פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת 4 חודשים
    שרון
    10/01/2010

שלום
    הבת שלי בת 4 חודשים ושבוע
    אני מאוד מפחדת שמשהוא איתה לא בסדר בהתפתחות ומפחדת שתהיה אוטיסטית
    איך יודעים שהילד לא בסדר
    ומה היא אמורה לדעת לעשות בגיל כזה
    אני מאוד מודאגת זו ילדה ראשונה
    אשמח לתשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 4 חודשים

הוספת תגובה

• 4 חודשים

שירי קאשי
    10/01/2010

הי שרון,
    החשש מאוטיזם קיים אצל הורים רבים, במיוחד אם יש מקרה במשפחה הקרובה. אוטיזם לא בהכרח מתגלה בגיל זה אבל מה שחשוב לשים לב הוא שהיא יוצרת קשר עין, שהיא מגיבה לפנים שלכם ולהבעות שלכם, שהיא מחייכת, עוקבת אחר חפצים או הפנים שלכם במבטה. מעבר לכך יש להתיעץ עם רופא ילדים כיוןן שאבחנה כזו צריכה להעשות על ידי רופא.

בברכה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן
    אור
    07/01/2010

שלום,
    ביתי הקטנה בת ארבעה חודשים שבוע;
    מודה מודה כי לפחות בחודשיים וחצי הראשונים הילדה לא שכבה כלל על הבטן (פחד שלנו, עייפות ותשישות כתוצאה מהנקה וגם חוסר תשומת לב לנושא ( הורים חדשים) וכו')

אנחנו כרגע מטופלים אצל פזיוטרפטסטית פרטית אשר טוענת כי באשר להחזקת הראש הילדה מתאימה לגיל שלשה וחצי חודשים.

כמובן שלימדה אותנו גם את מגוון התרגילים הבסיססים המתוארים גם בפורום זה (שכיבה על הירך, שכיבה על מגבת, כדור וכו')

התרגילים האלו מבוצעים, הילדה מרימה את ראשה בצורה סבירה( רואים שעדין קשה לה) אך עדין בשכיבה ישירה עלהבטן , הילדה מתאמצת קלות ונכנעת, פשוט לא אוהבת.
    מה עוד נכון לעשות בשלב הזה ?...
    אגב מה להסיק מזה אם היא מחזיקה את הראש אבל לא מעונינת לעשות זאת בשכיבה ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שכיבה על הבטן

הוספת תגובה

• תגובה לאור

אורנה עטאר
    08/01/2010

אור שלום,
    גישתנו שונה מהטיפול אצל פיזיוטרפיסטיות. אני לא חושבת שראית בפורום הזה שימוש במגבת להרמת ראש...אני מאמינה שתינוק יוכל לשהות על הבטן בנינוחות רק אחרי שנזהה את הסיבה לקושי לשכיבה על הבטן ונטפל בקושי הזה. מאחר ובתך שכבה על הגב בחודשיים הראשונים לחייה ייתכן והסיבה לקושי לשכב על הבטן זה מתח שרירי רב באיזור בית החזה (את תוכלי להרגיש את זה אצלה) וייתכן גם קיצור של זוקפי הגב. בכדי לשכב על הבטן צריך להוריד מתח משרירי בית החזה ולהאריך את הזוקפים ורק אז לעבור לשכיבה על הבטן. אני אתאר לך עוד מעט תרגיל בסיסי שבכדי לראות שיפור בגילה של בתך עלייך לעשות אותו מספר פעמים ביום. הוא אינו נוגד את הפיזיוטרפיה ואת יכולה לשלב.
    החזקת ראש לא על הבטן מעידה רק על עבודה של שרירי הצוואר. בכדי להחזיק ראש על הבטן יש צורך בחגות כתפיים חזקה, בשרירי צוואר וכו' וזהו ההבדל. זה לא מספיק שהיא מחזיקה ראש בסיטואציות אחרות.
    השכיבה על הבטן היא הבסיס לכל ההתפתחות שלה. משם היא תתהפך, תזחל, תתישב ותעמד באופן המאורגן ביותר מבחינת הביומכניקה של השלד שלנו.
    תרגיל לשיפור שכיבה על הבטן:
    1. להשכיב על הגב ,הרימי את הרגליים לכוון הפנים וחזרה. חזרי על התנועה מס' פעמים. יש לראות שהאגן מתרומם והגב מתעגל.
    2. הרימי את האגן, הניחי יד מתחת לישבן.ביד אחת אחזי את הרגליים ובשנייה גלגלי את האגן לכוון הראש. חזרי על התנועה מס' פעמים.
    3. הגביהי את האגן על הרגל שלך. טפיחות נוכחות על החזה.על מנת להוריד מתח שרירי מיותר.
    4. על הגב. ישרי רגל אחת וכופפי את השנייה (כמו תנועת אופניים). גלגלי את התינוקת אל הצד של הרגל הישרה. הגיעי אל הצד וחזרה לגב. חזרי על התנועה מס' פעמים, לשני הצדדים.
    5. לשהות על שני הצדדים. תראי כי היא שוהה בנוחות על הצד.
    6. המשיכי לגלגל עד אל הבטן. ניתן לשלב טפיחות על השכמות והכתפיים, הדהוד של הקול לתוך השכמות והגב.

בהצלחה,
    אני כאן לעידכונים ולשאלות נוספות.
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה
    שיר
    07/01/2010

ביתי בת 7 חודשים וחצי. היא התחילה לישון לילה שלם קצת לפני גיל חודשיים (בהתחלה 6 שעות רצוף ואח"כ 8, 9 ואפילו פעם אחת כמעט 12). מבערך גיל 5 חודשים- זה ממש השתנה. כרגע אנחנו במצב בו ממש קשה להרדים אותה בלילה וגם כשהיא נרדמת היא בד"כ מתעוררת אחרי 10 דקות בבכי 0ואז או שהיא קמה עירנית או שהיא בוכה בעיניים עצומות ומתעוררת בסופו של דבר). כרגע היא הולכת לישון בערך ב12 וחצי כשהיא קמה פעמיים עד 6! לפעמים דווקא בסביבות 7 היא נכנסת לשינה טובה עד אפילו 11..ממש קשה לנו... כל הזמן אמרנו שזו תקופה ושזה יעבור אבל זה פשוט ממשיך..אציין כי ביתי יונקת- היא אוכלת גם אוכל מוצק ומרוסק אבל לא מסכימה לשום סוג של מטרנה שניסינו בנתיים (חלביות).. אם תוכלו לתת כמה טיפים זה ממש יעזור..!

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה

הוספת תגובה

• שינה

שירי קאשי
    10/01/2010

הי ליאת,
    נתחיל מכך שישנם גורמים רבים המשפיעים על השינה ולכן אני ממליצה להתיעץ גם עם מומחה לשינה וגם עם יועצת הנקה או אחות טיפת חלב לגבי אופן התזונה שלה וכיצד לשנות את הרגלי התזונה בלילה. אצל תינוקות יונקים לעיתים קיימת תופעה של יקיצות מרובות גם לנישנוש של קצת חלב (שלא משביע להרבה זמן) וגם לצורך הרגעה. אם את מחליטה לותר על ההנקה המלאה ולשלב בנוסף למוצקים גם תחליף חלב, חשוב לדעת שזה יכול להיות תהליך קשה. רוב התינוקות היונקים לא עוברים בשמחה לתחליפים וצריך התמדה בכדי ללמדם להתרגל לטעם חדש. זה יכול להיות תהליך שמלווה בהרבה בכי אך בסופו של דבר זה מצליח. אם קשה לך לבד לדעת היכן לקבוע את הגבול בין להתעקש לבקבוק לבין להניק כי היא כבר רעבה מידי, אני מציעה לך לקבל עזרה מאחות טיפת חלב.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה בגיל שנה
    נעמה
    07/01/2010

בני בקרוב יהיה בן שנה. מגיל חצי שנה הוא נמצא במעון יום ואוהב לשהות שם. לאחרונה כשאני מוסרת אותו לגננת הוא מתחיל לבכות ורוצה שאני אקח אותו אלי. אני מנשקת ומחבקת אותו לפני שאני עוזבת ומוסרת לגננת. באופן כללי הוא המון רוצה על הידיים ומחפש את קרבתי. האם זוהי חרדת נטישה?

מה כדאי לעשות ואיך לנהוג כדי להקל עליו את הפרידה?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה בגיל שנה

הוספת תגובה

• תגובה לנעמה

דבי גרוס דולב
    07/01/2010

הי נעמה
    מה שאת מתארת מוכר ונורמלי אבל לא אוכל לייעץ כיצד לנהוג משום שזהלא מתחום התמחותי, נסי בפורום של פסיכולוגיה לילדים.
    בברכה
    דבי גרוס דולב
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות זחילה
    עדי
    07/01/2010

שלום,

יש לי תאומים בני 9 חודשים (7 חודשים מתוקן) שנולדו פגים בשבוע 31 .
    אחד מהם זוחל על הגחון די הרבה זמן.עד לפני שבועיים בערך היה עולה המון על 6 מתנדנד קדימה אחורה ומנסה להתקדם בקפיצות.אחרי שהוא שכלל את זחילת הגחון שלו הוא כאילו הפסיק לעמוד על 6 והוא פשוט מתקדם על הגחון (מנסה להתיישב גם).האם זה תקין?האם יש דרך לעודד אותו לנסות לזחול על 6?
    התאום השני לעומת זה התחיל רק רק לפני שבוע להתקדם קדימה גם על הגחון אבל זה עדיין בשלבי פיתוח אצלו(התנועה לא רציפה עדיין).תקין?

תודה מראש,
    עדי.

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות זחילה

הוספת תגובה

• תגובה לעדי

דבי גרוס דולב
    07/01/2010

הי עדי
    תחילה, אני נוטה להתיחס לגילם המתוקן של תינוקות שנולדולפני הזמן וכך גם להתפתחות המוטורית שלהם, לכן אני מודדת את ההתפתחות של ילדייך לפי גיל של 7 חודשים.
    לפי גיל זה, ילדייך נמצאים במקום התפתחותי לא רע. אחד כבר מגלה סימני זחילה רציניים וגם אם חלה רגרסיה בעלייה על 6, הרי זה תקין. ילדך השני התחיל עכשיו להתקדם על הגחון וגם זה תקין.
    כדי לעודד המשך התקדמות על 6 העמידי בפני בנך מכשולים שונים שיצטרך להתרומם על מנת לעבור אותם.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות 3 חודשים
    אורלי
    06/01/2010

שלום,
    קראתי תגובה שלכן לאחת הבנות וקצת נתקפתי דאגה.
    בני בן ה-3 חודשים כאשר אנו מחזיקים אותו בצורת שכיבה חלקית על הידיים הוא מנסה להתרומם לישיבה, עד עכשיו דווקא חשבתי שזה משהו חיובי והבנתי שלא כל כך.
    שאלתי היא: למה זה לא רצוי? ואיפה לא מומלץ להשיב תינוק הרבה זמן? סלקל? טרמפולינה?
    ז"א איזו צורת ישיבה לאורך זמן מזיקה בגיל הזה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות 3 חודשים

הוספת תגובה

• 3 חודשים

שירי קאשי
    07/01/2010

הי אורלי,
    כל ישיבה במשטח מוטה אינה מומלצת בגיל זה. הישיבה במשטחים מוטים מעודדת את תופעת זקיפות היתר של הגב (ואיתה קושי בשכיבה על הבטן וכן קשיים נוספים בהמשך ההתפתחות), ישיבה זו יוצרת עומס יתר על הגב ודיאלות לא נכון בין פלג גוף עליון לתחתון. כמובן שבנסיעה הישיבה בסלקל היא הכרחית, אך מיד בתום הנסיעה להוציא מהסלקל ולא להמשיך ולהסתובב עם התינוק בסלקל. בטרמפולינה עדיף בכלל לא, אלא אם כן יש צורך בהרמה של הראש לאחר אוכל (אם תינוק סובל מפליטות רבות) ולאחר זמן קצר שוב להחזיר למצב שכיבה על משטח ישר. כשהתינוק בידיים עדיף להחזיק אותו בתנוחה מעורסלת שהיא יותר בריאה לו וגן תורמת להתפתחות מוטורית נכונה ולהקלה על מערכת העיכול. הכי חשוב לא להתקף חרדה, אפשר לשנות גם עכשיו ולמזער את התופעה של ההתרוממות (שקיימת במידה מסויימת אצל כל התינוקות).

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן

לירון
    17/01/2010

שלום!
    ביתי בת שלושה וחצי חודשיים תינוקת מקסימה עירנית וחייכנית .
    אני מודה שאני לא שמה אותה הרבה במצב של שכיבה על הבטן כי לא ידעתי שיש חשיבות רבה בכך, רק לאחר שקראתי הרבה שאלות כאן בפורום פשוט נכנסתי ללחץ שהבנתי עד כמה זה הכרחי.
    1.האם זה לא מאוחר מדי להשכיב אותה הרבה על הבטן החל מגיל זה (הכוונה שלי האם זה יגרום לה לאיטיות בהתפתחות מבחינת הגיל).
    יש לציין שהיא מרימה יפה את הראש שהיא שוכבת על הבטן אבל לזמן קצוב.

לתשובתך אודה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לגרום לתינוק לקחת מוצץ?
    שרון
    06/01/2010

בתי בת החודשיים נהנת מאוד מלשחק עם מוצץ בפה אך לא מצליחה להחזיקו יותר ממספר שניות, כאשר יש לה גזים אני טובלת את המוצץ בגליכול ואז היא מצליחה להשאירו זמן ארוך יותר אבל בסופו של דבר שומטת אותו...(וזאת לאחר שניסיתי מספר מוצצים) האם יש טריקים נוספים שיאפשרו לה להתרגל למוצץ...?

הוספת תגובה

• תגובה לשרון

דבי גרוס דולב
    06/01/2010

הי שרון
    מוצץ אינו הכרח התפתחותי ולא כל התינוקות אוהבים להשתמש בו. אני מאמינה שאין צורך לאלץ תינוק למצוץ מוצץ אם אינו מעוניין בזה ושיש לכבד את את רצון התינוק. טבילת המוצץ בחומר כלשהו יוצרת תלות אצל התינוק וסוג של "התמכרות" לחומר זה לכן אני לא ממליצה שימוש בטכניקה זו.
    ישנם תינוקות שדוחיםאת המוצץ ומוצצים בסוף את האצבע וישנם כאלה שלומדים להרגע בעזרת הוריהם ובהמשך בכוחות עצמם.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שנה וחמישה חודשים
    סמדר
    06/01/2010

שלום
    הילד שלי בן שנה וחמש ועדיין לא הולך.
    חשוב לציין שהוא כבר כמעט 5 חודשים נעמד בלי בעיה, הולך מסביב לדברים, ועושה קרוסינג{מעברים בין חפצים} הוא גם מצליח ללכת כשהוא דוחף את הבימבה שלו או כסא.
    לאחרונה הוא גם מצליח לעזוב ידיים עד שהוא שם לה שהוא עומד ואז נופל.

האם בגיל כזה הוא לא אמור כבר ללכת? מה ניתן לעשות ע"מ לעודד אותו ללכת?
    ושאלה קצת לא קשורה, הוא יושב הרבה בישיבת w האם לתקן אותו?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן שנה וחמישה חודשים

הוספת תגובה

• הליכה

שירי קאשי
    07/01/2010

הי סמדר,
    על פי "הספר", שלב ההליכה אמור להתפתח עד גיל שנה וחצי. יחד עם זאת, לרוב תינוק שלא הולך עד גיל זה, סובל מקושי מוטורי כלשהו אשר מעכב את התפתחות ההליכה העצמאית. כמובן שקה לאבחן מרחוק, אך מדבריך ישנם מספר רמזים על כך שגם אצל בנך יש קושי כזה. למשל ישיבת ה-W יכולה להעיד על קושי בשיווי משקל. ישיבה זו יוצרת בסיס ישיבה רחב יותר ולכן יציב יותר וכך התינוק מתגבר על הקושי שלו. בנוסף גם ההליכה עם הבימבה יכולה להביא לעיכוב כיוון שהיא מביאה את התינוק ללכת באופן כזה שמשקל גופו נוטה קדימה ובעצם נתלה על חפץ. הליכה זו מלמדת את התינוק יציבה לא נכונה והליכה ללא שליטה בשיווי המשקל שלו ולכן כשהוא צריך לעזוב וללכת בכוחות עצמו יש לו קושי בכך. המלצתי הראשונה היא לקבוע אבחון ולהתאים תרגילים באופן ספציפי. בנוסף להמעיט למינימום את ההליכה עם חפצים על מנת לתת לו להתנסות ביציבה נכונה וכן לתקן את ישיבת ה-W לישיבה משוכלת (רגל קדימה ורגל אחורה) כל פעם לצד אחר.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה והתפתחות מוטורית
    שירה
    06/01/2010

שלום. האם זחילה על הבטן (גחון) בתינוק בן 9 חודשים נחשבת לתקינה או שמא מצביעה על בעיה כלשהי בהתפתחות מוטורית?
    ומה לגבי זחילה על הישבן?
    באיזה גיל בממוצע תינוק צפוי לשבת יציב ובאיז גיל צריך להתיישב משכיבה?
    אודה מואד לתשובות!

לקביעת תור
    סגירה
    זחילה והתפתחות מוטורית

הוספת תגובה

• תגובה לטלי

דבי גרוס דולב
    06/01/2010

הי טלי
    בגיל 9 חודשים אנו מצפים לראות התחלה של היפרדות מהגחון וסימנים לעלייה על6. אם התינוק זוחל כבר זמן רב על הגחון, כדאי לתת על זה את הדעת.
    זחילה על הטוסיק מהווה שיבוש התפתחותי לא קטן שחשוב לבדוק מה המקור שלו וכיצד לטפל בו.
    התישבות מגיעה לאחר עלייה על 6 והטיית הטוסיק לאחור, התישבות דרך התישרות משכיבה על הגב מהווה גם היא שיבוש.
    כל השיבושים שהזכרתי מקורם בקושי לעשות את הפעולה כמו שצריך ולכן מאמץ הגוף דרך משובשת לעשות את הפעולה. חשוב לאתר את הסיבה לשיבושים אלה על מנת למנוע קשיים עתידיים בהתפתחות המוטורית.
    ברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שלושה חודשים- הושטת ידיים
    לי78
    06/01/2010

בני בן שלושה חודשים. התחיל להושיט ידיים לחפצים ולנסות לתפוס. זה התחיל לפני כשבועיים, ומאז הוא עושה זאת רק ביד ימין- הוא גם מסתכל עליה ובוחן אותה- אבל לא כל כך מתייחס ליד שמאל, גם כשאני מנסה להושיט לו חפצים ליד שמאל. יש לציין שדווקא את הראש הוא מעדיף להפנות לצד שמאל בשינה, וכמו כן הוא מוצץ אגודל בשתי הידיים לסירוגין בלי העדפה ניכרת. האם בדרך כלל זה מתחיל ביד אחת, ותוך כמה זמן צריך לצפות גם ליד השנייה? אם לא, מה אפשר לעשות?

הוספת תגובה

• תגובה ללי 78

דבי גרוס דולב
    06/01/2010

הי לי78
    הושטת ידיים יכולה להתחיל עם יד אחת אבל כמובן שרצוי שתהיה סימטריה בזה. נסי לתרגל עם בנך הושטה והפעלה של היד השנייה ע"י מתן של הרבה מגע עמוק ביד זו- טפיחות, לחצות ועיסויים, הושטת חפצים אליה, הכנסה של כדור לתוך כף ידו וגירויה. עם הזמן יש לצפות שגם יד זו תהיה פעילה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגיל ליידים
    שרית
    06/01/2010

שלום,
    אני מקווה שאני בפורום הנכון, ואם לא אודה אם תפנו אותי,
    בני בן ארבעה וחצי חודשים, מאוד אוהב שמחזיקים אותו ומטיילים איתו. קנינו לו שני מוביילים למיטה ועוד כמה משחקים למיניהם שמנגנים עם אורות וכו' רק בכדי שלא ישעמם לו. אך לאחר שהסתכל כמה דקות בהתחלה, הוא כאילו מיצא את עצמו ומאז המשחקים הללו כבר לא מעניינים אותו (ברור שלא קנינו הכל בבת אחת אלא במשך הזמן). גם על הבטן, הוא משתעמם מאוד בקלות מה שגורם לו לצרוח ולבכות ולדרוש שנרים אותו ונטייל איתו ואז הוא צוחק ומאושר. איך שאנחנו מניחים אותו הוא מתחיל לצרוח. אנחנו מאוד מיואשים, כשהוא ער אני לא יכולה לעשות כלום בבית אלא רק להיות איתו ולשחק איתו, הוא מאוד אוהב תנועה ושנוגעים בו (אז את זה אני מנצלת לתרגילים לשיפור השכיבה על הבטן כפי שהמלצתם בפורום). בנוסף, שמנו לב שהוא מזהה מהר מאוד אם אני נמצאת בסביבה או לא ועושה בעיות למי שנמצא איתו גם לבעלי, האם זה יכול להיות בשלב כל כך מוקדם??
    האם יכול להיות שהוא באמת ממצא את המשחקים מהר מאוד?? האם יש משהו שאנחנו יכולים לעשות בכדי להמעיט את הזמן שהוא על הידיים? אני רוצה לציין שאני מניקה וכולם אומרים לי שמכאן הבעייה אבל אני לא רוצה להפסיק להניק.. אני חוזרת בעוד כחודש לעבודה ורוצה להשאיר אותו אצל מטפלת ומפחדת מהתגובה שלו..
    מקווה שתוכלו לעזור לי...:-((

לקביעת תור
    סגירה
    רגיל ליידים

הוספת תגובה

• תגובה לשרית

אורנה עטאר
    07/01/2010

שרית שלום,
    יש תינוקות הזקוקים יותר לתנועה ולמגע מתינוקות אחרים והסיבות לכך יכולות להיות רבות. לעיתים זה קשור ל"זמן" שהם לא השלימו ברחם, או לאיזו טראומה שחווה בלידה, ויש עוד סיבות רבות שקשורות למערכת הסנסומוטורית של בנך שמובילות אותו לרצון הרב בתנועה ומגע.
    אני לא חושבת שזה קשור להנקה.
    אני לא יכולה דרך דברייך לזהות למה זה קשור. ברור כי בשלושה החודשים הראשונים לחייו התנועה והמגע שנתת לו הן צרך קיומי כמו אוכל אבל מגיל שלושה ארבעה חודשים אנו רוצים שבאופן הדרגתי תינוק יהיה יותר ויותר עצמאי ולא ירצה רק ידיים אלא יכיר את המזרן ואת התנוחות השונות וכל זאת בכדי שיהיה פנוי ללמידה של שלבי ההתפתחות.
    בגילו אני ממליצה לך לפנות למדריכה להתפתחות תינוקות, היא תוכל לאבחן את הסיבה לקושי שלו ולתת לך ולו כלים איך להתמודד ולהוביל אותו למקום יותר פנוי ללמידה.
    בברכה,
    אורנה עטאר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת חודש
    מודאגת
    06/01/2010

שלום לכן
    התינוקת שלי כנראה התקררה.. האף שלה סתום, היא משתעלת, יש לה ממש קושי לנשום.. וגם קצת מוגלה ירוקה יוצאת לה מהאף. אין חום..
    רציתי לשאול אם זה שכיח שבגיל חודש תינוק יכול כבר לחלות.. אני נורא דואגת לנשימה שלה ושומרת עליה כל הלילה
    האם זה מסוכן?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת חודש

הוספת תגובה

• תשובה

שירי קאשי
    06/01/2010

הי,
    מחלות יכולות לתפוס גם תינוקות רכים. בכל מקרה חשוב להגיע בהקדם לרופא הילדים על מנת להתאים את הטיפול הרפואי הנחוץ.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 8 חודשים
    שושה
    06/01/2010

שלום רב!
    ביתי בת 8 חודשים, מגיל קטן יחסית (בערך חודשיים-שלוש) היא היתה הרבה נעמדת-נמתחת.
    היא סבלה המון מגזים וגם מריפלוקס ולכן היתה הרבה נמתחת אחורה וכך היא היתה נרגעת.
    אני לא יודעת אם זה היה טוב לעשות או לא אבל היינו מעמידים אותה הרבה. היינו תופסים אותה כשהגב צמוד לחזה שלנו,וגורמים לה להעמד.
    כשהיינו אצל הרופאה היא אמרה לי לא להעמיד אותה אבל אמרתי לה שהיא נעמדת לבד אז היא בדקה אותה ואכן היא היתה דוחפת את עצמה כלפי מעלה ואחורה וכך היתה נעמדת
    אני לא יודעת אם זה קשור או לא,אבל היום היא מתהפכת בטן-גב,גב-בטן (כשהיא מתהפכת מהבטן לגב היא זורקת את עצמה ולפעמים חוטפת מכה בראש) אבל היא בכלל לא אוהבת להיות על הבטן,
    כל פעם שאני מניחה אותה על פוך/שטיח(אצל המטפלת)היא בוכה ולא מוכנה לנסות לזחול היא עסוקה בבכי. לפני כחודשיים היא מספר פעמים הצליחה להגיע לחפץ ע"י דחיפה קדימה (כופפה את הרש לכיוון החזה והתקדמה-יש לציין מרחק קטן) וזהו... מאז היא לא מוכנה לזחול. האם יש צורך בטיפול??? או שצריך להמשיך לחכות? מה לעשות???
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 8 חודשים

הוספת תגובה

• התפתחות

שירי קאשי
    06/01/2010

הי שושה,
    בתך סובלת מזקיפות יתר של הגב וביחד עם זה חלק מהתופעות הנלוות כמו חוסר יכולת לשכב על הבטן, העמדות מוקדמת, התהפכות לא מאורגנת ועיכוב בהתפתחות המוטורית. אני מאוד ממליצה על פגישה אישית על מנת לאבחן ולהתאים תרגילים והכי חשוב ללמד אותך כיצד להגיע איתה לשיתוף פעולה ותוצאות.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרדמות תינוקת
    יפעת
    05/01/2010

שלום,
    בתי בת ה-3 חודשים הולכת למיטה בסביבות השעה עשר וחצי.
    לעיתים כל שצריך הוא להניח אותה במיטה והיא מרדימה את עצמה,ולעיתים היא בוכה.
    במצב של בכי,אנחנו נגשים אל מיטתה,מלטפים ,נותנים מוצץ,ומרגיעים אותה,אך מקפידים לא להרים אותה בכדי שהיא תשמור על היכולת להרדם לבד.
    נושא הבכי לפני השינה הוא בן שבוע בעך.עד כה היא נרדמה לבד במיטה לחלוטין בלי צורך בנו,ועל כן אנחנו יודעים שהיא יודעת ויכולה להרדם לבד ללא בכי.
    הבכי לפני השינה יכול להמשך לפעמים חצי שעה שבמהלכה אנחנו מנסים להרגיע.לבסוף היא אכן נרגעת ונרדמת בלי שנרים אותה.ברצוני לדעת האם זה בסדר?האם אנחנו נוקשים מדיי והאם להרים אותה על הידיים.אנחנו ממש רוצים להמנע ממצב שבו היא מתרגלת להרדם על הידים...היא אכן נרדמת בסופו של דבר בעצמה אבל חשוב לי לדעת שזה בסדר ולא מתעלל מצדנו...תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הרדמות תינוקת

הוספת תגובה

• אני לא מומחית להתפתחות תינוקות

שירה
    06/01/2010

וסליחה שאני מתערבת, אבל נראה לך נורמלי לתת לתינוקת לצרוח חצי שעה!!! במיטה בלי להרים אותה???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרדמות תינוקת

יפעת
    06/01/2010

ראשית,בואי נחליט שכל אחת מאיתנו תגדל את הילד שלה כפי שהיא רואה לנכון.
    שנית,במידה ואת בוחרת להכנס לדיון אליו את לא שייכת,הנימוס מחייב קצת פחות תוקפנות.
    ולסיכום,מאחר ונראה לי שבביקורת את חזקה,אבל בעצה מועילה קצת פחות,נחליט שאת באמת לא מתערבת, ושאני,ברשותך כמובן,ימתין לתשובה קצת יותר עניינית.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ליפעת

דבי גרוס דולב
    06/01/2010

הי יפעת
    בנושאים התנהגותיים, כגון הרגלי שינה והירדמות, אין נכון ולא נכון. ההתנהלות צריכה להיעשות בהתאם לתפיסת עולמם של ההורים. ישנם הורים שיעשו הכל עלמנת להרגיל להרגלי שינה טובים וישנם את אלה שישנו עם תינוקם לינה משותפת לאורך שנים, שתי קצוות.
    אני חושבת שתינוק בגיל 3 חודשים זקוק לתנועה, מגע וקירבה על מנת להירדם וזה בסדר. הרגלים עתידיים לא מטרידים אותי בגיל זה כי אני חושבת שחשוב יותר לענות על צרכי התינוק. אני גם לא מאמינה בלתת לתינוק לבכות על מנת שלא יתרגל לידיים. אחיזה על הידיים היא צורך ראשוני ורגשי של תינוק רך ולי נראה חשוב לענות על צורך זה. זה כמובן לא מדע מדויק ואיש איש בדרכו יפעל.
    במקביל, יש תמיד שינויים בהרגלי התינוק.
    לכן עליכם לבדוק מה נכון לכםולםעול בהתאם לרגשות ליבכם ולאמונתם.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות
    ע
    05/01/2010

שלום רב,
    בני שבוע הבא יהיה בע"ה בן 3 חודשים.
    הוא נרדם כבר בשעה 5 ישן בערך 6 שעות אוכל חוזר לישון ואז קם ב02 אוכל שוב ואני מחזירה אותו למיטה אבל הוא כבר לא ממש בעיניין של שינה. מה אני יכולה לעשות על מנת שיישן קצת יותר מאוחר כדי שלא יקום כל כך הרבה בלילה.
    ניסיתי כול דרך אפשרית "למשוך" אות כמה שרק אפשר אבל הוא ממש בוכה מעייפות.
    1. לפי מה שקראתי כאן לא מומלץ לשים בטרמפולינה למה?
    2. מתי את ממליצה להעביר תינוק לחדר שלו ולהעביר אותו מהעריסה למיטה? (אני יודעת שהעריסה נועדה עד 3 חודשים אבל המיטה נראת לי ענקית........)
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות

הוספת תגובה

• מספר תשובות

שירי קאשי
    06/01/2010

הי עטרה,
    בנך עדיין זקוק לשינה נוספת בערב או אחר הצהריים. תנסי לא להשכיב אותו לשנת לילה בחמש אלא מוקדם יותר למנוחת אחר הצהריים, לתת לו לישון כשעה ולהעיר אותו. לאחר מכן למשוך שוב עד שמונה (או אפילו יותר אם הוא מסוגל) ובכך להתחיל לשנות לו את שעות הערות והשינה וכן לעזור לו יותר לסדר את היום והלילה.
    ההמלצה לא לשהות בטרמפולינה (וכן בכל משטח מוטה) נובעת מכך שתנוחה זו מעודדת זקיפות יתר, דיאלוג לא נכון בין פלג גוף תחתון לפלג גוף עליון, פאסיביות וכן מעודדת נסיונות ישיבה דרך שרירי הבטן (שזו ישיבה לא נכונה). בנוסף כמובן מפסידים זמן חשוב על הבטן לצורך התפתחות מוטורית תקינה, חיזוק חגורת הכתפיים ועוד.
    לגבי המיטה, ניתן בהחלט לשים במיטה הרגילה. העריסה לרוב מיועדת עד גיל 3 חודשים אך יש גם עריסות שהן גדולות יותר ואפשר להשער בהן זמן נוסף. כעקרון אם הוא עדיין לא מתהפך והמקום מספיק לו אז ניתן להמשיך להשתמש בעריסה. כאמור גם אין כל חשש לעבור כבר למיטה הרגילה.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה