פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן חצי שנה
    יעל
    02/11/2007

שלום,
    בני בן חצי שנה תינוק פעיל מאוד וסקרן. מתהפך מכל כיוון, זוחל על 6 (לא זחל גחון), נעמד גבוה על 4 וכמעט מתיישב (תמיד נמצא בתנועה). הוא אינו אוהב לשכב בעגלה במצב מאוזן והוא פשוט מצליח להרים את עצמו, לאחוז במגש העגלה ולהתיישב כשידיו מונחות על המגש.

אני יודעת שזה לא בריא לגב, אבל אני לא מצליחה למנוע ממנו לעשות זאת. אני מרגישה שאנחנו ממש במאבק, אני מנסה להשכיבו בחזרה והוא מתרומם, לא מתייאש.
    מה אפשר לעשות??? אני כבר עייפה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן חצי שנה

הוספת תגובה

• תגובה ליעל

דבי גרוס דולב
    02/11/2007

שלום יעל ושבת שלום
    אולי כדי למנוע התישבות דרך שרירי הבטן כדאי כבר להושיב אותו בעגלה...?
    נכון, ההמלצה היא לא להושיב עד שמתיישבים עצמאית אבל מכיוון שבנך כבר בדרך להתיישב עצמאית ומכיוון שהוא מאוד פעיל ומתעקש להתישב לבד אפשר לשקול הושבה בעגלה, לשיקולכם.
    שיהיה בהצלחה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מילמול אצל תינוק בן 4.5 חודשים
    חופית
    01/11/2007

בני בן 4.5 חודשים (לקראת 5 אפילו) ובשבועיים האחרונים הוא לא ממלמל כמעט בכלל... פתאום שמנו לב שמזמן לא שמענו אותו נואם. לםני כן היתה לו תקופה של מילמולים ארוכים עם עצמו.
    אציין שהוא גם פחות אוכל בזמן האחרון למרות שזה מתחיל להסתדר שוב.
    מה זה יכול להיות לדעתכם? האם זה משהו מוכר? מעין נסיגה במילמול?
    אני בודקת את שמיעתו ונראה שהוא שומע היטב, ברוך ה'.

הוספת תגובה

• תוספת

חופית
    01/11/2007

נראה שהוא באיזשהו זינוק התפתחותי ב"ה. הוא מתהפך יפה מהבטן לגב ומתעניין בסביבתו. מאוד עירני, לא עצבני בדרך כלל (חוץ מבהרדמות אבל זה נושא אחר...) מחייך ונעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לחופית

דבי גרוס דולב
    01/11/2007

שלום חופית
    אומרים שאחד הדברים הכי קבועים אצל תינוקות זה שאין שום דבר קבוע..
    תמיד יש שינויים, התקדמויות, עצירות, לפעמים גם הולכים אחורה בהתפתחות, לפעמים יש סימפטומים של טרום שיניים שגורמים לחוסר תאבון וכו וכו, אם אין שום שינוי קיצוני ומזיק אז הכל בסדר.
    הרבה בריאות, דבי, מדריכה להתפתחות תינוקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דבי!

חופית
    02/11/2007

בהחלט הרגעת אותי...
    שנשמע פה רק דברים טובים.
    חופית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן
    נ.ל
    31/10/2007

בתי בת 3 חדשים וקצת מסרבת בכל תוקף לשכב על הבטן , בזמן שכיבה על הבטן היא שוכבת בתנוחת "אוירון" . שמתי לב שגם השרירים שלה בעיקר ברגליים די נוקשים . כשאני מנסה לשים אותה על הבטן היא מקטרת ומתחילה ממש לבכות ונראה שממש לא נוח לה . אני חוששת שהתפתחותה תפגע עקב כך . אודה לייעוצכם בנושא

לקביעת תור
    סגירה
    שכיבה על הבטן

הוספת תגובה

• תגובה לנ ל

דבי גרוס דולב
    31/10/2007

שלום לך
    התיאור שלך נשמע כמו מתח יתר או טונוס שרירים מוגבר.
    כדאי ליבור עם ביתך גם על הורדת מתח וגם על שכיבה על הבטן.
    מתח מורידים בעזרת הרבה מגע עמוק באזורים המתוחים- טפיחות, שפשןפים, לחיצות וכו
    ובנוסף לתת הרבה ערסול וכפיפה בעת שכיבה על הגב.
    כתבתי את זה בצורה כללית כי בנוסף אני מפנה אותך לשני מאמרים בנושאים הנ"ל ושם תקבלי פירוט של התרגילים שמומלץ לעשות. את המאמרים ניתן למצוא באתר זה או בכתובת שלמטה.
    אם עדיין לא יהיה לך ברור או שלא תראי תוצאות ,את מוזמנת לפנות אלינו במייל או טלפונית
    שיהיה הרבה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקבן חודשיים וחצי
    דקלה
    30/10/2007

שלום,
    רציתי לשאול אלו גירויים מתאימים לילד בן חודשיים וחצי וכיצד ניתן לתת לו להתפתח בצורה אופטימלית. בני שוכב נינוח על הבטן בשלב זה אך מרים את הראש למשך כמה שניות בלבד. האם זה בסדר לגילו? יש לציין כי הוא ממש מתנגד להיות על הבטן... יש סיכוי שעם הזמן זה ישתנה?
    לגבי עיסוי, אני מעסה אותו עם קרם לחות של ג'ונסון. עיסוי די "רציני" ממש כמו של גדולים(עם מעט עוצמה) והוא אינו בוכה ,לא נראה שסובל.... זה בסדר?כמו כן אני מביאה את כפות רגליו אל הפה אך הוא מאדים-ואף צוחק... האם העירסול לא פוגע בעמוד שדרה?
    תודה על התגובה....

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקבן חודשיים וחצי

הוספת תגובה

• תגובה לדקלה

דבי גרוס דולב
    31/10/2007

שלום דקלה
    בהתחלת ההודעה כתבת שבנך שוכב נינח על הבטן ואז כתבת שהוא לא..?
    זה בסדר לעשות לו עיסוי וזה בסדר לערסל אותו בתנאי שזה לא בכוח אלא רק עד הנקודה שהוא נותן.
    באשר לגירויים- צעצועים, אמא, טיול בחוץ, קצת לבד וכל דבר שעושהלכם טוב..
    שיהיה בהצלחה ובכייף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימודים
    חסוי
    30/10/2007

היי!

רציתי לשאול בבקשה ,האם הנושא של התפתחות תינוקות ניתן ללמוד בניפרד במכללות או באוניברסיטאות וזה נחשב למקצוע שלם נפרד, או האם זה חלק מלימודי פיזיוטרפיה?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    לימודים

הוספת תגובה

• לימודים

דבי גרוס דולב
    30/10/2007

ישנן מסגרות שונות ללמוד התפתחות תינוקות, במכללות, באוניברסיטה וכו.
    כדאי לברר במוסדות שמעניינים אותך מה המסלולים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מאוד מודאגת
    נעמי
    29/10/2007

שלום הבן שלי כמעט בן 8 חודשים ואינו זוחל בכלל רק מתהפך מהגב לבטן. אני מנסה לעודד אותו לזחילה אבל הוא תקוע במקום או מתהפך מהגב לבטן , דרך אגב הוא התהפך בזמן ואני מאוד חוששת שידלג על שלב הזחילה בכל אופן הוא עדין גם לא מתיישב האם זה מאוחר מה עליי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    אני מאוד מודאגת

הוספת תגובה

• תגובה לאמא מאוד מודאגת

דבי גרוס דולב
    29/10/2007

שלום לך
    אפתח ואומר שלא כדאי לדאוג, כדאי לבדוק.
    אם בנך גם אינו מתהפך מבטן לגב אז אכן מדובר בעיכוב בהתפתחות ואני מאמינה שישנה לכך סיבה אבל קשה יהיה לי לדעת מה היא.
    בעניין ההתיישבות- לא תיתכן התישבות לפני עלייה על 6.
    אני ממליצה לך לשקול לקחת איש מקצוע שיאבחן את בנך ויתן לך תרגילים לתרגל איתו ולעזור לא להתגבר על העיכוב.
    נשמח גם אנחנו לעזור לך בכך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות ומשחקים
    יאנה35
    29/10/2007

שלום,
    יש לי תאומים בני 7 חודשים (בן ובת). אנחנו רוב שעות היום נמצאים על משטח פעילות על הריצפה. הבעיה היא שלמרות המשחקים הם לא ממש אוהבים להיות על הריצפה וזה תמיד נגמר בבכי. השאלה שלי היא מה אני צריכה לעשות כדי לעניין אותם יותר ולעזור להם להתפתח ולאהוב להיות על הריצפה? ומה בכלל הם אמורים לדעת לעשות בגיל זה?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות ומשחקים

הוספת תגובה

• תגובה ליאנה

דבי גרוס דולב
    29/10/2007

שלום יאנה
    תינוק בן 7 חודשים "אמור" לדעת להתהפך לשני הצדדים אלא אם כן משהו מפריע לו לעשות זאת.
    האם את שוכבת איתם על הרצפה? כדאי לנסות ולנסות עד שתמצאי את הדבר שיעזור להם להשאר על הרצפה ויחד עם זאת אולי לכדאי גם לנסות להבין האם יש משהו פזיולוגי שמפריע להם בכך?
    האם הם שוכבים בקלות על הבטן? האם על הגב הם מוכנים להיות על הרצפה? האם הם תנועתיים? מתהפכים?
    אמשיך בדיון לאחר שתעני על שאלותי ואנסה לעזור לך
    בברכת לילה טוב
    דביג רוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה על התגובה

יאנה35
    30/10/2007

הם מתהפכים לשני הצדדים מגיל 4 חודשים (בטן גב-גב בטן) ודי בקלות. הם שוכבים רק על הבטן כשהם על הריצפה ומבחירה שלהם, אך נראה שאם אני לא קבוע משעשעת אותם כשהם על הבטן אז הם מתחילים לבכות. הבן כבר נעמד על 6 ומנדנד את עצמו והבת קצת זוחלת לאחור ע"י דחיפות ושניהם מסתובבים סביב צירם. אני לא יודעת איך לגרום להם לשכב על הבטן מבלי שאהיה "ליצן החצר" שלהם, אבל נראה שזאת הדרך היחידה שהם מסכימים לזה. בנוסף רציתי לדעת אם כשהם מתיישבים לבד בטרמפולינה בזווית של 90 מעלות זה נקרא "לשבת" או ש"לשבת" זה רק כשהם מתיישבים לבד מעמידת שש.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך -יאנה

דבי גרוס דולב
    30/10/2007

הי יאנה
    אז נראה לי שזה רק עניין של רצון או יותר נכון אי רצון שלהם והדברים האלה הם כבר יותר עניין של אופי וטמפרמנט, תמשיכי לנסות.
    התישבות דרך שרירי הבטן לא מומלצת בכלל , היא לא נוכנה לגוף וכדאי להוריד את מינון הטרמפולינה אם זה קורה הרבה. התישבות מאורגנת קורת דרך הטיית הטוסיק.
    יום טוב לכולנו
    דבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמישות יתר?
    לי
    29/10/2007

שלום,
    בני בן 6 חודשים. מתהפך מבטן לגב רק דרך צד שמאל.
    מתיישב לבד.
    גמיש מאוד - מביא רגליים לפה.
    לבתי (בת 5 כיום) אובחן גמישות יתר במפרקי הירך, היא זחלה על הטוסיק והלכה בגיל שנה ו-4 חודשים.
    לבני יש את אותם התנהגויות כמו שהיו לבתי ולכן אני מתחילה לחשוב שגם לו יש גמישות יתר.
    האם יש קשר? האם ההתפתחות שלו (כפי שתיארתי) תקינה?

לקביעת תור
    סגירה
    גמישות יתר?

הוספת תגובה

• תגובה ללי

דבי גרוס דולב
    29/10/2007

ערב טוב לי
    האם בנך מתיישב בכוחות עצמו או שאתם מושיבים אותו? זה מאוד חשוב כי פעמים רבות התקדמות על הטוסיק קורת לאחר שתינוק מושב ולא רוכש בעצמו את המיומנות הזו שתוביל אותו בסוף לזחילה.
    האם הוא מתהפך גם מהגב וגם מהבטן? האם הוא עומד על 6?
    גמישות יתר היא אכן גנטית ומה שאת מתארת נשמע כך.
    אני ממליצה על לך לעשות אבחון ולטפל בגמישות יתר כי פעמים רבות היא הולכת יחד עם טונוס שרירים נמוך וככל שמטפלים בכך מוקדם יותר- כך עדיף.
    את מוזמנת לפנות למדריך להתפתחות תינוקות ואת מוזמנת גם לפנות אלינו להתיעצות טלפונית או לתיאום שיעור פרטי.
    נשמח לתת לך עוד פרטים
    לילה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן
    לילך
    29/10/2007

שלום רב,
    האם תינוקת בת חודשים ושבוע ששוכבת על הבטן ומרימה את הראש במצב "אוירון" זה נורמלי?

לקביעת תור
    סגירה
    שכיבה על הבטן

הוספת תגובה

• תגובה ללילך

דבי גרוס דולב
    29/10/2007

הי לילך
    האם התינוקת שלך יודעת גם להניח את הראש בעת שכיבה על הבטן? איך היא מרגישה מבחינת חוזק שרירים? האם היא נוקשה? "שרירית"?
    לפעמים, תנוחת אווירון, עלולה להצביע על מתח שרירים גבוה או טונוס גבוה.
    עשי נסיון קטן, השכיבי אותה על הגב ונסי להרים את האגן , לעגל אותה ולהביא את כפות הרגליים לכיוון הראש, לא בכוח. האם הגוף שלה מתנגד לכך?
    עני על שאלותי ואמשיך לענות לך בהמשך
    יום נפלא
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקטת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

לילך
    29/10/2007

כן היא יודעת להניח את הראש
    הגוף לא התנגד לערסול היא אפילו נהנתה מתנועה זאת
    היא לא מרגישה לי שרירת במיוחד
    מה ההבדל בין טונס שרירים גבוה למתח שרירים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך- לילך

דבי גרוס דולב
    29/10/2007

הי לילך
    ההבדל הוא די דק אבל, בגדול, טונוס שרירים אופייני בד"כ לכל הגוף ומתח מתרכז במקום אחד. יש עוד כמה הבדלים אבל אותם אני יודעת לזהות בתחושה, במגע.
    אם ביתך יודעת גם לשכב על הבטן ולהשען על המרפקים ומידי פעם עולה לאווירון אז לא נורא אבל אם לא יודעת לנוח ולרדת חזרה אז צריך להבין מדוע.
    מקווה שעזרתי, כתבי לי אם תרצי עוד מידע
    לילה טוב, דבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד זרים
    אימא הטריה
    28/10/2007

שלום, מהו פחד זרים אצל תינוקות? האם זה חולף? איך מתמודדים? האם כדאי להמשיך ולקחת תינוק קטן למקומות עם הרבה אנשים?

לקביעת תור
    סגירה
    פחד זרים

הוספת תגובה

• תגובה לאמא טרייה

דבי גרוס דולב
    29/10/2007

שלום לך אמא ומזל טוב!
    חרדת זרים, בהגדרה, היא חשש שנולד אצל תינוקות בסביבות גיל 10 חודשים בו רוצים להיות יותר עם האנשים המוכרים וקיים פחד מאנשים לא מוכרים. זה בהגדרה. יחד עם זאת חשש מזרים יכול להגיע כבר קודם ויכול גם לא להופיע כלל.
    כיצד מתמודדים עם זה? אני תמיד דוגלת בלא לכפות אבל גם לא להימנע. האם את מדברת על משהו אישי שקורה אצלכם? כי אם כן אני מאוד ממליצה להמשיך וללכת למקומות עם אנשים אבל לתת לתינוק את המקום הבטוח בתוך זה- אולי להשתמש במנשא? להחזיק בידיים ולהיות רגישים לצרכים שלו. אם הוא בוכה בידיים זרות, אז כן לקחת חזרה לידיים אבל אין זה אומר לא לנסות שוב בפעם הבאה לחשוף גם לידיים זרות, אבל שוב, בעדינות ,רגישות והתחשבות בילד שלנו.
    אנו יכולים להשפיע על התינוק שלנו ויחד עם זאת יש טמפרמנט אישי ומולד ויש להיות רגיש אליו.
    מקווה שעניתי ואת מוזמנת לשאול אם יש לך עוד
    בהצלחה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזעת יתר אצל תינוק בן 7 חודשים
    צחי
    28/10/2007

בני בן 7 חודשים ומזיע בצורה קיצונית בעיקר באזור הרגליים והראש.
    מהראש זה נראה כמו טיפות של מים.
    בלי קשר למזג האוויר הוא פשוט מזיע.
    האם הדבר מצביע על בעיה?
    מה עושים בכדי להקל?
    תודה.
    צחי

הוספת תגובה

• תגובה לצחי

דבי גרוס דולב
    28/10/2007

הי צחי
    תינוקות אכן מזיעים לפעמים הרבה אבל אני לא יכולה להגיד לך אם אצלכם זה יוצא דופן או לא, אני ליצה לכם להתייעץ עם רופא הילדים כדי לדעת יותר
    בהצלחה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תשובה
    נעמי
    27/10/2007

שלום

בני בן 7 וחצי חודשים אני מנסה לגרות אותו בכל מיני שיטות אך הוא אינו מנסה לזחול הוא רק מתגלגל מצד לצד . ועוד שאלה האם בגילו הוא כבר צריך להסתכל כששואלים אותו איפה אבא או איפה אור כשאני שואלת הוא מחייך או מרחף באותו רגע ולא ממש מחפש או מסתכל

לקביעת תור
    סגירה
    אשמח לקבל תשובה

הוספת תגובה

• תגובה לנועה

דבי גרוס דולב
    28/10/2007

הי נועה
    האם כוונתך היא שבנך מתהפך מגב לבטן ומבטן לגב?
    אם כן אז הכל בסדר ואין מה להאיץ את עניין הזחילה כרגע.
    בעניין השני קצת קשה לענות, כל אחד בזמנו יענה איפה אבא...
    בברכה, דבי, מדרעכה להתפתחות תינוקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת שלא מתחילה לדבר
    ורד
    27/10/2007

יש לי תינוקתבת שנה ו-4 חודשים, היא נולדה בשבוע 39 במשקל 2370. לאחרונה היא התחילה ללכת אבל היא כמעט ולא מדברת, ממלמלת כן, אומרת אבא, אמא אבל בלי להתכוון אלינו (רק כמילים נטו). הירא פעילה מאוד וחייכנית אבל קטנה (8.5 ק"ג) האם אני צריכה לדאוג? איך מעודדים אותה לדבר ולקשר מילים לאנשים\חפצים (כשאומרים לה כדור היא כן יודעת לזהות).

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת שלא מתחילה לדבר

הוספת תגובה

• תגובה לורד

דבי גרוס דולב
    27/10/2007

אני אמנם לא מומחית לעינייני דחבור אבל למיטב ידיעתי זה עדיין איננו גיל שבו אנו מודאגים בשל עיכוב בדיבור.
    אם את מאוד מןדאגת ורוצה לקבל טיפים את צריכה להתייעץ עם קלינאית תקשורת אבל, שוב, זה עדיין מוקדם.
    בברכה, דבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה בלילות
    תמי
    27/10/2007

שלום רב!
    . ילדתי את בני הבכור לפני חודשיים וחצי במשקל 3.350 ק"ג. הוא ילד
    מקסים!!! חייכן, פעיל ובעל מזג מאוד נוח.(טפו,טפו,טפו). הוא ניזון מהנקה בלבד ומעלה במשקל יפה מאוד - בגיל חודשיים היה 6.150 ק"ג. במשך היום הוא אוכל במרווחים של 3 ואפילו 4 שעות משני השדיים בכל ארוחה ויש לו יציאות רבות במשך היום. עד כה היה אוכל גם בלילה במרווחים של 3 שעות, אך בימים האחרונים הדבר השתנה: לאחר האמבטיה והארוחה האחרונה הוא ישן 3 שעות אך לאחר מכן הוא קם מאוד רעב, אוכל במהירות שד אחד ונרדם לחלוטין. אני מחליפה לו חיתול ומנסה להעירו לשד השני אך ללא הועיל. הילד ישן מאוד חזק וכעבור שעה וחצי הוא קם שוב פעם רעב מאוד ו"טורף" שד אחד ונרדם לחלוטין וכך חוזר חלילה עד הבוקר. יש לציין שהוא ישן 10-11 שעות בלילה רצןף, אך קם כל שעה וחצי או שעתיים לאכול. האם הדבר הגיוני? האם יש משהו שעלי לעשות בכדי להרגילו לישון יותר שעות בלילה? תודה רבה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה בלילות

הוספת תגובה

• תגובה לתמי

דבי גרוס דולב
    27/10/2007

תמי שלום
    האם את שואל כיצד לגרום לבנך לסיים יניקה משני השדיים כדי לשבוע? אם כן אז אולי כדאי לפנות ליועצת הנקה.
    לגבי שנת הלילה שלו- ידוע שתינוקות יונקים קמים ב"דכ מספר פעמים בלילה, כדי לינוק כמובן וגם אם זה לא תמיד מרעב אז זה בטח בשביל החיבור לאמא. ובכל מקרה בנך עדיין מאוד צעיר מכדי להקנות לו הרגלי שינה עם מרווחים גדולים יותר, יש לציין שהוא גם קרוב לגיל של קפיצת גדילה ואולי גם לזה יש השפעה..
    שיהיו לילות טובים ושקטים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה
    לילך
    26/10/2007

שלום, אני אמא לתינוק מדהים בן 6 וחצי חודשים
    מההתחלה הוא היה ילד רגוע, שקט, היה ישן לילות רצופים (רק קם לאכול)
    לפני חודש הוא התחיל לישון אך ורק על הבטן, הוא נרדם על הגב, אך מהר מאוד מתעורר ואני הופכת אותו על הבטן להמשך שינה, מהרגע שאני הופכת אותו לישון על הבטן הוא מתעורר כל חצי שעה, למוצץ, אם אני הופכת אותו חזרה על הגב הוא מתחיל לבכות וממש להתעורר, הוא ממשיך לישון ברגע שאני מחזירה לו את המוצץ, אך מתעורר שוב אחרי חצי שעה בערך, יוצא שכמעט כל לילה אנחנו קמים אלי בין 10 ל-15 פעמים!!
    זה מתיש ולא מובן...
    יש למישהו הצעה מה ניתן לעשות, אולי לשנות גישה...
    אודה על התשובה המהירה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• תגובה ללילך

דבי גרוס דולב
    27/10/2007

שלום לילך
    סלחי לי על השאלה לא כ"כ שייכת, האם בנך אינו מתהפך בכלל? לא מהגב ולא מהבטן? אולי כדאי לעזור לו בכך ואז יהיה עצמאי להתהפך כשירצה ולא יהיה תלוי בכם?
    מעבר לכך לא ממש הבנתי את שאלתך, ממה בעצם הוא מתעורר בכל חצי שעה? ומדוע את הופכת אות על הבטן לאחר ההתעוררות?
    אולי להרגיל אותו רק להרדם עם המוצץ ולא לישון איתו כל הלילה?
    אנא עני על שאלותי ואתייחס בהמשך, ובכל מקרה תינוקות בגיל זה כבר "אמורים" לדעת להתהפך לפחות לכיוון אחד וזה מעלה לי עוד כמה שאלות, לא מדאיגות, לא לדאןג!
    בברכה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה