מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 11 חודש נחנק מאוכל מוצקהדר13/04/2010
הי
בני בן ה-11 חודש אינו מתרגל לאכול מוצק לבד, אני עדיין צריכה לרסק לו את המזון לגמרי כדי שיוכל וחלילה לא יחנק, אם אני נותנת לו חתיכות קטנות של בננה או משהו דומה הוא נחנק.
אני לא יודעת אם זה נורמלי....(יש לו 8 שיניים קדמיות ממזמן.)
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה להדר
אורנה עטאר14/04/2010הדר שלום,
אכן בגילו אני הייתי רוצה לראות אותו אוכל אוכל אצבעות, חסרים בתאורך פרטים על ההתפתחות הסנסו-מוטורית שלו בכדי שאוכל להתייחס לפן הזה ואולי לקשר למעבר לאכילת מוצקים.
אם את רוצה - תארי את ההתפתחות שלו עד היום. מתי התחיל מוצקים? האם הוא נרתע ממרקמים מסויימים? האם מכניס דברים לפה? איך את מציעה לו את האוכל? ונראה אם אוכל לעזור.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים בגיל שמונה חודשיםגילייייי13/04/2010
שלום וברכה.
יש לי תינוקת מקסימה בת שמונה חודשים.
מיד כשנולדה היא סבלה מגזים והיתה בוכה המון ולא ישנה רצוף יותר מעשרים דקות
עד היום היא סובלת מגזים, בכל פעם שאני מניקה אותה או מביאה לה בקבוק
אני שומעת רעשים מביטנה, גזים וכן היא מתפטלת אחרי כל כמה לגימות...
גם בלילות היא מיתעוררת מהגזים- הדבר לא עובר לה.
הייתי שמחה לקבל תשובה איך וכיצד אני יכולה לעזור לה?
האם יכול להיות שהיא אלרגית לתחליף חלב או להנקה
(הנקתי אותה הנקה מלאה עד גיל חצי שנה )
אשמח לקבלתשובה.. אנחנו ממש אובדי עיצות
ואני לא רוצה ליראות את ביתי סובלת מזה יותר
ממש ממש תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגילי
דבי גרוס דולב13/04/2010הי גילי
נראה לי שכדאי להתייעץ עם רופא הילדים בנושא זה, לא נוכל לעזור לך בפורום זה.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמבטיהגלי12/04/2010
שלום רב,
יש לחברה שלי תינוקת בת שנה שממש ממש שונאת מקלחות...מקווה שאני שואלת עבורה בפורום נכון..
היא מאוד אהבה מקלחות באמבטיה של התינוקות ומאז המעבר/הניסיון למעבר לאמבטיה רגילה - היא ממש בוכה כל מקלחת וכל ניסיון להרגיע לא עוזר..
הם ניסו כבר הכל - מקלחת ניידת קטנה יותר , קילחו בחדר שינה שלה, צעצוצים, מקלחת בשעה שהיא לא עייפה ותמיד שומרים על רוגע ואווירה נעימה..והיא כל ערב מחדש בוכה , ממש תוך כמה שניות במקלחת היא רוצה לצאת..
מה יכול לגרם לשינוי ביחס למקלחות? מה יכול לגרום פתאום לבכי כזה ולאי נוחות?
מה אפשר לעשות אחרת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמבטיה
שירי קאשי14/04/2010הי גלי,
הפורום עוסק בהתפתחות מוטורית אך אשמח לתת לך טיפים כאמא וכמובן אני מזמינה אמהות מנוסות נוספות לעשות כך.
אצלי כל הילדים אוהבים מאוד אמבטיה. אבל, זה לא תמיד היה כך וגם עכשיו עם התינוקת יש עליות ומורדות. מידי פעם יש תקופות שנראה כי ממש יש חשש מהטוש או מהאמבטיה. נראה לי כי חלק מהשינויים באים באופן טבעי ממש כפי שישנם שינויים גם בהעדפות למאכלים מסויימים, שינויים בהתפתחות המוטורית, בהרגלי השינה וכדומה. בכל מקרה אני מנסה להפוך את זמן האמבטיה לכיף. זה יכול להיות עם קצף במים, עם בועות סבון דלי וכף למלות מים וכו'.
דבר נוסף שמאוד יכול לעזור הוא להכניס את אמבטית התינוק לתוך האמבטיה הגדולה ולמלות אותה שם. זה גם מחזיר אותה לאמבטיה הקטנה שבה הרגישה טוב יותר וגם חוסך הרבה מאוד מים.
אני מקווה מאוד שתהיה הצלחה ושיהיו עוד הרבה אמבטיות נעימות...
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניסיון
אליסה14/04/2010הי, הילדה שלי בת שנה וחצי, תמיד אהבה אמבטיות (גם בגדולה) לפני חודשיים הייתה נסיגה. היא לא הסכימה להתפשט לפני המקלחת, להיכנס ולהשאר בה. אני לא זוכרת שום טראומה שיכלה לגרום לכך. לקח לי שבועיים להחיז לה את הרצון. נראה שהיא פוחדת מהחפיפת שיער, אז נמנעתי בימים הראשונים מהחפיפה, לאחר מכן ניסיתי לחופוף ולשפוך על ראשה מים בצורה הכי עדינה שאפשר ואפילו תוך משחק (קוקו) בו אני עוצמת לה את העיניים. בקיצור, יכול להיות שמשהו גרם לה לטראומה, אולי החפיפה (שפיכת מים על הראש). אפשר לנסות לעשות אמבטיה עם האמא ביחד, ואז הילדה תראה שהאמא לא פוחדת ותחקה אותה. הכל עובר....בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת ראשקרן12/04/2010
שלום
ברצוני לדעת, עד כמה פעמים מומלץ להשכיב על הבטן לשם תירגול הרמת הראש ביום, לבת חודשיים ושבוע?
ומה משך הזמן הצפויי להרמת הראש בשלב זה? אנחנו לפניי ביקור בטיפת חלב אצל רופא התפתחותי ואני חוששת שיגיד שביתי לא מרימה מספיק גבוה את ראשה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לקרן
דבי גרוס דולב13/04/2010הי קרן
כדאי להשכיב את התינוק על הבטן כמה שיותר, כמה דקות טובות בכל פעם. הדבר צריך להיות רוטינה ולא רק תרגול קצר. הרמתהראש תהיה לזמן קצר בגיל זה, קשה להגדיר זאת בזמן מדויק.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לקנות נעלים?אורה12/04/2010
שלום, אודה לקבל עצה בשאלה הבאה:
ילדה שלי בת שנה וחודשיים פלוס, הולכת טוב רק עם תמיכה ( כל היום מסתובבת עם ביבמה- אני יודעת שלא מומלץ אבל זה מה שהיא הכי אוהבת לעשות בלי לשאול אותי:) בשבועות אחרונים עושה צעדים ראשונים מהוססים מאוד- כשאני קוראת לה לבוא אליי (כ-5 צעדים).
אני הבנתי שההמלצה היא לא לקנות נעלים עד שההליכה מתבססת אבל מסביבי (החברות והמטפלת) לוחצים שצריך לקנות לה נעליים כי:א. מחליק לה בלי- ושום גרביים לא עוזרות ולהפך כל הזמן יורדות מכף הרגל ולכן היא לא מרגישה בטוחה ללכת לבד, ודבר שני שלי מפריע בעיקר- זה שהיא מפנה את כפות הרגליים כלפי פנים. השאלה היא- האם לא כדאי במקרה כזה באמת לקנות נעלים שיתמכו לה את הרגל ולא תתפתח הליכה עם הרגליים לפנים או שאין קשר? בקיצור- האם הנעליים בשלב הזה יכולות להזיק או להועיל?
תודה מראש על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאורה
דבי גרוס דולב13/04/2010הי אורה
בתקופה הראשונה שלאחר התחלת ההליכה כדאי ומומלץ ללכת יחפים. ביתך עוד לא התחילה ללכת עצמאית אז ההמלצה תופסת עוד יותר. הליכה ללא נעליים מאמנת את כף הרגל ואת הקרסול לתנועתיות טובה ומבססת את ההליכה היטב. נטייה של כף הרגל פנימה יכולה לנבוע מכמה סיבות כשבדכ" נעליים לא משפיעות. בנתיים אפשר להשתמש בנעליים בעלות סוליית עוד שמונעת החלקות, לא בורחת מהרגל ומונעת פציעות.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אורה
גליה14/04/2010כאמא לתינוק בן שנה ו3חודשים גם אני התלבטתי בסוגיית הנעליים.כן/לא? בני כמו בתך הולך עם תמיכה וממש בימים אלו עושה צעדים ראשונים[צעד וחצי] ללא תמיכה.
אז חרשתי את האינטרנט בסוגייה ומצאתי כי :
1. נעל מטרתה להגן מפני חום/קור/פציעות כף רגל וזהו! הן לא מעצבות הרגל ולא משפרות יציבה[ מלבד נעליים מיוחדות במירשם אורטופד שמגלה בעיה אורטופדית].
2. במידה והילד הולך כבר עצמאית בביטחון כדאי לקנות לו נעליים משום הסיבות שנ"ל. בכל מצב אחר לתת לו את הזמן.
3.גם בני כפות רגליו "נכנסות" פנימה והסיבה המרכזית היא שלתינוקות אין את הגשר ברגל כמו שלנו המבוגרים יש. זה ממפתח לקראת גיל 6-8שנים.ועד אז יש להם מעין גבשושית/כרית שומן,וזה בעצם מה שאת רואה כאשר ילדך הולך עם כפות הרגליים "פנימה". אז אל דאגה.
4. רצוי לקנות לתינוק שכבר הולך נעל פשוטה ללא גשר,אלא נעל שטוחה.
מקווה שמידע זה יהיה לך לעזר.
יום טוב.
גליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אורה14/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנסה לגןמיכל12/04/2010
שלום הכנסתי את בני בן השנה ואחת עשרה חודשיםלגן , זה היום הרביעי שלו. ביום הראשון והשני בגן הילד נורא בכה וברגע שנרגע פשוט נעלמתי לו נאמר לי כי הילד בכה כמה דקות ונרגע לשאר היום. ביום השלישי והרביעי כבר נפרדתי ממנו והגננת לקחה אותה בידה בזמן שהילד בכה מאוד, והגננות אמרו לי שאלו היו לו ימים קשים יותר מהראשון והשני.אני יודעת שאין זה נכון להיעלם לילד וצריך להיפרד ממנו ולומר לו ש"אמא הולכת וכבר תחזור" אבל כשעשיתי זאת הילד לא היה רגוע כל היום לעומת הימים שנעלמתי לו. מ-ה ל-ע-ש-ו-ת??
אני נואשת!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיכל
אורנה עטאר12/04/2010מיכל שלום,
מה שאת עוברת מוכר לכל ההורים. ההסתגלות היא קשה והנכון הוא לא להיעלם אלא לומר שלום ולומר שתחזרי וכך עשית.
זה לא בהכרח שהוא בוכה יותר כי אמרת לו שלום, אולי עברו מספר ימים והוא קולט שזה חוזר על עצמו ולכן הוא מגיב כך.
אני ממליצה להמשיך להיפרד בצורה מסודרת ואולי להיפרד לא ליום שלם אלא לכמה שעות, בהדרגתיות. תתיעצי עם המטפלת/גננת בנושא.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי תינוק מתחיל להביןע12/04/2010
שלום רב,
בן 6 חד' רציתי לדעת מאיזה גיל מתחילים להבין מה אסור לדוגמא שהוא מושך לי בשיער או מושך את הוילון האם ניתן להגיד לו אסור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לסיוון
אורנה עטאר12/04/2010שלום,
אפשר בגיל הזה להתחיל לומר מותר ואסור. אפילו אם הם לא מבינים את המילה, את הטון והמימקות של הפנים הם מבינים והם מתחילים להפנים כבר בגיל הזה.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבה בטיולוןאילנה11/04/2010
שלום,
בני בן 5 חודשים. רציתי לברר האם ניתן בגיל זה כבר להעביר לטיולון והאם זה בסדר להיות בטיולון מס' שעות רב? בטיולון אליו אני רוצה להעביר אין מצב שכיבה של 180 מעלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיולון
שירי קאשי12/04/2010הי אילנה,
אין שום בעיה בטיולון. כמובן שעדיין מומלץ המצב של השכיבה ולא ישיבה. אם אפשר גם על הבטן בטיולון אז זה מצויין וזה כמעט כמו לשכב על מזרון פעילות בבית, ולכן אפשר יותר שעות. יחד עם זאת חשוב לזכור שאין תחליף לשכיבה על משטח ישר המאפשר תרגול של התנועה ולכן באופן כללי התינוק צריך להיות על משטח ולכן השכיבה בטיולון לא כל יום כל היום אלא בהגיון.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברצוני להוסיףאיריס לוי11/04/2010
בהתפתחות הילד אובחן שיש לו היפוטוניה וגמישות יתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוטוניה אכן דורשת טיפול
דבי גרוס דולב12/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאיריס לוי11/04/2010
לשירי שלום
יש לי בן והוא בן עשרה חודשים ורק לאחרונה הוא למד להתהפך לשני הכיוונים. הוא מטופל בהתפתחות הילד הוא עושה פיזוטרפיה אחת לשבוע.
אני מודעת לכך שיש לו עיקוב התפתחותי אך רק בתחום המוטורי מבחינה שפתית הוא תקין .הוא ילד תקשורתי מאוד מחייך ומגיב לסביבתו.
אני גרה בבאר-שבע ורציתי לדעת אם את מכירה מדריכה התפתחותית באיזור מגוריי כי להגיע אלייך יהיה לי קשה
בתודה איריס לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאיריס
דבי גרוס דולב11/04/2010הי איריס
אני מגיעה לכל מקום בארץ , את מוזמנת לפנות אלי.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות- בן חצי שנה וקצתמיכל11/04/2010
שלום,
ידוע לי כי כל ילד שונה וכל מקרה לגופו אך אבקש להתייעץ, בני בן 6 חודשים ושבועיים, שוקל מעל 9 ק"ג (נמצא באחוזון ה90 מבחינת המשקל ו97 מבחינת הגובה). ניזון ממטרנה, אוכל 6 בקבוקים ביום, בסביבות 180-220 מ"ל. מקבל טעימות לסרוגין (ללא הצלחה) מגיל ארבעה חודשים. בשבוע שעבר נכנס לגן, שם מקבל באופן קבוע, פירות לארוחת בוקר ולאחר מכן השלמה של מטרנה וכך גם בצהריים. 1) האם ניתן /רצוי/אפשרי לא לתת ארוחה בלילה, היות והולך לישון בסביבות 20, ברצוני לתת ארוחה אחרונה בסביבות 23, 00 ולאחר מכן בסביבות שש בבוקר (הדעות בעניין חלוקות לכן אשמח לשמוע את דעתכן).
2) באיזה דרכים ניתן לעזור לו להרדם לבד. בשלב זה נרדם בעזרת מוצץ, טפיחות, שירים. ובלילה רוב הפעמים לא מצליח להרדם לבד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
שירי קאשי12/04/2010הי מיכל,
הפורום אינו עוסק בנושאי תזונה ולכן כדאי להפנות שאלות מתחום זה לאנשי מקצוע מהתחום. מנסיוני, ישנם תינוקות רבים בגיל זה שכבר ישנים לילה שלם ללא שום צורך בארוחת לילה ואילו אחרים עדיין זקוקים לארוחה. לטעמי האישי כיוון שקצב צמיחתו גבוה מהממוצע, זה יותר תלוי בתחושה שלך האם קם באמצע הלילה רעב או שסיבת ההתעוררות אינה אוכל וניתן להרדימו גם ללא הבקבוק. בכל מקרה אני שוב ממליצה להתיעץ גם עם גורם מוסמך בנושא.
לגבי השינה, תינוק שרגיל להרדם עם מוצץ לרוב יתקשה להרדם בלעדיו. הצורך במוצץ בצרוף המגע והקול עוזרים לו להרדם ובגילו זה סביר ביותר. לא כתבת האם התהליך נעשה בשכיבה במיטה או על הידיים. אם זה על הידיים אז אפשר בהדרגה להשכיבו במיטה כל פעם בשלב יותר מוקדם של התהליך, להמשיך בטפיחות וליטופים במיטה וכך ללמדו להרדם במיטה.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
מיכל12/04/2010ידוע לי כי הפורום אינו עוסק בתזונה, אך למרות זאת רציתי לשמוע את דעתכן. את אותה שאלה אכן הפנתי לפורום המתאים.
מבחינת האכלה בלילה, יכול להיות שהוא קם כבר מתוך הרגל, כי לעיתים נרדם, אך לעיתים שום דבר לא מצליח להרגיע אותו. ותמיד הוא אוכל 180.
בעניין השינה, ההרדמה לרוב מתרחשת במיטה, כשבוכה ולא נרגע, מורם ולאחר מכן מוחזר למיטה, החשש שלי שה"עזרה" להרדם תמנע ממנו להרדם עצמאית ולפתח תלות במגע ובקול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי14/04/2010הי מיכל,
לגבי האוכל, לטעמי זה יותר באזור של ניסוי ותהיה כיוון שלפי תאורך אכן נראה כי אוכל מספיק, אך עדיין יכול להיות שזקוק לאותה ארוחה. את יכולה לנסות לתת לו בהתחלה רק מים או מנה קטנה יותר ולנסות להרדימו. לגבי אופן ההרדמה, את פועלת בצורה מצויינת. ההרדמה יחסית עצמאית לגילו. כל ילד אוהב שנשארים איתו כשהוא נרדם. ככל שהם גדלים, בהדרגה עוזבים אותם בחדר בשלב מוקדם יותר. מנסיון אישי שלי, ילד שיודע שאמא נמצאת שם בשבילו כתינוק, אז גם בשלב מאוחר יותר שהוא מבין יותר, אפשר להסביר לו שאמא יוצאת מהחדר ועוד מעט חוזרת לראות אם נרדם או שהיא נמצאת פה בחדר ליד וכדומה, אז הוא יודע שאמא אכן תמיד שם בשבילו כי כך הורגל כשהיה קטן. המעבר שלהרדמות עצמאית לגמרי נובע מבטחון של הילד ולא מהכרח. אני מניחה שיש גם גישות אחרות, אצלי זה עבד מצויין. כל אמא צריכה למצוא את הדרך שנכונה עבורה.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכות-תינוקת בת 5 חודשיםמיכל11/04/2010
שלום,
התינוקת שלי בת 5 חודשים לא מתהפכת מבטן-גב או מגב-בטן.
על הבטן היא מוכנה להיות. בתקופה האחרונה יותר מבעבר.
יש לציין שעקב בעיה במפרק הירך היתה חודשיים עם החתלה כפולה.
האם יש מקום לדאגה? מה לעשות?
תודה,
מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיכל
דבי גרוס דולב11/04/2010הי מיכל
עד גיל חצי שנה אנו רוצים לראות התהפכויות, ביתך עדיין איננה בעיכוב אבל יכול להיות שהבעיה במפרקים וההחתלה הכפולה עוררו קושי כלשהו. אם לא תראי התקדמות בקרוב, חזרי אלי ואולי נשקול אבחון.בנתיים את מוזמנת לתרגל את התרגילים אותם הצענו פה בפורום לתרגול התהפכויות.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינייםרונית11/04/2010
היי,
האם הגיוני שבתי בת ה-3 וחצי חודשים מגלה סימנים לבקיעת שיניים?
היא מריירת המון ויוצא לה רוק עם בועות בתדירות גבוהה מהפה. היא החלה למצוץ אצבע ובוכה המון!!!
היא גם סובלת מגזים ולכן הבכי קורע לב! אני לא בטוחה אם הבכי הוא מהגזים או השיניים אם בכלל זה אפשרי.
אמא שלי אומרת שגם לי יצאו שיניים בגיל מוקדם יחסית והיא חושבת שאפילו יכול להיות בגיל 3 חודשים.
האם אפשרי?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרונית
דבי גרוס דולב11/04/2010הי רונית
יציאת שיניים יכולה להתרחש גם בגיל מוקדם מאוד,זה אמנם לא שכיח אבל קורה ולפעמים גם תורשתי.
יחד עם זאת, הריור והכנסת הידיים לפה לא חייבת להיות קשורה לזה אלא לגילוי הפה והצורך לחוש דרכו את העולם. אם הבכי נמשך אפשר לנסות את אחד המוצרים לחניכיים.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 10 חד' עדיין לא זוחל על 6 ויושבאמא לבן שנה11/04/2010
שלום,
התינוק שלי בן 10 וחצי חודשים הוא תינוק מקסים, חייכן, חברותי וחכם. הוא החל להתהפך, לצחוק בקול רם ולמלמל הברות בגיל מוקדם מאוד, וזוחל גחון בצורה מהירה ומיומנת מגיל 5 חודשים. הבעיה היא שאני חשה האטה מסויימת: הוא עדיין לא זוחל על 6 (למרות שכן התחיל בנסיונות עמידה כשהוא נתלה על חפצים), עדיין לא מתיישב בכוחות עצמו ללא תמיכה ולאחרונה נעשה שקט יותר ולא ממלמל הברות נוספות חוץ מהרפרטואר הקיים מזמן: אה, דה, בה. האם יש לי סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאוסנת
דבי גרוס דולב11/04/2010הי אוסנת
בגיל זה אנו כבר מצפים לראות זחילה והתישבות. אין צורך לדאוג אבל יש טעם לבדוק מדוע הדבר אינו קורה. כשזחילת הגחון מתארכת וזחילה על6 מתעכבת יש לפעמים קושי ספציפי שגורם לכך.
חשוב גם לדאוג לזה שהדבר יממש לפני שהעמידה תתבסס על מנת שלא יהיה דילוג על זחילת 6.
בד"כ מדובר בקושי מינורי אבל כזה שכדאי להתיחס אליו,לזהות אותו ולתרגל בהתאם.
אין צורך לדאוג לגבי המלמול, זה בא והולך וחוזר.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזה רפלקס סטרטל?חגית11/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
תגובה לחגית
אורנה עטאר14/04/2010חגית שלום,
רפלקס סטארטל הוא שם אחר לרפלקס מורו.
באנגלית: startle reflex.
את מוזמנת לקרוא על זה בינטרנט.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)