פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 7 חודשים
    tuly82
    17/04/2010

בני בן 7 חודשים, מתהפך מהבטן לגב ולהיפך. באיזה גיל הוא אמור לזחול, להתיישב ולהיעמד?

יש לו אחיין שגדול ממנו בחודשיים וחצי והוא כבר זוחל על שש, יושב לבד ונעמד על רגליו (מושך את עצמו בעזרת שולחן וכדומה).

אני יודעת שלכל ילד קצב התפתחות שונה, אבל באיזה שלב אז כבר צריך להדאיג?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 7 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לTuly82

אורנה עטאר
    17/04/2010

שלום,
    אנו מצפים לראות זחילה בין 6-9 חודשים.
    התפתחות בנך תקינה.

בברכה,
    אורנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת חצי שנה לא עוקבת ולא מחייכת
    שוקה 34
    15/04/2010

שלום,
    בתנו בת חצי שנה, אובחנה בעקבות פרכוסים כסוג של אפילפסיה. מטופלת בתרופות.
    כיום, מאוזנת פחות או יותר, אך לא מחייכת. הנוירולוג אומר שזה כבר לא קשור לפרכוסים ו/או לתרופות. יש פה עניין אחר. המליצו לנו על בדיקות גנטיות.
    יש סברה של הנוירולוג שזה קשור לפיגור.
    מה דעתך ?

הוספת תגובה

• תגובה לשוקה 32

דבי גרוס דולב
    15/04/2010

הי שוקה 32
    לצערי לא לא אוכל להביע דיעה מקצועית בנושא זה. התמחותי הוא התפתחות מוטורית והנושא שהעלית הוא בתחום הרפואה והנאורולוגיה.
    רפואה שלמה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה
    אפרת
    15/04/2010

בני בן שנה. עד לפני תקופה מסויימת היה פשוט ילד נפלא ורגוע. היה ישן לילה רצוף ונרדם בלי בעיות או טקסים מיוחדים במיטתו. בחודשיים שלושה האחרונים היו תקופות בהן התעורר בלילה ורצה אותנו אך זה הה עובר לאחר מס' ימים. לאחרונה תוםעה זו כמעט יומיומית והרבה יותר קשה. כמעט בכל לילה הוא מתעורר (בלי קשר למתי הלך לישון ולדעתי לא בגלל רעב) ובוכה עד שאנו ניגשים אליו. שום דבר לא עוזר, הוא לא נרגע עד שאנחנו מרימים אותו ולא נרדם עד שאנו שמים אותו במיטתנו. אני יודעת שזה לא פתרון כלל, אך ניסינו הרבה ושום דבר לא עוזר. יצא לנו אפילו להיות איתו ערים שעתיים אך ללא הועיל וזה מתסכל.
    האם תופעה זו מוכרת בגיל כזה? מה המלצתכן??

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה

הוספת תגובה

• תגובה לאפרת

דבי גרוס דולב
    15/04/2010

הי אפרת
    מה שעובר על בנך מוכר ושכיח ויכול להיות קשור לחרדת נטישה. לשאלה כיצד לפעול אין תשובת פלא. אם מתאים לכם שישן במיטתכם אז פעלו כך אבל אם אתם רוצים למנוע התקבעות של הרגל זה, גשו אליו כשהוא זקוק לכם, הרגיעו אותו אבל הקפידו להחזירו למיטתו. גם אם מדובר בתהליך ארוך ובלילות לא קלים,אין דרך אחרת. הוא בוודאי מעדיף לישון אתכם ולכן לא יוותר בקלות. הישארו לצידו, ליד המיטה שלו עד שירגע וכך שוב ושוב עד שתחלוף תקופה זו.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 7 חודשים
    מיטל
    15/04/2010

באיזה גיל תינוק אמור להגיב כשקוראים לו בשמו
    הבת שלי בת 7 חודשים כשאני קוראת לה בשם שלה היא לא מסתובבת או מגיבה אבל כשאני אומרת לה קחי אז היא מסתובבת
    כשאני מצביעה לה על האור אס לא תמיד מסתובבת היא עדייון לא מוחאת כפיים או עושה ביי ביי
    אשמח לשמוע את דעתכם

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 7 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לשרון

דבי גרוס דולב
    15/04/2010

הי שרון
    ההתפתחות הקוגניטיבית היא אינדיבידואלית ואורכת זמן מה. זה בסדר שביתך עדיין לא מגיבה לשמה ולא מוחאת כפיים. המשיכי להציג זאת בפניה ורק אם בעוד חודשיים עדיין לא תגיב לשמה חזרי אלינו.

בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 4 חודשים ולינה
    אלה
    15/04/2010

שלום רב, רציתי לשאול לגבי שינה ביום ובלילה. תינוק שלי מתקשה להרדם . אני מנסה להעניק אותו, לסים אותו בעגלה, מניחה אותו עלי וכו ועדיין הוא מתקשה להרדם. השאלה שלי היא האם אפשר לנסות ללמד את התינוק להרדם לבד כבר בגיל הזה. את האמת אני רואה שהוא כן מסוגל לזה. ניסיתי מספר פעמיים, בוכה קצת ומפסיק, עוד הפעם מתחיל ומפסיק וככה נמשך כ7-10 דקות לאחר נכן הוא נרדם. או שאני נמצאת איתו ואז הוא בוכה קצת, אני לוקחת אותו על הידיים מרגיעה ומחזירה, בכי מפסיק לחלוטין לאחר כ10 דקות והוא נרדם. אבל בפנים אני מרגישה אשמה, האם שיטה הזאת לא תגרום לו להרגיש לבד, עזוב ללא תמיכה שלי, האם זה לא פוגע בילד נפשי. אני גם לא רגילה לשיטות האלו, מצד שני נראה לי כאילו זה הרצון שלו יחד עם כל הבכי. חשוב לציין שילד הראשון פעם אחת אפילו לא עזבתי לפני השינה הוא כבר בן 3 ורק בימים האחרונים הוא התחיל להרדם לבד. אני אשמח לדעתכם

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 4 חודשים ולינה

הוספת תגובה

• תגובה לאלה

דבי גרוס דולב
    15/04/2010

הי אלה
    שינה היא אמנם לא מתחום עיסוקנו אבל אני יכולה להגיד לך מתוך נסיוני האישי ומתוך אמונתי
    שתינוקות זקוקים פעמים רבות לעזרה בשינה. אני לא מאמינה שצריך לתת לתינוק לבכות הרבה אבל אם בכל פעם שיבכה, תרימי אותו להרגעה ומייד תחזירי למיטה,הדבר לא יפגע בו נפשית. מה שלא נכון בעיני הוא לתת לתינוק לבכות עד יאוש.
    לפעמים צריך לנקוט בדרך מעט נוקשה על מנת להרגיל להירדמות קלה יותר. גבולות הנוקשות תלויים אך ורק בנטייתך האישית ובמה שאומר ליבך, אין פה עניין של נכון או לא נכון אלא רק מה שנכון לכם.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר בן עגלות
    ליאור
    15/04/2010

הבן שלי בן 4 חודשים אני משתמשת בעגלת אמבטיה. מתי ניתן לעבור לטיולון?

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר בן עגלות

הוספת תגובה

• תגובה לליאור

דבי גרוס דולב
    15/04/2010

הי ליאור
    מה שחשוב הוא זווית העגלה. אם הטילון שלכם מגיע לזווית הקרובה ל-180מעלות אפשר כבר להעביר את התינוק. אם הטיולון קרוב יתר למצב ישיבה הרי שיש לחכות עם המעבר עד לזמן שהתינוק מגלה סימני ישיבה עצמאיים.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכויות
    אילנה
    14/04/2010

בני בן 5 חודשים. בגיל 3 חודשים התהפך לראשונה מהבטן לגב. מאז הוא מתהפך מהבטן לגב אבל רק לצד אחד, לצד שמאל. כאשר הוא נמצא על הבטן הוא יכול להסתובב בציר אך גם רק לצד שמאל. לגבי התהפכות מהגב לבטן, הדבר עדיין לא קרה אך הוא נוטה הרבה להתגלגל לצד ודי קרוב להתהפכות, אך גם כאן הגילגול הצידה מתרחש רק לצד אחד צד ימין. שאלתי היא מדוע התזוזות מתרחשות לצד אחד בלבד. האם זו בעיה ? התזוזות כולל ההתהפכויות אמורות להתרחש לשני הצדדים, הלא כך?

שאלה נוספת: לבני יש נטיה כאשר הוא נמצא על הידיים או שוכב בטיולון להתרומם, ולנסות להגיע למצב של ישיבה. האם אני צריכה לאפשר לו זאת או במיידי להשכיבו אחורה חזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    התהפכויות

הוספת תגובה

• התהפכויות

שירי קאשי
    15/04/2010

הי אילנה,
    התינוק אמור לנוע באופן פחות או יותר סימטרי לשני הצדדים. לרוב באופן נורמלי יש צד שהוא מועדף, אך במצב תקין זה לא אמור להיות מורגש כל כך. כאשר יש נטיה ברורה לצד אחד או מצב שבו הפעילות בפועל מתבצעת רק לצד אחד, הרי שמדובר בקושי שיש לטפל בו. נטיה זו נובעת מאסימטריה במצב השרירים (לרוב מדובר רק בשרירים). אסימטריה זו מביאה לכך שצד אחד פעיל יותר, תנועתי יותר ומפותח יותר והצד השני פחות או בכלל לא. אם הנטיה קלה אז לפעמים זה מסתדר לבד, אך ייתכן גם מצב בו זה מחמיר כיוון שככל שמפעילים יותר צד אחד ומזניחים את השני הרי שהפער בין הצדדים גדל ובאופן ישיר הקושי גדל.
    אני מאוד ממליצה על אבחון והתאמת תרגילים בביתכם על מנת להביא לאיזון בין הצדדים ולאפשר לו המשך התפתחות תקין.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך להתהפכויות לצד אחד בלבד

אילנה
    15/04/2010

בבדיקת רופא, הרופא ציין שאינו רואה בעיה בשרירים. ובכל זאת ההתהפכות כרגע מתבצעת לצד אחד בלבד. על אילו תרגילים את ממליצה כדי לעודד התהפכות לצד ימין מהבטן לגב וכדי לעודד התהפכות מגב לבטן לצד שמאל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    18/04/2010

הי אילנה,
    באופן כללי ניתן לתרגל התהפכויות לשני הצדדים, וזה אמור גם לתרום לאיזון בין הצדדים. אבל אני בכל זאת ממליצה כן לעבוד באופן ישיר על חוסר האיזון בין הצדדים כיוון שהוא קיים ועלול להשפיע לאורך כל ההתפתחות.

תרגילים כלליים להתהפכויות:
    1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתו, לשנות את האופן בו מחזיקים אותו בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתו.
    2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
    3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
    4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
    5.בשכיבה על הגב לגלגל מצד לצד תוך כדי החזקת כל יד עם הרגל בצד שלה.
    6.גלגול פסיבי-בשכיבה על הגב לכופף רגל אחת ולגלגל לצד של הרגל הישרה (לבצע לשני הצדדים).
    7.בשכיבה על הגב נגרה עם צעצוע הושטת יד הצידה ומעבר לראש כך שתנועת היד תוביל להתהפכות. להגברת הגירוי יש לגרות את פנים כף היד ואת הפה.

בהצלחה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה לאחור
    קארין
    14/04/2010

שלום,
    הבן שלי בן כמעט 5.5 חודשים. לפני מספר ימים התחיל לזחול לאחור. העניין הוא שהוא מנסה להגיע קדימה (לעבר איזשהו חפץ) ולא מצליח לדחוף עם הרגליים וכך יוצא שהוא מתקדם אחורה - וזה קצת מעצבן אותו. הזחילה שלו לא מאורגנת והוא די גורר את עצמו אחורנית חלק מהזמן (בעיקר בעזרת הידיים).
    האם זה תקין? האם יש משהו שמומלץ לעשות כדי לעזור לו לזחול קדימה או לפחות יותר נכון?
    אני לא יודעת אם רלוונטי אבל אציין מספר דברים לגבי שלבים קודמים בהתפתחות::
    הוא מתהפך יפה מאוד מהבטן לגב מגיל 4 חודשים ושבוע (2 הצדדים)
    לאחרונה החל להתהפך מהגב לבטן בצד אחד במטרה להגיע לאיזשהו צעצוע (אבל עדיין לא שולט בזה ומאוד מתאמץ).
    מגיל 3.4 חודשים (ואולי קצת קודם) יודע להסתובב סביב צירו כשהוא על הבטן.
    נשען על כפות ידיים ורגליים כשהאגן באויר.
    מסוגל לתפוס ולשחק עם צעצוע באחת מידיו בעודו נשען על השניה (כשעל הבטן).
    לא תופס לבד את אצבעות הרגליים כשהוא על הגב.
    הוא ישן על הבטן בלבד.

לקביעת תור
    סגירה
    זחילה לאחור

הוספת תגובה

• תגובה לקארין

דבי גרוס דולב
    14/04/2010

הי קארין
    נשמע שהתפתחותו של בנך טובה ותקינה. הדחיפה לאחור היא תהליך מוכר וטבעי אם כי מתסכל. אין צורך לתת לתינוק עזרה ספציפית שם אבל ניתן למנוע תסכול ע"י מתן "קונטרה" בכפות הרגליים כשהוא מנסה להתקדם וכך לעזור לו להתקדם קדימה וללמוד את השימוש בכפות הרגליים.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן
    שמרית
    14/04/2010

שלום

שתי שאלות לי אלכן,

1. בני הינו בן חודשים ושלושה שבועות, בזמן האחרון כאשר אני מניחה אותו על הבטן הוא מקשקש ולאחר שתיים שלוש דקות מתחיל לבכות ולפעמים אם אני מתעכבת הוא נכנס לבכי היסטרי
    איך עלי לנהוג במקרה זה,

2.העולל טרם התחיל להתהפך האם עלי להיות לחוצה , ואלו סימנים ניתן לראות בתנועותיו כדי לראות שהוא בדרך .

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שכיבה על הבטן

הוספת תגובה

• תגובה לשמרית

אורנה עטאר
    14/04/2010

שמרית שלום,
    התהפכות קורית בין 4-6 חודשים ולכן יש עוד זמן.
    לגבי הבכי שלו כשהוא על הבטן - את יכולה לשלב מגע, טפיחות, הדהוד של קול בכדי שהוא ישאר קצת יותר כל פעם על הבטן.
    תנסי גם את התרגיל הזה המשפר את השכיבה על הבטן.
    1. להשכיב על הגב ,הרימי את הרגליים לכוון הפנים וחזרה. חזרי על התנועה מס' פעמים. יש לראות שהאגן מתרומם והגב מתעגל.
    2. הרימי את האגן, הניחי יד מתחת לישבן.ביד אחת אחזי את הרגליים ובשנייה גלגלי את האגן לכוון הראש. חזרי על התנועה מס' פעמים.
    3. הגביהי את האגן על הרגל שלך. טפיחות קלות על החזה.על מנת להוריד מתח שרירי מיותר.
    4. על הגב. ישרי רגל אחת וכופפי את השנייה. גלגלי את התינוק אל הצד של הרגל הישרה. הגיעי אל הצד וחזרה לגב. חזרי על התנועה מס' פעמים, לשני הצדדים.
    5. לשהות על שני הצדדים.
    6. המשיכי לגלגל עד אל הבטן. ניתן לשלב טפיחות על השכמות והכתפיים, הדהוד של הקול לתוך השכמות והגב.

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילת גחון , תינוק בן 10 חודשים
    ענת
    14/04/2010

שלום רב
    בני בן 10 חודשים וזוחל זחילת גחון א-סימטרית, כלומר רגל שמאל לא מתקפלת נשארת ישרה
    ולא דוחפת את הגוף. בנוסף גם לא מתיישב באופן עצמאי ולא מנסה לעמוד.
    נשלחתי לפיזיוטרפיה ונתנו לי תרגילים להדבקת הפער, כלומר אמרו לי לקפל את רגל שמאל לכיוון הרצפה וברגע שהתינוק דוחף את הרגל לעבר צעצוע והיא מתיישרת אזי לעזוב את הרגל. בנוגע להדבקת הפער נתנה לי מספר תרגילים יציאה מישיבה לזחילה ולעמידה.
    כמו כן בנוגע לעשות ביי ביי , להראות איפה האור, מצביעה על דברים, יודע איפה כלב ואיך עושה כלב הוא עושה זאת מעולה.
    אעשה את התרגילים הללו, מה יקרה אם לא יזחל סימטרי? מה עוד אפשר לעשות?
    תודה
    ענת

הוספת תגובה

• תגובה לענת

דבי גרוס דולב
    14/04/2010

הי ענת
    חשוב לזחול סימטרי אבל חשוב יותר לזחול על 6 ולא לדלג על שלב זה. אינני יודעת איזה אבחון קיבלת אבל חשוב לבודד את מקור הקושי ולטפל בו ספציפית. ממליצה לך בחום לשקול שיעור עם מדריכה שתתייחס לנקודת הקושי ולא רק לסימפטום. ישנם תרגילים רבים וטובים אותם תוכלי לתרגל בביתך.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת שנה וחצי ועדיין לא הולכת
    סיון
    14/04/2010

שלום רב,
    בתי בת השנה וחצי עדיין לא הולכת היא הובחנה שיש לה גמישות יתר ולכן מגיל חצי שנה אנחנו בפיזיוטרפיה, לפני כחודש היינו בפיזוטרפיה וראו שהיא צועדת כמה צעדים ולכן אמרו לנו לא לבוא יותר אך כנראה שהייתה לה נפילה בגן אולי ולכן כיום היא מפחדת ללכת לבד, יש לציין כי היא נורא פחדנית מה אוכל לעשות לה כדי שתלך לבד? האם אפשר לקחת אותה למשהי שמתמחת בהתפתחות תינוקות? אם כן האם יש משהי בקרבת העיר טבריה?
    תודה מראש
    סיון

הוספת תגובה

• תגובה לסיון

דבי גרוס דולב
    14/04/2010

הי סיון
    יש מה לעשות בתחום חיזוק הבטחון, חיזוק שיווי המשקל והמשך טיפול בגמישות. חפשי באינטרנט מדריכה באזורך על מנת שתוכל לעזור לך.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשה היא הגמילה...
    הדס
    13/04/2010

בתנו בת 3 ושלושה חודשים , התחילה את תהליך הגמילה בגיל שנתיים וחצי. ההתחלה , כמובן , הייתה קשה... פיפי ברח על ימין ועל שמאל... היום המצב הרבה יותר טוב - במשך היום אין בריחות (ובריכות....). ישנן שתי בעיות : 1. היא לא מסכימה לעשות קקי בשירותים בשום פנים ואופן. לדעתנו היא עשתה אולי פעמיים קקי בשירותים (וגם הן בטעות). היא מוכנה רק בטיטול. לא בורח לה , היא מסוגלת להתאפק שעות , אבל לעשות קקי רק בטיטול. בזמן האחרון אנחנו מקפידים שאת הקקי (גם אם הוא נעשה בטיטול) שהיא תעשה בחדר השירותים , כדי לתת לה להבין שלא עושים קקי בכל הבית. לאן להמשך מכאן? אנחנו יודעים שאסור ללחוץ , אבל איך אפשר כן לתת לה להבין שזה לא בסדר לעשות בטיטול? 2. לפני חודש התחלנו גמילה בלילה (דבר שבא מרצונה בלבד). מאז , היא מסרבת ללכת לישון עם טיטול, היא רוצה רק עם תחתונים. לפני השינה היא הולכת יחסית הרבה לעשות פיפי ( היא שותה שוקו לפני השינה) , אך באמצע הלילה ,באופן סדיר , היא קמה כולה רטובה , וכך גם בבוקר. אנחנו על סף יאוש... התחלנו להשתמש בתחתוני גמילה , אך לא ראינו בהם טעם , מכיוון שהיא קמה בבוקר ספוגה בפיפי. לפני כמה ימים התחלנו בשיטה של לשים טיטול כשהיא נרדמת , אך זה נראה לי לא לעניין.... מה לעשות עכשיו?
    נודה לכם על העצות והתשובות....

לקביעת תור
    סגירה
    קשה היא הגמילה...

הוספת תגובה

• תגובה להדס

דבי גרוס דולב
    14/04/2010

הי הדס
    כדאי להעתיק הודעה זו לפורום העוסק בנושאים התנהגותיים מכיוון שזה אינו מתחום עיסוקינו.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בבינבה
    נועה
    13/04/2010

בני בן עשרה חודשים עומד ללא תמיכה אך עדיין לא מנסה לעשות צעדים. האם זה לא טוב לתת לו לנסות ללכת כשהוא נשען על בינבה?

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש בבינבה

הוספת תגובה

• בימבה

שירי קאשי
    14/04/2010

הי נועה,
    ההליכה עם בימבה או הליכון, מביאה להליכה לא נכונה, בה הגוף נשען קדימה, לעיתים עמידה על קצוות אצבעות, הליכה או ריצה ללא שליטה, שיווי המשקל נובע מהשענות על הידית ולא מתוך לימוד של יציבה נכונה. כל אלו יכולים להביא להליכה לא איכותית או אפילו לעכב את התפתחות ההליכה העצמאית, כיוון שהתינוק לומד לעמוד לא נכון ולא לומד לייצב את עצמו.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צעקות וקיטורים
    יפעת
    13/04/2010

בתי הת 6.5 חודשים.החלה החודש האחרון לצעוק המון.כנראה שמגלה את היכולות הווקליות יוצאות הדופן שלה.
    עניין הצעקות חמוד מאוד רק רציתי לדעת האם זה נורמאלי שאת רוב התקשורת שלה היא עושה כעת בצעקות?המלמול התינוקי כמעט ונעלם והיא כל הזמן צועקת.
    מתעוררת בבוקר וצועקת במיטה(לא מבכי או תסכול.סתם סוג של תקשורת) וכך ,למעשה במרבית היום.
    עניין נוסף,והוא כן מעט מטריד-היא ישנה לילה שלם(מ-20:30 עד 07:00 רצוף.ללא התעוררויות טפו,טפו)
    בנוסף ישנה שנת בוקר (09:00-10:30 לערך) ושנת צהריים נאה (בסביבות 14:30-16:00) החל מסביבות השעה 17:00 בערב ועד שהולכת לישון מקטרת בלי הכרה.לא משנה מה עושעם איתה:יוצאים לטיול בעגלה,משחקים על מזרן פעילות או מקריאים לה סיפורחם היא פשוט מקטרת.לא בוכה אבל גם לא רגועה.הנושא מעט מתסכל מפני ששום דבר בשעות הללולא מרצה אותה.לא נראה לי שמדובר בעייפות כי כפי שפרטתי היא ישנה לא רע בכלל.וגם אם מדובר בעייפות,מיותר לציין שאין בכוונתי להשכיבה לישון את שעת הלילה שלה בשעה 17:00 כשמתחילה לקטר....
    אני חוזרת לעבודה בעוד שבוע ומעט חבל לי שמעט השעות שיישאר לנו לבלות ביום יחד,נעביר בקיטורים בלתי פוסקים.
    האם התופעה מוכרת?אשמח לשמוע חוות דעת ואם ניתן אז הצעות לפתרון הסוגייה.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    צעקות וקיטורים

הוספת תגובה

• תגובה ליפעת

דבי גרוס דולב
    14/04/2010

הי יפעת
    יש שלב בו תינוק מגלה את קולו ומרבה לצעוק.יחד עם זאת, כדי שההרגל לא יתקבע, את יכולה לדבר עם ביתך בקול נמוך ולפעמים גם להגיד לה שעכשיו לא צועקים אלא מדברים.
    לתינוקות רבים קשות שעות הערביים, הסיבה לזה לא ממש ברורה. כשהם קצת גדלים, המצב מתחיל להתאזן. בנתיים ניתן רק לנסות ולהעביר את הזמן בנעימים.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון רוטה
    מישלין
    13/04/2010

שלום
    יש לי תינוק בן 4 חודשים כמעט ולפני חודש הוא עשה את החיסון רוטה ה rotarix חזרתי מהרופא ואמר לי שאין יותר את החיסון הזה משום שמצאו חלבון לכן הוציאו את זה ואמר לי להמשיך עם rotateq בעוד פעמים משום שזה חיסון של 3 מנות .
    רציתי לדעת אם באמת זה בסדר להמשיך עם ה rotateq למרות שלקח במנה ראשונה את rotarix
    תודה
    מישלין

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון רוטה

הוספת תגובה

• תגובה למישלן

דבי גרוס דולב
    13/04/2010

הי מישלן
    פורום זה אינו עוסק בנושאים רפואיים ולכן לא נוכל לעזור.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה