פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 10 חודשים ולא רוצה ליזחול
    אמא של חנה
    30/08/2007

ביתי בת 10 חודשים שונאת את הריצפה לא מוכנה להיות על הריצפה היא צורחת
    שהיא היתה קטנה היא רצת הסכימה עשתה התהפכיות ונעצרה בזה.
    ניסתי להיות איתה על הריצפה ולשחק איתה בכל מיני מישחקים ולנסות לגרות אותה שתגיע אליהם גם כדור ים ניתי לגלגל והיא לא מוכנה היא רוצה או לעמוד או בעגלה מה עושים??????????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה לאמא של חנה

דבי גרוס דולב
    30/08/2007

ערב טוב
    חסרים לי כמה פרטים. כיצד הייתה התפתחותה של ביתך עד כה? האם היא מתהפכת באופן חופשי לשני הצדדים? בד"כ יש סיבה לכך שתינוק לא זוחל בגיל זה.
    האם ביתך נוקשה וחזקה? אני מנסה להבין האם מדובר בסוג של מתח שמקשה עליה.
    אשמח שתעני על שאלותי ואנסה להמשיך לעזור לך.
    בברכה
    דבי ועידן, מדריכים להתפתחות תינוקות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

אמא של חנה
    30/08/2007

ביתי מיתפחת לשני הצדדים אם היא נוקשה אני לא יודעת להגיד אולי קצת חזקה לדוגמא שמנחים אלתה בעגלה היא רוצה לעמוד ומפעילה בכח את הרגלים שקשה ליישר אותה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דבי גרוס דולב
    30/08/2007

האמת היא שקצת קשה לי לדעת בבטחון מה הבעיה אבל לפעמים נוקשות מקשה על זחילה ומעודדת היעמדות מהירה. אבל זו רק הערכה מרחוק.
    אם את מעוניינת באבחון או מפגש פרטי את מוזמנת ליצור איתנו קשר. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 3 וחצי חודשים
    נעמי
    30/08/2007

שלום רב

רציתי בבקשה להתיייעץ לגבי תינוק בן 3 וחצי חודשים שכמעט רוב זמן תפוס בעיקר מורגש בידים וגם כמעט ואינ מרים ראש רציתי בבקשה לקבל טיפ איך לשחרר אותו

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 3 וחצי חודשים

הוספת תגובה

• תגובה

עינת דולב-הדס
    30/08/2007

הי נעמי,
    עיסויים זה דבר אחד וטפיחות ושפשופים זה סוג מגע קצת שונה. אם אנו טופחים על התינוק באזור בית החזה, הגב, השכמות, הידיים והרגליים, טפיחות עם נוכחות (מאד קשה להסביר מילים כיצד לעשות זאת) עם כל כף היד כשהיא סגורה. הטפיחות מהדהדות בתוך הגוף ומרפות את השרירים. העיסויים מעסים את השריר ומקבלים אפקט אחר.
    הכוונה בגוף מוחזק היא שהשרירים מאד חזקים בעיקר באזור בית החזה והיא נוקשה בגוף.
    אפשר להחזיק בתנוחה אנכית על הכף וביד השנייה טפיחות על הגב והשכמות, תוך כדי ניעות עם הרגליים. ניתן לשלב ישיבה על כדור פיזיו וקפיצות קלות. המונוטוניות של התנועה + הטפיחות מאד מרפות את הגוף.אפשר לעשות מעיכות קלות עם כל כף היד על הידיים והרגליים ועזיבה איטית - משדר למוח כי משהו מחזיק במקומו את השרירים והוא יכול להרפות.
    בעיקרון הרבה מגע מכל הסוגים, שפשופים עם חיתול, עם ליפה של אמבטיה, טפיחות וכו בכל שלב של היום, ממש להכניס לסדר היום של התינוק כדי להרפות את גופו.
    בהצלחה
    עינת דולב הדס
    מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלת גן
    ליאת
    30/08/2007

בוקר טוב,
    בני התחיל היום את הגן, הוא מכיר את הצוות מגיל 4 חודשיים, האם מומלץ להיות איתו את הזמן בגן (היום הם באים לשעתיים) מחר לשלוש שעות, מה נכון יותר לעשות כמו כן הוא בן שנה וחודש האם מומלץ כאשר הוא ישן שיהיה על מזרן או שהוא צריך את הלול כמו כן הוא עדיין לא הולך באופן עצמאי רק מסביב לשולחן או הספה

בתודה מראש,
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    התחלת גן

הוספת תגובה

• תגובה

עינת דולב-הדס
    30/08/2007

הי ליאת,
    זה אינו תחום התמחותי אולם כאמא אני ממליצה לך להקשיב לבנך ולתחושות הבטן שלך. את אמא שלו ויודעת הכי טוב מה טוב לו. את יכולה להתייעץ גם עם הצוות המטפל. ורק טיפ קטן, להם זה הרבה יותר קל מלנו ברגע שאנחנו משחררים קצת...
    לילה טוב
    עינת דולב הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק נעמד ונופל
    נילי מעוז
    29/08/2007

בני בן 7 חודשים, לפני שבועיים החל להיעמד על חפצים, ומאז נעמד בכל הזדמנות. הבעיה היא שהוא עוזב את הידיים, ואז נופל אחורה בבום על הראש, ובוכה, כמובן. לפעמים הוא עוזב רק יד אחת ובכל זאת מאבד את שיווי המשקל ונופל.
    חשבתי שאחרי כמה פעמים שהוא ייפול הוא ילמד לא לעזוב, אבל בינתיים זה לא קרה.
    מה אפשר לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק נעמד ונופל

הוספת תגובה

• תגובה

עינת דולב-הדס
    30/08/2007

הי נילי,
    7 חודשים זה גיל קצת מוקדם להעמד. איך הוא נעמד? במה הוא נתמך? קשה לי לדעת אם הוא נמצא בשלב נכון מבחינה התפתחותית מכיוון שלא ציינת איך הוא הגיע לשלב זה, מה היו שלבי ההתפתחות הקודמים? מתי התהפך? איך זחל? האם הוא זחל גחון?
    כהכללה הייתי ממליצה לך בשלב זה לא לתת לו להעמד ולהזיז את החפצים בהם הוא יכול להיתמך. אם הוא מטפס עלייך התגלגלי יחד עימו על הרצפה ובגדול תני לו עוד כמה שבועות של "זמן רצפה".
    אני מצרפת גם קישור לכתבה בנושא הליכת תינוקות למרות שמבחינת הגיל זה עוד מוקדם אבל הייתי ממליצה לך לקורא את הכתבה ולהבין את שלבי ההתפתחות השונים.
    http://first-step.co.il/html/hamlaza.htm
    קריאה מהנה
    עינת דולב הדס
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

נילי מעוז
    30/08/2007

אני מוסיפה קצת אינפורמציה לשאלתי: בגיל חודשיים התהפך מהבטן לגב ומהגב לבטן. התחיל לזחול גחון בגיל 4 חודשים, ודי מהר נעמד על שש והתנדנד. בגיל 5 וחצי חודשים התיישב מעמידה על שש. מאז הוא התחיל גם להעמד על ארבע (בתנוחת דוב). התחיל לזחול על שש בגיל 6 חודשים.
    ההיעמדות שלו התחילה מזה שטיפס על המעקה של המיטה שלו. עכשיו הוא מטפס על כל דבר שאפשר: צעצועים, כסאות, מיטה, שולחן נמוך, מגירות, תנור, ארונות, אנשים, בקיצור - כל דבר.
    איך אני משכנעת אותו לא לעזוב ידיים?
    (דרך אגב: כשהוא למד להתיישב הוא דוקא מאוד נזהר במעבר מעמידה על שש, ולקח לו די הרבה זמן עד שהוא העיז לעזוב את היד)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה לא עומדת
    אביטל
    29/08/2007

ביתי בת שנה וחודש, אינה זוחלת וכמובן אינה עומדת או הולכת...
    הרופא שלה אמר שאין צורך בהתערבות ושזה יגיע בזמן שלה.
    האם יש בעיה עם זה?
    האם זה יגרום לבעיות בעתיד?
    יש צורך לעזור לה ע"י תרגילים או פיזיוטרפיה?
    לפי התנועות שלה, נראה שיש לה גמישות יתר.
    היא מנסה להגיע למצב של עמידה על שש לאחרונה, אך לא מצליחה בינתיים.
    הישיבה שלה מאוד יציבה והיא מתיישבת לבד.

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה לא עומדת

הוספת תגובה

• תגובה

עינת דולב-הדס
    30/08/2007

הי אביטל,
    לפי תיאורייך נשמע שמדובר בסוג של היפוטוניה, או רפיון שרירים ואולי גמשיות יתר, הייתי ממליצה לך לנסות לפנות לאבחון של מלווה התפתחותי על מנת שיוכל לתת לך תרגילים לשיפור המצב כדי שתוכלי להקל עליה את ההתפתחות המוטורית ולפתוח בפניה עולם חדש של עצמאות ויכולות סנסומוטוריות טכניות.

לילה טוב
    עינת דולב הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אביטל
    30/08/2007

תודה על ההמלצות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הוא רוצה?
    לימור
    29/08/2007

בני הקטן בן שנתיים וכל הזמן, אבל כל הזמן, רוצה על הידיים? מה אפשר לעשות עם זה? איך לשנות את זה. עם שתי הבנות הגדולות לא היה לנו אותו דבר.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מה הוא רוצה?

הוספת תגובה

• תגובה

עינת דולב-הדס
    30/08/2007

הי לימור,
    רק את בתור אמא שלו יכולה להיות קשובה מספיק ולנסות להבין מה הוא רוצה, קשה לי מחוסר פרטים לנסות לנחש למה הוא רוצה להיות כל הזמן על הידיים. נסי לתת לנו יותר פרטים ואנסה לענות.
    לילה טוב
    עינת דולב הדס
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכות של הראש
    גיא
    27/08/2007

בני הוא הן 8 חודשים ולאחרונה החל לתת לעצמו מכות על הראש לעיתים קרובות. אני לא יודע אם יש לזה קשר אבל בגיל 6 חודשים הוא נכנס לגנון ונראה שהוא די מבסוט להגיע לגן בבוקר.
    האם זו תופעה מוכרת? האם יש סיבה לדאגה? מה צריך לעשות במקרה זה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מכות של הראש

הוספת תגובה

• תגובה

עינת דולב-הדס
    30/08/2007

הי גיא,
    אין לי מספיק פרטים כדי להשיב אולם זה נשמע לי כמו תופעה תחושתית ולא נראה לי שקשורה לגן אם כי אין לי דרך לדעת. בכל אופן הייתי ממליצה לחשוף את התינוק להרבה סוגי מגע שונים בכל הגוף, שפשופים, טפיחות, עיסויים, מגע עמוק ומגע עדין ומלטף, כל זאת כדי לנסות לווסת את התחושה למגע.
    בהצלחה
    עינת דולב הדס
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האכלה מבקבוק
    אסתר
    27/08/2007

שלום , יש לי תינוקת בת 4 חודשים ואני מניקה מלא
    הבעיה שלי היא שהיא לא מוכנה לקחת בקבוק בשום פנים ואופן ,אציין שאני שואבת
    היא לקחה בעבר עד גיל חודשיים וחצי וזה פתאום הפסיק ועכשיו אם אני הולכת לעבודה
    לחצי יום היא לא אוכלת במשך 6 שעות עד שאני חוזרת , כרגע אני כבר לא ממש הולכת
    לעבודה .
    היא נמצאת אצל הסבתא אז ככה שזו סביבה שהיא מכירה , ניסיתי כבר 7 סוגי בקבוקים
    שונים , לתת לה בשעות הצהרים / בוקר /ערב , לא שאני יתן , בתנוחת הנקה,טמפ שונות וכו'.
    בקיצור כל מה שאפשר לעשות .המצב נואש.............
    אציין שמוצץ היא גם לא מוכנה (ניסיתי כמעט כל יצרן).
    אשמח לעזרה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    האכלה מבקבוק

הוספת תגובה

• תגובה

עינת דולב-הדס
    30/08/2007

הי אסתר,
    נשמע שיש לך בת עקשנית מאוד. אין דרך אחרת מלבד לנסות שוב ושוב וכמובן להיות שלמים עם ההחלטה לתת בקבוק. תינוקות הם לא מתאבדים, סביר שהיא לא תרעיב את עצמה וכתהיה רעבה היא תאכל. בנוסף יש שגורסים שאפשר להתחיל לתת מוצקים בגיל 4 חודשים כך שאפשר במקום חלב לתת לה ירקות מבושלים או פירות לא אלרגנים. וכמובן להמשיך לנסות בקבוק. אולי לנסות לתת לה את הבקבוק לבד כמובן בהשגחה אבל עם ידיות שהיא תוכל לאחוז לבד.
    בהצלחה
    עינת דולב הדס
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אסתר
    02/09/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוחת צהריים
    ליאת
    27/08/2007

שלום,
    בני בן שנה , התחיל לאכול עוף או קציצות רגיל ותוספת פתיתים או אורז(במשך כשבועיים) הוא אוהב את זה ואוכל בהנאה, הבעיה היא לאחר שהוא מסיים לאכול הוא מעוניין בסימילק של 120 ניסיתי להפחית את זה באמצעות מים או מוצץ וזה לא עוזר כמו כן ניסיתי להגדיל את ארוחת הצהריים והוא לא מעניין מה עליי לעשות?
    בתודה מראש,
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    ארוחת צהריים

הוספת תגובה

• תגובה

עינת דולב-הדס
    30/08/2007

הי ליאת,
    אני ממליצה לך לחפש פורום המתמחה בתזונת תינוקות, אנחנו מתמחים בהתפתחות מוטורית בעיקר. בכל אופן שיהיה לו בתיאבון
    עינת דולב הדס
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האכלה של בן חצי שנה
    תמר
    26/08/2007

בני בן חצי שנה, עדיין לא זוחל או יושב.
    בימים אלו אני מתחילה לתת לו לאכול מוצקים (מרק ירקות), עד עכשיו הוא רק ינק. שאלתי היא כיצד להושיב אותו בזמן האוכל, האם להחזיק אותו בידיים? האם להושיב בטרמפולינה? האם צריך כבר לקנות לו כסא אוכל?

לקביעת תור
    סגירה
    האכלה של בן חצי שנה

הוספת תגובה

• מעבר למוצקים

עינת דולב-הדס
    30/08/2007

הי תמר,
    מערכת הבליעה מבשילה במקביל ללמידתו ויכולתו של התינוק לשבת ולכן המלצתי היא להמתין עם מתן מוצקים עד שהתינוק יודע לשבת בעצמו. אם בכל זאת את מחליטה לתת לו מוצקים בשלב זה את יכולה להושיב אותו בכיסא אוכל רק לזמן האכילה. ישיבה במשטח מוטה (טרמפולינה) אינה מומלצת בשלב זה מכיוון שהיא מגבירה את תנועת כיווץ השרירים של הבטן בצורה כזאת שהוא ירצה למשוך את עצמו קדימה להתיישבות שהיא אינה נכונה בעצם. ההתיישבות הנכונה קורית ממצב של שש הזזה של האגן לאחור והתיישבות.
    לילה טוב
    עינת דולב הדס
    מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי ברכב ללא הפסקה
    ענת.פ
    26/08/2007

בתי בת 3.5 חודשים בוכה בלי הפסקה מהרגע בו מושיבים אותה ברכב בסל קל. אינה נרגעת גם כאשר בזמן הנסיעה לוקחים אותה לידיים. (יש לציין כי בבית בטרמפולינה יושבת בכיף.) אף משחק ,ליטוף, שתייה לא מרגיעים אותה מלהכנס לטראנס של בכי. (בבדיקה בביה"ח נאמר כי אין נוזלים באוזניים). האם יש מושג במה מדובר? האם יש איזשהם טיפות לבחילות או להרגעה בנסיעות?

לקביעת תור
    סגירה
    בכי ברכב ללא הפסקה

הוספת תגובה

• תגובה

עינת דולב-הדס
    26/08/2007

הי ענת,
    ניסית להחליף לה כיסא? אולי להשאיל סלקל ממישהו אחר ולראות מה יקרה? האם היא רואה אותך כשהיא באוטו? הייתי ממליצה על מוסיקה לנסות להרגיע. בנוסף הייתי ממליצה לך להמעיט להושיב אותה בטרמפולינה, התנוחה של השכיבה במשטח מוטה מזיקה בשלב זה להתפתחות המוטורית.
    שיהיה בהצלחה
    עינת דולב הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 7 חודשים
    קטיה
    25/08/2007

בני בן 7 חודשים. יודע להתהפך למרות ששונא לשכב על הבטן . ניסיתי לעשות לו מסג'ים, לטפוח קצת על הגב שום דבר לא עוזר. כאשר הוא על הגב הוא רוצה לשבת ואני עוזרת לו להתיישב כי אם לא הוא מתחיל לבכות. לאחרונה הוא נאחז במיטתו ונעמד. גם כשהוא הוא עומד על הריצפה הוא נתמך בשולחן ועומד בכוחות עצמו, הוא גם מנסה לעשות צעדים כאשר מחזיקים לו את הידיים וכך הוא מגיע לצעצוע. רציתי לדעת אם זה נורמלי שידלג על שלב הזחילה והאם ישנן השלכות על הדילוג הזה.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בן 7 חודשים

הוספת תגובה

• הודעה לקטיה

דבי גרוס דולב
    25/08/2007

שלום קטיה
    אפתח במספר שאלות,
    האם בנך מתהפך באופן חופשי? לעיתים קרובות? האם הוא נוקשה? "שרירי"?.
    איך שזה נשמע לי ישנה סיבה לכך שבנך עלול לדלג על שלב הזחילה וישנם גם רמזים בדברייך על סיבה אפשרית. הושבת תינוק לפני התיישבות עצמאית גם היא אינה תורמת ואפילו מהווה את אחד הגורמים לדילוג על זחילה אבל לא העיקרי. נשמע לי שבנך מאוד חזק, אולי בעל טונוס שרירים מעט מוגבר, מה שבד"כ גורם לתינוקות להיעמד לפני הזחילה, להתקשות בשכיבה על הבטן ולשאוף להושבה, כל הדברים שציינת בעצם.
    האם זה נורמלי? לא אתייחס במושגים של נורמלי או לא אבל כן אומר שדילוג על זחילה הוא לא מומלץ והייתי ממליצה לך לעבור איבחון וללמוד תרגילים כדי לעודד את בנך לזחול. דילוג על זחילה עלול לגרור אחריו מספר דברים שלא ארצה לפרט אותם ללא הכירות עם בנך, כדי לא לטעות ולהטעות. אבל אחזור ואציין שזהו אחד השלבים שהכי כדאי ללמוד ולמצות.
    אפנה אותך לאתר בו תוכלי למצוא מאמר על זחילה, חשיבותה ותרגילים.

בהצלחה
    דבי, מדריכה להתפתחות תינוקות
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה
    נורית
    22/08/2007

הבן שלי התחיל ללכת לפני כעשרה ימים (אני מתכוונת להליכה של ממש, לא לכמה צעדים בודדים).
    אני מבינה שלאחר שההליכה תתיצב אפשר לקנות לו נעליים, ואני מבינה גם שרצוי שהנעליים תהיינה בעלות סוליה גמישה, מעט רחבות מקדימה והדוקות יותר באיזור העקב. השאלות שלי נוגעות לסנדלים.
    א. האם יש בעיה עם סנדלים כנעליים ראשונות? נראה לי אבסורד לקנות עכשיו נעלים סגורות (בגלל החום).
    ב. האם צריך להקפיד שהסנדלים יהיו סגורים מקדימה (כדי להגן על האצבעות מפני מכות ושפשופים), או שזה עניין של טעם ונטייה?
    ג. מה עדיף יותר מבחינה אורתופדית: נעליים גבוהות או חצאית?
    ובכלל - מה פירוש הליכה יציבה? איך יודעים שההליכה כבר יציבה?

תודה, נורית

לקביעת תור
    סגירה
    הליכה

הוספת תגובה

• נעליים

עינת דולב-הדס
    23/08/2007

הי נורית,
    לא ציינת בן כמה בנך, אשמח לדעת.

עינת דולב הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי הירדמות
    לימור
    20/08/2007

בתי בת חודשיים ובשבוע האחרון אני רואה שבתי ממש נלחמת עם עצמה עד שהיא נרדמת משתוללת עם כל הגוף אני ממש חוששת שיש משהו לא בסדר בעיה מה אני אמורה לעשות או שזה קשור להתפתחות.

לקביעת תור
    סגירה
    קושי הירדמות

הוספת תגובה

• תגובה ללימור

דבי גרוס דולב
    21/08/2007

שלום לימור
    קשיים בהרדמות יכולים לנבוע ממספר לא קטן של סיבות, חלקן התפתחותיות וחלקן לא.
    בתחום ההתפתחותי ,פעמים רבות, מתח בשרירים יכול להוות קושי ברגיעה.
    האם את מרגישה מתח או קושי בשריריה של ביתך? האם היא מושכבת על הבטן או על הגב בלבד?
    השכבת יתר על הגב עלולה ליצור מתח רב בבית החזה ובגב שעלול להפריע.
    עני על שאלותי ואמשיך לעזור לך בהמשך.
    בברכה דבי ועידן
    מדריכים להתפתחות תינוקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעידות ברגל

לימור
    22/08/2007

כן הרוב היא שוכבת על הגב בלבד .

יש לי עוד שאלה בחודש האחרון רעידות ברגל מדי פעם לא באופן קבוע לכמה שניות.
    האם יש צורך לבדוק.

תודה רבה על העזרה והתשובות המהירות לימור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי לימור

דבי גרוס דולב
    22/08/2007

אז כמו שאמרתי, יתכן כי הקושי בהרדמות נובע ממתח יתר, אבל זו רק הערכה מרחוק.
    רעד ברגליים אולי כדאי לבדוק אבל בלי לחץ, ראיתי את זה אצל תינוקות אבל אני תמיד ממליצה לבדוק דברים כאלה.
    בהצלחה ויום טוב
    דבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמישות יתר
    ענב
    19/08/2007

ביתי בת שנה ו-7 חודשים בגיל שנה אובחנה כבעלת גמישות יתר , רק בגיל שנה התיישבה לבד וכבר מס' חודשים היא עומדת ונאחזת ברהיטים וכך הולכת ממקום למקום (אציין שעברה את כל השלבים כגון: זחילת גחון , על ארבע וכו') ומטפסת לבדה על הכורסא , אציין שמבחינת מילולית ושכלית היא מאוד אינטליגנטית לגילה , שמתי לב שהיא מפחדת ללכת לבדה ונעזרת בעזרת כיסא כדי לנוע ממקום למקום או מבקשת שניתן לה יד על מנת שתוכל ללכת (בבדיקה אצ ל האורתופד נמסר לי שהכל תקין וכרגע עליה לעבור את שלב הפחד) מה עליי לעשות ?האם אפשר לעזור לה לרכוש בטחון ???
    נ.ב - בנוסף לכך ביתי החלה לומר "קקי" ולאחר מכן אכן היא עושה ומנסה להוריד את החיתול , האם להמתין עם הגמילה עד שייסתיים תהליך ההליכה ולאחר מכן להתחיל בתהליך הגמילה ?
    תודה מראש .

לקביעת תור
    סגירה
    גמישות יתר

הוספת תגובה

• את כאילו מדברת על הבת שלי

גילה
    21/08/2007

שלום ענב,
    תיארת בעיה דומה מאוש למה שיש לבתי, גם היא בת שנה ושבעה חודשים וכל ציוני ההתפתחות שהזכרת תואמים גם את ילדתי, גם היא אינטלגנטית מאוד, אך חרדה מהליכה עצמאית, אציין שבתי מקבלת טיפול פזיוטרפיה אחת לשבוע.
    אודה לך מאוד אם תוכלי לעדכן אותי בנוגע לתשובות שאת מקבלת על בעיה זו.
    תודה,
    גילה, אמא של נועה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לענב

דבי גרוס דולב
    21/08/2007

ערב טוב
    אכן לילדים עם גמישות יתר יש קושי בהליכה ולאחר מכן בריצה ובשימוש במדרגות בשל העובדה שהחולשה המסוימת בשרירים גורמת למין הרגשה לא יציבה על הקרקע.
    אני ממליצה לא לעזור לביתך ע"י אמצעים חיצוניים בהליכה, כגון הליכונים, כסאות וידיים כי בזה אתם דוחים את רכישת שיווי המשקל העצמאי שלה, היא מסתמכת על על זה שלכם.
    בנוסף הייתי הולכת איתה אחורה ומנסה לחזק את טונוס השרירים ה. רצ"ב אתר ובו מאמר על טונוס שרירים וחיזוקו, נסי את התרגילים ובמקביל נסי להגדיל מעט בכל פעם את את המרחק בין הרהיטים שדרכם היא עוברת.

בהצלחה
    דבי ועידן
    מדריכים להתפתחות תינוקות
    להתייעצות טלפונית לגבי שיעורים פרטיים-052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה