פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיוך ראשון
    נטע
    12/01/2010

שלום
    באיזה גיל מגיע החיוך הראשון? והאם תינוקת שעדיין לא מחייכת בגיל 5.5 שבועות זה אינו תקין? יש לציין שנולדה בשבוע 36.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיוך ראשון

הוספת תגובה

• תגובה לנטע

אורנה עטאר
    12/01/2010

נטע שלום,
    צפי לחיוך ראשון סביב 8 שבועות לתינוק שנולד בזמן.
    בברכה,
    אורנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 7 חודשים - עומדת אך לא יושבת
    תום
    12/01/2010

שלום רב,
    ביתי, בת7 חודשים זוחלת כבר כחודש (בהתחלה זחלה גחון ולאחרונה התחילה לזחול על 6).
    בימים האחרונים התחילה להיעמד תוך היעזרות בשולחן/ספה וכיוצ"ב, אך עדיין לא יושבת.
    האם זה מעיד על בעיה כלשהי? כיצד ניתן ללמד אותה לשבת?

הוספת תגובה

• ישיבה

שירי קאשי
    12/01/2010

הי תום,
    בתך היא בשלב בו היא אמורה ללמוד להתישב. מבחינה זו היא אינה באיחור. לרוב שלב העמידה אמור להגיע מאוחר יותר והקדמתו יכולה להעיד על מצב של זקיפות יתר בגב. בשלב זה כדאי לא לעודד אותה לעמידה ולאפשר לה כמה שיותר לזחול (עד כמה שניתן). כשהיא עומדת ניתן להגיש לה צעצוע או בועת סבון מגובה נמוך על מנת לעודד אותה להתישב. כשהיא על שש ניתן שוב להגיש לה בועת סבון מגבוה כך שתתאמץ לעבור לישיבה בכדי להגיע אליה. כמו כן יש להרבות בתנועה במרחב על מנת לפתח את מערכת שיווי המשקל. במידה והיא עוברת להיות רוב הזמן בעמידה במקום בשכיבה או על שש, אני ממליצה לפנות לעזרת מדריכה מוסמכת על מנת לודא שאינה מדלגת על שלב הישיבה.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקיפות יתר - מה המשמעות?

תום
    12/01/2010

תודה על התשובה המהירה.
    בתשובתך ציינת שייתכן שתחילת העמידה לפני הישיבה נובעת מזקיפות יתר - מה זה אומר ומה ניתן לעשות לגבי זה?
    בנוסף - האם כדאי להושיב אותה על מנת שתכיר את התנוחה הזו ותכיר את דרך המעבר מעמידת 6 לישיבה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    13/01/2010

הי תום,
    זקיפות היתר הוא מצב בו השרירים הזוקפים של הגב נמצאים במצב של עבודה או במצב בו הם מקוצרים. הדבר מתבטא בדפוס גופני של גב זקוף. יש דרגות שונות שהתופעה באה לידי ביטוי, במקרים הקשים יותר יש קושי בכל הקשור להרפיית הגב, התעגלותו, תנועתיות של כל עמוד השדרה וכו'. תופעה זו יכולה להביא לעיכוב בהתפתחות אצל חלק מהתינוקות, ואילו אצל אחרים לזרז תהליכים כיוון שהם שואפים להגיע כמה שיותר מהר למצבים הזקופים כמו ישיבה או עמידה. תינוק שממהר לעיתים מדלג על שלבים או לא משלים את השלבים בצורה מיטבית. מה שחשוב לעשות הוא לעבוד על התעגלות הגב, הרפיית השרירים הזוקפים והתארכותם. בזמן שהתינוקת שוכבת על הגב, ניתן להרים את הרגליים לכיוון בית החזה. חשוב לשים לב שהגב מתעגל ולא רק שהרגליים מתקרבות. אפשר להחזיק בתנוחת ערסול, להשקיע בתנוחת ערסול בתוך פוף גדול. להרבות בעיסוי של אזור הגב והשכמות.
    אני לא ממליצה להושיב יותר מידי כיוון שיש חשיבות רבה גם ללימוד של מעבר לישיבה ולא רק לקיום השלב עצמו. עודדו אותה להתישב כפי שכבר הסברתי ובמידה ויש קושי להגיע לתוצאות לבד אני ממליצה על שיעור פרטי.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכות בטן-גב
    אורית
    11/01/2010

שלום רב,
    בני בן חצי שנה. לפני כחודש החל להתהפך מהגב לבטן, אך עדיין לא מתהפך מהבטן לגב. מגיל מאוד מוקדם שוכב על הבטן בזמן הערות, אך היתה נטייה להרחיק מרפקים מקו הכתפיים (ואני כל הזמן אספתי אותן חזרה לקו הכתפיים). בנוסף קיימת נטייה להעביר את ידיו אחורנית כאשר אנו מרימים אותו).
    התחושה שלי שמה שמעקב את ההתהפכות מהבטן לגב זה הקושי שלו לשמור על ידייו מתחת לקו הכתפיים, ויצירת "בסיס רחב". אני מתרגלת איתו עם כדור פזיו מנח נכון של הידיים, ועושה את תרגיל התהפכות הגודו.
    האם יש דברים נוספים שאוכל לעשות בכדי לעודד התהפכות, ולהרפות מעט את ידיו?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התהפכות בטן-גב

הוספת תגובה

• ועוד שאלה אחת...

אורית
    12/01/2010

בהמשך להודעתי הקודמת, בני מתקשה גם להושיט ידיים לחפץ כאשר שוכב על בטנו. לאחרונה החל להושיט כאשר החפץ בגובה המשטח עליו שוכב, אך מתקשה להרים את ידו אפילו מעט. אני מנסה לעשות זאת יחד איתו בכדי לעודד "איבוד שיווי משקל" אך אני לא בטוחה שזה הדבר הנכון.
    האם כדאי להמשיך עם זה, או שיש דרך נכונה יותר לעבוד על כך
    ושוב תודה,
    אורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

שירי קאשי
    12/01/2010

הי אורית,
    הקושי להביא את הידיים למרכז (לרוחב הכתפיים) וכן הקושי להושיט ידיים רחוק קדימה או להשען על יד אחת יכולים לנבוע ממצב שבו שרירי הגב מקוצרים (הגב נמצא בזקיפה) ולכן פעולות אלו קשות יותר והמצב השבו נוח לו יותר להיות הוא עם ידיים אחורה. הושטת היד צריכה לבוא ממנו ולא על ידי שתקחי את ידו. גרי אותו להושטת יד עם משהו אטרקטיבי כמו למשל לבועת סבון או אפילו שלט של טלויזיה. בנוסף חשוב מאוד לעבוד על התעגלות הגם והארכת השרירים האחוריים. בשכיבה על הגב את יכולה להביא רגליים לכיוון החזה תוך כדי התעגלות של הגב, להחזיק בערסול, להשכיב מעוסל בתוך פוף גדול. כמו כן כדאי להרבות בעיסוי הגב והשכמות. אם אינך מצליחה להגיע לתוצאות, אני ממליצה לקבוע שיעור פרטי.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה...
    דנה
    11/01/2010

בני בן 10 חודשים וחצי, תינוק מקסים מאובחן בעל טונוס שרירים מוגבר
    הוא התהפך בגיל 4 וחצי חודשים התחיל לזחול בגיל 7 חודשים, אין לו בעיה התפתחותית כלשהיא

הסיבה שאני כותבת לכם היא שהוא נעמד על דברים שולחנות, אנשים, לול, מיטה, על קצות האצבעות ולא על כל כף הרגל
    הוא עדיין לא מתיישב, הוא כבר נעמד ואפילו לא מגיע למצב של ישיבה בזמן זחילה

מה אני אמורה לעשות לגבי העמידה על קצות האצבעות?
    ואיך לעודד אותו לשבת?
    אני חייבת לציין שאמרו לי לא להושיב אותו בשום אופן, רק בכסא אוכל
    וכך אני עושה, הוא במצב של ישיבה רק בכסא אוכל
    אודה לכם על תגובתכם...

לקביעת תור
    סגירה
    ישיבה...

הוספת תגובה

• ישיבה

שירי קאשי
    12/01/2010

הי דנה,
    ההנחיה לא להושיב (פרט לאוכל) נובעת מכך שחשוב לתת לילד להשלים את השלב ולא להביאו לשם עם קיצורי דרך. ישנה למידה רבה בתהליך עצמו ובנוסף עצם ההושבה יכולה לעכב את תהליך הלימוד. חלק מהקושי שלו ודאי נובע מטונוס השרירים המוגבר וצריך לעבוד איתו הרבה על הרפייה. הטונוס המוגבר הוא גם גורם אפשרי בנטייה לעמוד על קצות האצבעות (מצב בו שרירי הרגליים האחוריים נמצאים במתח מוגבר). המצב הוא מורכב וקשה לי להתאים תרגילים מרחוק. חשוב לערוך אבחון, לראות אילו קשיים הביא איתו הטונוס המוגבר (אצל כל ילד זה יכול להתבטא אחרת) ולהתאים את התרגילים ואופן העבודה אליו באופן אישי. אני מאוד ממליצה לקבוע פגישת אבחון.
    בינתיים הרבי בעיסויים (במגע עמוק) תוך כדי שאת יוצרת אוירה רגועה ושקטה בחדר על מנת לעזור לו להגיע לנינוחות וכתוצאה להרפות את השרירים.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן...
    ע
    11/01/2010

לאחר שקראתי את ההודעה הקודמת עלו לי כמה שאלות,
    גם הבן שלי בן 3 חודשים ומההתחלה כן שכב על הבטן והרים את הראש.
    כמה זמן בגיל הזה הוא אמור להיות על הבטן בראש מורם?
    שאני שמה אותו על הבטן, אחרי 5 דקות הוא מתחיל לבכות נראה שפשוט מאבד סבלנות.
    אציין גם שהוא על הגב, צד הוא מתחיל לייבב אחרי כמה דקות כאילו שפשוט נמאס לו.

לקביעת תור
    סגירה
    שכיבה על הבטן...

הוספת תגובה

• תגובה לרותם

דבי גרוס דולב
    11/01/2010

הי רותם
    קשה לי להגיד כמה זמן בדיוק צריך תינוק להיות על הבטן. יש צורך בכמה דקות טובות, כמה פעמים ביום. מכיוון שאת מציינת שגם בשאר המנחים נמאס לו מהר הרי שהוא כנראה זקוק לנשיאה על הידיים ליותר זמן וזה בסדר.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושוב, שכיבה על הבטן...
    לי78
    11/01/2010

בני בן שלשה חודשים ושבוע, בחודשש הראשון לחייו שכב מעט על הבטן אך בהמשך בגלל שלא היה ער הרבה ובשינה לא רצינו, לא שכב על הבטן כלל. לפני שלושה שבועות התחלנו לעבוד איתו על שכיבה על הבטן, על פי התרגילים המופיעים כאן בפורום. הוא בהחלט השתפר (בהתחלה התחיל לצרוח כבר אחרי כמה שניות) והיום הוא מרים את הראש והחזה יפה, אבל מחזיק מעמד רק 2-3 דקות מקסימום בכל פעם ואחר כך קורס ומתחיל לבכות, וגם לא מסוגל "לנוח" בשכיבה על הבטן עם הראש על הרצפה. בקיצור, אני חוששת שאין סיכוי להגיע בקצב התקדמות כזה אי פעם לשכיבה מספיק ממושכת על הבטן שתאפשר לו לפתח משם התהפכות, התיישבות זחילה וכו'. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    ושוב, שכיבה על הבטן...

הוספת תגובה

• תגובה ללי 78

דבי גרוס דולב
    11/01/2010

הי לי 78
    מכיוון שכבר ביצעת את התרגילים שהצענו פה ומכיווןשאינני מכירה את בנך, קשה יהיה להגיד מה בדיוק מקשה על בנך בשכיבה על הבטן וכיצד להמשיך את התרגול. 2-3 דקות אכן לא מספיקות בגיל זה וחשוב לדאוג שתהיה נינוחות גדולה יותר בשכיבה על הבטן. יתכן ויש קושי ספציפי שגורם לזה אבל לא אוכל לדעת אותו ללא היכרות. אני ממליצה לשקול אבחון בו יבדק הקושי ותלמדו תרגילים מועילום לעזור לבנכם.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 7 חודשים לא מתהפך מהגב לבטן
    אלה
    10/01/2010

בני בן 7 חודשים. אינו מתהפך מהגב לבטן ובאופן כללי מסרב לשכב על הבטן ומתהפך מיד לגב (בלי בעיה).
    הוא מנסה משכיבה על הגב לעבור לישיבה על ידי הרמת הראש והרגלים בו זמנית.
    איך ללמד אותו לשהות על הבטן ולהתהפך מגב לבטן?
    ניסיתי תרגילים עם הרגלים ולעורר ענין עם חפצים שונים ללא הצלחה.
    תודה.

הוספת תגובה

• שהייה על הבטן

שירי קאשי
    11/01/2010

הי אלה,
    מה שאת מתארת נשמע כמו מצב קלאסי של זקיפות יתר עם כל הקשיים הנלווים לתופעה. כיוון שבנך כבר גדול יש חשיבות מכרעת בכך שישהה מספיק זמן על הבטן. מדבריך אני מבינה שאת קוראת את הפורום ומנסה ליישם תרגילים ללא הצלחה. מנסיוני לעיתים קרובות הדרכה פרטית והדגמה בבית יכולים לעשות את ההבדל בין הצלחה או חוסר הצלחה של התרגיל. ישנם דברים שקשה לבצע לבד וישנן דקויות שצריך לשים אליהן לב. ככל שהתינוק גדול יותר, כך קשה יותר להביא לשיתוף פעולה מצידו. אני ממליחצה בחום לקבוע אבחון וטיפול בבית.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שבעה חודשים אצל מטפלת
    נועה
    10/01/2010

הייתי איתי בבית בהרמוניה עד גיל שבעה חודשים, אך נאלצתי לחזור לעבוד בשבועיים האחרונים הוא עם מטפלת כשבע שעות ביום. כשאני באה לאסוף אותו הוא קצת קריר אלי, לא יוצר קשר עיין, "מתבייש " ומחביא את פניו, אך חייכן וסמפטי כהרגלו, לוקח לו כשעה להפשיר... בבוקר לעומת זאת הוא לא ממש רוצה להישאר שם, מבקש להיות על היידים שלי ובוכה כשהמטפלת לוקחת אותו . ( כעבור דקה קצרה נרגע. )
    האם זו התנהגות נורמאלית? כמה זמן לוקח להסתגל למצב החדש?

לקביעת תור
    סגירה
    בן שבעה חודשים אצל מטפלת

הוספת תגובה

• מטפלת

שירי קאשי
    11/01/2010

הי נועה,
    ההתנהגות היא נורמלית וזמן ההסתגלות יכול להיות ארוך והוא משתנה מתינוק לתינוק. שבועיים זהו זמן קצר וזה טבעי שהוא עדיין חווה קושי רב בפרידה ממך. יחד עם זאת, כמו בכל דבר, כדאי לפתוח עיניים ולהפעיל אינטואיציות כדי להרגיש האם טוב לו במהלך היום, שזה הפרמטר היותר חשוב מעצם הפרידה.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שן עקומה בגיל 9 חודשים - הייתכן?
    חסוי
    10/01/2010

לבתי בת ה9 חודשים צמחה שן למטה, כרגיל.....אך השן השניה, שצומחת כעת, עושה רושם שצומחת עקומה....טיפה בזוית ולא ישרה. הייתכן?

הוספת תגובה

• שיניים

שירי קאשי
    11/01/2010

הי,
    שאלה זו יש להפנות לרופא שיניים. הפורום אינו עוסק בנושא זה.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת שבועיים שלא אוכלת מספיק
    יונתן ושחף
    10/01/2010

נולדה לנו לפני שבועיים ילדונת חמודה במשקל 3.120 שבבי"ח ירדה בל-2.900.
    אנו משתדלים בעיקר להניק אותה ולאשתי יש שפע של חלב אך בשעות היום, כאשר היא ישנה קשה מאוד להעיר אותה לאכול והכמויות קטנות מאוד (20-30 cc, לפעמים 50cc). בשעות הלילה היא סובלת מגזים ומוצץ מרגיע אותה, וגם בקבוק,אך שמנו לב שלעיתים קרובות מדי היא רק מוצצת את הפטמה של הבקבוק או את השד ולא אוכלת....ניסינו לתת לה כמויות של 50 סמ"ק סימילאק (אשתי שונאת תמ"ל) וזה כנראה יותר מדי בשבילה כי כיא פולטת כמה דק' לאחר סיום ההאכלה, עכשיו אנחנו מנסים להאכיל עם הפסקות להוצאת גזים ונרשמת הצלחה מרובה יותר, אך עדיין הכמויות לא עוברות את ה-40 סמ"ק.
    היום, 9.1.2009, היא נשקלה שוב וירדה חזרה ל-2.9.
    לפני יומיים התחלנו לשאוב ובנתיים נתנו לה 30-40 סמ" לארוחה כל שלוש שעות, אך כנראה זה לא מספיק והיא יורדת במשקל.
    יש לנו יועצת הנקה שאנו מתייעצים איתה אך רציתי לשמוע עוד דעות.
    - האם עלי להכריח אותה לאכול מינימום 60 סמ"ק בארוחה? כל שעתיים?
    - איך להעיר אותה בצורה אפקטיבית במהלך היום? אני לא חסיד של טלטולים וגרוד בכף הרגל לא ממש
    מזיז לה.
    נשמח לתשובה מהירה...ותודה מראש.
    יונתן ושחף

הוספת תגובה

• תזונה ומשקל

שירי קאשי
    11/01/2010

הי יונתן ושחף,
    הפרום אינו עוסק בנושאי תזונה ולכן אני ממליצה לפנות לאחות טיפת חלב או רופא הילדים על מנת לקבל חוות דעת נוספת. בכל מקרה אני לא בעד להכריח תינוק לאכול (במיוחד אם הוא פולט אח"כ הכל), אבל בשל הירידה במשקל אתם צריכים להיות במעקב רפואי ולקבל הנחיות מצוות המרפאה.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מצביע ועוד לאו אחד...
    אמא מודאגת
    10/01/2010

בני בן שנה וחודש. תינוק חברותי להפליא. מרבה ליצור קשר עין, מגיב בערנות ובהתאמה לכל המצבים, צבין כשצוחקים ומבין כשכועסים, דורש תשומת לב באופן אקטיבי כשרוצה משהו, מגיע ומחבק חזק את הרגליים או תופס במכנסיים. יש לציין שיש בבית את אחותו שהיא בת שנתיים ו - 11 חודשים שמקשה עליו מאוד את החיים ומקנאה בו מאוד. כשהיא היתה בת שנה ו - 10 ח' הוא נולד והיום זה כבר הרבה יותר טוב. אך עדיין רודה בו ואומרת לו הרבה "לא לגעת". הוא מצידו מעריץ אותה ואנחנו מנסים לתת לו שקט וספייס משלו מבלי שהיא תצווה עליו כל היום. מה גם שהוא קטן ולא מבין. לעיתים הם משחקים יחד. הוא החל צעדיו הראשונים השבוע (ללא אחיזה בשום דבר) וכבר עומד מגיל 8 חודשים. ילדון פיקח ועירני ומגיב. הבעיה שאינו מצביע על שום דבר. אם שואלים "איפה אף" הוא מסתכל על האף ומחייך. אם שואלים איפה אוזן, לא תמיד זוכר. אם מבקשים שיביא את הכדור אז הוא מביא. אם שואלים איפה אור הוא מסתכל עליי ומתחיל לצחוק...
    כשניגש לממיר של הטלביזיה יודע שאסור אז כבר בדרך לשם נעצר, מחפש את המבט שלנו ומחייך חיוך זדוני קטן...אם אומרים לו "לא!" בטון נחרץ מביט בנו ומחכה לראות אם אנחנו רציניים, וכשרואה שכן, אז מעקם את פיו כנעלב ומתחיל לבכות בכי תמרורים.
    כששואלים איך עושה ברווז עונה מייד "גע גע" ומבסוט מעצמו. עד לפני כמה ימים ענה גם על "איך עושה דג" ולפתע הפסיק רק מחייך ולא תמיד מתעניין.
    יש לציין שהוא אקטיבי במיוחד ולא נח לרגע, שובב אמיתי.

האם עניין ההצבעה קריטי? עד כמה להעמיס מבחינת קולות של חיות ועצמים חדשים?

בנוסף הבת שלי עוד חודש תהיה בת 3, עדיין אינה אומרת "ל" אלא "י". את האות "ר" החלה לומר לפני כשבועיים. האם יש מה לדאוג? מעבר לזה הכל תקין לגמרי, הילדה תותחית!!!

לקביעת תור
    סגירה
    לא מצביע ועוד לאו אחד...

הוספת תגובה

• תשובה

שירי קאשי
    11/01/2010

הי לילך,
    בסך הכל נשמע כי התפתחותו של הבן תקינה. זה בסדר שלא כל הזמן מגיב למה שמבקשים. התגובה של החיוך במקום מעשה גם היא תקינה. הוא מבין הרבה וגם יודע לעשות כשבא לו. נכון שבאופן עקרוני היינו מצפים להצבעה עד גיל שנה, אבל נתחיל מכך שהוא לא כל כך רחוק משם וגם ששאר ההתפתחות תקינה ולכן לא הייתי מתרכזת רק בכך. את יכולה לעודד אותו להצבעה על ידי מתן דוגמא, למשל לשאול איפה אור ולהצביע בעצמך. את יכולה לשאול איפה אף ולקחת את האצבע שלו ולהניח על אפך וכדומה.
    לגבי הילדה הגדולה היא עדיין בגיל בו ייתכנו שיבושים בהגייה, אך לברור מדוייק יותר בתחום זה אני ממליצה לפנות לקלינאית תקשורת.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנה ושלושה חודשים
    אורלי
    10/01/2010

היי
    בני בן שנה ושלושה חודשים, יש מספר דברים שהוא עדיין לא עושה "לפי הספר" הייתי רוצה לדעת אם זה איחור המצריך אבחון.
    הוא זוחל, גחון על ארבע עומד ומחזיק ברהיטים הולך. לבד עדיין לא. האם זה איחור?
    לגבי שפה הוא עדיין אינו מדבר.. בקושי אומר אמא וגם זה לעיתים וגם לא בצורה ברורה... כמובן מלמל הברות ומוציא קולות כל הזמן... רעש יש...תודה לאל.. אבל מילים עדיין לא.
    לגבי משחקים של מוטוריקה.. לדוגמא משחק הלולאות להוציא בקלות להכניס עדיין לא וכנ"ל לגבי משחקים אחרים להוציא כן להכניס לא... תודה רבה מראש יכול להיות שאני לחוצה מידי אבל רוצה לדעת במידה ויש איחור כיצד לטפל בו
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שנה ושלושה חודשים

הוספת תגובה

• התפתחות

שירי קאשי
    11/01/2010

הי אורלי,
    "לפי הספר" ההליכה אמורה להתפתח עד גיל שנה וחצי. יחד עם זאת אצל חלק גדול מהתינוקות שמתקרבים לגבול זה ניתן לראות קושי מסויים אותו אפשר לאבחן מוקדם יותר ולשפר את יכולת התנועה. זה לא אומר שחייבים לרוץ לאבחון, אבל אם יש את הזמן והתקציב אז מומלץ ללמוד תרגילים שישפרו את התנועתיות. מבחינת השפה כבר כן מדובר בעיכוב "לפי הספר". אינני מומחית לשפה ולכן אני ממליצה לפנות לגורם מוסמך אחר כמו אחות טיפת חלב, רופא הילדים או קלינאית תקשורת. מבחינת משחקי ההשחלה, זה בסדר שהוא מוציא בקלות ומתקשה בהחזרה, אבל בהחלט הוא צריך לנסות, להתאמן ולהשתפר גם ביכולת זו.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 11 חודשים ולא מחזיקה בקבוק
    טל לוי
    10/01/2010

ביתי בת ה- 11 חודשים לא מוכנה להחזיק את הבקבוק לבד.
    היה שלב כשהיא הייתה בת 7 חודשים שניסתה להחזיק לבד אבל זה נעלם וכיום היא לא מוכנה לנסות להחזיק לבד. מה עושים? איך ניתן לגרום לה להחזיק בבקבוק?
    האם זה בעייתי בשלב זה? אני רואה תינוקות קטנים יותר שאוחזים בבקבוק ללא בעיה.
    אשמח לעצות ולעזרה.
    תודה מראש.

הוספת תגובה

• תגובה לטלי לוי

דבי גרוס דולב
    10/01/2010

הי טלי לוי
    האם ביתך מצליחה באופן כללי להביא ידיים לקו האמצע? להכניס דברים אחרים לפה? ולהעביר חפץ מיד ליד? אם אין לה שום קושי באחיזה, הרי שהסירוב להחזיק בקבוק הוא התנהגותי . במקרה זה יש להמשיך ולהתעקש על הדבר.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי דבי

טל לוי
    11/01/2010

המון תודה על התשובה המהירה. לפי התאור שלך אכן מדובר בבעיה התנהגותית בחוסר הרצון להחזיק בעצמה את הבקבוק. השאלה שלי היא איך להתעקש איתה? מאוד קשה לי למשל להניח את בקבוק המים מולה ולא לתת לה אותו כשהיא צמאה. (ניסיתי לעשות את זה כמה פעמים) והיא לא נשברת, היא פשוט בוכה ולא מוכנה לקחת את הבקבוק בעצמה. אני חייבת לציין כי היא כן מחזיקה בבקבוק ממש יפה כשהיא רוצה לשחק איתו או סתם לנשוך את הפיטמה.
    איך עושים את זה?
    תודה מראש על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה חמה - מניסיון

נ
    12/01/2010

פשוט שהיא מאוד רעבה לתת לה את הבקבוק בפה ולעזוב אני מבטיחה לך שמייד היא תאחוז אותו ותוכל תנסי - זה עובד!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טונוס מוגבר קל ברגליים
    שרית
    10/01/2010

הי, איך אני בעין הבלתי מיקצועית שלי אמורה להבחין בטונוס מוגבר ברגליים? איך זה בא לידי ביטוי? (רופא הילדים איבחן טונוס מוגבר קל ברגליים בתינוקי בן ה 4 ח') תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טונוס מוגבר קל ברגליים

הוספת תגובה

• תגובה לשרית

דבי גרוס דולב
    10/01/2010

הי שרית
    טונוס מוגבר בא לידי ביטוי בנוקשות גדולה, בשרירים מוחזקים מידי ובתנועתיות מוגבלת מעט. הדבר עלול להקשות על ההתפתחות המוטורית שגורשת מידה של גמישות ותנועה חופשית. הטיפול המומלץ הוא הרבה מגע עמוק במקום הנוקשה והנעת המפרקים. במקביל, כדאי לפגוש מדריכה שתכוון ותלמד את התרגילים באופן אישי וספציפי.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טונוס מוגבר ברגליים

הנאדי
    17/11/2014

אני בת 26 , סובלת מטונוס מוגבר ברגליים ומאוד מפריע לי בדריכה ובירידה במדרגות. זה התחיל לפני 5 שנים והמצב מתדרדר בכל שנה ועדיין הסיבה לא ידועה. אבל השאלה היא האם יש תרגילים שיכולים לעזור קצת לפחות? אני מאוד ישמח לעזרה ותודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 11 חודש לא זוחל
    שרון פלגי
    10/01/2010

רועי המקסים, בן 11 חודש, זוחל על הגחון מגיל 9 חודשים. מתהפך לכל הכיוונים ומכל הצדדים, עושה סיבובי ציר, נשען על המרפקים. הזחילת גחון היתה בהתחלה מאוד סימטרית. בחודש האחרון התחיל לזחול באלכסון לצד ימין- תנועת מותן. יד ימין בזחילה נשענת על המרפק ויד שמאל בתורה ישרה ומשעין עליה את הראש. עובר מכשולים יחסית בקלות. לא משתף פעולה כשאנחנו מנסים להעמיד אותו על שש. לאחרונה התחיל למחוא כף. תופס אוכל בשתי הידיים- אחיזת פינצטה, מחזיק בקבוק לבד בשתי הידיים.
    רקע- עד גיל חצי שנה סרב לשכב על הבטן, ולא התהפך מהבטן לגב עד גיל 8 חודשים.

אנחנו נמצאים בשליחות בהודו ולא מצליחים לאתר כאן פיזיוטרפיסט לתינוקות. בגיל שמונה חודשים נבדק אצל פיזיוטרפיסטית בארץ שלדבריה אין בעיה פיזית.
    הרופאים כאן אומרים כי אין מה לדאוג, וכי יש לו את הקצב שלו.
    כיון שהוא אפילו לא מראה סימנים של רצון לזחול על 6 או להיעמד, אנחנו כמובן מודאגים.
    מה אפשר לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    בן 11 חודש לא זוחל

הוספת תגובה

• זחילה

שירי קאשי
    10/01/2010

הי שרון,
    במקרה כמו שלכם אני ממליצה על אבחון והתאמת תרגילים כיוון שבלתי אפשרי לאבחן את הדקויות מרחוק וזה יכול להיות ההבדל בין הצלחת התרגילים לאי הצלחתם. כיוון שאתם נמצאים רחוק, אני מזמינה אותך ליצור איתי קשר טלפוני בו אוכל אולי לעזור לך יותר.
    בינתיים:
    1. חשוב לגרות אותו לסיבוב סביב ציר לשני הצדדים.
    2. להשכיבו על הצדדים.
    3. להשכיב על כדור פיזיו (אם אין בסביבה אז אפשר על כדור ים מאוד גדול) ולהניע את הכדור מצד לצד באיטיות על מנת לאפשר לו להגיב לשינוי במרחב.
    4. על מזרון בשכיבה על הבטן לאחוז ביד אחת בשוקיים שלו (חשוב שהברכיים יהיו חופשיות לתנועה), להכניס יד אחת מתחת לבית החזה ועל ידי הנעת בית החזה אחורה, תוכלי להביאו לעמידת שש. את אותו התרגיל ניתן לעשות גם על שיפוע ואז כוח הכובד יעזור בעלייה על שש.

בהצלחה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה