פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שלושה חודשים ושבוע
    שירה
    18/01/2010

ביתי בת שלושה וחצי חודשים עוד מעט שאני מניחה אותה באוניברסיטה היא מושיטה ידיים שאני מניחה לי חפץ במרכז היא מושיטה יד לאחוז בחפץ ביד אחת יותר מהשניה ואני תמיד מנסה לגרות גם את היד השניה היא עוקבת אחרי לכל מקום בטווח הראיה שלה היא מחייכת שהיא רואה אותי או אחרים מבני המשפחה שהיא על הבטן היא מרימה ראש אחרי 3 דקות מתעייפת עוקבת אחרי צעצועים השאלה שלי לגבי שפה היא השמיעה בעבר קולות כמו ארים אקים וכד' יותר , היום גם אך פחות יש לי ממה לדאוג והאם כל מה שתיארתי נורמלי להתפתחות שלה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת שלושה חודשים ושבוע

הוספת תגובה

• תגובה לסיגל

אורנה עטאר
    19/01/2010

סיגל שלום
    את מתארת התפתחות נורמלית. נסי לגרות את היד השנייה ע"י מגע עמוק בה, ע"י מגע של צעצוע בה ולהראות לה ולחכות שהיא תושיט את היד הזו. אני רוצה לראות סימטריה בשימוש בידיים בגיל הזה וחשוב שתעקבי אחרי זה.
    תקפידי לשים אותה כמה שיותר על הבטן בכדי שכל יום תשהה יותר זמן על הבטן ותרים ראש. הייתי רוצה שהיא תרים יותר זמן ראש על הבטן וזה יקרה אם היא תשהה יותר ויותר על הבטן.
    לגבי השמעת קולות - זה עדיין מוקדם לבחון השמעת קולות. סביב גיל 6 חודשים אני רוצה שהיא תתחיל לקשקש. במידה ותהיה מודאגת סביב גיל חצי שנה. אני כאן בשבילך.

בברכה,
    אורנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שלושה חודשים וחצי

שירה
    19/01/2010

שאלתי למה זה חשוב כל כך הסימטריה ואלו השלכות יש לכך ? יש לציין שחודשיים אחרי לידה ביקרתי בטיפת חלב והרופאה אמרה שצד ימין שלה יותר חזק כלומר מפנה יותר את ראשה לצד ימין וצריך לגרות את צד שמאל ואם תהייה בעיה בהמך נפנה לפיזיוטרפיה האמת בעקבות זה העברתי את הגירויים לצד שמאל ואני משתדלת שהיא תהייה כמה שיותר על הבטן ואני במעקב בטיפת חלב הייתי לפני שבוע וחצי והאחות טוענת שכרגע היא לא רואה צורך בפיזיוטרפיה כלומר לבנתיים יש שיפור ושאני ימשיך לעשות איתה עבודה בבית האם יש לזה קשר כי דווקא היד שהיא תמיד מושיטה זו יד שמאל האם יש קשר ליד האם יש ממה לדאוג האמת שאני באמת משתדלת כמה שיותר לעבוד איתה? האם כדאי לפנות לרופא אורטופד שיבדוק אותה ואם צריך טיפול שיפנה אותי כי אני לא רוצה לבזבז זמן יקר אם צריך טיפול ? כי הרופאה בטיפת חלב ממש בדקה אותה ואילו האחות רק מסתכלת על הרמת הראש יש לציין שהיום היא מפנה יפה את ראשה לשמאל יותר מבעבר אודה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שלושה וחצי חודשים

שירה
    19/01/2010

אודה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שלושה חודשיים וחצי

שירה
    21/01/2010

עוד שאלה קטנה אני מדברת איתה המון בשפה שלה ארים אקים וכדומה שפת תינוקות ומחכה לתגובה ממנה ואכן היא מפיקה צלילים מסוימים מפיה אך הרבה היא פותחת את הפה כאילו להגיד משהו ולא יוצא צליל זה תקין כלומר היא מוציאה צלילים מפיה אך מעט יש לציין שבשבוע האחרון היא עם אנלציות ומקוררת ולא מרגישה כל כך טוב זה יכול להשפיע ? והאם זה תקין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לסיגל

אורנה עטאר
    21/01/2010

סיגל שלום,
    לגבי השמעת הקולות עניתי לך בתגובה הראשונה.

חשוב מאוד שתקפידי על סימטריה בכל ההתנהלות עם בתך ולמה זה חשוב? חוסר סימטריה בגוף לרוב ימשיך איתה הלאה בשלבים ההתפתחותיים הבאים. תלוי בחומרה של הא-סימטריה. במקרה של בתך, במידה ואחות טיפת החלב לא רואה את הא-סימטריה אני חושבת שאת יכולה להירגע.
    מה שחשוב שתקפידי לעשות איתה הכל סימטרי ולראות שהיא עושה הכל סימטרי.
    לדוגמא:
    - להשכיב אןתה על הצדדים ולראות שנוח לה על שני הצדדים.
    - להאכיל אותה בהחזקה פעם ימין ופעם שמאל.
    - לראות באמת שהיא מניעה את הראש על הבטן ועל הגב 180 מעלות בלי קושי לצד מסויים.
    - בעתיד לראות שהיא מתהפכת לשני הצדדים ואין לה העדפה. וכו'.

במידה ותראי העדפה של צד מסויים את מוזמנת לחזור אליי. אז אולי יהיה צורך שמדריכת התפתחות תינוקות תראה אותה ותתן לך תרגילים לעבוד על הא-סימטריה.
    בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עומדת אך לא יושבת
    דנה
    18/01/2010

שלום,
    קטנטונת שלי כמעט בת 7 חודשים. החלה להתהפך לשני בכיוונים בגיל 4 חודשים ובמקביל לזחון גחון(אך לא זחילה מסודרת , שולחת 2 ידיים קדימה ומושכת את עצמה) מגיל 5 חודשים עומדת על 6 ומתנדנדת. בימים האחרונים החלה להעמד על הרגליים עם תמיכה של שולחן ועושה סימנים של תחילת זחילה על 6. שאלתי היא, האם זה נורמלי שעדיין לא יושבת? כשהיא רוצה לרדת מעמידה לא יודעת איך מסתכלת מסביב ובסוף מתרסקת...
    איך אפשר לעודד אותה לישיבה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עומדת אך לא יושבת

הוספת תגובה

• תגובה לדנה

אורנה עטאר
    19/01/2010

דנה שלום,
    בתך היא קצת מהממהרות....
    בשלב הזה אני רוצה שהיא פחות תעמד ויותר תזחל. זה בסדר שעדיין אינה למדה להתיישב לבד. לרוב תינוקות לומדים להתיישב ע"י עלייה לשש, לקיחת אגן אחורה והתיישבות.
    אני מבינה שהיא מתוסכלת שהיא נעמדת ולא יודעת לרדת. אני ממליצה שאם היא נעמדת עליכם פשוט תורידו אותה לרצפה ע"י ירידה שלכם לרצפה. את יכולה ללמד אותה לרדת ע"י - לשים לה צעעצוע למטה, להחזיק לה את הידיים שלה, לשים את הראש שלך בבית החזה שלה ולהוריד אותה בהדרגה ל-6 (ע"י קיפול של הברכיים שלה).
    תקפידי להרחיק כמה שיותר אפשרויות להיעמד ולתת לה תרגול לזחילה על 6 בכדי שתממש את השלבים ההתפתחותיים בזמן הכרונולוגי שלהם ולא תדלג עליהם.
    בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מים בגיל חודשיים
    אפרת
    18/01/2010

יש לי תינוקת בת חודשיים , שאוכלת סימילק, לאחר כל ארוחה אני משתדלת לתת לה מים ( כ 10-15 cc) , על מנת לשטוף את הפה מהחלב בשביל למנוע פטרייה בפה (שנוצרת מהחלב). . האם זה בסדר???

לקביעת תור
    סגירה
    מים בגיל חודשיים

הוספת תגובה

• תגובה לאפרת

דבי גרוס דולב
    18/01/2010

הי אפרת
    זה אמנם לא מתחום עיסוקנו אבל אני חייבת להודות שמעולם לא שמעתי על המלצה לשטוף את הפה לאחר אכילת פורמולה..ואולי אני לא יודעת..
    בכל מקרה, מומלץ גם לא לתת לתינוק מים לפני גיל חצי שנה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ריבי
    18/01/2010

בוקר טוב
    מאיזה גיל מומלץ להפסיק ברתיחת מים?ובפעולת הסטרליזציה לבקבוקים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תפני את השאלה לפורום תזונת תינוקות

אורנה עטאר
    19/01/2010

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן גיל שלושה וחצי חודשים
    לירון
    17/01/2010

שלום.
    ביתי בת שלושה וחצי חודשים תינוקת מקסימה עירנית וחייכנית.
    ברצוני להתוודות שאני לא מניחה אותה הרבה במצב של שכיבה על הבטן כי לא ידעתי את חשיבות הדבר לעומק ורק לאחר שקראתי כאן שאלות בפורום פשוט נכנסתי ללחץ.(אמא טריה)
    יש לציין שהיא מרימה את הראש במצב שכיבה אבל ממש לזמן קצוב ואני לא שמה אותה כל יום .
    האם עדיין זה לא מאוחר מבחינת הגיל להשכיב אותה מדי יום כמה פעמיים על הבטן
    הכוונה שלי האם זה לא מאוחר מבחינת ההתפתחות ז"א האם היא תתפתח לי בשלב יותר מאוחר מאשר תינוק בגילה שהיה רגיל לשכב כל יום על הבטן .

הוספת תגובה

• תגובה לטל

דבי גרוס דולב
    18/01/2010

הי טל
    שכיבה על הבטן אכן חשובה מאוד להתפתחות התינוק אבל אף פעם לא מאוחר מידי להתחיל בזה. אי השכבה על הבטן עלולה לגרום לקושי לעשות זאת בגיל מתקדם יותר ולעיתים עלולה גם להשפיע על שלבים מאוחרים יותר בשל העובדה שהגב מקבל תבנית תנועתית מתוחה מידי שמקשה על תנועות שונות. יתכן גם שתתחילו להתמיד בהשכבה על הבטן והפער יצטמצם בקלות. אני ממליצה לתרגל את התרגילים המומלצים בפורום זה לשיפור השכיבה על הבטן, לראות אם יש שיפור תוך כשבועיים ואם לא, לחזור אלינו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות תקינה בגיל שלושה חודשים
    שולה
    17/01/2010

שלום. בתי אוטוטו בת שלושה חודשים (עוד כשבוע). היא עברה בדיקת שמיעה מספר ימים לאחר הלידה בביה"ח שיצאה תקינה וגם נבדקה ע"י רופא התפתחות בהיותה בת חודש. סה"כ היא בסדר גמור אבל שמתי לב שלעיתים כשקוראים בשמה או מנסים ללכוד את תשומת ליבה (ע"י שריקה למשל) כשהיא מרוכזת במשהו היא לא מגיבה כלל. אפילו לא מסובבת את הראש. האם זה נורמלי? מתי תינוקות אמורים להתחיל להגיב לכך? ובכלל, אילו דברים היא אמורה להתחיל לעשות מגיל שלושה חדשים מבחינה התפתחותית?

תודה

הוספת תגובה

• תגובה לשולה,

אורנה עטאר
    19/01/2010

שולה שלום,
    זה בסדר שהיא עדיין לא מסובבת ראש כשאת קוראת לה. תגובה לשם קוראית סביב 6 חודשים אז יש לה זמן.
    בגיל שלושה חודשים היא אמורה לשכב על הבטן, צדדים, גב - בלי קושי. להרים ראש יפה על הבטן. חלק מהרפלקסים המולדים נעלמים מהמערכת, לעקוב ולמקד מבט, לחייך, לאהוב לקבל מגע ותנועה.
    בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 11 חודשים
    דנה
    17/01/2010

בני בעוד שבוע בן 11 חודשים, הוא זוחל זחילת שש דילג על זחילת גחון
    לפני כחודש הוא התחיל להייעמד ולפני כמה ימים הוא התחיל לעשות שתי צעדים
    הדבר שמפריע לי זה שהוא עדיין לא מתיישב
    השאלה שלי האם להושיב אותו, אני יודעת מקריאה מרובה בפרום הנ"ל שאתן לא ממליצות להושיב תינוק, אלא לחכות שהוא יישב בכוחות עצמו, אני מאוד מתוסכלת ולא ממש יודעת מה לעשות בנדון
    אתמול ניסיתי להושיב אותו ואני תמכתי בו מאחורה, הוא התיישב יפה והיה יציב ולא ממש היה צריך את תמיכתי מאחוריו, הבעיה התחילה שהוא לא ידע איך לצאת מהמנח הזה, ואז הוא איבד את שיווי המשקל וכמעט נפל לצד, כמובן שהייתי לידו בכדי למנוע זאת..
    מה אני אמורה לעשות בנדון?.. אני ממש אובדת עצות?

לקביעת תור
    סגירה
    בן 11 חודשים

הוספת תגובה

• ?????

דנה
    18/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לדנה

אורנה עטאר
    19/01/2010

דנה שלום,
    את יכולה להתחיל להושיב אותו. כמובן שאת רואה שבשלב הזה הבעיה היא לא להושיב אלא ללמד אותו להכיר להגיע ולצאת מהמנח הזה.
    אני ממליצה להשתמש בכדור פיזיו ולהושיב אותו בישיבת שיכול (רגל אחת מכופפת קדימה ורגל אחת אחורה) ולתת לו תנועה. את תראי שזה יהיה לו מאוד קשה לייצב את עצמו אך זהו תרגיל מעולה ללמד את מערכת שיווי המשקל שלו לאזן במצב ישיבה. תרגלי רגליים לשני הכיוונים והתחילי מרגליים קדימה.
    בנוסף כשאת מושיבה אותו על מזרון תניחי את הידיים שלו קדימה, החזיקי באגן והכווני אותו לעבור לשש מישיבת שיכול על המזרון לזחילה על 6.
    חשוב לתרגל איתו על בסיס יומי.
    במידה ואת רואה שבשבועיים הקרובים תוצאות אני חושבת שיש מקום לגשת לאבחון אצל מדריכה להתפתחות תינוקות בכדי לאבחן את הסיבה למקום ההתפתחותי בו הוא נמצא ולתת לך הדרכה מדוייקת (כי אין כמו מראה עיניים).
    בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק עצבני ולא רגוע
    ענת
    17/01/2010

ערב טוב. בני בן שלושה חודשים. בחודש האחרון הוא הפך להיות ממש לא רגוע ולא שקט. בשעת בכי ועצבים הוא נוהג לשמוט את ראשו לאחור ולמתוח את כל גופו לאחור, עד כדי כך שאני חוששת שהוא יגרום לעצמו נזק בגב. קשה להרגיע אותו ורק אם אני "דוחפת" לו ציצי הוא נרגע, למרות שהוא לא אמור להיות רעב בכלל. אין חוקתיות לתופעה הזו, זה קורה כל הזמן - בוקר וערב ללא סיבה הגיונית (שללנו חיתול רטוב או רעב כי זה קורה גם כשהוא יבש ושבע). מדוע הוא נמתח ככה? האם נתקלתן בתופעה הזו בעבר? מה לעשות?????? תודה מראש ולילה טוב,ענת.

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק עצבני ולא רגוע

הוספת תגובה

• תגובה לענת

אורנה עטאר
    19/01/2010

ענת שלום,
    ייתכן ובנך סובל מאיזה קושי והוא מגיב בצורה הזו בכדי לבטא את הקושי שלו. אני לא יכולה לזהות דרך הפורום את הסיבה להתנהגות הזו. היא מוכרת מתינוקות אחרים אבל יכולה להיגרם מסיבות שונות. ייתכן גזים (כי את אומרת שהנקה מרגיעה אותו), ייתכן איזהו מתח שרירי בגוף (באיזור בית החזה) שגורם לו לזרוק את הגוף אחורה בהחזקה אנכית.
    אני צריכה עוד פרטים. האם הוא סובל מגזים? האם הוא שוכב על הבטן? גב? ספרי לי קצת על ההתפתחות שלו עד היום. כך אוכל לתת לך כלים שיקלו עליו ועלייך.
    בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך...

ענת
    25/01/2010

אורנה שלום ותודה על התשובה.
    בהמשך לתשובתך אספר לך על התפתחות בני עד היום:
    כאמור, הוא בן שלושה וחצי חודשים. הוא חייכן מאוד וערני רוב שעות היום. כשאני מניחה אותו ב"אוניברסיטה" על הגב (או על מזרן פעילות) הוא משתולל וזז עם הידיים והרגליים וכך הוא מגיב בדר"כ לגירויים.הוא "ממלמל" כל מיני הברות כתגובה לשיחה איתו... והוא מתהפך רק בעזרתי ולא לבד (למעט פעמיים ...) הוא שונא לשכב על הבטן אבל אני משתדלת להגיע לחצי שעה (לא ברצף,כמובן) בסה"כ ליום. הוא מרים את הראש יפה מאוד ויציב אבל מתעייף מהר ומתעצבן - צועק ובוכה. הוא ישן על הגב בלבד, על הצד הוא לא "מחזיק מעמד" ומייד חוזר לתנוחת גב.הוא עדיין לא מושיט ידיים לחפצים.לגבי גזים הוא משחרר גזים בעיקר מלמטה..(נפיחות..) אבל לא חושבת שהוא סובל מגזים מאחר ואין בכי על בסיס יומי או בשעות קבועות. הוא יונק ואני מוסיפה לו סימילאק פעם ביום.
    אשמח מאוד אם פרטים אלו יעזרו לך "לאבחן" את הבעיה.
    המון תודה, ענת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לענת

אורנה עטאר
    27/01/2010

הי ענת,
    ככל הנראה יש לבנך זקיפות יתר בזוקפי הגב בגלל שהייה ממושכת על הגב.
    בגיל שלושה וחצי חודשים אני רוצה שבנך ישהה יותר מחצי שעה ביום על הבטן ושהשהייה הזו תהיה נוחה ולא מלווה בהתעייפות מהירה ובכי. אני ממליצה לך לתרגל איתו על בסיס יום יומי את התרגיל שאתן לך בכדי להוריד מתח משרירי בית החזה ולהאריך את זוקפי הגב וזה יעזור לו לשהות על הבטן בנוחות.
    ייתכן ושהיה ממושכת על הגב גורמת לתינוק להיות חשוף לגירוי יתר, הוא לא יכול להוריד ראש (כמו על הבטן) ולנתק את עצמו וייתכן והוא צובר במהלך היום המון חוויות שקשה לו לעכלן וזה מתבטא בכך שהוא עצבני ובוכה.
    תנסי להוריד גירויים, אם את נושאת אותו במנשא רצוי לנסות לערסל אותו (לא יודעת אם הוא מכיר את התנוחה ולפי מה שאת מתארת היא תהיה קשה לו) או לשאת בטן לבטן. לחשוף אותו כל פעם לצעצוע אחד (גם באוניברסיטה).
    תרגיל:
    1. להשכיב על הגב ,הרימי את הרגליים לכוון הפנים וחזרה. חזרי על התנועה מס' פעמים. יש לראות שהאגן מתרומם והגב מתעגל.
    2. הרימי את האגן, הניחי יד מתחת לישבן.ביד אחת אחזי את הרגליים ובשנייה גלגלי את האגן לכוון הראש. חזרי על התנועה מס' פעמים.
    3. הגביהי את האגן על הרגל שלך. טפיחות קלות על החזה.על מנת להוריד מתח שרירי מיותר.
    4. על הגב. ישרי רגל אחת וכופפי את השנייה. גלגלי את התינוק אל הצד של הרגל הישרה. הגיעי אל הצד וחזרה לגב. חזרי על התנועה מס' פעמים, לשני הצדדים.
    5. לשהות על שני הצדדים.
    6. המשיכי לגלגל עד אל הבטן. ניתן לשלב טפיחות על השכמות והכתפיים, הדהוד של הקול לתוך השכמות והגב.

תעדכני אותי עוד שבועיים אם יש שיפור בשהייה על הבטן ובהתנהגותו הכללית.
    בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!!

ענת
    30/01/2010

אורנה ערב טוב, תודה על התשובה וההכוונה. התחלתי ליישם את מה שאמרת לי ואני אכן מקפידה יותר על השכבה על הבטן (בזמן עירות) ופחות גירויים. אעדכן בעוד כשבועיים...תודה רבה ושבוע טוב,ענת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 7 חודש לא מתהפך
    efi
    17/01/2010

שלום רב
    בני חוגג מחר 7 חודשים
    הוא אינו מתפהך אך זוחל זחילת גחון.
    מדובר בתינוק שמנמן למדי הלבוש לא מעט שכבות נוכח מזג האויר.
    שוכב לא מעט על הבטן, אך מתהפך לגב כשמאבד שיווי משקל בגלל כובד הראש או מתהפך לאחר שהראש מוביל ולא נראה כהיפוך רצוני במיוחד.
    נולד ביום הראשון של שבוע 37 בזירוזים
    נולד עם טורטיקוליס קל שכעת כבר לא מובחן
    רעיונות? הצעות? מתי להלחץ?
    זהו ילד שני
    הראשון התפתח במהירות האור ובגיל הזה כבר עמד והלך תוך החזקה.

לקביעת תור
    סגירה
    בן 7 חודש לא מתהפך

הוספת תגובה

• תגובה לאפי

אורנה עטאר
    17/01/2010

אפי שלום,
    בנך נמצא בעיכוב בהתהפכות. אנחנו רוצים לראות התהפכות בין 4-6 חודשים. אין מה להילחץ, יש לתרגל איתו ולכוון אותו להתהפכויות וזה יגיע.
    אני אתן לך שני תרגילים להתהםכות בטן-גב וגב-בטן. תרגלי אותם כמה שיותר במהלך היום. בנוסף מומלץ מאוד לחמם את הבית ולהוריד כמה שיותר שכבות בגדים בכדי שיחוש את גופו טוב יותר וייתכן וייסע בהתהפכויות ובכלל בשלבי ההתפתחות הבאים.
    בטן-גב:
    להשכיב אותו על הבטן, רוכנים מעליו ומכניסים יד אחת מתחת בית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד. לאט לאט להכניס את הזרוע פנימה עד שהוא יניח ראש ולהמשיך את ההתהפכות ולהפגיש יד עם רגל נגדיים. חשוב לעשות את זה באיטיות ולראות שהראש לא נופל. אפשר לשהות קצת על הצד ולתת לו להשלים את הגלגול. לעשות זאת לשני הכיוונים.
    גב-בטן:
    להשכיב אותו על הגב, לעגל את הרגליים לכיוון בית החזה. להפגיש בין כפות הרגליים ולשפשף אחת בשנייה. ניתן להגביה קצת את האגן ע"י הישענות האגן על השוק שלך. לחכות לראות שהוא מחזיק את כפות הרגליים שלו. אח"כ לחזור אל הגב (בלי הרמת אגן) ולאחוז רגליים וידיים (כולם) ביחד ולהניע אותו מצד לצד, עד לצד המזרון. אפשר לעשות "טוק טוק טוק" בצד אחד ולחכות לראות אם הוא משלים את הגלגול. לעשות לשני הצדדים. אפשר לשים לו גירוי בצד שיהיה מעוניין להמשיך אליו.

תעדכני אותי איך הולך ואם יש חדש.
    בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אפי
    17/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי היסטרי
    אביטל
    16/01/2010

הי
    ביתי הקטנה והמדהימה בת 6.5 חודשים
    תמיד היינו מאוד מאוד קשורות אבל לאחרונה היא ממש לא מוכנה לקבל מצב בו מישהו אחר מנסה להרגיע אותה. כשהיא מתעצבנת היא מטה את ראשה וגופה אחורה כשאני מרימה אותה ובוכה בעצבים....כמובן שגם לי היא בוכה במשך היום אבל אצלי היא נרגעת קצת יותר מהר. לעומת זאת אם מיהו אחר שומר עליה (דבר שכמעט ולא קורה כי אני מנסה לחסוך את ההיסטריה)היא בוכה בצרחות שחבל על הזמן!
    זה מתחיל להיות גם לי קצת קשה כי לכל מקום שאני לוקחת אותה אם היא מתחילה להתעייף או להתעצבן היא מתחילה ממש לצרוח וזה מאוד מקשה עלי לצאת להסתובבאיתה ולצאת איתה, אפילו לבתים של אחרים ( של ההורים, של אחי...)
    שבועשעבר יצאנו פעם ראשונה אחרי הלידה למסעדה לשעתייים והורי שמרו עליה והיא צרחה להם המון זמן
    יש לצייןכיהיא איתי בבית (אני לא עובדת)ושהיא הבכורה שלנו
    מה כדאי לעשות בעניין הבכי?
    שאלה נוספת- בעלי חושב שכדאי כבר לשים אותה במסגרת קטנה כלשהי אפילו רק לחצי יום או חצי מהשבוע כדי שאולי היא תתרגל גם לחברה של אחרים
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בכי היסטרי

הוספת תגובה

• תגובה לאביטל

אורנה עטאר
    17/01/2010

אביטל שלום,
    מה שאת עוברת מאוד מוכר להמון הורים. את מתארת את הטיפול היחידני והקשר ההדוק בניכן. בתך כבר יודעת להבדיל בינך לבין אחרים ומבטאת זאת בדרך התקשורת שלה שזה בכי.
    חשיפה לאנשים אחרים למרות שהיא קשה היא הכרחית עבור בתך. את מכינה אותה לחיים האמיתיים, שם אמא לא נמצאת כל הזמן וצריך ללמוד להירגע גם אצל מטפל אחר מסור ואוהב.
    אני מסכימה עם בן זוגך בעניין חשיפה לתינוקות אחרים באיזו מסגרת. את יכולה להתחיל זאת באופן הדרגתי, כמה ימים בשבוע חצי ימים ולאט לאט להכין אותה ליום מלא.
    את צריכה להראות לה כי את בוטחת באחר שמחזיק ומרגיע אותה עכשיו אפילו שאת נמצאת ליד. אני יוןדעת שאילו מילים ובפועל זה מאוד קשה לביצוע. נסי לצאת כמה שעות מהבית ושמישהו אחר יטפל בה. תהליך הלמידה יתרחש והיא תלמד להירגע עם אחרים.
    בהצלחה ובברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי

שירי קאשי
    17/01/2010

הי אביטל,
    נתחיל מכך שזה טבעי שהיא רגילה יותר אליך ונרגעת יותר אצלך. תבדקי עם עצמך האם במשך היום היא זוכה לפינוק יתר. האם בוכה הרבה ונמצאת הרבה על הידיים. במידה וכן את צריכה קודם כל ללמוד כיצד להתמודד איתה במצב רגיל בבית וללמדה כיצד להרגע ולהיות יותר עצמאית. לשלוח לגן זה לא הפתרון לבעיה. השליחה לגן היא אפשרית, אך צריכה להיות משיקולים אחרים. מפגש עם ילדים ניתן להשיג גם בג'ימבורי או חוגי תינוקות למיניהם.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה בלילה
    קרן
    16/01/2010

שלום!
    בני בן 5 חודשים לא ישן אף פעם לילה שלם מאז נולד, היום הוא מתעורר פעמיים לאכול ( בד"כ ב01:00 ו ב 05:00 ) ועוד פעמיים שלוש הוא קם בבכי , ואז או שאני שמה לו מוצץ או שאני מסובבת אותו משנה לו תנוחה או שאני נותנת לו לשתות זה יכול הליות כל דבר, ניסיתי מספר לילות לחכות לתת לו לבכות ואולי ירדם חזרה אך הבכי ממשיך ומתחזק ממש צועק שנבוא אליו , מה עושים? אני כבר מתחרפנת לא בגלל שאני לא ישנה אלא בגלל שאפילו הקצת הה נקטע מס פעמים כל לילה!!
    הצילו...אודה לעצות ועזרה
    קרן

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה בלילה

הוספת תגובה

• תגובה לקרן

דבי גרוס דולב
    16/01/2010

הי קרן
    התעוררויות תכופות בלילה בגיל זה הן אופייניות ונורמליות. אנו לא יכולים להשפיע על התעורריות אלה אלא רק על אופן ההיחסות שלנו אליהן. אני, באופן אישי, לא מאמינה שיש לתת לתינוק כה צעיר לבכות בלילה אלא להתיחס להתעורריות אלה כאל קושי וצורך של התינוק בקירבה, אכילה או שינוי תנוחה. גם לי יש תינוק בן 7 חודשים שמתעורר ]עמים רבות בלילה ואני יודעת שזה קשה ומעייף אבל גם מבינה שאין הרבה מה לעשות חוץ מלהכיל זאת, להניק, להאכיל ולתת מענה לצורך זה. עם הזמן יש לצפות ולקוות שהשינה של שתינו תשתפר..
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ?בת 7.5 חוד' - לא מתהפכת מהגב לבטן
    תמרות עשן
    16/01/2010

הכותרת די ממצה את הנושא.
    הרקע, נולדה בשבוע 39 ללא הרבה סיבוכים. ינקה + תמ"ל. כעת על תמ"ל בלבד. אוהבת מוצקים ואוכלת מגוון מאוד.
    התהפכות רצונית מהבטן לגב בגיל 5 חודשים.
    מזה חודש זוחלת גחון ולאחרונה גם מרימה טוסיק ומפרידה רגליים בעת הזחילה.
    אוהבת מממממממממממממממממממאוד לשכב על הבטן. לכן לא מרבה להתהפך לגב.
    אבל למה לא מתהפכת מהגב לבטן????
    ואני מנסה לתרגל עימה.
    תודה רבה לעונות

הוספת תגובה

• תגובהלתמרותעשן

דבי גרוס דולב
    16/01/2010

הי תמרות עשן
    לא אוכל להגיד לך בוודאות מדוע לא מתהפכת ביתך מהגב לבטן.הסיבותיכולות להיות שונות,בד"כ מדובר בסוג שלזקיפת יתר בגוף. כדילהתהפך מהגב לבטן נדרשת הרמה של הרגליים ותנועתיות טובה בעמוד השדרה, לתינוקות שיש קושי בתנועתיות זו יהיה קשה להתהפך מהגב לבטן.
    להלן מספר תרגילים:
    1. לחבר שתי ידיים לשת יהרגליים לכדי התכדררות ואז לגלגל את התינוקת מצד לצד עד הרצפה, לסיים מידי פעם בהיפוך מלא.
    2. להביא את הרגל של התינוקת לרצפה הנגדית עם ברך כפופה ולהחזיק שם עד שיהיה היפוך.
    3. להרבות בהשכבות על הצד ולהשהות שם.
    4. לתרגל כפיפת גב ע"י הרמת רגליים וטוסיקלכיוון הראש,הלוך חזור.
    5. להרים הרגליים ל90 מעלות ולנדנד מצדלצד, עד הרצפה.

בהצלחה
    דבי גרוס דולב, מדריכהלהתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה - התיישבות - עמידה
    רויטל
    16/01/2010

שלום,
    בני בן 8 וחצי חודשים , נולד בזמן ובלידה רגילה.
    הוא החל להתהפך מהגב לבטן בגיל 5 חודשים
    ומהבטן לגב רק בגיל 7 חודשים.
    הוא מאוד מנסה לזחול, מלא במוטיבציה ולא מצליח...הוא דוחף את הרגל במקום כנגד הרצפה..כנגד הרגל השניה
    ולפעמים סתם זורק ידיים ורגליים בצורה מגושמת ומתעצבן שלא מתקדם
    לפעמים זוחל אחרוה וזוחל ממש במקצועיות על ציר, לשני הכיוונים. (כיום מתהפך בחופשיות לכל הכיוונים).
    הוא מרים טוסיק ממש מעט ורחוק מאוד מלעלות ל 6.
    אני מודאגת שההתיישבות תבוא מאוחר ותוהה אם להתחיל לתרגל עמידה (בשביל לתרגל את כפות הרגליים לדחוף).
    בשכיבה זוויתית (עגלה / סלקל //טרפםולינה) הוא מצליח להתיישב אבל אנחנו מונעים זאת ע"י הרמת הרגליים.
    האם לדאוג?
    איך לפעול?
    האם יש הצדקה לערב גורם מקצועי?

אגב:
    א. בגלל ריפלוקס הוא כמעט ולא אכל / ינק בצורה מעורסלת אלא לרוב בסלקל.
    ב. המוטוריקה העדינה שלו ממש מקסימה...הוא פותח וסוגר דלתות _קטנות של משחק) פותח ריצ'רצ' של חולצה, תופס שערה או חוט בודד, מחייג בטלפון חוגה, פותח וסוגר את האור בבית, לוחץ על מקש בודד בטלפון / שלט וכו'...

מה דעתך???

לקביעת תור
    סגירה
    זחילה - התיישבות - עמידה

הוספת תגובה

• תגובה לרויטל

דבי גרוס דולב
    16/01/2010

הי רויטל
    מוטיבציה זה כבר טוב! אבל כשיש מוטיבציה ועדיין אין התקדמות יש סיכוי שיש קושי פזיולוגי ספציפי שמעכב את הזחילה. הסיבות לכך יכולות להיות שונות- כגון טונוס שרירים לא מאוזן או חוסר תנועתיות במקום כלשהו. גם את השלבים הקודמים עשה בנך בשלב מתקדם, יכול להיות שאותו קושי גרם גם לזה. קשה לתת תרגילים בלי לדעת את מקור הקושי ולכן כדאי לשקול אבחון על מנת להקל על בנך בשלבי ההתפתחות הנוכחים והבאים . אין מקום לדאגה מפני שמדובר, ככל הנראה, בקושי קטן שניתן להתגבר עליו.
    התישבות מגיעה רק לאחר עלייה על 6 כך שלא ניתן לצפות לזה עכשיו. עמידה ממש ממש לא כדאי לתרגל עלמנת שלא יהיה דילוג על שלבים מוקדמים וחשובים יותר וגם מפני שגופו לא מוכן לזה עדיין.
    לסיכום, כדאי להפגש עם מדריכה שתיתן אבחון ותלמד אתכם תרגילים לתרגול ביתי.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכהלהתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחיית שד ובכי
    גילי
    16/01/2010

שלום רב,

התינוקת שלי קיבלה לפני שבוע חיסון צהבת.
    מאותו יום חל שינוי דרסטי בהנקה. כל פעם שאני מניקה אותה היא מסיימת אחרי זמן קצר,פולטת את הפיטמה ופורצת בבכי.
    היא מתקשה להתחבר בשנית לפיטמה ומתקשה להירגע.
    עלי לציין שדבר כזה לא היה לפני זה, היא היתה תינוקת רגועה מאוד.

האם יש לכם מושג למה הדבר קורה?
    מה עלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    דחיית שד ובכי

הוספת תגובה

• תגובהלגילי

דבי גרוס דולב
    16/01/2010

הי גילי
    אם אלה הסימנים היחידים לשינוי לאחר החיסון להתיעץ עם יועצת הנקה .
    בברכה
    דבי גרוס דולב
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה וחודש
    דניאלה
    15/01/2010

בני בן השנה וחודש,עדיין ממשיך להלך סביב רהיטים,ולא לנסות ללכת או לעמוד לבד...אני מנסה לעודד אותו אך נתקלת בסירוב ועוזבת אותו(מניד ראשו לשלילה).
    חזק מאוד במוטוריקה עדינה (משחיק טבעות,מרכיב פאזל עיגולים,מצייר,לוחץ על כפתורים קטנים ועוד)ומקשקש די הרבה מילים לגילו,
    האם החלק הזה בא על חשבון מוטוריקה גסה?
    איך לעזור לו ללמוד ללכת?
    ואיך ניתן לאבחן גמשיותץ יתר?
    מתי זה נחשב כבר עיכוב מבחינת הליכה?

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה וחודש

הוספת תגובה

• תגובה לדניאלה

אורנה עטאר
    15/01/2010

דניאלה שלום,
    נשמע כי התפתחות בנך תקינה. הוא יילך כשמערכת שיווי המשקל שלו תהיה מוכנה לשלב הזה. אל תאיצי בו. אנו רוצים שתינוק ילך עד גיל שנה וחצי ולכן בנך אינו בעיכוב.
    גמישות יתר מאובחנת אצל איש מקצוע (רופא, פיזיוטרפיסט, מדריכת התפתחות). למה את שואלת על גמישות יתר? האם אובחן בעל גמישות יתר?

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמשות יתר

דניאלה
    16/01/2010

לא,אבל כשהוא היה בן 3 חדשים בערך היינו בחוג עיסוי תנוקות המדריכה זרקה לי משהו בנושא גמישות יתר,מאז לא חשבתי על הנושא יותר,כי ההתפתחות שלו היתה תקינה לחלוטין,אבל בגלל שבפורום התייעצות עם רופא שאלתי את אותה שאלה ששאלתי כאן,והוא אמר לי שאולי זה קשור לגמישות ונזכרתי במה שהמדריכה דאז אמרהף,אז חשבתי שאולי....אולי זה זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• במידה ויש לבנך גמישות יתר

אורנה עטאר
    17/01/2010

יש לאבחן זאת בצורה יותר מסודרת ולא ממשהו שמדריכה זרקה במסגרת חוג.
    אכן גמישות יתר גורמת לעיכוב בהתפתחות ויש מה לעשות אך לפני שאת מאבחנת זאת בצורה מקצועית לא אוכל להתייחס לזה.
    בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבחון

דניאלה
    20/01/2010

לקחתי את בני לאבחון פרטי,נאמר לי שהרגליים שלו לא חזקות,והזחילה שלו לא מצטיינת(התקשה בלעבור על פני מכשולים כגון מגלשה)ושהליכה עדיין לא נראית באופק הקרוב אם כי ילך בזמן(עד שנה וחצי)אני רוצה מאוד לחזק אותו ולתת לו בטחון ולהביא אותו לקראת הליכה ואיני יודעת איך,האם יש מסגרת כלשהי שאפשר לשלוח אותו?האם סדנא בבית תתאים לנו?ובמידה שאתמיד עם התרגילים האם יוכל לסגור את הפער ולהתחיל לעמוד ולא להתנגד עם הרגליים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לדנה

אורנה עטאר
    21/01/2010

דנה שלום,
    האם האבחון נעשה ע"י מדריכה מוסמכת בשיטת "צעד ראשון"?
    אני ממליצה לגשת לאבחון במרכז "צעד ראשון" בתל אביב. שם יאבחנו אם הוא זקוק לעבודה פרטנית או בסדנא וכן, עם עבודה יום יומית ומודעות למצב ההתפתחותי שלו והפיכת רגעים רבים בחיו לרגעים התפתחותיים תוכלי לצמצם פער.
    בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון

דניאלה
    23/01/2010

הייתי במרכז בתל אביב,שם אבחנו מעט גמשות יתר,בכל מקרה אמרו שלא מדובר בעיכוב ונתנו תרגלים להמשך,לדעתם יש צורך בכמה מפגשים לחיזןק אך לא מדובר בבעיה רצינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דנה שלום

אורנה עטאר
    27/01/2010

הי דנה,
    נשמע כי את נמצאת במעקב ואם יש צורך בכמה מפגשים לחיזוק ואת מודאגת את מוזמנת ללכת לאותם מפגשים בכדי לא ליצור בעיה רצינית.
    אני כאן לעוד שאלות.
    בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דניאלה
    28/01/2010

מבחינתי חל שיפור מאז שהתחלנו לעשות תרגילים יומיומיים,הילד כבר הולך בסיוע של יד אחת שלי וגם עומד יציב עם יד אחת בלבד...אבל התחיל לפתח לעצמו דפוס של הליכה על הבירכיים,האם זה מפני שהוא מאוד רוצה ללכת?כמו כן הוא לא אוהב ללכת לג'ימבורי כי הוא לא מצליח לטפס על המתקנים שאני מבקשת ממנו שיטפס עלהם(חלק מהתרגילים שנתנו לנוץ..מתקנים כגון מגלשה)ואז עושה סצנה ובוכה,האם יש תרגילים נוספים שאפר לעשות שהוא יהנה מהם??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דנה

אורנה עטאר
    30/01/2010

דנה הי
    את צריכה לזכור שהוא לא "לא אוהב ג'ימבורי" אלא יודע שזה קשה לו ולכן נמנע מזה. חשוב כן למצוא דרכים לתרגל איתו את זה כי כנראה שיש לבסס אצלו את מערכת שיווי המשקל (מה שיתכן מביא אותו להליכה על הברכיים - בסיס רחב יותר ופחות "מפחיד").
    במידה והאבחון לא נתן לך כלים אולי יש צורך במפגש נוסף בכדי לתת לך תרגילים שיעודדו אותו ולתת לך דרכים איך לאתגר אותו מבחינת שיווי משקל.
    לא יודעת אם נתתי לך בעבר תרגילים, נשיאה על הכתפיים עם החזקה רק באגן ותנועה קדימה, אחורה ולצדדים תהיה מצויינת עבורו. לנסות למצוא גירויים שכן יגרמו לו לטפס או לרדת ממגלשה בג'ימבורי. נדנוד כל דבר שהוא נשען עליו כמו כסא, שולחן וכו'.

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

דניאלה
    31/01/2010

אני מבינה שהוא מתוסכל,אני קבלתי די הרבה תרגילים לתרגל איתו בבית,אנחנו עושים כל יום ,היה חולה מספר ימים ולכן ותרנו לו...
    כמה זמן לוקח למערכת שיווי המשקל להתבסס?
    ולמה פתאום קשה לו עם שיווי המשקל?(סוסל מדלקות אוזניים כרוניות,אך נאמר לי ע"י רופא מומחה שאין קשר)כמו כן התחלתי דיקור והומאופטיה כטיפול בעניין...
    כיצד אפשר לפנות אליך ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין בעיות

דניאלה
    01/02/2010

לקחתי אותו לבדיקה אצל אורטופד ילדים מומחה,ואצל רופא הילדים שלו,נאמר לי שאין שום בעיה,הבעיה היא רק בראש שלו והוא צריך לעבוד על הפחד שלו מלאבד שיווי משקל..ויש לו עוד 5 חדשים לעבוד על זה,הגדיל לעשות האורטופד שאמר שמילה של רופא הוא הולך תוך שבועות אחדים,ובצעד ראשון אמרו שהליכה לא נראית באופק....מבולבלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דניאלה

אורנה עטאר
    02/02/2010

הי דניאלה,

לגבי דעות מומחים שונים - זה יכול לקרות שתצאי מבולבת והאבחנות יהיו שונות. תלוי גם מתי היית בצעד ראשון? מזמן?
    יש לך תרגילים לתרגל איתו שיווי משקל. הוא לא נמצא בעיכוב ולכן אני לא מבינה מאיפה הדאגה שלך. את מודעת להתפתחות שלו שזו כבר חצי מהעבודה, תאתגרי אותו ככל שניתן בחוויות של שמירה/יציאה משיווי משקל והוא יתפתח בקצב שלו.
    במידה וחודש מהיום תראי שאין שינוי את מוזמנת ליצור איתי קשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

דניאלה
    02/02/2010

בצעד ראשון אני נמצאת כל שבוע מלפני שבועיים,
    אני אשמח לקבל תרגילים נוספים לשמירה על שיווי משקל,כדי שתהיה התקדמות אפילו איטית,והוא יראה רצון שרוצה להתקדם,כי שוב לא מוכן יד וללכת איתי ביחד..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דניאלה

אורנה עטאר
    03/02/2010

דניאלה,
    את נמצאת במקום הטוב ביותר לקבל את כל התרגילים שבנך צריך. סמכי על המדריכה, בקשי ממנה עוד תרגילים במידה ואת מרגישה שאת לא מקבלת מספיק.
    השיפור יגיע. אני בטוחה בכך.

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה