פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרגלי שינה גיל 7 חודשים
    דנה
    05/01/2010

שלום
    בני בן 7 חודשים, עד לפני יומיים היה קםב06:30 בבוקר, ואז כל שעתיים נרדם למשך שעה. כשבשעה 15:00 נרדם לשעתיים עד 17:00 והולך לישון בערך ב20:00 את שנת הלילה.
    ביומיים האחרונים להרדים אותו בלילה הייתה משימה כמעט בלתי אפשרית, הוא בכה וצעק וממש היה לו קשה להרדם למרות שראו כי הוא עייף. ביומיים האחרונים הוא גם החל להתעורר די הרבה בלילה, כל שעתיים, כדי לינוק, או כדי להירדם על הידיים, כשמשעה 04:00 היה קם כל שעה עד שמתעורר.
    החלטתי לצמצם לו את שנת הבוקר ולתת לו לישון שנת בוקר ב- 10:00 ושינה שנייה ב-14:00 עד הלילה כדי לראות כיצד זה ישפיע על שנת הלילה שלו. שאלה ראשונה היא האם אני עושה נכון בזה שאני למעשה "כופה" עליו שעות הירדמות ולא נותנת לו לישון מתי שזקוק לשינה, יש לציין כי מגיע לשעות השינה הללו בקושי רב ומיד הולך לישון. שנית האם יש אכן קשר בין דפוסי השינה שלו ביום לשנתו בלילה?
    תודה מראש
    שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרגלי שינה גיל 7 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לשרון

אורנה עטאר
    07/01/2010

שרון שלום,
    בגיל הזה עדיין דפוסי השינה אינם קבועים והם עוד עשויים להשתנות מספר פעמים.
    ייתכן והיקיצות הליליות קשורות לבקיעת שיניים או איזה קושי שהוא חווה בחזרה לשינה ולרוב כמו שהתופעה מופיעה היא נעלמת.
    לגבי הזזת שעות השינה שלו - אם זה מצליח לך ובנך מתמודד בלי בכי ורצון עז לישון - אז את מוזמנת לנסות לשנות. אני לא מאמינה ב"לכפות לישון" אלא שתינוק יגיע לשינה שהוא עייף ומותש מהפעילות היומית.
    בברכה,
    אורנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת חצי שנה
    אתי
    05/01/2010

שלום,
    בתי עדיין מתנגדת לשכב על הבטן, אני וגם המטפלת במעון משכיבות אותה על הבטן בכל הזדמנות
    עם כל מיני משחקים, אך היא בוכה ומתלוננת וכמובן שאינה גם מתהפכת, מה אני צריכה לעשות?
    אני ממש דואגת לה...למי עליי לפנות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת חצי שנה

הוספת תגובה

• תגובה לאתי

אורנה עטאר
    05/01/2010

אתי שלום,
    בגיל חצי שנה אני חושבת שיש צורך שתפני לאבחון פרטי אצל מדריכה להתפתחות תינוקות בכדי לקבל (המון) כלים שיאפשרו לבתך לשכב בנינוחות על הבטן ולהתפנות ללמידת שלבי ההתפתחות הבאים.

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באגט בגיל 7 חודשים
    אבא
    05/01/2010

שלום לכם,
    שאלה לי, האם מותר לתינוק בן 7 חודשים לאכול באגט? (למצוץ אותו יותר נכון).
    האם יש סיכון? האם עם השגחה זה כן אשרי?
    אשמח אם תענו לי על השאלה הדחופה הזו.

לקביעת תור
    סגירה
    באגט בגיל 7 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לאבא

אורנה עטאר
    05/01/2010

שלום
    זהו לא תחום התמחותנו. מניסיוני עדיף אולי לתת רק את הרך ובהשגחה כמובן אם אלו ניסיונות האכילה הראשונים שלו... החשש הוא שהוא ייתן ביס עם החניכים ותהיה סכנת חנק. תהיה לידו ותראה איך הוא מתמודד.

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות בגיל 4 חודשים
    אמא של יעל
    05/01/2010

שלום רב,
    בת שלי בעוד כמה ימים תהיה בת 4 חודשים היא ילדה חייכנית, מתקשרת. רציתי לברר לגבי שלבי התפתחות בגיל 4 חודשים, איך אני יכולה לעזור לתינוקת שלי להתפתח, האם ישנם משחקי פעילות לגיל הזה? שמתי לב לדבר מסוים שהיא מנסה כאילו לשבת כשאני מחזיקה אותה על הידיים האם זה יכול להיות עקב שהיה בתרמפולינה ומה אפשר לעשות בעינין?

בתודה על העזרה
    אילנה

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות בגיל 4 חודשים

הוספת תגובה

• 4 חודשים

שירי קאשי
    05/01/2010

הי אמא של יעל,
    אכן יש קשר בין שהיה בטרמפולינה לבין נסיונות ההתישבות דרך שרירי הבטן. בגלל שהעלת את הנושא, אני מניחה שאת מבינה שאין זה תהליך נכון ורצוי. בשלב זה כדאי קודם כל להפחית למינימום את השהיה בטרמפולינה ובמשטחים מוטים אחרים, להרבות בשכיבה על הבטן, כאשר היא על הגב להרים רגליים לכיוון בית החזה ולעגל את הגב, לערסל.
    אם את נתקלת בקושי בתרגילים אלו זה מעיד על כך שהדפוס הגופני שלה כבר מצוי בזקיפות יתר וכדאי לשקול עזרה של מדריכה בביתך על מנת להגיע לתוצאות.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל כך קרוב וכל כך רחוק
    אמאלה
    04/01/2010

שלום

בני בן 7 חו', מתהפך יפה ושוטף לשני הכיוונים ומסתובב סביב צירו. על הבטן הרבה. זוחל אחורה (ללא רצון) כבר חודש בערך.

יחד עם זאת לא מצליח לזחול! כרגע עולה ל4 (טוסיק למעלה) ואז מוריד את הברכיים לעמידת 6, קצת מתנדנד ולא מצליח מעבר לכך. בוכה וכועס...

מה עושים?? האם זה עיכוב? מתי זה נהיה עיכוב?

שאלה נוספת - כרגע הוא מקשקש הברות א ב ד ג בקמץ ובסגול וקצת חיריק. תואם גיל? מה השלב הבא?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    כל כך קרוב וכל כך רחוק

הוספת תגובה

• התפתחות

שירי קאשי
    05/01/2010

הי דנה,
    באופן עקרוני מבחינת הגיל הכרונולוגי עדיין לא מדובר בעיכוב (זה יכול לקחת עוד חודש בערך), יחד עם זאת הדפוס התנועתי שאת מתארת מלמד על קשיים בתנועה ומרמז על כך שצפוי שיהיה עיכוב בהתפתחות.במצב זה אני כן נוטה להתיחס לכך כעיכוב כיוון שישנו עיכוב בשלבי ההכנה לתהליך הזחילה. אני מאוד ממליצה על אבחון והתאמת תרגילים על מנת לאפשר לו לתקן את הדפוס התנועתי שלו ולאפשר לתנועה נכונה ואיכותית להתפתח.

מבחינת התפתחות השפה הוא נמצא במקום מצויין. השלב הבא הוא להתחיל לחבר את ההברות הללו למילים או חלקי מילים, אבל יש לכך עוד הרבה זמן וזה יכול לקחת גם עד גיל שנה.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה
    לירז
    04/01/2010

שלום,

ביתי בת שנה וחמש הולכת לישון בשעה 20.00 בערב בחדר שלה לבד
    בחודש/חודשיים האחרונים היא קמה לי כל הלילה ובוכה לא כואב לה כלום פשוט היא רוצה לישון איתנו או שהיא מפחדת לישון לבד לפי דעתי זה נובע מפינוק (יש לה מנורת לילה בחדר)
    אני לא מתייאשת ולוקחת אותה למיטתנו,אני מוצאת את עצמי נשארת ערה איתה שעתיים לפחות בלילה
    אני יושבת ליד המיטה שלה ומרגיעה אותה והיא כל 10 דקות בערך קמה ובודקת אם אני יושבת לידה
    עד שהיא בטוחה ונרדמת חזק
    חשבתי שאם אני אתעקש ויחזור על עצמי כל לילה מחדש היא בסופו של דבר תבין שאני לא מעבירה אותה אלינו למיטה וטעיתי

אנא עזרי לי האם אני יכולה לנסות משהו אחר???

תודה והמשך יום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    שינה

הוספת תגובה

• שינה

שירי קאשי
    05/01/2010

הי לירז,
    בתך בגיל שהיא עדיין יכולה לחוות חרדת נטישה, כמו כן ייתכן והיא סובלת במשך הלילה מחלומות רעים או אולי אפילו "רק" כאבי שיניים או פינוק. בכל מקרה היא עוברת תקופה כלשהיא בה היא זקוקה מאוד להרגיש את נוחכותך לידה. אני אישית מסכימה עם גישתך, להשקיע ולהרדימה חזרה במיטתה. כיוון שכבר תקופה ארוכה את מנסה וזה לא מצליח, אני יכולה לספר לך מה עבד אצלי במצב זה - כן לקחתי למיטתי עד שהילדה נרדמה עמוק ואז החזרתי למיטתה. לאחר שניים שלושה לילות היה אפשר לחזור לשגרה. אני חייבת לציין שתחום התמחותי אינו כולל התמקצעות בנושא השינה וכיוון שמדובר כבר בתקופה ארוכה יחסית, אני ממליצה מאוד לפנות למומחה לשינה על מנת לקבל עיצות מקצועיות בתחום.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טלוויזיה בגיל הרך
    אורלי
    04/01/2010

שלום,
    עד כמה באמת מזיקה הצפייה בטלוויזיה לתינוקות?
    האם כשמדברים על נזק לתינוק מדברים גם על קלטות ילדים ותוכניות מ"הופ" לדוגמא?
    האם בייבי מוצארט מומלץ, למי שיודעת?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טלוויזיה בגיל הרך

הוספת תגובה

• טלויזיה

שירי קאשי
    04/01/2010

הי אורלי,
    הצפיה בטלויזיה בגיל הרך אינה מומלצת ללא קשר לתוכן. לרוב התוכן הנצפה הוא מעולם הילדים, לעיתים התוכן הוא לימודי ויכול להעשיר את עולם הילד, אך כמו כל דבר חשוב לזכור גם את ההשפעות השליליות ולדעת לוסת את הכמויות. בגדול הטלויזיה מעודדת מצב של פאסיביות. הילדים לומדים להיות עסוקים (ורגועים) מתוך חוסר עשייה וחוסר תנועה. בגיל צעיר זה עלול להביא ממש לעיכוב בהתפתחות המוטורית. מעבר לכך הטלויזיה יוצרת הצפה חושית אצל הילד (אורות משתנים, קול, תנועה) והילד עלול לפתח תלות בהצפה חושית על מנת להיות רגוע. משחק פשוט או ספר כבר לא יספקו אותו, והוא יהיה זקוק להרבה יותר גירויים על מנת להיות מסופק. מרכיב חשוב נוסף הוא שביחד עם ההתקדמות בשלבים המוטורית וככל שהתנועה מתפתחת, התינוק לומד בהתחלה לאמוד מרחקים ובהמשך לומד את המרחב והתלת מימד. הצפיה בטלויזיה יוצר תמונה דו מימדית ולכן יכולה להיות פגיעה בלימוד התלת מימד. מכל הסיבות הללו הצפיה בטלויזיה אינה מומלצת כלל. כאמא אני בהחלט מבינה שלעיתים יש מצב בו הטלויזיה היא כלי עזר כיוון שחייבים לעשות משהו בלי ילד על הידיים. אם בוחרים במצבים אלו להשתמש בטלויזיה חשוב לעשות זאת לעיתים רחוקות ולמשך זמן קצר.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדת עצות...
    מאיה
    03/01/2010

שלום, ביתי בת שנה וארבע , לאחרונה היא נהייתה מאוד מפונקת ובכיינית, בבוקר שהיא קמה , היא לא עוזבת את הרגל של אבא שלה, רוצה שכל הזמן הוא ירים אותה, ואם אני לוקחת אותה, היא לא מפסיקה לבכות, ובכלל בוכה מכל דבר תוך כדי להגיד לא ולא, וגם בלילות היא קמה לפחות 5 פעמים ולעיתים בלי סיבה בוכה, אני חייבת לציין שהיא ילדה מאוד נבונה לגילה, ורק לאחרונה אני רואה אותה משתנה ממש, ואני לא יודעת מה לעשות, אני ממש אובדת עצות, גם העניין הזה שהיא דבוקה ממש לאבא שלה מקשה מאוד על המצב, אני זקוקה לעזרה...

לקביעת תור
    סגירה
    אובדת עצות...

הוספת תגובה

• שאלה נוספת כהמשך..

מאיה
    03/01/2010

בנוסף, היא ממש מתרגזת, מתחילה להרביץ לעצה, וזורקת כל מה שנימצא לידה, וצועקת לא, לא ולא, זה ממש שינוי התנהגותי ניכר שאנחנו לא יודעים איך להתמודד איתו, איך בדיוק לפעול, ומה נכון לעשות, אודה לכם אם תכוונו אותי...תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

שירי קאשי
    04/01/2010

הי מאיה,
    השאלות שאת שואלת שייכות לתחום ההתנהגותי שהוא מעבר לתחום ההתמחות שלנו. בגדול לכל ילד יש תקופות של שינוי בהתנהגות, בדיקת גבולות ההורים. תקופות אלו באות והולכות וזה חלק מתהליך ההתפתחות. לקבלת עיצות מקצועיות כיצד לנהוג במצבים אלו, אני ממליצה לפנות לפסיכולוג התנהגותי לילדים.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יושבת
    מיה
    03/01/2010

שלום,
    יש לי תינוקת בת 9 וחצי חודשים.היא מתהפכת, זוחלת ולאחרונה התחילה לעמוד על הברכיים כשנשענת על משהו. רציתי לדעת אם לדאוג מאחר ואינה יושבת ולא נראה לי שהיא בכיוון. היא לפעמים מיישרת רגל כשהיא על 6 אבל אני לא יודעת לאיזו מטרה. חוץ מזה רציתי גם לשאול עוד דבר - הילדה שלי לא מכניסה כמעט דברים לפה והכוונה לצעצועים וכמובן אוכל.מה לעשות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לא יושבת

הוספת תגובה

• ישיבה

שירי קאשי
    04/01/2010

הי מיה,
    בגיל של בתך כבר היינו מצפים לכך שתוכל להתישב בכוחות עצמה. לא ברור לי מהכתוב האם רק לא מתישבת או שגם לא יושבת אם מושיבים אותה. בכל מקרה מדובר בעיכוב וכדאי לעזור לה ללמוד את המיומניות הדרושות כיוון שייתכן שהיא כבר בכיוון לעמידה והיא עלולה לדלג על שלב זה. לגבי הכנסת צעצועים לפה, בגילה יכול להיות שהיא כבר תעשה זאת פחות מהעבר. מבחינת האוכל חשוב לבחון איך קצב העלייה שלה במשקל. בכל מקרה בנושאי תזונה יש צורך לפנות לגורם מוסמך מחוץ לפורום כיוון שהפורום אינו עוסק בנושא זה.

בברכה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה ו-5 הופך אותיות
    אתי.ד
    03/01/2010

כאמור בני בן שנה ו5 חודשים
    לומד לקשקש ולדבר אבל הופך מילים
    למשל לב אומר בל
    ילדה אומר דלה
    למה אומר מלה

האם זה תקין?
    יודעת שלא מומלץ לתקן אותם ולתת להם להתבטא
    השאלה אם עושים משהו או צריך לשים לב לזה להמשך

תודה (:

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה ו-5 הופך אותיות

הוספת תגובה

• למה דילגו עלי?

אתי.ד
    03/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיבור

שירי קאשי
    04/01/2010

הי אתי,
    לצערי לא אוכל לעזור לך בנושא זה. השאלה צריכה להיות מופנית לקלינאית תקשורת. תחום ההתמחות שלנו לא מגיע לרמה פרטנית כזו בתחום השפה.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4 חודשים
    הילה
    03/01/2010

בני בן ה - 4 חודשים כנראה סובל מטונוס שרירים גבוהה. הוא תינוק שמחייך הרבה, מגיב לאנשים, עוקב אחרי חפצים,
    מחזיק את הראש ומוציא קולות שונים. הוא גם מכניס את ידיו לפה ולעיתים גם צעצועים.
    אבל עדיין אינו טופס חפצים שנותנים לו וגם לא מתהפך. אני קצת בלחץ מזה.
    האם באמת יש בעיה בהתפתחות? בכל מקרה אשמח להמלצה של מטפלים בעיסוי אשר יוכלו לעזור.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בן 4 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה להילה

אורנה עטאר
    03/01/2010

הילה שלום,
    סביב גיל 4 חודשים מתפתח קשר עין יד ותינוקות מתחילים לאחוז חפצים. המשיכי להראות לו ונסי לגרות את היד ואת הפה ואח"כ שוב להראות לו, לדעתי זה יקרה בקרוב.
    לגבי התהפכות - אנחנו רוצים לראות התהפכות בין 4-6 חודשים. הוא בתחילת הדרך, חשוב מאוד שהוא ישכב על הבטן, על הצדדים ועל הגב בכדי שיוכל לממש את השלבים הבאים (התהפכות בטן גב וגב בטן).
    במידה ויהיה עיכוב בהתהפכות אני כאן לעזרה והכוונה.
    לגבי מטפלים בעיסוי, אני לא מכירה. אני מניחה שאת אומרת זאת בגלל הטונוס הגבוה. אני ממליצה לך דווקא על ליווי של מדריכה להתפתחות תינוקות. למדריכות להתפתחות תינוקות ידע רב בויסות טונוס השרירים וליווי שלבי ההתפתחות כך שטונוס השרירים יתאזן ככל שניתן ולבנך תהיה היכולת לממש את השלבים הבאים באופן האיכותי ביותר.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 7 חודשים אוהב לכסות את גופו\פניו
    דנה
    02/01/2010

בני בן 7 חודשים ובכל הזדמנות הוא מכסה את גופו ופניו בשמיכה\בגדים\משטח פעילות\חיתול או כל חפץ שהוא יכול לעשות זאת. כשאני מנסה להוריד ממנו את החפץ הוא מתנגד לי.
    האם הדבר תקין?

הוספת תגובה

• תשובה

שירי קאשי
    03/01/2010

הי דנה,
    שאלתך צריכה להיות מופנית אולי למומחה מתחום הפסיכולוגיה ההתנהגותית. מעבודתי עם תינוקות ראיתי הרבה תינוקות שאוהבים לכסות את עצמם. זו סוג של הגנה עצמית, מקום בטוח להיות בו ולהסתגר וזה נותן להם בטחון ברגעים מסויימים. לרוב מדובר בתופעה טבעית כמובן בתנאי שאין סכנת חנק וכן שאינו שוהה כך במשך זמן רב לאורך היום. אם התופעה נראית לך מוגזמת או חריגה אני מאוד ממליצה לפנות לאיש מקצוע.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומים בני חצי שנה
    קרן
    02/01/2010

שלום, ילדתי תאומים בשבוע 27 נכון לעכשיו הם בני חצי שנה לא מתוקן ושני 3 חודשים מתוקן. איליי הבן לא מוכן לישון על הגב בעיקר בלילה הוא נרדם על הגב למשך איזה שעה גג ואז מתעורר ואז אני מניחה אותו איתנו במיטה על הבטן והוא ישן כל הלילה, אני יודעת שהוראות משרד הבריאות זה שאסור שהם ישנו על הבטן מפחד למוות בעריסה . נכון לעכשיו אין לי פתרון אחר חוץ לזה שהוא ישן איתידבר שמקשה עליי ועל בעלי כי זה ממש לא נוח וגם אני לא רוצה שיתרגל.
    תנו לי פתרון בבקשה.
    קרן

לקביעת תור
    סגירה
    תאומים בני חצי שנה

הוספת תגובה

• תגובה לקרן

דבי גרוס דולב
    02/01/2010

הי קרן
    לצערי אין לי פתרון ממשי לנושא זה. תינוק שמתרגל לישון על הבטן מגלה שאכן שינה על הבטן נוחה הרבה יותר ולכן בוחר בה. שיהנ עך הבטן מכנסת ונותנת תחושת בטחון ונינחות של שרירי הגוף.
    מה שאת יכולה לעשות זה להשתמש במכשירי ההתרעה השונים, להפוך את התינוק על הגב כשהוא ישן חזק או להרגילו לאט לאט לישון על הבטן ע"י התמדה בהפיכה על הגב.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפלקס מורו
    מיקה
    02/01/2010

ברצוני לשאול מה אוכל לעשות אם אני מזהה אצל ביתי (בת חודשיים ושבוע) מתח מוגבר- בהלה, פרישת זרועות ובכי
    כיצד אוכל לעזור לה?

לקביעת תור
    סגירה
    רפלקס מורו

הוספת תגובה

• תגובה למיקה

דבי גרוס דולב
    02/01/2010

הי מיקה
    תחילה, רפלקס מורו הוא רפלקס הישרדותי חשוב שצריך להיות במערכת. חשוב לעזור לתינק לא להבהל הרבה ולא לחוות תחושת פחד פעמים רבות אבל אין צורך לנטרל רפלקס זה לגמרי, וגם לא ניתן.
    כדי למנוע את תחושת הבהלה חשוב, בגיל צעיר זה, להרבות בהחזקה על הידיים, ניתן להשתמש במנשא ומומלץ מאוד להרבות בתנוחת ערסול. בתנוחת ערסול מרגיש התינוק מוגן ומכונס ובכך מתעורר רפלקס מורו הרבה פחות. בזמן השינה ניתן להשתמש בשיטת העיטוף כדי למנוע פרישת ידיים והתעורריות.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסה לעמוד אך עדיין לא מתישב
    נועה
    01/01/2010

בני בן שבעה חודשים. לארונה מנסה לעמוד בלול או בעזרת חפצים ואוטוטו מצליח... הבעייה שעדיין אינו מתישב, וזוחל ( על שש בצורה מאורגנת ) כשבועיים בלבד. המטפלת שלו מעודדת אותו וממש ועמידה אותו בלול, ביקשתי ממנה להפסיק, האם אני צודקת? מה ניתן לעשות בכדי קודם לעודד ישיבה.?

הוספת תגובה

• תגובה לנועה

דבי גרוס דולב
    02/01/2010

הי נועה
    את בהחלט צודקת, חשוב לא לעודד את עמידת התינוק לפני שיבסס את הזחילה שלו ולפני שילמד להתישב. זרוז העמידה והתבססותה עלולים לגרום לשיבושים בתהליכים מוקדמים יותר וחשובים בהתפתחות. כדי לעודד את ביסוס ההליכה הרבי להתרחק ממנו ולקרוא לו אלייך בזחילה, נסי להיות לפעמים במקומות בהם את אמצעים להיעמדות אבל אל תמנעי ממנו לגמרי את העמידה על מנת לא ליצור תסכול. כדי לעודד התישבות, הושיבי את התינוק ברגליים משוכלות, החזיקי את רגליו בשיכול כשהוא שעון על החזה שלך ועודדי אותו לצאת מהשיכול לעמידת 6 וזחילה. תרגיל זה מעודד יציאה מישיבה לזחילה וכך גם לומד התינוק לעשות את ההיפך.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה