פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנגדות ללקיחת צעצוע
    חלי
    26/01/2009

מתי תינוק מתחיל להתנגד כשלוקחים ממנו צעצוע ? כיצד זה בא לידי ביטוי ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התנגדות ללקיחת צעצוע

הוספת תגובה

• תגובה לאיה

דבי גרוס דולב
    26/01/2009

הי איה
    ישנם תינוקות שכבר מגיל צעיר יתרעמו על לקיחת צעצוע ויש כאלה שיהיו נדיבים עם הצעצועים גם בגיל שנה וחצי, כך שאין לזה כללים חד משמעיים. יש כאלה שיבכו על כך ויש כאלה שילחמו על כך,
    זה תלוי באופי, בחינוך, בגנטיקה ובטמפרמנט.
    מצטערת אבל אין לשאלה זו תשובה חד משמעית.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גדילת ראש
    הילה
    26/01/2009

היי בתי בת חודשיים פחות יומיים, כשנולדה אובחנה כבעלת טונוס שרירים גבוה בעיקר ברגליים. בדיקת אולטראסאונד בראש הייתה תקינה. היינו איתה אצל נוירולוג ( ד"ר ענבר - שניידר ) שוב בגיל חודש ושבוע אמר שהשתפר בהרבה וכעת מוגבר בטווח של הנורמה בגילה וביקש שנגיע אחרי חודשיים למעקב, לאחר מכן מדד את ראשה וגילה כי הראש עלה מאחוזון 60 לאחוזון 85 מהלידה ועד גיל חודש ושבוע, לכן ביקש שנגיע שוב לאחר חודש שאלתי היא מה ההשלכות של הגדילה הרי שאם לא הייתה סיבה לדאגה הוא לא היה מבקש שנבוא לבדוק זאת לאחר חודש? האם זה מעיד על מוגבלות או בעייה התפתחותית כלשהי? האם יש דבר כזה התפתחות יתר? יש לציין כי הילדה מגיבה יפה אוכלת טוב ומחייכת... נא עזרתכם

לקביעת תור
    סגירה
    גדילת ראש

הוספת תגובה

• תגובה להילה

דבי גרוס דולב
    26/01/2009

הי הילה
    השאלה ששאלת היא מהתחום הרפואי ופה אנו עוסקים בהתפתחות מוטורית, כדאי להפנות את השאלות האלה לרופא המטפל.
    בעניין טונוס השרירים, חשוב לעכוב אחר העניין ולוודא שהטונוס מתאזן או מטופל מפני שטונוס גבוה מקשה על ההתפתחות ועל נינוחות הגוף, אשמח לענות לך בתחום זה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גדילת ראש

הילה
    26/01/2009

היי, קודם כל תודה על התשובה המהירה! שנית, שאלתי את הרופא אך הוא אינו עונה תשובה לעניין כששאלתי אותו את השאלות האלו הוא אמר שכרגע לא מעיד על שום דבר אך צריך להיות במעקב יצאתי בהרגשה מבולבלת ולא מסופקת כאילו שהוא לא רוצה להגיד דברים שלא "נתפוס אותו במילה" האם יש פורום אחר באתר זה שאוכל להפנות לשם את שאלתי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן 6 ח'
    מילה
    26/01/2009

שלום! בני בן 6 ח'וטרם מתהפך מהגב אל הבטן ולהפך. הוא מתהפך מהגב לשני הצדדים. בזמן שכיבה על הבטן עושה אווירון. האם תרגול בבית מספיק או שצריך בשלב זה להגיע לאבחון רפואי ופיזיוטרפיה? האם זה יכול לנבא איזו שהיא בעיה רפואית?

לקביעת תור
    סגירה
    בני בן 6 ח'

הוספת תגובה

• תגובה למילה

דבי גרוס דולב
    26/01/2009

הי מילה
    רוב הדיונים בזמן האחרון היו בנושא זה, מתי אי התהפכות הופכת להיות עיכוב.
    ובכן, בגיל חצי שנה, אם תינוק לא מתהפך, מומלץ לבדוק מה מפריע לו בהתקדמות וללמוד תרגילים לתמיכה בהתהפכות. חוסר התהפכות לא מצביע על בעיה רפואית אלא על קושי מוטורי.
    אפשר לפנות לפזיוטרפיה או למדריכה להתפתחות תינוקות.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו נראה לי מוזר
    מיכל
    26/01/2009

בני בן 5 חודש עדיין לא התהפך אך כאשר הוא על גבו הוא דוחף עם הרגליים על הרצפה וכך הוא מזיז עצמו על גבו, כאילו זוחל הפוך וכך הוא זז הרבה על השמיכה נשמע נורמלי? אולי זה מסביר משהו לגביי הובדה שאיננו מהתפך?

לקביעת תור
    סגירה
    משהו נראה לי מוזר

הוספת תגובה

• עוד משהו...

מיכל
    26/01/2009

כשהוא שוכב על הבטן הוא נינוח הוא משחק עם משחקים מושיט ידיים על המרפקים הוא גם מנסה להתהפך ע"י הרמת ישבנו והטייה לצד אחד, אך עדיין לא התהפך וכאשר על גבו הוא מרים רגליים יפה לידיים נוטה עם רגליו לשניי הצדדים ומאוד פעיל מאוד!!! מעט שינה הרבה אושר ופעילות אם זה טלויזיה אם זה כאשר אני מרימה אותו הוא ממש מקפץ עליי כאילו רוקד כאשר שומע מוסיקה כך שעכשיו אולי תוכלו לעזור יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לרויטל

דבי גרוס דולב
    26/01/2009

הי רויטל
    הקפיצות על הגב הן סימן לזה שבנך משתמש טוב ברגליו, רק שהיינו רוצים לראות אותו עושה זאת כשהוא על הבטן..
    קשה להגיד מדוע הוא איננו מתהפך עדיין. הנסיון להרים את הטוסיק הוא דווקא, פעמים רבות , נסיון לזחול ולא להתהפך. הייתי ממליצה לחכות עוד קצת ואם לא תבוא ההתהפכות, לשקול אבחון וללמוד תרגילים שיעזרו לו להתגבר על הקושי.
    חייבת הערה קטנה- צפייה בטלוויזיה איננה פעילות והיא לא מאוד מומלצת לתינוקות בני פחות מגיל שנה..
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר...

מיכל
    26/01/2009

הכוונה היתה שהוא מאוד פעיל בין אם זה הוא כל היום משחק צוחק מזיז רגליים וידיים באופן שכל מי שרואה אותו אומר לי שהוא מאוד פעיל גם בטיפת חלב אמרו לי זאת , צודק בקשר לטלויזיה אני מסכימה איתך. השאלה היא יש דבר כזה שהוא מדלג על שלב ההתהפכות ? ומנסה לזחול? מהם השלבים להתהפכות שאדע לזהות מה הוא לא עושה? תודה רבה רבה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך רויטל

דבי גרוס דולב
    26/01/2009

הי רויטל
    בלי להכיר את התינוק אינני יכולה לדעת אם הוא ידלג על שלבים בהתפתחות. כמובן שתיאורטית יתכן דילוג על שלב ההתהפכות וקפיצה לזחילה וכמובן שזה לא להמצב האידאלי מפני שכשתינוק עושה זאת, יש לכך סיבה פזיולוגית ומוטורית.
    לפני התהפכות מגב לבטן ניתן לראות הנפה של הרגליים למעלה ולצדדים, העברת משקל ושכיבה על הצד ואז חסרה רק הדחיפה הקטנה להיפוך.
    והסימנים להתהפכות מבטן לגב הם, כפיפה של הגב, העברת משקל ליד אחת והיפוך.
    לפעמים כל הסימנים קיימים אבל עדיין ישנו קושי לסיים את ההיפוך בשל סיבות שונות, אותן קשה לאבחן בלי לראות.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופי של תינוקת
    רעות
    26/01/2009

שלום הבת שלי בת 5 חודשים וחצי נמצאת אצל חמתי ורואה מגיל 0 רק מספר מצומצם של אנשים(רק את הבני-בית) אפילו את אמא שלי היא לא מזהה כי היא גרה במרחק ממני ובאה לבקר פעם בשבועיים. שהיא איתנו היא ילדה טובה חייכנית מעסיקה את עצמה ומשחקת לבד ...ברגע שבאים אנשים היא ישר רוצה אותי! היא ממש מפחדת ובוכה... רציתי לברר האם זה האופי שלה שהיא תגדל אז היא לא תהיה חברותית ולא תתקשר עם אנשים רק עם מי שהיא מכירה או שזה משהו שעובר עם הגיל? כי יש לי חברות שיש להן בנות באותו גיל והם עוברות מיד ליד וחייכניות יותר לאנשים שהן לא מכירות וגם הן באותו מעגל סגור של אנשים. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אופי של תינוקת

הוספת תגובה

• תגובה לרעות

דבי גרוס דולב
    26/01/2009

הי רעות
    הסיבות למה שתיארת יכולות להיות או אופי (טמפרמנט) או חוסר חשיפה מספקת לאנשים זרים,
    אינני יכולה להגיד בבטחון בלי להכיר את ביתך. בכל מקרה לא ניתן להגיד איזה אופי יהיה לביתך כשתגדל, ממה הוא יושפע ואיך תתמודד מול חשיפה.
    חשוב בנתיים לחשוף את ביתך לאנשים וילדים נוספים, לקחת אותה למקומות מעט רועשים וכו אבל להיות עדינים מול הרגישות שלה.
    ילדים רבים כאלה משתנים כשהם מתחילים ללכת לגן.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם לי היתה אחת כזו...

יעל
    26/01/2009

הבת שלי הייתה בדיוק אותו דבר וגם אני חששתי מזה... אבל אז התחלתי לעבוד והיא החלה ללכת למשפחתון והחשיפה לאנשים עשתה לה ממש טוב. בנוסף היא מבלה יותר זמן עם הסבא וסבתא כי אני צריכה יותר עזרה והיא ממש נפתחה אליהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לדבי ויעל על התגובות

רעות
    27/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל הדרכה
    אמא
    25/01/2009

בני בן 4 חודשים, (עדיין אינו מתהפך) בכל פעם כשאני שמה אותו על הבטן, אני מניחה אותו עם ידיים קדימה לתמיכה, אך הוא תוך שניות פורש את ידיו לצדדים תנוחת האוירון, וזה כל הזמן חוזר על עצמו, ללא התקדמות!!! למרות שאני הרבה מרימה לו את הרגליים לכיוון הראש, וגם מצמידה לו שתי הידיים עם שני הרגליים ומניעה מצד לצד, (שאת זה לקחתי מהעצות שלכן פה שנתתם במיקרים דומים) יכול להיות שמדובר בזקיפות יתר, ורציתי לדעת מה גורם לזה? ועוד שאלה יש לי פוף גדול (בפנים יש קלקר) האם מותר לשים בתוכו את התינוק? תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אשמח לקבל הדרכה

הוספת תגובה

• תגובה לאורלי

דבי גרוס דולב
    25/01/2009

הי אורלי
    כדי לעזור לתינוק להביא ידיים אל קו האמצע, לא מספיק לסדר לו אותן אלא לעזור לו להרפות ולעגל את הכתפיים המתנגדות לכינוס.
    תרגיל מומלץ: להשכיב את התינוק על הצד כך שיד ורגל עליונות יפנו לכיוון הרצפה, ביד אחת להחזיק אותן שם וביד השנייה לתת טפיחות משמעותיות בציד הגוף שיתנגד לתנוחה זו. השכבה על הצד מרפה ומלמדת להביא ידיים לקו האמצע. קשה לי לדעת אם מדובר בזקיפת יתר בלי להכיר את התינוק.
    פוף הוא כלי נפלא כדי לשים את התינוק בערסול וגם כדי לשים אותו על הצד וללמד את גופו את מה שהזכרתי קודם, בכלל אפשר להשתמש בו במקום טרמפולינה, יותר נעים ויותר תורם להתפתחות.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה
    מירב
    25/01/2009

היי, בני בן 15 חודש עד לפני כחודש היה נרדם אצלנו במיטה והיינו מעבירים אותו למיטתו וכעבור זמן קצר היה מתעורר וקולט שהוא לא במיטה שלו בוכה והיינו שוב מרידימים אותו אצלנו וחוזר חלילה...במילים אחרות סיוט לפני כחודש הרגלנו אותו לחדר שלו ולישון במיטה שלו על פי השיטה של הלוחשת לתינוקות עם הבדל אחד הוא תמיד בודק אם אנחנו עדיין בחדר בזמן שהוא הולך לישון. הבעיה היא שבאמצע הלילה הוא קם בוכה וצריך להחזיר אותו לישון כול פעם מחדש 3-4 פעמים בלילה..ובנוסף להכול מתעורר בשש וחצי בבוקר(הוא היה מתעורר בסביבות 8 כשהוא היה ישן איתנו) ולא מוכן לחזור לישון בצהרים לא ישן יותר משעה האם יש לך פתרונות לכול נושא השינה?

לקביעת תור
    סגירה
    שינה

הוספת תגובה

• תגובה למירב

דבי גרוס דולב
    25/01/2009

הי מירב
    בנושא השינה אין פתרונות קסם, כמו הראיתם כשהרגלתם את בנכם ללינה נפרדת, זה בטח לקח מעט זמן והיה כרוך בבכי. גם כדי להרגילו שכל הלילה נשארים במיטה ידרש מעט זמן ותדרש התעקשות ועכביות שלכם, להחזיר אותו לישון בכל פעם שהוא מתעורר בלי להכנע להחזיר אותו למיטה שלכם.
    ההשקמה הסופית בבוקר יכולה גם היא להשתנות אם תנסו (לא בטוח שזה יצליח..) להתעקש שגם אז יחזור למיטה. יש לזכור, לצד זה, ששינה ליד ההורים היא קרובה, מגוננת ונעימה לתינוק ולכן קל היה לו יותר לישון עד מאוחר לידכם, אפשר להבין את הקושי שלו עכשיו..
    בהצלחה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיטוף של השמיכה
    ענת
    25/01/2009

ביתי כמעט בת שלושה חודשים, בלילות אנו משכיבים אותה לישון כאשר ידיה נמצאות תחת השמיכה בלא יכולת להזיזן, ממש עוטפים אותה כמו שעושים לתינוקות בבית החולים לארח הלידה, אחרת היא מעירה את עצמה עם הידיים. רציתי לדעת עד מתי ניתן להשכיב אותה ככה לישון, האם אין זה פוגע בה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עיטוף של השמיכה

הוספת תגובה

• תגובה לענת

דבי גרוס דולב
    25/01/2009

הי ענת
    כל עוד ביתך מסכימה לישון כך והדבר לא מפריע לה הרי שזה בסדר, בקרוב אני מצפה שתהיה יותר תנועתית ואז העיטוף כבר לא יהיה נוח עבורה. שימו לב מתי זה מפסיק לתרום לשינה ומתחיל לגרום לאי נוחות. כמובן שלא הייתי ממשיכה עם זה לאורך זמן גם היא לא תתנגד כי אז כבר זה עלול לעכב את ההתפתחות.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אווריון בשכיבה על הבטן
    שירי
    25/01/2009

שלום, הבן שלי בן כמעט 5 ח', מתהפך מהגב לבטן לצד ימין בלבד (כבר שבועיים), מרים ראש יפה על הבטן, מושיט ידיים לחפצים כששוכב על הגב.2 שאלות- 1. כשהוא שוכב על הבטן הוא לפעמים עם הידיים פרושות לצדדים (לזה אתם קוראים אווירון?) אבל גם לפעמים מחזיק את עצמו על הידיים לכמה שניות ברוחב הכתפיים או לרוחב יותר. הבנתי שאווירון פחות טוב, מה אני יכולה לעשות? (אם זה קשור אין לי בעיה של חציית קו האמצע..) 2. כאמור, כבר שבועיים מתהפך רק לימין מהגב לבטן. תוך כמה זמן צפוי שיתחיל בצד השני? בינתיים אין שום ניסיונות אפילו... 3. באיזה גיל לצפות שיתחיל להרים ידיים לחפצים מושטים לו כששוכב על הבטן? 4. קראתי שכתבו פה הודעות על סיבובי ציר. מה הכוונה? זה השלב שאחרי התהפכויות? מצטערת על כמות השאלות, אשמח לתשובות. תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    אווריון בשכיבה על הבטן

הוספת תגובה

• תגובה לשירי

דבי גרוס דולב
    25/01/2009

הי שירי
    1. אווירון זה אכן כשהידיים נמצאות לצידי הגוף בעת שכיבה על הבטן, אם התינוק עושה זאת אבל יודעת לחזור למצב רגיל וגם עובר את קו האמצע, הרי שזה בסדר.
    2. זוהי תחילת ההתהפכות שלו ולכן זה בסדר שיתהפך דרך צד אחד, לא ניתן להגיד כמה זמן יקח גם לצד השני להשתתף אבל שווה לתת לו זמן לכך.
    3. זה הגיל בו מתחילה הושטת ידיים לחפצים בעת שכיבה על הבטן.
    4. סיבוב סביב ציר הוא כשתינוק מסתובב על הגחון על ציר גופו, כמו מחוג של שעון. זהו שלב של טרום זחילת גחון ואין לצפות לזה בגיל 5 חודשים. השלב הבא הוא התהפכות מבטן לגב, התהפכויות חופשיות ואז סימנים של טרום זחילה שיכולים להיות שונים מתינוק לתינוק.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות של בן חצי שנה
    שרית
    25/01/2009

היי בני הבכור מתהפך כבר מגיל שלושה חודשים מהגב לבטן. הבעיה היא שהוא תמיד מתהפך לצד שמאל ושאני מנסה לעזור לו לעשות זאת לצד ימין הוא מתקשה בכך ואף חוזר מהצד לנקודת המוצא. כמו כן אינו מתהפך כלל מהבטן לגב. יש לציין מאוד גבוה מעל70 ס"מ ושוקל כמעט 9 קג אני עשיתי לו תרגילים עם כדור הפיזו ועשיתי לו תרגילי הצלבות רבים. האם סזה נקרא עיכוב התפתחותי כיצד לעזור לו והאם יש לפנות לעזרה מקצועית והיכן אני גרה בצפון נהריה ובני בקופת חולים מכבי אם הפרטים הללו עוזרים מחכה לתשובה שרית

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות של בן חצי שנה

הוספת תגובה

• תגובה לשרית

דבי גרוס דולב
    25/01/2009

הי שרית
    כדי לעודד את התינוק להתהפך דרך הצד השני מגב לבטן החזיקי יחד את כפות רגליו וכפות ידיו כך שיהיה מכודרר וגלגלי אותו מצד לצד עד הרצפה, סיימי בהיפןך מלא לצד הבעייתי,
    תרגיל שני- העבירי את הרגל שלו, עם ברך כפופה לרצפה שמנגד (לכיוון הצד הקשה) וגרי אותו בעזרת צעצעוע אהוב לסיים את ההיפוך. מקווה שתרגילים אלה יעזרו.
    מבחינת התהפכות מבטן לגב, צריך לראות מה מעכב את בנך מלהתהפך כך, בפורום זה תמצאי תרגילים רבים לעידוד ההתהפכות.
    אינני עובדת עם קופות החולים אלא באופן פרטי ולכן לא אוכל להמליץ על סיוע של הקופות, אינני יודעת כיצד הן עובדות.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרדמה
    לימור
    25/01/2009

הי ,הייתי רוצה לדעת איך כדאי לי להרדים את ביתי בת החודש לאחר שהיא יונקת ולא נרדמת באותו הרגע על הציצי,וכבר בוכה כי רוצה להרדם ולא מצליחה.אני מנסה ללכת איתה,לנענע,על הכתפיים וזה לא עובד רק אם אני מניקה אותה שוב היא נרדמת ביניקה מה כדאי?תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הרדמה

הוספת תגובה

• תגובה ללימור

דבי גרוס דולב
    25/01/2009

הי לימור
    בגיל חודש אין ממש הכרח להרגיל את התינוק לשינה עצמאית בשל גילו הצעיר ובשל התלות המוחלטת שלו בהורים. אם בכל זאת תתעקשי לכך, אפשר להחזיק את התינוק בערסול סגור וצמוד לגוף, לשבת על כדור פזיו ולקפוץ במונוטוניות עד שירדם.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלי הקודמת...
    מיכל
    25/01/2009

לדעתכם 5 חודשים ושבוע ועדין לא מתהפכת לפנות עכשיו לטיפול או להמתין ? ואם כן עד מתיי להמתין ? תודה רבה רבה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בהמשך לשאלי הקודמת...

הוספת תגובה

• תגובה לענת

דבי גרוס דולב
    25/01/2009

הי ענת
    כמו שכבר כתבתי לך, אפשר לחכות עד גיל 6 חודשים ואפשר גם לפנות עכשיו. זוהי החלטה שלך ותלויה בראייתך את הדברים ובאינטואיציה שלך.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה להתייחס ברצינות
    מיכל
    25/01/2009

ביתי 5 חודשים וחצי היא עדיין לא מתהפכת אך מאוד מנסה , מה כבר יקרה אם היא תתהפך בגיל 7 חודשים? אז מה אם היא תאחר , מה כבר יקרה? לא שמעתי על ילדים שלא הולכים אף פעם. המון מקרים של חברות ומשפחה על כך שתינוק התפתח מאוחר ועשה יותר מכולם בבת אחת. השאלה היא - האם לדאוג? או שההשקפת עולם שלי לא נכונה? מתי זה ממש מאוחר להתהפך ? ידוע עד גיל 6 חודשים מצפים מהתינוק אבל מתי זה עוד נחשב לנורמלי?

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה להתייחס ברצינות

הוספת תגובה

• תגובה לענת

דבי גרוס דולב
    25/01/2009

הי ענת,
    אני תמיד מתיחסת ברצינות, אני מקווה.
    רף ציוני דרך בהתפתחות נקבע על מנת לבחון את התקדמות התינוק ולדעת לזהות מתי ישנו קושי בהתפתחות ומתי כדאי להתערב. לגבי התהפכויות נקבע הרף לגיל חצי שנה כשלב בו נרצה לראות את מימוש ההתהפכויות. נכון שיש תינוקות יוצאים דופן אשר הגיעו לגיל זה, טרם התהפכו ואין להם שום בעיה. מנסיוני המקצועי אני יכולה להגיד שבודדים הם המיקרים האלה שאני פגשתי, ברוב המיקרים תינוקות שהגיעו לגיל זה וטרם התהפכו סובלים מקושי קטן או גדול ששווה לטפל בו על מנת שלא יופיע בצורה אחרת בשלב מאוחר יותר בהתפתחות.
    אז נכון שבסוף כולום הולכים אבל השאלה היא כחצד עושים זאת ואיזה פיצוי תנועתי הם מבצעים בשל הקושי שלא טופל.
    דוגמא- תינוק שמתקשה להתהפך בשל טונוס שרירים נמוך, יתהפך בגיל מאוחר יותר אבל אותו הטונוס יכול להפריע גם בשלבים אחרים בהתפתחות- בזחילה, בעמידה ואף בהליכה. בגיל שנה , שנתיים או חמש.
    לכן מהמקום שלי אני מאמינה שתנועה צריכה להיות טובה, איכותית וחופשיית על מנת לממש את מלוא הפוטנציאל הגלום באדם- נפש בריאה בגוף בריא.
    מקווה שעניתי על שאלתך,
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מוכן להית עם אחרים
    רונית
    25/01/2009

בני בן שבעה וחצי חודשים, מיום היוולדו לא מוכן להיות עם אף אחד (לא עם בעלי, לא עם ילדיי הגדולים בני 15 ו- 12 וגם לא עם הסבא וסבתא) הגענו למצב שאני צמודה אליו 24 שעות ביממה והזמן היחידי שאני בלעדיו הוא 10 דקות שאני מתקלחת והוא עם בעלי, בזמן הזה הוא בוכה וצורח עד כדי כך שגם את המקלחת שלי, הזמן היחידי לעצמי אני עושה מהר על מנת להגיע אליו ולהרגיעו. אני מרגישה שאני מותשת נפשית ופיזית, לפעמים על סף התמוטטות עצבים, אין לי זמן לעצמי וגם לא לשאר בני המשפחה כי גם כשהוא איתי ורוב הזמן רוצה על הידיים, הו מתלונן הרבה ומתבכיין. בתחילת חודש פברואר הוא הולך למעון כי אני צריכה לחזור לעבודה, מצד אחד אני מרוצה מכך שיהיו לי כמה שעות מנוחה ממנו, מצד שני אני חוששת מההתנהגות שלו במעון. מה לעשות? איך להתמודד עם תינוק בן שבעה וחצי חודשים שמנהל לי את החיים? איך להרגיל אותו לאהוב להיות גם עם אחרים? איך להסיר דאגה מליבי בנוגע להתנהגותו במעון?

לקביעת תור
    סגירה
    לא מוכן להית עם אחרים

הוספת תגובה

• תגובה לרונית

דבי גרוס דולב
    25/01/2009

הי רונית
    האם ההיריון והלידה של בנך היו תקינים? האם חווה טראומה? פעמים רבות התחלה מעט קשה של החיים גורמת להתנהגות שתיארת. בכל מקרה מדובר בתופעה שחשוב להיחס אליה ולטפל בה.
    אם בנך לא חווה אף טראומה אז חשוב להמשיך ולחשוף אותו לאנשים נוספים על אף הקושי, חשוב לעשות זאת ברגישות אבל חשוב עוד יותר לא להימנע מכך אלא להרגיל בהדרגתיות, לא להמנע מכך.
    את גם צריכה לשאול את עצמך על המקום שלך בסיפור הזה? האם את חושפת אותו לקשיים שלו או חוששת לפגוע בו ומגוננת מאוד?
    אם נראה לך קשה להתמודד לבד מול קושי זה כדאי אולי לשקול עזרה של איש מקצוע אשר יסתכל על התמונה כולה ויתן אמצעי התמודדות מקצועיים יותר.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה ועוד שאלה...

תילתול
    25/01/2009

בעודי מפנימה את מה שכתבת ונכנסת לדכדוך הקטנה הפתיעה את כולנו, היא החלה לזחול על 4 והיא מתקדמת דיי יפה חייבת לציין (ילדה שניה שלי) האם זה משנה משהוא? בנוסף היום היא הצליחה להתיישב לבד פעמיים לכמה שניות ואיבדה שיווי משקל לאחד הצדדים... אני יודעת שבלי לראות את הילדה מאוד קשה לתת דעה אך האם היא מתקדמת לפי השלבים? או באיחור. ילדה בת שמונה חודשים ושבוע שהחלה לזחול על 4 ולשבת??? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דבי גרוס דולב
    25/01/2009

הי,
    מקווה שתתגברי על הדכדוך הקטן ותמצאי את הכוחות להמשיך בהתמודדויות.
    גיל 8 חודשים הוא גיל מצוין להתחיל לזחול על 6. האם תהיה לזה השפעה על הרגישות שלה? קשה לדעת, מקווה שכן.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכות 5 חודשים
    מיכל
    25/01/2009

ביתי בת 5 חודשים ושבוע אינה התהפכה עדיין אך היא מנסה עם הרגליים בכל כוחה , היא דוחפת עצמה עם הרגליים הישבן עולה מעלה היא מטה עצמה לצד אך לא מצליחה להתהפך , כתוצאה מאי הצלחתה היא מתבייכנת. השאלה האם לתת לה להתבכיין וכך היא תמשיך לנסות או שאני יוצרת לה סוג של טראומה בכל שאני משאירה אותה על הבטן למרות שהיא מתביכנת, היא שוקלת 7 ק"ג גובה 62 , מפותחת מאוד מכל הבחינות מרימה ראש מעולה ידיים מושיטה הכל מעולה. האם יש מקום לדאגה? האם ההתהפכות תקרה קצת מאוחר יותר נניח 7 חודשים איזה השלכות יהיו? לתת לה להתבכיין על הבטן ולהתמודד עם ההתהפכות? יש לצייין שאני עושה את התרגילים שאתם מייעצים. אודה על התשובות

לקביעת תור
    סגירה
    התהפכות 5 חודשים

הוספת תגובה

• למה אף אחד לא מתייחס זה מאוד רציני!

מיכל
    25/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לענת

דבי גרוס דולב
    25/01/2009

הי ענת
    התיחסתי לחלק אחר של שאלתך בתגובה הקודמת, תשובה כללית על שאלה מאוד מהותית.
    למקרה הפרטי שלך, כמו שכתבתי, בגיל חצי שנה אנו מתחילים לבדוק למה העיכוב ואיך אפשר לעזור, לא יקרה כלום אם היא תתחיל להתהפך בגיל 7 חודשים ויכול להיות שאצל ביתך זה מיקרי שאיננה מצליחה להתהפך. את יכולה להחליט לפי ראות ענייך או האינטואיציה שלך מתי ואם כדאי להתערב. אשמח לעמוד לרשותך אם תבחרי לפנות אלי שוב.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התייחסותך !!!

מיכל
    25/01/2009

אשמח ליצור קשר במידת הצורך , מוקירה זאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה