פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הליכה ועמידה
    דניאלה
    01/01/2010

בני בן שנה ושבועיים,זוחל במהירות הבזק על שש בכל רחבי הבית,עומד והולך עם תמיכה נהדר,אך לא מוכן בשום אופן לעזוב את התמיכה,כאשר אני נותנת לו יד ועוזבת הוא ישר מתיישב ומתחיל לזחולו אני מרגישה שאין לו בטחון.
    אני מאוד מאוד רוצה שיתחיל לנסות ולהתחיל לעשות את צעדיו הראשונים ואני מרגישה שגם הוא רוצה אך חושש.
    עד כה התפתח מוטורית באופן תקין לחלוטין:
    זחילת גחון :6 וחצי חדשים
    זחילת שש:7 חדשים
    ישיבה:8 חדשים
    עמידה בעזרת חפצים:8 וחצי חדשים
    הליכה בעזרת חפצים: 10 חדשים
    ומאז נתקע...האם יש סדנא או שיעורים שנוכל לקחת?
    איך לתת לו את הבטחון לעזוב?
    והאם העובדה שהיו לו הרבה דלקות אזניים מאז שנכנס לגן משפיעה על ההליכה<?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הליכה ועמידה

הוספת תגובה

• תגובה למיכל

דבי גרוס דולב
    02/01/2010

הי מיכל
    את מאוד רוצה שבנך יתחיל ללכת אבל לא בטוח שהוא לגמרי מוכן לזה ולכן חשוב, בשלב זה, להרפות מעט ולתת לו זמן למצוא את האומץ ואת שיווי המשקל לשלב כה דרמטי בהתפתחות.
    הלחץ שלנו בנושא יכול לעיתים לגרום את ההיפך. מכיוון שבנך אינו באיחור התפתחותי ומכיוון שעד כה התפתח טוב ויפה הרי שאין מקום לדאגה ולא להאצת התהליך.
    בברכה
    דבי גרוס דולב,מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה וחמש
    אורית
    31/12/2009

שלום
    ביתי בת שנה וחמש חודשים , עדיין לא הולכת לבד רק עם תמיכה כמו על הקירות בבית לוקחת כיסא עגלה כל דבר כמעט בבית דוחפת אותו והולכת גם אם אני נותנת לה יד אחת היא הולכת חופשי
    היא התחילה לזחול מאוחר בגיל 11 חודשים ואז היא גם התחילה לעמוד וללכת עם תמיכה יש לה גמישות יתר קלה במפרק ובגיל 9 חודשים הלכנו מס' פעמים לפיזוטרפיה דרך הקופה עד שאמרו לנו שאין צורך לבוא יותר האורטופד אמר לנו שילדים עם גמישות יתר זה לוקח להם יותר זמן ללכת
    האם זה נכון והאם יש משהו שאני יכולה לעשות כן שיעזור לה ללכת לבד ?

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה וחמש

הוספת תגובה

• תגובה לאורית

דבי גרוס דולב
    02/01/2010

הי אורית
    לתינוקות עם גמישות יתר אכן יש עיכוב בהליכה לעיתים מכיוון שהמפרקים לא חזקים ויציבים מספיק .
    יש מספר תרגילים שאפשר לבצע על מנת לחזק נושא זה אבל קשה מאוד להעביר אותם דרך פורמט זה. דבר נוסף שמקשה על ההליכה בהתחלה, ואופייני לכל סוגי התינוקות, הוא קושי ביצירת שיווי משקל. בתחום זה אתם יכולים לעזור לביתכם ע"י מתן חוויות של תנועה במרחב כגון הנפות, גלגולים עדינים ותנועה על כדור פזיו בישיבה ובתמיכה מאחור. בנוסף, המנעות מהולכה ומהליכונים למיניהם יזרזו את פיתוח שיווי המשקל העצמאי.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן ארבעה חודשים
    שרית
    30/12/2009

שלום,
    בני בן ארבעה חודשים בדיוק, מנסה תמיד לקום ז"א אם הוא יושב עלי עם הגב אלי הוא מנסה להזדקף קדימה או שכאשר הוא בשכיבה ואני מחזיקה לו את הידיים הוא מחזיק חזק ומנסה לקום,
    האם זה בסדר? האם בגיל כזה מותר לו לשבת ז"א אני יכולה לשים אותו לידי כשהוא נשען על כרית או על הכורסא ולשחק איתו בישיבה??

לקביעת תור
    סגירה
    בן ארבעה חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לשרית

דבי גרוס דולב
    30/12/2009

הי שרית
    התרוממות דרך שרירי הבטן אינה מומלצת בשום גיל, גם לא לנו, המבוגרים. לתינוקות היא עלולה לגרום שיבושים בהתפתחות וליצור שרירי בטן מחוזקים מידי.
    כדי למנוע זאת יש להמנע ממצבים בהם התינוק חצי יושב כגון בטרמפולינה, עליכם ובטח לא למשוך אותו לישיבה מהידיים. חשוב גם לא להושיב את התינוק לפני שהוא לומד לעשות זאת בעצמו.
    התנוחה הטובה ביותר היא בשכיבה בזווית של 180 מעלות על הגב ועל הבטן.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן חצי שנה
    ליטל
    30/12/2009

היי,

בני בן חצי שנה ברצוני לדעת אלו פעולות מבחינה התפתחותית אמור לבצע בגילו?
    יש לציין כי אוהב מאוד להיות על הבטן,
    מתהפך מהבטן אל הגב אך מהגב אל הבטן עדיין לא מצליח...

אודה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    בן חצי שנה

הוספת תגובה

• תגובה לליטל

דבי גרוס דולב
    30/12/2009

הי ליטל
    בגיל זה אנו רוצים לראות התהפכויות לשני הצדדים או סימנים לכך כגון הבאת הגוף לצד, בדרך להתהפכות מגב לבטן.
    כדאי לראות שכיבה על שני הצדדים וכמובן על הגב ועל הבטן, אחיזה בחפצים והבאתם לפה, העברה של חפץ מיד ליד.
    סימני זחילה נרצה לראות בין 6-9 חודשים.
    בברכה
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת שנתיים
    פנינה
    30/12/2009

הילדה שלי בת שנתיים, היא לא מדברת, היא חוזרת אחרי מה שאני אומרת אבל בקול חלש וחצי מילה, מה צריך לעשות? אני רוצה לציין שהיא נולדה פגית והתפתחה לאט מילדים אחרים. האם לחכות עוד

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת שנתיים

הוספת תגובה

• תגובה לפנינה

דבי גרוס דולב
    30/12/2009

הי פנינה
    דיבור אינו מתחום עיסוקו של פורום זה, כדאי להתיעץ עם קלינאית תקשורת.
    בברכה
    דבי גרוס דולב
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה
    אמירה
    30/12/2009

בתי תינוקת בת שנה רציתי לשאול לגבי האכילה שלה שהיתה בת 6 חודשים ואילך כמעט אכלה כל מזון שנתנתי לה אך לפני כמעט חודשים ועד היום היא לא רוצה לאכול כלום חוץ מהחלב או שהעיקר רק מהבקבוק
    אני לא יודעת מה לעשות האם זה מהשיניים או מה ?איך אני יכולה להחזיר אותה לאכול כמו שהיתה

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה

הוספת תגובה

• תגובה לאמירה

דבי גרוס דולב
    30/12/2009

הי אמירה
    תזונה אינה מתחום עיסוקנו, נסי בפורום תזונת תינוקות. אבל מנסיוני אני יכולה להגיד לך ששינויים כאלה קורים כל הזמן, זו תופעה מוכרת. חשוב להמשיך להציג בפני התינוקת מזונות מוצקים כל יום, עד שתשוב לאכול.
    בברכה
    דבי גרוס דולב
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך כדאי להרדים ילדה בת חודש וחצי?
    עליזה
    30/12/2009

היי,
    לפני השינה אני מחשיכה כמובן את החדר, דואגת שתהיה עם חיתול נקי ואחרי אוכל.
    כשאני שמה אותה בעריסה היא בוכה.
    השיטה שלי כרגע היא לנדנד אותה עד שתרדם.
    האם זה טוב? האם היא תהיה רגילה להרדם רק כך?
    כדאי לבחור בשיטה אחרת?
    ועוד שאלה: באיזה גיל אפשר לצפות שיהיה סדר יום לתינוק?

הוספת תגובה

• לאמא של...מ"גם אמא של..."

אמא
    30/12/2009

אני אמא לתינוק בן שנה...בניתי לו סדר יום והקפדתי עליו בערך מגיל חודש וזה חשוב מאד לאין שיעור.
    את כבר יכולה ואפילו רצוי שתבני שגרה , שעה לפני השעה שאת רוצה שילדתך תלך לישון, הרגיעי את האווירה בבית, קלחי והאכילי אותה ואז השכיבי אותה לישון בשמן קבוע מדי יום, אל תשכחי שתינוקות קטנים אינם יודעים עדיין את ההבדל בין יום ללילה ויש ללמדם, הדרך לחלמד אותם הוא ליצור הבחלנה ברורה בין האנרגיה העירנית של היום ואנרגיה הרגועה של הערב והלילה.
    מעבר לכך תינוקות לא נולדים יודעים לישון - ואנחנו ההורים צריכים ללמד אותם לישון, אם תחשבי על זה, בתך מרגישה הכי בטוחה כשהיא עליך וזה מובן וטבעי כי זה מה שהיא מכירה אבל אם תלמדי אותה לישון בעריסה ותתני לה להרגיש כי העריסה היא מקום בטוח לישון בו, היא תלמד (הרבה יותר מהר ממה שאת חושבת).
    אני מציעה לך מניסיוני, שטקס ההשכבה לישון יהיה קבוע, חבקי אותי ועטפי אותה בחום (כיוון שהיא עדיין קטנה, ערסול על בידיים שלך יהיה לה טוב מאד) וכשהיא נינוחה ומנומנמת העבירי אותה בעדינות אל העריסה שלה תוך שאת שומרת על התנוחה שבה היא נרדמה (אם תניחי אותה פשוט על הגב - היא תתעורר ותבכה, לא כי היא לא אוהבת לישון בעריסה , אלא כי בגילה יש עדיין רפלקס בהלה שקיים במערכת הפיסית של הגוף), העבירי אותה אל הבטן וטפחי לה בעדינות על הישבן כדי להעמיק לה את השינה ואז כשאת רואה שהשינה שלה נשמרה תוכלי דרך הצד להעביר אותה אל הגב - הכל בעדינות ולאט לאט כדי לא לשבור לה את השינה.
    אם את לא רוצה להעביר אותה מתנוחת הערסול אל הבטן, תוכלי להעביר ישירות אל הצד ולתת לה להמשיך לישון כך, ובשלב הבא להזיזה כך שתכב על הגב.
    כמו שאת בטח שמה לב , תינוקות קטנים בגיל הזה מכורבלים כל הזמן, זו התנוחה שהם מרגישים הכי בטוחים בה ולכן כשמניחים אותם פשוט על הגב, הם נבהלים. כשאת מניחה אותה על הבטן או על הצד, אל תיישרי לה את הגוב, תני לה להתכרבל, תסתכלי עליה ותראי שתוך כמה רגעים היא תיישר את הגוף לבד (ברגע שתרגיש בטוחה בתנוחה).

אני עשיתי את זה כשבני היה קטן לאורך כל החודשים הראשונים ועד עכשיו וזה עובד - הוא גם למד לישון, וגם מהר מאד (יחסית) הוא משך שעות שינה והגיע לשינה של לילה שלם.

זה עובד!
    מקווה שאולי עזרתי.
    בהצלחה

גם אמא של... :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאמא של

דבי גרוס דולב
    30/12/2009

הי אמא של
    תינוק בן חודש וחצי זקוק לעזרה בשהירדמות בד"כ, עזרה זו היא תנועה ואחיזה על ידי ההורה.
    לאחר שהתרגל התינוק להיות בתנועה כל הזמן בתוך הרחם, קשה לו להתרגל לעולם כ"כ סטטי וקשה לו להירגע ללא תנועה. חשוב מאוד לענות לתינוק על צורך זה. מתוך היענות לצורך זה ,ידע התינוק להירגע בעצמו בגיל מאוחר יותר.
    לדעתי שאלת ההתרגלות אינה רלווינטית משום שמדובר בצורך בסיסי, כמעט כמו אוכל ואהבהץ
    סדר יום האו עניין מאוד אינדיווידואלי ומשתנה מתינוק לתינוק, המשיכי לנסות ולנהל סדר יום בכל מקרה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 4 חודשים-בעיות תקשורת?
    מיכלוש
    29/12/2009

שלום רב,
    יש לי תאומות בנות 4 חודשים [מתוקן],
    עם אחת יש לי אינטראקציות מצוינת-היא צוחקת, מקשיבה, 'מדברת'...

עם השניה אני מרגישה שיש קושי מסוים,
    כשאני באה אליה היא לרוב אינה מפנה ראשה לקראתי,
    גם כשאני מנסה למשוך את תשומת ליבה [שירים, דיבורים] היא ממשיכה להפנות את ראשה לכיוון אחר.
    כשהיא מסתכלת עלי-קשה לגרום לה לחייך, לרוב היא 'בוהה' בי.
    כשהיא בוכה-אני לא מצליחה להרגיע אותה, לא ע"י משחקים או שירים או אפילו כשאני מרימה אותה היא לא נרגעת.

היא כן מחייכת ומדברת איתה לפעמים, אך רוב הזמן ההתנהגויות הנ"ל שולטות.

התנהגות נוספת: כשהיא מחייכת היא מפנה את ראשה הצידה, נראית כאילו 'מתביישת'.

רציתי לשאול האם ההתנהגויות האלו נורמאליות או מצביעות על קושי תקשורתי מסוים. אני יודעת שאבחון של בעיות כגון אוטיזם אינו לפני גיל שנתיים, אך אני מרגישה שמשהו כאן אינו כשורה.

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    4 חודשים-בעיות תקשורת?

הוספת תגובה

• אשת מקצוע

אמאלה
    29/12/2009

אבחון אוטיזם כיום הוא מגיל שנה וחצי

יש שאלון להורים M-CHAT שאפשר להוריד מהאינטרנט, אבל הגיל הוא מאוד מאוד מוקדם. חשוב להמשיך ולשים לב. כדאי להציץ בשאלון רק כדי שיהיה בראש למה צריך לשים לב. ההתנהגויות בעיקר שמהוות אינידקציה הן קשר עין, קשב משותף (אני מצביעה לחפץ והיא מסתכלת לשם) ושיתוף רגשי, התנהגויות שרק מתחילות בגיל 7 חודשים (למעט קשר עין).

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למיכלוש

אורנה עטאר
    29/12/2009

מיכלוש שלום,
    מאחר ויש לך מקור להשוואה בבית ואת רואה את ההבדלים, אני חושבת שיש מקום לגשת לאבחון אצל מדריכה להתפתחות תינוקות, אפילו רק בכדי להרגיע את חששותייך או לקבל כלים איך לעודד את התקשורת בניכם.
    יש המון מה לעשות כמזהים בעיות תקשורת בגיל הזה, ואם אכן זה המצב למרכז "צעד ראשון" יש ניסיון בתחום ואת מוזמנת לפנות למרכז לאבחון.
    אני ממליצה בחום לטפל בזה.
    אם את רוצה לדבר איתי על הנושא את מוזמנת להתקשר אליי
    0544366399

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה
    אמאלה
    29/12/2009

שלום

בני היקר בן 7 חודשים, מתהפך מאוד יפה לשני צדדים ומסתובב יפה על צירו

אממה.. לא מצליח לזחול. הוא מניח את ראשו עם האף למזרון, ומצליח להתקדם קדימה רק עם הרגליים - מקמר את הגב ומרים טוסיק כך שהרגליים דוחפות רצפה והברכיים מגיעות מתחת לבטן וכן נראה כמו זחילה אך הידיים לא משתפות פעולה......

איך ניתן לעזור לו?

לקביעת תור
    סגירה
    זחילה

הוספת תגובה

• הי רויטל

אורנה עטאר
    29/12/2009

הי,
    בהמשך לשיחתנו...
    חשוב לי לדעת שהוא שוהה על המרפקים כשהוא על הבטן וממה שאת כותבת כאן אני לא מבינה זאת.
    כשהוא על הבטן על המרפקים - תרגלי איתו העברות משקל בין הידיים שיושיט כל פעם יד אחרת לחפץ ויעביר משקל ליד השנייה.
    כשהוא על המרפקים על הבטן, איחזי את כף הרגל קרובה לטוסיק וצמודה לרצפה בכדי שהוא ילמד שהוא צריך לדחוף עם כפות הרגליים, כל פעם רגל אחרת.
    תרגיל נוסף - כשהוא על הגב, הניחי את כפות הרגליים שלו על הרצפה, פיסוק ברוחב האגן, ברכיים באויר (הרגל בצורת משולש). הקפיצי כמה פעמים (תנועה קטנה) את כפות הרגליים לכיון המזרון, איחזי את כפות הרגליים קרוב למזרון וחכי לדחיפה שלו, הוא יתקדם אחורנית.

תעדכני אותי איך הולך. האם את עושה גם את תרגיל ההצלבות שנתתי לך לפני כן?

נהיה בקשר
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילת גחון
    דנה
    29/12/2009

בני בן כמעט 7 חודשים, מתהפך מצד לצד מבטן לגב והפוך לשני הצדדים. הוא טיפה התעכב בהתהפכויות, אך ברגע שהופשט מבגדיו בחדר מחומם הצליח לבסוף לבצע ההתהפכויות. רואים כי הוא מנסה לזחול ומצליח לדחוף את הרגליים אם יש משהו קשיח מאחורה. ראשית רציתי לדעת האם יש כאן עיכוב רציני בהתפתחות הזחילה, שנית האם יש דרך בה ניתן לעזור לו? , אני מנסה לשים אותו על הרצפה (אך הרבה פעמים הוא מחליק עם הבגדים ונראה שאין לו במה להיאחז), רואים שהוא מאוד רצה לזחול, ואף מביע את מורת רוחו מאי ההצלחה בבליל הברות או התלוננות. האם יש תרגילים איתם ניתן לעבוד עמו על נקודה זו של זחילת הגחון?.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    זחילת גחון

הוספת תגובה

• שכחתי

דנה
    29/12/2009

שכחתי לציין כי הוא כן מצליח להתקדם אחורה ולהסתובב בציר
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרון שלום

אורנה עטאר
    29/12/2009

הי שרון,
    נראה כי התפתחות בנך תקינה, אין עיכוב בזחילה. הוא מנסה לגלות איך זוחלים וזה בסדר גמור. את יכולה לעזור לו ע"י קירוב כף הרגל לכיוון הטוסיק כשהוא על הבטן ולהצמיד את כף הרגל קרוב לרצפה בכדי לכוון אותו לדחוף עם הרגליים בכדי להתקדם קדימה (כמובן כל פעם רגל אחרת). בנוסף את יכולה לתרגל איתו העברות משקל בין הידיים ע"י מתן גירוי כל פעם ליד אחרת.
    בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגילים לישיבה
    מיכל
    29/12/2009

שלום רב,
    האחיינית שלי בת 9 חודשים, היא עושה המון דברים: זוחלת על הגחון חופשי חופשי בכל הבית, מוחאת כפיים, שולחת נשיקות באויר, לוחצת על כפתורים בצעצועים, (כולל כפתורים קטנים), אבל היא עדיין לא מתיישבת.
    האם אפשר לקבל תרגילים לעידוד התיישבות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תרגילים לישיבה

הוספת תגובה

• תגובה למיכל

דבי גרוס דולב
    30/12/2009

הי מיכל
    התישבות עצמאית מגיעה רק לאחר עלייה על 6, לכן לא ניתן לתרגל זאת לפני ששלב זה בהתפתחות מתרחש. חשוב לשים לב שעד גיל 10 חודשים לערך תתחיל זחילת 6 ואם לא לשלול קושי.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על עלייה במשקל
    אורלי
    28/12/2009

שלום, מקווה שזו שאלה לפורום הזה.
    בני בן 3 חודשים אני מניקה אותו הנקה מלאה.
    בשלושה שבועות האחרונים הוא עלה רק 250 גרם. האם זה מספיק?
    בגדול הוא עכשיו בדיוק הכפיל את משקלו מהלידה.
    האם זה נשמע תקין?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על עלייה במשקל

הוספת תגובה

• תגובה לאןרלי

דבי גרוס דולב
    28/12/2009

הי אורלי
    לצערי זה לא הפורום המתאים, אנא פני לרופא הילדים או לאחות טיפת חלב.
    בברכה
    דבי גרוס דולב
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 5 חודשים לא מתהפך
    דפנה
    28/12/2009

שלום רב
    בני בן 5 חודשים בדיוק לא מתהפך לא מהגב לבטן ולא מהבטן לגב האם זה בסדר יש לציין שלא אוהב להיות הרבה על הבטן

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 5 חודשים לא מתהפך

הוספת תגובה

• תגובה ל ד

דבי גרוס דולב
    28/12/2009

הי ד
    אנו רוצים לראות התהפכויות עד גיל חצי שנה או סימנים לכך.מכיוון שלבנך יש קושי ברור לשכב על הבטן הרי קיים קושי פזיולוגי מסוים שיכול גם להקשות על ההתהפכויות.
    סימנים להתהפכות מהגב לבטן יהיו הבאת הגוף לשכיבה על הצד לבד והשארות שם ,
    סימנים להתהפכותמהבטן לגב יהיוכשהתינוק שוכב בנינוחות על הבטן ואף מעביר משקל מיד ליד כהכנה להתהפכות. כדאי לעקוב ולראות אם יש התהפתחות ואולי גם לבדוק אם יש קושי ספציפי.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון תינוקת בת שלושה חודשיים
    לירון
    28/12/2009

בוקר טוב.
    ביתי בת שלושה חודשיים תינוקת חייכנית עירנית ומקסימה
    האם כדאי בגיל זה להחליף לה את האמבטיה של העגלה לטיולון?
    תודה טל.

הוספת תגובה

• תגובה לטל

דבי גרוס דולב
    28/12/2009

הי טל
    ההמלצה היא להושיב תינוק בגיל זה.לכן ניתן להעביר לטיולון בתנאי שהוא מגיע לזווית הקרובה ל180 מעלות.אם הטיולון שלכם נמצא במצב מוטה מדי, כדאי להשאר באמבטיה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה התפתחוותית
    אבאלה
    28/12/2009

בני בן 2 ו4 חודשים.
    הוא עדיין לא משחק מה שנקרא משחק דמיון או חוויה כמו כן לעיתים הוא מדבר בלי הקשר לסיטואציה - חוזר על דברים שהוא שמע יום קודם או שבוע קודם. הוא גם לא משחק עם בני גילו למרות שעד גיל שנתיים הוא היה עם מטפלת ולא נחשף כמעו לילדים אחרים - הוא בן ראשון במשפחה והיה עם מטפלת על גיל שנתיים.
    חוצמזה הוא מדבר תקין , יוצר קשר עין, משחק עם עצמו עום מבוגרים.
    האם זה נורמלאי אצל יליד בגילו? אין לי שום נקודה להשוואה וזה מלחיץ..

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה התפתחוותית

הוספת תגובה

• תגובה לאבאלה

אורנה עטאר
    28/12/2009

אבאלה שלום,
    אני אינני מומחית בתחום ההתפתחות הקוגנטיבית/פסיכולוגיה התפתחותית אך מניסיוני אוכל לומר לך -
    שהתפתחותו נשמעת תקינה. בגיל הזה עדיין לא משחקים "עם" אלא משחקים "ליד". לקראת גיל שלוש ילדים מתחילים לשחק "עם". כנ"ל לגבי משחקי דמיון - זה טיפה מוקדם.

תוכל אולי לפנות לפורום העוסק בפסיכולוגיה התפתחותית של הילד.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה