מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טונוס גבוהשירה24/01/2009
בני בן 4.5 חודשים ויש לו טונוס שרירים גבוה. פעיל מאוד.. משתולל... אבל- לא מוכן לשכב על הבטן!!!!! לאחרונה הצלחנו להרגיל אותו לשכב קצת, אבל זה לא רציני. וגם כשהוא על הבטן הוא מרים את הראש בלי להעזר בידיים, רק בשרירי הצוואר- ברור שהוא יתעייף מהר... מה עושים? איך לעזור לו? אולי יש תרגילים שאפשר לעשות בבית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשירה
דבי גרוס דולב25/01/2009הי שירה
צר לי, אך טונוס שרירים גבוה הוא קושי שדורש ,התיחסות אבחון ומתן תרגילים באופן מעמיק יותר מאשר בזה של פורום ללא היכרות עם התינוק. צריך לגעת ולהרגיש את מקור הקושי, לראות איפה לשים דגש ולראות בעיניים את מהות התרגילים.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט- אבחונים ושיעורים פרטים
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכותת.24/01/2009
שלום, בני בן חצי שנה, מתהפך מהבטן לגב מגיל 4 חודשים בערך, אבל מתהפך פעם-פעמיים ביום ולא יותר (ויש גם ימים שלא מתהפך בכלל). מעבר לכך, הוא כבר עומד עמידת 6, ונמצא רוב הזמן על הבטן ונהנה מכך. הוא גם מושיט ידיים לצעצועים, משחק איתם וכו'. בנוסף, יש לציין שהוא מאוד גדול (אחוזון 95 בגובה, ומחוץ לעקומות במשקל, 11 ק"ג). האם מצב זה מצריך התערבות כלשהי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ל.ת.
דבי גרוס דולב25/01/2009שלום לך
המצב האידאלי והנכון בהתפתחות תינוקות הוא לעבור דרך כל שלבי ההתפתחות המוטורית בלי לדלג לשלב הבא. את מתארת מצב בו בנך כבר למד להתהפך אך לא מרבה לממש זאת וממהר לעמוד על 6. דעתי המקצועית היא שכן כדאי לקבל אבחון ולהבין מדוע מתקשה בנך להתהפך וכבר ממהר לעמוד על 6. תינוק שההתהפכות באה לו בקלות ירבה לפעולה זו ואם איננו עושה זאת ישנו סיכוי שיש משהו שמקשה עליו ושם כדאי להתערב ולעזור לו להתגבר על קושי זה.
בברכה
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי רציני בהתהפכות מהגב לבטןאורית24/01/2009
בתי בת 5.5 חודשים. מתהפכת מדי פעם מהבטן לגב והתחילה מדי פעם להסתובב בציר. יש לה ריפלוקס וכתוצאה מהפליטות, והתלונות כשהיתה על הבטן היא שכבה זמן רב מדי על הגב. אני לא מושיבה אותה בסלקלים / טרמפולינות (חוץ מבנהיגה כמובן). לא תמיד היא מסכימה לשכב על הבטן, אבל כשנוח לה אז היא לפעמים כאמור מסתובבת ציר ומתהפכת / משחקת. אבל, כשהיא על הגב היא ממש לא נראית קרובה ללהתהפך אל הבטן. אני מנסה להחזיק לה רגל כשהיא חצי מסובבת ולגרות עם חפץ / מנסה לגלגל אותה פסיבי/מנסה להרים רגלים אליה ולגלגל אותה היא לפעמים מתנגדת) ועושה רק בעצמה לבד- כל התרגילים שהראו לי שאמורים לעזור.. אבל אין שיפור. המקסימום שהיא עושה זה לסובב את הראש אחורנית ולהושיט מעט יד אחורנית.. כמה שלא אגרה אותה עם צעצוע אל הפה אל הידיים.. היא לא תתאמץ כדי לעבור לבטן. האם להמשיך להתעקש? האם מומלץ במצב כזה לעשות פיזיותרפיה? אמרתי לרופא ילדים שלא נראה לי שתקין לשלב הזה שלא נוח לשכב יותר מדי על הבטן אני ממש נאבקת איתה על זה ומנסה להעסיק אותה) ולא להיות בכיוון של להתהפך מהגב אל הבטן. ביקשתי ממנו הפניה למכון להתפתחות הילד, הוא אמר שאין דבר כזה, שהלחץ הוא אצלי וכל ילד יתפתח בקצב שלו, שאני יכולה לעבוד איתה ולא להיות לחוצה. אני מודעת לזה שכל ילד מתפתח בקצב שלו, אבל אני מאמינה שאפשר גם לפנות לעזרה מקצועית שתעזור לילד.. כשלנו כואב אנו יכולים לקחת את עצמנו לפיזיותרפיה.. אם אני לא אבקש בשבילה מי כן?! אציין שהלכנו לחוג ליווי התפתחותי ולצערי אני לא רואה שיפור בזה. יש לך הצעה אולי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה חאורית
דבי גרוס דולב25/01/2009הי אורית
תיארת יפה את המצב. מכיוון שאת כבר מתרגלת את התרגילים המומלצים לעידוד היפוך, סביר להניח שישנו קושי מוגדר שמעכב את התהפכותה של ביתך מגב לבטן. תיארת מצב בו את מטה את הרגל שלה ומנסה לגרות אותה לסיים את ההיפוך אבל היא מסובבת את גבה לאחור- מה שהיא בעצם מטה לאחור הוא את עמוד השדרה ולכן מתוך כך ישנו סיכוי שלביתך יש בעיה של הקשתת יתר של הגב וחוסר בכפיפה. שיבוש זה מהווה סיבה הגיונית לקושי של ביתך. גם הקושי לשכב על הבטן מגיע בד"כ מאותה סיבה. הסיבה לכך שאני מציינת קושי זה ורופא הילדים לא היא דרך ההסתכלות שלנו על תנועתיות הגוף ובזה בעצם ההבדל המקצועי ביננו.
הצעתי (הלא צנועה..) היא לנסות דרך אחרת של הסתכלות, כמו זו בה אני מטפלת- פלדנקרייז לתינוקות שנותן הצעות תרגול ופתרון אחרים לבעיה, אשמח לעמוד לרשותך.
בברכה
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם רלוונטי גם באזור ירושלים?
אורית25/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך אורית
דבי גרוס דולב25/01/2009הי אורית
רלוונטי בכל הארץ, את מוזמנת ליצור איתי קשר טלפוני ל- 052-8240914 ואתן לך את כל הפרטים.
בברכה
דבי גרוס דולב, ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מציצת אצבעחלי24/01/2009
תינוקת בת 6 חודשים. עד לפני כחודש מצצה אצבע והייתה נרגעת וממשיכה לישון. בחודש האחרון שמנו לב כי הפסיקה למצוץ את אצבעותיה וקוראת לנו לעזרה (בלילות הכוונה) העזרה היא הנקה או מוצץ . מה יכולה להיות הסיבה שהפסיקה להרגיע את עצמה ?האם ישוב לה ההרגל הזה..? זה די מתיש הקטע עם המוצץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאיה
דבי גרוס דולב25/01/2009הי איה
אין לדעת מדוע הפסיקה ביתך למצוץ אצבע ולא נראה לי שיש דרך "לשכנע" אותה לחזור לזה.
אם היא בוחרת כרגע במוצץ כדאי אולי להרגיל אותה לשימוש בו בעת הצורך ולדאוג שיהיה תמיד בסביבה.
אני מקווה שהדברים יתאזנו לכיוון הנכון.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם המשקל גרם לה לבעיות התפתחות?תילתול24/01/2009
יש לי בת 8 חודשים ושבוע היא באחוזון מאוד נמוך (2) בגלל שסע בחיך היא מוציאה הרבה אנרגיה באוכל ובגלל שעברה איזה ניתוח. בכל מקרא היא זוחלת זחילה "אינדיאנית" מאוד איטית היא נעה בחופשיות ממקום למקום בעזרת גילגולים או האמצצעות מצב של כמעט ישיבה ואז היא מסתובבת. האם היא צריכה לשבת כבר לבד בזמן שכזה? ניראה כי שרירי הגב שלה חלשים כי כאשר אני מושיבה אותה הגב שלה מאוד כפוף, מצד שני היא על 4 עושה ניעות כל היום ולפעמים עומדת גם על שש בערך מגיל חצי שנה. אבל עם כל זה היא עדיין לא זוחלת על 4 או יושבת. היא מעדיפה לעמוד ולא לשבת בעזרת האחיזה שלנו היא מרימה את עצמה לבד לעמיד ואף עומדת יציב האם מצב זה פוגע בה? אני לא יודעת אם לקחת אותה גם לרופא התפתחות כי היא נמצאת במעקבים רבים בהרבה תחומים. האם לפי המתואר יש לה עיקוב בהתפתחות והדבר מצריך ביקורת? אשמח לתשובה מורחבת בנושא. תודה ויום מקסים....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לתילתול
דבי גרוס דולב24/01/2009הי תילתול
אינני יכולה לדעת מה גרם לקושי התפתחותי אצל ביתך בלי להכירה אבל ציינת מספר גורמים שמצביעים על קושי- זחילת הגחון האיטית, התקדמות בגיגולים ונסיונות התקדמות דרך ישיבה (שזהו שיבוש שכדאי מאוד לעצור ), שרירי גב חלשים והעדפה לעמידה לפני זחילה על 6 (רצוי לא להעמיד תינוק שחסרים לו שלבים קודמים לעמידה).
אני מבינה שאתם נמצאים במעכבים שונים בשל בעיות אחרות אבל מנקודת המבט שלי אני כן חושבת שכדאי לקחת את ביתכם לאבחון, לעזור לה לארגן את התפתחותה המוטורית כראוי ולקבל תרגילים מחזקים. ומנקודת המבט שלי כמדריכה להתפתחות תינוקות, זוהי הכתובת עליה אני אמליץ.
בברכה
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לעבור לטיולוןאיילה22/01/2009
תינוק בן חצי שנה, עדיין לא מתהפך, רקמתגלגל מהגב לצד (מרים רגליים לתשעים מעלות ומתגלגל לצד אחד), לא אוהב להיות בעגלה(עגלת אמבטיה שטוחה), רוצים לקנות טיולון האם מוקדם מידי? כאשר מניחים אותו על הברכיים שלנו הוא מנסה לשבת (מקדם את הראש קדימה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאיילה
דבי גרוס דולב24/01/2009הי איילה
ההמלצה היא להעביר את התינוק לטיולון רק כשהוא מגלה סימני התישבות עצמאיים אחרת אנו עלולים לשבש את התהליך הזה ע"י הושבה טרם עת.
ובמקרה שלכם , על אחת כמה וכמה, מכיוון שבנך עדיין לא מתהפך אבל כן מנסה להתישב דרך שרירי הבטן (צורה משובשת להתישב) הייתי ממליצה בחום לא להושיב אותו אלא להרבות בהשכבה במשטח של 180 מעלות על מנת שישלים את שלבי ההתפתחות הנכונים לגיל זה.
בנוסף, הייתי ממליצה לעכוב אחר התפתחותו שכן בגיל חצי שנה אנו כבר רוצים לראות התהפכויות לפחות לצד אחד, אם לא תראו בקרוב התקדמות לכיוון זה כדאי לבדוק מהו הגורם המעכב בעדו.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה דומה
דנה25/01/2009בני בן 7.5 חודשים, מתהפך בקלות לשני כיוונים, בטן לגב ולהיפך, זוחל גחון, נעמד על 6 ומתקדם מעט, מתחיל "להתיישב" על הצד (מטה את הגוף הצידה, מיישר את היד, אך עדיין לא מנתק אותה מהרצפה) - האם אפשר כבר לשים אותו בטיולון? אציין שרוב הזמן הוא על הבטן (הוא גם שוכב בנינוחות על הגב) ועל משטחים ישרים. יושב על טרמפולינה אך ורק בזמן ההאכלה. לא הושבנו אותו לפני הזמן, אבל לפעמים הוא מנסה להתיישב באמצעות שרירי הבטן ואנחנו מונעים זאת ממנו... הבעיה היא שבעגלה השטוחה הוא כבר די "משועמם" לראות שמים/תקרה - מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדנה
דבי גרוס דולב25/01/2009הי דנה
נשמע לי שאתם כבר יכולים להושיב את בנכם בעת הצורך אבל לא כל הזמן, לתת לו לסיים את תהליך ההתישבות העצמאי.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צורת נשיאה במנשאשקד22/01/2009
שלום, בני בן 3.5 חודשים. אני מסתובבת איתו בעיקר במנשא (snugly, שהתינוק "יושב" בו) עם הפנים אליי, אך לאחרונה הוא רוטן ומתרצה רק כאשר אני שמה אותו עם פניו כלפי חוץ. בהוראות כתוב שנשיאה עם הפנים החוצה טובה לגיל 5 חודשים ואילך. מה דעתכן? האם תינוק בגילו לא מחזיק את הראש בצורה מספיק יציבה כדי לשאת אותו כך? מה המלצתכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשקד
דבי גרוס דולב22/01/2009הי שקד
צודקים יצרני המנשא. לא כדאי עדיין לשאת את התינוק עם פניו החוצה, הדבר דורש החזקת ראש חזקה וגם אם התינוק מחזיק את ראשו זה ידרוש ממנו מאמץ גדול מידי לגיל זה. כדאי לחכות עם זה עוד קצת.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 6 חודשיםבקי22/01/2009
שלום בקי בן 6 חודשים כרונולוגי מתוקן 4 חודשים, השבוע הוא התעורר משינה והתחיל בבכי קל ומיד עצר את נשימתו, הכחיל, ראשו היה שמוט ועיניו עצומות, המצ"ב נמשך כ 20 שניות בערך, שכמובן נראו כמו נצח, האם זה נובע ממשהו ספציפי? בנוסף מתוך שינה או כשהוא מנסה להירדם בד"כ היא מזיז את ראשו במעין תנועות בלתי רצוניות לימין ושמאל, כלומר מעביר את ראשו מצד לצד במהירות בצורה שנראית בלתי רצונית, האם זה נורמאלי? תודה בקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לבקי
דבי גרוס דולב22/01/2009הי בקי
מה שבנך עושה עושה לפני ההירדמות הוא נורמלי.
לגבי עצירת הנשימה, קטונתי מלהכריע בנושא כה חשוב, אם יחזור הדבר כדאי להתיעץ עם רופא ילדים.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 5.5 חודשים- לא מתהפכתאולגה22/01/2009
שלום, הקטנה שלי עדיין לא מתהפכת,לא מהבטן לגב ולא מהגב לבטן היא כן אוחזת יפה ברגליים כשהיא על הגב, כן שוכבת יפה על הבטן ומרימה יפה את החזה ונועלת מרפקים, אבל אין שום סימן להתהפכות, האם יש סיבה לדאוג? יש לציין שהיה מאוד קשה להרגיל אותה להיות על הבטן, בסביבות גיל 4 וחצי חודשים היא התחיל לאהוב להיות על הבטן. אולי זה מה שמעכב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאולגה
דבי גרוס דולב22/01/2009הי אולגה
אנחנו מצפים לראות התהפכויות עד גיל 6 חודשים. מכיוון שביתך לא מתהפכת לאף כיוון, ישנו סיכוי סביר שיש משהו שמעכב בעדה, מהו הדבר אי אפשר לדעת דרך פורמט זה ולכן גם לא ניתן לתת תרגילים.
כדאי לשקול אבחון ותרגול ביתי שיסייע לביתך בהתקדמותה המוטורית.
בברכה
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות אצל תינוקשרה21/01/2009
שלום, תינוק בן ארבעה חודשים, עירני וסקרן, שוקל 7.5 קילו,יונק , מתהפך מהגב לבטן, מרים ראש וכתפיים (הכנה לישיבה) וכו'וכו'....כלומר, מתפתח יפה:) אבל לאחרונה שמתי לב שהרגישות לקול של שקית שהייתה מאז שנולד גדלה להיות רגישות ל:'קולות של מטבח' גירוד גזר..דפיקת שניצל.., חיקויים של חיות מבהילים אותו, הרמת קול קלילה, טריקת דלת, ילדים צועקים... ועוד משהו- הוא לא אוהב שנוגעים בו בידיים... אני עושה לו עיסוי מאז שנולד ותמיד הידיים קפוצות , לא מרפה את היד, וגם כשמנסים סתם לתת לו יד, הוא מושך את ידיו תוך כדי רטינה.. אם זה תוך כדי משחק אז הוא נותן, אבל כאשר הוא נותן זה רק בשביל שיוכל להתרומם...בדומה לזה אם אני שמה לו ידיים מאחורי הגב הוא ישר מתרומם. במשך היום הוא ישן רק שעתיים (ער מ6 בוקר עד 6 בערב ברציפות, אם ישן זה רק למשך חצי שעה) מתעורר ב9-10 אוכל וחוזר לישון. לא ישן טוב, מתעורר כל שעתיים שלוש לאוכל, חיבוק ומה לא.. האם זה בסדר? מה לעשות לגבי רגישות לקולות? יש לציין שהרגישות מתבטאת בכך שיש לו מבט מבוהל, שירבוב שפתיים, ולעיתים קרובות בכי היסטרי לא ממושך. אני יודעת שאלו רק חלק מהסימנים לבעיות קשב וריכוז אך האם זה כך גם אצל תינוקות צעירים כ"כ? סליחה על השאלה הארוכה ותודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשרה
דבי גרוס דולב21/01/2009הי שרה
כרגע אין שום מקום לייחס את שתיארת לבעיות קשב וריכוז, זה מאוד מוקדם לזה.
אבל כן יש לתת את הדעת לרגישות היתר, את מתארת מצבים שיכולים להעיד גם על מתיחות יתר בגוף וקשה לי לדעת האם מדובר רק בקטע פזיולוגי או גם רגשי.
אני ממליצה לך לשקול איזשהו סוג של אבחון כדי לדעת את מקור הקושי ולעזור לתינוק להתמודד איתו.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות,
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעות שינה בתינוקתהדס21/01/2009
בתי בת 4 חודשים, נולדה 3.200 ויונקת מצויין. אני לא מתלוננת - ילדה רגועה וחייכנית, אך לעתים נדמה לי שישנה המון. בדיקה שערכתי מעלה כי היא ערה בין 6-7 שעות ביום, מה שמותיר אותה עם כ- 17-18 שעות שינה.. אני לא סופרת שעות האכלה בלילה - אז היא אוכלת כמעט מתוך שינה. האם נורמאלי? התפתחותה נראית תקינה לחלוטין אחוזון 85 גובה+משקל וכשערה - עליזה, חייכנית, ממלמלת ומתקשרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לבדס
דבי גרוס דולב21/01/2009הי הדס
אם התינוקת מתפתחת יפה, תקשורתית, בריאה וחיונית בשעות העירות שלה הרי שאין מה ךדאוג אלא רק להינות משעות החופש שלך. ככל שתיגדל אמורה לישון מעט פחות.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכהקרן20/01/2009
שלום! יש לי ילד מקסים בן שנה ושלושה חודשיים. הוא עושה את כל מה שבני גילו עושים פרט לעובדה שהוא אינו הולך. חשוב לי לציין שהוא כבר עומד לבד בערך חודש וכאשר אנחנו מבקשים ממנו לבוא אלינו הוא יורד בחזרה לזחילה ובא אלינו בזחילה. דבר נוסף הוא שהוא כן הולך עם חפצים כגון: כסא, בימבה, הליכון אבל כאשר הוא עומד ואני נותנת לו יד ללכת ביחד הוא אינו מוכן ומיד מתיישב. האם זה בסדר שהוא עדיין לא הולך וכיצד אני יכולה לעזור לו להתחיל ללכת? אשמח לקבל תשובה. תודה מראש קרן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה
שירי קאשי21/01/2009הי קרן,
זה עדיין לא נחשב איחור אך בגיל זה לרוב חוסר התפתחות הליכה מעידה על קושי מסויים.
לצורך פיתוח הליכה עצמאית חשובה מערכת שיווי משקל מפותחת אך לא פחות חשובה היכולת לשלוט בהתיישבות מעמידה וכמובן לא פחות חשוב גם בטחון. לצורך שיפור יכולת ההליכה אני ממליצה לתרגל:
1. שיווי משקל - על ידי תנועה במרחב, נדנדה, בישיבה על כדור פיזיו תנועה לכל הכיוונים. להושיב על מזרון ולתת למזרון משיכות קלות שמוציאות מעט משיווי משקל וכו'. הכל מתוך משחק והנאה.
2. כיפוף ויישור של הרגליים - בזמן העמידה ליד רהיט, להגיש צעצוע או בועת סבון ליד אחת מלמטה. התרגיל נועד ללמד לנתק יד אחת, לעשות רוטציה של האגן ולכופף ברכיים על מנת להגיע לבועה. אתו הדבר לעשות גם ליד שנייה. באופן דומה לאחר שיש כיפוף (לא ישיבה מלאה) להגיש בועה מלמעלה כדי לתרגל את ההתרוממות לעמידה מתנוחה זו. השיפור בשיווי המשקל והשליטה בכפיפה והתרוממות ללא נפילה ישפרו רבות גם את הבטחון העצמי שהוא חשוב ביותר לצורך התקדמות להליכה עצמאית. וכן הרוטציה של האגן משפרת את התנועתיות הדרושה לשלב זה.
3. עדיף להמנע מהליכה עם כסא/בימבה/הליכון כיוון שאז הוא הולך עם נטיה של הגוף קדימה ומסתמך על התמיכה של החפץ ולא על השיווי משקל שלו עצמהו זו הסיבה שכשנותנים לו יד הוא יותר מפחד. כשאת מוליכה אותו, הוליכי עם תמיכה כשהוא אוחזבתחילה בשתי ידיים, אח"כ רק יד אחת ולבסוף רק באצבעך, הקפידי לתת לו את התמיכה קרוב לאגן שלו ולא מגבוה. ברגע שהתמיכה נמוכה וקרובה לגופו, הרי שהוא חייב לייצב עצמו טוב יותר באופן עצמאי, וזה יעזור לשפר את יכולתו וגם את בטחונו לקראת הליכה עצמאית.
4. בנוסף את יכולה לשים לו שני חפצים קרובים כך שהוא יוכל לעבור בינהם תחילה על ידי הושטת יד (בזמן זה גם נבנה הבטחון שהיא יכול לעזוב את התמיכה וללכת לבד) ולאט לאט מרחיקים כך שהוא יעשה צעד לבד בכדי לעבור מאחד לשני.
5. תרגיל לאבות (אבל גם אמהות יכולות): להושיב אותו על הכתפיים, לאחוז באגן ולרקוד. מידי פעם לעצור ולהטות את הגוף מעט קדימה, אחורה ולצדדים. הטיית הגוף שלנו תביא אותו לתרגול של מערכת שיווי המשקל וכן תעזור לפתח את התנועתיות הנחוצה לשמירה על איזון.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפ לשנת לילהעירית20/01/2009
רציתי לשתף אתכן בטיפ שמצאתי פה בפורום ואצלנו זה פשוט עבד נהדר. בתי בת 7 שבועות לא ישנה יותר משעה שעה וחצי בלילה ואח"כ 4 שעות על הידיים עד שמרדימים אותה וחוזר חלילה (אציין שעל הידיים או על החזה של אבא שלה הייתה נרדמת מצויין אפילו לכמה שעות) זה היה מתיש ונוראי.... משהי פה כתבה שהיא מגלגלת את הילדה של בתוך השמיכה כמו "בלינצ'ס" וככה משכיבה. אז אכן אני בערך ב- 22:00 מניקה אותה ולקראת סוף ההנקה כשהיא כבר מתחילה ל"התעפץ" אני עוטפת אותה בשמיכה כך שהידיים יהיו צמודות לגוף, מסיימת את ההנקה כך וכשהיא נרדמת אני מכניסה אותה למיטה בד"כ עד 4:00 בבוקר. ככה כשהיא מתעוררת בלילה היא מרדימה את עצמה (אנחנו שומעים אותה מתאמצת עם הגזים במהלך הלילה). זה נשמע נורא אכזרי לסגור אותם ככה אבל הבנתי שהיא פשוט צריכה את החמימות והכרבול שהיא מקבלת על הידיים שלי וככה גם אני יכולה לישון ולתפקד למחרת. שווה לנסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעירית
דבי גרוס דולב20/01/2009הי עירית
יופי! כייף שמצאתם פתרון. רק רציתי לציין שיש תינוקות שעבורם זה עובד ויש כאלה שתרגישים כבולים ומתנגדים. שווה לנסות.
בברכה
דבי גרוס דולב
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזילת רוק מהפהמזל20/01/2009
שלום לביתי בת השנתיים יורד כל הזמן רוק מהפה ללא קשר לצמיחת שיניים... היא פשוט לא סוגרת את הפה ולא בולעת את הרוק שמצטבר... מה שכן, היא מוצצת אצבע במקום מוצץ. האם הדבר קשור? האם זו בעיה כל שהיא בפה, בשפתיים? מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוק
שירי קאשי21/01/2009הי מזל,
כל התעסקות בפה גורמת לריור. אם בתך מבלה הרבה שעות עם יד או אצבע בפה זה יכול להביא להגברת הריור. סיבה נוספת אפשרית היא טונוס נמוך סביב הפה אשר יכול גם הוא להשפיע על פה ושפתיים רפויות והגברת הריור. אין הרבה מה לעשות, לרוב ככל שגדלים תופעה זו חולפת. במידה ומדובר בטונוס מעט נמוך ניתן לחזק את שרירי הפה על ידי גירוי לסגירה ופתיחה של השפתיים על ידי העברת מוצץ או אצבע מסביב לפה מצידו הפנימי (אפשר גם עם בקבוק או אצבע).
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות תינוקדפנה20/01/2009
בני כבן 4.5 חודשים החל את השלב האוראלי בגיל 2.5 חודשים. לאחרונה הוא החל להניף את יד שמאל באויר ולבחון אותה כאליו היתה איזה פלא, הוא עושה זאת מספר פעמים ביום,כמו כן כאשר הוא עושה זאת הוא שקוע בכך וכאילוהוא בעולם של עצמו זה נורמלי? כמו כן ישנו רעד בידיים שלו כאשר הוא מושיט לקחת צעצוע או מתכוון להכניסם לפה דבר שלא היה קודם, האים זה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדפנה
דבי גרוס דולב20/01/2009הי דפנה
בנך גילה את ידיו והוא חושב שזה פלא, מה שאת מתארת נורמלי לחליטין.
לגבי הרעידות, אינני יכולה להגיד לך בלי לראות מה משמעותן, תני לו עוד קצת זמן ואם זה ימשיך תשאלי את רופא הילדים במה מדובר.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)