פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נענוע ראש אצל תינוקת
    אמא מודאגת
    26/04/2010

שלום , יש לי תינוקות בת 9 חודשים מתפתחת יפה , מתהפכת מסתובבת על ציר ומראה שימני זחילה ראשונים , לאחרונה ישנה תופעה של נענוע ראש לעיתים חוזר על עצמו כמה פעמים בפרק זמן , היא עושה זאת בכול זמן גם כשעייפה ולעיתים לא מופיע בכלל חייבת לציין שלעיתים מחייכת אחריי, האם תופעה זו צריכה להדאיג? האם ייתכן שקשורה לצמיחת שיניים?סופסוף רואים 2 שיניים קדמיות מתחת לעור...אני ממש מודאגת אשמח לתשובה מהירה תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נענוע ראש אצל תינוקת

הוספת תגובה

• גם אצלי זה היה ככה..

אמאלה
    26/04/2010

ממש מילה במילה..

בכל מקרה מה שהקפדנו לעשות הוא לא לתת תשומת לב - הסתכלנו הצידה לכמה רגעים והמשכנו רגיל. מאוד עזר והיום כמעט כמעט ואין.

אמרו לי שזו תופעה רווחת..

וגם לנו אין עדיין שיניים (11 חודש) :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה , אשמח למענה ממומחה פרורם

אמא מוטרדת
    26/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאמא מודאגת

דבי גרוס דולב
    27/04/2010

הי אמא מודאגת
    זו אכן תופעה מוכרת, יש לתינוקות תנועות חזרתיות. אם הדבר אינו נמצא בצורה כפייתית ואינו פוגע בתינוקת, הכל בסדר.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איחור בהליכה
    זיוה צקלג
    26/04/2010

שלום רב לכם,

נכדתי בת שנה ושבעה חודשים ועדיין אינה הולכת בכוחות עצמה. היא אובחנה בחודשי חייה הראשונים
    כבעלת גמישות יתר וזה כנראה שורש הבעיה.
    היא כבר צעדה כמה צעדים בכוחות עצמה אבל רוצה ללכת רק כשנותנים לה יד.
    רופאת ה משפחה ואחות טיפת חלב אומרות שהכל בסדר איתה. היא התחילה לקבל "שעורים פרטיים" אצל מדריכה "בצעד ראשון"

בנוסף היא זוחלת במהירות שיא ומשיגה כל דבר.

האם יש לעשות עוד משהוא כדי לחזק את שיווי המשקל ולתת לה בטחון מלבד התרגילים של המדריכה?

תודה על תשובתכם
    סבתא זיוה המודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    איחור בהליכה

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה

זיוה צקלג
    27/04/2010

אני מקווה שלא שכחתם אותי. קחו בחשבון שאני סבתא......

סבתא זיוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיון שלי בתור אמא לילד

ליאת
    27/04/2010

שלום לך,

אני יכולה לספר לך מהנסיון שלי .
    הבן שלי בן שלוש עוד מעט.
    הוא התחיל ללכת בגיל מאוחר מאוד -בגיל שנה ו11 חודשים.
    גם הוא אובחן בתחילה כבל גמישות יתר.
    היתי בטיפול פזיוטרפי ואאף הלכנו איתו לפרופ' מנהל מחלקה נוירולוגית בבית חולים .
    הוא אמר שהכל בסדר-צריך רק לתת לילד את הזמן שלו.
    אני לא אגיד לך שזה לא היה קשה,כולם שאלו,אני לא הפסקתי לדאוג.
    ובסוף זה קרה והיום מי בכלל זוכר שהוא התחיל ללכת בגיל מאוחר.
    (אגב,אני לא יודעת אם זה קשור אבל הוא נולד בשבוע 36...)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לזיוה צקלג

דבי גרוס דולב
    27/04/2010

הי זיוה
    ישנו קשר ישיר בין עיכוב בהליכה לבין גמישות יתר. אנו מדריכות בשיטת צעד ראשון אז לא נוכל להוסיף על ההמלצות החמות שכבר קיבלתם ותקבלו.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות בת 4 חודשים
    שרון
    26/04/2010

בתי בת ארבעה חודשים כמעט, חייכנית ועירנית.
    הבעייה היא שהיא לא כל כך אוהבת להיות על הבטן. אני יודעת שבגילה היא אמורה להיות על הבטן כמחצית מזמן העחרות שלה, אבל היא מתעצבנת מה רומתחילה לצרוח כבר אחרי כמה דקות.
    כשאני מניחה אותה על הבטן (בד"כ בגלגול ממצב של שכיבה על הגב) ומסדרת אותה כך שתישען על המרפקים, היא מזיזה את הידיים לצדי הגוף ומתעצבנת. ניסיתי לשים לה כרית מתחת לחזה, אך גם במצב הזה היא מזיזה את הידיים לצדדים.
    מצד שני, היא זוקפת את עצמה יפה מאוד כשהיא על הידיים שלנו ומחזיקה היטב את הראש.
    מה ניתן לעשות והאם כדאי בכלל להתערב או פשוט להמשיך בתרגולים כמו היום?

בנוסף, לאחרונה היא מתרוממת הרבה ממצב של שכיבה על הגב, תוך שהיא תופסת בכל מה שמסביבה/מעליה - מובייל, מגן הראש במיטה - ואפילו בלי להחזיק בכלום. היא פשוט מרימה את הראש והכתפיים כאילו שהיא מנסה לשבת.
    האם זה תקין?

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות בת 4 חודשים

הוספת תגובה

• אודה להתייחסותכן...

שרון
    27/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשירי

דבי גרוס דולב
    27/04/2010

הי שירי
    בגיל זה נרצה לראות שיכהב נינוחה על הבטן, התנגדות לכך נובעת מקושי פזיולוגי ולא מחוסר רצון או עצבים של התינוק, ולכן כדאי מאוד לתרגל באופן יומיומי את התרגילים להצענו בפורום זה.
    יחד עם זאת יש מספר עובדות שעלולות להצביע על מתח שרירים גבוה אצל ביתך- מיקום הידיים בצדדים ונסיונות ההתרוממות דרך שרירי הבטן. אם אכן קיים מתח גבוה יכול הדבר להקשות מאוד על השכיבה על הבטן שכן השרירים מאוד מחוזקים ומוחזקים ובגוף אין את הנינוחות הנדרשת לשכיבה על הבטן. כדאי לשקול אבחון על מנת לראות אם אכן יש קושי כזה וללמוד תרגילים להקלה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך...

שרון
    28/04/2010

הי דבי,
    תודה על המענה.
    באבחון שנעשה על ידי פיזיוטרפיסטית נאמר לי דווקא שיש ריפיון בחלק העליון של הגוף.
    היא המליצה לי להשכיב את הקטנה על הבטן בזווית, ולא ישר ב-180 מעלות, אבל הידיים זזות לצדדים כך או כך והיא מתעצבנת באותה מהירות גם כשהיא בזווית.
    מעניין אותי במיוחד מהם הניסיונות שלה להתרומם ממצב של שכיבה על הגב. מאתמול זה קורה בתדירות גבוהה הרבה יותר ובמיוחד כשאין לה במה להיאחז - היא שוכבת במיטה, למשל, ופשוט מרימה את הראש, הצוואר,הכתפיים והחזה - ואז נשמטת.
    האם יכול להיות שזה קורה בגלל שאני מרימה אותה לא נכון ממצב של שכיבה? אולי אני גורמת לה להתאמץ כשאני מרימה אותה?
    בנוסף, היא ממש מטפסת על שלבי המיטה שלה, בעיקר כשהיא מנסה להירדם. אני מוצאת את הידיים ואת הרגליים שלה משתרבבות החוצה וזה מדאיג... מה יקרה אם היא תנסה להסתובב לצד השני כשהרגל בין השלבים?...
    אשמח לעצה כיצד לנהוג.
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשירי

דבי גרוס דולב
    28/04/2010

הי שירי
    קשה לאבחן ללא היכרות.. יתכן ויש רפיון שרירים בחגורת הכתפיים אבל מתח בבטן ולכן הקושי לשכב על הבטן . אני לא מאמינה בהשכבה בזווית שכן הגוף אינו יודע להרפות כך.
    הנסיונות להתרומם מהבטן הם כמעט תמיד שרירי בטן וצוואר חזקים מידי. אני מניחה שזו לא אשמתך אבל הרמה לא נכונה בהחלט לא עוזרת.
    אני עדיין ממליצה לאבחן במדויק.

לשאלתך האחרונה, אפשר להקיף את כל המיטה במגן ראש.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אבל...

שרון
    28/04/2010

היי דבי,
    תודה על המענה - אפנה לייעוץ מוסדר.
    בנוגע למגן הראש - היא מטפסת עליו ומוציאה את רגלה וידיה החוצה כשהוא מקופל תחתיה.
    כנראה שיש לה עתיד בתור מתעמלת... (;
    אם יש לך טיפ או רעיון איך למנוע את התופעה, אשמח לשמוע.
    בכל מקרה, המון תודה על התמיכה - זה פורום נפלא!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות?
    עמי
    26/04/2010

שלום וברכה!

הבן שלי בן שנה, מתהפך כבר מצד לצד אוכל כבר אוכל מוצק, צוחק, שמח מפטפט הרבה בקיצור מתקדם לא רע בכלל אבל בכל זאת יש משהו מטריד הוא רק זוחל אחורה ומסתובב במקום, כבר הרבה זמו זה ככה אמנם הוא כבר גם מצליח לעבור מעמידה על ארבע ומזחילה אחורה לישיבה אבל קדימה הוא בכלל לא זז. ההורים של אשתי אומרים לנו שכדאי לעשות בדיקת התפתחות כי לא נראה הגיוני שעדיין בגיל שנה הילד לא יזחל קדימה. השאלה מה ניתן לעשות בכל זאת על מנת לעודד אותו לזחול? חוץ מלדחוף אותו אחורה עם ההרגליים ולתת לו צעצועים שיזחל אחריהם יש משהו שיכול לעזור הרבה יותר? האם בכלל יש בעיה שצריך ללכת לבדיקת התפתחות?

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות?

הוספת תגובה

• תגובה לעמי

דבי גרוס דולב
    26/04/2010

הי עמי
    בנך אכן נמצא בעיכוב התפתחותי מסוים.בגיל שנה אנו כבר רוצים לראות זחילה חופשית, התישבות ואז עמידה. דילוג על שלב התפתחותי מצביע בד"כ על קושי במערכת, במיוחד כשמדובר בזחילה שכה חשובה להתפתחות.
    תחילה יש לקבל אבחון, לבדוק את מקור הקושי ועל פי זה ללמוד תרגול מתאים.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחיין שלי
    יונתן
    26/04/2010

אחיין שלי בן שנה וחודשייםלא הולך ומתקדם על הישבן הוא גם לא זוחל מה עושים????

לקביעת תור
    סגירה
    אחיין שלי

הוספת תגובה

• תגובה ליונתן

אורנה עטאר
    26/04/2010

יונתן שלום,
    הצורה בה הוא בוחר להתקדם היא בגלל איזה קושי שיש לו מצד אחד ורצון רב לנוע מצד שני אז הוא מצא לו דרך להתקדם על הישבן.
    יש צורך לבדוק מה הסיבה שהביאה אותו לך וכמובן גם ללמד אותו לזחול בגלל החשיבות של חיזוק חגורת הכתפיים.

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה לתינוק שעדיין לא מתיישב בעצמו
    נועה
    26/04/2010

בני בן חצי שנה
    אני מאוד מקפידה לא להושיבו בעגלה ובכלל ובעיקר בסלקל כמה שפחות
    בכסא אוכל הוא יושב מוטה אחורנית בעגלה לא על מצב ישיבה אלא גם בהטייה, לפעמים גם במנשא פנימה או החוצה, ורוב הזמן משחק מתגלגל וזוחל על משטחי פעילות
    הוא כן מנסה להתרומם קדימה
    יוצא מדיי פעם שמושיבים אותו ממש לכמה דקות, מי שלא מבין כמה שזה לא בריא לגב
    מאוד קשה לי להעיר כי אני לא רוצה לפגוע
    מצד שני האם זה יכול לגרום לנזק?

תודה רבה מראש

הוספת תגובה

• תגובה לנעה

אורנה עטאר
    26/04/2010

נועה שלום,
    חשוב שכשמושיבים אותו אז הוא יהיה שעון על מישהו ולא יצטרך לייצב את עצמו לבד.

את יכולה לומר שאת יודעת שזה עלול לגרום נזק למערכת השלד והשרירים ובקרוב הוא תיישב לבד ומבקשת שישעינו אותו עליהם.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

נועה
    26/04/2010

תודה רבה על התשובה המהירה, הרגעת אותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצבעה
    אמאלה
    25/04/2010

שלום,

באיזה גיל אמורים להצביע? כי בני בן 11 חודש וזה נראה לי רחוק ממנו.. מוטורית

הוא לא כל כך מתעניין בהשחלות למיניהן

הוא כן מבין שפה - למעלה, איפה כלב, עושה שלום, מחקה שיעולים (נורא חמוד), ואם אני אומרת לו "לא!" על דברים כמו חשמל הוא מפיק צליל כמו יללה של "למה?.. אבל אני רוצה...,"

מקשקש א-ב-ד-ג הההמממוווןן ואמר "אמא" בעיקר שבוכה, לא יודעת אם נחשב

הלחיצו אותי שהצבעה מופיעה כבר בגיל 7 חו' וזה מאוד מוזר שעוד לא מצביע, אני מרגישה שמוטורית הוא עוד לא שם

לדאוג?....

לקביעת תור
    סגירה
    הצבעה

הוספת תגובה

• דילגתם עלי..

אמאלה
    26/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשלומית

דבי גרוס דולב
    27/04/2010

הי שלומית
    יש להסתכל על ההתפתחות הכללית של התינוק, אם רוב הדברים תקינים הרי שאין צורך להתייחס לחוסר אחד. הצבעה היא נושא קוגניטיבי יותר מאשר מוטורי, המשיכי להציג זאת בפניו וגם זה יגיע.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם בקוגניציה עסקינן..

אמאלה
    29/04/2010

קודם כל תודה על ההרגעה, מאוד הלחיצו אותי!

האם יש קשר בין ההתפתחות המוטורית להתפתחות הקוגניטיבית? כי מבחינה מוטורית הוא לא מעוכב אבל הוא לא מהממהרים, כעת למשל בגיל 11 חודש הוא בשלב של עמידה בעזרת רהיטים אבל ללא הליכה.

ירגיע אותי לדעת שכן ופשוט יש לחכות. כי איך שאני קוראת את המצב, מבחינה תקשורתית לדעתי הוא בסדר גמור אפילו, מקשקש בלי סוף, קשר עין מצוין, מחוות והכל, אבל קוגניטיבית פחות - רק עכשיו מתחיל להכניס קופסאות אחת לתוך השניה (לפני זה רק עשה עם זה כפיים)

האם זה מראה על אינטליגנציה סופית? יענו..פחות חכם? או שזה עניין של התפתחות? או שלא ניתן עוד לדעת?ושוב, האם יש קשר למוטוריקה גסה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה ענו לי..

אמאלה
    30/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    30/04/2010

הי שלומית,
    ראשית אין קשר ישיר בין ההתפתחות המוטורית לקוגניטיבית וכמובן קושי כזה או אחר בגיל זה לא מעיד על העתיד. יש ילדים שמאוד מתעכבים ולאחר מכן הם גאונים וההפך.
    באופן כללי, אצל חלק מהתינוקות, ניתן לראות שההתפתחות הקוניטיבית מושפעת מקצב ההתפתחות המוטורית וזו מהסיבה שכל עוד המוח עסוק במוטוריקה הגסה, בשיווי משקל ויציבה, הוא פחות פנוי לנושאים קוגניטיביים. במקרים כאלו לאחר שהילד משלים שלבים מוטוריים מרכזיים לרוב גם נראה קפיצה בהתפתחות הקוגניטיבית.
    כלל זה לא נכון לגבי כל התינוקות והשונות יכולה להיות גדולה. ושוב אין להסיק עכשיו על מידת האינטיליגנציה שלו בהמשך. אני מניחה שעם מעט סבלנות פתאום תראו קפיצה בהתפתחות גם בתחום זה.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה
    רעות
    25/04/2010

בתי בת 9 חודשים התחילה לזחול זחילת גחון לפני כחודש. שמתי לב שכאשר היא זוחלת היא משתמשת בקיפול ויישור רגל שמאל ללא הסתייעות ברגל ימין, אשר בד"כ מורמת באוויר ולא נוגעת ברצפה. האם מצב זה תקין ומה ניתן לעשות כדי לעודד אותה להתקדם גם עם רגל ימין? אציין כי היא מתהפכת מצד לצד בשני הכיוונים והיא עדיין לא יושבת.

לקביעת תור
    סגירה
    זחילה

הוספת תגובה

• תגובה לרעות

אורנה עטאר
    25/04/2010

רעות שלום,
    זה מציע על איזו אסימטריה בזחילה.
    כשהיא זוחלת החזיקי את כף הרגל שבאויר קרוב למזרון והשאירי אותה צמודה למזרון וחכי לדחיפה.
    האם היא משתמשת בידיים באופן סימטרי?
    בנוסף כשהיא על הגב תרגלי את התרגיל הבא (בלשון זכר):

דחיפה עם כפות הרגליים - להשכיב על הגב ולהצמיד כפות רגליים לרצפה (רוחב האגן, לא קרוב מדי לטוסיק) ולחכות שהוא ידחוף כלפי מעלה. אם אין דחיפה, מעט ניעות מהברכיים לכיוון כפות הרגליים והקפצות אגן וחזרה על הצמדת הרגליים. תרגלי זה מאפשר לימוד דחיפה עם הרגליים. המוח יודע לתרגם זאת לדחיפה עם הרגליים על הבטן.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה

רעות
    26/04/2010

אורנה שלום,
    בנוגע לחלק השני בתשובתך, לא מובן לי למה את מתכוונת שאת כותבת "...להצמיד כפות רגלים לרצפה ... ולחכות שהוא ידחוף כלפי מעלה...". האם הכוונה היא להרים את האגן? כמו כן לא הבנתי מה הכוונה "ניעות מהברכים לכיוון כפות הרגליים" ו"הקפצות אגן". כיצד מבצעים זאת?
    אציין כי בתי זוחלת עם שתי הידיים בו זמנית.

אודה מאד לתשובתך,
    רעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשה לפירוט תשובה שניתנה לי

רעות
    27/04/2010

אודה מאד אם תתיחסו להודעה האחרונה שלי.
    זה חשוב לי מאד.
    תודה, רעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיפור מהנסיון שלי בתור אמא לילד

ליאת
    27/04/2010

שלום לך,

אני יכולה לספר לך מהנסיון שלי .
    הבן שלי בן שלוש עוד מעט.
    הוא התחיל ללכת בגיל מאוחר מאוד -בגיל שנה ו11 חודשים.
    גם הוא אובחן בתחילה כבל גמישות יתר.
    היתי בטיפול פזיוטרפי ואאף הלכנו איתו לפרופ' מנהל מחלקה נוירולוגית בבית חולים .
    הוא אמר שהכל בסדר-צריך רק לתת לילד את הזמן שלו.
    אני לא אגיד לך שזה לא היה קשה,כולם שאלו,אני לא הפסקתי לדאוג.
    ובסוף זה קרה והיום מי בכלל זוכר שהוא התחיל ללכת בגיל מאוחר.
    (אגב,אני לא יודעת אם זה קשור אבל הוא נולד בשבוע 36...)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה-טעות בשרשור:)

ליאת
    27/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיזיוטרפיה
    וליד
    25/04/2010

רציתי לשאול האם יש קלטות שמתעסקות בפיזיוטרפיה של תינוקות

לקביעת תור
    סגירה
    פיזיוטרפיה

הוספת תגובה

• תגובה לוליד

דבי גרוס דולב
    25/04/2010

הי וליד
    אינני מכירה קלטות שעוסקות בפזיוטרפיה של תינוקות אבל אתה מוזמן להעלות פה כל שאלה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות בן שנה
    עדיד
    25/04/2010

שלום,

הבן שלי בן שנה כרונולוגי (נולד שבוע 31) ואני מודאגת מכמה דברים בהתפתחות שלו.
    הוא זוחל, מתיישב לבד , נעמד בעזרת חפצים וגם הולך עם כסאות , ארגזים וכל מה שימצא ברחבי הבית.
    עד לפני כשבועיים הוא מחא כפיים ועכשיו משום מה הוא מסרב.הוא מרים ידיים לראש אבל גם לא תמיד.כשאני שואלת אותו איפו כדור,בלון,אוטו וכו' הוא אפילו לא טורח לבדוק.
    מטאטא הוא כן יודע לעומת זאת...
    בנוסף אין לו עדיין אחיזת פינצטה טובה.אני נותנת לו קורנפלקס ולפעמים הוא מנסה לתפוס פינצטה ולפעמים הוא פשוט גורף את הקורנפלקס עם האצבעות.
    אני מרגישה שיש לו קוצים בטוסיק הוא יותר מעוניין לפתוח ארונות בבית ולעלות ולרדת במדרגות מאשר לשבת ולשחק איתי או להקשיב לסיפור.
    זה נורמלי???

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות בן שנה

הוספת תגובה

• תגובה לעדיד

דבי גרוס דולב
    25/04/2010

הי עדיד
    מכיוון שגילו המתוקן של בנך הוא פחות משנה הרי שאין מה לדאוג לגבי כל מה שהעלית.מחוות כגון מחיאות כפיים באות,הולכות וחוזרות, לא חייבים תמיד להרים ידיים לראש ולא כל המילים כבר מוכרות לתינוק.
    כדאי כן להשקיע במשחקים של מוטוריקה עדינה, השחלות ואיסוף חתיכות אוכל קטנות.
    תינוקות בגיל זה מתקשים להשאר במקום אחד ותשומת ליבם נודדת ממקום למקום, זה בסדר.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצץ לתינוק בן חודשיים
    קרן
    25/04/2010

שלום,

בני בן חודשיים ניזון מהנקה בלבד. משתמש במוצץ מאז גיל 3 שבועות בלי בעיה.
    אנחנו יודעים שמוצץ גורם לתנוקות הרגשת ביטחון ומרגיע אותם. השאלה היא מתי לתת מוצץ ? באילו מצבים ? כי אנחנו לא רוצים "לסתום לו את הפה" סתם...

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מוצץ לתינוק בן חודשיים

הוספת תגובה

• תגובה לקרן

דבי גרוס דולב
    25/04/2010

הי קרן
    את המוצץ כדאי לתת כשיש אי שקט שלא ניתן לפתור בעזרת אמצעים אחרים כגון ידיים, תנועה, הנקה וכו וזאת על מנת לא ליצור מצב של הזדקקות מתמדת ו"סתימת פה".
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 8 חודשים
    שרי
    25/04/2010

שלום,

הקטנה שלי מתפתחת יפה מאוד , התחילה לזחול רק עכשיו
    שמתי לב שלעיתים כאשר נמצאת על 6 או זוחלת ראשנה נשמט מטה, ממש בפתאומיות
    ( סנטר לכיוון בית החזה)

האם זה תקין או שעליי לבדוק זאת?

יכול להיות שראשה עדיין כבד ומתקשה להחזיקו לזמן ממשוך? כי רק עכשיו התחילה לזחול..
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 8 חודשים

הוספת תגובה

• זחילה

שירי קאשי
    25/04/2010

הי שרי,
    כיוון שרק התחילה לזחול זה בהחלט יכול להיות קשור להתעייפות של שרירי הצואר. אם אין שיפור אז כדאי לעבוד על חיזוק שרירים אלו.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילה עצמאית
    גליה
    24/04/2010

תינוקי בן 1.4 נולד בשבוע 35.שוקל כ-10ק"ג
    רציתי לדעת מה ניתן לעשות בכדי שיאכל מזון מוצק באופן עצמאי? התחלתי עם במבה וחתיכות לחם שהנחתי לפניו והראתי לו מה לעשות בתקווה שיחקה אותי , אבל הוא רק זורק לריצפה. עלי לציין כי רק בגיל 1.2 החל לאחוז בעצמו את בקבוק האוכל ולינוק ממנו עצמאית. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אכילה עצמאית

הוספת תגובה

• דילגתם.אודה למענה

גליה
    26/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למירב

אורנה עטאר
    26/04/2010

מירב שלום,
    רצוי שתפני את השאלה לפורום העוסק בתזונת תינוקות/פעוטות.
    מניסיון - כדאי להמשיך ולחשוף אותו ככל שניתן לכל מיני סוגי אוכל אצבעות. פסטה, אורז, אפונה וכו'.
    לשלב אותו בארוחות ערב. הוא לא אוכל בננה או ביסקויט לבד?
    לבדוק שזה לא נובע "מפינוק" שהוא יודע שבסוף יאכילו אותו. לדבר אליו שהוא ילד גדול.... ופשוט לא לוותר.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בסיס לזחילה
    טלי
    24/04/2010

הי,

התינוקת שלנו בת 7 חודשים מתהפכת מצד לצד, אך אינה מתחילה להתיישב ולא מתאמצת די לזחילה
    1. האם יש דרך לעודד אותה ולעזור לה בעניין הזחילה והישיבה?
    2. האם מומלץ בסיס כלשהו שיהיה לה נוח לזחול- דק ספוגי/מזרן רגיל? והיכן רוכשים?
    3. לגבי כסא אוכל - האם להמתין לישיבה יציבה מלאה?
    3. שאלה נוספת היא מברברת הרבה את המילה "אבא"- האם להמשיך לעודד אותה למילים נוספות? או שמוקדם מידי?

תודה ושבוע נפלא
    טלי

לקביעת תור
    סגירה
    בסיס לזחילה

הוספת תגובה

• התפתחות

שירי קאשי
    25/04/2010

הי טלי,
    בגיל 7 חודשים עדיים לא חייבים לשבת ולזחול. לפני שלב הישיבה צריך להגיע שלב זחילת הגחון. לאחר מכן עלייה על שש ומשם במקביל יכולה להתפתח ישיבה וזחילת שש. על מנת לעודד את את התפתחות הזחילה יש לדאוג לכך שתהיה מספיק זמן על הבטן. השהיה על הבטן והזחילה יכולים להיות על גבי מזרון פעילות רגיל של תינוקות (ספוג דק) או כל משטח ישר אחר שאינו רך מידי. זה יכול להיות על שטיח, רצפה, מזרוני התעמלות למיניהם וכדומה. ניתן גם להשתמש בשמיכה אך בשמיכה לעיתים יש נטייה לתינוק למשוך אותה אליו ולקפל אותה במקום להתקדם.
    לגבי האוכל לא חייבים לחכות לישיבה עצמאית מלאה על מנת לשבת אך בשלב זה, אם ישנה אפשארות להשכיב את כסא האוכל (ישנם כסאות שמאפשרים זאת) או להאכיל בטרמפולינה אז עדיף. עוד חודש חודשיים, גם אם לא תשב לבד, ניתן יהיה להושיבה בכסא (בתנאי שיציבה ומחזיקה היטב את גופה בתנוחה זו).
    לגבי התפתחות השפה, ניתן תמיד לדבר אל התינוק ולפתח אצלו את הקשב והחיקוי של צלילים והברות ובהתאם גם תהיה למידה. מה שחשוב הוא לא לצפות ממנה מיד להתחיל לחזור על מילים, אך זה בהחלט יתרום להתפתחות השפה בהמשך.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים
    מיכל
    24/04/2010

שלום רב!
    ביתי בת השנתיים וחודשיים, ראתה את בן דוד שלה משתמש בסיר, התלהבה ורצתה גם.
    למחרת קנינו לה סיר+סיפור של ציונה (היה לך רק של נפתלי) היא שמחה, ובמשך 3 ימים עשתה יפה פיפי וקקי בסיר(כמובן שלפעמים גם ברח לה בתחתונים),אמרנו לא נורא ,ניקינו ביחד. כשהצליח בסיר נתנו ושרנו "פיפי פרס" בכל פעם ,זרקנו יחד תפיפי לשירותים...

לאחר היום השלישי המוצלח החליטה שרוצה רק חיתול. לא לחצתי . מדי פעם אני שואלת אם רוצה לעשות בסיר או אם בא לה תחתונים והיא עונה שלא ובזה אני עוזבת את הנושא.

האם התגובה בסדר? האם לשכוח מהנושא?

הרי זה בא מרצונה והיא הצליחה הרבה פעמים כן לעשות כולל קקי, אז הגיוני שמבחינה פיזית מוכנה.
    אז מה יכולה להיות הבעיה?

לגבי הגן הם לא שיתפו פעולה, אמרו שרק אחרי שלפחות 4,5 ימים עושה רק בסיר נעבור גם לגן.
    מדי פעם הגננת אמרה ששואלות אותה אם רוצה.בגן יש עוד ילדה אחת שגמולה אבל רק לאחר שנגמלה לגמרי בבית התחילו גם בגן.

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

• תגובה לעינת

דבי גרוס דולב
    24/04/2010

הי עינת
    לצערי שאלה זו אינה מתחום התמחותינו, אני ממליצה להתייעץ בפורום העוסק בהתנהגות או פסיכולוגית ילדים.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה