מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרמת ראשדנה18/11/2007
שלום,
בני בן שלושה חודשים ואובחן כבעל היפוטוניה קלה.הוא שוכב על הבטן די בנינוחות אך פשוט אינו מרים את הראש אילו תרגילים מומלצים?
בנוסף,כאשר הוא שוכב באוניברסיטה הוא חובט לפעמים בחפצים אך אם אני מחזיקה לו חפץ מול העיניים הוא אינו מקרב את הידיים לקו האמצע, אילו תרגילים מומלצים והאם אנחנו בפיגור התפתחותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדנה
דבי גרוס דולב18/11/2007הי דנה
היפוטוניה בד"כ גורמת לאיזשהו עיכוב בהתפתחות בשל החולשה של השרירים. אנו מאוד ממליצים להקדים ולטפל בהיפוטוניה כי אז קל יותר לתרגל. באתר זה תמצאי מאמר שלנו בנושא זה וגם תרגילים, נסי אותם.
הדרך בה אנו מטפלים בהיפוטוניה היא דרך מגע עמוק ותנועה במרחב.
אם תתקשי חזרי אלינו להסברים מפורטים יותר ואם תיהי מעוניינת אנו גם נותנים שיעורים פרטיים בנושא.
שיהיה בהצלחה,
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת חודשייםאורית18/11/2007
מאיזה גיל ניתן לתת נוזלים ללא סימילאק (מים/תה) ??
אגם בת חודשיים האם ניתן?
באיזה כמות?תדירות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאורית
דבי גרוס דולב18/11/2007הי אורית
מאחר ואנו פורום בנושא התפתחות מוטורית אני ממליצה לך לפנות לאחות טיפת חלב להתיעצות
בברכה דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוף - ילדה לא מפסיקה לבכות !!דנה17/11/2007
שלום יש לי ילדה בת 4 חודשים שפשוט לא מפסיקה לבכות.
היא לא ישנה יותר מ20 ד' רצוף במשך היום, בלילה היא מתעוררת פעמיים -שלוש.
יש מן הרגשה שהיא מגיבה בבכי היסטרי סתם ... לקחנו אותה לבי"ח לבדיקות - דם, צואה, שתן ...וכו
הכל תקין !!!
לגביי גזים - אז כן היו לה מהשבוע הראשון שלה עד לא מזמן
לגביי שיניים - אז כן היא מלאה רוק וכל הזמן דוחפת את הידיים שלה לפה
מה לא ניסינו - את כל התרופות האפשריות - בייזים,בייביקול,אקמולי וכד' (כמעט הכל כולל טיפות סיניות הומופטיות לשינה רגועה) כלום לא עוזר.
מה עושים ? זה ממש אבל ממש כבר בלתי נסבל...
מצד אחד אני מרחמת עליה כי אוליי כן משהו מפריע לה אבל מצד שני אני חוששת שזה האופי שלה כשהיא לא רוצה משהו היא מתחילה בכי היסטרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדנה
דבי גרוס דולב17/11/2007הי דנה
קשה לי מאוד לדעת מה מציק לביתך..
האם הייתה ככה מאז לידתה? כיצד הייתה הלידה? ההריון?
האם יש לה רגעים טובים? באיזה מצבים היא מתחילה לבכות? יונקת? ושוב, האם תמיד הייתה כך?
תעני לי על השאלות ואמשיך להתייחס אבל בנתיים אני רוצה להגיד לך שיש תינוקות שיותר קשה להם מאחרים, עם השינה, עם נסיעות ועגלה, רוצים הרבה ידיים ונוטים לבכות בקלות. זה לא בהכרח אומר שזה אופי ,כול להיות שהיא זקוקה להרבה תשומת לב וידיים על מנת להתחיל את החיים, אולי יותר רגישה. מה שבטוח שתפקידכם, כהורים, הוא לנסות ולענות על צרכיה אלה ולזכור שתקופות כאלה עוברות עם הגיל.
לפעמים יש גם קשיים פזיולוגים אבל זה כבר קשה לי לבחון מרחוק
מקווה שקצת עניתי ונמשיך בהתכתבות.
אם תרצו פגישה אישית, נשמח לעזור
ימים טובים
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז ככה :
דנה17/11/2007זה התחיל פחות או יותר עם הלידה (שהיתה רגילה ובסדר גמור \ גם ההריון )
כעבור יום או יומיים התחילו לה גזים (האחיות בבי"ח אמרו שלא אבל הרופא אישר שזה גזים)
יש לה רגעים טובים בסה"כ (בדר"כ כשהיא קמה היא צוחקת וחייכנית) גם במשך היום יש מידי פעם רגעים טובים אבל בגדול הרבה בכיות ה-י-ס-ט-רי-ו-ת .
אין רגע ספציפי שהיא מתחילה לבכות, זה יכול להיות מכל דבר קטן כמו למשל שהיא לא תופסת את הפיטמה, היא נכנסת להיסטריה\היא רוצה על הידיים ולא מרימים אותה - היסטריה... וכל הלאה...
כמובן שישנם ימים טובים יותר וטובים פחות אבל בגדול היא לא קלה.
אני חושבת שאם השינה שלה היתה טובה במשך היום, והיותה ישנה כמו מרבית הילדים (יותר מ-20ד') אוליי היא הייתה יותר סבלנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לדנה
דבי גרוס דולב18/11/2007הי דנה
כמו שאמרתי, לי נשמע שזה פשוט קושי. אנחנו צריכים לזכור שתינוקות לא עושים דווקא ושבכי הוא דרך הביטוי היחידה שלהם, אם הם בוכים אז משהו מפריע להם ומכיוון שנשללו הדברים הפזיולוגים לא נותר אלא לתת מענה על הצרכים הרגשיים..
אין לי הרבה מה להוסיף מפעם שעברה רק הרבה סבלנות, אהבה וידיים וזה יעבור.
בעניין השינה, סביר להניח שזה בא מאותו המקום- חוסר השקט בא לידי ביטוי גם בקושי להרפות ולהתמסר לשינה, כשתהיה רגיעה בכל השאר זה גם ישפיע על השינה.
מאחלת לכם ימים טובים ושבוע טוב
דבי גרוס דולב
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם הקטנה שלי עוברת תקופה כזו
אורית26/11/2007משתתפת במה שאת עוברת...
והבת שלי רק בת חודשיים....
אני מצליחה להרגיעה אותה מעט בעזרת הנדנדה שקנינו לה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דבי שלוםדקלה15/11/2007
בני בן שלושה חודשים. ניזון מהנקה בלבד. נמצא באחוזון 90 . מתפתח להפליא.
בעבר, העלתי את נושא שכיבה על הבטן כ"בעייתי" אך נראה שעדיין משהו לא כל כך מסתדר לי..
בעיניין השכיבה, נראה שיש שיפור(יותר זמן מבעבר, למשך יותר דקות) אם כי לא מבהיל....
מה שמדאיג אותי יותר כרגע זה נושא המאמץ לישיבה מצידו.
אני משכיבה אותו בעגלה, 170 מעלות, או במיטה עם מזרון קשיח, או כאשר הוא עלי גבו על ביטני,
והוא כל הזמן מנסה להתרומם! ממש דרך שיריר הבטן. בדומה לביצוע כפיפות בטן, בניגוד לרצונו אני מעלה לו את הרגלים לכיון הראש כדי שיניח לראשו להתרומם, אך זה חוזר! ! !
אני מגלגלת אותו המון במיטה. מנסה להביא לו את הרגלים לפה(ללא התנגדות מצידו) אם כי זה נראה לוחץ לו על הבטן כי היא "תפוחה". ובכלל אני משתמשת בכל הטיפים שלך לעיסוי.
במידה והוא אכן סובל מטונוס שירים נמוך, כפי שאני חוששת, גם מהסיבה שהוא ישן עם ידים מופשלות לכיון הרגלים, מה עוד ניתן לעשות??? זה עלול להישאר כך?
על פניו נראה כי ההתפתחות שלו תקינה לחלוטין. מחייך מגיב ,עוקב, מכניס את ידיו לפה -את רוב כף היד..עד שהוא כמעט נחנק...
נראה לך משהוא שמצריך איבחון או להמשיך לעשות, ולערסל, ועם הזמן זה ישתפר??
כמו כן האם את מכירה את המנשא"שיבטי", והאם הוא מתאים לגילו,במשקל של 7.400?
אשמח לשמוע את עצתך. יום נעים שיהיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדקלה
דבי גרוס דולב15/11/2007הי דקלה
לפעמים מגיעים לנקודה שאין אפשרות להמשיך את העזרה בפורמט זה.
צמד אחד, התרוממות דרך שרירי הבטן עלולה להצביע על מתח שרירים ומצד שני שינה עם ידיים כלפי מטה עלולה להצביע על טונוס נמוך...
זה מצב שרק איבחון יוכל להגיד מה בדיוק המצב, אם יש בכלל בעיה (אולי אין?) ואיזה תרגילים לתרגל.
גם אנחנו מאבחנים ומטפלים, נשמח לעזוא אם תרצי.
ימים טובים
דבי גרוס דולב
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק עם לשון בחוץדנה14/11/2007
שלום
יש לי תינוק בן 4 חודשים (שיהיה בריא) והוא כל הזמן עם הלשון בחוץ ולפעמים הוא אפילו מוציא את כולה כשאנחנו ביחד אני מנסה ללמד אותו להכניס את הלשון וזה עובד אבל חוזר חלילה אחרי כמה דקות שלא למדנו.
זה נורמלי?
תודה דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדנה
דבי גרוס דולב14/11/2007הי דנה
יש תינוקות עם לשון בחוץ אבל אני לא מספיק יודעת אם זה עלול להיות סימפטום למשהו.
דבר אחד שאני יודעת שזה עלול להיות סימפטום זה לטונוס שרירים נמוך. באתר זה תמצאי מאמר על טונוס שרירים נמוך, תבדקי לראות אם יש סממנים נוספים,חוץ מהלשון, שירמזו על כך וחזרי אלינו.
בהצלחה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חודשייםיעל14/11/2007
שלום,
נבו הוא בן חודשיים וחצי עד לפני כשבוע- שבועיים הוא היה מאוד עירני אבל בזמן
האחרון הוא ישן יותר, כל האכלה הוא ער ממש לא להרבה זמן ושוב נרדם
הוא חוסן לפני שבועיים ואני חוששת שאולי יש לזה קשר??, הוא מרגיש טוב באופן כללי, צוחק, מחייך
אוכל , עולה במשקל וכו' אבל העניין של השינה קצת מטריד אותי כי הוא שינה את ההרגלים שלו ומעניין אותי לדעת מה יכולה להיות הסיבה. זה קורה יותר כשאני מניחה אותו על הבטן, הוא מרים את הראש ואת החזה יפה מאוד וכשהוא מתעייף הוא פשוט נרדם.
הוא גם פולט די הרבה- הבנתי שמדובר בהקאות אז אני קבעתי תור לבדוק זאת
יכול להיות שהוא לא מרגיש טוב?
תודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליעל
דבי גרוס דולב14/11/2007הי יעל
נשמע לי נורמלי לחלוטין. שינוי הרגלים קיים כל הזמן ועל הבטן ישנים יותר טוב אז הוא נרדם!
בעניין תגובות לחיסונים הדיעות מאוד חלוקות ואני מעדיפה לא להכנס למקום הזה.
תבדקי את עניין הפליטות ותיהי רגועה
ימים טובים
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות של בן 8 חודשיםליאת14/11/2007
שלום רב !
בני בן 8 חודשים.
מתהפך מהגב לבטן מגיל 3.5 חודשים. רוב הזמן נמצא על הבטן.
לפני כשבועיים התחיל בזחילת גחון. מנסה לעלות על שש, אבל לא כל כך מצליח.
לא יושב ללא תמיכה.
האם לאור כל האמור לעיל, יש לו עיכוב התפתחותי ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לליאת
דבי גרוס דולב14/11/2007הי ליאת
המקום שבו הייתי נותנת את הדעת הוא בהתהפכות מבטן לגב, האם הוא מתהפך מבטן לגב? כי אם לא אז יש כרגע דילוג על שלב בהתפתחות וזה אחד הדברים שאנו, כמטפלים, נותנים עליו את הדעת.
לכל דילוג על שלב או קושי בו יש סיבה, כדאי לברר אותה.
האם אתם מושיבים אותו? כי אם כן זו עלולה להיות סיבה לעיכובים ולדברים נוספים. באופן כללי לא מומלץ להושיב תינוק לפני שיודע להתיישה עצמאית.
עני על שאלותי ונמשיך בדיון
יום טוב
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - בן 8 חודשים
ליאת14/11/2007בני מתהפך מבטן לגב, כנראה באופן לא מודע, מגיל חודשיים וחצי, ובאופן מודע מגיל 3 חודשים.
אנחנו לא מושיבים אותו, אלא לצורך האכלה בלבד.
תודה רבה על תשובתך המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- אם כך נראה לי שהכל בסדר...
דבי גרוס דולב14/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- אם כך נראה לי שהכל בסדר...
דבי גרוס דולב14/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גננת מתלוננתגילי.14/11/2007
שלום..
ילדתי בת שנתיים מתפתחת ,לפי התרשמותי באופן יפה ותואם לגילה.
היא חייכנית,שמחה,ערנית ,סקרנית,מבינה עניין ובעלת זכרון מעולה.
הגננת טוענת כלפינו שהילדה לא פתוחה מספיק מבחינה חברתית,נוטה לוותר כשלוקחים ממנה חפצים ולעיתים מגיבה כלפיה בעקשות ומסרבת בתוקף לבצע משימות כמו לעזור להרים מזרון וכדו'
כמעט בכל יום יש לגננת מה להעיר בנושא, ואנו ממש לא מבינים ממה נובעת ההתעמקות הפסיכולוגית של הגננת באופי הילדה, שלנו נראה נורמלי לחלוטין,מה שנשמע לנו מוזר זה שהיא כל הזמן מנסה לנתח ילדה בגיל כה צעיר שסכ"ה אין לה שום התנהגות קיצונית או חריגה בגן כגון-
בכי מופרז,בעיות אכילה וכו'.
בנוסף הגננת מנסה לרמוז שיש ילדים ב"רמה" יותר גבוהה ממנה.
האם יש להתיחס לדבריה?
שאלה נוספת--האם בגיל שנתיים היא לא מחברת משפט שלם אלא נוטה יותר לומר מילים(ויש לה אוצר גדול וכושר חיקוי)זה אמור לעורר דאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לחגית
דבי גרוס דולב14/11/2007שלום חגית
אני אומנם מתעסקת בהתפתחות מוטורית של תינוקות אבל בכל זאת אגיב מפני שהודעתך ממש גרמה לי לתרעומת.
נראה לי שאת מי שאתם צריכים לבחון פה זה את הגננת ולא את הילדה שלכם.
פתיחות חברתית זה עניין של זמן, גיל ואופי וזה לגיטימי לגמרי לא לתקשר באופן חופשי בגיל זה, לסרב למשימות ולבכות, גם ההתפתחות השפתית של ביתך נשמעת לי סבירה.
לא מקובל עלי בכלל לשמוע מגננת רמזים על "רמתם" של הילדים בגן.
וכל הכבוד על כך שאתם רואים ומרגישים שהכל נורמלי אצל ביתכם.
כדאי לדעתי לעשות בדק בית בגן ולהחליט אם גישה כזו מתאימה לכם וכיצד היא עלולה להשפיע על ביתכם. במקביל אם אתם עדיין חוששים או לא בטוחים בהתפתחות שלה אז תשקלו לפנות לאיש מקצוע ולקבל דיעה אמיתית.
שיהיה בהצלחה וימים טובים
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה-
גילי.14/11/2007
המון תודה לך,חיזקת את דעתי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי...
גילי.15/11/2007חוץ מזה אני אשמח אם תוכלי לייעץ לי איך להסביר למטפלת מבלי לפגוע בה שכל ילד הוא עולם ושהתייחסותה המשווה לא נכונה ואף עלולה לפגוע בבטחון העצמי של ילדתי.
האם כדי לומר לה שקיבלתי חוות דעת מקצועית מרופאת ילדים או שזה בא ממני?
תודה רבה לך,
יום טוב,
חגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי חגית
דבי גרוס דולב15/11/2007הי חגית
אני לא ממש אשת מקצוע בתחום הזה. אני מליצה לך לפנות בצורה הכי אנושית ואמיתית, מהלב.
מה שיוצא מהמקום האמיתי הוא הכי נכון.
שיהיה בהצלחה ותזכרי שתמיד טוב להקשיב ללב
בברכה, דבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת חודשייםאורית14/11/2007
אגם בת חודשיים רציתי לדעת בגיל זה, מה היא צפויה לבצע מבחינת התקדמות מוטורית?
סיבוב לצד/היפוך? נגיעה בחפצים במודע?
למה אני אמורה לצפות ממנה?
אני משכיבה אותה באוניברסיטה על הגב במשך כ 20 דק' במשך 2-3 פעמים ביום עד שנמאס לה.
היא מנסה להסתובב לצד, לעיתים מצליחה ולעיתים לא..אך אני רואה שהיא מתאמצת מאד.
מפנה את ראשה ימינה ושמאל
מחייכת לבובות
עדיין לא מגישה ידיים לעבר הבובה
על הבטן היא לא כ"כ אוהבת להיות, בד"כ ישר בוכה...
אך היא מצליחה להרים את ראשה ודי גבוה..
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאורית
דבי גרוס דולב14/11/2007שלום אורית
תינוק בן חודשיים "אמור" להתחיל לדעת לשכב על הבטן ו"לצבור" זמן בטן, אם לביתך יש קושי לשכב על הבטן את מוזמנת לקרוא באתר זה מאמר בנושא שכיבה על הבטן, שם גם תמצאי תרגילים לתרגל איתה. כשיש שכיבה נינוחה על הבטן יש גם הרמת ראש.
הושטת ידיים לחפצים תתחיל עוד מעט ובנתיים אפשר לגרות אותה ולעודד אותה להושיט ידיים בעזרת צעצועים שונים ומגע בכפות הידיים
בגיל זה עדיים לא מתהפכים ואם היא מביאה את עצמה לצד אז זה יופי.
נשמע שהכל אצלכם בסדר!
שיהיה בהצלחה וימים טובים
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה....
אורית14/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת לא מביאה חפצים לפהאמא מודאגת13/11/2007
בת 8 חודשים (מתוקן 6 וחצי חודשים) אינה מביאה צעצועים לפה, לא מוכנה לשים אוכל בפה. כשאני פותחת למשל שקית במבה היא מתרגשת ויודעת שזה משהו שאוכלים. כשהיא רואה את הבמבה היא פותחת את הפה כאילו מבקשת שאאכיל אותה. כשאני מנסה לשים את הבמבה ביד שלה היא מרחיקה את היד. כשאני מנסה להביא את היד עם הבמבה לכיוון הפה היא מרחיקה את היד מהפה למרות שהבמבה נגעה בפה והיא יודעת שהיא יכולה לאכול. במקרה ואשים את את הבמבה על משטח ההאכלה היא תיקח אותה ותשחק איתה ואז תזרוק לצד כאילו שזה היה צעצוע. אחיה התאום מאכיל את עצמו כבר מגיל 6 חודשים. הנושא מאוד מאוד מטריד את מנוחתי.
יש לי במשפחה אחיין עם בעיה התפתחותית שכלית וכן לבעלי יש מישהו קרוב במשפחתו עם בעיה שכלית חמורה..כך שאיני יודעת איך להתייחס לנושא. האם זאת בעיה התפתחותית שתסתדר?
אנא עצתכם והכוונתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין..
אמא מודאגת13/11/2007הדבר היחיד שהיא שמה בפה הן הידיים שלה. לפני כמה חודשים כל הזמן הידיים היו בפה שלה. היום פחות אבל עדיין..כנראה השיניים אבל האם נחשב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאמא מודאגת
דבי גרוס דולב13/11/2007שלום לך אמא
חסרים לי פרטים התיאור שלך. איך ביתך עם סוגים אחרים של אוכל? מה היא כן מוכנה להביא לפה?
מה היא אוכלת? איך ההתפתחות המוטורית שלה עד כה? האם כל השאר נראה לך תקין? תגובה לסביבה שלה? חיטכים? מתהפכת?
מצטערת על כל השאלות אבל קשה לי להסיק דברים בלי לקבל תמונה מלאה, עני על שאלותי ואמשיך בהתיחסות.
בברכה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מביאה שום דבר חוץ מכפות ידיה
אמא מודאגת13/11/2007ראשית תודה על התייחסותך
אינה זוחלת, אינה מתהפכת (לפעמים ב"פוקס"), רק מחליקה אחורה ומסתובבת בציר סביב עצמה. ממלמלת, חייכנית, עירנית, יש לה יכולת לשחק לבד וליהנות (אך יודעת "לבקש" שירימו אותה כשנמאס לה), אוכלת ירקות ועוף טחונים, יוגורט, מחית פירות. יש לציין שהיא אוכלת טוב ובעקומת המשקל היא באחוזון 90. אוכלת יפה מאוד מכפית.
חוץ מבמבה כמובן אני מנסה לתת לה ביסקויט, פריכיית אורז ועם הכל היא משחקת אך לא מביאה לפה. למרות שברור לה שזה משהו שאוכלים. מקווה שעניתי על כל השאלות פשוט עניתי מזיכרון..
עוד דבר, כשהיא מחזיקה שני משחקים בשתי הידיים היא דופקת אותם אחד בשני ונהנית מהרעש שהיא יוצרת..יש איזו שהיא תחושה שהיא לא אוהבת ששמים לא דברים ביד. היא כמעט תמיד תרחיק את היד - במיוחד אם היא לא בקשר עין עם הצעצוע. אם למשל אראה לה את הצעצוע או הביסקויט היא תיקח אותם ולא תרחיק את ידה אבל רק תשחק עמם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
דבי גרוס דולב13/11/2007ערב טוב
תודה, קיבלתי תמונת מצב ברורה יותר. באופן כללי נשמע לי בסדר אבל אני כן שואלת את עצמי מדוע אינה מביאה דברים לפה ומדוע אינה מתהפכת עדיין. האם אחיה מתהפך כבר?
אני ממליצה לך לפנות לאיזשהו סוג של איבחון אצל מטפל כלשהו בתינוקות כדי לקבל תשובות יותר ברורות, כי לי קשה דרך הפורמט הזה לתת תשובה מדויקת בלי לראות את תינוקך.
נשמח גם אנחנו לתת לך יעוץ בשיעור פרטי.
בכל מקרה והחלטה מאחלת לכם כל טוב
דבי גרוס
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנו מתגוררים בבריטניה
אמא מודאגת14/11/2007ואין לי מושג אל מי לפנות..שירותי הבריאות כאן אינם כמו בארץ..אין מודעות רבה לדברים הקטנים האלו..תודה רבה בכל אופן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות?תהילה13/11/2007
בתי בת השלושה חודשים נורא בוכה בנסיעות,אני מפחדת שיהיה לה טראומה מזה, כאפשר אני עוצרת בצד ושאי אפשר אני ממשיכה זה נורמלי? ואיך להתמודד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לתהילה
דבי גרוס דולב13/11/2007הי תהילה
אני הציצי בחלק מההודעות האחרונות שדיברו על אותן הבעיות.
בקצרה אגיד שזה גיל עם הרבה שינויים וקשיים מהסוג הזה, תינוקות רבים לא אוהבים ישיבה בנסיעה או בעגלה. זה ישתנה! צריך אורך רוח
שיהיה בהצלחה
דבי גרוס, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לתגובה.גילי.12/11/2007
שלום.
אני בת 25.
יש לי 2 שאלות:
1.ביתי כבר בת שנתיים, עד גיל 3 חודשים שאבתי חלב ועד היום החזה שלי נפול בצורה מזעזעת-
ממש שטוח כמעט לחלוטין. האם יש קשר לשאיבה ? מה ניתן לעשות?
2.עד איזה גיל מומלץ לתת תחליפי חלב-מטרנה בהנחה שהתזונה שלה סבירה?
האם זה אכן מלא בויטמינים ומומלץ עד גיל 3?
תודה,
אסנת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאסנת
דבי גרוס דולב12/11/2007שלום אסנת
לצערנו, אכן ההנקה (או השאיבה) משנה את הצורה של החזה ונשים רבות מתלוננות על כך.
אני ממש לא יודעת מה ניתן לעשות, אולי לתיעץ עם מומחה בכירורגיה פלסטית?..
אני מתעסקת בהתפתחות מוטורית של תינוקות ולכן גם על שאלתך השנייה לא אוכל לענות.
אני ליצה לך להתיעץ עם רופא הילדים שלכם.
שיהיה בהצלחה בכל
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינהאורית12/11/2007
כמה שעות בממוצע אמורה תינוקת בת חודשיים לישון ביום וכמה בלילה?
בלילה היא ישנה 7 שעות (לעיתים מתעוררת ואני מנדנדת לה את המיטה עד שנרדמת)אחרי מקלחת וארוחה.
ביום בקושי ישנה...חצי שעה פה, 20 דק' שם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאורית
דבי גרוס דולב12/11/2007הי אורית
אין ממש ערכים מדויקים של זמן שינה מומלץ ביום אבל חשוב כמובן שתהיה מספיק מנוחה ושאנו נספק את כל התנאים שיאפשרו זאת. לכל תינוק יש צרכים שונים ואנו צריכים להיות ערים להם, לצרכים.
אם השינה ביום מספיקה לה אז אין הרבה לעשות אבל אם היא נשארת עייפה אז נסי להמשיך ולהרדים ולמצוא את התנאים שיאפשרו לה את זה ככל הניתן
לילות טובים
דבי גרוס דולב מדריכה להתפתחות תינוקות
052-8240914
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה...
אורית12/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה בעיותתהילה11/11/2007
1. בתי בת שלושה חודשים לא מוכנה בשכיבה להיות בעגלה הזמן המקסימליי אצלה זה דקה,וכן על הריצפה-שזה קצת יותר זמן בערך 5 דקות, מה לעשות?
2. היא מרבה לבכות בזמו האחרון,(למרות שמאז שהיא נולדה היא בוכה הרבה) פעם היא הייתה ישנה על הבטן תוך כדי נידנוד אך כיום זה על הידים שלי או היא לא מוכנה להרדם אלא רק מאפיסת כוחות מה אפשר לעשות הנידון?
3.כשאנחנו נוסעים היא בוכה הרבה,אנחנו משתלים להרדים אותה ואז לנסוע ,אבל לפעמים היא מתעוררת ומתחילה לבכות, מה ניתן לעשות לעיתים אנחנו עוצרים בצד מרימים אותה אך ברגע שמחזירים אותה לסלקל היא בוכה,להשאיר אותה בוכה עד לבית כי היא מסוגלת לבכות שעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לתהילה
דבי גרוס דולב11/11/2007שלום תהילה
הדברים שאת מתארת מאוד אופיינים לגיל 3 חודשים, גיל שיש בו שינויים מתמידים בהתנהגות, קשיי הרדמות והתנגדות לעגלה ולנסיעה במכונית. מה שכן הייתי נותנת עליו את הדעת זה עניין השכיבה על הבטן שמאוד חשובה להמשך ההתפתחות. באתר זה תמצאי מאמר על שכיבה על הבטן ותרגילים לתרגל, נסי ואם לא ילך לכם חזרי אלינו.
בעניין השכיבה על הרצפה, צריך פשוט להמשייך ולחשוף אותה לזה בהדרגתיות, לשכב לידה, לאלותתר אבל גם לא לגרום לבכי מוגזם. כנ"ל בעניין האוטו והעגלה, להרבה תינוקות יש קושי עם זה אבל לאט לאט הם מתרגלים לזה, המשיכי לנסות כי אין ברירה אחרת וזכרי זתקוםה זו עוברת..
בהצלחה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה זה מעודד
תהילה11/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוקלילך11/11/2007
שלום רב
האם זה טבעי(נורמלי) שתינוקת בת חודשיים וחצי מוציאה הרבה בועות של רוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם הבת שלי כזו..והיא בת שלושה חודשי
תהילה11/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטבעי לגמרי!
דבי גרוס דולב11/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות מהירה?
אני08/02/2008בתי שנולדה לפני חודש ושבוע כבר עוקבת עם העיינים מגיל שבועיים בערך ועתה היא החלה להוציא רוק רב
זה מעיד על משהו?
האחות בטיפת חלב הייתה מופתעת מכך שהיא כבר עוקבת זמן רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוק ומעקב של עיניים
שירי קאשי10/02/2008הי,
הפה הוא איבר החישה המפותח ביותר אצל התינוק ולכן הוא מרבה להשתמש בו. בהתחלה משחק של הלשון בפה, אח"כ ידיים בפה ובהמשך צעצועים. כל הדברים הללו גורמים להגברת ייצור הרוק ולכן חולצה רטובה יכולה להיות חלק מהתהליך. אצל כל תינוק זה בכמות אחרת.
לגבי התפתחות מהירה של מעקב עיניים. הכל יכול להיות, כבר ראיתי תינוקות שהחלו מוקדם כמו בתך. בשלב הזה זה לא מעיד על כלום.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוק
אורית12/11/2007גם לביתי בת החודשיים הרבה רוק..זה בסדר..התייעצתי עם רופא הילדים שלה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)