מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתי תינוק מזהה את שמו?אסתי24/10/2007
בני בכורי בן 4 חודשים ורציתי לדעת מתי הוא מתחיל לזהות את שמו ושקוראים אליו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאסתי
דבי גרוס דולב24/10/2007שלום אסתי
אי אפשר להצביע על זמן מדויק בו תינוק מזהה את שמו, אבל זה עדיין עוד לא בגיל של בנך...
לילה טוב
דבי ג רוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות(קצת הרבה ארוך)מתנצלת מראש!דקלה23/10/2007
הי, וראשית תודה על הסבלנות, אני ממש מתענגת לקרוא כל תשובה וסיוע ממך.
הייתי רוצה קצת לקבל ממך ייעוץ...
בני בן חוודשיים וחצי אוטוטו.. הוא יונק, עולה נהדר במשקל, עירני ומחייך, ובקיצור ילד מקסים.
אני מעט חוששת כי עלולה להיות בשבילו בעיה בהתפתחות העתידית(התהפכות, זחילה וכו...)
ואני אסביר למה. הוא ישן על הבטן בלבד! כאשר הוא ישן על הגב הוא מתעורר הרבה, קופץ כל הזמן מבהלה.... כאשר הוא ישן(חזק) הוא ישן בצורה שהידיים פרושות לא כלפי הפנים אלא כלפי מטה לכיוון הרגליים, והוא מסתובב לא מעט אך כאשר הראש מסתובב ימינה ושמאלה ללא עזרה של הידים(להרים ראש ). כאשר הוא עירני - ואני מניחה אותו על הבטן, הוא מרים לכמה שניות את ראשו. מסובב, מביט בתמונות, וצונח מטה. לעיתים חוזר על עצמו ולעיתים מתחפר במיטה עד לזעקה!!!
מה שמפליא אותי זה שלפני שבועייםפ הוא התהפךבמפתיע מהבטן לגב, זה היה מחזה נדיר שלא חזר על עצמו מאז. הוא התהפך בצורה כזו: קיבע יד מתחת לחזה, יד "מכופפת" והיד השניה היתה כלפי מעלה-כלפי הפנים עם היד הזו הוא התנדנד לכיון היד הכלואה עד ששמט את ראשו להתהפך.
הוא מאוד נבהל, שכן לאחר מכן הוא צרח! חיבקתי אותו משמחה, אך מאז הוא לא מוכן להיות על הבטן...הוא מגיע לאותו מצב(יד כלואה ועם היד השניה הוא מנסה לזוז...
מלבד זאת הוא נראה נוקשה בפלג גופו העליון(כאשר אני מנסה לפתוח את הזרועות אני נתקלת בקושי ובמאבק שלו איתי(אני בטוחה שלא בכוונה)אני מעסה אותו המון, עושה לו מסא'ז ביידים אבל זה לא משתפר. אני קצת מודאגת. האם זה הגיל להתחיל לדאוג?
חוץ מזה מה עוד אני אמורה לעשות איתו במהלך היום...יש לו אונברסיטה ומובייל, זה בסדר להשאירו לבד "לשחק"עימם? אני יושבת מולו ומדברת איתו אבל נראה לי שהוא זקוק ליותר מזה...
אני מתנצלת אם זה ארוך פשוא מנסיון אני מעדיפה לספר הכל כדי לקבל תשובה עיניינית. ולחסוך לך, היועצת, שאלות ותהיות.....
אני זקוקה ליעוץ? ואם כן כמה עולה פגישה כזאת? אשמח לקבל פרטים...
תודה סליחה על האריכות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדקלה
דבי גרוס דולב24/10/2007הי דקלה
תודה על מחמאה!
אני חייבת להגיד שלא ממש הבנתי את שאלותייך, אבל אנסה לענות..
לגיטימי שתינוק ירגיש מוגן ובטוח יותר כשישן על הבטן, אז הוא גם יותר מוגן מרפלקס מורו ואם הוא רגיל לישון על הבטן אז בטח שהרפלקס יתעורר בזמן שכיבה על הגב.
ידיים כלפי מטה וקושי להרים את הראש עלולים להצביע על טונוס שרירים נמוך, אבל אני מסייגת את זה כי בלי איבחון אי אפשר לדעת בביטחה.
מצד שני את אומרת שהוא מרגיש לך נוקשה בפלג גוף עליון.. אז אני לא יודעת...
במשך היום את "אמורה" לשחק איתו, להרדים, להאכיל,להיות בתנועה, לטייל בחוץ, וכן גם לתת לו להיות לבד ובעצם כל דבר שעושה לשניכם טוב.
את נשמעת לי מעט בבילבול, אשמח לעזור לך בצורה אישית יותר
לפרטים על פגישה, מחיר ושאלות נוספות את מוזמנת ליצור קשר ב 052-8240914
בברכה, דבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרום הליכהליאת23/10/2007
בוקר טוב,
בני בן שנה ושלושה חודשים , הוא הולך מסביב לרהיטים עומד ויושב ואוהב לזחול מגיל 9 חודשים, היום ראיתי שהגננת נתנה לו יד והם הלכו ביחד הוא עדיין לא הולך עצמאית האם מותר לתת לו יד וללכת איתו או להמתין עד שיילך באופן עצמאי? האם הילד בשל לזה?
בתודה מראש,
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לליאת
דבי גרוס דולב23/10/2007שלום ליאת
לא מומלץ להוליך תינוק מפני שבעת הולכה התינוק מבסס את שיווי המשקל שלו עלינו ובכך אנו בעצם דוחים את פיתוח שיווי המשקל העצמאי. אם כבר להוליך אז כדאי לעשות זאת כשידיו מוחזקות בגובה נמוך ולא גבוה ובכך אנו מוליכים אותו בלי לגרום לו להישען עלינו.
בהצלחה, דבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן שינה אצל תינוקת בת חודשייםלילך22/10/2007
שלום רב,
רצוני לדעת "סדר יום" של תינוק בן חודשיים
כמה שעות ערות בערך יש בגיל זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללילך
דבי גרוס דולב23/10/2007שלום לילך,
לתינוק בן חודשיים בד"כ עדיין אין ממש סדר יום קבוע, על אף העובדה שאנחנו כ"כ רוצים בכך..
כל תינוק שונה מהשני ויש תינוקות שישנים רוב היום ויש כאלה שישנים שעות בודדות .
עם הזמן נוצר סדר יום מסודר יותר.
שיהיה הרבה בהצלחה ומזל טוב
בברכה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכות מהבטןמירב21/10/2007
שלחתי שאלה לפני כשבוע לגבי התהפכות מהבטן לגב של תינוק בן חצי שנה שהופסקה ולא זכיתי לתשובה, אשמח לקבל! (ראה הודעה מה14.10).מירב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למירב
דבי גרוס דולב23/10/2007שלום מירב
מצטערת על העיכוב בתשובה. אז ככה:
אתחיל במספר שאלות: האם בנך יודע להניח את ראשו בעת שכיבה על הבטן? או שהראש תמיד מורם? האם את מרגישה את גופו נוקשה? מתוח?
אני מנסה להבין האם הקושי בהתהפכות מבטן לגב נובע ממתח יתר באזור הגב.
אנא עני על השאלות ואמשיך בהתייחסות שלי
בברכה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתהפכות בטן גב- המשך
מירב23/10/2007דבי שלום, תודה על ההתייחסות. לגבי שאלותייך: הוא מניח את הראש ומזיזו מצד לצד- בעיקר כשישן על הבטן שזה רוב היממה. בזמן ערות, הוא גם מניח את הראש אך פעמים מעטות, בד"כ עסוק בצעצוע או מחפש גירויים כשראשו למעלה. כמו כן הוא מצליח להזדקף די גבוה בימים האחרונים. , כאשר כל בית החזה למעלה. לגבי שאלתך אם גופו מתוח, אנו לא מרגישים, אך האם יש דרך לבדוק זאת? אודה על תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך-מירב
דבי גרוס דולב24/10/2007הי מירב
הדרך היחידה להרגיש אם יש מתח בגב הוא בתחושה, קשה לי מפה להסביר את זה אבל אני יכולה להגיד שתינוק שלא מוריד את ראשו הרבה בזמן שכיבה על הבטן ולא יודע לנוח שם עלול להיות בעל מתח. זה גם יכול להתחבר לעובדה שהוא מתקשה להתהפך מבטן לגב, פשוט אין מספיק תנועתיות בגב שמאפשרת התעגלות והתהפכות.
אם זה כך אני ממליצה לך לתת לו הרבה מגע עמוק בגב- לחיצות, טפיחות ,שפשופים נמרצים וכו על מנת לרכך. כמו כן אפשר לתרגל הרבה השכבות על הצד כשיד עליונה כלפי הרצפה ובכך אנו מלמדים את גופו להתעגל באזור הכתפיים.
אם תרצו מפגש אישי, אנו מקיימים כאלה ומלמדים תרגילים
בברכה, דבי
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילה לא תיקנית?רווית20/10/2007
בני בן 9 חוד' זוחל זחילה שונה מזחילת יד רודפת רגל, הוא דוחף את עצמו בעזרת רגל ימין וז מרים את החזה בעזרת הידיים וכך מתקדם, השאלה שלי היא אם צריך לעבוד איתו על זחילת יד רודפת רגל, או להניח לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגלית
דבי גרוס דולב20/10/2007ערב טוב
אני מנסה להבין את תאורך אבל לא בטוחה שהבנתי, האם הוא מתקדם כך כל הגחון? דוחף רק עם רגל אחת ושתי ידיים במקביל?
אם כן אז כדאי לעבוד על השימוש ברגל השנייה ועל יד ורגל נגדית. כמה זמן הוא זוחל ככה ואיך הייתה ההתפתחות שלו עד כה?
עני על השאלות ואנסה לעזור לך בתרגילים.
שבוע טוב ולילה טוב
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד פרטים
רווית23/10/2007הוא התחיל לזחול כך לפני שבוע ועכשיו הוא התחיל לדחוף את עצמו עם שתי רגליים להרים את החזה בעזרת הידיים ואז לזרוק את עצמו קדימה,(זחילת גחון), לדעתי הייתה לו התפתחות נורמלית, הוא מסתובב סביב צירו, מתהפך לשני הכיוונים, רק בעיה אחת שאני לא בטוחה שקשורה שיש לו לדעתי גמישות יתר הוא שוכב על הבטן ורגל אחת יכולה להיות במצב של יותר מתשעים מעלות. אני מקווה שעכשיו, זה יותר ברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- רווית
דבי גרוס דולב24/10/2007תחילתו של שלב התפתחותי חדש כרוך בלמידה ולגיטימי שבנך עדיין לא זוחל זחילה מאורגנת, תני לו זמן.
בגמישות יתר אנו ממליצים לאבחן ולטפל כי עלולות להיות לה השלכות בשלבים מאוחרים יותר.
בברכה, דבי, מאבחנת ומדריכה להתפתחות תינוקות
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות ידיים לא רצוניותיפה19/10/2007
בני בן חודשיים וכשמשכיבים אותו על הגב ובעיקר על הבטן בזמן שינה ידיו לא מפסיקות לנוע כך שלעיתים קרובות הוא כל הזמן נוגע בפניו ומעיר את עצמו...
התנועות נראות בלתי רצוניות ( שכן עיניו עצומות) אך הידיים לא מפסיקות לזוז (כאילו שהוא משחק איתן)
מה יכולה להיות הסיבה? האם זהו רפלקס שעדיין לא נעלם ? ( יש לציין שזה קיים מאז הולדתו)
חוץ מזה בזמן ערות כאשר הוה מסתכל ומחייך ורגוע ידיו רגועות ואין את התנועות הבלתי רצוניות הללוץ
תודה יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליפה
דבי גרוס דולב20/10/2007ערב טוב
נראה לי נורמאלי לגיל זה, לעשות תנועות ידיים בלתי רצוניות. אם זה לא מפריע לו בזמן שינה אז לא נורא אבל אם זה מפריע אפשר לנסות את השיטה של עטיפת התינוק בשמיכה או שק שינה של תינוקות על מנת להוריד את התופעה. יש מתנגדים ויש המצדדים בשיטה זו, אני מאמינה שהכי חשוב לראות אם זה מתאים לתינוק שלך ולא גורם לו לתיסכול.
שיהיו לילות טובים
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבני אין שינייםמיכל17/10/2007
בני הוא בן 14 חודשים ועדיין לא יצאה לו אפילו שן אחת מה עלי לעשות והאים יש פיתרון לבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיכל
דבי גרוס דולב17/10/2007אנו פורום המתמחה בהתפתחות מוטורית. עלייך להתייעץ עם רופא ילדים, אחות טיפת חלב או אולי אפילו עם רופא שיניים המתמחה בילדים.
אני בטוחה שלא מדובר במשהו חריג או מדאיג
כל טוב
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילת גחוןלי17/10/2007
שלום, בני בן 11 חודשים. זוחל גחון החל מגיל 7 חד' לערך. מתיישב, עומד והולך מסביב לשולחן.
לאחרונה החל לעלות על שש אולם עושה מס צעדים ואח"כ יורד שוב לגחון.
ניסיתי מכשולים (כריות, רגליים). ראוי לציין כי אין לבני בעיה לעלות על 6 אולם כעבור מס' צעדים יורד שוב לגחון. עושה זאת כבר שבועיים לערך. מה לעשות? האם חובה שהוא יזחל על 6?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללי
דבי גרוס דולב17/10/2007ערב טוב לי
אתחיל מהסוף- כן, מומלץ מאוד לא לדלג על זחילה שטומנת בתוכה מיומנויות חשובות מאוד.
יש לי כמה שאלות אלייך, איך מתיישב בנך? האם דרך דחיפת הרצפה ופתיחת רגליים לצדדים? איך הייתה התפתחותו עד כה? האם הוא מרגיש לך רך למגע? נוקשה?
עני לי על השאלות ונמשיך את השיחה
בברכה דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה מוזרהאמא לבת שנה17/10/2007
יש לי ילדה בת שנה וחודשיים, ילדה שבלי עין רעה מבינה הכל מהכל.
אתמול באו אליי זרים הביתה הילדה לא מכירה אותם לחלוטין לעולם לא ראתה אותם, קפצה עליהם, ורצתה ללכת איתם.
כאשר הם יצאו מהבית היא בכתה דמעות.
ני ממש נעלבתי מהמצב הזה.
הרגשתי כאילו הילדה סובלת איתי או בכלל ורוצה לצאת או לברוח מהבית.
עוד לא יצאתי מהעילבון הזה.
אודה להתייחסותכם.
אמא שנעלבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאמא לבת שנה
דבי גרוס דולב17/10/2007שלום לך
אני חושבת שאת יכולה רק לשמוח על כך שלביתך אין חרדת זרים ועל העובדה שהיא כה ידידותית.
אני בטוחה שביתך אוהבת אותך מאוד וממש לא רוצה לברוח מהבית ובכלל אים טעם להיעלב מילדתך. בקיצור הכל בסדר ולא נשמע לי שיש מה להיטרד מהעניין.
בברכה גבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעד ברגלייםאמא מודאגת14/10/2007
שלום,
בני בן חודש וחצי , מהלך הריון תקין+לידה וגינלית תקינה, מזה כשלושה שבועות מופיעות לו מפעם לפעם (בהמהלך יממה משהו כמו 8 פעמים) רעידות באיזור הרגליים למספר שניות הייתי אצל רופא ילדים ונאמר לי שזה סוג של רפלקס.אני ממש מודאגת. השאלה שלי -אלו סימנים חלילה יכולים להצביע על איזהשהיא בעייה? או לחלופין מהם הסימנים שיכולים להרגיע אותי? יש לציין כי הוא אוכל מצויין וישן כבר לילה שלם...הכל נראה נורמלי חוץ מהרעידות האלו. תשובה ,תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאמא מודאגת
דבי גרוס דולב14/10/2007שלום לך
עקב היותנו פורום להתפתחות מוטורית, אנו לא יכולים לענות לך על השאלה.
אני ממליצה לך לפנות גם לנאורולוג רק בשביל השקט הנפשי שלך.
ובנתיים לתת לתינוקך הרבה הרבה מגע עמוק שי מוש במנשא, ערסול וידיים כי יכול להיות שזה נובע רק ממתח או חוסר שקט ובזה את יכולה לתת לו את הבטחון שאולי חסר לו.
מאחלת לכם רק בריאות
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ADטל12/10/2007
הייתי רוצה לדעת אם אכן מומלץ לתת ויטמין AּD ? כיוון שהשבוע הייתה כתבה בערוץ 2 שדיברו בה על כך שה D לא מומלץ (רק ה A חשוב לבניית העצמות וכו'). ביתי בת 4 ח' האם להמשיך לתת או שזה מזיק באיזשהו אופן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לטל
דבי גרוס דולב13/10/2007שלום טל
זהו פורום שעוסק בהתפתחות מוטורית של תינוקות ולכן איננו יכולים לענות על שאלתך.
אני כן יכולה להגיד לך שפעמים רבות תשמעי דעות לכאן ולכאן בנושאים שונים, כמו בנושא זה, ומי שיצטרך להחליט זה אתם, ההורים.
ישנן מספר הוראות של משרד הבריאות (כמו חיסונים למשל) ששנויים במחלוקת בקרב ציבור מסוים
וישנם מתנגדים רבים להוראות אלה, לכן זה נתון לשיקול דעתכם ואחריותכם
בריאות
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 3 חודשיםיפית10/10/2007
שלום,
ילדתי בת 3 חודשים
באופן כללי חיונ ונמרצת. מתהפכת מהגב לבטן
שאלתי היא לגבי הידיים - היא מסתכלת ארוכות על היד ואוחזת חפצים - הבעיה היא שמדובר רק על יד ימין. היא כאילו לא מבחינה ביד שמאל.
מה אפשר לעשות בנושא? (חשוב לציין שהיא עוקבת במבט גם לצד שמאל ולא נראה שקיימת בעיה מיוחדת בצד זה - אם כי ישנה העדפה ברורה לצד ימין)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
עינת דולב-הדס13/10/2007הי יפית,
לפי מה שהבנתי היא כבר מתהפכת מהגב לבטן, חשוב להבין איך היא מתהפכת. בעיקרון טווח הגילאים להתהפכות הוא בין 4 ל-6 חודשים אולם כן יש תינוקות שעושים זאת קודם ולכן כדאי לראות איך הם עושים זאת. בגיל של בתך היא אמורה להביא את הידיים לפה, לעיתים אם קיים מוצץ זה מעקב את הבאת הידיים לפה מכיוון שתינוקות מגלים את העולם דרך הפה וחשוב לאפשר זאת. אם יש מוצץ נסי להקטין את השימוש בו בזמן עירות. בנוסף שלבי בסדר היום שלכם הרבה מגע. חשוב שהמגע יהיה מכל מיני סוגים, גם מגע עדין ומלטף ואפילו מדגדג וגם מגע עמוק שיחדור דרך העור לשרירים ולשלד. תינוקות לא יודעים מהם הגבולות של הגוף שלהם ודרך מצויינת ללמוד על גבולות הגוף בגיל מוקדם היא כנגד הדברים איתם הם באים במגע ולכן חשיבות המגע היא קריטית. נסי שפשופים, טפיחות, עיסויים בקצבים ועוצמות שונות, התמקדי ביד הפחות דומיננטית אולם אל תזניחי את שאר הגוף כולל היד הדומיננטית.
אשמח אם תעדכני אותי
לילה טוב
עינת דולב הדס
מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חודש לא ישןנלי08/10/2007
שלום,
בני בן חודש ימים. במהלך שבועיים אחרונים הוא כמעט ולא ישן במהלך היום (מהבוקר עד הערב יוצא לו לישון סה''כ כשעה-שעה וחצי). בלילה הוא לא ישן טוב, ונראה סובל גם בלילה וגם ביום. מההתבוננות שלי ככל הנראה מדובר בבעיית "גזים", אומנם לדעתי היא די חמורה במקרה שלו. כאשר אני מאכילה אותו (מבקבוק) אני שמה לב שהוא בולע המון (!) אוויר... יכול להיות זה מקור הבעיה. או שיכול להיות שאני מאכילה אותו יותר מדי? אני מעירה אותו כל 3 שעות לאכול והוא אוכל כ - 110 CC... איך ניתן לעזור לתינוק שלי??
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנלי
דבי גרוס דולב08/10/2007ערב טוב נלי
לגבי כמויות האוכל, התשובה הנכונה נמצאת על אריזת הת"מל, שם מצוין כמה בדיון אמור תינוק לאכול בכל גיל ובאיזה מרווחי זמן, תבדקי האם הוא אינו אוכל מעבר למה שצריך, יש גם כאלה שיגידו לך שאין צורך להעיר תינוק לצורך אכילה... בטח אם עולה יפה במשקל.
נסי לשנות לבדוק מדוע הוא בולע המון אוויר, אולי לנסות בקבוק אחר?
בכל מקרה אני מצרפת לך לינק לאתר בו תמצאי מאמר על כאבי גזים, נסי את התרגילים שם להקל על בנך. אני מאחלת לכם ולו לילות שקטים ונעימים וזכרי שזה זמני..
בברכה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילהענבר ניניו08/10/2007
אלה שלי בגיל 8.5 חודשים
התהפכה בגיל חצי שנה
היא זוחלת אחורה ובסיבובים בציר
היא עומדת במצב שש ומתנדנת כבר שבועיים,
לפני מספר ימים היא עברה ממצב שש לישיבה ולאחר מספר דקות נפלה.
האם זה בסדר שהיא התיישבה לפני שזחלה?
כמה זמן מרגע שהיא נמצאת על שש ועד שהיא מתחילה לזחול?
ענבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר qqq
דבי גרוס דולב08/10/2007qqq
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לענבר
דבי גרוס דולב08/10/2007ערב טוב
זה בסדר גמור להתיישב לפני זחילה במיוחד כשזה קורה עצמאית וממצב עמידת 6.
קשה להגיד ולדעת מראש כמה זמן יעבור עד שתזחל על 6 אבל כן יש לשים לב שזה לא מתארך מאוד כי זה עלול להצביע על קושי כלשהו במעבר לזחילה ואת זה אני מצרפת לעובדה שהתחילה להתהפך מעט ,ממש מעט.., באיחור.
עכבי אחרי התפתחותה ותיהי איתנו בקשר.
בהצלחה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)