פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת 6 חודשים מתקשה להירדם
    לנה
    17/01/2009

שלום, הילדה שלי בת שישיה חודשים ויש לה קושי להירדם לבד. מאז שהיא נולדה היא סבלה מהקאות, אלרגיה לחלב ורפלוקס. היא סבלה והתפתלה ומצאתי דרך טובה להרגיעה - על הכתף שלי. בערבים המעטים בהם הייתה רגועה הייתי מניחה אותה במיטה והיא הייתה נרדמת לבד. לפני חודש המצב ממש החמיר. גם כאשר בתי כבר נרדמת בידיים שלי , היא מתעוררת ברגע שאני מניחה אותה במיטה. רק אם היא ישנה שינה מאוד עמוקה אני יכולה להעביר אותה במיטה. מבחינתי אין לי בעיה להמשיך ולהרדים אותה בכל צורה, אך בעוד חודשיים אני מכניסה אותה למשפחתון ולא הייתי רוצה שתקבל טראומה אם לא תקבל את מה שהיא רגילה לקבל... כבר מספר ימים אני מנסה להרגיל אותה להירדם במיטה. אני יושבת ליד המיטה, מלטפת, מדברת, שרה. אך הילדה שלי נתקפת בכי היסטרי כבר תוך דקה , היא ממש מתעצבנת, הבכי כל כך חזק שהיא מתחילה להישתעל וכימעט להקיא. לוקח מעל עשר דקות להרגיעה. הייתי רוצה לקבל את עצתכם, איך ללמד אותה להירדם בכוחות עצמה. עוד שאלה - האם כדאי בשלב ראשון להרגיל אותה להירדם לבד במשך היום, כך שתסתדר במשפחתון ואת נושא הירדמות בלילה לדחות לגיל מאוחר יותר - גיל שנהץ תודה, לנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הרדמה

שירי קאשי
    18/01/2009

הי לנה,
    בהחלט תינוקות רבים נוטים להתנהג אחרת בכל מה שקשור בהרדמות בלילה וביום. אם תוכלי להצליח להרגילה להרדמות עם פחות התערבות במהלך היום, הרי שבשלב זה זה בהחלט מספק ויקל עליה את המעבר לגן. אני מאמינה גם שבאופן הדרגתי זה גם ישפיע על אופן ההרדמות בלילה. יש לקחת בחשבון שכשהיא תכנס לגן אולי דוקא ההרדמות בלילה תהיה קשה יותר כיוון שלא תרצה להפרד ממך או אולי קלה יותר כיוון שתהיה עייפה מאוד מכל היום. כל תינוק מתנהג אחרת ומה שחשוב כרגע הוא להקל על המעבר לגן.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה
    מירב
    17/01/2009

שלום, אני פונה בשם חברה.. בנה בן 8.5 חודשים הוא מתהפך מצד לצד מתיישב יציב אם משיבים אותו עדיין אינו זוחל שום סוג של זחילה ולא מתיישב בזכות עצמו הם זה תקין לגילו? האם יש תרגילים שאפשר לבצע איתו על מנת לעזור לו לבצע פעולות אלו?

לקביעת תור
    סגירה
    זחילה

הוספת תגובה

• תגובה למירב

דבי גרוס דולב
    17/01/2009

הי מירב
    בגיל זה אנו אכן מצפים לראות סימנים של זחילה כמו התרוממות על 6, דחיפה לאחור או נסיון להתקדם עם הידיים קדימה כמו בזחילת גחון. על התישבות אי אפשר לדבר לפני עמידת 6 כי רק משם מתחילה התישבות עצמאית בריאה. בכל מקרה אני לא ממליצה להושיב אותו לפני שיודע להתישב בעצמו.
    אם הוא מאוד תנועתי ומהתהפך בחופשיות רבה אפשר אולי לחכות עוד קצת אבל אם התפתחותו הייתה איטית עד כה והוא לא מאוד תנועתי בשכיבה על הרצפה כדאי אולי לשקול אבחון על מנת לאתר את מקור הקושי וללמוד תרגילים.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט- אבחונים ושיעורים פרטים
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני קצת מודאגת, האם ההתפתחות תקינה?
    אורית
    17/01/2009

בתי בת 5 חודשים. יש לה גם ריפלוקס אם זה משנה, הטיפול היחיד הוא זה שהעברתי אותה עכשיו לאכול קורנפלור עם התחליף בהמלצת הרופא. מה שמטריד אותי הוא שאמנם אינה עדיין בת חצי שנה, אבל למרות שאני מנסה לערסל הרבה, להקפיץ את האגן, לכופף רגליים אל הראש.. עדיין היא מאבדת סבלנות משכיבה על הבטן לא פעם. בנוסף אם אני מנסה לעשות לה תרגילי ג'ודו היא ממש מתעצבנת ומקשיתה את הגב במטרה לחזור לשכיבה על הגב. אני מרימה גם את האגן שלה עלי ועושה קולות ונוגעת בבית החזה, זה גורם לה לחייך אבל לא משפר את המצב. היא התהפכה מהבטן אל הגב, לא מצליחה תמיד גם כשרוצה (פעם ב..זה פתאום מצליח), גם עם גירויים זה לא כזה הולך. מהגב לבטן היא ממש ממש מתקשה, המקסימום זה להתגלגל לשניה הצידה ולחזור חזרה לגב. בימים האחרונים כשהיא על הבטן (ברגעים שיש לה סבלנות) היא זוחלת סביב עצמה (במקום), ממש סיבוב שלם של 360 מעלות. האם זה סימן חיובי לתחילת זחילה? או שזה לא טוב כי עדיין לא התהפכה למהגב לבטן? איך אני יכולה לעוד איתה על תרגילים של היפוך אם היא מתנגדת לי?

הוספת תגובה

• תגובה לליאל

דבי גרוס דולב
    17/01/2009

הי ליאל
    לפעמים תרגול כללי, כזה שלא נעשה לאחר אבחון , לא מספיק. התרגילים שעשית עם ביתך הם חלקית התרגילים שיש לעשות בבעיה של הקשתת יתר אבל לפעמים הבעיה דורשת התיחסות יותר מעמיקה ואבחון מדויק. לכן אני ממליצה לשקול פנייה למדריכה אשר תראה לך בדיוק איך עושים את התרגילים ותציע אפשרויות נוספות לתרגול.
    לגבי סימני זחילה- יתכן והסיבוב סביב ציר הוא סימן ראשון לטרום זחילה אבל חשוב מאוד ,עבור תינוק, להתהפך לפני שהוא מתחיל לזחול ולא לדלג על שלבים בהתפתחות, הדבר עלול לצוץ בהמשך ההתפתחות.
    בברכה
    ינוקט- אבחונים ושיעורים פרטים
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהוי הורים
    אבי
    16/01/2009

בתי בת 5 חודשים ונראה כי איננה מזהה אותי ואת אימא שלה. כשמוציאים אותה מהמטפלת לא זוכים ליחס מיוחד או לתגובה כלשהי. באיזה גיל טבעי שתינוק יגיב לפרצוף של הוריו?

לקביעת תור
    סגירה
    זיהוי הורים

הוספת תגובה

• תגובה לאבי

דבי גרוס דולב
    17/01/2009

הי אבי
    ביתך נמצאת בגיל בו כבר מזהים את ההורים או לפחות את אמא. האם רק בעת הפרידה מהמטפלת היא איננה מגלה סימני שמחה? האם במשך היום היא מגלה סימנים להיכרות של אמא? יכול להיות שמספיק טוב לה אצל המטפלת ולכן איננה מראה סימני שמחה בפגישה איתכם?... אם בכל היום היא לא מראה שהיא מזהה אתכם כדאי להתיעץ עם רופא הילדים.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בהמשך לתשובתך

אבי
    18/01/2009

דבי תודה על תשובתך. כשהילדה בוכה על הידיים של מישהו ואימא שלה לוקחת אותה היא נרגעת. האם תחושת הביטחון בידי אימה זה זיהוי? האם כאשר היא רואה את פניה של אימה אחרי כמה שעות הכרחי שתגיב מיידית בצורה כלשהי כמו חיוך? כמו כן, במהלך היום היא מגיבה אלינו אך בעת המפגש איתה לאחר זמן כלשהו היא אינה "יוצאת מגידרה". שוב תודה, אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משתפת מניסיון שלי..

שירלי
    18/01/2009

הבן שלי בן כמעט 5 ח' וכמו שתיארת, במהלך היום הוא מחייך אלי ולאביו אבל כשאנחנו לוקחים אותו מהמשפחתון הוא לאוו דווקא מחייך או מגיב אלינו. לדעתי, גם אם זה מבאס, זה בסדר (בהנחה כאמור שהילד תקשורתי ומגיב להוריו ובכלל במהלך היום).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דבי גרוס דולב
    18/01/2009

הי
    קשה לכמת (בכמות) את הזמן הנכון לזיהוי ולהבעת שמחה מהורים, באופן כללי אנו רוצים לראות זיהוי של ההורים בגיל זה.
    מתוך ההיכרות שלכם עם התינוק ולשיקולכם להחליט האם זה במידה שניראית לכם נכונה או לא מפני שקשה מאוד להחליט לגבי זה בלי לראות את התינוק ותגובותיו. תנו לתינוקות שלכם עוד קצת זמן והחליטו האם להיעץ שוב או לא.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרחבת פיטמת בקבוק
    מאיה
    16/01/2009

שלום רציתי לדעת מתי אפשר צריך לקנות פטמה של בקבוק גדולה יותר, וכיצד אפשר לדעת אם החור של הפטמת בקבוק הנוכחית מתאימה לקטנה שלי ?

לקביעת תור
    סגירה
    הרחבת פיטמת בקבוק

הוספת תגובה

• פטמת בקבוק

שירי קאשי
    18/01/2009

הי מאיה,
    נתחיל מכך שישנן המלצות של היצרן לגבי הגיל אליו מותאמת כל פטמה. מעבר לכך יש לשים לב כיצד התינוק אוכל. אם התינוק אוכל מפטמה עם חור קטן ואינו מתעצבן במהלך הארוחה שלא יוצא האוכל, אוכל רגוע והארוחה אינה לוקחת זמן רב מידי הרי שאין צורך לעבור לפטמה גדולה יותר. במידה ואכן מתגלים סימנים אלו ניתן לנסות לעבור לפטמה יותר גדולה (אשר מתאימה לפי הוראות היצרן) ולנסות.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת מאודד- זקוקה לעזרה
    דנה
    15/01/2009

שלום! ליאל בת 11 חודשים נמצאת בתינוקייה פרטית מגיל חצי שנה. בתינוקייה היו סה"כ 3 תינוקות. היא אהבה מאוד את המטפלת ואת הגן. הלכה ממני בחיוך, תמיד מצאתי אותה מחייכת וכולם(גננות, הורים) אמרו כמה שהיא מקסימה, חייכנית לכולם.... לפני כחודש עברה לחדר של גיל הביניים(אותו מתחם, רק חדר אחר). עשו לה את זה מאוד מאוד בהדרגה. הייתה איתם בריכוזים, באוכל ,אח"כ גם ישנה איתם.... כך שעברה סופית הכירה את המטפלות טוב מאוד ועדיין גם רואה לא מעט את המטפלת הישנה והאהובה שלה. מאז אני לא רואה אותה מחייכת בכלל בגן, לעתים קרובות שומעת אותה עוד מבחוץ בוכה כשבאה לקחת אותה, היא עוזבת אותי בבוקר בבכי. מה גם שכבר ביום הראשון המטפלות לא התאמצו לתת לה לאכול- היא לא רצתה מוצקים אז לא נתנו לה סימילאק כמו שבד"כ נתנו לה עד אז. הילדה לא אכלה כלוםםםםם כל היום. הגעתי והיא בקשה אמ אמ וישר טרפה תסימלאק. דברתי עם המנהלת שאמרה להן להכין לה סימלאק כמובן ומאז הקטע הזה הסתדר. בשבוע השני באתי לקחת אותה וראיתי שעיניה בוהקות, היא הייתה חמה. בבית מדדתי לה חום והיה לה 38.4. הן לא שמו לב! מי יודע כמה זמן הייתה עם חום...המטפלת טענה שבטח רק עכשיו עלה לה כי אחרת הייתה שמה לב. אגב הם 12 ילדים על 2 מטפלות... התחושה שלי לא טובה מאז שעברה לגיל הביניים,אני לא שקטה בכלל. יכול להיות שזה מקרי, אולי השיניים מציקות לה בדיוק מאז שעברה,אולי חרדת הנטישה התחילה בדיוק באותו זמן. אבל האם אני יכולה להסתמך על "האוליים" האלה?? מצד שני אולי הכל באמת מקרי ואם אדבר עם המנהלת אפגע בבת שלי כי תהיה למטפלות מן תחושת "התנכלות" ,אפילו בתת מודע שלהן. אני גם משערת שמה שלא אגיד המנהלת תתגונן ובטח תגיד "זה השיניים" או משהו כזה... חיפשתי מטפלת ועודני ממשיכה אך בנתיים לא מצאתי... מה עושים? איך יודעים מה קורה עם הילדה? והאם כדאי לדבר עם המנהלת? האם יש גורם מקצועי (פסיכולגית תינוקות...) שיכולה להעזר בו לפענח את המצב?

לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת מאודד- זקוקה לעזרה

הוספת תגובה

• תגובה לניראל

דבי גרוס דולב
    16/01/2009

הי ניראל
    אני לא בטוחה שאני יכולה לענות על שאלותייך, אינני מכירה את הילדה, לא את הגן וגם לא מתעסקת בפסיכולוגיה. כדאי אולי לשוחח עם המנהלת בלי לפחד שהדבר יתנקם בילדתך, כי זה ממש לא אמור לקרות, אולי לתת לזה עוד קצת זמן ובמקרה הכי גרוע לשקול החלפה של גן.
    מצטערת שאינני יכולה לעזור יותר, עיקר ההתעסקות פה היא התפתחות מוטורית ולכן זה לא ממש מתחום התמחותי.
    בהצלחה
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן בעגלה- מתי מומלץ?
    שירלי
    15/01/2009

שלום, הבן שלי, בן 4 וחצי חודשים מאוד נהנה לשכב על הבטן בעגלה כשמטיילים כך שהוא רואה הכל. אני יודעת בעיקרון שמומלץ שהתינוק יהיה עם פניו לאמא ויראה אותה. האם בכך שהוא על הבטן ורואה את "הנוף" ולא אותי אני עלולה לגרום לו נזק רגשי או שבגיל הזה כבר אפשר? מה עדיף משתי האפשרויות? אודה לתשובתכם!

הוספת תגובה

• תגובה לשירלי

דבי גרוס דולב
    16/01/2009

הי שירלי
    אין שום המלצה רישמית שתינוק יראה את אימו בעת נסיעה בעגלה, עגלות רבות אפילו לא מאפשרות את זה. אם לתינוק טוב לשכב כך בעגלה הרי שזה טוב כי שכיבה על הבטן תורמת להתפתחות וזו התנוחה האולטימטיבית לגילו.
    מעבר לכך, נזק ריגשי לא נגרם בכזו קלות לתינוק ואין שום מקום לדאגה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה זחילת גחון?
    שני
    14/01/2009

מזכירים פה הרבה זחילת גחון. מה זה? הבן שלי בן חמישה חודשים והוא רק מתגלגל לצד ימין. זה בסדר?

לקביעת תור
    סגירה
    מה זה זחילת גחון?

הוספת תגובה

• זחילת גחון

שירי קאשי
    15/01/2009

הי שני,
    זחילת גחון תקינה צריכה להיות עם יד ורגל נגדית (בהתחלה יכולה להיות שתי ידיים ושתי רגליים לזמן קצר),תוך השענות על המרפקים. כל צעד מלווה בהנחת יד קדימה, כיפיפה של הצד והרגל הנגדית עם מעט רוטציה באגן ודחיפה של הרגל המכופפת לצורך התקדמות וחוזר חלילה. זה נראה כמו זחילה של חייל. בגיל שלבנך זה בסדר שהוא רק מתהפך. שלב ההתהפכויות צריך להשלים עצמו עד גיל חצי שנה. זה גם בסדר שהוא התחיל להתהפך לכיוון אחד אך במהרה הוא אמור להתהפך לשני הצדדים.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי אפשר להושיב תינוקות?
    סמדר
    14/01/2009

שלום, באיזה גיל אפשר להושיב תינוקות? התינוקת שלי בת ארבעה חודשים ואנחנו משתדלים לא להחזיק אותה ממש בישיבה כי אמרו לי שזה לא בריא מכיוון שהיא עדיין לא יושבת בעצמה

לקביעת תור
    סגירה
    מתי אפשר להושיב תינוקות?

הוספת תגובה

• הושבה

שירי קאשי
    15/01/2009

הי סמדר,
    באופן כללי לא מומלץ להושיב עד שהתינוק לומד לשבת בכוחות עצמו. הושבה מוקדמת עלולה לשבש את שלבי ההתפתחות התקינה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה לשחק עם תינוקת בת חודשיים?
    קרין
    14/01/2009

שאלה נוספת, מעיון בהודעות הבפורום אני רואה שמשתמשים הרבה במילה "לשחק". הבת שלי היא כאמור בת חודשיים וחצי ואני לא כל כך מבינה מה זה אומר "לשחק"...אני משתדלת להיות איתה בחוץ הרבה, לוקחת אותה איתי בטרמפולינה כשאני נעה ברחבי הבית כדי שהיא תראה תנועה ועניין, וגם משתדלת לדבר איתה ולשים לה מוסיקה, אבל היא תמיד נרדמת. חשבתי שאולי היא נרדמת כי באמת "משעמם לה". מצד שני, מה אני כבר יכולה לעשות עם תינוקת בגיל הזה? למה הכוונה כשאומרים "לשחק".

הוספת תגובה

• פעילות

שירי קאשי
    15/01/2009

הי יעל,
    התינוק זקוק למגע, תנועה וקול. חשוב לחשוף בהדרגה את המערכת החושית שלו לגירויים שונים על מנת לעזור לו להתפתח נכון.
    מספר המלצות:
    1. לעשות מעברים מהירים (מבלי לטלטל את התינוק) בין תנוחות ההחזקה - השינויים המהירים מביאים לשינוי מיקום הראש במרחב ותורמים להתפתחות מערכת שיווי המשקל. חשוב לראות שהוא מגיב טוב ולא מראה מצוקה. אם התגובה פחות משוררת אז לעשות לאט.
    2. מגעים בעוצמות ומרקמים שונים על חלקי גוף חשופים - מגע עדין ומגע עמוק יותר, מגע של בד רך ושל בד קשה יותר, כדור חלק וכדור קוצים, עיסוי בכל הגוף כולל אצבעות וכפות ידיים ורגליים וכו'.
    3. לרקוד בבית לצלילי מוזיקה מגוונת - תינוקות לא זקוקים רק לבייבי מוצרט אלא ניתן גם מוזיקה קצבית יותר או פחות.
    4. להניע את גפיו.
    5. לגלגלו מצד לצד.
    6. להשכיבו על כל צידי גופו (גב, בטן וצדדים).
    7. לגרות לעקיבה של העיניים (על ידי צעצוע, פנים של אמא).
    וכו'.......
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת עייפה או עצלנית?
    קרין
    14/01/2009

שלום, בתי בת חודשיים וחצי ולפני כמה שבועות התחלתי לשים אותה על בטן כשהיא ערה, בהתאם להמלצות. היא כבר מסוגלת להרים את עצמה עם הידיים ואף להישאר בתנוחה זו לכחצי דקה. הבעיה היא שאחר כך היא מתעייפת, מתחילה לבכות, חופרת עם הראש בשמיכה, וכשהיא קולטת שאני לא מתכוונת להרים אותה היא פשוט מניחה את ראשה לצד ונרדמת. כך נוצר מצב שהיא ישנה המון...ולא מתמודדת עם סוגיית הרמת הראש... מה עושים? ובהקשר זה- כמה שעות ביממה תינוקת בגילה אמורה לישון? בתודה מראש! אמא טרייה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת עייפה או עצלנית?

הוספת תגובה

• שינה והרמת ראש

שירי קאשי
    15/01/2009

הי יעל,
    בגיל של בתך ישנם תינוקות שעדיין ישנים רוב היום. אנו כן רוצים לראות מעט יותר ערות מאשר בתחילת הדרך, אך יש גם לקחת בחשבון שגם זמן האוכל והגזים הם שעות ערות ולכן לא תמיד יש הרבה זמן לפעילות. חשוב גם לדעת שעצם הרמת הראש מבחינתה הוא מאמץ גדול ולכן מעייף. זה בסדר שהיא עייפה לאחר פרק זמן לא ארוך וזה מצויין שהיא גם יודעת להניח את ראשה ולישון. בכדי לתרגל עוד את הרמת הראש את יכולה לנסות את התרגילים הבאים:
    1. בשכיבה על הבטן לעבור בצידי חוליות מהגולגולת ועד לאמצע עמוד השדרה לאט לאט (חוליה חוליה) ובמגע ברור. זה אמור לעורר את האזור ולעודד את הרמת הראש.
    2. על כדור פיזיו - בשכיבה על הבטן (כשאת אוחזת באגן) להטות את הכדור מעט קדימה. גם כאן התגובה אמורה להיות הרמת הראש לשם שמירה על איזון.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלתי מאתמול, תודה מראש.
    אמא של
    14/01/2009

שלום, בתי בת 8.5 חודשים, מתהפכת מצד לצד, מסתובבת סביב עצמה, לפני מספר שבועות עלתה כמה פעמים על שש לשניה ונפלה והפסיקה עם זה. בימים האחרונים היא נורא מתבכיינת כשהיא שוכבת על הבטן, היא לא מנסה להתקדם או לנסות שוב לעלות לעמידת 6. ההרגשה שלי שהיא "עצלנית" . אייך אפשר לעזור לה? תודה מראש. אמא של...

לקביעת תור
    סגירה
    שאלתי מאתמול, תודה מראש.

הוספת תגובה

• עלייה על שש

שירי קאשי
    15/01/2009

הי,
    ישנם תינוקות שהם יותר "עצלנים". בדרך כלל מדובר או בקושי תנועתי כלשהו המקשה על התפתחות התנועה ולכן הם פחות בוחרים להתנסות ולהתאמץ, או פינוק או סתם חוסר מוטיבציה. תפקיד ההורים הוא ליצור את הסביבה והסיטואציה המתאימים בכדי לספק גירוי מספיק על מנת לעורר את התינוק להתנסות ולהתקדם. לפני שאת מתחילה בתרגילים ספציפים לעלייה על שש, שימי לב למספר דברים:
    1. האם יתר השלבים ההתפתחותיים עד כה בוצעו נכון, האם היתה זחילת גחון והאם היתה סימטרית וכדומה.
    2. האם יש בסביבה שבה הילדה שוכבת המון צעצועים. במקרה כזה אין לה הרבה סיבות להתאמץ ולהתקדם כיוון שניתן תמיד להגיע למשהו אחר שהוא קרוב יותר.
    3. האם היא שוכבת מספיק על הבטן.
    4. האם יש נטייה להרימה מייד עם כל בכי. במצב כזה היא לומדת שכשקשה לה היא רק צריכה לבכות והמאמץ נכסך ממנה. חשוב לנסות ולשים לב מתי זה בכי של פינוק ואולי ניתן לדרוש ממנה יותר (לשכב לידה, לדבר אליה ולנסות להרגיעה מבלי להרים אותה וכדומה) ומתי זה באמת בכי של מצוקה שבה היא זקוקה לכך שירימו אותה.
    במידה ואת לא מצליחה להגיע בכוחות עצמך לאיזון העדין הזה שבו צריך מצד אחד לספק לה את החום והבטחון ומצד שני גם להביאה ליותר פעילות עצמאית אני ממליצה להעזר במדריכה.
    תרגילים:
    1. על משטח מוטה (שיפוע בג'ימבורי, מזרון מיטת תינוק שנשען על ספה) - להעמיד על שש, להצמיד לה את הרגליים ולהחזיקן באמצעות הרגליים שלך. לאחוז אותה באזור הצלעות ולהניע קדימה ואחורה. תרגיל זה מכיר לה את התנוחה של עמידת שש ומלמד אותה להעביר משקל לידיים ולרגליים, דבר שהוא הכרחי לזחילה.
    2. על גליל או שמיכה מגולגלת להעמיד אותה על שש כך שהחזה נתמך על ידי הגליל. ניתן גם להניע קדימה ואחורה ואפילו לתת לה לנסות לצאת ממצב זה בכוחות עצמה. זה מאוד יחזק את שריריה.
    3. לפזר כריות על הרצפה כך שאין הרבה חללים ביניהן. להניח אותה באמצע ולקרוא לה לצאת. אפשר לגרות אותה לצאת עם צעצוע אהוב או בועות סבון. ההתקדמות על משטח הכריות מחייב אותה להשתמש בגפיים בצורה שונה מאשר על רצפה ישרה. זה מלמד אותה להתנתק מהרצפה ולהרים את הגחון וכן מחזק מאוד את השרירים.
    4. לשפר שיווי משקל - תנועה במרחב, נדנה, גילגולים, על צלחת וסטיבולרית (צלחת מתנדנדת כמו שיש בג'ימבורי) תנועה לכל הכיוונים. על כדור פיזיו בישיבה (ישיבה רק לצורך התרגיל) תנועה לכל הכיוונים.
    5. רפלקס הבלימה וחיזוק חגורת הכתפיים - להרים עם הפנים החוצה כשאת מחזיקה בבית החזה שלה ובהדרגה לקרב אותו לרצפה עם הראש. לחכות לתגובה של שליחת ידיים לרצפה.
    6. דחיפה עם כפות הרגליים - להשכיב על הגב ולהצמיד כפות רגליים לרצפה (רוחב האגן, לא קרוב מדי לטוסיק) ולחכות שהיא תדחף כלפי מעלה. אם אין דחיפה, מעט ניעות מהברכיים לכיוון כפות הרגליים והקפצות אגן וחזרה על הצמדת הרגליים. תרגלי זה מאפשר לימוד דחיפה עם הרגליים.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה, תנוקת בת 4 חודשים,אתי
    אתי
    14/01/2009

שלום, למרות שאני מנסה כמה שיותר שתהיה עייפה , ובערך בשמונה שהיא ממש עייפה אני משכיבה אותה לישון, היא קמה פעמיים באחת בלילה ושוב בחמש או שש בבוקר, וזה ממש קשה, מה עדיין אפשר לעשות שתקום פחות??

הוספת תגובה

• תגובה לאתי

דבי גרוס דולב
    14/01/2009

הי אתי
    לא ציינת עבור מה ביתך קמה, האם זה בשביל לינוק או לקחת בקבוק?
    בכל מקרה, זה לגמרי טבעי ונורמלי שתינוק בגיל זה עדיין יקום פעמיים בלילה לאכילה או לקבלת חום ומגע, עם הזמן זה לבטח יצטמצם.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יודעת שזה לא מנחם אבל הבן שלי

אתי.ד
    15/01/2009

בן 5 וחצי חודשים ועדין קם בלילה לאכול וזה לא משנה כמה היה עייף שהלך לישון הוא יתעורר בחצות בערך וב3- וב5 או 6 בבוקר מבינה אותך זה אכן מתיש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה תינוקת בת שנה.
    ג'ני
    14/01/2009

שלום ביתי ולדה בשבוע 39 לידה רגילה הכל רגיל.... היא התחילה להתהפך בגיל 4 וחצי חודשים מבטן לגב ובגיל 5 חודשים מגב לבטן. היא ילדה מאוד חייכנית ערנית פעילה אוהבת לשחק בצעצועים. את המשך ההתפתחות שלה התחיל בגיל מאוחר יותר בגיל 9 חודשים החלה לזחול גחון, בגיל 10 חודשים התחילה להעמד בעזרת חפצים בלול במיטה שלה כל דבר שהיא יכלה להאחז בו. היא הייתה נעמדת על 6 כבר מגיל 7 חודשים מתנדנדת ונופל לבטן ישר. רק בסביביבות 11 חודשים היא התחילה לזחול על 6 ובמקביל עם זה להעמד. היא מזהה את אבא שלה ממלמלת אבא אמא יודעת להגיד אמה לאוכל טאטא התחילה למחוא כפיים בגיל 11 וחצי חודשים שלום עושה מידי פעם לא תמיד.... מזהה אור, כדור בקבוק דובי...משחרר לפעמים יד אחת כאשר היא אומדת אבל נראה שהיא מפחדת קצת... מה דעתכם על קצב התפתחות שלה...?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה תינוקת בת שנה.

הוספת תגובה

• התפתחות

שירי קאשי
    14/01/2009

הי ג'ני,
    בתך החלה את תהליך ההתפתחות בקצב טוב ואכן בהמשך הקצב הואט. איני יודעת האם יש קושי תנועתי כלשהו אשר עצר את התהליך. בשלב זה, לאחר שהשלימה את שלב הזחילה היא נמצאת במקום נכון לקראת עמידה והליכה. מבחינת לוח זמנים זה בסדר גמור אך כאמור איני יכולה לדעת האם קיים קושי אשר יביא לעיכוב גם בשלב זה והאם השלבים הקודמים בוצעו נכון. נסי להזכר האם זחילת הגחון שלה היתה סימטרית וכנ"ל לגבי זחילת השש, האם ההתהפכויות היות מאורגנות ובצורה נשלטת על ידה או בוצעו תוך כדי נפילה. במידה ועברה נכון את השלבים כרגע לא נראה עיכוב ואין צורך בהתערבות.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ני
    14/01/2009

תודה על התשובה... שתי הזחילות סימטריות לגמרי הם היו כך מהתחלה.... היא תפסה את זחילת גחון בשניה זה בדיוק לקח לה יומיים עד שהיא התחילה לזחול מהר ואותו דבר גם עם זחיל 6... היא נעמדת על 4 מידי פעם אבל לא זוחל על 4... לעמוד היא עומדת יציב כאשר היא נתמכת על ידי משהו, הולכת מסביב ללול, לרהיטים בכל דבר, מזיזה עם הטוסיק... רוקדת לצלילי מוזיקה... גם בשלב הזה הארוך ש בין ההיפוכים לזחילה לצעצועים היא הייתה מגיעה דרך התהפכויות וזה היה הולך לה ממש מצויין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה דילגו עליה? :(

ג'ני
    14/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ?

ג'ני
    15/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עמידה לפני ישיבה
    מיכל
    13/01/2009

שלום, בתי בת 11 חודשים. לפני כשלושה שבועות היא החלה לעמוד ולעשות צעדים ראשונים כאשר היא נתמכת בחפצים (שולחן, ספה וכד'). עם זאת, היא עדיין איננה יודעת לשבת לבד. כלומר, כאשר אנו משיבים אותה עלינו היא כן מסוגלת לשבת זקוף לבדה. כמו כן היא כבר יושבת במצב זקוף בעגלה או בכסא אוכל. אולם, היא אינה יודעת להגיע לבד למצב של ישיבה, וכן כאשר מושיבים אותה על הרצפה היא עוברת מייד למצב של זחילה. רציתי לשאול האם "דילוג השלב" הזה הוא בעייתי (ובעיקר האם זה בעייתי במובן זה שלא מתאפשר לה לעשות פעולות אשר מצריכות שימוש בשתי ידיים פנויות), וכן האם עליי לעשות משהו כדי לסייע לה ללמוד לשבת? תודה, מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    עמידה לפני ישיבה

הוספת תגובה

• תגובה למיכל

דבי גרוס דולב
    14/01/2009

הי מיכל
    מה שאת מתארת מתאים בד"כ לתינוקות בעלי זקיפת יתר בגב. הגב מאוד זקוף ולכן קל לתינוק להיעמד אבל קשה לו יותר לשבת מפני שלישיבה נדרשת מידה של כפיפה. שלב זה בהתפתחות חשוב מכיוון שהוא מהווה אינדיקציה על יכולת הכפיפה וזו חשובה להליכה, לציבה ולשיווי משקל בעמידה. כדאי אולי לשקול קבלת אבחון וללמוד כמה תרגילים פשוטים שיסיעו לביתך.
    בברכה
    ינוקט- אבחונים ושיעורים פרטיים
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה