פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 5 חודשים
    כרמית
    02/02/2009

שלום רב, ביתי בת כמעט 5 חודשים, ילדה ראשונה שלנו. כרגע היא ניזונה מהנקה בלבד אבל מכיוון שאני חוזרת בעוד שבועיים לעבודה אנו מתחילים לתת לה תמ"ל. בעבר ניסינו לתת לה חלב שאוב בבקבוק אבל היא סירבה או ינקה חלקית. מגיל חודשיים בערך, למרות שסבלה מקוליק, שנת הלילה שלה היתה רצופה וארוכה (סביבות 23 עד 7-8 בבוקר). החל מלפני שבועיים בערך היא הולכת לישון בסביבות 22 וקמה בסביבות 4 בבוקר כשהיא חייכנית ומבחינתה "הלילה נגמר"... הדרך היחידה שהיא תחזור לישון היא כשהיא נרדמת עלי אחרי הנקה. במהלך היום אנו מנסים להפעילה בכל מיני דרכים (טרמפולינה, לול, נדנדה וכ"ו) אבל בדרך כלל אחרי זמן קצר מאוד היא מתחילה לבכות ו... לידיים. אנו הורים טריים, קצת לחוצים (טבעי) ואני תוהה עם משהו שאנו עושים אינו מספיק טוב. כללית, יש לנו בת חייכנית, ברברנית, אוש גדול מאוד לכולנו.. אשמח לקבל את דעתכן, טיפים וכל דבר אחר.. המון תודה וערב טוב כרמית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 5 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לכרמית

דבי גרוס דולב
    03/02/2009

הי כרמית
    לא לגמרי הבנתי את שאלתך אבל אנסה להתיחס למה שנראה לי.
    לגבי השינה והתעוררויות- שינויים מתחוללים כל הזמן אצל תינוקות, משינויים באכילה ועד שינויים בשעות השינה, חשוב להמשיך ולהתעקש על מה שחשוב לכם, חשוב לא להוציאה מהמיטה אם היא מתעוררת מוקדם מידי. ולגבי ההנקה בלילה, זו לגמרי החלטה שלך האם להניק או לא ואם בכל מקרה את מתכוונת להמשיך להניק בלילה הרי שזה אפשרי.

לגבי ההפעלות- עלי לציין שטרמפולינה ונדנדות למיניהן אינן הפעלות שכן הילד סטטי בהן ואינן מהוות מקום טוב להמשך ההתפתחות המטורית. רק ממצב שכיבה תתחיל הרמת ראש טובה, נסיונות התהפכות והתחלת זחילה , לכן חשוב שהתינוק ישהה רוב הזמן על משטח של 180 מעלות.
    אם התינוקת בוכה במהירות כשהיא על המזרון, נסו לא תמיד ולא מייד לקחת לידיים, שבו לידה, שחקו איתה, הניעו את גופה, קחו לידיים, הרגיעו והחזירו למזרון. השהייה על ידי ההורים אמנם חשובה אבל גם השהייה על מזרון הפעילות חשובה. אפשר להקנות בגיל זה הבנות ראשונות של בכי ותגובת ההורים, ז"א שאתם שם תמיד לצידה אבל לא כל תלונה מחייבת לקיחה לידיים.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי גם שאלה בנושא

מלי
    04/02/2009

היי רשמת בתשובתך כי אם התינוק מתעורר מוקדם מידי אין להוציא מהמיטה בני מתעורר כל בוקר בשעה 5 בבוקר חייכן ומאושר ומודיע שהוא סיים את שלו הוא מתעורר בקולות רעשי שמחה ולא בכי האם לא לגשת אליו? אני בדרך כלל קמה, מניקה אותו, כל הבית עוד חשוך ואני מחזיקה אותו למיטה, אך הוא לא נרדם וממשיך בקולות. אנא עצתך תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לגלית

דבי גרוס דולב
    05/02/2009

הי גלית
    לצערינו עבור תינוקות, השעה חמש בבוקר היא כבר ממש שעת בוקר...
    אם התינוק מתעורר בשעה זו , ישן מספיק שעות בלילה ולא יכול לחזור לישון הרי שאין הרבה מה לעשות . אפשר לנסות להחזירו לשינה אבל אם איננו רוצה אז הנה התחיל הבוקר.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עישון בזמן הנקה
    ליה
    02/02/2009

יש לי תינוק בן 3 חודשים ואני מעשנת. התחלתי בחודש האחרון ולתינוק שלי התחילו כמה שינויים. ברצוני לדעת איך עישון משפיעה על הנקה ותינוק.? תודה מראש ליה

לקביעת תור
    סגירה
    עישון בזמן הנקה

הוספת תגובה

• תגובה לליה

דבי גרוס דולב
    02/02/2009

הי ליה
    דבר ידוע הוא שממש לא מומלץ לעשן בזמן הנקה. מה הנזק המדויק אינני יודעת ולגבי שאלתך הספציפית ,כדאי לפנות לרופא הילדים שלכם.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי הושטת ידיים
    אלונה
    02/02/2009

שלום בתי בת 4 חודשים כאשר שוכבת בעגלה עם הטייה מושיטה ידיים לכיוון הבובות התלויות על קשת, אך כאשר שוכבת על הגב שכיבה ישרה אינה מושיטה את ידיה, יותר נכון רק לפעמים. יש לציין שכאשר אני משכיבה אותה על הצד היא מתהפכת על הבטן ונשארת על הימרפקים אך גם אז אינה מושיטה ידיים לכוון צעצועים, אחרי כמה דקות פורשת ידיים לצידי הגוף כאוירון ואינה מצליחה לחזור למצב הקודם בכוחות עצמה. שאלתי האם יש מקום לדאגה, ומה ניתן לעשות כדי לעזור לה?

לקביעת תור
    סגירה
    אי הושטת ידיים

הוספת תגובה

• אי הושטת ידיים

שירי קאשי
    03/02/2009

הי אלונה,
    בגיל 4 חודשים מתחילים לראות הושטה משמעותית יותר של הידיים כך שזה בסדר שעד כה לא עשתה זאת. בכדי לגרות אותה לעשות זאת יותר, הרבי בשכיבה על הגב והבטן על משטח ישר ופחות בהטייה (שגם ככה אינה שכיבה מומלצת). בשכיבה על הגב, גרי את פנים כף היד עם הצעצוע ואז הרחיקי מעט וכן תיצרי קשר עין שלה על הצעצוע בכדי לגרותה לתפוס אותו. בשכיבה על הבטן את יכולה להשעינה על המרפקים כשאת רוכנת מעליה והטי אותה מצד לצד ללימוד של העברות משקל על הבטן. העברות המשקל ילמדו אותה להשען יותר על אחת הידיים בכדי שהיד השניה בהדרגה תוכל להפוך ולהיות חופשית יותר לתפיסה של צעצועים.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 8 חודשים שאינו זוחל
    מיטל
    02/02/2009

שלום בן 8 חודשים אינו זוחל, מעדיף לשבת על פני שהייה על הבטן או הגב. בסה"כ החל מגיל 6 חודשים מתהפך יפה לשני הכיוונים ומסתובב על הבטן. האם הישיבה תפגע בתהליך הזחילה? מה כדאי לעשות? תודה ויום נפלא מיטל

הוספת תגובה

• תגובה למיטל

דבי גרוס דולב
    02/02/2009

הי מיטל
    הושבה טרם עת יכולה בהחלט לפגוע בזחילת התינוק. זחילה מתחילה ממצב של שכיבה על הבטן ואם אים אותה, אין לתינוק את הבסיס ללמוד ולהתחיל לזחול. נסי לא להושיב את בנך בכלל ולהרבות בשכיבה על הרצפה ובדקי במשך כמה שבועות אם יש התפתחות ואם לא את מוזמנת לחזור אלי.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה וזחילה

שירי קאשי
    02/02/2009

הי מיטל,
    בשאלתך אין מספיק פרטים על מנת לדעת מהו בדיוק השלב ההתפתחותי של בנך ומהי איכות התנועה שלו. קשה לי לדעת האם הוא קרוב לזחילה אך בודאי שבשביל לזחול יש לשהות מספיק זמן על הבטן בכדי שהזחילה תוכל להתפתח. במידה ואינו מתישב בכוחות עצמו יש להמנע כמה שניתן מהושבתו כיוון שיש חשיבות מוטורית גם לתהליך ההתישבות עצמו (רכישת רכיבים מוטורים חשובים) וכן קיים החשש שבגלל שמעדיף להיות בישיבה הוא ידרוש כל הזמן שיושיבו אותו ולכן לא יהיה על הבטן מספיק בכדי שהזחילה תתפתח. קיימת תופעה אצל תינוקות שהושבו טרם למדו להתישב לבד וטרם למדו לזחול שהם מדלגים לחלוטין על שלב הזחילה או אפילו מפתחים זחילה משובת על הטוסיק. אם כבר כיום את מזהה מצב בו הוא דורש להיות כל הזמן בישיבה (ועדיין לא עושה זאת לבד) ואינו מספיק על הגחון אני ממליצה בחום לפנות למדריכת התפתחות על מנת שלא ילדג על שלב הזחילה או יפתח זחילה משובשת.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 7 וחצי חודשים

