מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תחילת הליכהגלית04/02/2009
הי, הקטנה שלנו בת 9 חודשים, זוחלת מגיל 4 חודשים ועומדת מגיל 6 חודשים. נתנו לה כמה שיותר זמן זחילה ועכשיו היא כבר מנסה ללכת - נעמדת ודוחפת כסאות, קופסאות וכל מה שרק אפשר כדי להתקדם. שמעתי הרבה דעות שלילות על ההליכונים למיניהם - בימבות וכו'. אשמח אם תוכלו לעשות לי סדר - מה כדאי ומה לא ולמה. מעבר לזה - האם כדאי לנעול לה כבר נעליים רכות כדי שתרגיש יציבה יותר? תודה, גלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגלית
דבי גרוס דולב05/02/2009הי גלית
באופן כללי, הליכונים למיניהם לא כ"כ מומלצים גם בגלל נושא הבטיחות וגם בגלל שזה עלול לדחות את פיתוח שיווי המשקל העצמאי של התינוק. אבל- לא ניתן למנוע מהתינוק לחלוטין שימוש באביזרים שונים שהוא בחר כדי להתקדם. נסי מידי פעם למנוע ומידי פעם לאפשר ,ביתך מתקדמת יפה ואינני חוששת שהליכתה העצמאית תיפגם מאביזרים אלה.
את שלב הנעליים מומלץ לדחות ככל הניתן. נעליים רכות לא יגרמו ליציבות יתר, אין כמו רגליים יחפות (או גרביים נגד החלקה) לתחושת תנועתיות חופשית של כף הרגל ותנועה טובה. נעלי הבד מומלצות ליציאה מהבית ולשמירה על כף הרגל מפני חפצים פוצעים.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרבה תודה!
גלית05/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודותאלונה04/02/2009
תודה רבה על ההתייחסות והפורום המקסים והמפרה שלכם. יישר כח אלונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה
שירי קאשי04/02/2009הי אלונה,
תודה גם לך. מאוד כיף לקבל מידי פעם גם כמה מילים טובות ולדעת שאנו תורמות במשהו.....
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלב התפתחותלירז04/02/2009
שלום ביתי בת חצי שנה היא מתהפכת לפעמים לבד מהבטן לגב, היא מנסה להתהפך מהגב לבטן ללא הצלחה... שהיא שוכבת על הבטן היא מסתובבת סיבוב ציר ולאחר מכן היא מנסה להתרומם היא מרימה את הרגליים והבטן (כמו שכיבות שמיכה) שאלתי היא: מה היא מנסה לעשות( לאיזה שלב זה משתייך) והאם זה אומר שהיא מדלגת על השלב של ההתהפכויות? אשמח לתשובתך... תודה רבה יום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות
שירי קאשי04/02/2009הי לירז,
הסיבוב סביב ציר הוא התחלה של זחילת גחון. ההתרוממויות שאת מתארת (אני מניחה בשכיבה על הגב) לא שייכות לשום שלב אלא מלמדות על קושי בשכיבה ובשחרור הגוף ועל המצאות מתח שריר מיותר לרוב באזור הגב. מתח זה מביא למצב של זקיפה בגב ולכן התינוק שואף כל הזמן להתרומם על מנת להגיע לישיבה, שם הגב זקוף כל הזמן ומבחינתו זה מצב נוח יותר. במידה וזה הקושי גם של בתך הרי שמתח שרירי זה יכול להוות גורם מגביל מבחינת תנועתיות של עמוד השדרה ולכן להוות קושי מבחינת השלמת התתהפכויות. בהחלט יכול להיות מצב של דילוג על שלב זה (למרות שזחילת הגחון יכולה להתפתח במקביל). בגלל שמבחינת הגיל מדובר כבר בעיכוב אני ממליצה לפנות למדריכת התפתחות על מנת לאבחן ולקבל שיעור בנושא.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ללירז
דבי גרוס דולב04/02/2009הי לירז
ביתך נמצאת על הגבול בו מוגדר עיכוב התפתחותי אבל אתן לך מספר תרגילים לעידוד התהפכות מגב לבטן, אני ממליצה לתרגל אותם באינטנסיביות ואם לא תראי שינוי והתקדמות ב3 שבועות הקרובים, את מוזמנת לחזור אלי להמשך יעוץ:
1. בשכיבה על הגב לחבר קרסוליים עם כפות רגליים לכדי כדרור ואז לגלגל את התינוקת מצד לצד עד הרצפה הלוך ושוב.
2. להביא רגל אל הרצפה הנגדית עם ברך כפופה עד שתיגע ברצפה ולגות עם צעצוע לסיום ההיפוך של התינוקת.
3. לשים את התינוקת בתוך שמיכה עבה על הגב ולגלגל אותה לאט ובעדינות בתוך השמיכה לבטן וחזרה פעמים מספר.
בהצלחה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגליים לא שוות וקושי בפישוקיסקה04/02/2009
שלום, יש לי תינוק בן 4 חודשים..בזמן האחרון התחלנו לשים לב שהרגליים לא שוות מבחינת האורך, הימין יותר ארוכה מהשמאל.. אומנם בקצת, אבל זה ניראה לעין ברגע שמצמידים את שתי הרגליים ביחד. ובנוסף על זה יש לו קושי בביצוע הפישוק(צפרצע) ברגע שאני פותחת לו את שתי הרגליים אז רגל שמאל הוא כאילו מתנגד יותר..ברגע שמותחים קצת יותר הוא מתחיל לבכות. שאלתי היא האם יש קשר בין השנים ? ומה עושים הלאה? תודה מראש, יסקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגליים לא שוות וקושי בפישוק
שירי קאשי04/02/2009הי יסקה,
בהחלט יכול להיות קשר בין שני הדברים. את הברור צריך להתחיל אצל רופא הילדים אשר ודאי יפנה אתכם לאורטופד. סביר להניח שתדרשו לעשות אולטראסאוד של מפרקי הירכיים וכן לעבור בדיקה גופנית של אורטופד.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקהאמילי04/02/2009
היי.. בתי בת חודשיים ויונקת.. במשך כל היום היא דורשת אוכל כל 2 וחצי שלוש שעות אפילו אם היא ישנה היא מתעוררת בדיוק כל שעתיים וחצי שלוש.. האם זה נורמלי? עד איזה גיל זה נמשך? ומתי לדעתך היא כבר תישן לילה רצוף? חשוב לי לציין שרוב בפעמים היא מתעוררת ומחפשת אוכל ולא בוכה , האם זה בסדר לתת לה מוצץ ולעכב קצת את זמן ההאכלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה
שירי קאשי04/02/2009הי אמילי,
בגיל של בתך זה עדיין נורמלי לאכול כרגיל גם בלילה. זה יכול לקרות בקרוב מאוד או יותר מאוחר שהיא פתאום לילה אחד תישן יותר שעות רצוף ובהדרגה תתחיל להגדיל פערים. יחד עם זאת אם היא לוקחת מוצץ וזה מרגיע אותה והיא חוזרת לישון אין אם כך כל בעיה. את יכולה לנסות ואולי תזכי לעוד שעת שינה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה על הבטן\ הצדאמילי04/02/2009
שלום.. בתי בת חודשיים ומאוד אוהבת לישון על הצד האם מותר לתת לה לישון על הצד או על הבטן במשך הלילה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה
שירי קאשי04/02/2009הי אמילי,
ההנחיה של משרד הבריאות היא שינה רק על הגב, אלא אם כן זה תחת השגחה. תינוקות רבים אינם מצליחים לישון כך שינה טובה ועמוקה ורוצים לישון רק על הצד או הבטן. כאמא זו אחריותך להפעיל שיקול דעת כיצד את רוצה להשכיב את התינוקת שלך.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילהמיכל04/02/2009
ביתי בת 5.5 חודשים החלה להתהפך בשבוע האחרון, רציתי לדעת מה טווח הזמן הנומלי לתינוק לזחול? היא אומנם התחילה להתהפך מאוחר וחשוב לי לדעת על מה עליי לעבוד איתה עכשיו על מנת שלא יהיה איחור בהתפתחותה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילה
שירי קאשי04/02/2009הי מעיין,
בתך לא נמצאת באיחור בהתפתחות. הטווח המקובל להתהפכויות הוא בין 4-6 חודשים. היא אמנם יותר קרובה לסוף הטווח אבל בהחלט נמצאת במקום טוב. זחילת הגחון יכולה להתחיל כבר מעכשיו במקביל להתהפכויות או מעט מאוחר יותר. לרוב זה יקרה עד גיל 7 חודשים. בכדי לדעת שאינה הולכת להיות בעיכוב צריך בתוך הטווח הזה לראות שהיא במגמת התקדמות בנושא: מבצעת סיבוב סביב ציר לשני הכיוונים, נשענת על ידיים ישרות וגם על מרפקים, דוחפת עם הרגליים ואולי עושה מעט רוטציות של האגן בשכיבה על הבטן וכו'.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת לגבי שינהמאיה03/02/2009
מדוע חשוב שתינוקות בני חודשיים שלושה ישנו הרבה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה
שירי קאשי04/02/2009הי מאיה,
שעות השינה הרבות בחודשים הראשונים הם בגלל שהתינוק זקוק להם וקשה לו להיות עירני שעות רבות. רוב התינוקות בחודשיים הראשונים ישנים רוב שעות היום ובהדרגה לקראת גיל 3 חודשים מתחילים לראות שעות ערות ארוכות יותר. במידה וישנו תינוק שמההתחלה ישן פחות זה גם בסדר כל עוד הוא רגוע ונינוח. במידה ואינו רגוע זה יכול להעיד על עייפות, ואז זה סימן שהוא כן זקוק ליותר שעות שינה וכנראה יש לו קושי בהרדמות והרגעה ולכן הוא לא ישן מספיק.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכויותענת. ש03/02/2009
היי הבת שלי בת חמישה חודשים ועדיין לא מראה סימני התהפכות. יש לציין כי היא סובלת מריפלוקס וכתוצאה מכך נמצאת הרבה על הטרמפולינה וכאשר היא שוכבת על הגב אנחנו שמים לה כרית קטנה על מנת שבית החזה יהיה יותר גבוהה מהבטן (בהמלצת הגסטרולוג המטפל בה). ידוע לי שתנוחות אלה מפתחים את שרירי הבטן יתר על המידה ורואים זאת על ידי כך שהיא מנסה לשבת דרך הבטן. כמו כן כאשר משכיבים אותה על הבטן היא מתקדמת יפה מאוד וכבר מרימה את הראש גבוהה ויציב מגיל שלושה חודשים. בנוסף היא נמצאת הרבה על כדור פיזיו ואנחנו מבצעים איתה תרגילים שנאמרו בפורום (גמישות גב וכדומה..). שאלתי היא כיצד אנחנו יכולים לעזור לה יותר על מנת לעודד התהפכויות? אילו תרגילים נוספים יש לעשות? תודה מראש ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לענת
דבי גרוס דולב03/02/2009הי ענת
התנוחות הבן אתם מסייעים לה בהתמודדות עם הריפלוקס אכן עלולות להוות מעט בעיתיות מול ההתהפתחות המטורית אבל אין ברירה וצריך לראות האם קיימים הסימנים להתהפכות, אם לא אולי תצטרכו יעוץ רציני יותר מאשא דרך פורמט זה,
האם בעת שכיבה על הבטן יודעת ביתך גם להניח את הראש? הידדים בקו האמצע או "בורחות" לאווירון? האם בעת שכיבה על הגב הוא מרימה את רגליה? מביאה עצמה לשכיבה על הצד? שוכבת בנינוחת על הבטן? מעבירה משקל מיד ליד?
מצטערת על כמות השאלות, העניין הוא שאם אין סימנים ראשונים של התהפכות קשה יהיה לתת תרגילים ככה ויהיה צורך באבחון. עני על שאלותי ואמשיך בהתיחסותי.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
ענת. ש04/02/2009בוקר טוב ותודה על התגובה המהירה תשובות לשאלות: בתי (עמית) מניחה את הראש כאשר שוכבת על הבטן אך לרוב קוראת לעזרה, ידיה בורחות לאווירון ולא כל כך מעבירה את משקלה מצד לצד כמו כן היא לא כל כך שקטה על הבטן אך יש פעמים בהם היא משחקת יפה. הילדה מאוד סקרנית!! בשכיבה על הגב היא מרימה יפה את רגליה (בעקבות גליל מתנפח) אך מביאה רק את הראש לצד ולא את כל הגוף. בשבועים האחרונים בעקבות שיפור של הריפלוקס ויותר שעות בהם היא ערה, התחלתי יותר לשים אותה על הגב בלי כרית ובכלל היא יותר על הרצפה. יש לי מגוון רחב של תרגילים שאני יכולה לעשות איתה כעת אך איני רוצה ליצור אצלה עומס יתר ובלבול. שאלתי היא באילו תרגילים להתמקד יותר? האם לעבוד איתה בשלב הראשוני רק על התהפכות מהבטן לגב? כיצד לנצל יותר את כדור הפיזיו? תודה מראש ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ענת
דבי גרוס דולב04/02/2009הי ענת
מכיוון שלביתך יש עדיין קשיים בשכיבה על הבטן וכן חסרים סימני התהפכויות, לא אוכל לתת לך תרגילים מפני שבמקרים כאלה יש לעבוד עבודה יסודית יותר. לסייע בשכיבה על הבטן, ללמד להביא ידיים לקו האמצע כדי למנוע אווירון וללמד שכיבה על הצד.
לתת תרגילים לעידוד התהפכות בלי לקבל את הבסיס נראה לי מעט חסר טעם ולא מקצועי. יתכן שעכשיו, כשהיא מבלה יותר על הבטן, תשיג ביתך את הפער, אבל אם לא אני ממליצה לשקול אבחון מעט יותר עמוק ותירגול תרגילים פשוטים ויסיעו לביתך כנגד הזמן שלא שהתה מספיק על הבטן וכדי ללמד את גופה את התנאים להתהפכויות ולהתפתחות מוטורית טובה ונעימה.
בברכה
ינוקט- אבחונים ושיעורים פרטים
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בהתפתחות - תינוק בן שנה וחודשדורית03/02/2009
שלום רב, יש לי תינוק בן שנה וחודש שאני מודה לא זכה להמון תשומת לב. הוא בן שלישי, עד לפני חודש היה במשפחתון. אנו ההורים חוזרים מאוד מאוחר. בגיל 9 חודשים התחלנו לשים לב כי הוא אינו מגיב לשם שלו ולכן לקחנו אותו לבדיקת שמיעה וזה היה תקין. המטפלת במשפחתון טענה כי היא מצליחה להשיג קשר איתו דרך מה שהוא רוצה ולא מה שהיא רוצה. היום הוצאנו אותו מהמשפחתון והוא נמצא עם בחורה בבית. אני לקחתי יום חופש בשבוע לטפל בו ובעלי יוצא פעמיים מוקדם. חל שיפור גדול מאז. הוא כן ממלמל מאמא ואתזה, אוטו, אך אינו מגיב לשמי ישר אלא רק אחרי מספר פעמים. אני מאוד מתחרה בצעצועים כדי למשוך את תשומת ליבו. הוא כן מרים ידים ובא אלי שארים אותו אך מיד רוצה לחזור למטה לשחק. פיניתי צעצועים ובכל פעם צעצוע אחד. הוא לא מצביע וממעט בקשר עין. זה תמיד נראה לי על יד ולא ממש. מה עושים? האם זה אוטיזם ? האם זה סימנים לכך ? ? דורית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בהתפתחות - תינוק בן שנה וחודש
שירי קאשי03/02/2009הי דורית,
כמובן שאבחנה כזו לא ניתן לעשות בהתכתבות. הדברים שתארת יכולים להיות חלק מהסימפטומים לאוטיזם אך בהחלט לא מעידים על כך באופן ודאי. ציינת גם שכאשר התחיל לקבל יחס אישי וממוקד יותר החל שיפור במצב. אני ממליצה בכל מקרה להתיעץ עם רופא הילדים.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן תשעה חודשיםענבר03/02/2009
בני בן תשעה חודשים (7 חודשים מתוקן). מזה כחודש וחצי מתהפך יפה לשני הכיוונים. מה שמפריע לי הוא שהוא לא מרים את עצמו על כפות הידיים אלא נשען כל הזמן רק על המרפקים (זאת אומרת לא מרים את בית החזה). כמו כן לא מבצע סיבוב על ציר. 1. האם העובדה שלא מצליח להרים את עצמו גבוה (בית החזה) צריכה לעורר דאגה? 2. באיזה גיל אמורים להתחיל לבצע סיבוב על ציר? תודה מראש על המענה המהיר והמקצועי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות
שירי קאשי03/02/2009הי ענבר,
בנך נמצא בקצה הסקלה המקובלת (מבחינת גיל מתוקן) להתהוות הסיבוב סביב ציר. זה עדיין לא עיכוב אך יש לראות שהוא נמצא בכיוון. לגבי הידיים רוב התינוקות בגיל זה יכולום להתרומם על ידיים ישרות. ייתכן שהוא סובל מחולשה מסויימת של השרירים אשר מעכבת אותו גם בכך ואולי גם בסיבוב סביב ציר וזחילת הגחון שגם היא אמורה להתחיל ולהתפתח. ללא איבחון לא אוכל לדעת מה באמת המקור לעיכוב אך ניתן להתייעץ עם רופא הילדים או לפנות למדריכת התפתחות לאבחון.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לענבר
דבי גרוס דולב03/02/2009הי ענבר
בנך נמצא בגיל ( אני מתיחסת רק לגיל המתוקן) בו אנו רוצים לראות סימנים ראשונים של התקדמות אבל עדיין לא רואים בכך עיכוב אם אינם. סביב גיל זה מתחילה דחיפה של הידיים, סיבוב סביב ציר, רצון להתקדם ויישור מרפקים. אני מציעה לתת לבנך עוד מעט זמן אבל לשקול במקביל אבחון רציני ומדויק יותר מאשר על גבי הפורום כדי לתמוך בהתפתחותו. פגים רבים סובלים מטונוס שרירים מעט נמוך ורצוי לאבחן זאת מוקדם ולסייע כדי שהקשיים שיתכן וקיימים לא ילוו את התינוק בהמשך ההתפתחות.
אשמח להמשיך וליעץ לכם אן ם ישנן שאלות נוספות.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוית שכיבהשירה03/02/2009
שלום. האם זוית שכיבה של 180 מעלות בעגלות (לעומת 175-176 מעלות) הנה קריטית להתפחות התינוק? אם לא, מדוע מומלץ להשכיב את התינוק במיטה בזוית של 180 מעלות בלי להגביה את הראש? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוית שכיבה
שירי קאשי03/02/2009הי נינה,
הזוית הקלה של העגלה אינה משמעותית ואין צורך לרוץ ולרכוש עגלה אחרת.
משטחים מוטים משרתים בדרך כלל את הצורך של התינוק לשכב באופן נוח על הגב. תינוקות רבים מראים קושי בשכיבה על הבטן ולכן המשטח המוטה מהווה פתרון לכך. פתרון זה אמנם מתאים לתינוק ולהוריו, אך אינו נכון מבחינה התפתחותית, בשל מספר סיבות:
1)שיבוש ההתפתחות המוטורית של התינוק - שהיה ממושכת במשטח מוטה משבשת את התיאום השרירי בין החלק הקדמי והאחורי בגוף, וגורמת לשרירי הבטן לתפקד בעודף ,ביחס לשרירי הגב, שכלל לא מתפקדים בתנוחה זו. שרירי הגב אמורים לפעול בשכיבה על הבטן בכדי להרים את הראש ואת חגורת הכתפיים.
2)שהיה במשטח המוטה משבשת את פעולת חוליות עמוד השדרה וגורמת למתחים באזור הגב התחתון.
3)משטח מוטה מאפשר לילד להתיישב מוקדם מדי ובצורה לא נכונה היינו קדימה ולא דרך הצד ואחורה מעמידה על שש. ישיבה מוקדמת מפעילה לחצים בלתי סבירים על השלד וגורמת להרגלי יציבה משובשים.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילהנטע02/02/2009
שלום רב. בני בן 7 חוד' ועדיין לא זוחל. הוא מתהפך לכל הכיוונים , מרים יפה את בית החזה, מנסה להגיע לצעצועים , אך לא ממש מצליח... מעט מוטרדת בשל כך. האם לגילו זה אכן תקין? ואילו תרגילים או מה כדאי לעשות על מנת לעודד אותו לזחול?... בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנטע
דבי גרוס דולב03/02/2009הי נטע
אין שום מקום לדאגה כרגע, תינוקות מתחילים רק לזחול בגיל זה אבל גם בגיל 8-9 חודשים.
אני לא מוצאת מקום להאיץ כרגע בהתהליך, אם תראי שבחודש הקרוב אין התקדמות, חזרי אלי.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינהמאיה02/02/2009
שלום הקטנה שלי בת חודשיים ובמהלך היום אינה ישנה בכלל. היא נרדמת עליי או על בעלי לחצי שעה ואז שאני שמה אותה בעריסה היא ישר מתעוררת (לאו דווקא בשביל שנרים אותה אלא כדי להיות ערה). במהלך היום היא לא ישנה כלל אולי שעה רצוף ולא יותר, יש לציין שבלילה היא ישנה כמעט רצוף כל לילה, השאלה שלי האם זה תקין שתינוקת בגיל הזה לא ישנה בכלל במהלך היום ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למאיה
דבי גרוס דולב03/02/2009הי מאיה
אין חוקים חד משמעיים לגבי שנת יום של תינוקות. אין ספק שבגיל כה צעיר כדאי לעזור להם ולישון בהמהלך היום וכמובן בלילה. אבל ישנו גם האופי של התינוק. אם אתם עושים את כל שניתן על מנת שתישן מספיק ביום ובכל זאת היא ישנה פחות מזה, הרי שאין הרבה מה לעשות.
קצת עיצות- כשהיא מתעוררת נסו להחזיר אותה לשינה ע"י טפיחות קצביות ולא חלשות בטוסיק, תוך השמעת קולות מונוטוניים, כשאתם רואים שהיא ממש עייפה במשך היום נסו להרדים אותה ישר בעריסה שלה כדי שתתחיל להתרגל אליה, הרימו אותה אם היא בוכה והחזירו אותה לשם כשנרגעת,
נסו להשתמש במנשא על מנת שתנוח גם במשך היום.
בהצלחה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3שאלה02/02/2009
האם כדי לתת אומגה 3 לפעוטות .....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה להדס
דבי גרוס דולב03/02/2009הי הדס
זה סוג השאלות שיש להפנות לרופא הילדים, לצערי זה לא מתחום התמחותינו.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)