פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה..
    דור
    13/01/2009

יש לי תנושקת בת שנה וקצת ושמתי לב לזה היא אל מודיעה שהיא רעבה היא יכולה להשאר יום שלם מבלי להגיד שהיא רעבה עד שאני מראה לה את האוכל ואותו הדבר לזה שעם היא עושה את הצרכים שלה בטיטול היא לא תבכה שזה מציק לה.. העם זה נורמלי??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה..

הוספת תגובה

• תגובה לדור

דבי גרוס דולב
    14/01/2009

הי דור
    אם כל שאר התגובות של ביתך הם טובות ומתאימות לסביבה, אם היא עומדת בקרטריונים הקוגניטיביים לגילה ומגיבה נכון, אם התפתחותה המוטורית טובה, הרי שהכל בסדר. אם אתה רואה שיש עוד מקומות בהם התגובות לא נראות לך אז כדאי להתיעץ עם רופא הילדים.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגלי שינה
    נטלי
    13/01/2009

שלום, אנו הורים לילדה בת שנה ו-5 ובעוד חודש מצטרף תינוק חדש למשפחה,לכן, החלטנו שכדאי להתחיל להרגיל את הילדה לסדר שינה שבו היא תדע להניח את הראש ולהרדם במיטתה בשעה 20:30 בערב לאחר אמבטיה וארוחת ערב. פה נוצרת המחלוקת ביני לבין בעלי,שנינו דוגלים בשיטות שונות של הרגל. אני,הרגישה מבין שנינו,משכיבה את הילדה לישון ועומדת ליד מיטתה,מלטפת אותה,שרה לה שירים, עד שהיא נרדמת לחלוטין,בד"כ תהליך זה לוקח גם יותר מחצי שעה.הילדה גם יודעת לזהות את החולשות שלי כלפיה ואם אני "נעלמת" לה מטווח הראייה לפני שהיא נרדמת לחלוטין היא מתחילה בבכי חזק והתהליך יכול להתחיל מהתחלה. בעלי,לעומת זאת דוגל בשיטה של להניח את הילדה במיטתה ,לומר לה מילים מעודדות כמו"את ילדה טובה","עכשיו את הולכת לישון לבד,את ילדה גדולה"נותן נשיקה וליטוף והולך לעיסוקיו.הילדה,לאחר שראתה כי בעלי לא נמצא ליד מיטתה,צורחת ובוכה,אבל הוא לא ניגש אליה ואומר לי שלאט לאט היא תעייף את עצמה ותבין שאף אחד לא יגיע אליה והיא תרדם לבד. הסיטואציה הזו מכניסה אותנו לוויכוח כמעט כל ערב בו הוא מרדים אותה,ולעיתים אני ממש מתעצבנת ומגיעה לבכי ומרמור,ההחלטה של שנינו לפני ההרדמה היא שכאשר בעלי מרדים אותה אני לא מתערבת בתהליך וכנ"ל גם לגבי .אני חוששת לגרום לילדה ע"פ שיטה זו של בעלי,חרדת נטישה ופחד בלהיות לבד.כמו שציינתי זו ילדתנו הראשונה ואין לנו ניסיון קודם. אודה לכם על תשובתכם, אמא מתוסכלת

לקביעת תור
    סגירה
    הרגלי שינה

הוספת תגובה

• תגובה לנטלי

דבי גרוס דולב
    13/01/2009

הי נטלי
    בעניין דיעות ותפיסת עולם אינני יכולה ליעץ אבל אני כן יכולה להגיד את דעתי.
    אני לא כ"כ בעד לתת לילד לבכות במיטתו עד שיהיה עייף וירדם, זה יוצר אצלו תסכול ואולי גם חוסר בטחון בהוריו, אולי... אני כן חושבת, כמו בעלך, שאולי כבר הגיעה לגיל בו תוכל לנסות להירדם בלי הנוכחות שלך , הדרך לכך היא ע"י השארתה לבד לאחר אמירת לילה טוב והקראת סיפור, אבל, כשהיא בוכה ,לגשת אליה, להרגיע ולצאת שוב מהחדר, וכך חוזר חלילה עד שמתרגלת לסדר החדש.
    לשיקולכם.
    בברכה
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעור אישי אצל מדריכה
    דנה
    13/01/2009

הי, אני מעוניינת לקבל שיעור אצל מדריכה להתפתחות תינוקות על מנת ללמוד מספר תרגילים עבור בני בן 4 וחצי חודשים. כמה זמן לוקח שיעור?ומה המחיר?אודה לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    שיעור אישי אצל מדריכה

הוספת תגובה

• תגובה למאיה

דבי גרוס דולב
    13/01/2009

הי מאיה
    השיעור אצלי אורך כשעה הכוללת אבחון ולימוד תרגילים לתרגול ביתי. המחיר תלוי במקום מגורכם מפני שאני מגיעה אליכם הביתה, אשמח לתת לך עוד פרטים בטלפון.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת..
    דור
    13/01/2009

יש לי ילדה בת שנה וחודשיים לפני חודשים הייתי איתה בטיפת חלב והיא ראתה שיעור יתר ואפנתה אותי לרופא ילדים הרופא ילדים גילה בנוסף לשיעור יתר נפיחות בשדיים שלה עשינו לה בדיקות דם והכל יצא תיקין אבל הוא אפנה אותי לאנדוקרינולוגיה רציתי לדעת יותר ואם יש לי סיבה לדאגה??..

לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת..

הוספת תגובה

• תגובה לדניאלה

דבי גרוס דולב
    13/01/2009

הי דניאלה
    לצערי לא אוכל לעזור, זהו תחום רפואי ואנו עוסקים בהתפתחות מוטורית,
    מאחלת לכם רפואה שלמה
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילה וישיבה..איך נעשה בגיל מוקדם?
    דנה
    13/01/2009

איך אמורים להאכיל תינוק במוצקים בגיל 6 חודשים אם בגיל זה עדיין לא מומלץ שישב?

הוספת תגובה

• תגובה לדנה

דבי גרוס דולב
    13/01/2009

הי דנה
    ההמלצה לגבי תינוק שעדיין לא יושב, להאכיל בכסא מוטה כלשהו, כזה שאיננו בעל 90 מעלות,
    כגון טרמפולינה, סלקל או שיש גם בשוק כסאות אוכל מתכווננים עם אפשרות להטייה חדה פחות.
    בתאבון
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערסול תינוק
    אורית
    13/01/2009

שלום, הבת של מקשיתה את הגב ונאמר לי שעלי להרפות אותה באמצעות תנוחת ערסול. אני משתדלת להחזיק אותה כך במשך היום. היא בת 5 חודשים ושוקלת 7 קילו , איל לי בבית מנשא שמערסל. שמתי לב שיש מנשאים שיש להם גם חלק רק שנראה כמו גופיה שניתן לערסל בו, השאלה אם היא לא גדולה מדי?ראיתי באינרנט מערסל אך הוא לא נראה לי מעגל מדי את הגב?! יש לך אולי עוד רעיונות איך אני יכולה לערסל אותה שלא בידיים. או להמליץ לי איזה מנשא כדאי לי לקנות שרק למטרה זו?

לקביעת תור
    סגירה
    ערסול תינוק

הוספת תגובה

• תגובה למיטל

דבי גרוס דולב
    13/01/2009

הי מיטל
    בגיל 5 חודשים אכן מעט קשה לערסל תינוק במנשא, בטח אם הוא לא רגיל לכך. אינני יכולה לדעת איזה מנשא עשויה ביתך להעדיף אבל אני ממליצה לך פשוט לנסות, ברוב החנויות ישנה אפשרות להתנסות במנשא אותו הם מוכרים, כך לא תקני לשווא.
    לגבי הערסול עצמו- אפשר להוסיף לערסול קפיצה מונוטונית על כדור פזיו ולתת טפיחות עצמתיות בטוסיק, הדבר מקל על שני הצדדים.
    בנוסף לערסול ניתן לעזור לתינוק מוקשת מידי ע"י תרגילי התעגלות- להשכיב את התינוקות על הגב ולהרים את רגליה לכיוון הראש כש הטוסיק תמוך ומורם גם הוא, לעשות זאת מספר פעמים רצוף ,כמה פעמים ביום.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסתבר שיש לה ריפלוקס

אורית
    13/01/2009

אז אולי בגלל זה ההקשתה? בגלל שאין בעיה במשקל והיא כבר בת 5 חודשים הרופא המליץ שלא לתת לה תרופות ולהעביר אותה למוצקים. מבחינת התפתחות יש משהו שעושים בד"כ כדי לעזור למי שסובל מריפולקס?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריפלוקס

שירי קאשי
    14/01/2009

הי מיטל,
    הרפלוקס יכול לנבוע או להיות מוגבר כתוצאה ממתח רב בשרירי החזה אשר מפעילים לחץ גם על הסרעפת וכתוצאה מכך גם על מערכת העיכול. אם הבעיה אינה קשה לרוב לא מטפלים בתרופות ולכן המלצת הרופא נראית לי נכונה מאוד. את יכולה להקל על תופעת הריפלוקס גם על ידי הערסול (אפשר גם בידיים או בפוף גדול ולאו דוקא במנשא) וכן על ידי התרגילים הבאים:
    1. בשכיבה על הגב להניח שתי ידיים שלך על הצלעות שלה ולהניע את הצלעות מטה ולשחרר לאט. עשי זאת מספר פעמים. באותו האופן להניע את הצלעות באלכסון הצידה ולשחרר לאט.
    2. כשהיא יושבת עליך את יכולה לתפוס אותה בצלעות מתחת לבית השחי ולהניע את הצלעות למעלה, למטה ולצדדים.
    3. מגע עמוק של טפיחות ושפשופים על בית החזה. ניתן לעשות זאת עם פטיש פלסטיק של יום העצמאות, עם כל צעצוע גמיש אחר, או עם הידיים.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רויטל
    12/01/2009

שלום, בני בן 5 וחצי חודשים וכשאני מרימה אותו בישיבה הוא מיישר את הרגליים בחוזקה על ברכיי האם זה בסדר לתת לו לעמוד כשאני מחזיקה אותו והוא נתמך כולו בי? ובאותו נושא האם ניתן לתת לו לשבת עליי בתמיכה? הוא כבר לא רוצה להשען אחורה ורק רוצה קדימה. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תגובה לרויטל

דבי גרוס דולב
    12/01/2009

הי רויטל
    גם העמדה וגם הושבה אינם מומלצים לפני שהתינוק יודע לעשות זאת בעצמו. בשניהם יש הפעלת לחץ מיותר על עמוד השדרה והבאת הגוף למצב שעדיין אינו מוכן לכך.
    תינוקות שמתעקשים להיעמד או להתישב שלא בדרך הנכונה ולפי שלבים נוטים להיות לעיתים בעלי מתח יתר או טונוס מעט גבוה ואנו בוודאי לא רוצים להנציח זאת יותר.
    התנוחה הטובה ביותר עבור תינוק רך היא בשכיבה של 180 מעלות, שם מתחילה ההתפתחות הנכונה, הרמת ראש, נסיונות התהפכות ודחיפת הרצפה כדי להתקדם.
    במקביל, אני ממליצה לבחון האם בנך אינו סובל ממתח יתר והאם הוא יודע להיות בנינוחות גם בעת שכיבה על הבטן והגב, אשמח לשמוע.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדר יום בת חודשיים וחצי
    חגית
    12/01/2009

שלום, בתי בת חודשיים וחצי. ניסיתי להקנות לה הרגל קבוע של מקלחת- מסאז' והנקה (היא ניזונה מהנקה מלאה) בהמלצתכן, אבל עדיין קשה לה להרדם אח"כ. אנחנו מקלחים אותה כשהיא מתעוררת בערב- בין 8 ל 10 בלילה (לפני כן היא די ישנונית בד"כ, ניסיתי להחזיק אותה ערה אבל ללא הצלחה), אחרי הארוחה היא נשארת ערה, אוכלת את הארוחה הבאה שלה אחרי שעתיים שלוש ועדיין ערה, גם כשמנסים להרדים אותה. היא לא אוכלת, משחקת קצת ואז נרדמת, אלא נשארת ערה, עד שהיא ממש עצבנית כבר מרוב עייפות למרות מאמצינו להרדים אותה. לעיתים היא פולטת או יש לה קקי וזה גם מחזיק אותה ערה או שהיא נרדמת ומתעוררת. איך מקנים הרגלים לתנוקת בגיל כזה? תודה חגית

לקביעת תור
    סגירה
    סדר יום בת חודשיים וחצי

הוספת תגובה

• סדר יום בת חודשיים וחצי

שירי קאשי
    12/01/2009

הי חגית,
    בגיל זה לא לכל התינוקות יש סדר יום קבוע. יכול מאוד להיות ששנת הערב שלה מפריעה לה לשנת הלילה. את יכולה לנסות לקצר את שנת הערב או לאחר את שנת הלילה. בנוסף ייתכן שהמקלחת במקרה שלה מעוררת ולא מרדימה ולכן אולי עדיף את המקלחת לעשות קודם לכן, ולעשות שגרת שינה שהיא מעט שונה ולא כוללת את האמבטיה אלא עיסוי, שיר קבוע וכדומה. יש פה המון עניין של ניסוי ותהייה כיוון שכל תינוק מגיב אחרת לכל סיטואציה. בכל מקרה חשוב לזכור שהיא עדיין קטנה וזה עדיין סביר שאין לה סדר יום קבוע או שעה קבועה בה היא הולכת לישון.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שירי

חגית
    13/01/2009

ננסה את ההפרדה בין המקלחת לעיסוי כהמלצתך, נקווה שזה יעזור :-) תודה רבה חגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה

שירי קאשי
    14/01/2009

אני אכן מקווה שתגיעו לתוצאות.
    נשמח לשמוע עדכונים...

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 3 שבועות - רק על הידיים
    חגית
    12/01/2009

בן 3 שבועות. נולד בקיסרע ב- 39+1. עוד בבית החולים העדיף באופן ברור שינה על הידיים (ולא משנה של מי). ככל שהזמן עובר נראה שההעדפה נהיית להכרח... בשתי היממות האחרונות אינו מוכן לרדת מהידיים. אני משכיבה (בעריסה או בעגלה) רק לאחר שסיים לינוק ושקע בשינה עמוקה (בין 10 דק' לשעה על הידיים במאונך), מכסה היטב ונשארת מס' דק' לידו, ובכל זאת כעבור מס' דק' נוספות מתחיל לנוע באי שקט שהולך ומתגבר תוך כ- 20 דק' לכדי בכי. אני לא חושבת שמדובר בגזים או ריפלוקס של שכיבה על הגב, שכן החתלה הוא מאד אוהב ושוכב רגוע לחלוטין על שידת ההחתלה. לכן נוטה להאמין שמדובר במשהו רגשי. אני כמובן מודעת לעניין המעבר מהרחם לחוץ שגורר צורך בחום גופני... שאלותי הן: א. עד מתי על הידיים? האם לנסות בהדרגה להרגיל למיטה או שזה יקרה מעצמו? ב. הבעיה העיקרית היא בלילות: אני נרדמת איתו במיטתי כשהוא שוכב עלי (על הבטן בזוית), ואני פוחדת שאני עלולה לפגוע בו מתוך שינה או חלילה ממות בעריסה... תודה מראש על עזרתך!

לקביעת תור
    סגירה
    בן 3 שבועות - רק על הידיים

הוספת תגובה

• בן 3 שבועות - רק על הידיים

שירי קאשי
    12/01/2009

הי חגית,
    נתחיל מכך שכל מה שאינו בטיחותי עדיף לא לעשות. כמובן ששנת לילה ארוכה עליכם נכנסת בקטגוריה זו ולכן כדאי להרגילו לעבור למיטה. ההרדמות עצמה על הידיים בגיל זה יכולה להיות צורך שלו. הוא זקוק עדיין לחום שלך, לשמוע את פעימות הלב וכדומה. אם ימשיך לישון רק על הידיים זה יכול בהמשך להפוך להרגל שמאוד יהיה קשה להפטר ממנו ולכן כדאי שלפחות בלילה יישן במיטתו. זהו תהליך שבו הוא צריך ללמוד להיות עם עצמו במיטה, זה לוקח זמן וכמובן שתאלצי לקום הרבה כדי להרגיעו ולהחזירו למיטה (וחוזר חלילה...) אך לדעתי כדאי להתחיל עכשיו. להרדים לגמרי על הידיים את יכולה עוד מספר חודשים אך חשוב שידע לישון במיטה.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנא התייחסותכן
    רעות
    12/01/2009

יש לי תינוקת בת 5 חודשים חמתי מטפלת בה מכיוון שאני עובדת. התינוקת היא נכדה ראשונה ויש לציין שחמתי היא מסוג הסבתות המפנקות ביותר בשבועיים האחרונים ביתי לא מוכנה להיות ללא תשומת לב היא רוצה להיות ולהירדם רק על הידיים ושיתייחסו אליה כל הזמן אני מנסה להרדים אותה לידי במיטה שלי והיא לא מוכנה היא בוכה בכי היסטרי ומשתעלת ללא הפסקה יש לציין שחמתי שמרה עליה ערב אחד והילדה לא הפסיקה לבכות קרוב לשעתיים עד שהגעתי והרדמתי אותה על הידיים... אני מיואשת אני לא יודעת האם זה מהרגל או פינוק או משהו אחר? כשאני יוצאת איתה לחברים היא לא מזהה פרצופים אחרים והיא בוכה ולא מוכנה שאני יניח אותה בעגלה או במקום אחר רוצה להיות רק עלי. בבקשה אשמח לעזרתך... אודה לך מאוד

לקביעת תור
    סגירה
    אנא התייחסותכן

הוספת תגובה

• בכי ופינוק

שירי קאשי
    12/01/2009

הי לירז,
    בהחלט בגיל כזה תינוק שרגיל כל הזמן להיות על הידיים, יכול להיות לו קושי להיות עם עצמו. יחד עם זאת כיוון שציינת שזה רק בזמן האחרון הרי שיכול להיות שזה משהו חולף, אולי גם הבינה שאמא יוצאת מהבית והיא רוצה את קרבתך. במידה וזה לא חולף כדאי לבחון האם יש בעיה כללית של בהלה ופחד מזרים ובמקרה כזה מומלץ לטפל בעזרת מדריכה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירי עוד שאלה אחת בבקשה...

רעות
    12/01/2009

האם אפשר לעשות משהו לגבי הפינוק והבכי? אמרו לי בטיפת חלב לנשום נשימה עמוקה ולא להתייחס כי היא מתפנקת ולמדה שבוכים אז רצים אליה... אבל זה לא נשמע לי הגיוני כי זה בכי ממש קורע לב והיסטרי ואני לא מצליחה... וברגע שאני מרימה אותה היא מפסיקה... תודה רבה על תשובתך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    12/01/2009

הי לירז,
    יש משהו במה שאמרו לך ואכן צריך כוחות אך אני לא מאמינה בלתת לתינוק לצרוח. כשהיא מתחילה לבכות תנסי לגשת אליה, ללטף אותה, לדבר אליה ולהרגיע אותה מבלי שאת מיד מרימה. אם הבכי הוא כבר בכי היסטרי אני כן בעד להרים (היא עדיין קטנה מאוד) אך כשנרגעת להניח חזרה, לשכב לידה ולנסות לתת לה הרגשה שאת שם גם כשהיא לא על הידיים.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתחילה לצעוק...
    אתי
    12/01/2009

היי, בתי בת הארבעה חודשים לאחרונה מתחילה כל הזמן לצעוק, למה זה קורה?? היא ממש צועקת ונהנית לשמוע את עצמה... אתי

לקביעת תור
    סגירה
    מתחילה לצעוק...

הוספת תגובה

• צעקות

שירי קאשי
    12/01/2009

הי אתי,
    ייתכן מאוד שבתך גילתה את היכולות שלה וכפי שציינת היא נהנית לשמוע את עצמה ולתרגל יכולת חדשה זו וזה בסדר גמור. בכדי למתן זאת ניתן לדבר אליה בטון שקט יותר, תוך כדי יצירת קשר עין וליצור סיטואציה יותר רגועה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לשינת תינוק
    מיכל
    11/01/2009

שלום רב בני בן 10 ימים נולד במשקל של 2500 ק"ג. מהרגע שחזרנו מהבית חולים הוא ישן ישן ישן אני מעירה אותו לאכול כל 3 שעות אבל כמעט רוב הזמן הוא ישן וכשהוא מתעורר מידי פעם הוא פשוט שוכב לו במין בהייה כזאת. האם יש כאן איזשהיא בעיה או שפשוט התברכתי בילד שאוהב לישון? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר לשינת תינוק

הוספת תגובה

• תגובה למיכל

דבי גרוס דולב
    11/01/2009

הי מיכל
    קשה להגיד בגיל כה צעיר את סיבת השינה אבל רוב הסיכויים הם שבנך עדיין קטן, עייף ומתחזק בשנתו. חשוב רק לשים לב שהוא עולה במשקל ושהחיוניות שלו עולה עם הזמן. בנתיים תהיני מהזמן הפנוי...
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האכלה ארוכה מאוד
    מאיה
    11/01/2009

שלום בתי 6 בת שבועות, אוכלת תמ"ל בלבד בין 80-120 CC כאשר אני מזהה סימני רעב אני מכינה לה לאכול ואז היא אוכלת מקסימום 60 ונרדמת ואז במשך שעה וחצי כל פעם קצת קצת עד שבקושי מסיימת 120, מה שקורה היא שהאכלה שלה לוקחת כמעט בכל פעם שעה וחצי. אני מנסה בין לבין להעיר אותה ע"י החלפת טיטול, ע"י גירוי של השפה עם פטמת הבקבוק אך שום דבר לא עוזר, היא אוכלת 60 , עושה גרעפס נרדמת ואז אם אני מנסה להעירה כדי שתמשיך לאכול היא לא רוצה, אני שמה אותה בעריסה ואחרי 15 דקות היא מתחילה לבכות אני נותנת לה שוב בקבוק ואז היא שוב אוכלת 20 ואז שוב גרעפס ונרדמת וחוזר חלילה. מה עושים במקרה כזה ?

לקביעת תור
    סגירה
    האכלה ארוכה מאוד

הוספת תגובה

• תגובה למאיה

דבי גרוס דולב
    11/01/2009

הי מאיה
    ביתך עדיין צעירה מאוד ויכול להיות שהאכילה מאוד מעייפת ואותה ולכן היא נרדמת, חשה רעב ומתועררת שוב. לא נראה לי שיש הרבה לעשות אלא לחכות שתגדל מעט, תתחזק והדבר ישתפר.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למאיה

שמרית
    16/01/2009

שלום מאיה, שמי שמרית גם ביתי הייתה ככה בגיל זה ולכן החפתי לה את הפיה של הבקבוק למספר אחד יותר (תלוי בסוג הבקבוק) למרות שהיה כתוב עליו שהוא רק מגיל שלושה חודשים ואכן היא התחילה לאכול טוב יותר ולישון טוב יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמרית כנסי

מאיה
    16/01/2009

תודה רבה רבה על ההמלצה בדיוק אני משוחחת עם בת דודתי בנושא וזו הייתה גם המלצתה. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למאיה

שמרית
    17/01/2009

בבקשה. תחליפי את הפיה למספר אחד יותר גם אם רשום עליה שהיא מגיל יותר גדול, כאשר את מאכילה את התינוקת תראי שהאוכל לא נשפך לה בהגזמה מהצדדים אם כן אז כנראה שהפיה גדולה עדיין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אמא
    11/01/2009

בתי בת 4 חודשים.... בעקבות דברים שכתבתם כאן אני ממעיטה כמה שאפשר בשימוש בטרמפולינה ונדנדה ועושה איתה את התרגילים שהמלצתם כדי שתשתפר השכיבה שלה על הבטן. יש שיפור למרות שהיא עדיין מתייאשת אחרי כמה דקות :-) יש לה בעיה של פליטות ולכן אחרי האוכל אני לא יכולה להשכיב אותה לפחות ל-40 דקות... לכן אני שמה אותה על הרגליים שלי כשהן מקופלות והיא בזוית של 45 מעלות. ככה היא מרוצה- מחייכת אלי ומקשקשת. האם התנוחה הזו היא בסדר או שזה כמו לשכב בטרמפולינה? כיצד הכי נכון לשים אותה בהתחשב בפליטות שלה ושהיא חייבת הגבהה (הרופא לא נתן לה שום טיפול מכיוון שהיא עולה יפה במשקל...).

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תגובה לאמא

דבי גרוס דולב
    11/01/2009

הי אמא
    מה שאת יכולה לעשות הוא להחזיק אותה עלייך בתנוחה בה הראש על הרגליים שלך, הרגליים שלה על הבטן שלך במין תנוחה המזכירה סלקל. אבל- שהרגליים שלה יהיו פחות או יותר בגובה הראש שלה, כך תמנעי ממנה נסיונות התרוממות דרך שרירי הבטן.
    בהצלחה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכל מוצק
    ליאת
    11/01/2009

התינוקת שלי בת 3 חודשיים מתי אוכל להתחיל לתת לה אוכל מוצק,מרקים גרבר וכד' ואך התחיל לעשות זאת.?

לקביעת תור
    סגירה
    אוכל מוצק

הוספת תגובה

• תגובה לליאת

דבי גרוס דולב
    11/01/2009

הי ליאת
    ההמלצה היא להתחיל במזון מוצק בגיל 6 חודשים ועושים זאת בהדרגתיות גדולה. מתחילים בירק אחד למשך כמה ימים ואז הירק הבא.
    מכיוון שאינני עוסקת בתחום התזונה אני ממליצה לך לחפש האינטרנט, ישנם מאמרים אבים מאוד בנושא, בנוסף ישנם כמה ספרים טובים בשוק וכמובן ישנה האפשרות להתיעץ עם אחות טיפת חלב או תזונאית ילדים.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה

שירי קאשי
    12/01/2009

הי ליאת,
    הפורום אינו עוסק בתזונה. הנחיות משרד הבריאות הן להתחיל בגיל חצי שנה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה