פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צעדים ראשונים מתי??
    שגית
    01/05/2010

שלום, בני בן 10 חודשים הוא מתרוממם ממצב ישיבה לעמידה והולך כל עוד מחזיק ב2 ידיים בתמיכה כלשהי(מסביב לשולחן וכד'), הוא מתכופף לפעמים כדי לקחת משהו מהריצפה אבל מבלי לעזוב יד אחת כך שאם לא מגיע פשוט מוותר על זה (לא יורד ביוזמתו ממצב עמידה). רציתי לדעת האם זה בסדר? נראה לי חושש מאוד מלעזוב את הידיים. לא זז בלי תמיכה כלשהי.
    באיזה גיל סביר כי ינסו לעמוד ללא תמיכה. אני מנסה להחזיק אותו כמה שניות בלי תמיכה מיד מבין ומניח את הישבן למצב ישיבה.
    אודה על עזרתכן.
    אגב - הוא כמעט דילג על זחילה ישר עמד אבל לא ויתרתי לו וכיום הוא זוחל על 4 (לא זחל על גחון) האם יכול לפגוע בהתקדמות שלו בהליכה עצמאית.

תודה.
    שגית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צעדים ראשונים מתי??

הוספת תגובה

• תגובה לשגית

אורנה עטאר
    01/05/2010

שגית שלום,
    בנך קצת ממהר...
    אני ממליצה קודם כל לא להוליך אותו או לתת לו איזו תמיכה בהליכה או עמידה.
    אם הוא נעמד לבד זה בסדר אך לא לשמש לו תמיכה ולתת לו לסמוך רק על עצמו ועל מערכת שיווי המשקל שלו.
    בנוגע להליכה ועמידה עצמאית - יש לו עוד זמן. חשוב שהוא ימשיך לממש את שלב הזחילה ולשכלל אותה בכדי שיגיע לעמידה הליכה כאשר מערכת שיווי המשקל שלו חוותה מספיק חוויות של יציאה משיווי משקל וחזרה לאיזון.
    אין קשר בין אי זחילת גחון להליכה עצמאית.

הוא יילך..רק תני לו את הזמן להגיע לשם כשהוא מוכן.

בברכה,
    אורנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה ו4 חודשים
    חגית
    30/04/2010

שלום,
    אני אמא ל2 בנים.
    גדול בגיל בר מצווה והקטן בן שנה פלוס 4 חודשים.

יש כמה דברים שמאוד מציקים לי עם הקטן ולא ממש יודעת איך להגיב.

אולי זה נדוש לשאול אבל :
    1. האם שמים גבולות בגיל כזה? או שזה מוקדם מדי?הוא לא במסגרת אלא בבית איתי.
    2. הילד כל הזמן רוצה על הידיים ושאני מורידה אותו צרחות אימים, המון שעות על הידיים.
    3. עדיין שותה מטרנה בלילה בשינה, אבל ישן לידי כל לילה במיטה, אני גרושה אז זה בסדר.
    אבל בלילה מאוד משתולל מעייפות כי לא ישן כמעט כל היום, למעט שעה בצהריים ב12 וזהו עד 10 בלילה עד שנרדם. בבוקר מקיץ לו כבר ב5, האם נורמלי? אני סחוטה ועייפה, אינני עובדת בחוץ אבל גם לא יכולה במצב הזה לעבוד, אני מיגרנוטית וסובלת נורא מחוסר שינה , מדוע הוא קם כה מוקדם אם נרדם רק ב10 בלילה?
    4. הילד לא הולך לאף אחד חוץ מאמא שלי, לא לחברה שלי, לא לגרוש שלי שהוא אביו הבילוגי שאכן הגיוני כי מבקר אחת לחודש....
    הוא מפחד מאנשים ופורץ בבכי שמדברים איתו, אפילו אומרים איזה חמוד הוא כבר מתחיל לבכות.
    5. אם יש משהו שהוא לא מקבל הוא בוכה עד השמיים בצרחות. אם הוא נוגע במנורת לילה בחדר או משהו שאני לא מרשה, ואומרת לא! בקול לא צעקני אבל סמכותי, הוא בוכה בלי סוף עד שמקבל מבוקשו. אני לא יודעת איך להגיב. האם הם מתחילים מעכשיו את סימפטום גיל שנתיים הנורא שהוא רק שנה וארבע חודשים?
    6. גם מקלחות נכנס בצרחות ולא רוצה יש לו כיסא ישיבה באמבטיה ומפחד ממנו אז עומד עד שמקלחת אותו מהר ומוציאה אותו שלא יחליק.
    7. הוא הולך יפה מדבר קצת, אמא מאמא, אבא, דדה זה סבתא, בבה זה סבא, פיל, מראה איברים כמו עיניים אף ופה וראש , רוקד, משחק קצת עם עצמו ממש בקושי.

אנא עזרתכם והכוונתכם אני ממש צריכה עצות.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה ו4 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה למירב

אורנה עטאר
    01/05/2010

מירב שלום,
    אנו מתעסקות בהתפתחות סנסו-מוטורית של תינוקות.
    אני מרגישה את המצוקה הגדולה וממה שאת כותבת כאן יש מקום לפנות לפורום העוסק בהתנהגות, פורום פסיכולוגיה של ילדים.
    יש כאן נושאים התהנהוגותיים רבים שיש לתת עליהם את הדעת.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MRI
    וליד
    29/04/2010

שלום רב, לאחר גילוי איסמטריה גלגולתית הפנו אותנו לנוירוכירורגי (בגיל 4 ח') שביצע את הניתוח ועשה תיקון, הניתוח ע"פ דברי הרופא היה תקין אבל רואים שההתפתחות לא תקינה, היום הילד בן שנה ממלמל, מחייך צוחק מתרגש כשרואה את האמא, מתהפך מרים את הרגליים למעלה במצב שכיבה על הגב, אינו זוחל ויש לו היפוטוניה, הילד נמצא במעקב אצל נוירולוג ונוירוכירג, המליץ הנוירולוג על בדיקת MRI לבדוק את מצב המוח ולהלן התוצאות:
    המבנים האנטומים הסטרוקטורלים של המוח והמוחון שמורים, מודגמת הרחבה של חלל התת עכבישי בצורה דיפוזית, מודגמת הרחבת חדרע המח עם רוחב של החדרים הליטרלים כ 20 מ"מ, החדר השלישי ברוחב כ 11 מ"מ החדר הרביעי בגודל תקין
    מודגם AQUEDUCT פתוח, אין ממצא מוחי פוקאלי ואין האדרה פתולוגית לא זוהו הפרעה במיאליניציה ובדעפוזיה
    כנראה מדובר בהידרוצפלוס קומוניקטיבי קל

נא לפרט לי את הכתוב ואשמח לקבל המלצות

לקביעת תור
    סגירה
    MRI

הוספת תגובה

• תגובה לוליד

דבי גרוס דולב
    29/04/2010

הי וליד
    פורום זה אינו עוסק בתחומים רפואיים,
    אנא פנה לפורום המתאים
    בברכהדבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• א-סימטריה של הראש
    קרן
    29/04/2010

שלום,
    בתי בת החודשיים קיבלה עיוות בראשה (קיימת א-סימטריה ברורה בין 2 הצדדים) עקב שכיבה על צד ימין שלה זמן ממושך, אני מנסה להשכיבה על צד שמאל והיא כל הזמן חוזרת לצד ימין, מה עושים?
    כמו כן היא לא מצליחה להירדם בכוחות עצמה למרות העייפות שלה, מה לעשות
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    א-סימטריה של הראש

הוספת תגובה

• האם הייתם בבדיקה?

סמי
    29/04/2010

האם בדקת שלא מדובר בטורטיקוליס? לבן שלי יש את זה- קיצור בשריר צווארי בצד אחד בשל מנח ברחם- עוברים פיזיוטרפיה וזה פתיר..גם לו יש א-סימטריה בולטת בגוף ובגולגולת בשל המנח וקיבלנו הנחיות מה ניתן לעשות..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לקרן

דבי גרוס דולב
    29/04/2010

הי קרן
    החוסר בסימטריה הוא תוצאה של נטיית הראש ולכן חשוב מאוד לטפל בנטייה. לאחר כמה חודשים יתחילגם הראש לחזור לפרופורציות הנכונות. חשוב לקבל אבחון, לבדוק האם מדובר בטורטיקוליס וללמוד תרגילים לנושא נטיית הראש. החשיבות לכך היא גדולה ולא רק בגלל מבנה הגולגולת כרגע אלא בשל השפעת נטיית הראש בשלבים מאוחרים יותר שלההתפתחות.
    בברכה
    דבי גרוסדולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים- בן 3 חודשים
    סימונה
    29/04/2010

שלום רב,
    לאחרונה התרחשו שינויים רבים שלא חשבנו עליהם עד הסוף לפני שביצענו וכעת אני חשה כי הדבר משפיע על הבן שלי.
    התינוקי שלי הוא בן 3:5חודשים..
    השינויים שקרו:
    1. עד לפני פסח היה ישן כבר לילה שלם- כעת מתעורר פעמיים לערך כדי לאכול- שעות לא ממש קבועות..סביב 1-2 וסביב 4-5 בבוקר.
    1.העברנו אותו לפני שבוע למיטת תינוק בחדר שלו. יום לפני כן השכבתי אותו לישון שם במשך היום ובמהלך שני הלילות אח"כ אימי (שהיתה בביקור) ישנה עימו בחדר.
    2. מעט לפני המעבר למיטה (מאז פסח פחות או יותר) הוא מתקשה להירדם לבד- בעבר היה נרדם היכן ואיך שהיינו מניחים אותו. אני לא דוגלת להשאיר אותו בוכה והייתי מחזיקה ומרגיעה אותו עד שגופו מתחיל להיות כבד והוא מנומנם ואז מעבירה למיטה..בגלל לחץ סביבתי בעלי חשב שעלינו לנסות משהו שיגרום לו להרדם "לא על הידיים"..ניסינו למצוא פשרה והתייעצנו בפורום- קיבלנו את שיטת "הרם הורד" של הלוחשת לתינוקות והתחלנו אותה (מבלי לשים לב..) באותו היום שהעברנו אותו לישון במיטה החדשה..
    בשני הלילות הראשונים עבד יופי ומאז כבר 4 ימים בוכה יותר, לא מוכן להרדם בכלל במיטה והכי גרוע- הוא אפילו אינו מתנחם בידים- הוא בוכה הרבה גם על הידיים ..אני חוששת שפיתח פחד מהמיטה וכן משהו באמון שלו נשבר??!! אני רואה שהוא בוכה אפילו יותר כשמתקרבים למיטה, כשמחשיכים את החדר וכו'
    התינוקי שלי היה ממש מלאך! אני מרגישה אשמה ומתוסכלת- איך אני מתקנת את הדבר?

מצטערת על המייל הארוך..אך אני חייבת עזרה
    דרך אגב- הפסקתי עם השיטה של ההרם/הורד- חשתי שזה לא עושה טוב ושבתי למה שעשיתי קודם לכן.
    תודה תודה
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה
    שינויים- בן 3 חודשים

הוספת תגובה

• לא קיבלתי תגובה- אשמח לקבל בהקדם

סמי
    29/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

שירי קאשי
    30/04/2010

הי סימונה,
    השינויים בהרגלים של בנך בהחלט יכולים לנבוע גם מהשינויים הפיזיים שעשיתם. יחד עם זאת, גם ללא שינויים מהסוג הזה יכולים להיות שינויים כאלו בהרגלי התינוק רק מעצם זה שהוא גדל ומשתנה כל הזמן.
    התעוררויות לאוכל בלילה יכולות לנבוע מקפיצת גדילה ולכן באופן זמני יש לו דרישה ליותר אוכל. באופן כללי במידה והחלטתם להעבירו לחדר משלו, אין מניעה לעשות זאת. לרוב בגיל שלושה חודשים עדיין קל יחסית לשנות הרגלים אצל התינוק. הכי חשוב זה להיות ברורים במה שאתם רוצים ולא לבלבל אותו (לכאן או לכאן לפי מה שהכי שמתאים לכם). אם ההחטה נשארת להעבירו חדר נסו לעשות את התהליך יותר בהדרגה. זה בסדר גמור שתינוק בגיל זה עדיין זקוק לעזרת ההורים להרדם (במיוחד אם היה שינו בהסדר השינה). לאחר תקופה בה יתרגל להרדם על הידיים בחדרו ולישון במיטתו, אז תוכלו לנסות ולהרגילו להרדם יותר ויותר בכוחות עצמו (כמובן בהדרגה).

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובתך

סמי
    30/04/2010

תודה על התשובה- אכן זה מה שעשינו. השארנו אותו בחדרו והורדנו את העומס מאיתנו וממנו לגביי ההרדמות ואכן אני מרגישה טוב יותר וגם הוא..
    אשמח לשמוע את המלצתך לגביי הקניית הרגלים להרדמות עצמאית- איך לעשות זאת נכון? מתי להתחיל מבחינת גיל וכו'.
    שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    30/04/2010

הי סימונה,
    אני לא יכולה להצביע על כלל אצבע שמתאים לכולם. קודם כל לא לכל ההורים מתאים אותו הדבר וכמובן שלא לכל התינוקות. גם מנסיוני האישי כאמא לשלושה, אצל כל אחד התהליך היה מעט שונה. יש תינוקות שעד גיל חצי שנה וגם יותר עדיין זקוקים להתערבות גדולה יחסית של ההורים בתהליך השינה. יחד עם זאת אם יש תינוק שפחות זקוק לכך אין סיבה להמשיך זאת בכוח וניתן ללמדו לישון לבד אפילו בגיל צעיר מאוד. לפי מה שתארת קודם, בנך לא היה זקוק ליותר מיד התערבות לפני השינוי שעבר. לכן לאחר שתגיעו לרגיעה מסויימת סביב תהליך השינה והתרגלות לתנאים החדשים, ניתן להתחיל להפחית בהתערבות והבדרגה לעבור לשינה עצמאית. אני אישית לא אוהבת להשאיר ילד בוכה ולהסתכל על השעון מספר דקות, אבל בהחלט לא צריך על כל בכי להרים ולהרדים חצי שעה על הידיים. אני דוגלת בשיטה של לגשת לתינוק, בהתחלה להרים להרגיע ולהניח שוב לאחר שנרגע לגמרי ואולי אפילו כמעט נרדם (גם אם זה לוקח זמן רב). בהמשך להניח בשלב מוקדם יותר וכך הלאה. ככל שמתקדמים גם לא חייבים לקום מיד לכל בכי, לעיתים התינוק מתעורר מעט, משמיע קול בכי קצר, אבל מיד חוזר לישון. במצב כזה עצם הרמתו פוגעת בתהליך השינה. בתוך כל זה צריך להיות מאוד רגישים לצרכי התינוק המשתנים. יכולים להיות לילות בהם הוא זקוק לכם יותר ואחרים בהם זקוק פחות, יש תקופות של שינוי, גדילה, מחלה (שאולי מתפתחת ואתם עדיין לא מודעים לה), שיניים (שגם להם לא תמיד מודעים תוך כדי התהליך אלא רק בדיעבד). האינטואיציה שלך כאמא היא הכלי המרכזי שלך לחוש מתי וכמה לדרוש מהתינוק.
    תסמכי על עצמך ותנסי עד כמה שניתן לא להיות מושפעת מלחצים, וגם אם טועים פה ושם בדרך (אין אחת שלא טועה לפעמים) אז בדרך זו בסופו של דבר רוב השיקולים שלך יהיו נכונים.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה :)

סמי
    02/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שינויים בדרך..

סמי
    02/05/2010

אשמח לשמוע ממך המלצות נוספות לגביי תהליך ההתאקלמות במשפחתון- בני יהיה בן 4 חודשים עוד שבוע ולצערי אני צריכה לחזור לעבודה (למשרה חלקית..לא יהיה שבוע שלם במסגרת) אשמח לקבל טיפים לפני שאכניס אותו..

כמו כן, לבני יש טורטיקוליס ואנחנו מטופלים מזה כחודשיים וחצי- קיים שיפור, אך בשל המצב הקשה שלו עדיין ישנה דרך ארוכה..בני (וכמובן גם אנחנו )שונא את התרגילים שדורשים למתוח את הצוואר- הוא בוכה מאוד ולנו אין ברירה..מה ניתן לעשות מבחינה רגשית מלבד מלחבק אותו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    03/05/2010

הי סימונה,
    נתחיל מהטורטיקוליס - נכון, זה לא כל כך קל לתרגל אבל זה מאוד חשוב. מהכתוב אני לא יכולה לדעת באיזו שיטה אתם מטפלים, אבל בהחלט זה לא חייב להיות כרוך בסבל גדול ואפשר תמיד למצוא את הדרך להביאו לשיתוף פעולה.
    מבחינת הקליטה בגן, חשוב שהמטפלת שלו תהיה חמה ואוהבת ואז היא כבר תעשה את העבודה ותעזור לו להסתגל מהר. בינתיים את יכולה לשחק איתו משחקי "קוקו" שתורמים להבנה שלו שהוא ואמא הם ישויות נפרדות. כמו כן כשאת מעבירה אותו לידי המטפלת חשוב שתשדרי לו בטחון שלך. אם הוא יחוש בחוסר בטחון שלך, הוא ירגיש שאת מוסרת אותו למקום לא בטוח. ככל שאת תשדרי בטחון בתנועות הגוף ובטון הדיבור כך הוא ירגיש שאמא סומכת על המטפלת והמקום הזה טוב בשבילו.

יום טוב,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שבעה חודשים
    קצת מנוסה...
    28/04/2010

שלום!
    בתי בת 7 חודשים ושבוע. בערך בגיל שלושה וחצי חודשים החלה התהפכה מהבטן לגב אבל רק אם היינו מניחים אותה עם הידיים מושטות קדימה, זאת משום שלא הייתה מוכנה להיות על הבטן. לפני כשבועיים החלה להרים את בית החזה ולהתהפך, זאת לאחר שממש התעקשתי איתה שתהיה על הבטן. הבעיה היא שמהגב לבטן היא אינה מתהפכת (עושה חצי סיבוב ומתייאשת, אפילו אם יש משהו שהיא מאוד אוהבת. היא מוותרת ולא מנסה להגיע לחפצים), היא לוקחת את כפות רגליה לפה ואם היא במצב של30-60 מעלות היא מתרוממת לישיבה ויכולה להיות כמה דקות במצב של ישיבה. אני אל נותנת לה לעשות זאת כי אני יודעת שעד שהיא לא תתיישב, לא בריא להושיב אותה. אני מנסה לגרות אותה להתחיל לזחול אבל זה בלתי אפשרי כי מיד שאני שמה אותה על הבטן, היא מתהפכת. אני ממש מודאגת לראות סביבה תינוקות קטנים ממנה שכבר עושים את כל זה ואף יותר. אני משתדלת שלא לעשות השוואות אבל זה ממש קשה לי (ילדה ראשונה :)). שאלתי היא, מה לעשות? כולם סביבי אומרים לי לתת לה את הזמן, השאלה היא- כמה זמן???

לקביעת תור
    סגירה
    בת שבעה חודשים

הוספת תגובה

• תשובה

שירי קאשי
    30/04/2010

הי,
    שלב ההתהפכויות אמור להסתיים עד גיל חצי שנה. במקרה שלכם מדובר כבר בעיכוב כיוון שהיא עדיין לא קרובה להתהפכויות עצמאיות מאורגנות. אני לא ממליצה להמתין שהזמן יעשה את שלו, כיוון שיש קושי מוטורי כלשהוא אשר מונע מהתהליך להתקיים נכון באופן טבעי. קושי זה אם לא מטופל, עלול להמשיך ולהשפיע גם בשלבי ההתפתחות הבאים. ככל משטפלים מוקדם יותר, הטיפול מהיר יותר ויתר השלבים יתבצעו נכון יותר. אני מאוד ממליצה לקבוע אבחון על מנת להתאים תרגילים לבתך.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, רק עוד שאלה קטנה..

קצת מנוסה...
    30/04/2010

האם היית ממליצה על פיזיוטרפיה לתינוקות/ שחייה או אולי שניהם?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    02/05/2010

הי,
    אני ממליצה מאוד על פגישת אבחון עם מלווה התפתחותית. אם את באזור השרון או המרכז אשמח גם אני לעמוד לשרותך. לגבי שחיית התינוקות - היא אינה מטפלת בבעיה ספציפית ולכן אינה מהווה את הפתרון לו אתם זקוקים. באופן כללי שחיית התינוקות יכולה לתרום לחזוק כללי של הגוף. יש מצבים ספציפיים בהם לא הייתי ממליצה על שחיה כמו למשל טונוס מוגבר כיוון שהשחיה עלולה להגביר את התופעה ולהקשות על הרפיית השרירים.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אזור הדרום

קצת מנוסה...
    02/05/2010

אני מאזור הדרום..יש מישהי/ו שאת יכולה להמליץ לי עליה/ו?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה דרום?

דבי גרוס דולב
    02/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את מוזמנת לפנות למרכז "צעד ראשון"

אורנה עטאר
    03/05/2010

המרכז מכשיר מדריכות בכל הארץ ואני אישית מכירה כמה מדריכות טובות באזור הדרום.
    נא צרי קשר עם המרכז ונשמח לסייע בקביעת אבחון עם מדריכה מומלצת.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 11 חודשים
    נועה
    28/04/2010

מבחינה מוטורית מתקדם מצוין: עושה צעד שניים אך יורד לזחילה בשביל לגמוא מרחקים.
    יודע להשחיל טבעות, בונה מגדל משתי קוביות, מגיש לי צעצוע כדי שאפעיל אותו מחדש.לא אומר אבא - אמא, לא מצביע, לא עושה שלום אך מוחא כפיים. האם ההתפתחות הכללית נשמעת תקינה? מרבה לחטוף חפצים ( בעיקר מוצצים ) כשמשחק עם בני גילו, נורמאלי?

לקביעת תור
    סגירה
    בן 11 חודשים

הוספת תגובה

• תשובה

שירי קאשי
    30/04/2010

הי נועה,
    כל מה שתארת נשמע תקין לחלוטין. סביר להניח שלאחר שהליכתו תתיצב ותהיה טבעית יותר עבורו אז הוא גם יתפנה לפתח תחומים אחרים כמו מוטוריקה עדינה ושפה.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד מתעצבן מהר מאוד
    יובל
    28/04/2010

הילד בן 1.2 וכשאנחנו יושבים איתו על משחקי התפתחות כמו התאמם צורה או פאזלים וכד' , הוא לא מוכן להקשיר להסברים ולאחר מספר דקות הוא מאבד עיניין ומתחיל לזרוק את החפצים בעצבים , איך ניתן להסביר לו בצורה שתהיה קלה יותר בעבורו ולא תעצבן אותו ?

לקביעת תור
    סגירה
    הילד מתעצבן מהר מאוד

הוספת תגובה

• תשובה

שירי קאשי
    30/04/2010

הי יובל,
    מנסיוני צריך להראות ולתת דוגמא כיצד עושים, בלי יותר מיד הסברים, ואז לתת לו להתנסות לבד. הוא לשחק עם חלקי הפאזל בדרך אחרת ממה שהראתם, וזה בסדר, עם הזמן ועם פחות לחץ, הוא גם יתחיל לחקות אתכם ולנסות לעשות כמו שהגדולים עושים. חשוב שהוא לא ירגיש לחץ מצדכם ויקבל את ההזדמנות לחקור את הדברים בדרכו שלו. אין למידה טובה יותר מהתנסות עצמית.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה מלבישים?
    מלי
    28/04/2010

שלום רב,

לא בטוחה שכאן זה המקום המתאים לשאול את שאלתי, אבל לא מצאתי פורום שמתאים לכך אז אנסה: בני יהיה בשבועות בן חודשיים , אנו מתכננים לרדת לאילת. מה מלבישים בגיל כזה בחום של אילת? שכבה, שתיים, קצר? אני קצת מבולבלת....

אודה לכן לתשובתכן.

יום טוב,

מלי

לקביעת תור
    סגירה
    מה מלבישים?

הוספת תגובה

• תגובה למלי

דבי גרוס דולב
    28/04/2010

הי מלי
    זה מסוג השאלות שלא ניתן לענות עליהן באופן חד משמעי. קחי איתך מכל סוגי הבגדים, הקשיבי לגופך ולליבך ואם ממש חם כדאי לשהות רק בצל עם שכבה ארוכה אחת דקה מאוד וללא גרביים. אם חם אפילו יותר אפשר גם שרוול קצר עם מכנסיים ארוכות וללא גרביים.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על בת 8 חד'
    טל
    27/04/2010

בתי בת 8 חד' ילדה מדהימה מעסיקה את עצמה מתקשרת ממלמלת מקשקשת
    חייכנית , נמצאת במשפחתון .
    בתי החלה להתהפך לשני הכיוונים בגיל 6 חודשים וחצי
    כיום שוכבת כל היום על הבטן , מסתובבת ציר , מעט מאוד זוחלת לאחור הכל היא עושה בגילגולים .
    לא מביאה רגלים לפה לא עשתה זאת מעולם .
    אבל תופסת אותם כן .
    יושבת לא עצמאית בכיסא אוכל מנסה כל הזמן להתרומם שאני מנסה לגרות אותה להתחיל לזחול היא כמו שוחה על המזרון פעילות , אך לא מתקדמת קדימה עם הידים ורגלים או עולה על 6 . שאני מנסה לשים את הרגלים שלה על הריצפה היא ישר מכופפת את הברכים {עדיין לא מצליחה להעמד לבד } או עם עזרה .
    עדיין לא יצאו לה שינים כלל .
    היא מעבירה דברים מיד ליד חופשי ,האחיזת פינצטה שלה טובה מאוד .
    האם יש סיבה לדאגה , בטיפת חלב אמרו לנו שהיא צריכה להתחיל לזחול עד 10 חד' ... האם יש טעם להלחץ
    אני חייבת לציין שהיא מאוד גבוהה מעל 100 אחוז ממוצע
    ומשקלה כ70 אחוז ממוצע .
    האם להניח לה להתפתח באטיות כמו שאוהבת או להתחיל להלחץ ... ולעשות משהו איתה ?

אשמח לתובנות ... טל

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על בת 8 חד'

הוספת תגובה

• תגובה לטל

דבי גרוס דולב
    27/04/2010

הי טל
    ביתך התפתחה עד עכשיו בקצב לא מהיר ומעט בעיכוב ויתכן שגם בנושא הזחילה היא "לוקחת את הזמן". יחד עם זאת יתכן גם שיש קושי קטן והוא שגורם לקצב ההתפתחות האיטי, קשה לדעת ללא היכרות. אני עדיין לא מצפה לעמידה וממליצה להמנע מהושבה מסיבות רבות כשאחת מהן היא שזה עלול לגרום לדילוג על שלבים בהתפתחות.
    אני ממליצה לחכות עוד כחודש ואם אין שינוי לחזור אלי ונראה יחד מה ניתן לעשות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה.....
    רחל
    27/04/2010

התינוקת שלי נולדה בשבוע 36 עקב היפרדות שיליה.לידה וגינלית. היא תינוקת מקסימה. חייכנית, מקשקשת הברות בלי סוף. כרגע היא בת חצי שנה.

היא למדה להתהפך מהבטן לגב בגיל 4.5 חודשיים. בהתחלה התהפכה פעם ביום ולאט לאט הפכה את ההתהפכות כחלק מהרוטינה. היום היא כל הזמן מתהפכת וקשה לי להשאיר אותה על הבטן. אני מפחדת שזה ימנע ממנה את תהליך הזחילה. היא לא סובלת על הבטן והיא ילדה מאוד סקרנית אבל אחרי כמה דקות מתהפכת לגב. לפני שלמדה להתהפך, יכלה לשהות על הגב גם חצי שעה ברציפות בלי תלונות כלל.

מה עושים?

חוץ מזה היא עוד לא מתהפכת מהגב לבטן- להיות מודאגת? היא כן מטה עצמה מהגב לצדדים.
    חוץ מזה היא תופסת רגלים, מנסה להכניס אותן לפה, תופסת ואחוזת דברים בלי בעיה וכפי שציינתי קודם ילדה פעילה , ותקשורתית מאוד .

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה.....

הוספת תגובה

• תגובה לרחל

דבי גרוס דולב
    27/04/2010

הי רחל
    תינוק שלומד שלב חדש בהתפתחות אוהב לממש אותו הרבה ולכן ביתך מרבה להתהפך מהבטן לגב. הדבר לא מונע זחילה במיוחד לאור העובדה שביתך כבר נמצאת בדרך להתהפכות מהגב לבטן בזה שהיא מביאה עצמה לשכיבה על הצד.

אין סיבה להיות מודאגת אבל את כן יכולה לתרגל איתה מעט תרגילים להתהפכות מגב ללבטן:
    1. הביאי את הרגל שלה לרצפה הנגדית כשברך מעט מקופלת וכף רגל נוגעת ברצפה, השארי שם עד שהיא תסיים את ההיפוך.
    2. חברי בין שתי ידיים באזור המפרקים לבין שתי הרגליים באזור הקרסוליים כך שהתינוקת מכודררת וגלגלי אותה מצד לצד, סיימי מידי פעם בהיפוך מלא.
    3. כשהיא על הצד שימי את ידך על הגב שלה ותמנעי ממנה כך לחזור לגב, שימי מולה צעצוע אהוב ועודדי אותה לסיים את ההיפוך.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה הוספתי תגובה במקום הלא נכון

אורלי
    28/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות 7 חודשים
    אורלי
    27/04/2010

שלום ,
    בני בן 7 חודשים. בערך בארבעה חודשים התהפך מהבטן לגב, עשה את זה כמה פעמים באותה פעם ואח"כ אולי יצא לו בודדים פה ושם. בגדול הוא הפסיק לעשות את זה והוא גם לא מתהפך מהגב לבטן. (את זה עוד לא עשה בכלל).
    האם זה תקין?
    בגדול, הוא מרים רגליים לבית החזה ותופס את רגליו, הוא מסתובב חצי סיבוב אך לא משלים אותו גם אם יש צעצוע שהוא מאוד רוצה.
    לגבי שכיבה על הבטן, אנו משתדלים לשים אותו כמה שיותר אבל הוא לא מת על זה, אחרי בערך 2 דקות הוא מתחיל ליילל. אנו עושים לו הפסקה וחוזרים...
    שאלה נוספת, האם זה לא בריא להושיב אותו ? אם אנו מושיבים אותו הוא נשאר בישיבה איזה חצי דקה. ז"א זו עדיין לא ישיבה יציבה. האם זו טעות מדי פעם להושיב אותו? והאם כסא אוכל מרופד זה בסדר?
    תודה, אורלי

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות 7 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לאורלי

דבי גרוס דולב
    27/04/2010

הי אורלי
    אנו מצפים לראות התהפכויות עד גיל חצי שנה, כשהדבר לא קורה אני ממליצה לשקול אבחון במיוחד לאור העובדה שיש עדיין קושי לשכב על הבטן בגיל זה וזאת על מנת לבדוק מה מעכב את ההתפתחות וכיצד למנוע קשיים עתידיים. יתכן וההתהפכויות הבודדות היו מקריות ועל כן לא חוזרות על עצמן.
    מומלץ מאוד מאוד לא להושיב תינוק שאינו מתיישב בעצמו מסיבות רבות- גופו אינו מוכן לזה, הדבר עלול לגרום למתח שרירים מיותר והכי חשוב-עלול לגרום ל דילוג ע לשלבים חשובים בהתפתחות.
    בזמן האוכל רצוי להשתמש בזווית מעט מוטה ואם אין אפשרות אז להושיב רק בעת ההאכלה, כסא מרופד אינו משנה את ההתייחסות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אורלי
    28/04/2010

תודה על התגובה.
    לאן הכי טוב לפנות לגבי בדיקת התפתחות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך אורלי

דבי גרוס דולב
    28/04/2010

הי אורלי
    מתוקף עבודתי ואמונתי בדרך זו, אני כמובן ממליצה על ליווי התפתחותי.
    בברכה
    דבי גרוס דולב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממש תודה על התגובה הרגעת אותי

רחל
    28/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה
    מירית
    27/04/2010

שלום,
    בני בן שנה וחודשיים כבר מגיל שמונה חודשים הוא הולך בעזרת רהיטים .
    רק בשבועיים האחרונים הוא עומד כמה שניות לבד ונופל.
    יש לצין שכבר מגיל שמונה חודשים הוא היה הרבה בהליכון. האם יש קשר בין זה שעדין הוא לא עומד יציב ולא הולך לבד.
    מה ניתן לעשות כדי לקדם תהליך זה.
    האם יש סיבה לדאגה.

תודה,
    מירית

לקביעת תור
    סגירה
    הליכה

הוספת תגובה

• תגובה למירית

דבי גרוס דולב
    27/04/2010

הי מירית
    יתכן קשר ישיר בין שימוש בהליכון לבין עיכוב ההליכה. השימוש בהליכון גורם לתינוק להסתמך על גורם חיצוני ובכךלעכבפיתוח שיווי משקל עצמאי.עד גיל שנה וחצי אין צורך להתערב בתהליך זה. כרגע כדאי להמנע משימוש בהליכון ולתת לתינוק עוד קצת זמן.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עמידה
    יעל
    26/04/2010

שלום
    בני בן כמעט 10 חודשים .זוחל חופשי על שש מדיל 7 חודשים . ונעמד חופשי בעזרת חפצים מגיל 8 חודשים . השאלה שלי הוא כל היום זוחל ונעמד קשה מאוד להושיב אותו בשביל לשחק עם משהו .
    אם אני צריכה להתארגן אני מנסה להושיב אותו בלול או מיטה הוא מתחיל לצרוח ולבכות . האם זה תקין . האם להתעקש שיהיה בלול או לתת לו לזחול אני פשוט רוצה לראות אותו שלא יזחול איפה שאסור האם גם בעתיד יהיה קשה להושיב אותו במקום אחד ?
    ושאלה שניה לאחרונה התחיל לתפוס לי את הרגל להיעמד בעזרתה ולעמוד לידי ולתפוס אותה . האם יש לזה משמעות כלשהי ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עמידה

הוספת תגובה

• תגובה ליעל

דבי גרוס דולב
    27/04/2010

הי יעל
    מה שאת מתארת הוא תקין , נורמלי ומוכר. לתינוקות בגיל זה יש הרבה אנרגיה וסקרנות וקשה להם לשהות במקום אחד. נסי אולי להושיב אותו בכיסא האוכל כשאת עסוקה וחוששת מסכנות, אני עושה זאת עם בני ומפזרת לו פירורי לחם על שולחן האוכל, כך גם מתחזקת המוטוריקה העדינה..
    לא ניתן להשליך על העתיד מתוך ההתנהגות הנוכחית.
    תפיסת הרגל שלך היא רצון להתקרב או להיות על הידיים.
    בברכה
    דבי גרוס דולב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך עמידה

יעל
    28/04/2010

תודה רבה על התגובה
    הוא למד להתהפך ולרדת מכסא האוכל מלמטה או להיעמד וכשקושרים אותו והוא לא יכול מתחיל לצרוח . אבל אני אנסה עם הלחם הוא כן אוהב לתפוס קרקר וכאלה דברים . האם אפשר לשים גבולות או להגיד לא לתינוק בן 10 חודשים ? או שהם עדיין לא מבינים כי אומרים לו לא והוא מחייך וממשיך

שאלה נוספת שהזכרת איך להתחיל לעודד מוטוריקה עדינה עם איזה צעצועים או חפצים

איך ללמד אוצר מילים ומילים ראשונות בעזרת תמונות או חפצים ממשיים . כל פעם משהו אחד או שאפשר לערבב או שזה יבלבל אותו ? יש לנו כלב ללמד את השם שלו או להגיד שזה כלב

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך יעל

דבי גרוס דולב
    28/04/2010

הי יעל
    אפשרבגיל 10 חודשים להתחיל לשים גבולות בעדינות. תינוקות מתחילים להבין מהרמה זה "לא",
    חשוב להיות עכביים ולעמוד על מה שחשוב לנו.
    בחנויות התינוקות יש הרבה צעצועי השחלה, הכנסת פרטים לקופסאות וכו.

אני לא מומחית בעינייני שפה אבל לא נראה לי שדרושים חוקים מיוחדים, פשוט לדבר עם הילד, לנקוב בשמם של פרטים ולקיים סוג של דיאלוג מתמיד.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה וחודשיים
    מורן
    26/04/2010

שלום,
    שמי מורן, ואני אמא לתינוק בן שנה וחודשיים.
    הילד אינו מתקשר ובא במגע עם הסובבים אותו ונרתע מילדים בני גילו.
    לצורך הדוגמא, כשאנחנו הולכים לג'ימבורי (אני מביטה בו מהצד, נותנת לו את ה"ספייס" שלו) הוא משחק במשחק. כשילד/ה אחרים באים לשחק, אפילו רק ליד, הוא ישר נרתע והולך למשחק אחר.
    כך גם לגבי ילדים בני גילו שבאים אליו במטרה לשחק איתו, הוא לא משתף איתם פעולה.
    במקרה אחר, אם מישהו חוטף לו משחק או מכה אותו הוא בוכה. לא מנסה לחטוף חזרה את המשחק, אלא הוא בוכה.
    חשוב לי לציין כי זה רק עם ילדים שהוא לא מכיר. הוא נמצא במשפחתון מגיל 4 חודשים, יחד עם 4 ילדים נוספים בני גילו, והוא משחק איתם יפה מאוד.
    אך עם ילדים שהוא לא מכיר, הוא לא משחק ואף מתרחק ברגע שהם מנסים לבוא איתו במגע.

שאלתי היא האם יש כאן משהו חריג? או שזה נורמלי?
    במידה וזה חריג, מה יכולה להיות הסיבה לכך? ומה עלי לעשות על מנת לשנות זאת?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן שנה וחודשיים

הוספת תגובה

• תגובה למורן

דבי גרוס דולב
    27/04/2010

הי מורן
    מה שאת מתארת נשמע כמו עניין שקשור לאופי ולטמפרמנט של הילד. יש כאלה שקל להם יותר עם ילדים זרים ויש כאלה שפחות. לא מדובר במשהו חריג למרות שלנו, כהורים, זה נראה ככה.
    מנסיוני האישי (הבן שלי..)צריך לתת לילד להיות מי שהוא ,ללא ביקורת ושיפוט אבל יחד עם זאת להמשיך לחשוף אותו לחוויות אלה. אצלנו זה התחיל להסתדר ולהתאזן לקראת גן חובה למרות שעד עכשיו בני ילד מעט מופנם אך שמח עם מי שהוא.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה