מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יד דומיננטיתדלית12/05/2010
שלום רב,
יש לי שאלה לגבי יד דומיננטית בגיל 4.5 (לא יודעת אם זה מתאים לפורום הזה, לא מצאתי פורום מתאים).
הבן שלי משתמש בשתי הידיים, עם העדפה קלה ליד שמאל (יכול באמצע ציור לעבור משמאל לימין)
הייתי השבוע באבחון של ריפוי בעיסוק, והמטפלת ראתה שכביכול יד שמאל היא הדומיננטית, ובמשך כל האבחון , כשעבר ליד ימין אמרה לו להישאר רק בשמאל, כי שם הוא יותר חזק.
הרגשתי מאוד לא נוח עם זה. אחרי הכל הוא בא לאבחון , כדי לראות ולבדוק את העניין. בנוסף, האם זה נכון לקבע אותו עכשיו על היד שנראית לנו דומיננטית?
תודה רבה,
דלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדלית
אורנה עטאר12/05/2010דלית שלום,
פורום זה עוסק בהתפתחות סנסומוטורית עד גיל שנתיים.
אני ממליצה לך לחפש פורום של ריפוי בעיסוק ולשאול שם. מתחושת הבטן שלי ומניסיון עם בני בגן אני חושבת שאין שום בעיה שישתמש בשתי הידיים ולא לקבע לו עכשיו יד דומיננטית, אך איני מרפה בעיסוק ולא מכירה את השיקולים שלהם.
אני מכירה אנשים מבוגרים שעד היום יש להם שתי ידיים דומננטיות והם מסתדרים מצוין - אפילו יותר מכולנו....
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דלית
אפרת13/05/2010לרוב אנשים עם דומיננטיות שמאל מראים העדפת יד בגיל מאוחר יותר לעומת דומיננטיות ימין. אני לא מכירה את בנך אבל ממה שתיארת ייתכן מאוד שלבנך דומיננטיות שמאל ואם במשפחתכם יש למישהו דומיננטיות שמאל הדבר הגיוני אף יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעות שינה לתינוקת בת חודשייםתמר12/05/2010
שלום רב!
בתי בת חודשיים וחצי. היא ישנה יחסית הרבה ביום, לפעמים ערה רק 3-4 שעות בלבד ביממה. אני לא מרדימה אותה באופן שרירותי אלא מחכה לסימני עייפות (שפשוף עיניים, תנועות נמרצות, פיהוקים).האם יש עם זה בעיה או שזה תקין? כמה בד"כ תינוקות ישנים בגיל זה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לליטל
אורנה עטאר12/05/2010ליטל שלום,
שעות השינה שלה תקינות לגילה.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 8 חודשים,,,קרן12/05/2010
שלום ,
בני בן ה-8 חודשים מתהפך, ומסתובב על ציר ל-2 הכיוונים.
אך לא מראה סימני זחילה ו/או רצון לזחילה( לא לגחון ולא על 6). אני יודעת שעדיין אין חובה,אך אשמח לקבל עצות ,תרגילים,כיצד לנהוג על מנת שלא יתפתח נכון ובזמן.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 8 חודשים
שירי קאשי12/05/2010הי קרן,
לרוב עד גיל 8 חודשים אנו כבר מצפים לראות זחילת גחון או לפחות התחלה שלה. על מנת לעודד אותו לזחילה ניתן לבצע את התרגילים הבאים:
1. להוריד את הגרביים. הגרביים גורמות לילד להחליק ומקשות את הזחילה. ככל שיש לילד יותר מרחב ואחיזה ברצפה הוא יצליח לזחול.
2. על הגחון לתרגל מספר רב של פעמים סיבוב סביב ציר לשני הכוונים.
3. על הכדור על הבטן – על כדור פיז'יו להשכיב על הבטן ולהגיש צעצוע מקדימה על הרצפה. תפיסת צעצוע מהרצפה – פועל על הזקיפה של הגב.
4. העברות משקל על הכדור - להשכיב על הבטן על הכדור ולהגיש לו צעצוע מהצד ולראות אם מעביר משקל לצד הנגדי ומושיט יד. חשוב לראות שהרגל הנגדית מתכופפת בזמן העברת המשקל. ניתן לעשות תרגיל זה גם על כדור פיזיו תוך הטייתו לצד. זהו תרגיל העובד על העברות משקל.
5. דחיפה עם כפות הרגליים - להשכיב על הגב ולהצמיד כפות רגליים לרצפה (רוחב האגן, לא קרוב מדי לטוסיק) ולחכות שהוא ידחוף כלפי מעלה. אם אין דחיפה, מעט ניעות מהברכיים לכיוון כפות הרגליים והקפצות אגן וחזרה על הצמדת הרגליים. תרגלי זה מאפשר לימוד דחיפה עם הרגליים. המוח יודע לתרגם זאת לדחיפה עם הרגליים על הבטן.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנהמילה11/05/2010
שני בן שנה וחודש, מאד חבורתי ופעיל ואוהב לשחק עם ילדים, רציתי לדעת באיזה גיל הם מתחילים להבין את המילים "לא" ואסור" כי לפעמים שאני אומרת לא או אסור בכעס, הוא צוחק וחושב שאני משחקת איתו .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למילה
אורנה עטאר12/05/2010מילה שלום,
ילדים בגילו ואף מוקדם מזה כבר מבינים את המשמעות. המשיכי בלי להתייחס לצחוק, אולי זאת הדרך שלו "להעביר" את הכעס שלך.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנהשירי11/05/2010
בתי בת שנה ולאחרונה פיתחה לעצמה מנהג כאשר היא מתעוררת משנת הלילה
להעמד במיטה ולבכות בקולי קולות .
המיטה שלה צמודה לשלנו ואני מרימה אותה ישר שהיא מתעוררת.
אז מה השאלה ?
לוקח לי זמן להכין לה בקבוק מן הסתם ואם אני מניחה אותה במיטה שלנו או בסלון
ומורידה אותה מהידים זה צרחות.
אני מנסה לחשוב האם היא פתחה לעצמה הרגל שהיא מתעוררת בבכי ובוכה עד שהיא מקבלת את מבוקשה . כמובן שהיא על הידיים היא לא בוכה.
האם זה ענין של חינוך ? גישה ?
ומהן דרכי הפתרון.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע לא עונים.?
שירה13/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשירי
דבי גרוס דולב13/05/2010הי שירי
אכן מדובר בנושא התנהגותי ולא התפתחותי. אין הרבה מה לעשות חוץ מלהרגיע, להכין בקבוק ולהאכיל. לתינוקות יש הרגלים משתנים עם הגדילה ולא צריך להתרגש כשהם קורים, באותה מידה הם גם הולכים.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילת גחוןהילה10/05/2010
ביתי אוטוטו בת 9 חודשים, זוחלת גחון רק לאחור כבר יותר מחודש,
מסתובבת על ציר לשני הצדדים מתהפכת לשני הצדדים,
מרימה ישבן מידי פעם ועולה על 6 לשניות בודדות,
היא מאד פעילה בחלק גופה העליון ובאגן, אך את הרגליים היא לא דוחפת כלל,
אני מנסה לעשות לה תרגילים- אך היא כלל לא משתפת פעולה (שכיבה על הגב עם רגליים על הרצפה וכדו') ומצד שני מתוסכלת שלא מצליחה להתקדם קדימה.
מה עוד ניתן לעשות? האם העיכוב הוא כבר משמעותי?
אשמח לתגובה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילה
שירי קאשי11/05/2010הי הילה,
אכן במצב בו מתפתחת זחילה אחורה מדובר במצב בו בידיים יש יותר כוח באופן יחסי מהרגליים. לא מדובר עדיין בעיכוב גדול אך כן כדאי להתחיל ולחזק אותה כיוון שקושי זה ימשיך ללות אותה גם בזחילה על שש ובהמשך בעמידה והליכה. כיוון שאת כבר מנסה תרגילים שראית בפורום, כל שנהותר לי הוא להמליץ לך על פגישה אישית. לעיתים דקויות קטנות בביצוע יכולות להוות את ההבדל בין הצלחה לכישלון שלך התרגיל וכאן החשיבות של ליווי של עין מקצועית שיכולה להנחות אותך כיצד לדייק בתרגיל ולהביא לשיתוף פעולה.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגחון- שאלה נוספת
הילה12/05/2010היי,
ביתי החלה בזחילה אתמול, המשכתי לעשות את התרגילים המומלצים, התחילה לשתף מעט פעולה ואכן זה עוזר, הזחילה שלה כרגע עם דחיפת שתי הרגליים יחד (עם האצבעות) ולא לסירוגין, נעזרת גם במשיכת פלג גוף עליון עם הידיים. האם הזחילה לא מאורגנת מכיוון שזאת רק ההתחלה ולאט לאט היא תלמד? ישנן תרגילים נוספים שאוכל לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי12/05/2010הי הילה,
אכן זו רק ההתחלה וזה סביר ביותר שהיא לא מתחילה מיד בזחילה מאורגנת ואיכותית, זה לוקח מעט זמן. חשוב מאוד להמשיך ולתרגל. את מוזמנת לנסות את התרגילים הבאים:
1. להוריד את הגרביים והמכנסיים. הגרביים והמכנסיים גורמות לילד להחליק ומקשות את הזחילה. ככל שיש לילד יותר מרחב ואחיזה ברצפה הוא יצליח יותר לזחול.
2. על הגחון לתרגל מספר רב של פעמים סיבוב סביב ציר לשני הכוונים.
3. על הכדור על הבטן – על כדור פיז'יו להשכיב על הבטן ולהגיש צעצוע מקדימה על הרצפה. תפיסת צעצוע מהרצפה – פועל על הזקיפה של הגב.
4. העברות משקל על הכדור - להשכיב על הבטן על הכדור ולהגיש לה צעצוע מהצד ולראות אם מעבירה משקל לצד הנגדי ומושיטה יד. חשוב לראות שהרגל הנגדית מתכופפת בזמן העברת המשקל. ניתן לעשות תרגיל זה גם על כדור פיזיו תוך הטייתו לצד. זהו תרגיל העובד על העברות משקל.
5. דחיפה עם כפות הרגליים - ממש כפי שאת עושה על הרצפה ניתן גם לעשות מול קיר. להחזיק אותה בערסול קידמי כשגבה אליך וידייך אוחזות בירכיה מעל לברך. בתנוחה זו הצמידי את כפות רגליה לקיר והמתיני לדחיפה.
בהצלחה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חצי שנהעירית10/05/2010
שלום רב, בני בן חצי שנה אחד מתאומים נולד בשבוע 36 +4, הוא ילד קצת פסיבי, עושה הכל אבל לאט, אני קצת מודאגת לגביו, הייתי אצל נוירולוגית שחושבת שיש לו אחור התפתחותי מה שנקרא בשפה המקצועית LATE BLUMER, לאחרונה שמתי לב כי כאשר אני קוראת בשמו הוא אינו מסיט את מבטו אלי, אולם אם אני שרה לו שיר הוא ישר מסיט את מבטו אלי לא משנה היכן אני נמצאת.. האם עלי לדאוג באישה גיל תינוק אמור להכיר את שמו ולהסתובב אליו, האם העובדה כי הוא מסתובב אלי כאשר אני שרה שיר ולא כאשר אני קוראת בשמו מעידה על משהו ? אני ממש ממש לחוצה, אשמח לשמוע תגובה בהקדם
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעירית
דבי גרוס דולב10/05/2010הי עירית
בנושא ההתפתחות המוטורית,אני מאימינה שגם ל"late blumers" יש סיבה לזה שהם מתעכבים. כמעט תמיד קיים קושי קטן במערכת אותו צריך לבודד ואיתו כדאי לתרגל. לכל איש מקצוע יש את הגישה שלו ולפי גישתי, חשוב לטפל גם ב"מלבלבים המאוחרים"..
ההתפתחות הקוגניטיבית לא קשורה לזו המוטורית ולכןאין קשר בין ההתפתחות האיטית לחוסר התגובה בקריאה בשם.וזה בסדר שבנך עדיין לא מגיב לשמו וזה נורמלי ששירה של אימו תמשוך את תשומת ליבו.
לסיכום- הדבר עליו כדאי לשים דגש הוא אבחון הקושי שגורם להתפתחות האיטית ותמיכה במקום זה.
והכי חשוב, אל דאגה, כמעט תמיד מדובר בבעיה מינורית.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמיטל10/05/2010
בהמשך לשאלתי אתמול(בתי לפעמים מאוננת)השאלה שלי היא האם זה בסדר בשבילה (לאונן)
גם כשהיא לבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיטל
דבי גרוס דולב10/05/2010הי מיטל
עד כמה שידוע לי, זה בסדר גמור. אבל אני ממליצה להתייעץ בפורום שעוסק בפסיכולוגיה של ילדים.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגלייםנטלי10/05/2010
שלום:
בן שנה וחמש. הולך מגיל שנה בערך. שני דברים לגבי הליכה:
1. כשהוא הולך מהר נראה שהוא הולך טיפה עקום כלומר רגל אחת פונה טיפה כלפי פנימה.
2. כף הרגל שלו ישרה כלומר אין את הבקע הזה שיש באמצע כף הרגל בחלק של הדריכה(פלטפוס??)
רציתי לדעת מה זה אומר ואם צריך אז למי עליי לפנות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנטלי
דבי גרוס דולב10/05/2010הי נטלי
בשני הנושאים שהעלית כדאי להתיעץ עם אורטופד ילדים.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חודש-מתי מתחיל לחייךענת10/05/2010
הי
בני בן חודש ועדיין לא מחייך, שאלתי היא מהי התפתחות תקינה?מתי הוא אמור להתהפך?
שאלה שניה - ממתי הוא אמור להרים את ראשו, ואיך אני אמורה לעודדו? האם אני צריכה להתחיל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לענת
דבי גרוס דולב10/05/2010הי ענת
תינוק מתחיל לחייך מגיל שבועות בודדים ועד גיל חודשיים לערך. התהפכויות מתחילות סביב גיל 4-5 חודשים.
הרמת הראש היא תהליך הדרגתי בו הראש מתרומם רק מעט בהתחלה, דרך שרירי הצוואר ובהמשך משתתף כל הגב במאמץ, עד גיל 4 חודשים נרצה לראות הרמת ראש גבוהה. מה שחשוב לעשות בנתיים הוא להרבות בהשכבה על הבטן.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים לתינוקדידה10/05/2010
בתי בת 3 חודשים ובטיפת חלב אמרו לי שלא נותנים לתינוקות לשתות מים !
אם כן, עד מתי ? ואם לא, אז מתי לתת ? ובאיזה כמויות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים
שירי קאשי10/05/2010הי דידה,
עלפי הנחיות משרד הבריאות, כיוון שכל מזון התינוק בגיל זה הוא נוזלי, הרי שאין צורך בתוספת מים לשתיה. מתחילים להוסיף מים כאשר חלק מהמזון הופך למוצק. כמות המים לא נמדדת (כמו כמות החלב למשל) פשוט נותנים בבקבוק והתינוק שותה עד שמרווה את עצמו. בימים חמים וכאשר יש צורך בשתיה מרובה פשוט מציעים לתינוק את בקבוק המים פעמים רבות (אך לא על חשבון אוכל).
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגלי שינהאמא09/05/2010
שלום
בתי בת שבעה חודשים. כיום נרדמת רק על הידיים או תוך כדי הנקה.
אנחנו מעוניינים להרגיל אותה להרדמות במיטה.
ניסינו את שיטת 5 הדקות, היינו איתה, שרנו ליטפנו אבל היא ממש צורחת ובוכה בכי קורע לב.
הניסיון לא ממש הצליח וחזרנו להרדימה על הידיים.
יש לי שתי שאלות -
האם זה אולי מוקדם מידיי להתחיל תהליך שכזה?
בזמן ההנקות בלילה היא נרדמת על ההנקה ואני מניחה אותה כבר במיטה כשהיא רדומה -
האם דבר כזה יכול לבלבל אותה ולשבש את התהליך החדש ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאפרת
אורנה עטאר09/05/2010אפרת שלום,
לשאתותייך.
לדעתי זה לא מוקדם מידי להתחיל שינוי כזה - אבל כל הורה לפי תפיסת עולמו....ואתם צריכים לשאול את עצמכם אם אתם מוכנים לשינוי הזה ורוצים בו ואז התהליך יצליח. זה לא הולך להיות קל ויש לעשות זאת בהדרגתיות. יש המון דרכים. אני אינני מומחית בתחום אבל מאמינה בללוות את בתך במעבר הזה מעירות לשינה ולהיות איתה ברגעים אלו.
לגבי הירדמות בזמן הנקה - גם כאן אתם צריכים לחשוב איך אתם מפרידים בין שינה לאוכל. אולי בהתחלה להפריד רק בשינה הראשונה (בערב) ובמידה והיא יונקת במהלך הלילה אז לאפשר לה להירדם בזמן ההנקה.
בהצלחה!
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכותדנה09/05/2010
בני בן חמשה חודשים בדיוק עדיין אינו מתהפך מהבטן לגב ומהגב לבטן, עד מתי הוא אמור להתהפך ומהם התרגילים שיכולים לעזור לו בהתהפכות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדנה
אורנה עטאר09/05/2010דנה שלום,
התהפכויות אנו רוצים לראות בין 4-6 חודשים.
בפורום זה תוכלי למצוא תרגילים רבים להתהפכות לשני הכיוונים.
בהצלחה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות או לא לעשות?מיטל09/05/2010
שלום
בתי בת שנה ועשרה,התפתחות תקינה.לא כל כך נעים לי עם זה אבל היא מאוננת.היא החלה עם זה עוד כשזחלה.היא שוכבת על הרצפה כשהבטן בכיוון הרצפה ופשוט מתנועעת תוך כדי קימור הגוף.היא עושה כך לפעמים גם מול אנשים ולא נעים.מה עליי לעשות (או לא)?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיטל
דבי גרוס דולב09/05/2010הי מיטל
אמנם זה אינו מתחום עיסוקי אבל אני כן יודעת שההמלצה היא להסביר לילדה שמה שהיא עושה הוא בסדר אבל חשוב לעשות זאת כשהיא לבדה, בפרטיות שלה ולא בחברה של אנשים, גם לא הוריה. לתת הסבר על כך שגופה הוא מקום פרטי ואישי ולכן סוג כזה של פעילות צריך להיעשות כשהיא לבדה, בחדרה. כל זאת בשפה שתהיה מובנת לה.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
מיטל09/05/2010שלום ותודה על תשובתך המהירה
הבעיה היא שכשאני מנסה להפנות את תשומת ליבה כזה קורה היא לא מוכנה להפסיק עם זה וגם היא לא ממש מבינה שזה לא בסדר.גם אם אגיד לה .(היא לא תבין את המסר...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 6.5 חודשים לא מתהפך כללרוחלה09/05/2010
שלום רב.
בני בן ה6.5 חודשים פעיל מאוד, סקרן מאוד, נמצא זמן רב על הבטן, עושה חצאי סיבובי ציר ובאופן כללי שולט בסביבתו, אך לא לגמרי.
בעבר הוא התהפך בטן-גב באופן מודע כמה פעמים אך הפסיק עם זה וכיום אינו מתהפך כלל
יש לציין שכאשר הוא נמצא על הגב הוא מרים את האגן כמעין ריקוד בטן.
כך שנראה שיש לו את כל התנאים להתהפכויות, ולכאורה אין שום סיבה שהוא לא יתהפך. אך הוא אינו מתהפך
אני משחקת איתו המון בהיפוך, מן הצד הוא כמעט תמיד עובר לבטן, אני משחקת איתו כשהוא על הגב ומביאה אותו לידי תנמוחת כדור מרימה לו את האגן וכשהוא על הבטן אני מגרה לו בעדינות ובדגדוג את עמוד השדרה. אני גם מסובבת אותו דרך הרגליים כמעט בכל פעם
עוד דבר שמעט מפריע לי- נראה שהמלמולים שלו פחתו. בעבר הוא היה אומר גם הברות מורכבות כמו אה-בו אך בחודשיים האחרונים הוא בעיקר צועק או אומר אה בלבד.
אשמח לעצות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרוחלה
דבי גרוס דולב09/05/2010הי רוחלה
הסף העליון בו אנו רוצים לראות התהפכויות הוא עד גיל חצי שנה. על אף שנראה שיש את כל התנאים לך, פעמים רבות קייים קושי קטן במערכת שמונע מהתינוק לממש תהליך זה. להורים שאינם מומחים לעניין קשה לאבחן גורם זה ולכן נראה שאין לזה סיבה.
פעמים רבות מדובר בגורם קטן כגון קושי בתנועתיות במקום מסוים בגוף או חוסר איזון בטונוס השרירים. בכל מקרה גורם זה מפריע ועלול להפריע גם בהמשך ההתפתחות, לכן המלצתי היא לשקול אבחון, להבין את מקור העיכוב וללמוד תרגילים לתמיכה בהתפתחות טובה ובהתהפכויות.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)