיות לידה. לומר לה שתעזרו לה לישון אבל כשהיא במיטה שלה. אולי ליטוף, שיר. לחכות איתה עד שתירדם.
זה יהיה ארוך וקשה לכולכם אך אם אתם מאמינים שהגיע הזמן אז זה יצליח.
בהצלחה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רק משחקי אקסטריםאודליה04/05/2010
אני אמא לקטנצ'יק בן שנה ושלושה חודשים שברוך ה' מאוד פעיל, הולך, מטפס, עולה על רהיטים, עולה במדרגות בזחילה ( בהשגחה כמובן) ומבחינה מוטורית הכל בסדר. העניין הוא שכשאני מנסה לשבת איתו על משחקים כמו פאזלים, השחלות וכו' נראה כי הוא מאבד עניין מאוד מהר. מעדיף להתהלך בבית ולהרים משהו מהרצפה ולשחק איתו אבל לא עם הצעצועים שלו... האם יש לך איזושהי הצעה איך אפשר לגרום לו לשחק גם משחקים כמו פאזלים? או שזה משהו שיקרה מאוחר יותר? אני לא רוצה ללחוץ עליו אבל מפחדת שהוא יפתח פער... אני רוצה לציין שהוא כרגע לא במעון, עד ספטמבר בעלי איתו בבית בבוקר ואני איתו אחה"צ. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאודליה
דבי גרוס דולב05/05/2010הי אודליה
תינוקות בגיל זה הם אכן מלאי מרץולא קל להם לשבת במקום אחד. את המשיכי לנסות מידי פעם לענייןאותו במשחקים אבל זכרי שלא תמיד הוא יכול. מה שלא הולך עכשיו ילמד בבוודאי בגן.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדר יוםאמא04/05/2010
שלום
בתי בת שבעה חודשים. ילדה ממש נינוחה ומתפתחת יפה.
כרגע, אין לה ממש סדר יום קבוע ואני רוצה להתחיל להקנות לה סדר יום.
הבעיה היא שאני לא יודעת מאיפה להתחיל...
כל יום הוא ממש שונה - לפעמים ישנה טוב בלילה ולפעמים מתעוררת פעמיים או שלוש -
ולכן כל היום נראה אחרת.
בנוסף היא אינה לוקחת מוצץ ולא מסוגלת להירדם לבד במיטה אלא נרדמת רק על הנקה דבר שמקשה עליי לערוך הנקה מסודרת בדרך לסדר יום קבוע..
אשמח לעצות אם יש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאפרת
דבי גרוס דולב05/05/2010הי אפרת
אין דרך מסודרת אחת לארגן סדר יום חוץ מאשר .. לארגן אותו. יש להחליט על השעה בה אנו רוצים שתהיה שנת בוקר ולהרדים בשעה זו. שעה לשנת צהריים, לטיול ומשחק וכן הלאה. מתוקף היות התינוק תינוק יש כמובן שינויים וצריכים להיות גמישים בסדר היום ולהתחשב בשעת היקיצה ובשנת הלילה. אם סדר הים לא ממש מצליח להתארגןולך זה לא מאוד חשוב הרי שלא חייבים. חשוב גם לזרום עם קצב הבית והרצונות האישיים שלך.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בו חודשיים - הטיית ראשקרן04/05/2010
שלום רב,
בני בן חודשיים וחצי.
לאחרונה שמנו לב כי יש לו נטיה להפנות את הראש לצד ימין.
הוא מסובב את הראש גם לצד שמאל , אבל עושה רושם שתמיד חוזר לימין, כך שברור שזוהי ההעדפה שלו.
קיבלנו חיזוק לכך גם מהרופא בטיפת חלב.
אילו תרגילים ניתן לעשות לו על מנת לחזק את נטיית הראש לצד שמאל ? ובאיזו תדירות לעשות אותם ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לקרן
אורנה עטאר04/05/2010קרן שלום,
העדפת צד הינה א-סימטריה שיש לטפל בה, כי היא יכולה להשתרש בדפוס ההתפתחותי וללוות את התינוק והפעוט בשלבי ההתפתחות הבאים.
אני אתן לך כמה תרגילים , במידה ואת לא מגיעה לתוצאות לבד - אנא שיקלי לראות מדריכה להתפתחות תינוקות בכדי לתת לכם מענה אישי ומדוייק ושהא-סימטריה לא תגרום לשיבוש שלבי ההתפתחות הבאים.
1. להשכיב אותו על הצדדים. להתחיל מהצד שקל לו יותר. את תרגישי את זה אצלו. גם בעירות וגם בשינה.
2. לטפל בו באופן סימטרי - האכלה, נשיאה במנשא או על הגוף. לא להחזיק אותו ולהאכיל אותו רק בצד אחד שלך או של המטפלים בו.
3. להחזיק אותו בתנוחה שהוא על האמה, ראש באזור המרפק שלך והיד שלך אוחזת אותו באזור החיתול. להצמיד אותו לגוף שלך כך שיהיה כמו על הצד ולא על הבטן ואז לקרב את הראש שלו (ע"י הרמה מעט של המרפק) לכיוון הברך (ע"י יצירת כפיפה בצד הגוף שלו) וחזרה כמו תנועה של אקורדיון. כמובן לעשות את התרגיל גם לצד השני.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)