מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עידוד הליכהדניאלה24/12/2009
בני בן השנה,עדיין לא הולך,ולא עומד לבד,יש לו את כל הכלים לעשות זאת(הולך סביב רהיטים,זוחל על שש ונעמד במהירות,הולך עם הליכון דחיפה ובעזרת 2 ידיים שלנו)אך נראה שמפחד,כשאני מחזיקה אותו ועוזבת הוא נראה לאיציב וישר יורד לזחילה על 4 ,הייתי רוצה לקבל טיפים ותרגילים שיעזרו לו לזרז עמידה הליכה בבטחון....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדניאלה
אורנה עטאר24/12/2009דניאלה שלום
זה בסדר גמור שבנך עדיין לא הולך. אנו מצפים שתינוק ילך עד גיל שנה וחצי ולכן הוא נמצא במקום התפתחותי טוב.
בכדי לעודד הליכה יש לבסס את מערכת שיווי המשקל שלו וללמד אותו להסתמך רק על עצמו בכל הנוגע לשיווי משקל בעמידה וזה אומר לא לאפשר לו ללכת עם הליכון או עם הידיים שלכם כי כך הוא יודע שיש על מי לסמוך ומתעכבת הלמידה העצמאית והעצמית שלו.
תרגילים מומלצים לשיכלול מערכת שיווי משקל:
- את יכולה לתרגל איתו הוצאות משיווי משקל, לזרוק עליו כרית או רק לדחוף אותו (כמשחק) ולראות איך הוא מאזן את עצמו.
לשאת אותו על הכתפים - להחזיק אותו רק באיזור האגן (ואיפילו רק ברגליים) ולראות אם הוא יכול לאזן את עצמו על הכתפיים.
להניע כל דבר שהוא נתמך עליו כמו כסא, שולחן, להפוך את העולם שלו לעולם מתנדנד.
ניתן לאתגר את הזחילה שלו במשטחים טובעניים (כמו ערימת פופים), זחילה על שיפועים וכו'.
כל אלו יסייעו בהבשלת מערכת שיווי המשקל לקראת הליכה.
בברכהה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקאני24/12/2009
בני בן 6 חודשים.
כשהוא קולט את מבטי הוא מחייך .מדי פעם כשאני מחזיקה אותו ומנסה לדבר איתו הוא מסובב את הראש לצד השני ונמנע מקשר עין . אני מרגישה שהוא בכונה מפנה את הראש כאילו לא מעונין להסתכל כי הוא שומע את קולי ומחייך אבל לא רוצה ליצור קשר עין.כך גם עם אנשים אחרים לא תמיד רוצה קשר עין וזה מטריד אותי למה בכונה הוא מסובב את הראש.
בנוסף, הבנתי שבגיל הזה צריך לקשקש הרבה הברות . הוא לא מקשקש הרבה בכלל. אומר הא והוא ולפעמים ג א אבל קצר לפעמים רוצה לדבר ולא יוצאות לו המילים מעין פו......... בטיפת חלב אמרה לי שבגיל הזה יש כאלו שכבר אומרים שתי הברות . הוא ממש לא קשקשן.
מה דעתכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 6 חודשים
שירי קאשי24/12/2009הי,
מותר לילד לא לרצות תמיד את מה שאנו רוצים שיעשה. מה שחשוב הוא לראות שהוא כן לפעמים יוצר קשר עין, מחייך ותקשורתי לסביבתו הקרובה וכמובן להמשיך במעקב אחר רמת התקשורת המתפתחת גם בטיפת חלב. מבחינת הברות יש את אלו שהם קשקשניים יותר ואחרים פחות. הוא מהפחות קשקשניים, אבל גם מה שהוא אומר זה בסדר גמור.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכותגלית24/12/2009
בוקר טוב
בתי בת שישה חודשיים ושבוע מתהפכת מהגב לבטן מגיל ארבע וחצי חודשיים
מהבטן לגב היא טרם מתהפכת אני מתרגלת איתה את כל התרגילים היא מנסה וחוזרת
במידה היא מצליחה הראש באויר.
היא מנסה כל הזמן להרים את הראש במצב של שכיבה על הגב.
כמו כן היא מאוד אוהבת להיות על הבטן והיא עולה על שש ומתנדנת ומשחררת יד ומנסה להתישב
האם יש צורך לקחת למעקב בגין ההתפכות מבטן לגב
תודה
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התהפכות
שירי קאשי24/12/2009הי גלית,
באופן עקרוני לא הייתי ממהרת לשלוח לטיפול בשל אחור של שבוע. יחד עם זאת בשל העובדה כי בתך כבר מתקדמת לשלבים הבאים, מתחזק החשש שתדלג על שלב ההתהפכות. חוסר קיום השלב מעיד על קושי מוטורי מסויים שהיא "סוחבת" איתה והוא ימשיך גם לשלבים הבאים. מהסיבה הזו אני כן ממליצה על שיעור פרטי, על מנת לטפל בקושי ולאפשר לה המשך התפתחות מיטבית.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מתהפכתשולי23/12/2009
שלום,
בתי בת ה6 חודשים לא מתהפכת....השכיבה על הבטן זה בשבילה "עונש", כאשר היא שוכבת על הבטן היא צורחת ופשוט לא מוכנה, אני שוכבת מולה על הבטן גם ושרה לה שירים ומעודדת אותה עם משחקים אך הדבר לא עוזר....
היא פשוט שוכבת על הגב מושיטה את ידיה לצדדים ומה שנתפס נתפס ......
כאשר אני עוזרת לה להתהפך , או שמה לה כרית על הצד אז היא מנסה מעין חצי גילגול שכזה .....
מקווה שזהו לא איחור התפתחותי משמעותי.....
הייתי אצל רופא הילדים והוא המליץ מכון להתפתחות הילד....הבעייה היא שעד שחוזרים חולף המון זמן.
אני מקווה שאם בשלב זה היא עדיין לא מתהפכת זה לא מבשר על הבאות.
למשל בני הבכור התהפך בגיל 3 חודשים מהבטן לגב ו4 חודשים מהגב לבטן ...והתחיל ללכת בגיל שנה ותשעה חודשים......
אשמח לשמוע עצתך....
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאני
דבי גרוס דולב23/12/2009הי אני
לצערי אני צריכה להגיד לך שכן מדובר באיחור התפתחותי ולא רק בגלל אי ההתהפכות אלא גם בשל הקושי הרב לשכב על הבטן שמהווה בעצם את הבסיס להתהפכות ולשלבים הבאים.
אין הדבר אומר שמדובר בבעיה גדולה אלא בקושי מסוים שקיים במערכת וגורם לעיכוב.
הרף העליון בו אנו רוצים לראות התהפכויות הוא עדגיח חצי שנה ושכיבה על הבטן בסביבות גיל 3 חודשים. בד"כ אין סירוב לשכב על הבטן או לבצע התהפכויות ללא סיבה פזיולוגית ברורה.
לאור כל זה אני ממליצה בחום לא לחכות ולשקול התיעצות ומפגש עם מדריכה להתפתחות תינוקות בו תקבלו גישה מהירה יותר, ראייה כוללת של הבעיה ותרגילים ידידותיים ומועילים עבור התינוקת. ומעל הכל, תעזרו לביתכם להתגבר על הקשיים, להרגיש נוח יותר בגופה ולמנוע קשיים עתידיים.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילהא.ע23/12/2009
שלום רב,
בתי בת 8.5 חודשים והיא עדיין אינה זוחלת, היא מתהפכת מצד לצד ודוחפת ברגליים כדי להגיע ליעד מסויים אך עדיין אינה זוחלת, יש משהו שאני יכולה לעשות כדי לעזור לה לפתח את תהליך הזחילה? אשמח לעצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
שירי קאשי24/12/2009הי,
בתך אכן נמצאת בעיכוב מבחינת שלב הזחילה. יש לערוך אבחון על מנת לגלות את הגורם ולהתאים תרגילים. הסיבות לחוסר התפתחות הזחילה יכולות להיות כה רבות ומגוונות כך שזה לא יהיה מקצועי לתת לך תרגילים ממוקדים. באופן כללי חשוב לחשוף את הרגליים, מכפות הרגליים ועד לברכיים, בכדי לאפשר מגע ותחושה באזורים אלו. כמו כן כדאי לחמם בחורף את החדר ולאפשר לתינוקת להיות עם בגדים קלים יחסית ולא מסרבלים. ייתכן שהזחילה מתעכבת גם בגלל הקושי שמתווסף בגלל בגדי החורף המקשים על התפתחות התנועה. בנוסף לכך, סביר להניח שישנם גורמים נוספים המעכבים את התפתחות התנועה וכאמור אני ממליצה על אבחון וטיפול על ידי אשת מקצוע.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת שינה מומלצתסיון23/12/2009
שלום רב,
בתי בת החודשים וחצי הולכת לישון כל יום ב-12 בלילה. עד השעה הזאת אנחנו מתנהלים בסדר יום רגיל (אוכלים, משחקים קצת, ישנים חצי שעה וחוזר חלילה).
היא בד"כ ישנה כ-6 שעות, מתעוררת לאכול וחוזרת לישון לעוד כשעתיים-שלוש.
לאחרונה התחלתי לתהות האם זה בריא להשאר ערה עד 12 בלילה? האם כדאי לנסות להקדים את שעת השינה? אני חוששת שאם נעשה זאת - היא תקום לי באמצע הלילה יותר מפעם אחת ויהיה קשה להרדים אותה שוב. (וגם אני אהיה תשושה...)
אשמח לעצה בנושא,
סיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לסיון
דבי גרוס דולב23/12/2009הי סיון
שעת חצות היא אכן לא שעת שינה מקובלת אצל תינוקות ורצוי להתחיל להקדים אותה גם בשביל הסדר הטוב וגם שלא ישתרש הרגל זה להמשך.
אני ממליצה להתחיל, בהדרגתיות, להקדים את שעת ההירדמות. ההדרגתיות יכולה לסייע לכך ששעת ההתעוררות לא תהיה מוקדמת מידי. גם אם יתחילו התעורריות מוקדמות תתחילו לאט לאט לעבוד גם עליהן כשבמקביל יתחילו הדברים להתאזן אצל התינוקת, מטבע הדברים.
חוץ מזה, רובנו מתעוררים בסביבות 6-7 בבוקר, זה חלק מההורות...
בברכה
דבי גרוס דולב
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעת שינה מומלצת
סיון24/12/2009תודה רבה על התשובה...
עכשיו השאלה היא איך לעשות זאת: היא רגילה לאכול ארוחה ב-22:00 ונראה כאילו היא לא נרדמת בלעדיה (אני מנסה כבר יומיים להרדים אותה מ-21:00 והיא בוכה ללא הפסק עד 22:00, שאז אני נכנעת ומבינה שהיא כנראה רעבה והיא אכן אוכלת).
דרך אגב - הארוחה שלפניה מתחילה בשעה 20:00, היא מקבלת ציצי ואח"כ בקבוק כתוספת - כמה שהיא רוצה....
תודה רבה,
סיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לסיון
דבי גרוס דולב25/12/2009הי סיון
אולי לתת ארוחה ב תשע?..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טונוס שרירים גבוהרחל23/12/2009
יש לי תאומים בני ארבעה וחצי חודשים והשבוע הבן אובחן כבעל טונוס שרירים גבוה. יש לציין כי הילד לא רגוע מאז שנולד. הילד לא ישן בלילה ובכלל התקופה הכי ארוכה שלו לשינה היא 4 שעות. כאשר הוא עיף הוא משתולל בצורה בלתי רגילה ונרדם רק בידיים.
שאלתי היא האם הבעיות בשינה קשורות לכך שהוא מאובחן כתינוק בעל טונוס שרירים גבוה? ואיך ניתן לשפר זאת ואם לא אז למה זה כן קשור?
האם בעתיד תהיה לו בעיה של לקות למידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרחל
דבי גרוס דולב23/12/2009הי רחל
קודם כל, טוב שנעשתה אבחנה, כך אפשר יהיה לטפל בתינוק ומנוע חלק מהקשיים העתידיים.
יש בהחלט קשר בין חוסר נינוחות לבין טונוס שרירים גבוה שאינו מאפשר תנועה חופשית ולא הרגשה של רוגע.
טיפול בטונוס שרירים גבוה מצריך, לדעתי, התיחסות אישית ומעמיקה הרבה יותר מאשר על גבי פורום. באופן כללי הטיפול הוא ע"י הרבה מאוד מגע עמוק ותנועתיות במפרקים לצד תרגול נכון של השלבים ההתפתחותיים המצופים מהתינוק. חוסר טיפול יכול לגרום לקשיים בהמשך ההתפתחות המוטורית באופן כללי. המלצתי החמה היא טיפול אישי ע"י מדריכה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חצי שנהאני23/12/2009
שלום רב,
בני בן 6 חודשים.מתהפך ל2 הכיוונים וחייכן . פעיל . לעתים אני מרגישה שהוא לא יושב רגע בשקט . אפילו שאני מחזיקה אותו הוא חסר סבלנות ורוצה לצאת מהיידים . כמעט ולא יושבברוגע בכלל כשאני רוצה לשחק איתו הוא מיד רוצה להתהפך גם כשהוא ישן כל תזוזה מפריעה לו והוא מתעורר. מעטים הרגעים שהוא נינוח .
עוד דבר כשהוא עסוק במשחק ואני קוראת לו הוא לא מתייחס .
האם זה בסדר לגילו? ומה לעשות כדי שיהיה יותר קשוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאני
דבי גרוס דולב23/12/2009הי אני
תנועתיות יתר כגון זו שתיארת היא בד"כ עניין של טמפרמנט וטמפרמנט אי אפשר לשנות..
מה שכן אפשר לעשות זה לנסות להרגיע את גוף התינוק ע"י הרבה מגע עמוק- לטפוח על גופו בקצב תוך דיקלום, לשפשף את גופו, לעסות אותו. במקביל להקפיד לא לחשוף אותו לגירוי יתר כגון משחקים מרובים סביבו ובטח טלוויזיה. להכניס אותו לחדר בלי גירויים, אולי החדר שלכם, על המיטה, עם אור מעומעם וללטף אותו, להשמיע כלי נגינה אחד עם הפסקות ארוכות בין צליל לצליל על מנת ללמד קשב וריכוז או לקרוא סיפור. זה הכיוון הכללי, מכטן הפעילי את דמיונך על מנת להרגיע מעט אבל לא כדי לשנות.
זה בסדר שאינו מגיב לשמו תמיד.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לסאגת הזחילהאמאלה23/12/2009
שלום,
בהמשך להתכתבותי עם אורנה.. תזכורת - בני בן אוטוטו 7 חודשים, טונוס מעט מוגבר ושארית טורטיקוליס, מתהפך יפה ממש לשני הצדדים (בזמן האחרון ממש בטן גב גב-בטן בצורה מגמתית ולא לשם ההתהפכות בלבד) ונראית גמישות חביבה של העברת משקל וניתוק ידיים, המון על הבטן
כתבתי לכן כי החל לעלות ל 4 ואורנה נתנה לי תרגילים על כדור פיזיו
1 לא כל כך הבנתי איך לעשות - אני אוחזת בשוקיים ומניעה את הכדור אך הוא לא עולה על 6 וגם מאוד מפחיד אותי התרגיל הזה כי הוא בקלות יכול ליפול לי (מנסה להתהפך באויר.. )
עכשיו אני פחות רואה ניסיונות לעלות ל4, אבל הוא התחיל לקדם את עצמו בצורה מוזרה - יד ימין כפופה מתחת לחזה, והוא מקפיץ את עצמו עם הטוסיק וקצת עם רגל שמאל קדימה. האם זה נורמלי וחלק מניסיונות ראשוניים לזחילה או שמא גם זה סימן למשהו לא טוב??? (בבקשה לא..)
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד משהו שקשור
אמאלה23/12/2009הוא גם מניח את הראש על הרצפה (אף לרצפה) ומרים את הטוסיק..
מה כל זה אומר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוני;
אורנה עטאר23/12/2009אלו ניסיונות נוספים של התרוממות מפני הקרקע.
רוני, אני שוב רוצה להציע לך לשקול שמדריכה תראה אותו. לעיתים מאוד קשה בפורום לתת כלים מדוייקים במקרים שיש גם היסטוריה של טיפה טונוס מוגבר, טורטיקוליס.
אני לא חושבת שהוא בעיכוב, אך הכוונה טובה עכשיו גם תמנע עיכוב התפתחותי ותקבלי התייחסות אישית למקום שלו.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לרוני
אורנה עטאר23/12/2009הי רוני,
לגבי עלייה על 6 על הכדור - במידה ואת מרגישה לא בטוחה עם תרגיל - בבקשה אל תעשי אותו.
בנתיים נראה לי שמה שאת מתארת זאת התחלה של זחילת גחון לא סימטרית - עם יד ימין ורגל שמאל וזה אמנם לא סימטרי ולא מאורגן (כי הוא מתקדם עם הטוסיק) אך אלו ניצני זחילה.
בכדי לעודד זחילה סימטרית ומאורגנת נסי את התרגיל הבא:
1. השכיבי אותו על הגב
2. הצליבי יד ורגל נגדית ותעשי "טוק טוק טוק" בניהם.
3. הניעי את היד והרגל הנגדית לכיוון היד הפנויה והשאירי אותם על המזרן.
4. עשי זאת לצד השני.
תעדכני אותי
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה כרוך
רות23/12/2009במדריכה התפתחותית?
היא באה הביתה? אני באה אליה? חוג? קבוצה?
האמת שבעלי די מתנגד, אנחנו מאוד קצרים בכסף כרגע והוא אומר שהכל יסתדר בסוף
אוף אוף אוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדברי איתי
אורנה עטאר24/12/2009הי רוני
דברי איתי. יש לי משהו להציע לך.
אורנה
0544366399* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שבוע וחצימיטל22/12/2009
יש לי תינוקתבת שבוע וחצי אני מניקה אותה וכל פעם באמצע הארוחה אחרי הגרפס היא משהקת בלי סוף.מה זה אומר שהיא רעבה?כי היא נראית מחפשת אוכל שהיא משהקת.אודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיטל
אורנה עטאר23/12/2009מיטל שלום
זהו לא הפורום העוסק בנושא, אך מניסיוני -
שיהוק היא תופעה נרמלית אצל תינוקות וזה לא מפריע להם ולא אומר שהם רעבים.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילה על שששני22/12/2009
היי,
בני בן 8.5 חודשים וזוחל זחילת גחון בערך מגיל 6 חודשים.
לאחרונה הוא עומד על שש ומתנדנד קדימה ואחורה.
רציתי לדעת אילו תרגילים יכולים לעזור לו לעבור מזחילת גחון לזחילה על שש ?
והאם ישנם תרגילים העוזרים לעבור ממצב זחילה למצב ישיבה?
מצפה לתשובתכם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרוני
אורנה עטאר23/12/2009הי רוני
נראה כי התפתחות בנך תקינה והוא כבר ילמד לבד את הדרך לזחול על 6, זה כל הפלא בהתפתחות!
את כן יכולה לאתגר אותו בזחילה במשטחים משופעים, או לעבור מכשולים - כל אלו יגרמו לו להתרומם מהרצפה.
בקרוב כשהוא עולה לשש הוא יוכל להעביר משקל אחורנית ומעט הצידה, להניח את הטוסיק ולהתיישב. כדאי להמתין עוד קצת בכדי שיגיע לזה בעצמו.
במידה ולא ייתישב בקרוב - עדכני אותי ואתן לך תרגילים.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותמיטל22/12/2009
הי,
1. התינוקת שלי בת 3 חודשים התחילה לצעוק חזק - זה לא אוכל, חום, או תשומת לב או הפרעה אחרת, לעיתים זה נובע מעייפות אך היא לא נרדמת ואני חסרת אונים מה עליי לעשות
2. אני מחפשת ספר טוב שילווה אותי בנושא התפתחות תינוקות ואילו גירויים נדרשים באיזה שלב-האם יש ספר מומלץ כזה?
3. היא מאוד אוהבת ערוץ הופ, אני לא נותנת לה יותר מחצי שעה ביום- זה יותר מידי? או שעדיף בכלל לא?
4. נדנדה של פישר פרייס - האם אפשר להשתמש בשלב זה?
5. אני מדברת איתה חושפת אותה לבובות צעצועים ומוזיקה -כמובן שבגדר הטעם הטוב ולא יותר מידי- יש עוד משהו שמומלץ שאעשה איתה בלשב זה
6. באיזה שלב ניתןו לתת לה לאכול פירות מרוסקים
תודה
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיטל
דבי גרוס דולב22/12/2009הי מיטל
1. תינוקות בגיל זה מתחיליםלהכיר את הקול שלהם ולהשתמש בו, גם בצעקות. טבעי הדבר שגם כשיש חוסר נוחות ועייפות יגיב התינוק בצעקות. לעיתים קשה לתינוק להירדם גם היא מאוד עייף, במקרים אלה חשוב לעזור לתינוק ע"י הרבה החזקה על הידיים ועזרה בהירדמות ע"י תנועה מונוטונית.
2. אני לא מכירה ספר אחד על התפתחות מוטורית אבל באינטרנט ישנם מאמרים רבים, את מוזמנת להכנס לאתר של"ינוקט"ולשאול פה את כל שאלותייך.
3.טלוויזיה אינה מומלצת לתינוקות לפני גיל שנה מסיבות רבות מאוד, בין שאתר הסיבות יש את ההצפה החושית הגדולה שתינוק חווה, את הפאסיביות המתפתחת עכב טלוויזיהועד ועוד, את תעשי את השיקול הפרטי שלכם לגבי זמן הצפייה היומי אם בכלל.
4. אני לא ממליצה על שימשו בנדנדות וטרמפולינות למיניהן בלי קשר לחברה בשל הסיבה שכלים אלה מעודדים נסיונות התרוממות לישיבה מוקדמת ודרך שרירי הבטן ובשל העובדה שממקום ישיבה אין אפשרות להתפתחות מוטורית.
5. בשלב זה חשוב להשכיב את התינוק על הבטן ועל הצדדים, לתת לו הרבהמגע והרבה נשיאה על הידיים, לתת לו לשהות על המזרון עם ובלי אוניברסיטה וכן כל מה שאת עושה עם ביתך.
6. לגבי המלצות תזונה ראשונית, התיעצי עם אחות טיפת חלב או הכנסי לאתר של משרד הבריאות מפני שזהו אינו מתחום התמחותנו.
בברכה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישנה על הבטןלימור22/12/2009
שלום רב,
בתי בת חודש וחצי וישנה רוב היום על הבטן. האם שינה על הבטן עוזרת להתפתחות המוטורית?
מגיל שבוע הנחתי אותה על הבטן ומגיל שבוע היא החלה להרים את הראש לסירוגין.
בזמן ערות היא לא כל כך אוהבת להיות על הבטן ומתעצבנת מהר..
אני מגרה אותה עם מובייל מעל ראשה, היא עוקבת במבטה ומוציאה קולות (כאילו מנסה לדבר..)
היא מחייכת חיוך מלא כשאני מדברת לה, שרה לה..היא מגיבה לקול שלי..
האם זה לא מוקדם מדי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללימור
דבי גרוס דולב22/12/2009הי לימור
אם לא מדברים על האזהרה נגד שינה על הבטו הרי ששינה על הבטן היא אכן נוחה יותר עבור התינוק והיא בהחלט עוזרת בשכיבה על הבטן. בזמן שינה על הבטן גופו של התינוק מרפה ומתעגל ובכך מסגל לעצמו תבנית תנועתית המתאימה לשכיבה על הבטן.
יחד עם זה השכיבה על הבטן בזמן עירות היא החשובה ביותר וחשוב להמשיך ותהתמיד בה.
בפורום זה תמצאי תרגילים רבים לשיפור השכיבה על הבטן, את מוזמנת לתרגל אותם.
זה שהיא מגיבה אלייך ומשמיעה קולות זה מעט מוקדם אך נהדר.
בברכה
דבי גרוס ודלב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבאת חפצים ואוכל לפהרווית22/12/2009
שלום רב,
בתי בת ה-8 חודשים, מפותחת יפה (זוחלת, יושבת, נעמדת על הברכיים) אך אינה מכניסה חפצים לפה כמעט בכלל. גם אוכל, כמו במבה או ביסקוויט היא מסרבת לקחת ולהכניס לפה. היא יודעת שזה אוכל ואף רוצה בו (פותחת את פיה כשאני מקרבת אליה טת הביסקויט/ במבה). את אצבעותיה, לעומת זאת, היא מכניסה לפה והמון.
מה משמעות הדברים?
יצויין שבעבר היא כן הכניסה צעצועים לפה אך לתקופה קצרה.
האם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חפצים לפה
שירי קאשי22/12/2009הי רווית,
כיוון שציינת שמכניסה הרבה אצבעות לפה, אז אני פחות מודטרדת מקושי מוטורי. כמו כן ציינת שבעבר נהגה יותר להכניס דברים לפה, כך שגם היצר הטבעי של התינוק לחקור דרך הפה הי קיים גם אצלה. אם היכולת המוטורית קיימת וסך כל ההתפתחות נראית תקינה אז אין מה לדאוג. ייתכן שבשלב זה פחות מעניין אותה לחקור עם הפה והיא יותר משתמשת בחוש המישוש.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי- צרחותסוזן21/12/2009
הי
הבת שלי אביגיל בת חצי שנה, מקסימה, חייכנית ופעילה מאוד. לאחרונה היא החלה ממש לצרוח (ולא לבכות) כל יום לפחות פעם אחת, רצף מכובד של צרחות....לרוב זה קורה כשהיא עייפה (נראה לי)ואז שום דבר כבר לא מצליח להרגיע אותה. (בעניין השינה- ישנה לילה רצוף והצרחות הם כשהיא מנסה לישון צהריים, לפעמים אני רק מניחה אותה בעריסה והיא נרדמת לבדה ולפעמים-בוכה). לפעמים זה כשהיא רעבה (או שהיא בעצם לא רעבה וזה פשוט מה שמרגיע אותה באותו רגע).
אני לא יודעת מה לעשות. עד שהיא גילתה את עוצמת הקול שלה הרגשתי שאני האמא הכי טובה בעולם כי הרגשתי שאני יודעת כל רגע מה היא רוצה ומה היא צריכה ממש מגיל 0 וכולם כל הזמן מסביבי אמרו איזה מדהים איך שאני צופה את צרכיה וזאת למרות שהיא לא נולדה תינוקת רגועה ושקטה, וכל הזמן חיבקנו ועטפנו ולא נתנו לה לבכות והשתמשנו במנשא מלא ועשינו לה עיסויים כל יום והרגשתי שממש בנינו לה את הבטחון והיא גדלה להיות מפותחת וחייכנית. ועכשיו בחודש האחרון- בכי וצרחות. בהתחלה חשבנו שזה בעיה רפואית אבל זה לא נראה ככה כרגע ההנחה שלי היא שכל פעם שהיא לא מרוצה היא צורחת.... אני לא עוזבת אותה ומלטפת אותה ושרה לה אבל כשהיא צורחת יש הרגשה כבר ששום דבר לא יעזור (בעבר מה שהיה עוזר: לצאת איתה לגינה, לשיר לה , ליטופים,,,) עכשיו כל הגוף שלה מתקשח, והיא מקמרת את גבה ומתעצבנת כשמנסים להרגיע אותה, היא גם נהיית אדומה מאוד ומצמידה את שפתיה בעצבים....היום היה גם נראה לי שהיא מכוונת את הצרחות אלי, שכשאני יוצאת מטווח הראיה שלה , העוצמה נחלשת, האם זה ייתכן? פעם הבכי היה ופנה רק כלפני אנשים אחרים ועלי היא היתה נרגעת ועכשיו שום דבר לא עוזר.
1. מה יכולה להיות הסיבה? האם אני מפספסת משהו?
2.כיצד להתמודד? מצד אחד היא עדיין תינוקת ואני רוצה כל הזמן לעטוף אותה ולתת מענה לכל צרכיה אבל אני נהיית מאוד חסרת בטחון בעקבות הנסיונות להרגיע אותה שלא עולים יפה... היום ממש בכינו ביחד לצערי הרב
3. היום בשלב מסוים התחלתי לדבר אליה בטון אסרטיבי יותר וביקשתי שתפסיק לבכות ובאופן הזוי היא הפסיקה וניצלתי את ההפוגה הזאת לליטופים ומוצץ והיא נרגעה. האם זה הגיוני? נראה לי מוזר להתחיל לחנך אותה בגילה...האם זה פסול ומוקדם מדילדבר אליה בטון סמכותי ומחנך? היא מבינה בכלל? (מאוחר יותר ניסיתי את זה שוב כשהיא זחלה שוב לעבר הכבל של הרדיאטור ואמרתי לה "לא" ו"בואי לכאן" והיא בהתה בי למס שניות ואז הסתובבה וחזרה לכיווני.האם זה הזוי להניח שהיא הבינה אותי?
תודה מראש בשמי ובשם אביגיל....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי צרחות וחינוך
שירי קאשי22/12/2009הי סוזן,
נתחיל מכך שמה שעובר עליכן עכשיו קורה בהרבה בתים. זה לא שאת נהיית אמא פחות מבינה או פחות רגישה לבתך, אלא שבתך גדלה, רצונותיה יותר ברורים לה, יכולת הביטוי שלה השתכללה (בכי) וכמובן היכולת שלה לנטב אותך למה שהיא רוצה. לבכי כמובן יכולות להיות סיבות רבות, החל מדרך ביטוי חדשה שהיא גילתה ויודעת לנצל וכלה בקושי אמיתי כמו הרגשה לא טובה שלה או כאבי צמיחת שיניים. סביר להניח כי לא בכל בכי מתקיימת אותה הסיבה. תפקידך כאמא להיות רגישה ולנסות ולהבין (לא תמיד זה אפשרי וזה מאוד מתסכל) מתי זה בכי מניפולטיבי ומתי זה נובע מקושי או כאב. בכל מקרה, כפי שכבר נוכחת לדעת, בתך מבינה כבר הרבה יותר ממה שנדמה לך. יש כבר מילים שהיא מבינה כשאת חוזרת עליהן וגם הרבה היא יכולה להבין מטון הדיבור שלך. היא בהחלט מספיק מבינה על מנת שאפשר להתחיל "לחנך", אך החינוך בגיל זה הוא כמובן בהתאם לגילה. למשל להזהיר לא להתקרב לחשמל זה בהחלט משהו שניתן כבר ללמדה בגיל זה. כמובן שאנו עדיין לא מצפים למאה אחוז הבנה ויישום אך את המסר ניתן להעביר. אותו הדבר לגבי הבכי. אם אכן את חשה שאין סיבה ממשית לבכי, את בהחלט יכולה לומר לה להפסיק את הבכי. כמובן שטון הדיבור הוא נחרץ אך לא כועס. מסרים רבים כבר ניתן להעביר בגיל זה, כמובן שלא על ידי כעס, אלא הסבר וטון דיבור שמעביר מסר ברור.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
סוזן22/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)