מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוף, תינוק לאחר מחלהעדי15/01/2010
שלום רב,
האמת שאני לא יודעת מאיפה להתחיל.....
עד לפני שבוע הרגשתי שלילד התפתחות תקינה ואף מהירה. הוא בן 11 חודשיים, הולך מסביב לרהיטים, התחיל ללכת כמה צעדים לבד לפני כשבועיים, מוחא כפים, אומר אבא אמא (מבלי להבין את המשמעות לדעתי), תופס חפצים קטנים כמו פינצטה. אינו יודע להצביע, לשים ידים על הראש ולהצביע על אור
לפני כשבוע היה לו חום לא גבוה ושלשולים, בנוסף יוצאות לו 4שניים ביחד. הילד בריא מיום שלישי אך מאז המחלה יש שינוי בהתנהגותו. אינו מוכן לאכול כלום מלבד בקבוק סימילאק ובמבה, לפני כן הוא אכל הכל, מאז המחלה הוא לא מנסה אפילו לטעום. הוא היה אןכל גמדים על ימין ועל שמאל ומאז המחלה הוא פשוט מעיף את זה. בנוסף לפני המחלה הוא הלך לבד ללא תמיכה וכרגע יש נסיגה, הוא לא מנסה ללכת ויורד ישר לזחילה. דבר נוסף זה שגם פתאום הוא לא מגיב לשם שלו (מגיב נגיד 1 ל 4) אין לו בעיית שמיעה מכיוון שאני שמה לב שהוא שומע צלילים ואם אני שורקת הוא ישר מסובב את הראש ושומע מווסיקה
האם יש סיבה לדאגה?? האם זה נורמלי בעקבות המחלה או יציאת שיניים? האם יכול להיות חשד לאוטיזם???? אני ממש לחוצה.......
עדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעדי
אורנה עטאר15/01/2010עדי הי,
לרוב אחרי מחלה יש רגרסיה באכילה, בהתפתחות ולאט לאט הם חוזרים לעצמם. המשיכי להציע לו מה שהיה רגיל בעבר ותראי שדברים יחזרו לקדמותם בקרוב.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנשאדינה14/01/2010
קיבלתי מנשא מתנה מנשא בד ארוך של חברת תינוכיס. לתינוקת שלי נוח במנשא השאלה כמה זמן היא יכולה להיות במנשא ? והאם צריך לשנות תנוחות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדינה
דבי גרוס דולב14/01/2010הי דינה
לא ציינת בת כמה ביתך וזה חשוב לשאלתך. בכל מקרה, ניתן להיות במנשא ללא הגבלת זמן אבל חשוב שהתינוק ישהה גם על הרצפה או על מזרון הפעילות. התנוחה המומלצת לגילאים הצעירים היא בערסול או בטן לבטן, רק לאחר גיל 4 חודשים ניתן לשאת עם פנים החוצה.
בברכה
דבי גרוס דולב,מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות אצל תינוקענבל14/01/2010
שלום רב,
בני בן 5 חודשים. תינוק אנרגטי ופעיל מאוד. מגיל חודש וחצי סבל מגזים קשים ולקראת גיל ארבעה חודשים היתה הטבה. בגיל ארבעה חודשים בהמלצת טיפת חב התחלתי לתת לו מעט מוצקים, הוא דווקא אהב אבל באותו הזמן הפסיק לעשות יציאה כל יום ומאז עושה אחת לכמה ימים. אני בד"כ מניקה ונותנת מנת תחליף בערך אחת ליום-יומיים. הרופא אמר לי שזה הגיוני שלא תהיה יציאה כל יום כי הוא יונק אבל לי נראה שהוא סובל מכאבי בטן. יש לו גזים מסריחים והוא בוכה לפעמים בכי של כאב.
גם בזמן האוכל הוא יונק/אוכל מבקבוק כמה שלוקים ומפסיק, לפעמים מלווה בבכי ואח"כ חוזר לאכול . כך כל כמה שלוקים. הרופאים אומרים לתת מיץ עגבניות, נתנו וזה לא עזר. הפסקתי לגמרי את המוצקים (ובמקביל התחלתי לתת ברזל שזה בטח לא עוזר לעצירות) אבל עדיין נראה שהוא סובל לפעמים. חוץ מהזמנים שזה נראה שכואב לו, הוא משחק ומחייך.
מה לעשות כדי להקל עליו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לענבל
דבי גרוס דולב14/01/2010הי ענבל
פורום זה אינו עוסק בנושאים אלה אבל מנסיוני אני יכולה להגיד לך שלעיתים, הפורמולה גורמת לעצירויות וכדאי לשקול לנסות פורמולה צמחית. בכל אופן, כדאי להיעץ שוב עם רופא הילדים.
בברכה
דבי גרוס דולב
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשוןריבי14/01/2010
שלום,
בתי בת 9 חוד, תינוקת אנרגטית פעילה ושמחה,
העניין הוא שלפעמים היא מוציאה את הלשון שלה יותר מידי(איזו רופאה הלחיצה אותי שצריך לבדוק את זה..)
דוגמאות למתי הלשון שלה יוצא:כשהיא בתוך הבריכה הלשון תמיד בחוץ,
כשהיא מתלהבת, כשהיא מתעסקת עם משהו חדש...
האם זה בסדר שהלשון שלה בחוץ דיי הרבה פעמים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לריבי
דבי גרוס דולב14/01/2010הי ריבי
לשון בחוץ לא מהווה בד"כ סיבה לדאגה,פעמים רבות היא מתלווה לנסיונות התרכזות במשהו. אם התהפתחותה המוטורית והקוגניטיבית של התינוקת תקינה,אניל א רואה מקום לדאגה.
בברכה
דבי גרוס דולב
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 8 חודשיםכרמל14/01/2010
בתי בת 8 חודשים , מתגלגת חופשי מצד לצד מחזיקה את עצמה יפה על הבטן לעיתים עם חזה מורם,
מסתובבת סיבוב ציר.
שאלותי:
1. מתי צפוי להגיע הזחילה ? היא לא עושה תנועות של בכיון בכלל וכולם בגילה בפעוטון כבר זוחלים
ואפילו אלה שמתחתיה בגיל.
שנית,
האם מותר להושיבה במידה והיא מחזיקה את עצמה לבד ויושבת זקוף על אף שהיא לא מתרוממת לבד למצב ישיבה?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובהלכרמל
דבי גרוס דולב14/01/2010הי כרמל
זחילה או סימנים לזחילה אנו רוצים לראות סביב גיל 8 חודשים,סיבוב סביב ציר מהווה, פעמים רבות, סימן לזחילה.
הושבת התינוק איננה מומלצת לפני שהוא לומד לעשות זאת בעצמו וזאת על מנת לא לשבש את התהליך העצמאי וגם מכיוון שגופו אינו מוכן לזה. התישבות עצמאית אמורה לקרות לאחר עלייה על 6 ולא דרך התרוממות בעזרת שרירי הבטן.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חצי שנה ולא מתהפךמורן13/01/2010
שלום רב
בני בן חצי שנה ועדיין לא מתהפך, מהבטן לגב הוא התהפך פעמים ספורות.
הוא היה אצל רופא התפתחות שטען שהוא מרים את הראש והגב מאוד יפה בשכיבה על הבטן ושיש לו את היכולת המוטורית להתהפך.
שאלותי הן
איך ניתן לעודד התהפכות?
האם כדאי לפנות לחוות דעת נוספת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התהפכות
שירי קאשי14/01/2010הי מורן,
הרמת ראש גבוה חיונית להתהפכות מהבטן לגב, ואכן בנך עשה זאת מספר פעמים. יתכן מצב בו ישנם קשיים אחרים ההופכים את ההתהפכות לקשה או להתהפכות לא מאורגנת שמסתיימת במעין נפילה. חוויה שלילית זו מבחינת התינוק יכולה להביא לכך שיפסיק להתנסות בהתהפכות כזו גם כאשר היכולת קיימת. קשה לי לקבוע מרחוק מה בדיוק הקושי, בכל מקרה אני ממליצה מאוד על שיעור פרטי בביתכם על מנת לאבחן ולהתאים את התרגילים.
בינתיים תנסו בבית:
1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתו, לשנות את האופן בו מחזיקים אותו בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתו.
2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
5.בשכיבה על הגב לגלגל מצד לצד תוך כדי החזקת כל יד עם הרגל בצד שלה.
6.גלגול פסיבי-בשכיבה על הגב לכופף רגל אחת ולגלגל לצד של הרגל הישרה (לבצע לשני הצדדים).
7.בשכיבה על הגב נגרה עם צעצוע הושטת יד הצידה ומעבר לראש כך שתנועת היד תוביל להתהפכות. להגברת הגירוי יש לגרות את פנים כף היד ואת הפה.
בהצלחה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת שישנה בלי סוף....לדאוג?!ורד13/01/2010
נולדה לנו בת. בריאה. 4 קילו. יונקת מצוין וכרגע בת שלושה שבועות וקצת. רק מה..כמה היא ישנה..אני לא זוכרת שישנים כל כך הרבה. לדעתי היא ערה כל פעם ל20 דקות אכילה + גרפס וכד' ועוד אולי 30 דקות הסתכלות על העולם ואז זהו - לישון. לפעמים אם יש סשן של כאבי בטן אז יש עוד 30 דקות בכי/ריטון. סה"כ נראה לי שמיתוך 24 שעות היא ישנה 20. (אוכלת בערך 7 פעמים ב24 שעות).
סתם תינוקת ישנונית או להתחיל לדאוג?!
תודה
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק עוד תוספת קטנה
ורד13/01/2010כמובן כשהיא ערה אני (וכל שאר בני הבית) מדברת אליה , שרה, מלטפת ומנסה לעניין אותה בתמונות. שלא תחשבי שהיא נרדמת מחוסר יחס....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהישנונית
שירי קאשי14/01/2010הי ורד,
בגיל כה צעיר ישנם תינוקות שיכולים לישון במשך כ-20 שעות ביום. השוני בין תינוק לתינוק יכול להיות גדול מאוד. בהדרגה עד גיל שלושה חודשים אנו למצפים להתחיל ולראות יותר ויותר שעות עירות. אם כל המעקבים תקינים, אוכלת טוב וחיונית כשהיא עירה, אז אין מקום לדאגה.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מוכן ללכת לאחריםאמא ר13/01/2010
שלום רב
בני בן שנה, חווה לידה מאוד טראומטית עם מלקחיים+מצוקה+פגיעות עצביות שעברו לאחר מספר ימים. היפוטוני ובעל גמישותי תר.
הבעייה: מגיל מאוד צעיר (3 חודשיים) לא מוכן שאף אחד חוץ מההורים ירים אותו על הידיים וכמובן לא מוכן להישאר עם אף אחד. לפעמים "עושה טובה" ונשאר עםסבתא וסבא אבל לא להרבה זמן.
בחצר הוא חברותי לכולם מחייך ומפריח נשיקות אבל... כל עוד נימצא על הידיים של אמא או אבא.
לא מוכן ללכת לאף אחד אחר. שנה הבאה רשמתי אותו לגן- האם נראה שישתלב? או שמנסיון שלכם עם זן מיוחד זה של ילד רצוי לחכות עם הגן?
יש לציין שהוא זוחל על הגחון, מדבר מספר מילים(אור, הם הם, קה=נשיקה וכדור ועוד)
אינו מצביע בידו לעבר חפצים אלא מושיט את כל היד.
מוחא כפיים, שם ידיים על הראש, עושה שלום.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאמא ר
דבי גרוס דולב13/01/2010הי אמא ר
הלידה של בנך יכולה לבהחלט להשפיע על ההתנהגות שלו אבל יכולות להיות לך גם סיבות אחרות. אני מכירה הרבה ילדים כאלה או ילדים שהיו כאלה. בד"כ יש קושי בהתחלת הגן אבל אח"כ זה דווקא גורם לשיפור ולשינוי. לא אוכל להציע לך כיצד לנהוג מפני שזה לא מתחום התמחותי.
אני כן רוצה להפנות את תשומת ליבך לכך שהתפתחות המוטורית של בנך נמצאת בעיכוב והייתי ממליצה לטפל בפן המוטורי שכן אי זחילה על 6 בגיל זה ואי הליכה בקרוב בהחלט משפיעים על בטחונו של הילד ועל מוכנותו לגן.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 8.5ג'יג'י13/01/2010
שלום
בתי בת 8 חודשים וחצי, מתהפכת בלי בעיה בטן-גב גב-בטן, מסתובבת סביב צירה וזוחלת קצת. בזחילה נראה כי היא דוחפת את עצמה עם יד אחת ולא יד רודפת יד. האם זה תקין?
כמו כן, לא ממש מראה סימנים לזחילה על 6 (התחילה ממש מעט להרים את עצמה כשנשענת על הראש). אם מושיבים אותה לבד, היא יחסית יציבה (אם כי ידוע לי שזה לא טוב...) כמו כן נוהגת לשכב על הצד כשנשעת על היד (מרפק) ושמה רגל אחת על השניה אך להתיישב לבד טרם החלה.
האם יש עיכוב בהתפתחות?
איזה תרגילים ניתן לעשות על מנת לעודד זחילה על 6?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לג'יג'י
דבי גרוס דולב13/01/2010הי ג'יג'י
נשמע שלביתך יש קושי מסוים,אם כי קשה לשים את האצבע על המקור בדיוק ללא היכרות.
השימוש ביד אחת בלבד ואי העלייה על 6 יכוליםלנבוע מאותה סיבה ולהוות את מקוש העיכוב. מדובר בעיכוב קטן מפני שבגיל זה נרצה לראות סימנים מתקדמים יותר לזחיה על 6 או זחילת גחון מתקדמת יותר. לא אוכל לתת לך תרגילים בלי לדעת את סיבת העיכוב. אם לא תראי התארגנות הזחילה בקרוב, כדאי יהיה אולי לשקול אבחון על מנת לעזור לביתך ולתת לה חופש תנועה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 10 חודשים לא רוצה לזחולטניה13/01/2010
שלום!
הקטנה כבר בת 10 חודשים, ואני לא מציחה לגרום לה לרצות לזחול קדימה.
היא זוחלת ברברס, ודוחפת את עצמה לעמוד על 6.משם היא עושה תנועות קדימה - אחורה, כאילו היא מנסה "להתניע" את עצמה, אבל אף פעם לא ממשיכה עם התנועה ולא זוחלת על 6 קדימה.
אני אציין שהיא עוברת מישיבה לזחילה (על גחון או ברברס על 6) כשיש לה משהו שהיא רוצה להשיג.
היא גם עומדת טוב כשיש לה משהו להחזיק, וכבר הולכת יפה בהליכון צעצוע, אבל היא עוד לא נעמדת בעצמה במיטה.
אני שומעת שתינוקות בגיל הזה כבר נעמדים לבד, ושלי עוד לא...
מה אני יכולה לעשות כדי ללמד אותה לזחול קדימה ולעמוד לבד?
תודה רבה!
טניה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר תשובה בבקשה?
טניה14/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תשובה בבקשה?
טניה14/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שירי קאשי14/01/2010הי טניה,
הזחילה אחורה נובעת מכך שמופעל יותר כח על ידי הידיים לעומת הרגליים. בכדי לחזק את הרגליים את יכולה להשכיבה על הגב כששתי כפות רגליה מונחות על הרצפה קרוב לטוסי וברוחב האגן. בתנהוחה זו להחזיק ולהמתין לדחיפה שלה. אותו הדבר ניתן לעשות מול קיר, כשאת מחזיקה אותה עם הגב שלה אליך ומניחה את כפות רגליה על הקיר וממתינה לדחיפה.
חשוב לציין כי מבחינת הגיל היא כבר אמורה להיות אחרי זחילת הגחון ובשלב זחילת השש. מתאורך נראה כי היא בדרך לדלג על שלבים אלו והיא מתקדמת לקראת הליכה. מסיבה זו אני ממליצה לקבל עזרה של מדריכה על מנת להשלים את הפערים בדרך. כמו כן עדיף לא להשתמש בהליכון כיוון שהוא גם מעודד את העמידה וההליכה לפני שהושלמו השלבים המוקדמים יותר וגם מלמד הליכה שהיא לא נכונה ויוצר יציבה משובשת.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגה התפתחותיתאמא מודאגת13/01/2010
התאומים שלי בני 7 חודשים נולדו בשבוע 37+3, הם ילדים מקסימים ונוחים מאוד. הבעיה היא שמבחינה מוטורית אני מודאגת מאוד.
בגיל 4 חודשים החלו להתהפך מגב לבטן אך כעבור כמה שבועות הפסיקו והיום לא מתהפכים, הם מסתובבים לצדדים ומגיעים קרוב מאוד להתהפך אך לא עושים זאת, לא מגב לבטן ולא מבטן לגב. נראה לי מוזר שמשהו שהם ידעו כבר לעשות נעלם והם לא עושים את זה יותר.
בגיל חמישה חודשים בערך התחילו לדחוף את עצמם בזחילה אחורה והתחילו לעמוד עמידת שש ולנדנד את עצמם קדימה ואחורה וכיום כבר לא עושים זאת.
אני מאוד מודאגת מהעובדה שהם עשו את הדברים הללו בעבר וכיום כמעט ולא, כמו כן אין התקדמות בדברים חדשים - עדיין לא יושבים או דוחפים את עצמם קדימה.
מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאמא מודאגת
דבי גרוס דולב13/01/2010הי אמא מודאגת
רגרסיות ועצירות בהתפתחות הן מוכרות ונורמליות. יחד עם זאת, אם שלב התפתחותי מסוים לא נטמע ולא נעשה לאורך זמן, יתכן שקרה במקרה ולכן גם לא המשיך.
ההתהפכות עדלצד היא ממש בדרך להיפוך מגב לבטן,את יכולה לעזור להם בזה שתחזיקי את הרגל של התינוק לכיוון הרצפה הנגדית כשהברך כפופה ונוגעת ברצפה, דבר זה ילמד אותם לסיים להתהפך.
יש שאומרים שעצירה בהתפתחות מתרחשת כשהתינוק "עסוק" בשלבים אחרים בהתפתחות.
אני עוד לא הייתי דואגת, הייתי מחכה עוד כ-3 שבועות ורואה אם יש שינוי. אם יש יהיה אף שינוי עד אז, את מוזמנת לחזור אלי.
ישיבה מתרחשת רק לאחר עלייה על 6.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיוך ראשון- בבקשה טענונטע12/01/2010
שלום
באיזה גיל מגיע החיוך הראשון? והאם תינוקת שעדיין לא מחייכת בגיל 5.5 שבועות זה אינו תקין? יש לציין שנולדה בשבוע 36.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניתי
אורנה עטאר12/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילה על שששני12/01/2010
היי,
בני בן 9.5 חודשים הוא זוחל זחילת גחון מגיל 7 חודשים בערך ולעיתים נעמד על שש (רק כאשר הוא על מזרון פעילויות או במיטה) מתנועע קדימה ואחורה מעט אך לא זוחל. לאחרונה הוא התחיל לעמוד במיטה שלו בכוחות עצמו.
אני עושה לו תרגילים כגון: מעבר מעל מכשולים, עליית מדרגות בג'ימבורי אבל לאחר שהוא מסיימם הוא חוזר לזחילת גחון. מה עלי לעשות כדי לדחוף אותו לזחילה על שש?
אבקש את עזרתכם בתשובה מפורטת...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשני
אורנה עטאר12/01/2010שני שלום,
נראה כי את עושה את הדברים הנכונים. ככל שתמשיכי לתרגל אותם כך טונוס השרירים שלו יתחזק יותר ומערכת שיווי המשקל תבשיל והוא יהיה מוכן לעלייה ל6. הוא עדיין לא בעיכוב ולכן המשיכי בתרגילים (יום יום) ועדכני אותי עוד שבועיים.
תרגילים נוספים:
- לעלות שיפועים של מגלשות או ג'ימבורי.
- לתרגל איתו רפלקס בלימה ע"י לעמוד על הברכיים מאחוריו כשהוא על הגחון, להרים אותו לעמידת ברכיים כשאת מחזיקה את הברכיים שלו ב90 מעלות ברוחב האגן ע"י הברכיים שלך וע" משחק מורידה אותו ל6, את רוצה לראות כי הוא מושיט את הידיים ובולםעם כפות הידיים ולא יורד לגחון ואז חוזרים לברכיים ועושים שוב, תנסי שזה יהיה ב"הופ", בהפתעה כזו שהוא יושיט את הידיים ויבלום. כמה פעמים ביום.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטוריקה עדינה בגיל 11 חודשיםנועה12/01/2010
שלום,
בני בן 11 חודשים, עומד כבר מגיל 8 חודשים, זוחל מגיל 7 חודשים,
הולך מסביב לדברים, בסה"כ מתקדם יפה.
אומר הברות כמו אבא ואמא, דדי {השם של הכלב}, ממלמל הרבה.
הדאגה שלי היא שהוא עדיין לא מוחה כפיים, אומר ביי ביי, מצביע לעבר משהו או משחיל טבעות.
אין לו סבלנות לשבת לשחק.
יש לו אחיזת פינצטה, אוכל לבד בבקבוק וגם אוכל רגיל,
למשל אני מכינה לו חביתה ושמה לו בצלחת בכסא אוכל והוא לוקח לבד ומכניס לפה.
יש מקום לדאגה?
תריך ללכת לאיזשהו טיפול?
תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנועה
אורנה עטאר12/01/2010נועה שלום,
אין עדיין מה לדאוג. המשיכי לחקות את התנועות ולשחק איתו בכדי שהמוטוריקה העדינה תשתכלל וזה יגיע. שחקי עם בן זוגך בהשחלת טבעות ותראו שאתם מתלהבים מזה בלי להתייחס אליו ואולי הוא יצטרף.
עדכני אותי עוד חודש אם אין התקדמות.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חמישה וחצי חודשיםאורה12/01/2010
שלום,
בני אף פעם לא אהב לשכב על הבטן, תמיד ניסינו לעודד עם צעצועים,לשכב מולו,לשיר לו שירים כשהוא על הבטן...
לפני שבוע הוא התחיל להתהפך מהבטן אל הגב ומאז שניה לא נשאר על הבטן,
איך אפשר לעודד אותו להשאר על הבטן חוץ ממה שכבר נוסה ?
האם בסופו של דבר יתהפך לבטן, למרות שלא אוהב לשכב על הבטן אם נמשיך עם התירגול ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאורה
דבי גרוס דולב12/01/2010הי אורה
סירוב לשכב על הבטן, במיוחד בגיל כזה, מקורו בד"כ בקושי פזיולוגי ולא בסירוב התנהגותי. לכן כל הנסיונות להצבת צעצועים וכו לא יעילים. מדובר בד"כ בקושי מינורי שנובע עכב מתח יתר בגב ובחזה.
חשוב לתחילה לטפל בקושי זה, לאבחן אותו ולתרגל, ללמד שכיבה נינוחה על הבטן ולהקנות לתינוק כלים ובסיס להתפתחות המאוחרת יותר.
קושי בשלב מאוחר יותר יכוללהגיע גםבצורה של עיכוב בהתהפכות מהגב לבטן.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)