מורן דניאלי
    03/02/2009

היי מיטל, רציתי רק לספר שגם התינוקת המקסימה שלי מעדיפה לשבת מגיל 5 חודשים וליפול על הבן ואז שוב לקום ואינה זוחלת עדיין, זה תקין כל תניוק והזמן שלו... תאמרי לי הוא נעמד בלול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 6 חודשים
    אורית
    01/02/2009

שלום ביתי בת 6 חודשים ושבוע והיא עדיין לא מיתהפכת לשום צד כל פעם שאני שמה אותה על הבטן היא קצת מרימה את עצמה על כפות הידיים גבוה לכמה דקות אבל אז היא מתייאשת ונישכבת מתחילה לעשות קולות של לא מרוצה עד שלא הופכים אותה בחזרה לגב כל פעם שאני מיתעקשת היא פשוט נישכבת והולכת לישון על הבטן כל הזמן הידיים שלה נפרסות לצדדים , אני מנסה לגרות אותה אני מנסה לעזור לה להיתהפך אבל כלום לא עוזר מה לעשות ? אורית

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 6 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לאורית

דבי גרוס דולב
    01/02/2009

הי אורית
    גיל 6 חודשים הוא הטווח העליון שבו אנו רוצים לראות התהפכויות, לכן כשמגיעים לגיל זה ועדיין אין התהפכות לאף צד אני ממליצה לעבור אבחון וללמוד תרגילים לתרגול ביתי. הסיבה לזה היא שישנו סיכוי סביר לכך שהעיכוב מקורו באיזשהו קושי אותו כדאי לאבחן ולפתור על מנת שלא ילווה אתהתינוק בהמשך דרכו ההתפתחותית
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 6 חודשים

אורית
    02/02/2009

לאן אני צריכה לקחת אותה לאיבחון למי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך אורית

דבי גרוס דולב
    02/02/2009

הי אורית
    הכתובת לאבחון תלויה בך ובבחירתך. יש את טיפת חלב והתפתחות הילד וישנן שיטות נוספות, אחרות כמו ליווי התפתחותי (לפיו אני עובדת.)
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה וזחילה על שש בן 9 חודשים
    נונה
    01/02/2009

שלום, אשמח לעזרה בשני תחומים: 1. בני עבר ניתוח היפוספדיאס (תיקון בשופכה) בגיל חצי שנה, כמה ימים לפני הניתוח הוא התחיל להיעמד על שש, אך מאז הניתוח ספורות הפעמים שהוא בכלל מנסה לעשות זאת (כיוון שבמשך שבוע הוא היה על-פי רוב על הידיים). כמו כן, הוא עדיין לא מתיישב באופן עצמאי (דבר שאני מבינה שקשור בזחילה על שש?). מה שכן הוא מאד נמרץ, זוחל על גחון די במהירות, מטפס ונעמד על חפצים וממש מתהלך באמצעות חפצים. יש לי הרגשה שהניתוח תקע אותו מהבחינה הזו ואני לא ממש יודעת איך לעזור לו (אם בכלל). 2. נושא השינה הוא בעייתי מאד אצלנו ממש מהשבועות הראשונים, כל לילה הוא מתעורר לפחות פעמיים וברוב הפעמים אני מניקה אותו בלילה (במשך היום אוכל מטרנה+דייסה וירקות ועוף). יש לילות שהוא פשוט קם כל שעה שעתיים וזה פשוט סיוט! הוא כבר גדול.... הסיבות שחשבנו עליהן הן בראש ובראשונה רעב, אך בכל פעם שאנו מנסים זה משתנה, על-פי רוב לא מחסל בקבוק מרעב, כך שלא נראה לי שזה זה. חשבתי שאולי זה מחום כי הוא נורא מזיע בשינה, אך שללתי גם את זה - בקיצור - מה עושים??? אגב, יש לציין שהוא ישן איתנו בחדר עד הניתוח - כלומר עד חצי שנה וכשבועיים לאחר הניתוח העברנו אותו לחדר שלו, ההרדמות היו עד לא מזמן ארוכות וכרוכות בנדנודים, אך עכשיו זה הרבה יותר טוב, אנחנו מניחים אותו במיטה, שמים יד לסירוגין ומלטפים ונשארים בחדר עד שנרדם (ניסינו גם את שיטת ה-5 דק', אך לא היה לי לב להמשיך...). וואו, סורי, זה יצא ארוך, אשמח לתגובתך ועזרתך (ועזרת אמהות אחרות שמזדהות ועלו על פתרונות...). תודה,

הוספת תגובה

• תגובה לנונה

דבי גרוס דולב
    02/02/2009

הי נונה
    1. לפעמים, אירועים כגון ניתוחים, אישפוזים או אירועים יוצאי דופן של יציאה מהשיגרה גורמות לרגרסיות בהתפתחות המוטורית או בתחומים אחרים. אצל בנך עצירה זו אכן מתמשכת כבר שלושה חודשים וכדאי אולי לבדוק מדוע וללמוד קצת תרגילים לעזור לו. התישבות באמת מגיעה רק אחרי עמידת 6.
    2. אין לי הרבה להגיד לך בענייני שינה.. תינוקות יונקים מרבים להתעורר בלילה גם אם אינם רעבים, רק כדי להיות קרובים לאמא ולינוק מעט. אולי כשיעבור לחדר משלו זה יסתדר ואולי בשל מה שעבר הוא זקוק לכם יותר, יכולות להיות סיבות שונות להתעוררויות הדבר היחד שיש לעשות הוא להתעקש שישאר במיטתו טיבין שזוהי שנת לילה וחייבים לחזור לישון. להרגיע ולהרים אם יש בכי קשה אבל להשיב למיטה, בתקווה שיתרגל במהרה ךשנת לילה טובה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה
    דפנה
    01/02/2009

שלום, בני בן ארבעה חודשים מאז נולד הוא ילד יחסית עירני במהלך היום ישן לא יותר משעה כל פעם לרוב זה נע בין חצי שעה ל-3/4 שעה פעם פעם ב...ישן שעה וחצי רצוף.עד גיל שלושה חודשים היינו ישנים יחד צהריים במשך שעה וחצי עד שעתיים, מאז נכנס לבית תינוקות הוא לא מצליח לישון שם אפילו לא פעם אחת במשך שעה וחצי (זה קרה לו אולי פעם 1 או פעמיים שם). בלילה יש לנו שיגרה קבועה של מסג' אמבטיה ואז שינה עד כה היה נרדם לבד והיתה תקופה שהוא היה ישן 5 שעות רצוף קם לאכול וחוזר מיד לישון לעוד 4 שעות שוב קם לאכול וחוזר לישון לעוד שלוש שעות וקם לאכול. לפני כחודש הוא נהיה חולה ואז הוא חזר להתעורר הרבה בלילה - כל שעה בוכה הרבה וצריך עזרה להירדם בחזרה. שבוע שעבר התחיל סוף סוף לחזור לעצמו הוא כבר לא היה צריך שנרים אותו כדי לחזור לישון אבל עדיין לא הגדיל את הפער בחזרה לחמש שעות היו כמה פעמים של ארבע וארבע וחצי אבל בעיקר פער של בין שעתיים וחצי לשלוש לקראת סוף השבוע הוא שוב התחיל להתעורר יותר בלילה לפעמים הוא אפילו פותח עיניים ומרים את עצמו כאילו מתעורר לגמרי (הוא ישן רק על הבטן הוא לא מסכים לישון על הגב) אתמול הוא אפילו התקשה להירדם לבדו בתחילת הלילה שעם זה לא היתה בעיה גם כשהיה חולה ובימים האחרונים הוא גם התחיל לקום בשש וחצי שעד עכשיו הוא לא היה מתעורר לפני שבע וחצי שמונה. איך אפשר לעזור לו לישון רצוף??? סליחה על האורך.....

לקביעת תור
    סגירה
    שינה

הוספת תגובה

• שינה

שירי קאשי
    01/02/2009

הי,
    נתחיל עם זה שבאזור גיל 3 חודשים אנו מצפים מהתינוק להתחיל ולהיות עירני יותר במהלך היום וזה קרה גם אצלכם. הרגלי השינה משתנים, ישנים למשך זמן קצר יותר ופחות פעמים במהלך היום. מעבר לכך גם המעבר לתינוקיה משפיע מאוד על התפקוד. יכול לקחת לו קצת זמן עד שיתרגל למקום וילמד להרדם ולישון טוב יותר גם שם וכן שהמטפלות יתרגלו אליו וילמדו את הרגלי השינה שלו. השינוי שהוא עובר במהלך היום משפיע גם על מה שעובר עליו בלילה. בנוסף למחלה, עצם זה שהוא כבר לא עם אמא כל היום הוא מחפש אותך יותר בלילה. גם זה יסתדר עם הזמן.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה:-)

דפנה
    02/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עמידה
    דנה
    01/02/2009

בני כמעט בן 8 חודשים (נולד בשבוע 34), מתהפך בקלות לשני כיוונים, בטן לגב ולהיפך, זוחל גחון, נעמד על 6 ומתקדם מעט, מתחיל "להתיישב" על הצד (מטה את הגוף הצידה, מיישר את היד, אך עדיין לא מנתק אותה מהרצפה). לאחרונה הוא מנסה לעמוד ע"י השענות על רהיטים/כריות (הצליח פעמיים-שלוש, אך בשאר הפעמים מנענו זאת ממנו) - האם נכון למנוע זאת ממנו כל עוד הוא לא יושב ממש?

לקביעת תור
    סגירה
    עמידה

הוספת תגובה

• עמידה

שירי קאשי
    01/02/2009

הי דנה,
    מה שבנך עושה תואם את גילו המתוקן. לא ניתן למנוע לחלוטין את נסיונות העמידה וגם אין צורך אך בהחלט לא לעודד אותן. עדיף ליצור סביבה בה יהיו פחות גירויים ואפשרויות לעמידה, אך גם אם נעמד מידי פעם זה לא נורא.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דנה
    05/02/2009

ראשית, מאז שבני נולד אני נעזרת בפורום הזה ואני חייבת לציין שהפורום נהדר ומועיל מאוד (והתשובות מהירות מאוד-תודה לכן!)! בהמשך לשאלה שלי: 1. בני לפעמים משלב זחילה על שש עם זחילת גחון - האם זה תקין? (עושה שניים-שלושה צעדים על הגחון, ממשיך על שש שני צעדים בערך, חוזר לגחון וכד') 2. במהלך היום אני לפעמים מורידה לו את המכנסיים והגרביים כדי שיחוש את המשטח עליו הוא זוחל, ובד"כ הוא מנסה להתרומם על 4 (כמו שכיבת שמיכה) ויורד שוב לגחון, ככה כמה פעמים - האם זה בסדר? 3. הוא כמעט יושב (משאיר יד אחת על הרצפה) והגב שלו בכפיפה (גם אם אני מושיבה אותו יציב ללא השענות על הידיים) - האם תקין? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך דנה

דבי גרוס דולב
    05/02/2009

הי דנה
    1. זה בסדר לשלב בין שני סוגי זחילה עד שהזחילה המתקדמת יותר מתבססת במערכת ואז לאט לאט נוטשים את הזחילה הקודמת.
    2. עמידת 4 (או עמידת דוב) היא עוד נסיון של התינוק לבדוק את יכולותיו ולתרגל סוג של התקדמות, וזה גם בסדר.
    3. בתהליך ההתישבות ישנם מספר שלבים עד שיש עזיבת ידיים מוחלטת. אם ההתישבות שאת מתארת מתרחשת דרך עלייה על 6, הטיית הטוסיק לאחור, הושבת הטוסיק על הרצפה ועזיבת ידיים הדרגתית הרי שזה בסדר. ולגבי הושבה- אני ממליצה לא להושיב את התינוק לפני שלמד לעשות זאת בעצמו על מנת לממש את התהליך בדרך הטובה ביותר.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה נכון לתת לילד לבכות
    שירן
    01/02/2009

שלום, בני בן חצי שנה. והוא רגיל ללכת לישון לאחר בקבוק ונדנוד בידיים. לפעמים הוא מתעורר באמצע שנת צהרים או בלילה ורק בעזרת נדנוד הוא חוזר לישון. בשבוע האחרון הוא התחיל לישון בלילה כמעט 6 שעות רצופות. אני לא כ"כ מרוצה מכיוון שאני מרגישה שאנחנו פוגעים ביכולת שלו ללמוד להרדים את עצמו ואנחנו סתם מעמיסים עליו ועלינו. אבל הפתרון היחיד הוא לתת לו לבכות. לא משנה איך יקראו לזה "שיטת חמש דקות קדימה" "אחורה" זה בעצם לתת לילד לבכות למשך 3 עד שבוע ימים ולהתמודד עם האפשרןת שהוא יכנס להיסטריה . האם זה נכון לעשות את זה ? אני מתחילה לחשוב שכן,בעלי פחות ואני חושבת שצריך החלטה משותפת של 100 אחוז כניגשים לעשות את זה . מה דעתכם?

הוספת תגובה

• תגובה לשירן

דבי גרוס דולב
    01/02/2009

הי שירן
    לשאתלך אין תשובה חד משמעית והיא תלויה באידאולוגיה החינוכית שלכם ותפיסת עולמכם.
    כדי להרגיל תינוק להרדם לבדו אכן יש מחיר של בכי אבל לא בכי ללא מענה. אני מאמינה שכדי להתעקש על הרגל חדש צריך לתת לתינוק להתמודד עם הרגל זה אבל- כשמתחיל הבכי, לגשת אליו, להרים אם צריך, לנחם ולהרגיע ואז להחזיר למיטה. ולא לתת לתינוק לבכות עד שיתעייף. אם בכל פעם מרגיעים אבל מחזירים למיטה ,לומד התינוק את שמנסים להקנות לו אבל לא סובל מבכי מוגזם ומחוסר התיחסות.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי

שירי קאשי
    01/02/2009

הי שירן,
    אני אישית לא בעד לתת לתינוק לבכות בכי היסטרי ולהתעלם. אך בהחלט יש טווח גדול מאוד בין לקום לכל פיפס ובין בכי היסטרי. אני כן חושבת שכדאי לתת לו זמן לנסות ולהרדם חזרה לבד. כל עוד לא מדובר בבכי היסטרי אלא רק מעט קיטורים אז אפשר להתעלם ולתת לו להרגיע את עצמו. במידה והבכי מתגבר ניתן לגשת אליו ללטף אותו מעט או לנדנד מעט את המיטה ולא מיד להרים. בכדי בכל זאת שילמד להרדים עצמו ההתיחסות אליו צריכה להיות רק עד רגיעה ולא עד שהוא נרדם ובדרך זו ההרדמות בסופו של דבר תהיה עצמית שלו. בכל מקרה כל התהליך צריך להיות הדרגתי ותוך רגישות לצרכי התינוק אבל בהחלט זה זמן טוב להתחיל ולהפחית את ההתערבות שלכם במהלך הלילה.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על העצה

שירן
    01/02/2009

תודה לשניכם על העצה , היא מתיישבת על הדעת ,מאד!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות תינוק בגיל 3 חודשים...
    רוזה
    31/01/2009

שלום רב, בני בן 3 חודשים מה הצעדים ההתפתחותיים שאמורים להופיע בגיל זה? יש לציין שבני שוכב על הבטן לפרק זמן של 10 דקות ואז מתחיל להתעצבן בידיים שלו במקום הנכון ולא בתנוחת אוירון,ממלמל הרבה ומשוחח איתנו המון,מניע הרבה את הידיים והרגלים,אוחז דברים אוסף בצורה מגרפה,כאשר הוא על היידים שלנו מרים את גופו כאילו רוצה לשבת. אך לא מושיט ידיים לחפץ,האם זה מוקדם מידי?מתי הוא אמור לשכב בנינוחות על הבטן? תודה...

הוספת תגובה

• תגובה למיטל

דבי גרוס דולב
    01/02/2009

הי מיטל
    שכיבה על הבטן אמורה להתיצב מיום ליו בגיל זה וחשוב להקפיד את משך השהייה על הבטן .
    בגיל זה תינוק כבר מרים בנינוחות את ראשו, שוכב על הבטן, רצוי גם על הצדדים ובגיל 4 חודשים יתחילו ההתהפכויות פחות או יותר.
    התרוממות לישיבה דרך שרירי הבטן איננה מומלצת והיא משובשת לכן חשוב להמנע מלהחזיק את התינוק בתנוחה שתגרה זאת ולהפחית שימוש בטרמפולינות למיניהן.
    בגיל זה מתחילה הושטת ידיים לחפצים.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות תינוק בגיל 3 חודשים

שירי קאשי
    01/02/2009

הי מיטל,
    מה שאת מתארת לגבי בנך נשמע תקין. בגילו שהיה של 10 דקות רצוף על הבטן זה יפה. חשוב לתרגל את השכיבה על הבטן כמה פעמים ביום בכדי להאריך את זמן השהיה על הבטן ולהפוך אותו ליותר נוח. שליחת ידיים לצעצועים בגיל זה צריכה להיות בשכיבה על הגב לצעצוע שנמצא מעליו. בשהיה על הבטן עדיין קשה לו לנתק יד בכדי להגיע לצעצוע וזה בסדר גמור. שלב זה יכול להתחיל החל מעכשיו ועד קרוב לגיל חצי שנה. בין 4-6 חודשים הוא אמור ללמוד להתהפך. ניתוק היד זה חלק מתהליך זה.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן והשענות על המרפקים
    גל
    31/01/2009

הי דבי בני בן 4 חודשים, בשכיבה על הבטן והשענות על המרפקים כעבור זמן קצר מאוד (מספר דקות) מוציא את הידיים לצדדים (אוירון?). אני עושה לו הרבה תרגילים להגמשת הגב כפי שתיארת בתשובות קודמות, אך לא בטוחה שזה עוזר. האם בגיל זה הוא אמור להשאיר את הידיים זמן רב מתחת לגוף? מתי הוא אמור להיות מסוגל להביא אותן לתנוחה נכונה בעצמו? (אני תמיד מכניסה אותו לתנוחה וומתקנת אותה כשהוא משתחרר). יש לציין שבזמן שינה הוא תמיד ישן על הבטן, ובעירות יותר על הגב (עקב התנגדותו לשכיבה על הבטן...) תודה, גל

הוספת תגובה

• תגובה לגל

דבי גרוס דולב
    01/02/2009

הי גל
    בגיל זה אמור תינוק להיות על המרפקים, להיות באווירון ולדעת לחזור שוב למרפקים. הסיבה לקושי לחזור להשענות על מרפקים בד"כ היא מתח יתר בכתפיים אשר "נמשכות" לאחור ומקשות על הידיים לבוא לקו האמצע. לכן הכי חשוב לעבוד על עניין זה, הדרך הטובה ביותר לעבוד על הכתפיים ועל הזרועות היא דרך שכיבה על הצד, בשכיבה על הצד לומדות הכתפיים והידיים להתכנס לאמצע:
    השכיבי את בנך על הצד והביאי יד ורגל עליונה לכיוון הרצפה הנגדית, החזיקי אותן שם כשהן ממש נוגעות ברצפה. בנקודה זו סביר להניח שהוא יתנגד, אז הוסיפי מגע עמוק, טפיחות, שפשופים ומגע עמוק עם הפה שלך לאורך הצד העליון , המתנגד על מנת להרפות אותו שם וללמד את גופו לבוא אל קו האמצע.

תרגלי זאת מספר פעמים ביום, מקווה שיעזור לכם.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישנה ביום וערה בלילה
    לימור
    31/01/2009

בתי בת 5 שבועות וישנה יפה במהלך היום כ4-5 שעות לסירוגין.כשמגיע הלילה לקראת 22 אנחנו מקלחים אותה ואני מניקה אותה לקראת 23 (למרות שאין שעות מסודרות עדיין זה באופן כללי האם זה בסדר?) מה שקורה זה שהיא אוכלת,אני מחליפה לה חיתול ומרדימה אותה והיא מתעוררת ישר איך שמניחים אותה בעריסה או לאחר 15 דק מקסימום מה כדאי לעשות? האם זה שהיא ישנה ביום מפריע לה לישון בלילה? כי תינוקות בגילה אמורים לישון גם ביום וגם בלילה לא?? ברגע שהיא מתעוררת אני צריכה להתחיל את כל התהליך מחדש של האכלה והרדמה והיא כבר ממש מתקשה להרדם

לקביעת תור
    סגירה
    ישנה ביום וערה בלילה

הוספת תגובה

• תגובה ללימור

דבי גרוס דולב
    01/02/2009

הי לימור
    ביתך עדיין מאוד מאוד צעירה וקשה לצפות לשעות אכילה ושינה מסודרות בגיל זה.
    אין כללים קבועים למה שתינוקות אמורים או לא לעשות בגיל זה בענייני שינה. יתכן ושנת היום מפריעה מעט לשנת הלילה אבל אני לא חושבת שכדאי להתערב כרגע בשנת היום שלה, שוב, כי היא צעירה מידי לזה. בהשמך, אם תראו שהיא ממשיכה חישון שעות רבות ביום אז כדאי יהיה להתערב אבל כרגע לא. תינוקות רבים מחליפים יום בלילה בתחילת חייהם. לכם נותר להמשיך ולהקנות הרגלי שינת לילה ויחד עם זאת להתחשב שזוהי תחילת הדרך והדברים האלה הולכים ומסתדרים בהמשך.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן
    שירלי
    30/01/2009

התינוק שלי בן 5 ח'. אני יודעת שבגילו אמור לשכב בנינוחות של הבטן. השאלה שלי היא כמה זמן בערך הוא אמור להיות על הבטן בנינוחות. ושאלה נוספת- הוא יודע להניח ראש כשהוא על הבטן.בעיקר כשהוא עייף. למרות זאת אחרי שהוא זמן מה על הבטן ונמאס לו הוא בוכה ולא מניח ראש. אני מנסה לטפוח על השכמות כדי שיניח ראש, אבל זה לא עוזר. עוד עצות? תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    שכיבה על הבטן

הוספת תגובה

• תגובה לשירלי

דבי גרוס דולב
    31/01/2009

הי שירלי
    קשה להגיד כמה זמן בדיוק צריך תינוק בגיל זה לשכב על הבטן אבל אפשר להגיד שמדובר כבר בזמן ממושך ולא אמורות להיות שם כבר בעיות.
    לפי מה שאת מתארת יתכן ובנך סובל ממתח יתר בגב וקיצור עמוד השדה, דבר שמקשה על שכיבה נינוחה על הבטן ובטח על הנחת הראש. נסי מספר תרגילי התעגלות:
    1. בשכיבה על הגב להרים את רגלי התינוק לכיוון הראש תוך הרמה של הטוסיק גם, הלוך ושוב מספר רב של פעמים, כמה פעמים ביום.
    2. להרבות בתנוחת ערסול סגורה ולהוסיף תנועה מונוטונית על כדור פזיו כדי להקל עליו את התנוחה.
    3. בשכיבה על הגב להקפיץ טוסיק כנגד הרצפה על מנת להוריד התנגדויות שמגיעות מהאגן.
    4. סיבובי אגן גדולים ואיטיים..
    5.בשכיבה על הבטן, לתת טפיחות נמרצות ולא חלשות על השכמות, גב ובכלל. להדהד עם הפה שלך, תוך הוצאת חום, בין השכמות ותוך כדי לנסות להוריד את הראש לכיוון הרצפה בעדינות אך בעוצמתיות.

בהצלחה וחזרי לספר לי איך הולך,
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על העצות הטובות!!

שירלי
    31/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק מתעורר כל שעה בלילה
    רעיה
    30/01/2009

שלום, בני בן 9 חודשים ב-3 הלילות אחרונים מתעורר כל שעה, אוכל ממש טיפה וחוזר לישון. אנחנו קמים אליו כ-6 פעמים בלילה. לפני כן הוא היה מתעורר 2-3 פעמים היה היה אכל את רוב הכמות וחזר לישון. מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק מתעורר כל שעה בלילה

הוספת תגובה

• תגובה לרעיה

דבי גרוס דולב
    31/01/2009

הי רעיה
    אנא הציצי בשאלה של ליאורה, כמה שורות מתחתייך. אין לי, לצערי, הרבה להוסיף, רק לזכור שיש תקופות כאלה ואין להם פתרון קסם. הרבה סבלנות ואהבה.
    בברכה
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצילווווווו
    ליאורה
    30/01/2009

שלום לכם... אני הולכת להשתגע...איבדתי סבלנותי... אך לא עד כך...אני אמא ל 2 ילדים... עם הבכור לא קרה לי מקרה הזה וכעת הקטנה בת שנה ו 3 חודשים משגעת אותי כבר מזה 3 לילות בכי אינסופיים ואנני מבינה אותה... מנסה להבין אותה,למרות שהחלפתי לה והאכלתי אותה וניסיתי בשיטות הרגעה נדנוד או ליטוף חיבוק... אולי חלום...אך נראה לי שזה לא זה אף מכל זה ואני חסרת אונים לא יודעת מה לעשות מה שאני חושבת שאולי זה הבעייה בשיניים כי לבני לא קרה כמוה (תודה לה' בלי עין רע) כעת בתי פולטת כל הזמן ריר ובגדים שלה נרטבים בשיא המהירות...ממש בלתי נסבל ומחליפה לה כל פעם שהיא מרטיבה מה לעשות?עזרו לי... בבקשה בדחיפות תודה אודה לכם על כל עצה או יעוץ כלשהי תודה רבה שבת שלום ומבורכת לכולם

לקביעת תור
    סגירה
    הצילווווווו

הוספת תגובה

• תגובה לליאורה

דבי גרוס דולב
    30/01/2009

הי ליאורה
    אני מבינה את הקושי שלך אבל יש גם תקופות כאלה- הוצאת שיניים, חלומות רעים, חרדת נטישה,
    כל אלה עלולים לגרום להתעוררויות ובכי בלילות . אנו, ההורים צריכים להתמודד עם זה כי אין ברירה.
    אין עיצות פלא בתקופות כאלה חוץ מלהכיל את הקושי של הילד, לגשת אליו, ללטף ולשהות לידו עד שירדם שוב. לביתך לא פחות קשה מימך וזו תקופה וזה יעבור.
    מאחלת לכם ימים טובים.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה :) שבת שלום ומבורכת :)

ליאורה
    30/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה