מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הושבה של בת 9 חודשיםM21/01/2010
שלום,
בתי היום בת תשעה חודשים. מזה כחודש (קצת יותר) היא עולה ומתנדנדת על 6, בהתחלה זה היה למס' שניות והיום היא כמעט כל היום כך מלבד בזמן הזחילה שאותה היא מתחילה על 6 ואז ממשיכה על הגחון (מצליחה להגיע לכל מקום).
כמו כן, בימים האחרונים החלו ניסיונות התיישבות. בזמן עמידה על שש היא מפנה את הטוסיק אחורה ולצד ומנסה להתיישב. העניין הוא שהישיבה עדיין לא ממש יציבה והיא תומכת עצמה עם הידיים. מאז שהחלה בניסיונות אלו התחלנו להושיב אותה ללא כל תמיכה, ולרוב היא יושבת יציב או נעזרת מעט עם הידיים (נתמכת עליהן כשהן מקדימה). שאלתי היא, האם זה בסדר שאנו מושיבים אותה או שעלינו לחכות שההתישבות העצמאית שלה תהיה מספיק יציבה ומבוססת?
בנוסף, האם באופן כללי נשמע שההתפתחות המוטורית שלה תקינה (אני יודעת שהיא לא מהממהרים...)?
המון תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ל M
דבי גרוס דולב21/01/2010הי M
נשמעלי שהתפתחותה של ביתך טובה ותקחנה. התהליך שאת מתארת הוא טבעי, בו התינוק מנסה למצוא את שיווי המשקל המתאיםעל מנת לשבת עצמאית. בהושבתולפני הזמן אתם עלולים לעכב תהליך זה שצריך להילמד ע"י התנסות. אני ממליצה לחכות עוד מעט עם ההושבה כדי שבנך ילמד לעשות זאת בעצמו תוך חווית הלמידה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיבה על הבטןמיכל21/01/2010
שלום רב,
בני הקטן בן חודשיים וחצי. נולד בשבוע 40+5 בלידה רגילה, במשקל 3.895 ק"ג. שאלתי היא לגבי הרמת הראש ונטיה של הראש לצד אחד.
כאשר אני מניחה אותו על הבטן, הוא לא מרים כלל את הראש ונראה כאילו שהראש כבד ונופל. כך גם כאשר מחזיקים אותו בידיים, הראש שלו "מרקד" ולא יציב בהתאם למה שצריך להיות בגילו. הרופאה אמרה שכנראה זה בגלל שהוא שמנמן וצריך לשים אותו הרבה על הבטן (מה שאני עושה מיום שנולד). בנוסף, כאשר הוא שוכב על הגב יש לו נטיה להזיז את הראש רק לצד ימין במלואו (כך שהאוזן על המשטח) ואילו בצד השני הוא לא מניח לגמרי ומחזיר את הראש חזרה לימין.
מה ניתן לעשות בנושא, אם בכלל?
אשמח לתשובתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיכל
דבי גרוס דולב21/01/2010הי מיכל
נשמע שלבנך אכן יש קושי מסוים סביב נושא הראש והצוואר. אני לא מאמינה שהקושי נובע משמנמנות אלא מחולשה מסוימת המקשה על הרמת הראש. הנטייה של הראש לצד אחד גם היא עניין שכדאי לתת עליו את הדעת. בד"כ מדובר בשריר מקוצר בצד אחד של הצוואר ושריר אחד מתוח בצד השני.
יתכן ויש קשר בין שתי התופעות, אבל קשה לדעת בלי אבחון והיכרות.בכל אופן, מדובר בשני עיניינים שכדאי לאבחן ולתרגל על מנת למנוע קשיים עתידיים, גם אם קשיים קטנים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
מיכל24/01/2010תודה רבה על התשובה המהירה.
היום חזרתי מרופא הילדים וביקשתי הפניה לפיזיותרפיה. הוא בדק את הילד וטען שזה נורמלי לגילו. מה עליי לעשות? האם באמת לחכות או ללכת עם תחושת הבטן שלי שאומרת לי לבדוק את הנושא?
לביתי בת השנתיים גם היה קושי דומה עם הפנית הראש לצד אחד וכשהגענו לפיזיותרפיה, זה כבר הסתדר (אך היא הרימה יפה את הראש).
מה דעתך?
האם ללכת באופן פרטי או להתעקש על הפניה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
מיכל24/01/2010תודה רבה על התשובה המהירה.
היום חזרתי מרופא הילדים וביקשתי הפניה לפיזיותרפיה. הוא בדק את הילד וטען שזה נורמלי לגילו. מה עליי לעשות? האם באמת לחכות או ללכת עם תחושת הבטן שלי שאומרת לי לבדוק את הנושא?
לביתי בת השנתיים גם היה קושי דומה עם הפנית הראש לצד אחד וכשהגענו לפיזיותרפיה, זה כבר הסתדר (אך היא הרימה יפה את הראש).
מה דעתך?
האם ללכת באופן פרטי או להתעקש על הפניה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך למיכל
דבי גרוס דולב24/01/2010הי מיכל
לצערי אינני יכולה לדעת את חומרת המצב,אם בכלל הוא בעייתי בלי להכיר את בנך. ישנם מצבים שנטיית הראש מסתדרת מעצמה וישנם מצבים אחרים שדורשים התערבות.
לא אוכל להגיד לך אם ללכת עם ליבך או לא.אני ,כמובן, מתחברת לאבחון פרטי של מדריכה להתפתחות תינוקות שתראה את בנך בביתך ותיתן תרגילים ידידותיים ומועילים, אם יהיה צורך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרטוניה קלהמיכל20/01/2010
שלום,
הבן שלנו בן שבעה חודשים. הוא נולד בשבוע 38 בלידה של למעלה מ-60 שעות, אחרי צירים מוקדמים משבוע 33, כמה שעות בתעלת הלידה, ניסיון וואקום כושל וניתוח קיסרי.
הוא מבלה זמן רב על הבטן, מחזיק את עצמו יפה בידיים ישרות או מקופלות, מושיט יד לצעצועים, מסתובב, זוחל אחורה, ומתהפך מהבטן לגב. הוא עדיין לא זוחל, לא מתהפך מהגב לבטן, ולא מביא את הרגליים לראש.
לפני כשבוע רופאת ילדים אבחנה אצלו היפרטוניה קלה ושלחה אותנו לנוירולוג, שאולי יפנה אותנו לפיזיותרפיה, מה שיכול לקחת כמה שבועות, ורצינו לדעת מה אפשר לעשות בינתיים. הרופאה אמרה שהילד מאוד לא גמיש (אבל די חזק, וגם די גדול - 8.5 קילו), וקשה להרים לו את הידיים אל מעל לראש או ליישר לו את כף הרגל. כמו כן, מאז הלידה כפות הרגליים שלו תמיד ב"פוינט" - קפוצות ומכווצות פנימה ולמטה.
1. זה באמת נשמע כמו היפרטוניה? אם כן, עד כמה זה נשמע חמור?
2. עד כמה עניין כפות הרגליים הקפוצות הוא בעייתי? האם אפשר לעשות משהו כדי לעזור לו לשחרר אותן?
3. אנחנו חושבים שאם הוא יצליח להביא את הרגליים לראש/פה, זה יעזור לו להתהפך מהגב לבטן. איך אפשר לעודד אותו לעשות זאת? כאמור, הוא מאוד לא גמיש, וקשה להביא את כפות הרגליים שלו לאזור הפה כשהוא שוכב על הגב.
4. אנחנו משתמשים בחיתולים רב פעמיים יכול להיות שהם מגבילים את יכולת התנועה שלו?
תודה רבה,
נדב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנדב
דבי גרוס דולב21/01/2010הי נדב
כן,זה נשמע כמו היפרטוניה-טונוס שרירים מוגבר.ללידה קשה יש בהחלט השפעה על טונוס השרירים ולא נשמע לי שלחיתוליםיש קשר לזה.
טונוס שריירם מוגבר משפיע על ההתפתחות ומקשה עליה, לכן חשובלטפל בזה ע"י תרגול יומיומי במגע עמוק ובתנועתיות של המפרקים. היריעה ארוכה מכדי שתוכל להופיע על גבי פורום וגם ההתיחסות לסוג כזהשל קושי צריכה להיות אישית, אני ממליצ הבחום לשקול מפגש עם מדריכה להתפתחות תינוקות שתיתןלכם אבחון ותלמד אתכם תרגילים נעימים ומועילים לבעיה זו.
לא אוכל לומר לך כמה זה חמור ובאיזה דרגה של נוקשות נמצאים שרירי בנך אבל יש בהחלט מה לעשות ואיך לעזור,וכדאי לעשות זאת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה וארבעה חודשיםיערה20/01/2010
שלום,
בני בן שנה ו 4 חודשים ועדיין לא הולך לבד. הוא הולך סביב רהיטים, עם בימבה, מטפס עלינו, אבל עדיין לא נעמד לבד ולא הולך לבד. אני מבינה שטווח ההליכה הוא עד שנה וחצי, אבל הייתי שמחה לחוות דעתכן ולתרגילים.
חשוב לציין שכל התפתחותו היא איטית למדי - התהפך בגיל 7 חודשים, זחל בגיל 9, ונעמד רק בגיל שנה וחודש.
תודה,
עידית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליערה
אורנה עטאר21/01/2010יערה שלום,
נכון שאנחנו רוצים שתינוקות ילכו עד גיל שנה וחצי אבל אם יש משהו שמעכב אותם ואת מרגישה זאת כבר עכשיו אז אולי כדאי לברר זאת עכשיו ולהתחיל לעבוד איתו בכדי שיגיע להליכה בזמן. אני לא יודעת אם הוא בעיכוב התפתחותי מהנתונים שכתבת וגם לא יכולה לאבחן את הסיבה לכך שהוא עדיין לא הולך כאן בפורום. יש סיבות רבות שיכולות לגרום לעיכוב בהליכה.
בכדי להסיר דאגה מלבך ולדעת מה הסיבה ולעבוד על הקושי הספציפי של בנך אני ממליצה בחום לגשת לאבחון אצל מדריכה להתפתחות תינוקות. ברגע שיאבחנו את הסיבה (ואולי אין כזו) את תקבלי תרגילים מדוייקים שיובילו אותו לשלב ההתפתחותי הבא - הליכה.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות בני בן שנה ו-4 חוד'
ליאת07/02/2010שלום,
בני בן שנה וארבעה חודשים התחיל רק בשבועיים האחרונוים ללכת בכוחות עצמו. ההליכה עדיין מגומגמת ואחרי כמה צעדים הוא מתיישב. יש לציין שגם הזחילה הגיעה מעט מאוחר.
האם יש תרגילים שעליי לבצע איתו?
יש לציין שגם בדיבור הוא מתעכב : אני יודעת שהוא מבין כל מה שאומרים לו , אך ממאן לפתוח את הפה..בשלב זה מקשקש(לא כל הזמן), למרות שמקריאה לו ספרים והוא גם במסגרת של גן הוא לא ממהר לדבר או ללכת...
אשמח לקבל תשובה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שלושה וחצי חודשיםלירון20/01/2010
שלום.
ביתי בת שלושה חודשיים תינוקת חייכנית ועירנית
מבחינה ריגשית מאוד מפותחת אך מבחינה מוטורית ע יין איננה מושיטה ידיים למשחקים
וגם לא מתהפכת האם זה בסדר?
ולא מאוחר לגילה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לטל
אורנה עטאר21/01/2010טל שלום,
הושטת יד לחפצים והתהפכויות מתחילות סביב גיל 4 חודשים.
אז היא בסדר...
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילגתם עלייטלי20/01/2010
שלום רב
התינוקת שלנו בת כ-4 חודשים , כמה דברים:
1. היא מאוד אנרגטית פעילה ולא ישנה כלל במהלך היום
בלילה היא ישנה כ-7 שעות עם הפסקה של אוכל באמצע
האם העובדה שהיא לא ישנה כלל יכול לפגוע בהתפתחות? מה עליי לעשות?
2. אני מניחה אותה על שטיח עם גירויים שונים, אך היא כל הזמן רוצה אותי לידה
כשאני לא באה אליה היא בוכה עד כדי דמעות - האם לתת לה לבכות ?
3. היא אוכלת עכשיו סימילק אדוונס כל 3 שעות 140 cc, מתי אני יכולה לתת לה ירקות מבושלים ומרוסקים ואילו
תודה וכל טוב
מיטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניתי
אורנה עטאר21/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לפגות יש השפעה התפתחותית?רחל20/01/2010
הילדה שלי כעת עוד מעט 3 חודשיים. נולדה בסוף שבוע 35 עקב היפרדות שיליה שהתרחשה בשבוע 34. לידה וגינלית תקינה. היא נולדה בריאה במשקל 2662 ללא סכרת הריון. היא ילדה מקסימה, תקשורתית מהרגע הראשון, חייכנית, מדברת המון(גיבריש כמובן), פעילה בערות, עוקבת אחרי חפצים ויוצרת קשר עין. הדבר שמטריד אותי הוא חוסר חיבתה להיות על הבטן ןקושי בהרמת ראש. אני עושה איתה תרגילים ומשכיבה ככל שניתן על הבטן.
האם העובדה שנולדה בתום החודש השמיני יתכן והיא זקוקה ליותר זמן בענינים אילו?
כמו כן לבעלי חגורת כתפים חלשה האם זה גנטי?
תודה
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרחל
אורנה עטאר21/01/2010רחל שלום,
לפגות השפעה רבה על ההתפתחות. מאוד תלוי באיזה שבוע נולדים, מה עוברים בלידה ובפגיה וכו'. את צריכה לזכור שלבתך "חסר" חודש ברחם והתפתחותה מתאימה לבני חודשיים ולא שלושה חודשים.
קושי לשכב על הבטן קיים אצל הרבה תינוקות והוא אינו בהכרח קשור לפגות. במידה והקושי הזה ימשך ייתכן ויש צורך לשלול סיבות לקושי כמו טונוס שרירים נמוך וכו'.
אני אכתוב לך תרגיל לשיפור שכיבה על הבטן, נסי אותו על בסיס יום יומי כל פעם לפני שאת משכיבה על הבטן. תעדכני אותי עןד שבועיים שלושה האם המצב השתפר.
תרגיל (סליחה שהוא בלשון זכר):
1. להשכיב על הגב ,הרימי את הרגליים לכוון הפנים וחזרה. חזרי על התנועה מס' פעמים. יש לראות שהאגן מתרומם והגב מתעגל.
2. הרימי את האגן, הניחי יד מתחת לישבן.ביד אחת אחזי את הרגליים ובשנייה גלגלי את האגן לכוון הראש. חזרי על התנועה מס' פעמים.
3. הגביהי את האגן על הרגל שלך. טפיחות קלות על החזה.על מנת להוריד מתח שרירי מיותר.
4. על הגב. ישרי רגל אחת וכופפי את השנייה. גלגלי את התינוקת אל הצד של הרגל הישרה. הגיעי אל הצד וחזרה לגב. חזרי על התנועה מס' פעמים, לשני הצדדים.
5. לשהות על שני הצדדים.
6. המשיכי לגלגל עד אל הבטן. ניתן לשלב טפיחות על השכמות והכתפיים, הדהוד של הקול לתוך השכמות והגב.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הליכהאורית20/01/2010
שלום
ביתי בת שנה וחצי עוד שבוע
נולדה עם גמישות יתר וכל ההיתפתחות שלה הייתה איטית התחילה להיתהפך רק בשבע חודשים לזחול ב- 11 חודש ולעמוד וללכת עם תמיכה בשנה לאחר פיזוטרפיה בקופה ששם קבעו שהיא לא צריכה כבר טיפולים , לפניי שבועיים התחילה ללכת לבד היא לא נעמדה לבד נאחזה בספה ונעמדה ואז עזבה ובא אלייה ומאותו רגע המשיכה ללכת לא להיעמד לבד אבל כן עומדת בלי להחזיק, כל יום היא עשתה יותר צעדים והתחילה ללכת למרחקים כמובן שמידיי פעם היא נפלה אבל לא משהו רציני אחריי שבוע היא הפסיקה ללכת ,פשוט לא מוכנה לעשות אפילו צעד או להישאר לעמוד לבד כלום ומאז כבר שבוע כלום
מה לעשות אני כבר ממש מתוסכלת עד שסוף סוף זה קרה , היא הפסיקה ?
למה זה קורה ? האם זה נורמלי ? האם כדיי לי שוב ללכת לטיפול כי היא כבר שנה וחצי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה בשבילך
אמא21/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאורית
אורנה עטאר21/01/2010אורית שלום,
ייתכן ובתך הרגישה לא בטוחה בשלב הזה והחליטה ללכת שלב אחד אחורה. אני ממליצה פשוט להמשיך מאותה נקודה ולעודד אותה שוב, להקנות לה בטחון. לתת לה כל פעם חוויות של יציאה משיווי משקל בעמידה שהיא תלמד לאזן את עצמה ולסמוך יותר ויותר על מערכת שיווי המשקל שלה ואני מאמינה שבקרוב היא תחזור ללכת.
במידה ואת רואה שזה נמשך זמן ארוך את מוזמנת לחזור אליי ואולי נשקול אבחון בכדי לזהות את הסיבה.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת היפרטלי19/01/2010
שלום רב
התינוקת שלנו בת כ-4 חודשים , כמה דברים:
1. היא מאוד אנרגטית פעילה ולא ישנה כלל במהלך היום
בלילה היא ישנה כ-7 שעות עם הפסקה של אוכל באמצע
האם העובדה שהיא לא ישנה כלל יכול לפגוע בהתפתחות? מה עליי לעשות?
2. אני מניחה אותה על שטיח עם גירויים שונים, אך היא כל הזמן רוצה אותי לידה
כשאני לא באה אליה היא בוכה עד כדי דמעות - האם לתת לה לבכות ?
3. היא אוכלת עכשיו סימילק אדוונס כל 3 שעות 140 cc, מתי אני יכולה לתת לה ירקות מבושלים ומרוסקים ואילו
תודה וכל טוב
מיטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיטל
אורנה עטאר21/01/2010מיטל שלום,
לגבי נושא התזונה - זהו לא תחום עיסוקנו, תפני את השאלה לפורום תזונת תינוקות.
לכל תינוק יש הרגלי עירות ושינה שונים.
לגבי כמה שעות שינה היא אמורה לישון במהלך יממה בגילה, תוכלי לברר אצל רופא הילדים. אותי מעניין יותר העירנות שלה והסיבה לעירנות שלה. האם היא מוצפת בגירויים? איך סדר היום שלה נראה? האם יש מצבים בהם אין משחקים על השטיח ורק את והיא וזהו והיא יודעת להניח ראש ולנוח. אילו איכויות שאני רוצה שיהיו לה.
לגבי הבכי - כמובן שאני ממליצה לא לתת לה לבכות. למה? ייתכן ויש סיבה לכך שהיא צריכה אותך לידה, מאוד קשה לאבחן את הסיבה כאן בפורום. אבל תינוקות זקוקים שנהיה קרובים אליהם בגלל כל מיני סיבות ואני יכולה לשאול אותך מלא שאלות עד שנגיע אולי לסיבה של בתך.
תנסי לחשוב האם זה קורה כל הזמן שהיא לבד על השטיח או במצבים מסויימים, בשעות מסוימות?
אם יש לך עוד שאלות , אני כאן.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 7 חודשיםשרון יוסף19/01/2010
בתי בת 7 חודשים ועוד לא מתהפכת מגב לבטן, היא עושה זאת רק אם אני מעודדת אותה (מצליבה רגל ומעט דוחפת את הישבן עד לשכיבה על הצד ומשם היא ממשיכה לבד את ההיפוף)
מבטן לגב מתהפכת בקלות. אין לה בעיה לשהות על הבטן ומרימה ראש גבוה.
אציין שאיני מרבה לשים אותה על הבטן כי פולטת הרבה.
מעבר לכך יש לה נטיה לקשת את כל הגוף אחורנית - ראש כתפיים וידיים.
שאלותיי הם:
1. האם העובדה שנולדה בשבוע 36+ קשורה לעיכוב? האם בכלל נקרא עיכוב?
2. מה זו ההקשתה של הגוף אחורנית?
3. מה שלבי ההתפתחות הבאים? והאם יש צורך לעודדם או לחכות שתעשה זאת בקצב שלה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשרון
דבי גרוס דולב19/01/2010הי שרון
1.השבוע בו נולדה ביתך לא אמור להשפיע על ההתפתחות מכיוון שלא מדובר בפגות או בהקדמה רצינית של הלידה. לפי הפרמטרים בהם אנו בוחנים את שלבי ההתפתחות,מדובר בעיכוב קטן שכן אנו רוצים לראות התהפכויות עד גיל חצי שנה.
2. נטייה להקשתת הגב יכולה להיותקשורה למתח יתר בגב ובעקבותכך, עמוד שדרה מקוצר, מתוח,בד"כ יש לזה קשר לקושי בהתהפכות. התהפכות מהגבלבטן דורשת כפיפהשל הגב כדי להניף את הרגליים, כשיש הקשתה של הגב עלול הדבר להקשות על ההתהפכות.
3. לאחר מיצוי ההתהפכויות מתחילים סימני הזחילה.אין מקום לעודד זחילה לפני שיש התהפכויות חופשיות לשני הצדדים.
לגבי הקצב, יתכן והקצב של ביתך הוא כזה בגלל הקושי בגב, אם כך רצוי לטפל בקושי זה ובכך לסלול אתה דרך להמשך התפתחות נינוחה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
שרון יוסף20/01/2010תודה על התשובה.
איך אפשר לטפל בקושי זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה
שרון יוסף24/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשרון
דבי גרוס דולב24/01/2010הי שרון
האבחון שנתתי מהווה הערכה בלבד שאותה לא אוכל לדעת בבטחון ללא היכרות. לכן, יש תחילה לאבחן אם זהו אכן הקושי ומתוך כך ללמוד תרגילים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילתה של זחילהאמאלה19/01/2010
שלום
בתי היקרה בת 7.5 חודשים החלה בשעה טובה לזחול גחון לפני מספר ימים
זחילתה מוזרה - לא נראה שיש תיאום בין הידיים לרגליים, יד ימין מקופלת מתחת לחזה ושמאל יותר פעילה (יד ימין משתחררת שמגיעה לצעצוע), וגם הזחילה קצת סיבובית, וגם לא תמיד היא זוחלת, רק שמשהו ממש מענין אותה או שמפתים אותה
האם לפתות אותה הרבה? היא בד"כ ילדה סקרנית אבל מעט מצוננת וקצת מעוכה
האם לדאוג מאופי הזחילה או שמא זה אופייני לניצנים ראשונים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה נורמלי
חסוי19/01/2010גם אני קצת לא הבנתי בהתחלה אבל שאלתי ועד כמה שאני יודעת מהרופא ילדים - זה נורמלי הם בשלב של החקירה. הם חוקרים את הידיים ולאט לאט הם יעברו לשלב של לחקור חפצים. הם חוקרים דרך הפה בהתחלה.בנוגע לפציעות - יש לגזור ציפורניים ולהקפיד. מאלים מאוד זה לאט לאט פוחת כי הם מבינים שהם שולטים בידייים של עצמם. אם יש פציעות חמורות כמובן יש לפנות לרופא, אבל כל עוד זה לא מגיע לכדי כך לא כדאי להפריע להם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי התבלבלת במיקום..דילגו עלי
אמאלה20/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגתם..
אמאלה21/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לגליה
אורנה עטאר21/01/2010גליה שלום,
מזל טוב על הזחילה!
את מתארת זחילה שעדיין אינה מאורגת ונראה כי היא משתמשת רק ביד אחת. האם שמת לב לרגליים? האם היא גם משתמשת רק ברגל הנגדית ליד ולא באחרת?
במידה וזה המצב ייתכן ובתך מתחילה לזחול גחון א-סימטרי. מאחר והיא רק התחילה לזחול. הייתי מחכה שבוע ורואה אם היד והרגל הנגדיים מתחילים להשתתף בזחילה. במידה ולא יש לעבוד איתה על כך.
תחזרי אליי עוד שבוע ואתן לך תרגילים.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיפת אצבעות לפניםלובה19/01/2010
שלום,
התינוקת שלי בת חודש וחצי התחילה לפני מספר ימים את ההתנהגות הבאה: דוחפת אצבעות לפנים של עצמה , לעיניים, פה, לחיים וכו', תוך כדי עצימת עיניים . היא לא רעבה , זה מופיע גם אחרי הנקה ארוכה , או אחרי התעוררות משינה וכו', מלווה בקולות שהיא מוציאה וגם התעוותות של הפנים, נראה כאילו יש לה חוסר נוחות ממשהו , אולי גזים ? אבל זה מופיע גם אחרי שעשתה גרפסים וקקי...
דרך אגב, זה יכול להימשך דקות ארוכות .
מה זה יכול להיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובהללובה
דבי גרוס דולב19/01/2010הי לובה
לתינוקות רבים יש תנועות לא רצוניות מסוגים שונים,אני מניחה שגם במקרה שלכם מדובר בזה.
לא נראהלי שיש מקום לדאגה.
בברכה
דבי גרוס דולב
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוח קטןליטל18/01/2010
שלום, לאחיינית שלי עשו MRI ויצא שיש לה בעיה במוח הקטן. הם עדיין לא יודעים בדיוק איזו בעיה.
הייתי רוצה לדעת האם זה מעיד על אוטיזם/ יכול לגרום לאוטיזם, או בעיות קוגנטיביות כלשהן בעתיד.
היא בת שנה וחצי עכשיו. התפתחות מוטורית יחסית בסדר. היא אוכל מצוין, בוכה, צוחקת, מזהה אנשים בשמות ומראה, עצמים חיות. יכולה להרכיב פזלים פשוטים (צורות רגילות) ומשחילה צורות אפילו גפרורים. יש לציין שהייתה לה בעיית פזילה בעין אחת שסודרה לפני מספר חודשים.
בשביל להתהפך, לזחול, לשבת ולעמוד היא הזדקקה לפזיותרפיה רבה. היא לא מדברת, בקושי צלילים, ולפעמים "אבא". עכשיו מתחילה טיפה להגיד "מה" ולחכות קולות של פרה וכיבשה..
יש לה קשר עין, לפעמים היא קצת נראת לא מחוברת. כמעט לא בוכה ולא מרבה לחייך, אם כי לא קשה להוציא ממנה חיוך (חייכה בגיל נורא מאוחר, אחרי 7 חודשים). מבינה הוראות (חיבוק, נשיקה, שלום, "כיף" "איפה אף?" אוכלת לבד וכו').
הרופאים אומרים להמתין כמה חודשים על מנת שנדע מה יהיה ההתפתחות שלה. אנחנו רואים שיש טיפה בעייה מוטורית, אך האם מה שכתבתי מעיד על בעיה קוגנטיבית חלילה או אוטיזם, שיתוק מוחין??
אם אפשר לקבל הסבר יחסית מפורט, אני ממש לחוצה ואשמח לעשות קצת סדר בעניינים!
תודה רבה, עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעדי
אורנה עטאר19/01/2010עדי שלום,
את מתארת כאן מקרה מורכב ואם זיהו בעיה נוירולוגית ייתכן ויש לה קשר לעיכובים המוטורים, והתקשורתיים. זה לא בהכרח אוטיזם, אלא בעיה נוירולוגית אחרת.
חשוב לחכות לאבחנה של הרופאים.
בכל אופן את יכולה להציע לבני משפחתך לשקול אבחון וטיפול (אםילו כבר עכשיו) בשיטת "צעד ראשון". במרכז "צעד ראשון" בתל אביב עובדים בהצלחה רבה עם תינוקות וילדים עם שיתוק מוחין, אוטיזם ובעיות נוירולוגיות אחרות ומגיעים לתוצאות מופלאות.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, שכחתי לציין שהיא בת 1 וחצי
עדי19/01/2010אולי זה יכול לתת עוד אנדיקציה.
בנוסף, האם את מכירה את פרופ' פויירשטיין? האם שיטתו טובה לדעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מוכר
אורנה עטאר19/01/2010רצוי שתפני את השאלה שלך גם לפורום שהמענה בו הוא של נוירולוגים.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 9 חודשים לא יושבת ולא זוחלתא.ל18/01/2010
בתי בת 9 וחצי חודשים והיא עדיין לא יושבת ולא זוחלת היא מתקדמת ממקום למקום באמצעות דחיפות או גילגולים, הייתי אצל רופאת התפתחות והיא הפנתה אותנו לפיזוטרפיסטית הבעיה שתורים הם רק לעוד חודש ואני רוצה להתחיל בטיפול מיידי ,אשמח לקבל המלצות לתרגילים שאני יכולה לתרגל איתה ובנוסף המלצה על פיזוטרפיסטית פרטית שתוכל לעזור לנו באזור ת"א תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לא.ל
דבי גרוס דולב18/01/2010הי א.ל
כדי להציע תרגילים לסוג כזה של עיכוב, יש תחילה לאתר ולאבחן את מקור הקושי ולפי זה להמליץ על תרגול. המקור לקושי הוא ספציפי ואליו יש להתיחס.
השיטה לפיה אני עובדת היא לא פזיוטרפיה אלא ליווי התפתחותי ואני ממליצה עליה בחום רב, היא עובדת נפלא, אשמל מאוד לעמוד לרשותך באופן פרטי בביתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולכת על הבירכייםליאת18/01/2010
היי בתי בת שנה וחודש,
מבחינה מוטרית מאוד מפותחת ( לוחצת , משכילה, סוגרת פותחת קופסאות ועוד).
עד עכשו עשתה את כל שלבי ההתפתחות ולפי הסדר: הרמת ראש, זחילת גחון, זחילה על שש, ישיבה ,כבר מגיל 8.5 עומדת, הולכת כ3 חודשים כאשר היא נתמכת ברהיטים. מדברת באוצר מילים של כ30 מילים , מבינה כמעט הכול.
הבעיה היא שהיא למדה פטנט חדש היא הולכת על הברכיים לכל מקום ונראה שזה מאד נוח לה , אציין גם שהיא יושבת מלבד ישיבה רגילה ,גם ישיבת W מזמן ( למרות שאנו כל פעם מתקנים אותה).
היא לא אובחנה לגבי גמישות יתר.
שאלתי היא כיצד לנהוג:
לתת לזה לעבור לבד?
ישנם תרגילים מסויימים שצריך לבצע?
איך לאבחן גמישות יתר? רופא משפחה/ צריך הפנייה לאוטופד/ פזיוטרפיסט?
אם היא אכן מאובחנת עם גמישות יתר , כיצד לנהוג?
האם יש סיבה לדאגה??????!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לליאת
אורנה עטאר19/01/2010ליאת שלום,
אין בהכרח קשר בין גמישות יתר והליכה על הברכיים. את מתארת התפתחות תקינה ומעבר בכל השלבים ההתפתחותיים ולכן אני לא כל כך מוטרדת וההליכה על הברכיים. ייתכן והיא בוחרת זאת כי היא קרובה להליכה אך עדיין מערכת שיווי המשקל שלה לא מוכנה לשלב הזה והיא בוחרת "ללכת" על בסיס רחב יותר (של כל השוק). ישיבת הW גם מסבירה את הבחירה בבסיס רחב לשבת בגלל מערכת שיווי משקל לא בשלה.
אני ממליצה לך לתרגל איתה חוויות של יציאה משיווי משקל (לשאת אותה על הכתפיים, לתת לה לזחול מעל מכשולים, כשהיא נעמדת לנדנד את החפץ עליו נשענת וכל רעיון שעולה ברוחך שיגרום לה ללמוד לאזן את עצמה) ותראי אם התופעה הזו חולפת.
במידה ותראי שבחודש הקרוב את לא מגיעה לתוצאות בעצמך אני ממליצה לגשת לאבחון אצל מדריכה להתפתחות תינוקות בכדי לזהות באופן יותר מדוייק את הסיבה להליכה ולישיבת W ולתת לך תרגול מדויק שיתאים לבתך.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)