פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• על הבטן
    אורית
    08/02/2009

שלום ביתי בת 6 חודשים ושבוע , כל פעם שאני שמה אותה על הבטן היא מתחילה לבכות לא מוכנה להיות על הבטן , או שהיא מיתהפכת חזרה לגב או שהיא מניחה את הראש על המזרון ולא מרימה את עצמה לקחתי אותה לאורטופד לתינוקות והוא אמר שהכל בסדר אצלה שהיא פשוט עצלנית , איך אני יכולה לעזור לה חוץ מלגרות אותה עם צעצועים שזה עוזר בדיוק לדקה , (הידיים נפתחות לה לצדדים והיא לא מצליחה להחזיר אותם לאמצע) היא נהיית מתוסכלת ומתחילה לבכות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    על הבטן

הוספת תגובה

• תגובה לאורית

דבי גרוס דולב
    08/02/2009

הי אורית
    בגיל חצי שנה אנו אכן רוצים לראות שכיבה נינוחה על הבטן והתהפכויות שמגיעות משליטה ובחירה. אני לא מאמינה במושג עצלנות לגבי תינוקות, ישנם תינוקות שקשה להם, אין תינוקות עצלנים. הסירוב לשכב על הבטן מגיע מקושי פזיולוגי שרצוי לטפל בו. בפורום זה תמצאי דיונים רבים ותרגילים רבים מאוד לשיפור השכיבה על הבטן. יחד עם זאת אני ממליצה לעכוב אחר התפתחות ביתך ולראות שיש שיפור בקרוב. אם לא, כדאי לשקול אבחון ושיעור בן תלמדו תרגילים כדי לסייע לביתך ולתת לה להרגיש טוב בשכיבה על הבטן ובהתפתחות המוטורית בכלל.
    בהצלחה!
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקוןת
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הולך לי....

יוליה
    22/02/2009

שלום!!! אני מאוד מודה אל התשובות והעצות שנתתם לי אך לצערי שום דבר לא עוזר.... לפני חצי חודש כתבתי שילד שלי לא מוכן להניח ראש בשכיבה על בטן (הוא מוריד ראש ונתקע עם האף במזרן) והוא לא יכול להשתחרר על הבטן.... תרגילים לא עוזרים -הוא לא מוכן לשתף איתי פעולה וכשאני נמסה להוריד את הראש שלו לדת הוא בוכה ומרים את הטוסיק....אני מאוד מיואשת כי הבנתי שמאוד חשוב שהוא ישן על הבטן מה עוד אני יכולה לעשות ולמי ניתן לפנות בפועל? האם הטיפת חלב יעזרו לי? יש מישהו מאזור אשדוד שעליו ניתן לפנות או שיש צורך לפנות לפיזיוטרפיטיט?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לנטלי

דבי גרוס דולב
    22/02/2009

הי נטלי
    הדבר אכן דורש לדעתי התיחסות רצינית יותר, אבחון ותרגול. אני, באופן טבעי, מאמינה ומתחברת יותר לשיטת ליווי התפתחותי אבל את יכולה לפנות גם להתפתחות הילד.
    אם תרצי לשמוע פרטים נוספים על השיטה בה אני מטפלת, אשמח לתת לך, אציין רק שמדובר בטיפול פרטי שאיננו שייך לקופות החולים.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה - הפרשי שעות
    חן
    07/02/2009

בני בן 3 חודשים וחצי והוא ניזון ממטרנה. משקלו לפני חודש היה 6.400. ברצוני לדעת אם יש תשובה חד משמעית לטווחי השעות של ההאכלה. הוא אוכל 5 פעמים ביום בין 180-240 מיליגרם. האם זה בסדר לתת לו אוכל בהפרשים של 4 שעות וקצת. פשוט קבלתי כמה דעות שצריך כל 3 שעות וזה נראה לי תכוף מדי לגילו כל כמה שעות תינוק בגילו אוכל? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה - הפרשי שעות

הוספת תגובה

• תגובה לחן

דבי גרוס דולב
    08/02/2009

הי חן
    היתרון בתזונה של תמ"ל לעומת הנקה הוא שברור כמה התינוק אוכל ושיש המצלות ברורות על גבי האריזה לגבי הפרשי שעות וכמויות. רצוי לעמוד בהמלצות אלה ולא לעבור אותן שכן התמ"ל משביע מאוד ועונה על דרישותיו הגופניות של התינוק.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הושטת ידיים לחפצים
    אבא ואמא
    07/02/2009

בתי בת ארבעה חודשים. מתהפכת מבטן לגב. מחזיקה יפה ראש מורם. אוחזת בחפצים שמניחים בכף ידה ומביאה אותם לפה אולם לא אוחזת יד ביד בקו האמצע ולא מושיטה ידיים ב"התרגשות" לקראת חפץ שמציגים לה. יש לציין כי תחת האוניברסיטה היא אוחזת או מנענעת את המשחקים התלויים אולם לא נראה שזה באופן רצוני. מה עלינו לעשות אם בכלל...

לקביעת תור
    סגירה
    הושטת ידיים לחפצים

הוספת תגובה

• תגובה לאבא ואמא

דבי גרוס דולב
    08/02/2009

שלום אבא ואמא
    אני לא רואה שום בעיתיות במה שתיארתם, מדובר בתהליך איטי של התפתחות בו נראה הושטת ידיים לחפצים (כפי שתיארתם) ובד בבד הבאת ידיים אל קו האמצע. המשיכו לשחק איתה ולגרות אותה לידי כך והדבר יגיע.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה ללא תמיכה
    לילי
    07/02/2009

שלום, בני בן שבעה וחצי חודשים, מתהפך לכל הכיוונים, דוחף את עצמו עם ידיים לאחור ונע בחופשיות בציר, מתרומם לעמידת שש ודוחף את עצמו קדימה ואחורה ולעיתים נופל קדימה. מאד סקרן, תנועתי, יוצא מהמזרן כל הזמן לכיוון הרצפה ואם הוא רואה צעצוע שהוא מעוניין בו הוא כבר יגיע אליו - באמצעות התהפכויות, התמתחויות ותזוזה באמצעות הידיים. העניין הוא שאם מנסים להושיבו (אני נמנעת אבל בכל זאת בדקתי...) הוא יושב ללא תמיכה מספר שניות בלבד. אם הוא יושב בטרמפולינה או בסלקל הוא מתרומם ישר ומחזיק את עצמו זמן רב אבל כאמור אינו יושב יציב על המזרון אם מושיבים אותו. האם מדובר כאן בעיכוב? באיזה חודש מצפים בד"כ מתינוק לשבת לבד ללא תמיכה? האם מה שתיארתי יכול להוביל לזחילת גחון? האם זחילת הגחון תחזק את הגב בהנחה ששרירי הגב חלשים ועל כן אין יציבות בישיבה? איזה תרגילים ניתן לעשות? המון תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    ישיבה ללא תמיכה

הוספת תגובה

• תגובה ללילי

דבי גרוס דולב
    07/02/2009

הי לילי
    ההמלצה היא לא להושיב תינוק לפני שיודע לעשות זאת בעצמו והסיבה לכך נמצאת בשאלתך, גופו של תינוק שלא למד עוד לשבת בעצמו לא מוכן לזה ולא עבר את השלבים שמובילים לישיבה עצמאית יציבה. ישנו תהליך טבעי ויפה שעובר התינוק על מנת להתישב לבד ולהשאר שם, אם תינוק לא עובר שלבים אלה הרי שיתקשה להשאר לבד בישיבה.
    התישבות עצמאית מתרחשת לאחר עלייה על 6, הטיית הטוסיק לאחור ואז לאט לאט עזיבה של הידיים, תני לבנך את הזמן להגיע לזה בעצמו ותראי איך ישיבתו מתבססת.
    לגבי זחילת גחון, ישנו סיכוי סביר שבנך ידלג עליהו מפני שהוא כבר עולה על 6, זחילת גחון היא טובה ואיכותית אבל לא נגרם כל נזק להתפתחות אם איננה מתממשת.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי שאלות
    יעלי
    07/02/2009

השאלות לא בדיוק קשורות להתפתחות, אבל אולי בכל זאת תוכלו לייעץ לי: 1. שמעתי כבר על המושג של תינוקות עצבניים בערב, אבל בכל זאת רציתי לוודא שמה שקורה אצלנו הוא בגדר הנורמלי (תינוקת ראשונה בחבר'ה ואין לי עם מי להתייעץ...). יוצא שהילדה החמודה שלנו (בת ארבעה חודשים) בוכה בממוצע 5 לילות בשבוע, במשך כשעה. הבכי ממשיך עד שהיא נרדמת / יונקת והיא לא ממש נרגעת מלהיות על הידיים. האם עלי לקחת אותה לרופא או שזה עדיין נורמלי? 2. עוד שאלה קטנה - בימים האחרונים הקטנה התחילה לעשות משהו חדש - מוציאה קצת לשון ואז נושפת אוויר דרך שפתיים קפוצות. זה יוצא שהיא עושה מה שמבוגרים היו עושים כדי לחקות קול של פלוץ. היא יכולה לעשות את זה במשך דקות ארוכות. מוכר לכם? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות

הוספת תגובה

• תגובה לטל

דבי גרוס דולב
    07/02/2009

הי טל
    1. אכן תינוקות רבים סובלים מחוסר שקט בשעות הערב, מה שניתן לעשות הוא לעזור להם לעבור זאת בשלום, לצאת לטיול, להשתמש במנשא, לתת עיסוי, הרבה ידיים וסבלנות. אני לא רואה מקום ללכת לרופא.
    2. לא מכירה אבל לא נשמע לי משהו יוצא דופן או מדאיג.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

יעלי
    07/02/2009

גם ספציפית על התשובה לי וגם בכלל - על הזמן שאתם משקיעים ביצירת הפורום המצוין הזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לטל

קרן
    08/02/2009

היי טל בקשר לרעש שהיא עושה עם הלשון והשפתיים זה בסדר גמור ביתי עושה את זה מגיל ארבעה חודשים עד עכשיו(היא בת חצי שנה) וכל הילדים של חברותי ... היא אוהבת לשמוע את עצמה חחח את יכולה רק להנות מזה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברזל
    שירה
    06/02/2009

שלום לשירי עידן ודבי בתי בת 4 חודשים יונקת בלבד. מגיל זה יש לתת לתינוקות ברזל 3 טיפות ביום. אני חוששת מתוצאות הלוואי של הברזל- העצירות. מה עושים להקל על הקטנה? תודות

לקביעת תור
    סגירה
    ברזל

הוספת תגובה

• תגובה לשירה

דבי גרוס דולב
    07/02/2009

הי שירה
    זה איננו תחום התמחותינו, אני ממליצה להתיעץ עם רופא הילדים או מומחה מטפל אחר המתמחה בתחומים אלה.
    בברכה
    דבי גרוס ודלב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 4.5 חודשים
    יוליה
    06/02/2009

התינוק שלי מתפתח יפה לגילו - מתהפך מבטן לגב וכמעט בדרך להתהפך מגב לבטן. כמו כן בשכיבה על הבטן הוא מיישר כבר את הידיים ומעביר משקל מיה ליד וגם מתחיל להושיט יד בהיותו על הבטן (הוא יכול לקחת מוצץ שמונחת בידו ולשים בפה) אך דבר יחיד שהוא לא עושה זה להניח את הראש. כשהוא מתעייף מהשכיבה הוא מוריד את הראד כך שהאף נצמד למזרון ומתחיל לבכות. כל הנסיונות שלי לסובב לו את הראש לצד וללמד אותו לשים ראש על צעד נכשלו.... מה אני צריכה לעשות? איזה תרגילים לעשות? התינוק אוהב להיות על הבטן אך בגלל זה הוא לא יכול להשתחרר ולנוח על בטן...

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 4.5 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לנטלי

דבי גרוס דולב
    07/02/2009

הי נטלי
    קושי להניח את הראש בשכיבה על הבטן הוא דבר חשוב שיש לתת עליו את הדעת. למרות ההתפתחות הטובה יתכן ובנך סובל ממתח יתר בצוואר או מקיצור שרירי הגב. אתן לך מספר תרגילים על מנת לסייע לו בכך אבל אם לא תראי שינוי כדאי לבדוק זאת:
    1. בשכיבה על הגב, הרימי את רגליו לכיוון הראש כשיד אחת תומכת ומרימה גם את הטוסיק.
    2. נסי לשאת אותו הרבה בתנוחת ערסול כך שיהיה מכודרר בזרועותייך.
    3. השכיבי אותו על הצד כך שיד ורגל עליונות יפנו לרצפה הנגדית, נסי להשהות אותו שם ככך הניתן, חשוב לשים לב שראש לא יברח לאחור.
    4. על כדור פזיו, על הבטן, לגלגל את התינוק קדימה ואחורה, כשהגלגול קדימה הוא כמעט עד הרצפה.

מטרת התרגילים הנ"ל החא להאריך את הגב ואת הצוואר וללמד להניח את הראש.
    אשמח לשמוע איך הולך לכם.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא שולח ידיים
    רויטל
    06/02/2009

שלום, בני בן 8 חודשים. הוא זוחל, מתיישב, נעמד על ברכיו ורוקד, מכניס צעצועים לפיו, לוחץ על צעצועים שמשמיעים קולות. כשהוא זוחל אל שולחן הטלוויזיה הוא נאחז בשולחן ומרים את ידיו מעלה לכיוון הטלוויזיה. הבעיה היא שכשאני שולחת אליו ידיים ואומרת לו לבוא אלי, הוא לא מצליח להרים את ידיו. לפעמים הוא נהיה מתוסכל מכך ומתחיל לבכות. האם זה מעיד על משהו? האם יש סיבה לדאגה?

לקביעת תור
    סגירה
    לא שולח ידיים

הוספת תגובה

• תגובה לרויטל

דבי גרוס דולב
    07/02/2009

הי רויטל
    לא ממש הבנתי, האם ממש פיזית בנך לא מצליח להביא ידיים לקו האמצע? כי זחילה דורשת הבאת ידיים לאמצע וכן משחק בצעצועים שציינת. האם את מרגישה שהדבר נובע מחוסר יכול להביא את הידיים קדימה או להרים אותן? אשמל לקבל קצת יותר פרטים.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הושטת ידיים

רויטל
    08/02/2009

הי, הוא אוחז בצעצועים ומעביר אותם מיד ליד, הוא זוחל, הוא עובר מישיבה לזחילה וההיפך. נראה שיש לו שליטה מלאה בידיו. הדבר היחידי שהוא אינו עושה זה להושיט את ידיו אלינו. למשל, כשהוא רוצה לצאת מכסא האוכל, הוא מתפתל עם הגוף ומנסה לפתוח את הרצועות- אך כשאני משחררת אותו מרצועות הכסא ומושיטה את ידיי אליו ואומרת לו בוא אלי, הוא לא מושיט את ידיו, ואף נהיה מתוסכל מכך שהוא לא מצליח. כשאני רוצה להוציא אותו מהלול, אני מושיטה את ידיי אליו, הוא בא למקום שאני נמצאת בו, אך לא מושיט את ידיו אלי. אני מנסה לדרבן אותו להושיט ידיים, אך הוא נהיה מתוסכל מכך. מה שמוזר לי שזה לא ברור לי ממה זה נובע. האם הוא רוצה להושיט ידיו ולא יכול, האם יש דרך ללמד אותו? יש דבר נוסף שהוא עושה כבר מספר חודשים (אני לא יודעת אם זה קשור) הוא פותח וסוגר את האצבעות- ממצב של אגרוף ליד פתוחה ובחזרה. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד הבהרה

רויטל
    08/02/2009

הוא מצליח להרים את ידיו ולהגיע לחפצים גבוהים. הוא זוחל רגיל לגמרי, הוא לוחץ על כפתורים של משחקים שמשמיעים צלילים שהוא אוהב, הוא מחזיק חטיף תינוקות ואוכל אותו לבדו, הוא מכוון את ידיו היטב לדברים שהוא רוצה לתפוס. יש לו שליטה מלאה בידיו למעט הושטת ידיים לעברנו. תודה על עזרתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לרויטל

דבי גרוס דולב
    08/02/2009

הי רויטל
    לפי מה שאת מתארת, לא נראה לי שיש לבנך בעיה פיזית להושיט ידיים, הרי כל היכולות האחרות שלו מוכיחות את זה.
    יתכן שבשפת הגוף שלו עדיין לא קיימת התנועה המרמזת על בקשה ללקיחה לידיים, הוא עוד לא הבין שכך מבקשים זאת. אני מציעה שבכל פעם שיש ביניכם תקשורת של בקשת ידיים, תושיטי את את ידייך אליו בצורה מוגזמת ומובלטת שוב ושוב על מנת ללמד אותו את הקוד הזה. את יכולה גם להוסיף במילים "אתה רוצה ידיים?" "תושיט אלי ידיים" וכדומה, ממש כמו בלמידת שפה.
    מאחלת לך בהצלחה
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בבקשה
    מיכל
    06/02/2009

ביתי בת 8 חודשים (6 חודשים גיל מתוקן) מאחר ונולדה פגית. בנוסף בגיל 3 חודשים עברה ניתוח לב פתוח לתיקון חור בלב. היום אנחנו 5 חודשים אחרי הניתוח והתינוקת מתפתחת היטב ובריאה, מאחר ותקופה ארוכה היתה מאושפזת בבתי חולים היא אינה מרגישה בנוח על הבטן והכוונה שלי שהיא כן שוכבת על הבטן אבל תמיד הראש מורם, היא אינה "יודעת" שהיא יכולה לשכב בנוח עם הראש על המזרן , הוא תמיד תמיד למעלה ולכן היא מסוגלת להגיע ל40 דקות או שעה על הבטן אבל אז מתעייפת מאד ובוכה. היא אינה זוחלת אבל מתהפכת מזמן לשני הכיוונים, נעה עם כיוון השעון שהיא על הבטן , יושבת יציב כשמושיבים אותה, אבל עדיין אינה זוחלת ופה אני מרגיעה את עצמי שהיא בת 6 חודשים גיל מתוקן, השאלה שלי המרכזית, האם יש תרגיל שבו אני יכולה להרגיע אותה ולהוריד לה את הראש בנוח על המזרן, למה הוא תמיד זקוף כשהיא על הבטן,איך אני יכולה להקל עליה ולגרום לה להנות על הבטן, והשאלה הבאה האם זה שהיא לא ישנה על הבטן מרמז על עיכוב בזחילה? כי בסך הכל היא מתפתחת נפלא (לאור מה שעבר עליה) משחקת יפה עם הידיים, אינטלגנטית מאד, ערנית , רק לא מצליחה להוריד את הראש לכיוון המזרן.......האם היא חיבת לעשות זאת? או האם היא יכולה להתפתח גם ככה בשלום..... תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בבקשה

הוספת תגובה

• תגובה למיכל

דבי גרוס דולב
    06/02/2009

הי מיכל
    ביתך אכן מתפתחת יפה יחסית למה שהיא עברה ויחסית לגיל המתוקן שלה. כבר פגשתי תינוקות אחרי ניתוח לב שסבלו ממתח יתר בבית החזה ובכתפיים ומזה גם סובלת ביתך, לכן קשה לה להוריד את הראש. מתח זה נובע גם מחוסר שכיבה על הבטן, גם מטראומת הניתוח וגם ממהות הניתוח.
    אותו מתח ראוי לטיפול אבל בעדינות ,תוך התחשבות בתהליך שעברה. חוסר שינה על הבטן מעיד בעצם על אותו הקושי והוא חשוב כי הוא עוד הוכחה לקושי. אתן לך מספר תרגילים אבל התייעצי קודם עם הרופא המטפל כי אני יודעת שיש איזשהו תהליך שעוברים בניתוח לב שקשור לצלעות:
    1. בשכיבה על הגב הרימי את רגליה לכיוון הראש כשיד אחת תומכת ומרימה גם את הטוסיק, הלוך ושוב פעמים רבות.
    2. הרבי לערסל אותה לכדי כדרור מעוגל כדי להרפות אותה, הוסיפי לזה קפיצה מונוטונית על כדור פזיו כדי להקל עליה.
    3. בשכיבה על הגב הקפיצי את הטוסיק כנגד הרצפה.
    4. בשכיבה על הגב עשי סיבוים גדולים של האגן לשני הצדדים.

מטרת כל התרגילים היא להאריך את שרירי הגב ולהרפות את הבטן.
    אשמח לשמוע מיך מך איך הולך.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושאלה נוספת

מיכל
    06/02/2009

האם את חושבת ששינה על הבטן זה תנאי הכרחי לזחילה? אני אומר לך את האמת לא נראה לי שאי פעם היא תוריד את הראש אפילו שהיא כל כך עייפה ונרדמת עליי ואני אומרת לעצמי שאני אשים אותה לישון על הבטן היא מיד מתעוררת והראש נזקף כאילו היא בדריכות כל הזמן וזה ממש מעייף אותה. החשש שלי שהיא לא תצליח להוריד את הראש בזמן הקרוב, האם היא תאכל לזחול כשהראש מתוח? האם זה אמור להפריע לה ממה שאת מכירה? אני מנסה לעשות הכל , העבודה על הבטן היתה מאד קשה במיוחד לאור העבר שלה, בהתחלה התחלתי מ 5 דקות על הבטן, אחר כך 10 אחר כך 20, היום היא מגיעה לשעה רצופה ואז נשברת והכל בגלל הראש, .......על מה אני אמורה לעבוד? על שהייה על הבטן? או שפשוט להניח לה.....בינתיים אני אתחיל את התרגילים שנתת לי...... תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך מיכל

דבי גרוס דולב
    06/02/2009

הי מיכל
    שינה על הבטן פחות חשובה, חשובה השכיבה על הבטן אבל מאוד חשובה הנחת הראש. ראש מורם וחוסר יכולת להורידו מצביע על מתח חזק בגב, מתח כזה עלול להקשות על הזחילה. נסי את התרגילים שהצעתי לך אבל אני חייבת לסייג ולומר שיתכן שהם לא יספיקו.
    יתכן וביתך תזדקק לאבחון עמוק יותר ולקבלת תרגילים ספציפים יותר, קשה מאוד להתפתח עם מתח שכזה ושכיבה על הבטן במשך שעה בלי להוריד את הראש היא אתגר לא קל ולא הכרחי שתינוק יעבור אותו. אז תשקלו את עניין השיעור הפרטי כדי להקל על ביתכם ועל התפתחותה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה דרך הבטן בגיל 8 חודשים
    כלוש
    06/02/2009

שלום, בני בן כמעט שמונה חודשים. מתהפך יפה בטן-גב וגב-בטן, מסתובב סביב ציר, זוחל גחון, עולה על שש ומתנדנד ןמדי פעם לוקח צעד, נופל וממשיך על הגחון. הוא עלה על שש לפני שזחל גחון...כבר כמעט חודשיים שהוא מתנדנד מנסה לשבת דרך עמידה על שש אך תמיד מוריד את היד למרפק ומשלים עם היפוך. לאחרונה התחיל להתיישב דרך שריר הבטן כאשר נמצא בזוית מסויימת (סל-קל, טיולון, השענות על כרית) בטיולון הוא נמצא די הרבה, אם אני מנסה להוריד את הזוית (יותר למצב שכיבה) זה נראה כאילו הוא פשוט מתאמץ יותר לעלות וזה לא עושה את הפעולה של "דיכוי ניסיון ישיבה", לעומת זאת אם אני מעלה את הזוית (יותר לכיוון ישיבה) אז הוא פחות מנסה להתיישב דרך הבטן ונשען. שאלה 1) מה לעשות עם הטיולון? הוא ממש אוהב להיות בחוץ והוא נמצא הרבה זמן בטיולון (משהו כמו פעמיים ביום שעה) שאלה 2) כמה זה קריטי בשלב הזה להמשיך לנסות למנוע התיישבות כשהיא מגיעה מהבטן? כי נראה שהוא בכל מקרה כמעט שם שאלה 3) איך לעודד התיישבות דרך עמידה על שש שאלה 4) אחרי שהוא כבר יתיישב דרך עמידה על שש - זה בסדר שהוא גם יתיישב דרך שרירי הבטן? תודה,

הוספת תגובה

• תגובה לכלוש

דבי גרוס דולב
    06/02/2009

הי כלוש
    מצד אחד בנך מתפתחת טוב ומהר ומצד שני חסר אלמנט בהתפתחות הזו. ישנו קושי בהתישבות וישנם נסיונות להתרוממות דרך שרירי הבטן, קשיים אלה יכולים להצביע על זקיפת יתר בגב או מתח שרירים גבוה. קשה לי להגיד מה בדיוק. קשה יהיה כרגע לגרום לבנך לחזור למצב שכיבה בעגלה או למנוע ממנו לגמרי עלייה דרך הבטן אבל חשוב לנסות ולמנוע את זה ככל הניתן- לא להשתמש בטרמפולינה, לא להושיב אותו עליכם, לא להשעין אותו על כרית ולבצע איתו הרבה תרגילי התעגלות- הרמת רגליים לכיוון הראש בעת שכיבה על הבטן, הרבה.
    מכיוון שהוא כבר מבצע נסיונות להתישבות אני מקווה שזה לא מאוד קריטי השיבוש שלו, אבל עדיין ממליצה למנוע זאת ממנו ולתרגל התעגלויות של הגב.
    כדי ללמדו התישבות דרך עמידת 6:
    1. בעת עמידת 6, לרכות מאחוריו, לאחוז בישבנו ולהטות אותו באלכסונים לכיוון הרצפה עד שהטוסיק יגיע לרצפה.
    2. להושיב אותו ישיבה משוכלת , להחזיק את רגליו שם ולעודד אותו לירידה על 6.
    תמיד יהיה זה שיבוש להתישב דרך שרירי הבטן ותמיד כדאי לנסות למנוע זאת.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה - עוד שאלה...

כלוש
    06/02/2009

מה הכוונה בדיוק בזקיפת יתר בגב? אני אוסיף שבני יכול להיות המון זמן על הבטן (אפילו מעדיף להיות על הבטן מאשר על הגב) כשהוא כבר כן על הגב אז הוא תופס את הרגליים ומכניס לפה, ועל הידיים שלנו, כשהוא במצב רוח מתאים (קצת עייף), הוא מוכן להיות מעורסל - האם דברים אלה מתאימים לבעית זקיפת יתר בגב? ושוב לגבי שאלת הטיולון, איזה זוית כדאי לשים אותו? יותר קרוב לישיבה כדי שלא ינסה להתרומם או 45 מעלות? תודה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    08/02/2009

הי,
    זקיפות היתר היא מצב בו הגב נמצא במצב זקוף מידי ורוב הזמן. במצב זה שרירי הגב מקוצרים כיוון שחסרה להם ההתארכות שמגיעה מהתנועה ההפוכה של כיפוף. ממה שתארת לא בטוח שבנך סובל מזקיפות כיוןן שהוא בקלות יחסית עושה גם את הפעולה ההפוכה אך עדיין כדאי לדאוג להתעגלות יזומה של הגב על ידי תרגילים וזאת על מנת לשחרר מעט את השרירים הללו בשל המעמסה הרבה שנופלת עליהם בנסיונות להתישב מהבטן. ההתישבות דרך שרירי הבטן לא מומלצת גם כיוון שהיא יכולה לעכב את דרך ההתישבות הרגילה (שאצלכם היא כבר קרובה מאוד) וגם בשל העומס הרב שהיא מפעילה על שרירי הגב והבטן. אני יודעת שבגיל זה כבר מאוד קשה למנוע מהילד לעשות זאת ולכן צריך פשוט להמעיט (עד כמה שניתן) בשהיה במשטחים מוטים. כמובן שלא ניתן להמנע לחלוטין. במקביל יש לתרגל את הישיבה העצמאית על פי התרגילים שקיבלתם. לגבי הישיבה בעגלה ניתן לתת לו לשבת מעט זקוף יותר (אם זו הדרך היחידה בה הוא לא מתרומם) אך להמעיט בישיבה מסוג זה ולעשותה לפרקי זמן קצובים. אפשר את הטיול בעגלה לקצר ולעצור בגינה, לפרוס שמיכה על הדשא עם צעצועים וכך לקצר את זמן השהיה בעגלה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות בנושא - שאלה נוספת

כלוש
    09/02/2009

שוב שלום, ותודה על התשובות ביומיים-שלושה האחרונים בני למד "לטפס" ולהעמד על הברכיים - מושך את עצמו על דופן המיטה , מתרומם על חפצים גדולים, על הרגליים שלנו...ומבסוט לאללה... בכל אופן, כשהוא על הברכיים (לפעמים נעמד על הברכיים ולפעמים יושב עם הטוסיק על הברכיים) לפעמים הוא מנתק יד אחת, ולפעמים עובר לישיבה על הטוסיק ע"י לקיחת הטוסיק הצידה, נשאר עם יד אחת על החפץ שטיפס עליו ולפעמים עוזב, ממשיך לשבת כמה שניות בדר"כויוצא מהישיבה חזרה לשש, או נופל קדימה. האם זוהי התפתחות תקינה? האם לעודד את זה? שוב תודה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דבי גרוס דולב
    09/02/2009

הי כלוש
    מה שאת מתארת די מאשר את נסיון האבחנה שלי, בגלל שקשה לבנך לשבת איך שהוא אמור לשבת ,הוא מפצה ע"י התישבות העוברת דרך עמידה.
    כמו שכתבתי, התישבות מאורגנת מתרחשת דרך הטיית הטוסיק לאחור מעמידת 6. בגלל שלבנך יש אולי (רק אולי כי אינני מכירה אותו..) זקיפת יתר או מתח יתר ,קל לו יותר לממש זקיפה זו וכך להתישב מאשר להתישב דרך כפיפת הגב. ממליצה בחום רב יותר לתרגל את התרגילים שהצעתי בתכתובת הראשונה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי התרגילים

כלוש
    09/02/2009

שוב תודה. לגבי התרגילים, לגבי התעגלות הגב - סבבה, אני אעבוד על זה... לגבי התרגילים האחרים: לגבי התרגיל הראשון כשהוא בעמידת 6, הוא לא כל כך נותן להטות את ישבנו באלכסונים, הוא ממש מפעיל לחץ נגדי, או מתנדנד יותר חזק לגבי התרגיל השני - רשמת להושיב אותו בישיבה משוכלת - ממש להושיב אותו? זה כבר מותר בשלב הזה? שוב ממש תודה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגילים

שירי קאשי
    12/02/2009

הי,
    הושבה לצורך התרגול היא מותרת. כמובן שזה לזמן קצוב של התרגיל. בדרך זו התינוק לומד מיומנויות מוטוריות שחסרות לו ולכן זה חשוב. עם סיום התרגיל להחזיר לשכיבה. באופן כללי אם את נתקלת בקושי לתרגל לבד אני מייעצת להעזר במדריכה על מנת לקבל הכוונה מדוייקת יותר ומותאמת לתגובות התינוק הפרטי שלך. בכל מצב שבו הוא מתנגד את יכולה על ידי טפיחות להביא לשחרור השריר המוחזק.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובות, אני לומדת מהם המון

כוכי
    12/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 11 חודשים לא זוחל על 6
    אפי
    05/02/2009

שלום רב, בני בן ה 11 חודשים זוחל על הגחון מגיל 6.5 חודשים, עולה לעיתים על 6 (בדר"כ על מנת לעבור לעמידה..), עומד ועושה צעדים תוך השענות על חפצים, אך לא זוחל על 6.. הפעמים היחידות שהוא כן זוחל על 6 זה כשאני שמה לו חפץ שהוא רוצה להגיע אליו על כסא, הוא עולה על 6 על מנת לטפס על הכסא - ואני מזיזה לו את הכסא אחורה (מאלצת אותו להתקדם על מנת להגיע לכסא). וגם כך - אחרי כמה צעדים הוא מתעייף/מתעצבן ויורד על הגחון.. מה יכולה להיות הבעיה? מה אפשר לחזק אצלו על מנת לעזור לו? אשמח לקבל תרגילים אפשריים לעבוד איתו על הזחילה. אציין גם כי הוא לא התיישב עד לא מזמן (כי הוא לא היה כמעט על 6.. הוא התיישב רק תוך השענות על חפץ קצת גבוה). מסביבי אומרים לי שיש ילדים שלא זוחלים על 6 וזה בסדר.. אני מרגישה קצת אחרת.. מה חשיבות הזחילה הזאת? תודה וסופ"ש מקסים!

לקביעת תור
    סגירה
    בן 11 חודשים לא זוחל על 6

הוספת תגובה

• תגובה לשרון

דבי גרוס דולב
    05/02/2009

הי שרון
    בניגוד לסובבים אותך, אני חושבת שזחילה על 6 חשובה מאוד להתפתחות של התינוק וכבסיס ליכולות מאוחרות יותר כגון עמידה והליכה. קשה לדעת, בלי להכיר, מה הסיבות לעיכוב בזחילה על 6 אבל אכן מדובר בעיכוב. הסיבות יכולות להיות שונות ומנוגדות- טונוס נמוך מצד אחד או זקיפת יתר מצד שני. לכן לא ניתן לתת תרגילים במקרה כזה מפני שסיבת העיכוב לא ידועה לי. חשוב לתת תרגילים שנותנים מענה לקושי ספציפי וכאן הוא לא ידוע.
    אני ממליצה לשקול אבחון וללמוד תרגילים שיעזרו לבנך להתגבר על מכשול הזחילה.
    בברכה
    ינוקט- אבחונים ושיעורים פרטים
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אפי
    05/02/2009

קודם כל תודה על התשובה המהירה. הטונוס שלו דווקא בסדר, לא רפוי וגם לא זקיפות יתר.. זה יותר נראה לי כמו חגורת כתפיים לא חזקה מספיק (גם בתרגול "מריצה" הוא מתעייף מהר), או אולי בעיות בשיווי משקל.. אשמח לשמוע את דעתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשרון

דבי גרוס דולב
    05/02/2009

הי שרון
    לצערי אינני יכולה להסתמך על אבחון שאיננו אבחון שלי. לעיתים מה שנראה לעיניים מסוימות כטונוס מאוזן, יכול להיראות לי כלא מאוזן או כל אבחון אחר.
    אני לא יכולה לתת תרגילים בלי לדעת בדיוק מה הסיבה לעיכוב ולענות על הבעיה זו באופן מדויק.
    לעיתים, חגורת כתפיים לא חזקה "הולכת" יחד עם אלמנטים נוספים.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלונת
    דנה
    05/02/2009

שלום, אפשר לזחול גחון על משטח פעילות?או אפשרי רק על רצפה או שטיח? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלונת

הוספת תגובה

• סתם אחת

דנה
    05/02/2009

הבן שלי זוחל גם על מזרון הפעילות (התחיל לראשונה לזחול על המזרון) ואח"כ המשיך לשטיח ולרצפה. כמובן שהתחושה של התינוק בזחילה על המשטחים השונים שונה בגלל כח ההתנגדות. ככל שהמשטח קשיח יותר, קל יותר לזחול עליו, למרות שהם יכולים לדחוף עצמם על המשטח גם אם מדובר במזרון פעילות דק. לדעתי עדיף שבתחילה יזחל על המזרן כי לפעמים צפויות מעידות וחשוב לשמור על הראש, בהמשך כבר אין כ"כ שליטה כי הם זוחלים מחוץ לגבולות המזרון...תהנו!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לדנה

דבי גרוס דולב
    05/02/2009

הי דנה
    מעשית, קשה יותר לזחול על מזרון ומטבע הדברים, מרגע שמתחילה זחילה יש גם יציאה מהמזרון.
    הצעדים הראשונים של זחילת גחון יקרו על המזרון אבל עם תחילת ההתקדמות תהיה יציאה מהמזרון והתקדמות מהירה יוצר על הרצפה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איחור בהתפתחות ?
    מיכל
    05/02/2009

בני 5.5 חודשים התחיל השבוע להתהפך אך כאשר הוא על הבטן הוא לא מיישר ידיים ומסתובב בציר? יש מקום לדאגה ? עכשיו זה השלב ?

לקביעת תור
    סגירה
    איחור בהתפתחות ?

הוספת תגובה

• תגובה לנועה

דבי גרוס דולב
    05/02/2009

הי נועה
    טווח גיל ההתהפכויות הוא בין 4-6 חודשים, כך שבנך עדיין בסדר ולא בעיכוב. יישור הידיים צריך לבוא סביב גיל זה אבל לסיבוב סביב ציר יש עדיין זמן. אין מקום לדאגה כרגע.
    בברכה
    דבי גרוס דולב , מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צואה - תינוק
    אלון
    05/02/2009

שלום, בתי בת חודשיים וחצי, יונקת עם תוספת של מטרנה כפעם ביום. יש לה יציאות צואה פעם בארבעה ימים כבר כשלושה שבועות והצואה יוצאת רכה ומימית ולעיתים בכמות רבה כך שבורח מהחיתול. האם זה נורמלי? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    צואה - תינוק

הוספת תגובה

• תגובה לאילן

דבי גרוס דולב
    05/02/2009

הי אילן
    בנושאים כאלה אני ממליצה לפנות לרופא הילדים, תרגישו טוב.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה אצל תינוק בן 4 חודשים
    מלי
    04/02/2009

היי, יש לי תינוק מקסים בן 4 חודשים. מגיל 0 אנחנו עושים לו טקס לפני השינה בלילה ואכן הוא הולך לישון. הוא נרדם כמעט מיד בשעה 20:30 לעיתים על הציצי ולעיתים לבד (משפיע הרבה קולות ונאבק, אבל מצליח להרדם). הוא קם בשעה 2 לאכול ושוב מתעורר בשעה 5 בבוקר ולא מוכן לחזור לישון. אני ובעלי מסובבים אחר כך כמו רוחות רפאים ומתים מעייפות. מה לעשות? אגב, הוא גם יונק וגם מקבל בקבוק ולא משפיע עליו מה הוא מקבל, בדקנו זאת. האם יש פתרון???????? איך ילך לישון לפחות לעוד שעה, שעה וחצי? אגב, אח"כ ביום הוא עייף ועצבני ולא תמיד מצליח להרדם. ביום הוא אף פעם לא נרדם בכוחות עצמו רק על הידיים....

לקביעת תור
    סגירה
    שינה אצל תינוק בן 4 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לגלית

דבי גרוס דולב
    05/02/2009

הי גלית
    כמו שאני תמיד אומרת, אין פתרונות קסם לשעות שינה אבל אפשר לנסות כמה דברים,
    אולי לנסות לדחות בהדרגתיות את שעת השינה בערב וכך אולי לזכות בעוד שעה בבוקר,
    להעביר אותו למיטה שלכם כדי שתוכלו לנוח עוד קצת,
    לתת לו בקבוק בחמש בבוקר שאולי ירדים אותו שוב?
    שווה לנסות, בהצלחה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה