מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כפות ידייםיוליה08/10/2007
שלום!
בתי בת 4 חודשים השבוע. מתהפכת מגב לבטן ,מחזיקה טוב את הראש , אבל כאשר שוכבת על הבטן ומרימה את פלג גוף העליון היא נתמכת על כפות ידיים שסגורות לאגרופים (לא כף יד פתוחה). האם זה בסדר? איך לעודד אותה לפתוח כף היד?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליוליה
דבי גרוס דולב08/10/2007ערב טוב,
אתחיל בכמה שאלות,
האם ביתך קופצת אגרופים גם בעת שכיבה על הגב? האם בעת שכיבה על הבטן היא נשענת רק על על אגרופיה? האם לא על המרפקים לפעמים? האם היא מרגישה לך נוקשה? "שרירית"?
אני מנסה להבין האם לביתך יש מתח שרירים גבוה .
עני על שאלותי ונמשיך בדיון
בברכת לילה נעים
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגרופים
יוליה09/10/2007שלום דבי!
1. כאשר היא על הגב הכפות ידיים לרוב באגרופים , אלא אם כן היא משחקת עם צעצועים או ישנה.
רגליים לעומת זאת נראות רוב הזמן בפעיליות שונות וחופשיות (שונה מידיים)
2. היא נתמכת כל המרפקים בעיקר, ועכשיו התחילה לנסות להתרומם רק על כפות ידיים, אבל כמו שאמרתי לא פותחת אותן.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- יוליה
דבי גרוס דולב09/10/2007הי יוליה
לפעמים ידיים קפוצות יוכלות להעיד על טונטס שרירים גבוה או מתח שרירים אבל קשה לי לאבחן בלי לראות אותה. האם היא מרגישה לך באופן כללי נוקשה או רכה? האם היא מתהפכת?
נסי להבחין במה ששאלתי ואתן לך תרגילים.
בברכה,דבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יוליה10/10/2007שלום שוב!
היא נראת לי רכה . מתהפכת מגב לבטן כבר כ3 שבועות .
כאשר על הבט היא תופסת שטיח או שמיכה באגרופים ומושכת, כאילו מנסה לזחול.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך (הוספה)
יוליה11/10/2007לדעתי היא קצת נוקשה בידיים באופן כללי - לא רק כפות ידיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי יוליה
דבי גרוס דולב11/10/2007מה שאני ממליצה לעשות מעבר למה שכבר כתכתי פה הוא הרבה הרבה מגע עמוק באזורים הנוקשים: טפיחות נמרצות, לחיצות, שפשופים מהירים, שימוש בספוג מעט יוצר קשה במקלחת וכו
מגע עמוק מוריד מתח ומרפה את השרירים.
מקווה שעזרתי, שיהיה בהצלחה
דבי, מדריכה להתפתחות תינוקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יוליה11/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבה וזחילהנעמי06/10/2007
שלום
בני כמעט בן 7 חודשים עדין לא זוחל ולא מתיישב אני מניחה לו גירויים למינהם אבל מאוד קשה לו לזחול וגם עדין לא ראיתי שהוא מנסה לשבת.וחוץ מזה כשאני קוראת לו הוא לא מנסה לבוא אליי בתנועה עם הידים או כמו שאומרים ? אשמח לקבל את תגובתכם תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנעמי
דבי גרוס דולב08/10/2007שלום נעמי
התיישבות עצמאית מתרחשת לאחר עמידה על 6, לכן אם בנך אינו זוחל או עומד על 6 סביר להניח שלא יתישב. האם הוא מתהפך לשני הצדדים, בטן וגב? אם כן, אפשר להרגע ולדעת שזה בסדר לא לזחלו בגיל 7 חודשים, ובכלל חשוב לא לדאוג כל כך בכל שלב התפתחותי שעובר בנך...
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן בלילותאיליי05/10/2007
שלום,
בני בן חודשיים וחצי, ניזון מחלב אם (שאוב).
במהלך היום אין כל בעיה- הוא אוכל בצורה מסודרת כל 3-4 שעות .
אולם בלילה לאחר ההאכלה השניה של הלילה (בערך בשעה 03:00 ) הוא סובל מכאבי בטן קשים\ כנראה מגזים. הוא חסר מנוחה ומרבה בהתכווצויות ומשיכת הרגלים כלפי הבטן. ולא מצליח להירגע ולהירדם לבד אלא רק לאחר שמספר שעות או לאחר שאנו עושים התעמלות עם הרגליים וזה עוזר לו לעשות קקי.
האם הדבר מוכר לכם? מה אפשר לעשות על מנת לעזור לו ולנו?
תודה ושבת שלום!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
עינת דולב-הדס13/10/2007הי איליי,
כאבי בטן וגזים הם דבר שכיח בקרב תינוקות עד גיל 4 חודשים בערך. לכל תינוק יש את "השעה הקשה" שלו ולכן הגיוני שלתינוקך זה קורה בלילה. דרך טובה להקל על כאבי בטן היא לשחרר את שרירי הבטן. אנחנו עושים זאת על ידי שימוש בתנוחת העירסול בה שרירי הבטן נמצאים במינימום מאמץ. תנוחת העירסול היא ששתי הידים ושתי הרגליים נמצאות קדימה והגב מעוגל. בדומה לתנוחה עוברית. יש מנשאים שמאפשרים תנוחה זאת, כך גם שכיבה בפוף או בערסל תינוקות. אפשר גם על הידיים. גם שכיבה על הבטן עוזרת.
במקביל נסי לא לחזק את שרירי הבטן על ידי הימנעות משכיבה במשטחים מוטים כגון טרמפולינות לסוגיהן ועגלות בעלות הטיה. ניתן לעשות עיסויים בבטן גם בעת התקף וגם כמניעה. עיסויים במעגלים לכיוון השעון.
בהזנה מבקבוק נכנס אויר, לא משנה עד כמה הבקבוק משוכלל ולכן אין דרך להימנע מכניסת אויר, אולם כשמערכת העיכול מבשילה האויר יכול לצאת יותר בקלות ולכן לעיתים אין הרבה פתרונות. זו אכן תקופה לא קלה.
אנ יאישית לא מאמינה גדולה בטיפות ההומיאופטיות או הלא הומאיופטיות לסוגיהן ולכן אני לא ממליצה עליהן.
שיהיה לילה קל
עינת דולב הדס
מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסימטריהאסתי04/10/2007
בהמשך לשאלותיך התינוק בן שבועיים .
ראשו לא פונה תמיד לאותו צד בשכיבה על הבטן, וכאשר אני מניחה על הבטן הוא מנסה להרים את הראש ומחזיק את הראש למס' שניות .
צד אחד של גופו לא קצר מהאחר וכאשר הוא מונח על הגב לא ניכר שיש לו צורה של בננה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אסתי
עינת דולב-הדס13/10/2007הי אסתי,
לא נשמע שיש סיבה לדאגה אולם טוב מראה עיניים. אם את מודאגת קשה לי לתת לך תשובות על סמך מעט המידע ואני חושבת שהכי מקצועי יהיה לראות אותו ולאבחן בדיוק את האסימטריה שאת מדברת עליה.
לילה טוב
עינת דולב הדס
מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 4 חודשים - הושטת ידייםדנה04/10/2007
שלום,
בתי בת כמעט 4 חודשים ועדיין אינה מושיטה ידיים לחפצים. אם שמים צעצוע בידיים שלה אז היא מחזיקה אותו ומכניסה ישר לפה, אבל לא מושיטה ידיים לקחת צעצועים בעצמה.
בגלל שהיא ישנה באופן לא רגוע, אנחנו עוטפים אותה בחיתול מגיל 0 - זה ממש מרגיע אותה וכך היא ישנה טוב בלילה.
יכול להיות שהסיבה לאי הושטת ידיים היא העיטוף? האם עלינו להפסיק לעטוף אותה?
תודה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
עינת דולב-הדס13/10/2007הי דנה,
בסביבות גיל 2-4 חודשים תינוקות מתחילית לגלות את הידיים ולהכניס אותן לפה ואח"כ גם מושיטים אותם לחפצים. דרך טובה להגביר את המודעות של בתך לידיה היא על ידי מגע. תינוקות אינם יודעים מהם גבולות גופם ולומדים זאת דרך התנגדות למה שבא במגע עם גופם, לדוגמא משטח עליו הם שוכבים. ולכן חשיבותו של המגע היא מכרעת. נסי לעסות את גופה ולתת לה לחוש סוגי מגע שונים ומגוונים, מליטוף ודיגדוג כמגע עדין לטפיחות ושפשופים כמגע עמוק אשר יחדור דרך העור לשרירים ולשלד. זה יכול לעזור לה לגלות את ידיה וללמוד להושיט ולהשתמש בהן. נסי לא למנוע ממנה להכניס ידים לפה מכיוון שבדרך זאת היא לומדת עליהן.
לילה טוב
עינת דולב הדס
מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסימטריהאסתי03/10/2007
בהמשך להודעה הקודמת , כתבו לי במכתב שחרור מבית החולים
"סימנים דיסמורפיים קלים מימין(SIMIAN LINEׂ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
עינת דולב-הדס03/10/2007הי אסתי,
קודם כל מזל טוב, לגבי שאלתך, אני לא מכירה את ההגדרה הנ"ל אולם חשוב לי לדעת מה את רואה אצל תינוקך, האם ראשו פונה כל הזמן לאותו צד? בשכיבה על הגב? בשכיבה על הבטן? האם צד אחד של גופו קצר מהאחר ושאת מניחה אותו על הגב נוצרת צורה קצת של בננה בגוף (חצי עיגול לצד מסויים?).
בכל אופן יש דרגות לאסימטריה ויש לזה השלכות לעתיד ולכן כדאי לטפל כמה שיותר מוקדם אם בכלל יש בעיה. נסי לענות לי על השאלות ואנסה להיות יותר ממוקדת.
לילה טוב
עינת דולב הדס
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק עם הפרעות אכילהליאל03/10/2007
שלום,
לבן אחותי מלאו 9 חודשים השבוע. מהיום שנולד הוא "סרבן אוכל", היו לו בעיות ביניקה, הוא מתחת לעקומת הגדילה ומוגדר כתת תזונה.
לפני הארוחה כאשר הוא רואה את הבקבוק או הכפית בסביבתו הוא כבר משתעל ומשתנק...מנסה להקיא. בזמן הארוחה הוא סוגר חזק את פיו ונאבק עם הכפית או הבקבוק(גם אם אוכל מתוך שינה),
אחרי כמעט כל כפית שמצליחים להכניס לפיו הוא משתעל ומשתדל להקיא אותה החוצה...ואחרי כמה כפיות הוא מצליח...אין ארוחה שהוא לא מקיא...כל זמן הארוחה מלווה בבכי ומאבקים עם האוכל.
תופעות נוספות:הוא מזיע הרבה בזמן השינה(כאילו יצא מתוך שלולית) וגם בזמן הארוחה, הוא מאוד חלש בעיקר באזור הצוואר,עדין לא יושב, רק עכשיו התחיל לזחול על 6 (בערך), כל הזמן עם גודש באף ומנוזל (מאז שנולד)ומחרחר, דבר נוסף-מאז שנולד כשאוכל מבקבוק כל מה שאוכל נוזל מהצדדים (ובעצם לא מגיע אליו כמעט כלום),מרייר רוב הזמן,ההתעסקות באוכל איתו היא כל היום...לוקח ברזל ו-AD ....אך עדין לא מעורר אצלו רצון לאכול. רופאת ילדים הציעה להרעיב אותו אבל גם זה לא הגיוני ולא עזר...כי הוא לא רעב אף פעם...אנחנו חסרי אונים...זהו בנה השני של אחותי אחרי בן בן כמעט 3...ההתעסקות עם התינוק לא משאירה לה זמן איכות עם בנה הבכור...בבקשה עזרי לנו במתן עצה: מה לעשות?אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
עינת דולב-הדס03/10/2007הי ליאל,
לפי התיאורים שלך נשמע שמדובר בתינוק עם טונוס שרירים נמוך, לא הבנתי ממך איך היתה ההתפתחות המוטורית שלו עד כה אולם הבנתי שעדיין לא יושב עצמאית. בדרך כלל איני ממליצה לתת לתינוק שעדיין לא יושב לאכול מוצקים ותינוק שכן יושב אפשר להושיב בכיסא האוכל ולא להאכיל בכפית אלא לשים לפניו ירקות מבושלים רכים ולתת לו לשחק עם זה עד שזה יגיע לפה, בהתחלה אלו לא יהיו ארוחות של ממש אבל עם הזמן זה יהפוך לתחליף לבקבוק.
בדרך כלל תינוק שיש איתו מאבקים על האוכל לא יאכל. הם מבינים מהר מאוד מה הן נקודות התורפה של ההורים ו"מנצלים" אותם כדי לקבל תשומת לב.
אני ממליצה מאוד לנסות לעבוד על התפתחות מוטורית וטונוס שרירים, אפילו להפגש עם מדריכ/ה לליווי התפתחותי מאיזור מגוריכם (אנ ימצרפת לינק לאתר שלנו לאיזור המדריכות המומלצות)
http://first-step.co.il/html/mad.htm
ובמקביל לנסות לא להיאבק על האוכל, אם הוא לא רוצה לא להכריח, כעבור שעה לנסות שוב. לנסות לתת לו להחזיק את הבקבוק לבד עם הוא מסוגל לכך.
אני מאמינה שכאשר הוא יהיה מסוגל לשבת לבד והשרירים שלו יתחזקו יהיה לו יותר קל לאכול.
יש המון תרגילים לחיזוק השרירים והטונוס ולהיפוטוניה ואני ממש ממליצה בחום לפנות לאחת המדריכות שלנו.
אשמח אם תעדכני אותי
עינת דולב הדס
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכהליזה03/10/2007
שלום רב !
ביתי בת שנה וחודשיים ועדיין לא הולכת לבד, היא הולכת סביב רהיטים כבר 3 חודשיים אך לא הולכת לבד או עומדת ללא תמיכה. אני יציין שהיא זוחלת כבר מגיל 8 חודשיים
ניסיתי כמה פעמים לעמיד אותה אך היא מיד מתישבת נראה שאין לה ביטחון בכלל
אני מודאגת? מה לעשות כדי לגרום לה ללכת ללא תמיכה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
עינת דולב-הדס03/10/2007הי ליזה,
אני לא יודעת מספיק פרטים אולם אנסה לענות, בעיקרון טווח התחלת ההליכה הנורמאלי הוא בין שנה לשנה וחצי כך שבתך נמצאת בהחלט בטווח. דבר חשוב מאוד הוא לא להוליך אותה, כלומר לא להחזיק את הידים שלה מלמעלה ולתת לה ללכת, זה מוריד ביטחון וקשה לפתח שיווי משקל עצמאי כשהולכים ככה, בדרך כלל זה גם על קצות העצבאות וזה ממש לא תורם להליכה עצמאית אלא רק מעכב אותה.
בנוסף לא לתת לה ללכת עם אביזרים כגון הליכונים מכל סוג שהוא, גם לא לגרור כיסאות קטנים או עגלות קטנות. שוב בהליכה מסוג זה הגוף מוטה ואין יכולת לבסס שיווי משקל עצמאי. אם אתם רוצים לעזור לה ללכת שבו לידה והניחו את היד שלכם בצורה כזו שהיא רק תישען עליה כמו על שולחן וכך תוכל להתקדם, תנו לה לעשות את העבודה ואל תעשו זאת בשבילה ורק כך היא תוכל לפתח שיווי משקל וביטחון כדי לעזוב את השולחן.
תרגילים נוספים לחיזוק מערכת שיווי משקל הם אוירונים לסוגיהם, הנפות באויר, גילגולים, אפילו להחזיק הפוך עם הראש למטה.
בנוסף אני מצרפץ קישור לכתבה על הליכה של תינוקות
http://first-step.co.il/html/hamlaza1.htm#כל_התינוקות_הולכים_בסוף_
אשמח אם תעדכני אותי
עינת דולב הדס
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Dע03/10/2007
הננו מתגוררים באירופה. לפני חודש וחצי נולדה לי תינוקת ואתמול ביקרה אותה רופאה מחוזית. לטענתה הילדה צריכה לקבל ויטמין D (כיוון ועצמות הראש טרם התאחו). הסברתי לרופאה שהילדה מקבלת כמו שנהוג בארץ ויטמין A+D - 2 טיפות כל יום אך היא טענה שכל יומיים צריך להוסיף עוד טיפה של ויטמין D. שאלתי האם זה נחוץ ונכון כיוון וקראתי שעודף ויטמין D מזיק. בתודה מראש
עינת דולב-הדס03/10/2007הי ע.
פורום זה אינו עוסק ברפואה אולם ככל הידוע לי ויטמין AּD מספיק ולכל התינוקות עצמות הראש לא מתאחות ואסור שיתאחו לפני גיל שנה שנה וחצי. לגבי התוספת אם התינוקת יונקת היא ודאי מקבלת ויטמין זה בהנקה ובנוסף כדאי לחשוף אותה לשמש. בכל אופן אני ממליצה להתיעץ גם עם רופא נוסף או בפורום אחר המתעסק ברפואה, אולי גם אחות טיפת חלב.
לילה טוב
עינת דולב הדס
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנחיה חדשה ממשרד הבריאות
אלי06/10/2007יצאה הנחיה חדשה ממשרד הבריאות לתת רק ויטמין D.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסימטריה בתינוק שנולדאסתי02/10/2007
מהי אסמטריה בתינוק שנולד ואילו השלכות יש לזה בעתיד?
האם ניתן לטפל בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאסתי
דבי גרוס דולב03/10/2007שלום אסתי
חסרים לי פרטים, על איזו אסימטריה מדובר? האם בצוואר? טורטיקטליס?
כתבי לנו פרטים נוספים ונגיב בהמשך
בברכה דבי גרוס
מדריכה להתפתחות תינוקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בעינייםגילי01/10/2007
בני בן בשלושה חודשים נולד עם בעית עין אחת שלא התפתחה טוב ועדשה עכורה (שהוצאה בנתוח בגיל שבועיים) אחד הרופאים הגדולים שבקרנו אמר כי הוא מכיר כאלף ילדים עם בעיה זהה שמוגדרת peters anomaly מי מכיר או יודע ויכול לתת לנו מידע ותמיכה שיהיו לנו לעזר רב
עינת דולב-הדס03/10/2007הי גילי,
לצערי איני יכולה לענות על שאלה זו, פורום זה מתמחה בהתפתחות מוטורית ולא בעניינים רפואיים.
סליחה ולילה טוב
עינת דולב הדס
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה על הבטןל01/10/2007
שלום, אני אמא לתינוק אוטוטו בן חצי שנה
הוא נמצא בפעוטון מגיל 3 וחצי חודשים, שם המטפלות שמות אותו המון על הבטן ובין היתר גם את שינת הצהריים הוא ישן על הבטן, בימים האחרונים כשאני משכיבה אותו לישון בערב על הגב הוא פשוט צורח ובוכה (יש לציין שעומר הוא ילד מקסים וממש ממש לא ילד בכיין) ובשנייה שאני מניחה אותו על הבטן הוא ישן כמו מלאך קטן, השאלה שלי אם זה בסדר ותקין שהוא ישן על הבטן כל הלילה, אני עדיין חרדה לגבי כל העניין של מוות בעריסה וכל הדברים המפחידים האלה, יש לתת לו לישון על הבטן בלי להפריע לו? או פשוט להפוך אותו באיזשהוא שלב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ל-ל
דבי גרוס דולב01/10/2007שלום לך
את שואלת שאלה קצת טריקית...ותשובתה תלויה בנטייתך האישית.
אכן, רוב התינוקות ישנים טוב יותר על הבטן ואכן התפתחות מוטורית טובה מתרחשת משכיבה על הבטן ואכן בנך יודע מה טוב בשבילו.
ישנן אמהות שחרדות מאוד מאיום המוות בעריסה וישנן אמהות שמשכיבות את תינוקם כבר מגיל צעיר לישון על הבטן...
לכן אין פה תשובה נכונה או לא, זה תלוי בך ובאמונתך. יש לזכור שלמקרי המוות בעריסה עדיין לא נמצאה התשובה הסופית וזו רק סטטיסטיקה שמדברת על כך ברוב המקרים התרחשו בעת שכיבה על הבטן.
מקווה שעזרתי
שיהיו לילות טובים
דבי גרוס, מדריכה להתפתחות תינוקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבוראמא01/10/2007
בני בן שנתיים והוא החל לדבר בגיל שנה וחצי וכיום מצליח לבנות משפטים שלמים של 6-7 מילים , אוצר המילים שלו מדהים ומבינים אותו מאוד כאשר הוא מדבר.
הבעיה היא שלרוב נשמע כאילו הוא מדבר מהאף , כאילו והוא מצונן.
ישנן אותיות שהוא לא מבטא נכון, לדוגמא ל, ס, ז, ש, צ וגם האותיות ו' הוא מבטא כ - ב' ו פ (ללא דגש) הוא מבטא עם דגש .
האם עלי לקחת אותו לקלינאית תקשורת? האם זה נורמאלי? האם הוא קטן מדי וזה יסתדר לבד?
יש לציין שבכל פעם שהוא לא הוגה נכון איזו מילה אני חוזרת עליה ומדגישה אותה . הייתכן ואיננו שומע טוב? כי חוץ מזה נראה ששמיעתו מצויינת והוא שומע גם לחישות וגם כלב נובח ממש מרחוק כאשר הוא בתוך הבית ושם לב לכל רחש סביבו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה/
עינת דולב-הדס03/10/2007הי אמא,
שוב לצערי שאלה זו אינ המתאימה לפורום הזה, הייתי ממליצה לך לפנות לקלינאית תקשורת אות לפורום בו עונה קלינאית תקשורת או אפילו לאחות טיפת חלב שודאי יותר מנוסה ממני בתחום זה.
בהצלחה ולילה טוב
עינת דולב הדס
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטופיק דרמטיטיסיעל קולומבוס30/09/2007
שלום,
בתי בת השנה וחצי סובלת מאטופיק דרמטיטיס ומטופלת בהמלצת רופא עור גם על ידי שימוש בבדים שאינם מכילים סיבים אלרגנים. על פי אמירתו אין להשתמש בבדי אקרילן וצמר. אפשר כותנה מלאה ועור.שאלתי היא לגבי אפשרות השימוש בפוליאסטר ניילון ופלסטיק?כמו כן מהו:Heat set yarn ?
תודה, יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליעל
דבי גרוס דולב30/09/2007שלום יעל
הפורום שלנו אינו עוסק בעניינים רפואיים על כן איננו יוכלים לענות לך תשובה מקצועית.
שיהיה בהצלחה ורפואה שלמה.
דבי גורס
מדריכה להתפתחות תינוקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל שלום
אמא01/10/2007אני לא רופאה אבל בני בן השנתיים סבל מאותו מחלה כאשר היה תינוק קטן יותר ממש כשנולד וזה נמשך רק לחורף בו הוא נולד והמחלה דעכה עם הזמן. אני הייתי מטופלת אצל מומחה אלרגיה ועור והוא המליץ באמת להלבישו בבגדים מכותנה מלאה, כמובן שאת יכולה להלביש כל דבר ההמלצה על הכותנה היא מכיוון שבדים אחרים לא מכותנה עשויים לגרום לגירויי בעור ולגרד אך מנסיוני אני הלבשתי גם לא כותנה מלאה למשל כותנה עם פוליאסטר שאחוזי הכותנה גבוהים יותר, חשוב שתגעי בבד ותרגישי שהוא נעים ורך , כמו כן אני הלבשתי גם סוודרים ואפודות רק לא על הגוף ישר כאשר בגדיו התחתונים הם מכותנה כמובן.
יש סבון/שמן מצויין להקלה של העור באמבטיה ששמו בלנאום הרמל אם תרצי להתייעץ תכתבי לי אני למודת ניסיון ורצתי למיליון רופאים וקראתי רבות על המחלה אז אני לרשותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רוצה לישוןאמא מיואשת27/09/2007
ביתי בת 9 חודשים,ישנה מלא כל לילה,מ20:00ועד 6:30,ישנו ריטואל ערב שכולל אמבטיה,בקבוק וישנה לבד במיטה בלי נדנוד ועניינים,אמממה,פתאם החליטה שהיא לא רוצה לישון,למרות סימני עייפות והריטואל ולא מעוניינת. נעמדת במיטה צועקת לי שאבוא,חושבת שזה שעת משחק,למרות שחשוך ואני לא מראה סימני משחק וקשקוש. לא ראיתי סימני שיניים חדשים,אין חום, מה קורה???????
עינת דולב-הדס03/10/2007הי אמא מיואשת יקרה,
אכן זה מאוד קשה לא לישון לילות רצופים, את צריכה לברך על זה שעד היום היא אכן ישנה לילה שלם, זה לא נפוץ כל כך בתינוקות בגילה.
בכל אופן יכול להיות שזה קשור לעניין קביעות האובייקט, בערך בגיל 9 חודשים תינוקות מתחילים להבין את הקשר בין היעלמות של חפצים להמשך קיומם וזה נעשה על ידי ניסוי וטעיה. יכול להיות שהיא בודקת אם את עדיין שם כשאת לא בחדר. בכל אופן המלצתי היא שחקי איתה הרבה במהלך היום במשחקי קוקו למיניהם, היעלמי וחזרי והראי לה שאת עדיין קיימת גם כשהיא לא רואה אותך. ובלילה נסי לתת לה כמה שיותר ביטחון אבל העמידי גבולות ברורים לגבי השינה. היי אסרטיבית ואל תראי לה שאת מתרגשת מהמשחק או מהבכי.
שיהיה לילה קל
עינת דולב הדס
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)