פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צעצועי התפתחות לגיל 7 חודש
    טל
    21/04/2010

בוקר טוב.

ברצוני לדעת אילו צעצועים ניתן לרכוש לגיל 7 חודשים ??
    תודה נירית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צעצועים

שירי קאשי
    21/04/2010

הי נירית,
    בגיל זה התינוק כבר אמור בשכיבה על הבטן להזדקף ולנתק יד. לכן כל צעצוע שהוא יכול לתפוס ולהרים בתנוחה זו מתאים. כמו כן כל צעצוע בעל מרקם מעניין לצורך מישוש.
    יש תינוקות שבגיל זה כבר יושבים או שהם לקראת ישיבה. משלב הישיבה ניתן להתחיל לשלב צעצועים שניתן להרים בשתי ידיים. ניתן להוסיף צעצועים כמו חיות קופצות או אפילו משחקי השחלה. כמובן שבגיל זה עדיין לא מצפים מהתינוק להפעיל את הצעצועים לבד.
    מעבר לצעצועים הקנויים, כל משחק השחלה פשוט שיוצרים בבית (כמו להכניס כדור קטן לדלי קטן, כמו לשחק עם כף וכוס או סיר בישיבה וכדומה). לעיתים קרובות המשחקים הפשוטים הללו יותר מעניינים.
    כאשר המיומנות עולה, יש ישיבה יציבה והמוטוריקה העדינה מתפתחת, ניתן ליצור משחק השחלה פשוט על ידי קופסת תחליף חלב אשר יוצרים לה חור במכסה ונונים לתינוק להשחיל מקלות ארטיק (ניתן לרכוש בחנויות יצירה) או פונפונים וכדומה.

בברכה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גובהם של תינוקות
    דנה
    20/04/2010

לפי הפרסומים האחרונים בתקשורת נודע לי שגובהו של תינוק בן שנתיים הוא כמחצית מגובהו כמבוגר..זה נישמע לי קצת הזוי, למישהו יש הסבר הגיוני?

לקביעת תור
    סגירה
    גובהם של תינוקות

הוספת תגובה

• תגובה לדנה

אורנה עטאר
    20/04/2010

דנה שלום,
    אנא הפני את שאלתך לפורום העוסק בעקומות גדילה.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חג שמח כמה שאלות על גידול והתפתחות
    יונית מטרסו
    20/04/2010

שלום ,ברצוני לגדל את בתי בצורה הכי טובה לאישיות שלה ולנפש ,ולצרכיים שלה [כמובן שלא תהייה מפונקת]בתי בת עשרה חודשיים .
    1] בתי ישנה במיטה ביום וזזה משינה והיא עם הראש על חיטול הבד ,שזה יעשה לה סימנים בפנים וגם הצוואר לא ישר ,השאלה האם להזיז לה את החיטל מהפנים ,ולקחת בחשבון שהיא יכלה להתעורר ,או להשאיר אותה כך במיטה
    2] בתי בסלון משחקת עם עצמה ואני כמובן לא מפריעה לה ,כי אני רואה שהיא מסתדרת לבד וטוב לה ,ואבי מחליט לשרוק בכדי שהיא שתסתכל עליו והיא לא מעוניינית והשריקות מציקות לה ,מה לעשות \?לקחת אותה מהסלון ?,או איך אפשר להסביר לאבי שזה מציק לה מבלי לפגוע בו? [,או שאם אדם אחר מציק לה וזה לא אני אז זה בסדר לגבי החיים בכלל ]

3] שבתי מתעוררת בבכי של יותר מחצי דקה בלילה אני לוקחת אותה ביידים ומרגיעה אותה ,ומחזירה אותה למטיה ,ואם היא לא נוחה או קמה או בוכה שוב ,לוקחת אותה איתי למיטה לישון ,לפעמיים מחזירה אותה שהיא נרדמת ולפעמיים לא ,השאלה -האם שהיא מתעוררת בבוקר ורואה שהיא לא איתי במיטה ,קיים מצב שהיא בבילבול כאילו נטשתי אותה או משהו כזה ?,מה הכי טוב לעשות? ואיך ?.
    4]בתי שלפני שבוע עמדה בחדר ונשענת על המיטה ומדפדפת בקלסר פותחת סוגרת שוב ושוב
    לא הפרעתי לה רציתי לראות כמה זמן זה יחזיק מעמד ומשחקת עם עצמה ?,מסתבר 45 דקות כך עמדה ,ואז התחילה לבכות ,לקחתי אותה לידיים וחבקתי אותה ,מה קרה שם כאבו לה הרגליים? ,אני לא מבינה ורוצה לדעת,והאם פעלתי נכון ?

הוספת תגובה

• תגובה ליונית

אורנה עטאר
    20/04/2010

שלום יונית,
    אענה לשאלותייך אחת אחת

1]זוהי לא שאלה התפתחותית ולכן אומר לך סתם את דעתי. אני לא הייתי מזיזה. אולי מראש אל תשימי חיתול. אין זה משנה. מה שאת מרגישה שנכון לך ולאיך שאת מתייחסת לשינה של בתך.

2] עשי מה שנכון לך ולבתך. החיים האמיתיים מזמנים הפרעות והצקות ואנו בסך הכל מכינים אותם לחיים עצמם....

3] שוב, שאלותייך קשורות לדרך בה את רוצה לגדל את בתך. אין להם קשר (לרוב) להתפתחות סנסו-מוטורית. יש כאלו שבכלל מאמינים שתינוק צרך לישון איתם עד גיל מאוחר וכאלו שמגיל שלושה חודשים הילד ישן כל הלילה במיטתו. לכי לפי האמונה שלך. קימה בבוקר שאת לא לידה לא תגרום לה לחוש נטישה. לא על כך הנפש שלה תרגיש דבר זה או אחר.

4]נראה לי שפעלת נכון. אינני יכולה לדעת אם כאבו לה הרגליים, אולי סתם בכתה משעמום.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 6 חד' פחד מזרים
    יהודית
    19/04/2010

בשבועיים האחרונים שמתי לב לכך שבתי החלה ל"פחד" מזרים אני בכוונה אני משתמשת בגרשיים כי זה ממש יותר כעס כשמישהו זר לוקח אותה בידיים... וגם אם אני משאירה אותה לבד בסלון היא יכולה להתלוננן ולבכות.
    בדרך כלל היא חייכנית לאחרים אבל ברגע שהאחר לוקח אותה מתחילה לעשות קולות של כעס ומתחילה להתלונן וקצת לבכות.
    ואם אני לא נמצאת בסביבה היא ממש מתכווצת ליד ה"זר", וכשאני מגיעה אני צריכה להסיח את דעתה כדי שתצא מזה.
    מה אני צריכה לעשות איתה? האם זהו אופייה? אני רוצה לדעת כיצד לנהוג איתה? אם למשל אני הולכת איתה לאירוע רב משתתפים (קרובי משפחה) שרוצים לשחק איתה ולהרים אותה והיא מגיבה כך. האם אני צריכה ללכת משם כדי שלא תעבור את זה או שמא עליי להישאר ולהעביר אותה לאחרים כדי שתתרגל אליהם?
    אני משתדלת להחזיק אותה ולהגיד לה. זה פלוני וזה אלמוני כדי שתתרגל אבל היא עדיין מרגישה לי לחוצה...
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    בת 6 חד' פחד מזרים

הוספת תגובה

• תגובה ליהודית

אורנה עטאר
    20/04/2010

יהודית שלום,
    את צריכה לראות אם הפחד הזה מזרים הוא בגלל שאת המטפלת היחידה שלה? האם היא נחשפת לעוד אנשים בשגרת היום יום שלה?
    בכל אופן, יש לעשות זאת באופן הדרגתי. את צריכה לשדר לה המון בטחון ואמון באדם אליו את מעבירה אותה. להיות שם לידה ולשדר "עניינים כרגיל". אולי לא לעשות זאת באירוע רב משתתפים אלא בנוכחות של עוד אדם בבית, בסביבה בה היא מרגישה בטוחה.

תעדכני אותי איך הולך.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה רק בידיים
    מעיין
    19/04/2010

בני בן 5 חודשים,
    עד גיל 3 חודשים הוא סבל מאוד מאוד מגזים ובילה הרבה בידיים ובמנשא
    היום הוא רוצ רק בידיים
    בקושי מוכן להיות על מזרן פםעילות
    איך שמניחים אותו הוא בוכה
    יש פיתרון????

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה רק בידיים

הוספת תגובה

• תגובה למעיין

אורנה עטאר
    20/04/2010

מעיין שלום,
    במהלך שלושת החודשים הראשונים לחייו נתת לו את המענה הדרוש וזה מצויין. עכשיו לאט לאט ובהדרגתיות אני ממליצה להתחיל לתת לו מענה במקום בו הוא נמצא. אם זה לשבת לידו, ללטף, לגעת (מגע עמוק של לחיצות וטפיחות) ולהרגיע אותו במקום בו הוא נמצא.
    האם הוא לא מוכן להיות על המזרון במנח מסוים? בטן? גב? או לא משנה?
    ייתכן וגם קיים אצלו קושי לשכב במנח מסויים ולכן הוא בוכה.

זה יקח קצת זמן אך במידה ואין קושי שלא מאפשר לו שכיבה נינוחה על המזרון וש לו דברים שיסבו את תשומת ליבו ויעניינו אותו אז לרוב המעבר מתרחש.

תעדכני אותי.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות תינוקות בת 10 שבועות
    מיקה
    19/04/2010

שלום רב,
    כמה שאלות לגבי התפתחות התינוקות:
    בתי בת עשרה שבועות ויום. נולדה בניתוח קיסרי בשבוע 39 עקב מצב עכוז. אובחנה עם בעיה במפרק בירך ומהיום השני לחייה מחוברת לריתמה 24 שעות ביממה. בנוסף, כנראה שסובלת מתת פעילות של בלוטת התריס. יש לציין שאני חולה במחלה ויתכן שהיא נחשפה לזה בגלל התרופה (אלטרוקסין) שאני נטלתי במהלך ההריון. היא מקבלת כל יום 0.25 מיקרוגרם ובמעקב רופאי.
    אני קצת מודאגת מההתפתחות שלה בכמה מישורים:
    1. היא עדין לא מחייכת ולא נראה שיוצרת קשר עין יותר מדי או מגיבה לקולות שלנו
    2.היא נולדה 3025 גרם ואחרי 10 שבועות עומדת על 4000. היא אוכלת בממוצע 450 מ"ל ליממה, שזה נשמע לי מעט...היא מעולם לא בכתה לאכול... גם אחרי 6 שעות...אומנם אחרי פרק זמן זה היא אוכלת יותר בתאבון, אבל עדין לא יותר מי 75 מ"מ לבקבוק. יש לציין שהיא מקבלת חלב אם שאוב (לא הצלחתי למצוא תנוחה נוחה להנקה, כנראה בגלל הריתמה)
    3.היא לא אוהבת להיות על הבטן, מתחילה לבכות כבר אחרי דקה.. בינתיים היא רק מזיזה את הראש מצד לצד אבל לא מרימה אותו

האם יתכן שיש קשר בין ההתפתחות שלה לבלוטת התריס? או לבעיה בפרק הירך?
    מה אפשר לעשות? אנחנו מתגוררים בחו"ל ומעט מודאגים...
    תודה

הוספת תגובה

• תגובה למיקה

אורנה עטאר
    20/04/2010

מיקה שלום,
    אענה לך לכל שאלותייך.
    לגבי חיוך ויצירת קשר עין - זה אמור להתרחש סביב חודשיים ולכן אני מאמינה שזה יגיע בקרוב. לא ידוע לי קשר בין תת פעילות של בלוטת התריס לחיוכים ויצירת קשר עין אבל בכל אופן אני הייתי מתייעצת על כך עם רופא וכל הזמן ממשיכה ליצור איתה קשר עין ולחייך אליה ולחכות.

לגבי העלייה במשקל - אינני מומחית בתחום תזונת תינוקות ומעקב אחר העלייה במשקל. את מוזמנת להפנות את השאלה הזו לפורום העוסק בתזונת תינוקות. האם את נמצאת במעקב לגבי העלייה שלה במשקל בחו"ל? כמו טיפת חלב כאן בארץ?

הרצועות מקשות לשכב על הבטן ולרוב תינוקות עם רצועות ההתפתחות שלהם מתעכבת בגלל השהייה המומשכת עם הרצועות. תמשיכי לשים אותה על הבטן עם הרצועות ככל שניתן. אם יש אופציה להעלות בפני הרופא שלך הורדה חלקית של הרצועות לזמן מה במהלך היום - אני אוכל ללוות אותך מכאן ולתת לך תרגילים לשיפור שכיבה על הבטן.
    אנו בשיטת "צעד ראשון" עובדים אחרת במקרה של דיסלוקציה של מפרק הירך והעבודה מבוססת על תנועה ולא על קיבוע.

תעדכני אותי.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 7 חודשים
    חגית
    19/04/2010

בני בן 7 חודשים מסרב להיות על הבטן.
    לפני כחודש וחצי הוא למד להתהפך מהבטן לגב ולכן בכל פעם שהוא על הבטן הוא מתהפך חזרה לגב. בשל חוסר הרצון שלו להיות על הבטן הוא גם לא מתאמץ להתפך מהגב אל הבטן. כשהוא על הבטן לא מעניינים אותו משחקים או כל גרויים אחרים שאני משתמשת בהם
    מה כדאי לעשות על מנת לשדל אותו להשאר על הבטן - דבר הנחוץ להתפתחותו?
    בנוסף בני ממעט להשתמש בידיו. לא לא שולח ידיים לחפצים אלא מכה בהם ביד שמאל בלבד.
    הוא מעדיף לתפוןס חפצים עם הרגליים במקום עם הידיים. אם אני שמה לו ביד משחק הוא מתעלם ממנו ולא מודע לכך שהוא נמצא בידו. לעיתים הוא שם ידיים על בקבוק ולאחרונה הוא החל לעשות "כפיים" (אין לי מושג אם זו המטרה שלו או שהוא סם מקרב ומרחיק יד מיד).
    אני מתקשה לסקרן אותו ולגרום להשתמש יותר בידיים. אשמח לחוות דעת.

לקביעת תור
    סגירה
    בן 7 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לחגית

אורנה עטאר
    20/04/2010

חגית שלום,
    לפי תאורך בנך נמצא בעיכוב התפתחותי. בגילו אני כבר מצפה שהוא ישכב בנינוחות על הבטן, יעביר משקל וישחק עם משחקים על הבטן ועל הגב. יתהפך לשני הכיוונים. שקשר עין יד יהיה מפותח ויתחילו ניצני זחילה.
    ברור מדברייך כי קיים קושי לשכב על הבטן ומשם מתחילה כל ההתפתחות, זחילה, התיישבות, עמידה והליכה.
    אני הייתי ממליצה לך להיפגש עם מדריכה להתפתחות תינוקות בכדי שנאבחן את הקושי וניתן לך ולו כלים בכדי להדביק את הפער שרכש ולממש את שלבי ההתפתחות הבאים.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצילוווו
    מאיה
    19/04/2010

יש לנו ילדה מקסימה בת שנתיים ו-5 חודשים, אנחנו נתקלים בקושי רב סביב עניין השינה. יש לה חדר משלה והיא הולכת לישון בכיף במיטה שלה בלי מלחמות ובלי בעיות, אבל (ופה הבעייה) בערך באמצע הלילה מתחילות הגיחות אלינו למיטה, אנחנו משתדלים להחזיר אותה מיד למיטה שלה אבל אז מתחילות הבקשות (תשבי לידי,תחזיקי לי יד) וגם כשנדמה שהיא נרדמה וחוזרים למיטה אחרי מס' שניות היא מופיעה שוב. הדבר כמובן כרוך בבכי מצידה כי היא רוצה לישון איתנו ובהתניות (רק אמא תחזיר אותי וכו') וחצי לילה ולפעמים אפילו יותר מתבזבזים על זה.
    נשמח לקבל רעיונות ותיקונים למעשינו כדי לשנות את המצב כי קשה גם לנו וגם לה.
    תודה וחג עצמאות שמח
    מאיה

לקביעת תור
    סגירה
    הצילוווו

הוספת תגובה

• תגובה למאיה

דבי גרוס דולב
    19/04/2010

הי מאיה
    פורום זה אינו עוסק בנושאי שינה ולכן לא אדע לעזור לך, נסי פורום שינת ילדים.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה על ברך
    מיכל
    18/04/2010

בתי בת שנה וחודשיים סיגלה לעצמה הליכה משונה בה היא יושבת עם הישבן על עקב אחד, והברך השנייה מובילה את התנועה (מעין חצי כריעה, תמיד על אותה הרגל). היא מסוגלת ללכת בקלות ע"י תמיכה (רהיטים, גרירת כסא, עגלה...), וכן עושה 2-3 צעדים לבד ואז מתיישבת. את כל שלבי ההתפתחות המוטורית היא עשתה מוקדם יחסית ועד כה לא היו בעיות מיוחדות (חשד לטרוטיקוליס שנשלל בסופו של דבר). אני מנסה לעודד אותה ללכת, האם אני סתם לחוצה ויש להניח לה? אני חוששת שהיא דופקת לעצמה את הברך בצורה זו. אודה לתשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    הליכה על ברך

הוספת תגובה

• הליכה

שירי קאשי
    19/04/2010

הי מיכל,
    ללא אבחון קשה לי מאוד לקבוע מה מצבה. לפי תאורך ייתכן שכן היה טורטיקוליס או נטיה מסויימת שהיו במצב קל אך בכל זאת השאירו חותם וזה כיום מתבטא בסוג ההליכה שהיא סיגלה לעצמה. כאשר מתפתחת תנועה אסימטרית לרוב מדובר גם באסימטריה מסויימת בפעולת השרירים, וזה בהחלט יכול להיות שריד מהעבר או אפילו אסימטריה חדשה שהיא סיגלה לעצמה. בכל מקרה כדאי לעבוד על איזון בין הצדדים על מנת לאפשר לה לפתח תנועה נכונה ואיכותית.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אווירון
    נועה
    18/04/2010

היי
    בני בן 6.5 חודשים.
    מאוד מפותח מוטורית, מאוד אוהב לשכב על הבטן ואיך שמניחים אותו על הגב מתהפך לבטן, מתהפך מאוד מוקדם, זוחל על ציר
    לאחרונה התחיל לעשות אווירון- שוכב על הבטן ומרים את שתי ידיו באויר כשהבטן והחזה באויר
    ונראה כמו אוירון עם הידיים ישרות
    הייתי בטוחה שזה מחזק את חגורת הכפתיים אולם נאמר לי היום שיש לכנס אותו ושזה יעכב אותו בזחילה. האם נכון הדבר? מה לעשות? בברכה

לקביעת תור
    סגירה
    אווירון

הוספת תגובה

• אוירון

שירי קאשי
    19/04/2010

הי נועה,
    תנוחת האוירון בהחלט חיונית ותורמת להתפתחות התינוק. התנוחה תורמת לחיזוק שרירי הגב, בניית עקומות עמוד השדרה התקינות ומהווה מרכיב בהתפתחות המוטורית. הבעיה נוצרת כאשר תינוק מצוי כל או רוב הזמן בתנוחה זו, ואז זה מעיד על זקיפות יתר או הקשתת יתר של הגב, דבר שיכול לגרום לעיכובים ושיבושים בהתפתחות המוטורית. אם זה לא המצב הטבעי של בנך והוא יודע גם להיות באוירון וגם להרפות ולשכב בנוחות על הבטן (להניח ראש, להשען עם הידיים, להניח רגליים על הרצפה) הרי שאין סיבה לדאגה וזה חלק מההתפתחות התקינה.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות בן 11 חודשים
    אמא לבן שנה
    18/04/2010

בהמשך להודעתי הקודמת, אני רוצה להבהיר את המצב: התינוק החל לזחול גחון בגיל 5 חודשים. תוך יומיים הזחילה השתכללה והפכה מסודרת, משוכללת וזריזה ביותר. כיום הוא ממש זוחל גחון באוויר כמעט מבלי לגעת ברצפה. הוא עולה על 6 אבל רק לשנייה-שתיים ומיד נופל (או יורד בכוונה). הוא אינו מתנדנד (רוקינג) ונראה שכלל לא מתכוון לזחול על 6. הוא רגיל לזחילת הגחון והיא מושרשת אצלו. הוא מטפס על מכשולים בקלי קלות ולכן האימונים היזומים שלי לא ממש עוזרים. לאחרונה הוא החל לטפס על השולחן והספה והוא נעמד במיטה ובלול ונהנה מזה, ואפילו מתקדם בצעדים קטנטנים סביב המיטה. אני ממש חוששת שבמצב הנוכחי הוא ידלג לחלוטין על זחילת ה6. שאלתי היא האם לדעתך ידלג על הזחילה, מה ניתן לעשות כדי למנוע מצב שידלג על הזחילה ומדוע זחילת ה-6 כ"כ חשובה? האם יכול להיגרם נזק או עיכוב אם ידלג על הזחילה הזו? בנוסף, הוא אינו מתיישב לבד. מגיל חצי שנה יושב בטיולון ובכסא האוכל, אך ללא תמיכה הוא מתנדנד ואינו יציב. האם ייתכן שאינו מעוניין לשבת? כשאני מנסה להושיב אותו הוא מוחה, מתרגז ומיד נשכב על הבטן ועובר לזחילה במהירות. הוא תינוק מאוד זריז ואנרגטי. האם ייתכן שפשוט איננו מעוניין לשבת במקום אחד או שיש לו קושי כלשהו? האם המצב המתואר מצריך התערבות מקצועית ואם כן של מי (פיזיותרפיה/ ליווי התפתחותי). תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות בן 11 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לאוסנת

דבי גרוס דולב
    18/04/2010

הי אוסנת
    איני יודעת בהמשך לאיזו הודעה את ממשיכה אבל אתייחס להודעתך כפי שהיא.
    תינוק שאינוזוחל על 6 בגיל 11 חודשים ואינו מתיישב, יש לזה סיבה. חשוב לאבחן סיבה זו על מנת לראות מה מפריע למערכת לממש את ההתפתחות כראוי ועל מנת ששיבוש זה לא יופיע בשלב מאוחר יותר של ההתפתחות.
    הזחילה שתיארת, בלי לגעת ברצפה, אי הזחילה על הגחון ואי ההתיישבות, העמידה לפני זחילה, כל אלה מהווים אינדיקציה לאי סדירות מסוימת בהתפתחות המוטורית. אין מצב בו תינוק לא מעוניין, יש מצב בו תינוק לא יכול.לא אוכל להגיד לך אם תינוקך הולך לדלג על זחילה מפני שאינני מכירה אותו ואת מקור הקושי שלו. אני כן יכולה להגיד ששווה וכדאי לשקול התערבות על מנת לזהות מה הבעיה וללמוד תרגילים לפתרונה. זחילה על 6 חשובה מפני שהיא מקנה לגוף כלים ובסיס ליכולות מאוחרות יותר כגון מוטוריקה עדינה וגסה, שיווי משקל,תנועתיות בגב ועוד ועוד.
    אני כמובן ממליצה על ליווי התפתחותי, בשל האבחון, בשל התרגילים ובשל ההסתכלות הכוללת.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה וחצי מסרבת ללכת
    אושרית
    18/04/2010

שלום,
    בתי עוד כשבועיים תהיה בת שנה ושבעה חודשים. היה לה עיכוב התפתחותי וטופלה בפיזותרפיה. לפני מס' חודשים הפסיקו עם הטיפול הפיזותרפי והמשיכו רק במעקב עקב חוסר שיתוף פעולה של הילדה. לפני כחודש גם המעקב הופסק. נאמר לנו שאין יותר איך לעזור לנו- הילדה מספיק יציבה ולחלוטין מוכנה (יציבה יותר מילד שרק מתחיל ללכת) וכשהיא תרצה, היא תלך.
    לפני כמה ימים היא החלה לעשות צעד פה וצעד שם. שלשום לפני כל המשפחה (כ-15 אנשים) היא התחילה ללכת מבן משפחה אחד לשני (ממש הליכה של 8כ- צעדים רצופים כל פעם) כשכולם מוחאים לה כפיים ומריעים (גם היא תוך כדי הליכה). לאחר שנת הצהריים, כשחצי הממשפחה עזבו, היא סירבה שוב ללכת. למעשה, מאז, היא מסרבת בכל תוקף לעשות אפילו חצי צעד.
    היא עברה לא מעט איבחונים (פיזו', רופא התפתחות ממכון להתפתחות הילד, ריפוי בעיסוק..), הכל תקין ולכן אף אחד למעשה לא יכול לעזור לנו...
    מאחר שהיא כבר "מוכנה להליכה" לפי הפיזותרפיסטית כחודשיים, אני לא יודעת כ"כ מה לעשות. במשך חודשיים הנחנו לה ולא נסינו אפילו לשכנע אותה לנסות, זה לא עבד. כשהרענו לה ונתנו לה המווון תשומת לב, הלכה קצת אבל מאז הפסיקה.
    מה עלי לעשות? עד מתי להמתין?
    תודה, אושרית

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה וחצי מסרבת ללכת

הוספת תגובה

• לאיודעת עד כמה זה חשוב,

אושרית
    18/04/2010

אבל רציתי להוסיף שפרט להליכה היא עושה הכל- הולכת עם תמיכה (אוחזת ביד אחת של ההורה, גוררת כסא או בימבה והולכת איתם ואף מזיזה את הכסא לאחור כשנתקעת...), היא גם נעדמת מישיבה (עומדת ללא תמיכה) ומעמידה לישיבה (כיפוף בירכיים והנחת הטוסיק בעדינות, לעיתים נשארת במצב של כיפוף בירכיים). זה רק עניין ההליכה ועל פניו עושה רושם שזה כלל לא עניין פיזי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאושארית

דבי גרוס דולב
    18/04/2010

הי אושרית
    מכיוון שביתך כבר הייתה בעיכוב בהתפתחותי ובטיפולים למיניהם הרי שיש היסטוריה של קושי,
    אבל אני איני יודעת אם הקושי בהליכה קשור להיסטוריה ההתפתחותית או לבעיה מקומית קטנה.
    אם יוצאים מתוך נקודת הנחה שכל מה שהיה בעבר אכן הסתדר הרי שלביתך יש ממש עוד מרחק קצר עד להליכה עצמאית ולמעשה היא כבר עשתה כמה צעדים.
    בד"כ מה שחסר בשלב זה הוא נושא שיווי המשקל. לילדים רבים יש קושי קטן סביב עניין שיווי המשקל ולכן מתעכבים עוד קצת עם ההליכה. כדי לתרגל נושא זה תרגלי עם ביתך חוויות שונות שמאתגרות את חוש שיווי המשקל- תנועה במרחב, גלגולים עדינים, ראש כלפי מטה ולצדדים, תנועה גדולה על כדור פזיו, הקפצות למיניהן. בנוסף אני ממליצה להוריד מהלחץ, לא לעודד ולשכנע אלא להרפות ולתת לה עוד קצת זמן.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפי הפיזיו', יש לה שיווי משקל טוב

אושרית
    23/04/2010

זה בדיוק העניין- כל גוף טוען שהכל תקין ובשורה התחתונה- הילדה לא הולכת, אז כנראה שלא הכל תקין... היא מסרבת לנסות. אחת ליומיים מנסה מנסה לבד צעד-שניים וזהו וראינו שהיא מסוגלת ליותר
    (הפסיקו לה פיזיו מאחר ונאמר לי שהיא עוברת מישיבה לעמידה ולהיפך- מה שמצריך שיווי משקל גדול יותר מהליכה, לכן היא יציבה מספיק ואין ביכולתם לעזור לנו יותר, צריך להמתין שהיא תחליט ללכת. ובכן, היא מחליטה שלא ללכת...)
    למי עלי לפנות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשךאושרית

דבי גרוס דולב
    23/04/2010

הי אושרית
    טוב, זוהי רק הערכה מרחוק, ללא היכרות, לא אוכל לדעת מה באמת מפריע.אני מאמינה בדרך של ליווי התפתחותי, התחום בו אנו עוסקות, את בהחלט מוזמנת לנסות אותו.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה וארבע-הולכת רק על הברכיים
    דנה
    18/04/2010

הבת שלי בת שנה וארבעה ונראה כי היא ממש מפחדת לעשות צעדים לבד. לפני כשבוע היא עשתה כמה צעדים במשך שלוש פעמים סמוכות אך מאז ישר מתכופפת והולכת "על בטוח" על הברכיים. היא מסתובבת בין רהיטים, עומדת לבד מעט מאוד ואני ממש מתחילה לדאוג
    מה ניתן לעשות?

הוספת תגובה

• הליכה

שירי קאשי
    19/04/2010

הי דנה,
    ללא אבחון קשה לדעת מה בדויק מקשה על התפתחות ההליכה. לרוב מדובר בשיווי משקל, חיזוק רגליים וגב או בטחון עצמי. בכל מקרה חשוב לאבחן ולהתאים תרגילים על מנת לחזקה ולקדמה לקראת הליכה עצמאית.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה
    אמא
    17/04/2010

שלום,
    בני בן חצי שנה עוד מעט.
    אמרו לנו שיש להושיבו כדי שייצב את עצמו.
    האם זה נכון?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ישיבה

הוספת תגובה

• תגובה לאמא

אורנה עטאר
    17/04/2010

אמא שלום,
    אין להושיב ילד שלא התיישב בעצמו. זה לא נכון למערכת השרירים והשלד ועלול לגרום לנזקים.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנתיים, לא יודעת לקפוץ...
    שני
    17/04/2010

התחילה ללכת בגיל 9 חודשים מפותחת מאוד בכול הבחינות , אבל לאחרונה שמתי לב תוך כדי ריקוד שאהיא לא קופצת , ניסיתי ללמד ....ממש לא בכיוון , וגם הריצה שלה היא כזאת לצדדים קלות, ובריצה עם ילדים בגילה (גדולים ממנה בחצי שנה אבל היא מפותחת יותר מהם וגם גמולה מחיתול מגיל שנה ושלוש) היא תמיד האחרונה מן הליכה מהירה, היא לא שמנה אבל היא עסיסית :) לא מהרזות .

מה עושים???

תודה

הוספת תגובה

• תגובה לשני

אורנה עטאר
    17/04/2010

שני שלום,

ככל שתאתגרי את מערכת שיווי המשקל שלה כך היא תשתכלל יותר ויותר ואז היא תהיה בטוחה יותר לקפוץ ולרוץ. זה בסדר שבגילה היא עדיין לא קופצת.
    להיות המון בגן משחקים, בכל המתקנים, לראות שהיא לא נרתעת. לעשות ביחד כל מיני תרגילים בבית שמאתגרים אותה (כל מה שבא לך ויהיה לכם כיף לעשות ביחד).

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה