מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חוזרת שלא נענתהמירי28/12/2009
שלום רב !
הבן שלי בן שנה ושבוע ובדרך כלל ילד רגוע אבל בשבועיים האחרונים רוצה ידיים 24 שעות באופן שאפילו לא יכולה לגשת לשירותים,אפילו שזה מצחיק.
גם שהוא נרדם במיטה שלו בצהריים אחרי 10 דק' בוכה ורוצה לישון על הידיים.
זה בלתי נסבל ויש לי כאבים בגב ובאגן שאני כבר לא מסוגלת להרים אותו.
אומנם הוא יודע לעמוד ולהחזיק בדברים אבל רק לשניות ואז רץ ישר לכפות רגליים שלי שאני ירים אותו.
אם אני לא מרימה אותו הוא פורץ בבכי ולא עוזב לי את הרגליים חשבתי לשים אותו מדי פעם בהליכון אבל גם שם הוא לא מחזיק יותר מ-10 דק' לשחק עם עצמו הוא לא יכול מעבר לכמה דק' וגם שאני משחקת איתו זה לא מספיק לו.
אני נואשת ומחפשת פיתרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למירי
אורנה עטאר28/12/2009מירי שלום,
כשמתרחש שינוי משמעותי כזה בהתנהגות עלייך לשבת ולחשוב מה קרה לפני שבועיים שיכול שגרם לשינוי הזה. האם מישהו נעדר מהבית? מחלה? מעבר דירה? כניסה למסגרת? וכו'.
במידה וזו התנהגות חדשה כמו שהיא הגיעה היא יכולה להיעלם. חשוב מאוד לזהות את הסיבה ובמידה ואת לא יודעת את הסיבה לתת לו את המענה שהוא צריך עכשיו כי עובר עליו משהו. לאט לאט, כשתראי שהוא בוכה פחות, את יכולה לחזור להרגלים הקודמים.
אני לא חושבת שהסיבה היא שעמום ממשחקים אלא איזהו צורך נפשי יותר.
אני מקווה שקצת עזרתי וזה יחלוף בקרוב.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקש המלצה למדריכת ליווי התפתחותי באפרת27/12/2009
איזור חיפה.
בתי בת 10.5 חודשים זוחלת גחון יפה מרימה טוסיק מדי פעם לעמית 6 אך נראה לי שהידיים קצת חלשות (לא מיישרת יחד עם הישבן)
בנוסף אינה מתיישבת לבד (כמעט..)
נא המלצתכן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאפרת
דבי גרוס דולב27/12/2009הי אפרת
אני לא מכירה מדריכות באזור זה אבל אשמל לעזור לך, אני עובדת בכל חלקי הארץ.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכהלהתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה ושבועמירי27/12/2009
שלום רב !
הבן שלי בן שנה ושבוע ובדרך כלל ילד רגוע אבל בשבועיים האחרונים רוצה ידיים 24 שעות באופן שאפילו לא יכולה לגשת לשירותים,אפילו שזה מצחיק.
גם שהוא נרדם במיטה שלו בצהריים אחרי 10 דק' בוכה ורוצה לישון על הידיים.
זה בלתי נסבל ויש לי כאבים בגב ובאגן שאני כבר לא מסוגלת להרים אותו.
אומנם הוא יודע לעמוד ולהחזיק בדברים אבל רק לשניות ואז רץ ישר לכפות רגליים שלי שאני ירים אותו.
אם אני לא מרימה אותו הוא פורץ בבכי ולא עוזב לי את הרגליים חשבתי לשים אותו מדי פעם בהליכון אבל גם שם הוא לא מחזיק יותר מ-10 דק' לשחק עם עצמו הוא לא יכול מעבר לכמה דק' וגם שאני משחקת איתו זה לא מספיק לו.
אני נואשת ומחפשת פיתרון.
תודה מראש מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניתי, ראי למעלה
אורנה עטאר28/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת חודש, מתיאפרת27/12/2009
שלום,
יש לי תינוקת בת חודש, כרגע היא אוכלת, ישינה ובבקרים שומעת מוסיקה ומסכלת על המגן מיטה שחור לבן אדום.
באיזה גיל אני יכולה להתחיל לשחק איתה, לשים אותה בטרמפולינה/ אוניברסיטה/ מובייל למיטה וכו'
פשוט ברוב הספרים רשום שלא להעמיס על התינוק.
אני אשמח לקבל מידע בנושא.
תודה,
אפרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאפרת
אורנה עטאר28/12/2009אפרת שלום,
בגיל חודש אני ממליצה להכיר לה שהייה על הבטן (מקווה שהיא כבר מכירה), על הצדדים!, ועל הגב.
תמיד רצוי לא להעמיס בגירויים ולכן תמיד תשימי לב שאת חושפת אותה כל פעם למשהו אחד ולא להמון גירויים יחדיו.
את כבר יכולה לשים אותה בטרמפולינה או לשים לה מובייל, הראייה שלה תתפתח עםם הזמן והיא תוכל לראות יותר טוב את הדברים.
לגבי טרמפולינה - אני ממליצה להמעיט ואולי לא להשתמש בה כלל. טרמפולינה היא משטח מוטה שאינו מאפשר איזון בין השרירים וגורם לתינוקות למתח שרירי מיותר בבטן שמקשה עליהם את השהייה על הבטן ולרוב משפיע גם על דפוסי התנועה שלהם (לא לטובה) ולכן כמה שאת יכולה להמעיט - יותר טוב בשבילה!
מה שאת לא מתארת כאן אלו חוויות של תנועה וחוויות של מגע. תינוק צריך את החוויות האלו בכדי להתפתח באופן תקין ואני ממליצה לך לשאת אותה על גופך (בנתיים קרוב) ולתת לה תנועה במרחב, לשנות את תנוחות האחיזה שאת אוחזת אותה, להקפיד על סימטריה באחיזה, בנוסף תני לה כל מיני סוגי מגע - מגע מלטף, לחיצות, שפשופים, טפיחות בכל הגוף. מגע עוזר להם ללמוד את סכימת הגוף שלהם שאינה ידועה להם בגיל הזה וכמובן משדר בטחון לתינוק.
רצוי לשאת אותה בתנוחת ערסול כמה שיותר בכדי להוריד מתח משרירי הבטן (עוזר לגזים), הבאת ידיים לקו האמצע, הארכת שרירי הגב, כל אלו יטיבו עם ההתפתחות שלה!
נשיאה במנשא בד בתנוחת ערסול מאוד מומלצת בגילאים האלו.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על הבטןרחלי27/12/2009
בני הבכור כמעט בן 4 חודשים (עוד שבוע). לא נהנה במיוחד לשכב על הבטן. התהפך פעם וחצי מהבטן לגב לפני שבוע ומאז כלום (נראה לי שזה היה ב"פוקס"). שמתי לב לאחרונה שהוא כשהוא על הבטן הוא לא מצליח להשאיר את הידיים מולו ומיד פורש ידיים לצדדים. לפני כחודש המצב היה יותר טוב וכאילו יש נסיגה. אני משתדלת להשכיב על הבטן, על החזה שלי ועוד. מה המשמעות של שכיבה כזו וכיצד ניתן לשפר את השכיבה על הבטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרחלי
אורנה עטאר28/12/2009רחלי שלום,
את מתארת כאן קושי מאוד גדול להיות על הבטן. פרישת הידיים לצדדים היא חלק מהקושי והסיבה לכך היא שהות ממושכת על הגב שגרמה לו למתח שרירי בבית החזה וקיצור של זוקפי הגב שאינם מאפשרים לו לשכב כעת בנינוחות על הבטן.
שכיבה על הבטן הינה הכרחית בכדי להתפתח באופן תקין ולממש את שלבי ההתפתחות הבאים, התהפכות, זחילה, התיישבות וכו'.
בכדי לשפר שכיבה על הבטן צריך לעבוד איתו יום יום בכדי להגיע לתוצאות. אני אתן לך כמה תרגילים שאני מקווה שיביאו לשינוי. במידה ותראי כי אין שיפור אני ממליצה לגשת למדריכה להתפתחות תינוקות, שם תקבלי מגוון של תרגילים, יראו לך בדיוק איך לבצעם ויעקבו אחר השיפור.
תרגילים:
שפור שכיבה על הבטן:
1. להשכיב על הגב ,הרימי את הרגליים לכוון הפנים וחזרה. חזרי על התנועה מס' פעמים. יש לראות שהאגן מתרומם והגב מתעגל.
2. הרימי את האגן, הניחי יד מתחת לישבן.ביד אחת אחזי את הרגליים ובשנייה גלגלי את האגן לכוון הראש. חזרי על התנועה מס' פעמים.
3. הגביהי את האגן על הרגל שלך. טפיחות קלות על החזה.על מנת להוריד מתח שרירי מיותר.
4. על הגב. ישרי רגל אחת וכופפי את השנייה. גלגלי את התינוק אל הצד של הרגל הישרה. הגיעי אל הצד וחזרה לגב. חזרי על התנועה מס' פעמים, לשני הצדדים.
5. לשהות על שני הצדדים.
6. המשיכי לגלגל עד אל הבטן. ניתן לשלב טפיחות על השכמות והכתפיים, הדהוד של הקול לתוך השכמות והגב.
בנוסף - האם הוא מכיר את תנוחת הערסול? תנסי לערסל אותו כמה שיותר (עם תנועה, במידה והוא לא מכיר הוא יתנגד בהתחלה וכל פעם תנסי יותר ויותר לערסלו) - התנוחה הזו גם מאריכה את זוקפי הגב וגם מביאה את הידיים לקו האמצע (שעכשיו ן פרושות לצדדים אצלו) ועוזרות לו אח"כ להשען על המרפקים על הבטן.
תנסי כמה שיותר את התרגילים ותעדכני אותי בשיפור.
אני כאן בשבילך.
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסת קורנפלוראמא לאורי27/12/2009
בני בן 3 חודשים נולד במשקל 2180 אוכל כל שעתיים כ60 מיל ולפעמים כל 3 שעות 100מיל
שאלתי היא האם ניתן להוסיף לפחות ללילה דייסת קורנפלור ע"מ שיוכל לישון טוב יותר ולהיות רגוע שכן אוטוטו נגמרת חופשת הלידה ולקום כל שעתיים זה נורא קשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאמא לאורי
דבי גרוס דולב27/12/2009הי אמא לאורי
אני מ לא ממש עוסקת בתחום תזונת התינוקות אבל חשוב לדעת שדייסת קורנפלור, מטרתה היא ל מאל בלבד וערכיה התזונתיים הם לא גבוהים במיחוד. לגיטימי שתינוק בגיל זה יתעורר מספר פעמים בלילה ועם הזמן יתחיל הדבר להתאזן.
לגבי פרטים נוספים על תזונה, נסי בפורום תזונת תינוקות
בברכה
דבי גרוס דולב
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבוי! השוואות!נועה27/12/2009
היום לקחתי פעם ראשונה את בני בן השבעה חודשים למשפחתון. אני יודעת שאסור לעשות השוואות אבל ראיתי בני גילו עם יכולות שאין לו : בת חצי שנה שמאכילה את עצמה עם בקבוק, בת שבעה חודשים שיושבת עצמאית זקופה ויציבה. ובת שמונה וחצי חודשים שמשלבת הברות ועושה בי בי. בני מתחיל לזחול על שש, מנסה להתישב דרך הצד, עיצורים אינו משמיע כלל. האם הוא אמור לעשות את כל הדברים האלו? יכול להיות שבנות מתפתחות מהר מבנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנועה
דבי גרוס דולב27/12/2009הי נועה
נכון, אבוי השוואות..
יש סברה שטוענת שבנות מתפתחותמהר יותר מבנים מבחינה מוטורית אבל אין על זה מחקר, ככל שידוע לי.
בנך נמצא במקום התפתחותי יפה מאוד ואף מתקדם. התפתחות הדיבור היא הדרגתית ואינדיוידואלית ואין שום מקום לדאגה.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכהלהתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה , בן שנה וארבעהקארין26/12/2009
בני המקסים בן 15.5 חוד', ילד פעיל מאוד , לפני חודש החל לעשות את צעדיו הראשונים, כיום הולך ברחבי כל הבית בצורה יציבה וזקופה ( שותה תוך כדי הליכה , רוקד בעמידה וכולי...) , ממש רץ , אולם מה שמטריד אותי שאינו נעמד בכוחות עצמו אלא בעזרת רהיט / קיר / כסא ומתחיל ללכת , במידה ונופל אינו מתרומם בכוחות עצמו אלא זוחל עד לרהיט כלשהו מתרומם וחוזר ללכת.
אציין כי אינו זוחל בכלל כעת אלא במקרה שנופל ומעוניין להגיע לנקודה בה יוכל לעמוד.
התפתחותו עד כה הייתה תקינה אך מעט בעיכוב ( התהפכויות 6 חוד' , זחילת גחון 9 חוד' , זחילה על שש 10.5 חוד' עמידה בעזרת רהיטים 11 חוד' וכעת הליכה שנה וחודשיים ).
אשמח לעצתכם כיצד ומה עליי לעשות.
בברכת שבוע טוב .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה
שירי קאשי27/12/2009הי קארין,
קצב ההתפתחות של בנך אכן היתה איטית יותר באופן עיקבי בכל השלבים. אינני יודעת האם יש גורם מעכב או שזהו קצב התפתחות הטבעי. ייתכן מצב של טונוס נמוך שהביא לקצב איטי יותר, אך גם ייתכן שהכל תקין ופשוט זהו הקצב שלו. כיוון שמהכתוב אני לא יכולה לדעת האם יש גורם מוטורי מעכב, הרי שקשה לי לתת תשובה חד משמעית. באופן כללי, כאשר תינוק מתקשה להעמד לבד, זה יכול לנבוע קושי שלו בכפיפה ויישור של הרגליים, מחוסר שיווי משקל, מחולשה ברגליים, חוסר בטחון ועוד. ניתן על ידי ריקוד "עוגה עוגה" ללמדו להתכופף ולהזדקף על ידי כיפוף הברכיים. תרגיל זה טוב גם לחיזוק השרירים. על מנת לפתח את מערכת שיווי המשקל יש להניע אותו במרחב (הנפות, גילגולים, נדנדה וכדומה). אם אינך מצליחה להגיע לתוצאות בכוחות עצמך אני ממליצה לקבוע אבחון ושיעור פרטי.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
קארין27/12/2009היי שירי
תודה על התשובה, שכחתי לציין כי בגיל 9 חוד' בני היה באבחון אצל פיז' מכייון שעדיין לא זחל או ישב ולדבריה טונוס תקין ואין גורם פיזי לא תקין , לדבריה מעט איטי מאופיו וכי מדביק את הפערים בדרכו שלו.
דבר נוסף הוא שבעבר לפני שהתחיל ללכת ניסה להעמד לבד ע"י העמדות על 4 (עמידת דב) ונראה היה כי כמעט מצליח אך מהרגע שהבין כי ביכולתו ללכת אינו מנסה שוב להעימד.
האם בנוסף למשחק עוגה עוגה יש דבר נוסף שאני יכולה לעשות? והאם אתם עובדים באיזור הערבה ואילת?
תודה מראש
קארין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי28/12/2009הי קארין,
את יכולה גם בזמן העמידה להגיש לה בועת סבון מלמטה כך שתכופף ברכיים על מנת להגיע אליה אך לא תתישב לגמרי, ולאחר מכן מלמעלה על מנת להזדקף. תרגול של כיפוף ויישור הברכיים יתרום להתקדמות שלה.
לצערי אינני יודעת על מדריכה באזורך. אם ההסברים אינם מספיק ברורים, את מוזמנת ליצור איתי קשר טלפוני ואני אנסה להסביר מעט יותר.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדריכה באזור אילת והערבה
אורנה עטאר28/12/2009הי קארין,
אני מכירה מדריכה במושב צופר.
במידה וזה קרוב אליך תוכלי ליצור איתי קשר בטלפון 054-4366399.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדריכה באיזור אילת והערבה
נגה לבני29/12/2009היי קארין
אני מדריכה להתפתחות תינוקות בשיטת צעד ראשון ועובדת באיזור אילת והערבה.
אשמח לעזור
נגה לבני- 052-3666666* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילת גחוןרחלי26/12/2009
שלום,
בני בן 7 חוד', זוחל על גחונו כבר כמעט חודש וחצי.
אינני רואה "התקדמות" כלשהי. מתי אמור לעלות על ברכיו?
כמו כן, מידי פעם בעת משחק משותף אני מושיבה אותו למס' דקות עם תמיכה שלי וכנ"ל גם כשאוכל, בכסא האוכל, האם תקין?
תודה על תשומת הלב,
רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גחון
שירי קאשי27/12/2009הי רחלי,
מבחינת קצב ההתקדמות של בנך הוא במקום טוב. זחילת השש יכולה כבר להתפתח אבל גם אם זה יקח עוד חודש-חודשיים זה בסדר. כאשת מקצוע, למרות שתינוק עומד בזמנים, אני יכולה לעיתים לצפות עיכוב שעלול לבוא בהמשך ובמקרה כזה יש לטפל עוד לפני שיש בפועל עיכוב. מבחינתך כרגע, כיוון שהוא עומד בזמנים לפי הספר, עליך רק לשים לב שההתפתחות עד כה היא תקינה ואז כל מה שנותר הוא לתת לזמן לעשות את שלו. שימי לב שזחילת הגחון שלו אכן מאורגנת, סימטרית, ההתהפכויות שלו סימטריות ולכל הכיוונים, שהוא יודע לנתק יד בשכיבה על הבטן, להעביר משקל מיד ליד בשהיה על הבטן ובחודש הקרוב לפחות שיתחיל להתרומם על שש (לא חייב עדיין לזחול אלא רק להראות התקדמות לכיוון זחילת שש). יש עוד דקויות רבות שניתן לבדוק על ידי אבחון מקצועי, אבל אם כל הפרמטרים העיקריים הללו תקינים אז סביר להניח כי הכל בסדר. הוא כרגע מטמיע את שלב זחילת הגחון, וזחילת השש בוא תבוא.
מבחינת הישיבה, עדיף בשלב זה לא להושיבו עדיין. חשוב לתת לשלבים להתהוות באופן טבעי. תינוק שמושיבים אותו לפני הזמן עלול להתעכב בשלב הזחילה (ואפילו לדלג עליו) וכן להתעכב בלימוד ההתישבות העצמאית. לצורך אוכל אם יש כסא אוכל שניתן להטות אותו אחורה לחצי שכיבה, או טרמפולינה אז עדיף. אם אין ברירה אז רק לצורך האוכל להושיב לזמן קצוב ולאחר הארוחה להשכיב שוב על משטח ישר.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי מתרגלים לידיים?עליזה25/12/2009
באיזה גיל תינוק מתרגל לידיים?
כולם מפחידים אותי שהילדה תהיה מפונקת ותרצה כל הזמן ידיים.
אבל היא בת חודש וחצי ואי אפשר למנוע ממנה זאת כשהיא בוכה.
מתי היא תתרגל לזה?
ואיך אפשר למנוע את התלות הזאת ובאיזה גיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למלי
דבי גרוס דולב25/12/2009הי מלי
אני איני מאמינה במושג "להתרגל לידיים" ,בטח ובטח שלא בגיל כ"כ צעיר בו תינוק באמת זקוק להרבה קירבה והחזקה על הידיים. גם בהמשך תינוק זקוק לזה והשאלה אם יתרגל לכך אינה רלוונטית מפני שמדובר בצורך של התינוק, בדיוק כמו הצורך באוכל, מגע, חום ואהבה.
אני באמת מאמינה שאם אנו עונים על צרכים בסיסיים אלה של התינוק כשהם צריכים אותם,
כשיגדלו ידעו מתי להרפות מתוך המקום שכל צרכיהם נענו.
אז חבקי את ביתך התינוקת
, החזיקי אותה על ידיייך ובכך תיהי בטוחה שאת נותנת לה כל מה שהיא צריכה.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק לא מגיבציפי25/12/2009
הנכד שלי בן חודשיים, הוא אינו מגיב כשפונים אליו, אינו יוצר קשר עין.
האם זה בסדר? הוא ניזון מתחליף חלב optimil.
סבתא מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לציפי
דבי גרוס דולב25/12/2009הי ציפי
קשה לי להגיד בבטחון אם זה בסדר או לא מפני שיש כל מיני מצבים של תגובה, יתכן ונכדך עדיין לא מגיב ושזה יגיע בקרוב. אבל בכל מקרה שלא בטוחים וכשיש מקום לדאגה, כדאי להתיעץ עם רופא הילדים שיראה ויאבחן ממקום של הסתכלות על התינוק ולא כך, מרחוק.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן 8 חודשיםסיגל24/12/2009
שלום.
בני נועם בן 8 חודשים ואשמח לקבל מספר תגובות/הצעות/ייעוץ לגבי התפתחותו.
בגיל 6.5 חודשים הוא עמד לראשונה בלול ומאז הוא כבר עומד בכל הזדמנות שיש לו, הולך מסביב לשולחן, עוזב יד אחת, לפעמים נשען על הבטן ועוזב 2 ידיים וכן יודע לרדת לישיבה בעדינות.
כאשר הוא עומד הרבה פעמים הוא עומד על קצות האצבעות ומידי פעם יורד לעמידה על כל כף הרגל. לעיתים הוא עומד על האצבעות הפוך (כלומר כאשר האצבעות מקופלות והוא עומד על גב האצבעות), כנראה שזה לא כואב לו כי הוא לא מתלונן על כך. אני ישר מסדרת לו את כפות הרגליים.
האם מצב כזה הוא תקין?
האם יש קשר לעובדה שהוא לא זחל על הגחון אלא ישר עלה על 6?(מהרגע שהבין שהוא יכול לעלות על 6 הוא עשה "רוקינג" ולא זחל על הבטן).
האם חוסר הזחילה על הבטן עלולה לפגוע לו בהתפתחות?
בנוסף, רק לפני יומיים החלו לצאת לו השיניים הקדמיות התחתונות. האם יש צורך לשנות את האוכל שהוא אוכל היום?
האם התפריט הנ"ל עונה על הצרכים של תינוק בן 8 חודשים:
6-7 בבוקר אוכל מטרנה.
10 בבוקר אוכל פירות מרוסקים.
14 בצהריים אוכל מרק ירקות מרוסק עם קציצות עוף/הודו מרוסק הכל יחד בעיסה אחת מעורבבת (האם יש צורך להפריד לסוגי מאכלים?)
16-17 אחה"צ אוכל מטרנה.
20 בערב מתקלח אוכל מטרנה והולך לישון עד הבוקר.
מצטערת על עומס השאלות, מקווה שתוכלו לעזור לי
תודה- סיגל ונועם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לסיגל
אורנה עטאר24/12/2009סיגל שלום,
את מתארת כאן התפתחות מאוד מהירה של בנך. תינוקות רבים מתחילים לעמוד בגיל מוקדם מתוך סקרנות והרצון להזדקפות, אך מערכת השרירים והשלד שלו ובנוסף מערכת שיווי המשקל שלו עדיין לא מוכנה לשלב הזה. דברים תומכים לכך תוכלי לראות בפיסוק הרחב בו הוא עומד (מהתמונה) הוא בוחר בסיס רחב לעמידה מאחר והוא צריך עוגן בעמידה. חוסר הארגון בכף הרגל (עמידה על קצות האצבעות, עמידה על גב הבהונות) הם גם נובעים מחוסר יכולת להיות במצב הזה כרגע. לעיתים עמידה על קצות האצבעות קשורה גם לזקיפת יתר בגב וההזדקפות המוקדמת שלו ייתכן והיא בגלל שיש לו זקיפת יתר בגב. האם הוא אהב לשכב על הבטן? שהה על הגב?
יש תינוקות שמדלגים על זחילת גחון, אך מה שחשוב לראות זה שהוא רכש את המרכיבים התנועתיים הדרושים לזחילת גחון גם אם דילג עליה.
מה שחשוב לי עכשיו שתנסי לא להעמיד אותו יותר ולתת לו את הזמן. הוא בן 8 חודשים וזה מאוד מוקדם. הוא צריך לבסס את מערכת שיווי המשקל שלו ולשכלל את הזחילה שלו בכדי להגיע עוד חודשיים עד ארבעה חודשים מהיום לעמידה יציבה ובטוחה.
לגבי האוכל - אני לא אוכל ליעץ לך ותוכלי לפנות לפורות תזונת תינוקות.
תרגילים מומלצים:
- שבי על קצה של כסא ושימי אותו על רגל אחת שלך בקצה הרגל, החזיקי באגן והקפיצי אותו כך שהוא לומד לאזן את עצמו על הרגל שלך.
- תני לו לזחול על שיפועים כמו מגלשה.
- אתגרי אותו בזחילה במשטחים שונים כמו לעבור מכשולים וכו'.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכת ברכייםשי24/12/2009
ביתי בת שנה וארבעה חודשים, כבר כמה שבועות הולכת עד 10-15 צעדים מדי פעם, אבל מעדיפה ללכת הליכת ברכיים כאשר הגב זקוף. היא מתקדמת די מהר בהליכה זו כאשר היא מיישרת כל פעם רגל אחת לפנים כדי להתקדם. הילדה עברה את כל שלבי ההתפתחות עד כה לפי הספר. האם סוג התקדמות זה מוכר? האם יש דרך להקנות לה בטחון בהליכה רגילה? בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשי
אורנה עטאר24/12/2009אם היא הולכת על הברכיים משמע שהיא עדיין לא הולכת. האם היא גם הולכת על כפות הרגליים או רק על הברכיים?
במידה והיא עדיין לא הולכת הליכה רגילה ובוחרת הליכת ברכיים זה מכיוון שבהליכה הזו יש בסיס יותר רחב והיא עדיין חוששת לעבור לכפות הרגליים. יש לבסס אצלה את מערכת שיווי המשקל בכדי שתבחר בהליכה ולא בהתקדמות על הברכיים.
תרגילים לשכלול מערכת שיווי המשקל שלה:
את יכולה לתרגל איתה הוצאות משיווי משקל, לזרוק עליה כרית (כמשחק) ולראות איך היא מאזנת את עצמה.
לשאת אותה על הכתפים - להחזיק אותה רק באיזור האגן (ואפילו רק ברגליים) ולראות אם היא יכולה לאזן את עצמה על הכתפיים.
להניע כל דבר שהיא נתמכת עליו כמו כסא, שולחן, להפוך את העולם שלה לעולם מתנדנד. כל אלו יסייעו בהבשלת מערכת שיווי המשקל לקראת הליכה.
במידה ותראי שהיא עדיין בוחרת להמשיך על הברכיים יש צורך לאבחן יותר לעמוק את ההיסטוריה ההתפתחותית שלה ולראות אם יש סיבה לקושי לעבור לכפות הרגליים. את מתארת התפתחות תקינה אך הסבירות לכך נמוכה.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת חצי שנהשרון יוסף24/12/2009
שלום,
בתי בת החצי שנה מתהפכת מבטן לגב (ל-2 הכיוונים) בחופשיות, אך מגב לבטן התהפכה אולי פעמיים ובטעות. אם אני מעודדת אותה - מצליבה רגל וקצת דוחפת אותה לצד אז היא משלימה לבד את ההתהפכות אל הבטן. בשכיבה על הבטן היא נינוחה ומרימה ראש יפה.
כמו כן היא לעיתים מרימה ישבן בשכיבה על הבטן ומרימה אגן בשכיבה על הגב.
כשהיא יושבת בזוית (למשל עלי, או בעגלה) היא מזדקפת, אך משכיבה על הגב אינה מנסה להתרומם - האחות בטיפת חלב אחזה בכפות ידיה ומשכה אך התינוקת לא ניסתה להתרומם.
לכן אחות טיפת חלב אמרה לי להושיב אותה בעגלה, בזוית כמו של סלקל (עד עכשיו היתה רק בשכיבה). שאלותי הם:
1.האם אכן מומלץ להושיבה בעגלה, שכן עדיין אינה יושבת עצמאית?
2. מה שלבי ההתפתחות הבאים? ואילו תרגילים מומלצים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשרון
אורנה עטאר24/12/2009שרון שלום,
לשאלותייך:
1. לא כדאי להושיב אותה בשיפוע. זה מצוין שהיא בשכיבה. היא אמורה להתיישב לבד כשתעלה על 6 ותקח את האגן אחורנית לישיבה וזה בסדר גמור שהיא עדיין לא יושבת. ממה שידוע לי הבדיקה הזו בטיפת חלב מטרתה לבדוק את החזקת הראש בגילאים השונים. אין לתרגל את הבדיקה הזו בבית אלא להשאיר אותה לרופאים ואחיות.
2. שלבי ההתפתחות הבאים הם התהפכות גב -בטן ולאחר מכן זחילת גחון, זחילה על 6, התיישבות וכו'.
אתן לך תרגיל להתהפכות מגב לבטן:
1. השכיבי אותה על הגב.
2. עגלי את הרגליים לכיון בית החזה כמה פעמים
3. החזיקי ידיים ורגליים ביחד והניעי אותם מצד לצד.
4. הניעי רק יד ורגל באותו צד של הגוף לצד השני של הגוף וחזרה..
5. כשאת מגיעה לצד - הישארי בצד ועשי עם היד והרגל "טוק טוק טוק" על המזרון. תראי אם היא משלימה את ההתהפכות. את יכולה גם לשלב גירוי בצד בכדי לעודד אותה להתהפך.
הכל גם לצד השני.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוקשות בגבליאת24/12/2009
שלום בני בן חצי שנה. מלידה הוא מאוד נוקשה בגב ומעגל אותו כלפי חוץ. הוא גם ממש מגיל קטן מרים גבוה את החזה כשהוא על הבטן. הוא תמיד היה מאוד מתוח וקפוץ. ניגשתי איתו מספר פעמים לרופא משפחה והוא אמר שיש לו טונוס גבוה, אבל בגבול הנורמה ולא דורש טיפול או פיזיוטרפיה. אני לבד ראיתי תרגילים באינטרנט ועשיתי לו. יש שיפור משמעותי בשחרור הכפות ידיים אבל הוא עדיין מעגל את הגב. כעת הוא מתהפך רק מהבטן לגב ותמיד לכיוון אחד בלבד. מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לליאת
אורנה עטאר24/12/2009ליאת שלום,
טונוס גבוה, אפילו מעט כדאי לתת לו מענה והתייחסות ולעשות הכל בכדי לאזן את טונוס השרירים וזאת מאחר ואת כבר רואה שהוא משפיע על ההתפתחות של בנך.
מאחר והוא בן חצי שנה חלק מהם היו כבר יותר קשים לביצוע בלי הנחייה של מדריכה להתפתחות תינוקות.
ההקשתה הזו בגב נגרמת בגלל קיצור של זוקפי הגב וחשוב מאוד ללמד אותו להאריך את השרירים האלו בכדי להגיע לאיכויות תנועה טובות.
זקיפת היתר בגב ייתכן ותשפיע על שלבי ההתפתחות הבאים ולכן תשקלי מפגש עם מדריכה בכדי לקבל כלים איך לשפר את התנועתיות שלו ולהוביל אותו למקום אחר התפתחותית.
תעדכני אותי מה את חושבת על זה.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון
רינ ת26/12/2009אתמול הלכתי שוב לרופא ילדים והוא הביא לי הפניה למרכז להתפתחות הילד. הוא ייעץ לי קודם לקבל שם אבחון של נוירולוג ולגבי פיזיוטרפיה אני אוכל בהמשך לבחור אם לעשות את זה פרטי (צעד ראשון) או שם. אשמח לשמוע מה דעתך??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)