מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זחילהנעמה23/04/2010
בני בן תעשה חודשים הוא תינוק חייכן, חברותי וסקרן וכבר יושב ללא תמיכה, ממלמל הברות כגון: "מא" "בא" ואף התחיל לאחרונה לומר את המילים "את זה". בנוסף, כשאני מעמידה אותו תוך כדי תמיכה, הוא נשאר יציב למס' שניות.
בשלושת החודשים האחרונים הוא זוחל לאחור, אך לא קדימה. אני מנסה לגרות אותו עם צעצועים, תומכת ברגליו על מנת שיידחוף עצמו קדימה אך ללא הועיל.
האם מבחינה התפתחותית מדובר בעיכוב? אשמח לקבל הצעות כיצד לדרבן אותו לזחול קדימה ולהתחיל לעמוד על שש.
תודה,
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנעמה
דבי גרוס דולב23/04/2010הי נעמה
מדובר בכמעט עיכוב התפתחותי מוטורי. בגיל זה נרצה לראות סימנים מתקדמים לזחילה. כשאין זחילה, יש לבדוק מהו מקור הקושי ולפי זה ללמוד תרגילים. מה שכן אוכל להמליץ לך בחום גם ללא היכרות הוא להפסיק להושיב אותו ולהפסיק להעמיד אותו. פעולות אלה יכולות בהחלט לגרום לעיכוב ואף לדילוג על שלב הזחילה ועל ההתיישבות העצמאית שהיא כה חשובה להתפתחות.
בברכה
דיב גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
יונית מטרסו24/04/2010שלום
מה קורה שילד מדלג על שלב הישיבה ,וזוחל קודם
שהוא יושב רק בגיל תשע חודשיים ??
מה זה אומר <?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ליונית
דבי גרוס דולב24/04/2010הי יונית
אין בעיה עם זה שתינוק יזחל לפני שהוא מתיישב. כוונתי היא לזה שתינוק נעמד ועדיין מתקשה בהתיישבות, אז יש בעיה מסוימת.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 11 חודשאמאלה23/04/2010
שלום,
בני המקסים בן 11 חודש, ורציתי לדעת כמה דברים..אתן תמונה כללית
מוטוריקה גסה: בשלב שנעמד בתמיכה, עוד לא עושה צעדים בתמיכה. חוץ מזה יושב מגיל 8 חו' זוחל שש מגיל 9 חו' אחרי חודש וחצי גחון
תקשורת: מקשקש כל הזמן, אומר אמא, מוחא כפיים, עושה ביי ביי, יודע מה זה "ראש למעלה", מצח מצח בום, מבין "לא", מסתובב לכלב ששואלים "איפה כלב"
מוטוריקה עדינה: רק עכשיו התחיל להכניס חפצים קטנים לתוך חפץ גדול - עד אז היה עושה איתם כפיים.. אני רואה שקשה לו לעשות תנועה מעודנת והוא 'מפספס' את החפץ הקטן. לעומת זאת, הוא אוהב להעביר חלקים על גבי חוט או כל ורסיה אחרת באמצעות תפיסת פינצטה. אוכל לבד ביסקוויט מגיל 9 חו' ולחם, אוכל ביצה מקושקשת לבד, שותה מבקבוק לבד מגיל 10 חו'
האם יש תרגילים לפיתוח מוטוריקה עדינה? האם עלי להתמקד או לתת לו לחיות את חייו המאושרים? האם הוא בסדר התפתחותית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעינב
דבי גרוס דולב23/04/2010הי עינב
נשמע שהכל בסדר, אם ברצונך לתרגל מעט מוטוריקה עדינה המשיכי לשחק איתו במשחקי השחלה למיניהם, בלי לחץ..
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה וחציאורלי23/04/2010
היי
בני בן שנה וחצי. ויש עיכובים מסויימים. הוא עדיין אינו הולך. נעמד כשהוא מחזיק ברהיטים והולך ואת זה הוא עושה די ממזמן אבל ללכת לבד עדיין לא, וגם דיבור. אינו מדבר מילים, לא משלים משפטים אומר רק אמא וגם זה מידי פעם ושאר הברות וצלילים אבל לא מילים. אני מודאגת אני יודעת "שלפי הספר" זה עיכוב שכבר צריך להתייחס אליו. בשביל לפנות לאבחון בהתפתחות הילד אני צריכה הפנייה מרופא הילדים שלנו, הלכנו לביקור ובאותה הזדמנות לשמוע את דעתו והוא כעס עלי שאני רוצה לשלוח לאבחון ושאין בעיה עם הילד ושזה עוד מוקדם לקבוע. אני מודאגת ומבולבלת מכל מיני דיעות ולחץ של אנשים מסביב. אנא עזרו לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאורלי
דבי גרוס דולב23/04/2010הי אורלי
לגבי דיבור,זה אכן מוקדם מכדי לדעת אם יש קושי,ישנם ילדים שמתחילים לדבר בגיל מאוחר יותר. את מוזמנת לפנות לפורום של קלינאית תקשורת להתייעץ שם לגבי נושא זה.
לגבי הליכה- באופן כללי אנו רוצים לראות הליכה עד גיל שנה וחצי,נשמע שבנך ממש בדרך לשם. אם עד כה התפתחתו המוטורית הייתה טובה וללא קשיים, יש סיכוי שמדובר בעיכוב קטן. אם עד עכשיו כן היו קשיים נוספים או עיכובים בשלבים הקודמים, כן כדאי לתת על זה את הדעת. אם את מודאגת, את מוזמנת לפנות לעזרה באופן פרטי ולפנות למדריכה לליווי התפתחתי, פה תקבלי אבחון אישי ותרגילים במקרה הצורך, העיקר לא לדאוג.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגלי שינהאמא22/04/2010
שלום,
בתי בת 7 חודשים, מאז שהיא נולדה היא נרדמת רק על הידיים (או שנרדמת על הנקה).
בזמן האחרון זה הפך להיות ממש קשה להרדימה על הידיים ואני רוצה להתחיל להרגיל אותה לישון במיטה.
ברצוני לדעת האם ניתן מבחינת גילה להתחיל להרגיל להירדם במיטה? וכיצד ניתן לשנות את ההרגל מבלי שייווצר נזק לתינוקת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאפרת
דבי גרוס דולב23/04/2010הי אפרת
אפשר כבר עכשיו להתחיל להקנות הרגלי שינה חדשים. נזק לא יגרם אבל בהחלט מדובר בתהליך לא קל בד"כ. הדרך היחידה לעשות זאת היא פשוט לעשות זאת. להחליט החלטה אמיצה שמתחילים להרדים במיטה שלהומתעקשים על זה. לאחר הנקה מניחים את התינוקת במיטתה ומנסים להרדים עם הרבה מגע, ליטופים ושימוש בקול שלנו,כשמתחיל בכי לוקחים לידיים, מרגיעים ומחזירים למיטה. וכך שוב ושוב עד שההרגל החדש מתחיל להטמע במערכת. חשוב להיות החלטיים ולא לבלבל את התינוקת במנהגים שונים בכל יום. לכם נותר רק להחליט האם אתם מוכנים לכ...
בהצלחה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גב לבטןדנה22/04/2010
שלום וברכה,
בתי המקסימה בת חצי שנה ושבוע
מתהפכת מבטן לגב מגיל 4 חודשים
עדיין לא התהפכה מגב לבטן אך לפעמים מקמרת את הגב ומחזיקה את הרגליים
וזה נראה כאלו היא עומדת להתהפך אך לבסוף לא....
בנוסף ביומיים האחורנים היא הפסיקה להתהפך מבטן לגב....!מה הסיבה?
האם יש תרגילים שאפשר לעשות ?
יש לציין שאת כל שאר הדברים ההתפתחותיים היא עושה כמו שצריך (ברוך השם) :)
תודה מראש .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגו על ההודעה שלי ...
דנה24/04/2010....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדנה
אורנה עטאר24/04/2010דנה שלום,
נסי את התרגיל (לשון זכר):
להשכיב אותו על הגב, לעגל את הרגליים לכיוון בית החזה. להפגיש בין כפות הרגליים ולשפשף אחת בשנייה. ניתן להגביה קצת את האגן ע"י הישענות האגן על השוק שלך. לחכות לראות שהוא מחזיק את כפות הרגליים שלו. אח"כ לחזור אל הגב (בלי הרמת אגן) ולאחוז רגליים וידיים (כולם) ביחד ולהניע אותו מצד לצד, עד לצד המזרון. אפשר לעשות "טוק טוק טוק" בצד אחד ולחכות לראות אם הוא משלים את הגלגול. לעשות לשני הצדדים. אפשר לשים לו גירוי בצד שיהיה מעוניין להמשיך אליו
האם היא אוהבת לשהות על הבטן?
לעיתים תינוקות לא מתהפכים לבטן כי הם לא אוהבים לשהות על הבטן.
תנסי את התרגיל הזה כל יום ותעדכני איך הולך
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה ,
דנה24/04/2010היא כן אוהבת להיות על הבטן אך בכמה הימים האחרונים היא הפסיקה להתהפך מבטן לגב
וכאלו שכחה איך מתהפכים . ומהגב לבטן היא מגלגלת את עצמה עד לצד ונעצרת
ועוד דבר קטן אתמול היא התחילה להכניס את הרגליים לפה
זה אומר משהו ?
היא מרימה את הראש יפה מאוד
השאלה מה לעשות מעבר לתרגילים שאני עושה לה כבר כמה ימים (קראתי בהודעות קודמות)
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח שוב לתגובה
דנה25/04/2010....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדנה
אורנה עטאר25/04/2010דנה שלום
מצוין שהיא אוהבת לשכב על הבטן ולהכניס רגליים לפה על הגב.
קודם כל אם ראית בפורום אז יש גם תרגילים להתהפכות בטן-גב ואת מוזמנת גם לתרגל איתה את זה, בכדי "להזכיר לה".
בנוסף את יכולה להתחיל לתרגל איתה סיבוב סביב ציר על הבטן - לשים לה צעצוע בצד הגוף ולראות אם היא נעה לעברו, לשני הכיוונים.
לגבי תרגילים נוספים להתהפכות מהגב לבטן :
1. להניח אותה במרכז מזרון, להרים את המזרון משני צידיו (שני אנשים דרושים) ואחד מעלה ואד מוריד את המזרון בכדי לגרום לה לגלגול. לראות תמיד שהיד נמצאת קרוב לגוף ולא פתוחה במזרון בכדי חס וחלילה לא לפרוק כתף.
2. ע"י מעבר רגל מעל רגל על מזרון לעודד אותה להתהפכות מהגב לבטן, בטן גב ועוד כאלה (אפשר להשלים מעגל שלם). תמיד לוודא שהיד לצד הגוף או קרוב מאוד לגוף!
3. בתרגיל ההתהפכות מהגב לבטן - אם את רוצה לשים גירוי אליו תתהפך - תורידי את הגירויים/משחקים למינימום על המזרון בכדי לעודד אותה להשלים את ההתהפכות לעבר החפץ המיוחל והמאוד מעניין.
אני מאמינה שבתך קרובה.
תעדכני :-)
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה לא רגועהאמא בוגרת22/04/2010
שלום,
בתי בת 10.5 חודשים היא ילדה בריאה ושמחה.
היא ישנה טוב, "סוגרת" לילה מאז גיל 2.5 חודשים. היא הולכת לישון ב9 (זה כבר אחרי המקלחת וארוחת הערב), וישנה עד 7 בבוקר בערך.
מזה בערך חודשיים, מדי פעם קורה שהיא ישנה לא רגוע בלילות. היא ממשיכה לישון, אך מתהפכת ו"רוקדת" במיטה כל הזמן, תוך כדי השינה. זה ממשיך גם כשלוקחים אותה למיטה שלנו. לםעמים אם מחבקים אותה חזק, היא נרגעת, אבל לפעמים אחרי כמה שעות זה חוזר. בימים האחרונים שמנו לב שהיא מתהפכת לבטן, וככה ישנה טוב יותר.
ניסינו לשים לה חיתול "איכותי" יותר בלילה, גם להחליף סוג של אוכל שהיא אוכלת לפני השינה (בקבוק / דייסה).
האם זו תופעה מוכרת, ומה ניתן לעשות אם בכלל בנושא? יכול להיות שזה קורה בגלל בקיעתה שיניים? השיניים הראשונות בקעו לה בגיל 7 חודשים, נכון להיום נוספו גם 3 שיניים למעלה, מתוכן ניב אחד. בד"כ את בקיעת השיניים היא עברה יחסית רגוע, עם קצת נזלת וקצת בכי שנרגע כשמורחים לה משחה על השיניים.
מה לעשות עם השינה על הבטן? אנחנו תמיד מקפידים להשכיב אותה על הגב, והיא מאז שנולדה ישנה על הגב או על הצד. אנחנו לא רוצים להרגיל אותה לישון על הבטן (למרות שאולי היא כבר מספיק בוגרת).
נודה על עצתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאמא לנויה
דבי גרוס דולב23/04/2010הי אמא של נויה
לא נשמע לי שיש בעיה מסוימת, ביתך כנראה סובלת מחוסר נוחות זמנית כלשהי בזמן השינה אבל הדבר לא גורם לקשיי שינה או התעוררויות ולכן אין צורך לעשות עם זה כלום.
יש גיל בו אנו לא יכולים לשלוט על ההתהפכויות בעת השינה ומתישהו ביתך תישן גם על הבטן, גם כשלא תיהי מעונייינת בכך..
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 7.5 חודשים - צלילים ותנועות!!עינת22/04/2010
שלום רב
אשמח אם תוכלו לענות לי כי אני מאוד מודאגת:
בתי בת 7.5 חודשים, מתפתחת יפה מבחינה מוטורית (זוחלת גחון ומנסה להתיישב), אבל יש עיכוב בהתפתחות דיבור ותקשורת עם אנשים:
היא אינה מנסה לחזור אחרינו לא במילים ולא בתנועות. כשמדברים איתה היא מחייכת אבל לא מנסה לחקות את הצלילים. כשהיא משחקת לבד היא מוציאה צלילים שונים, אבל כמעט ללא עיצורים (רק "אהההה" בכל מני צורות. לאחרונה יוצא לה קצת "בה-בה-בה" אבל לעיתים רחוקות).
גם אחרי תנועות היא לא חוזרת בכלל. כל מה שמעניין אותה זה לזוז, לזחול ולתפוס צעצועים.
יש לציין שכשהיא משיגה צעצוע, היא לרוב פונה להשיג צעצוע חדש ואינה מתרכזת במה שיש לה ביד.
האם עליי להיות מודאגת ולהתייעץ עם מומחה התפתחות?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעינת
דבי גרוס דולב22/04/2010הי עינת
מדובר בגיל מאוד מאוד צעיר מכדי למדוד ולבדוק דיבור ותקשורת. אני לא רואה שום בעיה בהתפתחותה של ביתך ומציעה לחכות עוד זמן רב לפני הדאגה.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה נפשית בתינוקלילך22/04/2010
שלום רב,
יש לי חברה טובה מאוד עם תינוק בן שנה ו-3 חוד' ויש לתינוק סוג של בעיה חברתית נקרא לזה.
מלבד הוריו ,התינוק כשרואה כל אדם שהוא פחות מוכר לו אפילו אותי שאני חברה טובה שלה
מתחיל לבכות בכי ממש נעלב ודי היסטרי ולוקח לאמא די הרבה זמן להסיח את דעתו אם זה ידיים
או להתרחק מהמקום.
גם אחרי שעה בחברת אדם פחות מוכר התינוק ממש חושש ועל סף בכי כל פעם שמסתכלים עליו
יש לציין שזה ילד ראשון ושהאמא מגדלת אותו בבית (לא עובדת )והילד איתם שמח ומאושר.
ראיתי הרבה ילדים שקשורים מאוד להורים אבל ברגע מפגש לא בוכים ,אולי חוששים ואז נפתחים לאט לאט.
חברתי חושבת לרשום אותו למעון וממש מסוייטת מהעניין של איך לעזוב אותו?
איזה פתרון או טיפול יש לעשות איתו?מאיפה הפחד הזה מגיע?יש לציין שחברתי לא משאירה אותו עם אף אחד הילד תמיד איתה.
היום שהיא רוצה קצת לשחרר מאוד קשה.
אודה לתשובה או להפנייה לפורום מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללילך
דבי גרוס דולב22/04/2010הי ליליך
תחילה, לא מדובר בבעיה נפשית אלא התנהגותית ולכן עלייך לנסות להפנות שאלה זו לפורום העוסק בנושאים התפתחותיים התנהגותיים או בפסיכולוגיה לילדים.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוךגלי22/04/2010
שלום
בתי בת 4.5 חודשים, נולדה בשבוע 36, לפני כחודש וחצי התהפכה מהבטן לגב, היא עשתה זאת מס' פעמים והפסיקה, לפני כשבועיים החלה להתהפך מהגב לבטן משני צידי הגוף (אך ימין חזק יותר) , שאלתי היא מדוע היא הפסיקה להתהפך מהבטן לגב כאשר ההיפוך מהגב לבטן קשה יותר?
והאם צריך לעשות משהו על מנת שתתהפך גם מהבטן לגב שוב
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגלי
דבי גרוס דולב22/04/2010הי גלי
יתכן וההתהפכויות הבודדות מהבטן לגב היו מקריות או לא בשליטה ולכן נפסקו לעת עתה.
אין צד אליו קל יותר להתהפך ולכן אין בעייתיות עם זה שביתך מעדיפה להתהפך מהגב לבטן. מכיוון שביתך עוד צעירה ולא נמצאת בעיכוב אין צורך לתרגל כרגע אלא לתת לזמן לעשות את שלו ולא לדאוג לפני גיל חצי שנה.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמידה לפני ישיבהאילה22/04/2010
שלום !
בני בן 9 חודשים(כמעט) הוא זוחל 6 (חודש אחרון)ויחד עם הזחילה הזו למד להיעמד כשהוא נשען על משהו-ספה בסלון או במיטה שלו.קודם הוא נעמד על הברכיים ואז עולה לעמידה על כפות הרגליים וגם מנסה לעשות צעדים. מה שמדאיג אותי שהוא לא יושב -לא כשמשיבים אותו-אחרי כמה שניות נופל קדימה וכמובן גם לא מתיישב לבד.לאחרונה כל מה שהוא רוצה זה לעמוד(וגם באמצע הלילה)
האם זה בסדר עמידה לפני ישיבה?
איך אני יכולה "לדרבן" אותו לשבת ולחשק עם צעצועים במקום לעמוד ליד הספה כל הזמן :)?
תודה מראש
אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאילה
דבי גרוס דולב22/04/2010הי אילה
בהתפתחות המוטורית של התינוק חשוב מאוד שהדברים יקרו לפי סדר קבוע ושלא יהיה דילוג על אף שלב. לכן, היעמדות לפני התישבות מהווה נושא שצריך להתייחס אליו. לרוב הסיבה לדפוס היא זקיפת יתר בגב שגורמת לתינוק להיעמד מוקדם אך מקשה עליו את ההתישבות שדורשת כפיפה גדולה בגב.
חשוב לבדוק אם זהו מקור הקושי ולטפל בו ספציפית.
בברכה
דבי גרוסדולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מכניסה לפהאורלי21/04/2010
ביתי נולדה בשבוע 33.4 היא בת שבעה חודשים עוד שבוע ( גיל כרונולוגי ) עדין לא מתהפכת , נמצאת המון על הבטן ללא שום בעיה ואף מניחה ראש ונרדמת , היא אוכלת מוצקים מאוד יפה עם כפית יוצרת קשר עין צועקת ומברברת . היא מושטיה ידיים ואוחזת במשחקים שתלויים לה מהאונברסיטה אבל מלבד ידיה לא מכניסה שום דבר לפה , היא אוחזת במשחק אך לא מעבירה מיד ליד ולא מכניסה לפה אלא שומטת אותו לאחר זמן קצר .
אני מעט מודאגת , האם יש מקום לדאגה ? מה יכולה להיות הסיבה ?
אני עושה לה המון עיסויים בכפות הידיים ובאצבעות עוזרת לה לאחוז ומביאה את החפץ לקו האמצע אך אני לא רואה שינוי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאורלי
דבי גרוס דולב22/04/2010הי אורלי
ישנם מספר נושאים שיש לתת עליהם את הדעת.
התהפכויות, אותן אנו רוצים לראות עד גיל חצי שנה , אי העברת צעצועים מיד ליד ושמיטת החפצים.
יתכן ויש קשר בין כל הנ"ל אבל בכל מקרה יתכן שיש קושי, אפילו קטן שמונע מביתך לממש את התהפתחותה כראוי. פגים רבים סובלים בשנתם הראשונה מעיכוב קטן בהתפתחות.
יחד עם זאת חשוב לתת "הנחה" לפגים ולקחת בחשובון שהדברים יכולים לקרות לאט יותר גם ללא קיומה של בעיה ספציפית.לכן כדאי אולי לחכות עוד קצת ולראות אם יש התקדמות בנושאים הנ"ל ואם לא, לשקול אבחון.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב בהתפתחות קשר עיןיעל21/04/2010
שלום
התינוק שלי נולד בשבוע ה 38, כיום הוא בן 10 שבועות. בבדיקה שנערכה בטיפת חלב ובקופח נאמר לי שהוא לא יוצר קשר עין. הוא לא ממקד את המבט אלא "בורח" עם העיניים לצד. הוא מחייך מעט. כמו כן יש ימים שבהם הוא ישן הרבה מאוד שעות וימים אחרים שבהם הוא ישן וער לסירוגין. מבחינת המשקל והגובה ההתפתחות תקינה.
האם העיכוב בהתפתחות קשר עין מצביע על בעיה מסוימת? האם עליי לקחת אותו לבדיקה של רופא מומחה?
תודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליעל
דבי גרוס דולב21/04/2010הי יעל
בכל מקרה של אי וודאות לגבי שלב בהתפתחות וכשאבחון ניתן ע"יאחות טיפות חלב ולא ע"ירופא, כדאי להתיעץ גם עם רפוא, כדי להיות שקטים. אם בנך לא יוצר קשר עין בכלל, אני ממליצה על בדיקת רופא.
בברכה
דבי גרוס דולב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק שישן הרבהמירי21/04/2010
הי,
הבת שלי בת 6 שבועות והיא ישנה המון. היא עלתה יפה במשקל ואוכלת בערך כל 3 שעות אבלך בין לבין במהלך היום היא ישנה וזמני הערות שלה מועטים. רציתי לדעת האם זה תקין או שמא זה עלול להצביע על בעיה כלשהי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למירי
דבי גרוס דולב21/04/2010הי מירי
בגיל זה שעות שינה רבות הן תקינות ונורמליות. אם אחרי גיל 3 חודשים ביתך עדיין תישן הרבה, חזרי אלינו.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבתא שואלתגילי21/04/2010
שלום רב,,
נכדי בן 11 חודש מפותח מאד יפה הוא מדבר בשפת התינוקות וערני ומקסים
מטרידה אותי בעייה אחת הלשון שלו נמצאת הרבה מחוץ לפה מייר המון ובטוח מצמיח שניים אבל הלשון מפריעה לי האם זה תקין?
תודה על תשובה מהירה
גילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגילי
דבי גרוס דולב21/04/2010הי גילי
אם כל שלבי ההתפתחות המוטורית והקוגניטיבית תקיניםואם לא אובחןטונוס שרירים נמוך,
בד"כ אין מקום לדאגה בשל לשון בחוץ. זוהי כמובן הערכה ללא היכרות.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחותמירית21/04/2010
שלום,
בני בן שנה וחודשיים. אני מתלבטת אם להכניסו לגן.
האם להכניס ילד בגיל שנה או שנתיים משמעותית מבחינה התפתחותית?
תודה,
ליהי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לליהי
דבי גרוס דולב21/04/2010הי ליהי
גיל שנה וחודשיים הוא גיל נהדר להתחלת גן ,יחד עם זאת הדבר תלוי גם בתפיסת עולמכם ובמה שמתאים למשפחה שלכם. זה גיל טוב להתחלת אינטראקציה, להתחיל להיות חלק מקבוצה ולהיות בפעילות.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)