פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    יוליה
    29/01/2009

האם חייב הילד לישון אל הבטן? ילד שלי נרדם חזק בלילה ולא משנה תנוחות עד שלא מתעורר. אבל ביום הוא יושן לי אל הבטן כאשר הילד שוכב אל בטנו.כשהוא ערני אז הוא שוכב אל בטן אך מהר מאוד מתהפך כי הוא לא אוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תגובה לנטלי

דבי גרוס דולב
    30/01/2009

הי נטלי
    תינוק צריך לשהות גם על הבטן גם על הגב ועל הצדדים. ההוראה של משרד הבריאות היא לא להשכיב לישון על הבטן ללא השגחה. לכן זה בסדר שהוא ישן על הגב אבל חשוב להשכיב על הבטן בזמן עירות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרמת ראש
    מאיה
    29/01/2009

שלום התינוקת שלי בת 8 שבועות וחצי, כאשר הייתה בת חודש ולקחתי אותה לטיפת חלב האחות שם ציינה שהיא מרימה ראש ממש יפה. בדרך כלל אני שמה את הקטנה במהלך היום לישון צהריים על הבטן, ביומיים האחרונים שמתי אותה כאשר היא ערה על הבטן כי הרגשתי שהיא לא מספיק זמן במצב ערות שוכבת על הבטן אלא לרוב על הגב, אני חוששת שהיא לא מרימה את הראש ממש טוב. האם הראש שלה צריך להיות ממש מורם כאשר היא על הבטן ? כאשר היא ערה על הבטן היא בדרך כלל שוכבת על הצד של הראש ומזיזה את הראש מצד לצד אך לא באוויר השאלה אם זה תקין ? היא קצת מתעצבנת שאני שמה אותה על הבטן שהיא ערה . אודה לתשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    הרמת ראש

הוספת תגובה

• תגובה למאיה

דבי גרוס דולב
    29/01/2009

הי מאיה
    תינוק בגיל חודשיים וחצי כבר מתחיל להרים את ראשו עם כל חוליות הצוואר ולאט לאט משתתף גם הגב בהרמת הראש, בהמשך. אם התינוק איננו מרים את ראשו בכלל ורק משנה כיוון שכיבה מצד לצד הרי שזו לא ממש הרמת ראש. כוונתי היא לראש מורם בקו האמצע ומוחזק שם לזמן מה.
    בנוסף אנו רוצים לראות התחלה של שכיבה נונוחה על הבטן לפרקי זמן הולכים וגדלים.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיניים
    סיון
    29/01/2009

שלום רב, ביתי בת כ- 4 חודשים, האישון (השחור) בעין שלה פעם רחב ופעם נקודה קטנה מאוד, מה זה אומר? האם זה תקין? בנוסף אני מעוניינת לדעת מה שלב ההתפתחות שלה, כלומר מה היא צריכה לעשות עד עכשיו בהתאם לגיל שלה? בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    עיניים

הוספת תגובה

• תגובה לסיוון

דבי גרוס דולב
    29/01/2009

ה סיוון
    למיטב ידיעתי מושפע גודל האישון מכמות החשיפה לאור, כשהאור חזק האישון מתרחב ולהיפך,
    אבל אינני מומחית בתחום זה ואם את לא שקטה כדאי אולי להתיעץ עם רופא עיניים.

בגיל 4 חודשים אמור תינוק לשכב בנינוחות על הבטן ולהרים ראש בקלות יחסית. יש המתחילים להתהפך כבר אבל זה לא הכרחי עדיין בגיל זה.
    על הגב יושיט התינוק את ידו אל צעצועים ולעמים גם יכניס אותם לפה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה
    צביה
    29/01/2009

שלום, הבן שלי בן שנה וחודש. מאז גיל 9 חודשים עומד ע"י החזקה ברהיטים. בגיל 11 חודשים התחיל ללכת גם בעזרת רהיטים לצד. הוא עדיין לא עומד לבד הוא חייב תמיכה או שלי או של רהיט, ישנם רגעים שהוא עוזב ואז אני רואה שהברכיים שלו מתחילות לרעוד והוא ישר מתיישב. בזמן האחרון הוא ממש מבקש שיחזיקו לו את הידיים כדי שנוביל אותו והוא הולך הוא ממש אוהב את זה. השאלה האם זה בסדר? באיזה גיל אמורים כבר לפחות לעמוד בלי תמיכה ואז כמובן ללכת באופן עצמאי? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הליכה

הוספת תגובה

• פיספסו אותי?

צביה
    29/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לצביה

דבי גרוס דולב
    29/01/2009

הי צביה
    אנו לא רואים עיכוב בהליכה עד גיל שנה וחצי, כך שבנך לא נמצא בעיכוב. לפעמים לוקח לתינוק מעט יותר זמן כדי לסמוך על עצמו ועל שיווי המשקל שלו ולהתחיל ללכת לבד.
    בנתיים אני ממליצה דווקא לא להוליך אותו מפני שהדבר עלול לגרום לעיכוב בהליכה, בעת הולכה מסתמך התינוק עליכם ומעכב את פיתוח שיווי המשקל העצמאי.
    בנוסף, כדי לעבוד על שיווי המשקל אפשר לתת לו חוויות שונות של תנועה במרחב- הנפות, גלגולים עדינים, תנועה על כדור פזיו עליו הוא מונח וכו.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת לא רגועה
    אוסנת
    29/01/2009

יש לי תינוקת בת חודש ימים. היא אמורה לאכול 90cc אבל היא לא רגועה אחרי כמות זו. אתמול נתתי לה כמה היא רוצה כ-120cc ובלילה היא הקיאה. אני לא יודעת מה לעשות , איך אפשר לדעת כמה לתת ולהרגיש היא שבעה? הילדה אינה רגועה ובוכה הרבה. אני ערה איתה מ- 2 בלילה. הצילו.......

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת לא רגועה

הוספת תגובה

• תגובה לאוסנת

דבי גרוס דולב
    29/01/2009

הי אוסנת
    אני מבינה את רגשותייך..
    אני רוצה להתחיל במשהו חשוב- תינוק לא רגוע הוא לא בהכרח תינוק רעב. האוכל אומנם מרגיע בגלל המציצה אבל הוא לא מהווה תמיד את הפתרון. חשוב להקפיד על הכמות המומלצת על האריזה מפני שהתמ"לים מאוד משביעים וממלאים.
    תינוקות בתחילת חייהם יכולים להיות מאוד לא רגועים ולחוות קושי רב, כדאי לנסות מספר אמצעים אחרים להרגעת התינוק:
    1. שימוש במנשא בתנוחת ערסול מרגיע מאוד, מקרב לגוף ומזכיר את התחושה בבטן.
    2. לערסל את התינוק , לשבת על כדור פזיו ולקפוץ יחד במונוטוניות.
    3. להשתמש במגע עמוק- כשאת מחזיקה את התינוקת, לטפוח טפיחות משמשעותיות בטוסיק בקצב אחיד.
    4. לעסות את התינוקת במגע עמוק ובתוספת קול מונוטונית.

תרגילים אלה נוסו פעמים רבות ויש להם ערך רב, ממליצה בחום לנסות אותם ומאחלת לכם ימים קלים יותר.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי התהפכות מהגב לבטן בגיל חצי שנה
    אמא טריה
    29/01/2009

שלום, בתי בקרוב תהיה בת חצי שנה. היא מהתהפכת חופשי מהבטן לגב. רוב הזמן זה מכוון, לפעמים היא מנסה להתקדם - דוחפת עם הרגליים ומרימה יד אחת למעלה ואז בטעות מאבדת שיווי משקל. היא מסתובבת ציר 360 מעלות לשני הכיוונים. 2 שאלות - לגבי איך ממשיכים הלאה: 1. היפוך גב לבטן: איך אני יכולה לעודד אותה להתהפך מהגב לבטן חוץ מלגלגל אותה על המזרן ולעשות "גלגול ג'ודו". 2. אני רואה שהיא רוצה להתקדם, האם היא תתקדם בזחילה יום בהיר אחד או שלעזור לה עם תרגילים מסוימים שיקדמו אותה? תודה

הוספת תגובה

• תגובה לאמא טרייה

דבי גרוס דולב
    29/01/2009

שלום לך
    תחילה אני רוצה להמליץ לא להאיץ בזחילה מפני שמאוד חשוב להתהפך לשני הצדדים לפני ההתקדמות לזחילה, אחרת חסר שם שלב חשוב.
    תרגילים לעידוד התהפכות גב בטן:
    1. להחזיק יחד פרקי הידיים וקרסולי הרגליים לכדי כדרור ואז לגלגל מצד לצד, לסיים מידי פעם בהיפוך מלא.
    2. להביא רגל ,עם ברך כפופה, לצד הנגדי עד שכף רגל תגע ברצפה ואז, בעזרת צעצוע, לגרות את התינוקת לסיים את ההיפוך.
    3. לנדנד רגליים מצד לצד עד הרצפה, לחכות שראש יבוא בעקבות הגוף מדי פעם לעצור בצד אחד ולחכות להיפוך מלא.

בהצלחה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן - אוירון
    מיקה
    28/01/2009

ביתי בת 4 חודשים. החלה רק לאחרונה לעשות תנועת "אוירון" בשכיבה על הבטן (ידים לצדדים ורגלים קצת למעלה) מלווה בקולות של בכי קל / קושי. חשוב לציין שמלידתה לא היתה בעיה להשכיבה על הבטן, היא אהבה את זה.. היא גם מרימה יפה את הראש ומושיטה ידיים לחפצים תופסת אותם ומכניסה לפה. האם יכול להיות שתנועת "האוירון" הופיעה כי כעת אני משכיבה אותה הרבה יותר על הבטן? האם זה בעייתי? ואם כן מה מומלץ לעשות על מנת לעזור לה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שכיבה על הבטן - אוירון

הוספת תגובה

• תגובה למיקה

דבי גרוס דולב
    28/01/2009

הי מיקה
    אם תינוק נמצא בתנוחת אווירון אבל יודע גם לחזור לשכיבה נינוחה על הבטן, הרי שזה בסדר.
    לפעמים זה שלב בהתפתחות בו התינוק מממש את מלוא יכולת הזקיפה והמתיחה שלו.
    הסתכלי ובדקי האם ביתך יודעת לשהות בשני המצבים, לפי מה שתיארת, נראה לי שכן.
    את מוזמנת לחזור אלי אם יש לך עוד שאלות.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלה מאתמול
    אמא מודאגת
    28/01/2009

בת חצי שנה שאינה מתהפכת עדיין ועושה אוירון על הבטן - רוב הזמן כשהיא על הגב היא מרימה את הראש והרגליים כמעט למצב ישיבה יש קשר בין הדברים?

לקביעת תור
    סגירה
    בהמשך לשאלה מאתמול

הוספת תגובה

• תוספת

שירי קאשי
    28/01/2009

הי,
    תינוקות שרגילים רוב הזמן לשהות על הגב לרוב מפתחים זקיפות יתר בשרירים האחוריים. השכיבה על הגב מביאה למצב זקור של בית החזה, הכתפיים הולכות אחורה והגב נמצא בזקיפה. במעבר לשכיבה על הבטן, דפוסים אלו הופכים לתנוחת אוירון. לתינוק כזה קשה לשכב על הבטן בגלל בית החזה הנוקשה והלא תנועתי, הידיים והרגליים עולים לתנוחת אוירון על מנת לשמר את תנוחת הזקיפות המוכרת להם. תופעה נוספת שנפוצה אצל תינוקות אלו היא הנסיונות להתרומם לישיבה דרך שרירי הבטן כיוון שהמתח המיותר בשרירים האחוריים מביא אותם לשאוף להיות זקופים ככל שניתן ולכן הם שואפים להגיע לישיבה. בכדי לטפל בכך יש קודם להביא להרפיית השרירים האחוריים שמוחזקים ביתר ולאחר מכן ליכולת להאריך אותם על מנת שתתאפשר התנוחה ההפוכה של כפיפה. קושי זה בתנועתיות של בית החזה ועמוד השדרה מביאים גם לקושי בהתהפכויות ולכן יש לעבוד על מרכיבים תנועתיים אלו במקביל לעבודה על ההתהפכויות.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאמא מודאגת

דבי גרוס דולב
    28/01/2009

שוב שלום,
    לתנוחת האווירון יכולה להיות השפעה רצינית בהתפתחות התינוק. אם הוא נמצא רוב הזמן באווירון על הבטן הרי שיש קושי בתנועתיות עמוד השדרה ועמוד שדרה מקוצר מידי. דבר זה מקשה ואף מונע התהפכות מגב לבטן. חשוב לטפל בקושי זה.
    גם המצב של התרוממת בשכיבה על הגב מהווה שיבוב וקושי בהתהפכויות ובהתפתחות בכלל ובהחלט מהווה מכנה משותף לקושי על הבטן ולאי ההתהפכות.
    ממליצה בחום לשקול פגישדה עם מדריכה ,לקבל אבחון מדויק וסדרת תרגילים שתסייע לבנך.
    בברכה
    ינוקט- אבחונים ושיעורים פרטים
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בפה
    סיון
    28/01/2009

שלום רב, יש לי ילדה בת כ- 4 חודשים, היא מחזיקה מוצץ כמספר שניות ואז הוא נופל לה, בנוסף היא מוציאה המון ריר מהפה וכשהיא אוכלת היא לא מוצצת את הבקבוק אלא משחקת איתו עד שיוצא לה אוכל וגם בזמן האכילה יוצא לה המון אוכל מהפה, מה זה אומר? ומה עליי לעשות? בתודה מראש סיון

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בפה

הוספת תגובה

• חולשה בפה

שירי קאשי
    28/01/2009

הי סיון,
    מה שתארת יכול להיות גם ללא סיבה מיוחדת אבל יכול גם לרמז על היפוטוניה סביב חלל הפה. ההיפוטוניה היא טונוס שרירים נמוך וזה יכול להתבטא בקושי במציצה וברפיון כללי של הפה אשר יכול להביא גם לריור יתר. אני ממליצה בשלב ראשון להתיעץ על כך עם רופא הילדים על מנת לבחון האם בכלל יש בעיה. במידה מדובר בטונוס נמוך אזי יש לבחון האם התופעה מוגבלת לאזור הפה או שמופיעה באזורים אחרים בגוף.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צפייה בטלוויזיה
    רינת
    28/01/2009

שלום. ראיתי שכתבת שאת לא ממליצה לתינוקות בני פחות משנה לצפות בטלוויזיה. לא פעם ראשונה שאני שומעת, מהי הסיבה? אציין כי ביתי בת 4 חודשיים, ולמראה טלוויזיה היא נירגעת וניראת מרותקת, אני שמה אותה מול קלטות של בייבי אינשטיין ( ישנם תמונות של צעצועים שונים עם צבעים מגוונים מלווים בצלילים שונים) זה הדבר היחיד שהיא ממש אוהבת איך שהיא שומעת או רואה מחפשת מאיפה זה מגיע, וכשרואה חוץ מזה לא מעניין אותה כלום. תודה. רינת

לקביעת תור
    סגירה
    צפייה בטלוויזיה

הוספת תגובה

• תגובה לרינת

דבי גרוס דולב
    28/01/2009

הי רינת
    ישנה תשובה בגוף שאלתך- "למראה הטלוויזיה היא נרגעת...).
    יש בטלוייזיה משוה מאוד מהפנט, הצפה חושית מאוד גבוה לתינוק רך, חוסר תנועתיות עכב הפאסיביות שהיא גורמת, גורם התמכרותי מדרגה ראשונה, חוסר תיאום בין יכולות הקליטה של התינוק מול עודף האינפורמציה. תיאורטית, כל דבר שתינוק יצפה בו יגרום לא ל"רגיעה" אבל זו לא ממש רגיעה.
    ישנם מחקרים רבים שמצביעים על הקשר בין בעיות קשב וריכוז לבין חשיפה מוגזמת לטלוויזיה לפני גיל שנה. ישנם כ"כ הרבה דברים שתינוק צריך יכול לעשות שיתרמו להתפתחותו, טלוויזיה לא נמצאת ביניהם.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טווח שעות אכילה
    אבא גבריאל
    27/01/2009

שלום ביתי בת 5 חודשים וחצי היא בלי עין הרע שוקלת בערך 8 קילו רציתי לדעת קודם כל אם היא בטווח המשקל לגיל שלה... וכרגע היא אוכלת 180 כל ארבע שעות האם זה בסדר?או שאפשר להגדיל לה את טווח השעות במקום ארבע שעות ל5 שעות? ולגבי ירקות ופירות איך המינון נכנס בין הארוחות וכמה כפיות צריך (מה הכמות) בשביל לא להעמיס על ילדתי. אשמח לתשובתך תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    טווח שעות אכילה

הוספת תגובה

• אנא התייחסותך...

אבא גבריאל
    28/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילה

שירי קאשי
    28/01/2009

הי,
    אתחיל בכך שפורום זה אינו עוסק בנושאי תזונה ובנושאים אלו מומלץ לפנות לגורם מוסמך. מנסיוני מה שאתה מתאר על אופן האכילה של בתך נשמע תקין. חשוב לקחת בחשבון גם כמה ארוחות היא אוכלת במהלך הלילה אם בכלל. לגבי המרווחים בין הארוחות אני מעדיפה לתת אוכל לפי דרישה של התינוק במיוחד אם מדובר בתינוק שאין לו בעיית משקל. המעבר למזון מוצק הוא הדרגתי. ישנם תינוקות שאוהבים את המזון החדש ובמהרה יחליפו ארוחה שלמה של חלב במזון אחר ואילו אחרים יסתפקו בכפית שתיים למשך תקופה ולאט לאט יגדילו את הכמות. לאחר סיום ארוחת המזון המוצק לרוב יהיה צורך בהשלמה של בקבוק (לפחות בהתחלה). בכל מקרה אני ממליצה להתיעץ עם אחות טיפת חלב או רופא הילדים על הרגלי האכילה ועל המעבר למזון מוצק.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיטות
    אבא
    27/01/2009

שלום, בתי בת 4 וחצי חודשים.... כששוכבת על הגב בועטת המון עם הרגליים (תמיד היה ככה). האם זה תקין? האם זה מעיד על טונוס שרירים גבוה?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיטות

הוספת תגובה

• תגובה לאבא

דבי גרוס דולב
    27/01/2009

הי אבא
    תינוק פעיל ובריא בועט ברגליו ומרבה להשתמש בהן, הכל בסדר!
    בטונוס גבוה ניתן לראות שהרגליים מאוד מתוחות וקשיחות והתנועה נוקשה וחסרת גמישות.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 1/2 שנה לא מתהפכת
    אמא מודאגת
    27/01/2009

ביתי השלישית בת 1/2 שנה ועדיין אינה מתהפכת אנו נמצאים בטיפול פיזיותרפיה עקב כך שהיא "אוירון" על הבטן עליי לציין כי עד לפני שלושה שבועות כמעט ולא הוצאתי אותה מתחת לשמיכות והיא כמעט ולא שכבה על הבטן האם יש קשר בין העחכוב הזה לבין כך שהיא הייתה "כלואה" בשמיכות?

לקביעת תור
    סגירה
    בת 1/2 שנה לא מתהפכת

הוספת תגובה

• חייבת תשובה!!

אמא מודאגת
    27/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאמא מודאגת

דבי גרוס דולב
    27/01/2009

שלום לך
    יכול בהחלט להיות קשר בין אי השכבה על הבטן ובין עיכוב התפתחותי, רוב ההתפתחות המוטורית מתחילה על הבטן. חשוב שתינוק יהיה פעיל, ישכב עך מזרון פעילות ולא רק "מתחת לשמיכות".
    אם תרצי לשמוע על דרכים נוספות לעזור לביתך, אשמח ליעץ.
    בברכה
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה אשמח לעצות אהיה איתך בקשר

אמא מודאגת
    27/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות ?בבקשה להשיב תשובה !!!!
    עידית
    27/01/2009

לביתי עמית יש הרגל מגונה לשים אצבע בפה עמית כבר בת 5 ואני פוחדת ש.. יהיו לה שיניים עקומות אני לא יודעת מה לעשות אני משתגעת שמתי לה אפילו מרה(תבלין מר) וזה גם לא עזר בבקשה תענו תודה מראש עידית. זה ממש חשוב תודה מקרב לב באמת.

הוספת תגובה

• תגובה לעידית

דבי גרוס דולב
    27/01/2009

הי עידית
    לא הבנתי האם ביתך רק מכניסה את האצבע לפה או ממש מוצצת אצבע ובנוסף, האם היא התחילה עם זה עכשיו? בגיל חמש? או שזה הרגל מאז הינקות?
    בכל מקרה, ישנן דיעות לפה ולפה לגבי מציצת אצבע, יש שיגידו שעל הילד להגמל לבד בתמיכת ההורים ויש שינקטו ביד הקשה, ישתמשו בהענשה, בשיטת המקל והגזר וכו.
    אין לי תשובה חד משמעית לתת לך לגבי מציצת אצבע ואני גם יודעת שהגמילה היא קשה עבור הילד.
    מנסיוני האישי, ילדי הגדול נגמל לבד, מתוך החלטה בגיל 5 ממציצת אצבע ובני השני עדיין שם.
    אני, באופן אישי, לא מתכוונת להאיץ בו, אלא רק להזכיר ולבקש מידי פעם.
    ודרך אגב, שמעתי מכמה רופאי שיניים שאם נגמלים לפני נפילת שיני החלב אז הסיכוי לבעיות שיניים הוא קטן.
    מצטערת שאינני יכולה לעזור יותר, זה סוג השאלות שהתשובה להן היא לא אחת וגם תלויה בתפיסת העולם המשפחתית.
    בברכה
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה על הברכיים
    ליהי
    27/01/2009

שלום, בני בן 8.5 חודשים בגיל 5 חודשים זחל על הגחון בגיל 6 חודשים התחיל לזחול על 6. בגיל 7 חודשים נעמד על הברכיים. כיום הוא עומד ויושב על הברכיים, ברגליים פסוקות, זקוף ויציב, משחק, מוחא כפיים תוך כדי. בגיל 6 חודשים נראה היה שהוא עושה צעדים לקראת ישיבה על התחת אך מאז שהתיישב על הברכיים הפסיק, ולא נראה שהוא מתישהוא ייתישב על התחת. מידי פעם הוא נעמד אבל עדיין לא באופן קבוע ובצורה יציבה. אני מושיבה אותו ברגליים משוכלות מידי פעם, הוא נשאר כך חצי דקה לכל היותר ועובר ל-6. הוא זוחל בזריזות בכל הבית. האם יש סיבה לדאגה? האם כדאי לקחת אותו למדריכה התפתחותית (או שיש תרגילים שאוכל לעשות לו לבד בבית). אני תוהה אם כדאי לעשות צעד כלשהו לפני שהעמידה תתבסס ואז עוד פחות ירצה לשבת ויהיה לו קל יותר לחזור לברכיים. הסיבה שזה מפריע (להורים....לתינוק זה לא מפריע כלל) היא בעצם רק בגלל האכילה. הוא כבר אוכל מוצקים אבל אנחנו לא מושיבים אותו בכסא אוכל. אולי זה מוטעה בכלל לנסות לכוון אותו וצריך לתת לו להתפתח בקצב שלו. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ישיבה על הברכיים

הוספת תגובה

• תגובה לליהי

דבי גרוס דולב
    27/01/2009

הי ליהי
    תינוק אכן אמור לשבת בד"כ על הטוסיק. אם יש שילוב בין שני סוגי הישיבה זה בסדר אבל אם תינוק איננו יושב כלל על הטוסיק זה עלול להצביע על קושי מסוים ועלול גם לפגוע בברכיים.
    תחילה צריך לזהות את מקור הקושי והסיבה לזה ,לכן אני ממליצה לשקול אבחון וקבלת תרגילים.
    בברכה
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה