פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות תינוקת
    אלה
    09/11/2007

היי דבי,
    רציתי מאוד להתייעץ איתך בנוגע להתפתחות ביתי.
    ביתי בת שלושה חודשים, ניזונה מהנקה מלאה. אינה אוהבת כלל להיות על הבטן ואני בקושי מניחה אותה מכיון שהיא מתחילה לצרוח... לפיכך נראה לי שהיא איננה מתפתחת כפי שצריך.... היא עדיין לא מושיטה ידיים לחפצים וכל היום הידיים בתוך פיה...כך שהיא לא מתרכזת במה שמסביב.
    גם הואניברסיטה כבר אינה מעניינת אותה. אני דיי חוששת מכיון שנראה לי שילדה בגילה אמורה כן לעשות את הדברים הללו ולעשות מעט יותר מלהיות על הגב מול המשחקים או על היידים שלי.
    האם יש לך איזו עיצה שתוכל לעזור לי לגבי ההתפתחות של הילדה? אגב, אני מעסה אותה המון!
    לפעמים היא מעט מתוחה מידי, אבל לאחר מתיחות זה משתחרר.
    האם במצב שכזה ישנה אפשרות כי הילדה לא תתהפך?? לא תזחל?? או שבכל מצב זה יקרה רק באיחור רב.... מה דעתך?
    אשמח לקבל תשובה והכוונה. לגבי כל דבר שמיועד לגיל שלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות תינוקת

הוספת תגובה

• תגובה לאלה

דבי גרוס דולב
    09/11/2007

ערב טוב אלה
    זה שביתך אינה שוכבת על הבטן זה בגלל שקשה לה, תינוקות אינם מוכנים לשכב על הבטן בד"כ בגלל קושי שנובע ממתח יתר בבית החזה או בגב. באתר זה תוכלי למצוא מאמר שלנו בנושא שיפור השכיבה על הבטן ,נסי את התרגילים שם.
    הכנסת הידיים לפה היא משהו טבעי לגיל זה ואיו למנוע את זה מתינוקות כי הם חשים ומכירים את העולם דרך הפה זה גם לא אמור לעכב את התפתחותם. על מנת להושיט ידיים נסי לגרות אותה הרבה עם צעצועים שיגעו בכפות ידיה.
    לא נשמע לי שיש משהו יוצא דופן בהתפתחות של ביתך אבל אם מןדאגת אולי כדאי לעשות לה איבחון.
    אני לא יודעת אם יש סיכוי שלא תתהפך או תזחל ואני גם לא יודעת למה בכלל לחשוב את זה בשלב כ"כ מוקדם.
    אני מקווה שעזרתי, אם לא את מוזמנת לחזור אלינו ור"צב גם מספר הטלפון שלנו למקרה שתרצי לקבוע איתנו מפגש אבחון פרטי
    בברכת שבת שלום
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט 052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קקי ירוק
    אורית
    08/11/2007

מה משמעות הצבע הירקרק של הקקי של בתי בת החודש וחציי??
    האם יש צורך ללכת לרופא?

(סובלת מגזים וכאבי בטן)

לקביעת תור
    סגירה
    קקי ירוק

הוספת תגובה

• אורית

דבי גרוס דולב
    08/11/2007

הי אורית
    נראה לי שכדאי להתייעץ עם רופא או אחות טיפת חלב.
    בהצלחה
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 6 שבועות שעות קשות
    סברינה פדר
    07/11/2007

שלום

יש לי תינוקת בת 6 שבועות ויש לנו מידי ערב בין השעות 7 ל - 10 "קונצרט" בכי מתחיל כקיטור ונהפך לבכי עצבני ביותר שיכול להימשך כ - 3שעות רצוף ללא הפסקה שום דבר לא עוזר להשכיב בעגלה או על הידיים צרחות שנהפכות לצווחות... בד"כ זה אחרי אוכל ככה שאין ספק שהיא רוצה לאכול

הצרחות נמשכות עד שהיא בסופו של דבר נרדמת אבל כתוצאה מזה שהיא מותשת
    שאלתי היא האם זה מצב נורמלי? והאם הוא אמור להיפסק כשהילדה תגיעה ל גיל 3 חודשים (ככה שמעתי שזה עובר?!)ומה לעשות על מנת לנסות כמה שיותר להמעיט את התקפות הבכי

חשוב לציין שגם במהלך היום בימים האחרונים החל מאז שנכנסה ל שבוע השיש של חייה היא מתקשה להירדם גם ביום ונרדמת ל 40 דקות מקסימום מתעוררת ובוכה ועצבנית

מה עושים???

הוספת תגובה

• הי סברינה

דבי גרוס דולב
    07/11/2007

אני מפנה אותך להודעה למטה של אמא מויואשת.
    אבל אחזור ואגיד שיש תקופות כאלה, במיוחד בגילאים האלה שבהם תיתכן קפיצת גדילה ובכלל זהו גיל שאין בו הרבה יציבות ועלינו לנסות לענות על צרכיהם של תינוקינו. נסי להשתמש במנשא ולתת לביתך הרבה תנועה, מגע וכל מה שהיא צריכה, זכרי שלה קשה לא פחות.
    שיהיו ימים טובים
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יאוש
    ליאת
    06/11/2007

שלום רב,
    בני בן 3 חודשים. בתקופה האחרונה הוא לא מפסיק לבכות, אלא אם הוא נמצא על הידיים.הוא לא מסכים להישאר אפילו לשניה לא על הידיים. ניסינו בעצת אחרים להשאיר אותו לא על הידיים ולתת לו לבכות, אבל הוא לא מפסיק לבכות עד שהוא מגיע למצב של כמעט חנק. ראוי לציין כי כאשר מרימים אותו על הידיים אז הוא מפסיק לבכות. הוא גם לא מוכן לקחת מוצץ כדי להרגע. אני ממש מיואשת ולא יודעת מה לעשות. הימים שלי הפכו לסיוט, הוא פשוט כל היום או בוכה או על הידיים.
    מחכה לעצה בנרות.

לקביעת תור
    סגירה
    יאוש

הוספת תגובה

• תגובה לליאת

דבי גרוס דולב
    07/11/2007

שלום ליאת
    האם מדובר בשינוי קיצוני? האם קודם היה רגוע?
    בכל מקרה צריך לשלול סיבות רפואיות ולהרגע.
    ישנן כל מיני תקופות שתינוקות עוברים וישנם כל הזמן שינויים. אני מאמינה שאנחנו, בתור הורים, צריכים לענות על צרכיהם של התינוקות שלנו ואם מה שהילד שלך צריך כרגע זה הרבה ידיים ותשומת לב, אז זה מה שהוא צריך וכדאי לתת לו את זה. הוא צעיר מכדי לנסות ו"לחנך" אותו, אולי הוא עובר קפיצת גדילה? ואולי הוא פשוט צריך כרגע הרבה תשומת לב והרבה חום ואהבה.
    אני ממליצה לענות לו על צרכיו ובמקביל להמשיך ולנסות מדי פעם גם לתת לו להיות לא על הידיים.
    נסי להשתמש במנשא והכי הרבה- נסי לקבל את התקופה הזו ואותו כמו שהם ולזכור שזוהי רק תקופה, שזה יעבור ושכרגע את נותנת לו את הטוב ביותר.
    שיהיו ימים טובים
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

ליאת
    07/11/2007

היי דבי,
    לא נראה לי שמדובר בבעיה רפואית (הייתי איתו לאחרונה אצל רופאה) ולא מדובר בגזים (הוא כמעט ולא סובל מגזים), ואכן זהו שינוי קיצוני- עד לפני כשלושה שבועות הוא ידע להעסיק את עצמו לבד, אפילו שעות. עכשיו הוא "דורש" להיות על הידיים כל הזמן ובמקרה הטוב, לשבת לידינו ושנשחק ונצחק איתו באיזושהי צורה. גם אני חושבת שצריך להעניק לו מה שהוא רוצה, אבל האם זה זמני? כי הרי ברור שלא נוכל להרים אותו 10 שעות ביום- אפילו זמן לאכול או להתפנות אני לא מוצאת. חשוב לי לדעת אם זה קורה לילדים נוספים וזה יחלוף...
    עוד חודש, ב"ה, אני מכניסה אותו למשפחתון- הגננת לא תוכל להרים אותו כל היום על הידיים, ואני לא רוצה שהוא יגיע למצב של בכי היסטרי כמו בבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דבי גרוס דולב
    07/11/2007

הי ליאת
    כן, זה קורה לעוד ילדים וכן, זה עובר.
    לגבי הגן- פעמים רבות ילדים מתנהגים אחרת עם אנשים אחרים ובכל מקרה אנחנו לא יכולים לצפות מה יהיה בגן , אלא רק לקוות לטוב ושוב, לזכור שזה עובר..
    בהצלחה, דבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ליאת
    07/11/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לי היתה את אותה הבעיה...

אורית
    12/11/2007

אגם אוהבת להיות הרבה בידיים והיתה בוכה כשלא היתה על הידיים..
    בעלי רכש נדנדה מאד נחמדה עם מובייל ומנורה מהרגע הראשון שהושבתי אותה בנדנדה
    הילדה החלה להירגע ולהינות מזה..

אני אציין שזה לא תחליף לידיים אבל בהחלט זה מוריד ממך מעט את העו..
    אנימשלבת לה ידיים+נדנדה+מנשא שרכשתי....

כדאי לנסות...בהצלחה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על סף יאוש
    נעמי
    06/11/2007

שלום

היום הייתי אצל נורולוגית מכיוון שבני לא יציב בישיבה שמושיבים אותו אציין לא מתיישב לבד רק היתה בדיקת רופא . היא אמרה שיש לו טונוס שירירם נמוך , והפנת אותנו להתפתחות הילד . אלו תרגילים למשל אני יכולה לעשות על מנת לעזור לו. דרך אגב טונוס שרירים נמוך זאת מחלה בעיה שיכולה לעצור התפתחות האם זה בסדר שבגיל 8 חודשים שעדין לא מחפש כששואלים איפה אמא איפה אבא איפה אור וכו'

לקביעת תור
    סגירה
    על סף יאוש

הוספת תגובה

• הי נועה

דבי גרוס דולב
    06/11/2007

כמו שאמרתי לך בטלפון, בטונוס שרירים נמוך כדאי לטפל, וככל שתטפלי מוקדם יותר, כך עדיף.
    טונוס נמוך הוא לא מחלה, הכוונה היא שמתח השריר הוא חלש, השרירים מעט חלשים ולכן זה גורר עיכוב בהתפתחות ומאוחר יותר קושי בריצה, טיפוס מדרגות וקפיצה, ביו השאר. בחרי לך דרך טיפול ותרגלו יחד.
    כמו שאמרתי, אשמח גם אני לתת לך שיעור פרטי אם תחליטי.
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבי אני מודה לך את מדהימה

נעמי
    06/11/2007

מקווה שהכל יהיה בסדר ב"ה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוטה שמטיחה את הראש..
    דליה
    06/11/2007

שלום רב,
    ביתי בת 15 חודשים. לפני שלושה שבועות היא חלתה בשילשולים ודלקת גרון עם חום גבוה מאד.
    הבריאה אחרי שבועיים.
    אולם מאז המחלה, היא פיתחה הרגל מגונה ומדאיג: היא מטיחה את ראשה בריצפה, בשולחן (ואיפה שרק אפשר) כשהיא מתוסכלת או משועממת. למרות שהיא כבר לא חולה, ההתנהגות הזאת לא נעלמה.
    אנחנו מנסים למנוע זאת ממנה, אבל ללא הצלחה.
    איך אפשר להתמודד עם התופעה?
    אודה לכל עצה אפשרית.
    אנחנו ממש מודאגים.

לקביעת תור
    סגירה
    פעוטה שמטיחה את הראש..

הוספת תגובה

• תגובה לדליה

דבי גרוס דולב
    06/11/2007

שלום דליה
    צר לי אך איני יכולה לענות לך על שאלה זו , היא אינה מתחומי. אני ממליצה לפנות לרופא ילדים או רופא התפתחותי.
    הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עמידה לפני ישיבה...
    דיאנה
    06/11/2007

שלום,

בתי בת 9.5 חודשים. לא יושבת עדיין. נימצאת לרוב בתנוחה לצד (כמו תנוחת השיזוף... חה) אך נימצאת כבר הרבה זמן כך ללא התקדמות...
    מה שכן, לאחרונה החלה להעמד ולהיתמך בשלבים של הלול/מיטה... גם רוצה כבר להיתמך על השולחן/ספה... אבל זה גבוה בשבילה.
    שאלתי היא, האם יכול להיות שהיא דילגה פה על שלה הישיבה והאם זה בסדר שהיא עומדת עוד לפני שישבה.
    מה אפשר לעשות. אני עושה איתה תרגילים על כדור פיזיו אבל אין התקדמות כלל.
    אמרו לי לא לתת לה להעמד, אלא לדכא את זה בנתיים... האם זה נכון?!
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עמידה לפני ישיבה...

הוספת תגובה

• תגובה לדיאנה

דבי גרוס דולב
    06/11/2007

שלום דיאנה
    אכן, בהתפתחות מוטורית תקינה לא כדאי לדלג על השלבים ובטח שלא על שלב הזחילה, ציינת שביתך עומדת לדלג על ישיבה אבל לא ציינת אם היא זוחלת ואני מניחה שלא.
    פעמים רבות תינוקות נעמדים לפני התישבות וזחילה עכב מתח יתר בגב שמקשה על התעגלותו אבל "מושך" אותם למעלה וגורם להם להיעמד לפני הזמן. זו רק הערכה כי אני לא יכולה לדעת בבטחון בלי איבחון.
    בואי נעשה ניסוי קטן השכיבי את ביתך על הגב ונסי להביא את רגליה לכיוון הראש, האם היא עושה זאת בקלות או מתנגדת? האם בעת שכיבה על הבטן היא מרבה לעשות אווירון?
    נסי לגעת באזור הגב והשכמות, האם הם מרגישים לך נוקשים? שריריים?
    עני על שאלותי ואתייחס שוב בהמשך.
    בברכה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היא זוחלת זחילת גחון...

דיאנה
    07/11/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסיתי

דיאנה
    07/11/2007

שלום,
    המשך לתגובתך ושאלותיך,

ניסיתי את הרמת הרגליים לכיוון הראש והיא עושה את זה בסדר בלי שום בעיה ועם חיוך..
    והיא לא עושה אווירון היא זוחלת זחילת גחון יד ורגל נגדית לסירוגין (זחילת קומנדו) ומאוד מאוד מאוד מהר יש לציין.
    אז מה אני יכולה לעשות כדי לחזק לך את איזור הישבן אגן שתרצה לשבת. אני מבינה שאפשר לעשות זאת רק אם תהיה על שש. ואם היא על גחון אז לא?!...
    תוד'ה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך דיאנה

דבי גרוס דולב
    07/11/2007

הי דיאנה
    זה פרט שהיה חסר לי, עניין זחילת הגחון.
    עכשיו אני יכולה להניח שהעיכוב בהתרוממות עלול לנבוע מטונוס מעט נמוך. אחד הסממנים לטונוס נמוך הוא הישארות ממושכת בזחילת גחון. אם זהו המצב צריך לעבוד על חיזוק טונוס שרירים ועלייה על 6 ולא חיזוק האגן.
    אני מסייגת את דברי כי אינני מכירה את ביתך. באתר זה תמצאי מאמר על זיהוי וטיפול בטונוס שרירים נמוך. תראי אם את מוצאת שם סימנים מוכרים ואם עדיין יהיו לך שאלות את מוזמנת לחזור אלינו.
    בהצלחה, דבי
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעידות ברגליים
    אורית
    06/11/2007

התינוקת שלי בת חודש וחצי מאז שנולדה יש לה רעידות ברגליים יתר על המידה.
    נעשו בדיקות סוכר וסידן בביה"ח והבדיקות יצאו תקינות.
    הייתי אצל 2 רופאים שראו את הרעידות ואמרו שאין מה לדאוג לעת עתה ושזה יחלוף עד גיל חודשיים עד חצי שנה.
    מה שכן,הרעידות לא משתפרות ולא הוסבר לי ממה זה יכול לקרות(חוץ מבעיית סידן/סוכר)
    אולי על רקע נויירולוגי...
    זה מאד מאד מטריד אותי...

בנוסף שאלה לגבי יציאה.
    ביתי אינה מוציאה קקי בטיטול בכוחות עצמה, רק כאשר רני מחתלת אותה ופותחת את המדבקות של הטיטול ..זה מן סימן בשבילה להתחיל ללחוץ...ורק אז..היא מוציאה...(אוכלת סימילאק)ומתחילה לבכות כאילו מבהלה.בעיקר סובלת מעצירות..
    איך מרגילים אותה לעשות קקי בטיטול לבד??

לקביעת תור
    סגירה
    רעידות ברגליים

הוספת תגובה

• תגובה לאורית

דבי גרוס דולב
    06/11/2007

שלום אורית
    ראיתי ושמעתי על תינוקות עם רעידות ברגליים ותמיד רופאים הרגיעו ואמרו שיעבור מעצמו. אני לא יודעת ממה זה עלול לנבוע ובטח אין לי פתרון אחר, במקרים קיצוניים של אי שקט, גם אצל התינוק וגם אצל ההורים, אפשר לפנות לנאורולוג. רק כדי לשלול דברים שמפחידים אתכם.
    לי נראה שאכן אין ממה לחשוש.
    בקשר ליציאות- אני לא בטוחה שאפשר להרגיל תינוקות כה קטנה לעשות קקי בחיתול ואם זה לא מפריעה לה או לכם אז אולי לא כדאי לעשות משהו בעניין.
    לגבי העצירויות, כדאי להיעץ עם איש מקצוע ואולי לנסות פורמולה אחרת
    שיהיה הרבה בהצלחה בהכל
    דבי גרס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על ההתייחסות...

אורית
    08/11/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה בבקשה
    נעמי
    05/11/2007

בני בעוד כמה ימים בן 8 חודשים עדין לא זוחל , אבל הוא מתהפך על הזמן היום הרופא ניסה להושיב אותו והוא ממש לא היה יציב , ושלח אותנו לנורולוג ואני חייבת להוסיף שהוא גם רק מלמל אה ובה נראה בסדר אשמח לקבל תגובה

לקביעת תור
    סגירה
    תשובה בבקשה

הוספת תגובה

• תגובה לנועה

דבי גרוס דולב
    05/11/2007

ערב טוב נועה
    לפי תפיסתינו תינוק אמור להתיישב רק לאחר שיודע לעמוד על 6, משם הוא לומד להטות את הטוסיק הצידה ולהתיישב. אם עדיין לא רכש את המיומנויות האלה אז איך ישב? אנו לא מאמינים בהושבת תינוק לפני שיודע להתיישב עצמאית ודי טבעי לי שתינוקך לא יחזיק את עצמו לאחר שהושב כי עדיין לא רכש את אבני הדרך (עמידה על 6) שיובילו להתיישבות עצמאית.
    אני לא יודעת למה הרופא שלח אתכם לנאורולוג, האם ראה דברים נוספים? קראי את ההפניה ותראי מה הוא כתב.
    איך הייתה ההתפתחות שלו עד כה? מתי התחיל להתהפך? לפעמים עיכוב בהתפתחות קורה עכב טונוס שרירים נמוך. האם בנך מרגיש לך רך? האם הוא גמיש? מביא את רגליו לכיוון הראש בעת שכיבה על הבטן בקלות? אשמח להמשיך את הדיון לאחר שתתיחסי לנקודות שלי.
    בברכת לילה טוב, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה לדבי

נועה
    06/11/2007

שלום לך
    הבן שלי התחיל להתהפך מהבטן לגב בגיל 5 חודשים ויום לפני גיל 6 חודשים מהגב לבטן ומאז הוא כל היום מתהפך מהבטן לגב ומהגב לבטן וכך גם הוא מביא את החפצים שהוא חפץ בהם , כשהוא שוכב על הגב במיוחד בטרמפוליה הוא מביא את רגליו לפה בקלות , אין לי מושג אם הוא רך למגע או נוקשה משהו באמצע אני יכולה לציין שאני משחקת איתו כששנינו שוכבים על הגב הוא מאוד לא אוהב שאני מנסה לחבק אותו בצורה שאני מכניסה את היד מאחורי הגב שלו , כשאני מרימה אותו לגבוה הוא מתגלגל מצחוק וכשאני יושבת איתו הוא ממש קופץ כאילו הוא רוקד הוא ממש עומד יציב עליי
    אני חייבת לציין שאני הלכתי לרופא ילדים מאוד לא מלחיץ ונהפוכו , בגלל צינון ושיעול , ואז הוא ניסה להושיב אותו והוא ממש לא היה יציב בכלל , ואני הוספתי שהוא בן 8 חודשים בעוד כמה ימים עדין לא ממלמל חוץ מאה ובה ואני מודאגת מכך , וגם לא זוחל , וכשאני שואלת אותו שאלות איפה אבא או אור או משהו אחר הוא לא ממש מתייחס או בכלל לא מחפש

אשמח לשמוע את התיחסותך גם לגבי המילמול למרות שאת לא קלינאית תקשורת אבל אני מאוד סומכת על הידע שלך. אני חייבת להוסיף שהרופא אמר שהוא יוצר קשר עין מצוין והוא מאוד עירני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך- נועה

דבי גרוס דולב
    06/11/2007

הי נועה
    תודה אל האינפורמציה. אבל אני עדיין לא מבינה מדוע הוא נשלח לנאורולוג..
    אני לא מספיק יודעת לגבי מילמול אבל זה נשמע לי בסדר גמור לא "לדבר" בגיל הזה.
    מה שאני הייתי בודקת זה למה הוא עדיין לא זוחל, מה מקשה עליו את הזחילה, כי אני בטוחה שיש משהו מסוים שמקשה עליו.
    אני ממליצה לך לנסות ולפנות אל מטפל כלשהוא שיעשה איבחון ויתן לך תרגילים , לפעמים הראייה שלנו, מטפלים שאינם שייכים לזרם הרגיל, שונה ואנו יכולים לראות דברים ודקויות בצורה שונה.
    את תרצי להתייעץ איתנו את מוזמנת גם.
    מצטערת שאיני יכולה לעזור לך עוד בפורמט זה ומאחלת לכם הרבה בהצלחה.
    בברכה, דבי
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה וחודש שעדיין אינו עומד
    רבקה
    05/11/2007

שלום רב.
    בני בו שנה וחודש . תינוק בריא וחייכן. החל לזחול בגיל עשרה וחצי חודשים. כיום בן שנה וחודש וחצי ועדיין אינו עומד . לעיתים נעמד תוך כדי אחיזה , אך רק על קצות האצבעות ואינו מניח את כל כף הרגל על הרצפה.
    רציתי לשאול אם יש תרגילים שניתן לעשות בכדי לשפר את " עמידתו".

בכבוכ רב,
    רבקה

הוספת תגובה

• תגובה לרבקה

דבי גרוס דולב
    05/11/2007

ערב טוב רבקה
    תינוק שהתחיל לזחול בגיל 10 חודשים, בעיכוב קל, סביר להניח שיש משהו שעיכב אותו, אולי טונוס נמוך, אולי גמישות יתר או מתח שרירים, קשה לי לדעת כי אין לי עוד פרטים.
    נסי לתת לי עוד אבני דרך בהתפתחות שלו ואגיב בהמשך.
    בברה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מותשת
    ט.
    05/11/2007

ילדתי פג בשבוע 32 היום הוא כמעא בן 5 חודשים וסובל מאי שקט בעייפות ממש כמו בגיל חודש, אני מותשת ונאלצת להרדימו על הידיים וגם זה אורך זמן רב עד שנכנס לשינה, איני יודעת מה לעשות, בבקשה נסה לעזור לי בעצה או לפחות הסבר מדוע זה כך?

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מותשת

הוספת תגובה

• תגובה למותשת

דבי גרוס דולב
    05/11/2007

אמא יקרה שלום
    גילו המתוקן של בנך הוא כ-3 חודשים ולכן חלק מתפקודיו תואמים לגיל זה, ובגיל 3 חודשים עדיין קשה להירדם לבד, עדיין יש צורך בהרבה תנועה. דבר נוסף, לידה שהתרחשה טרם זמנה עלולה לגרור איתה קשיים נוספים מעצם היותה מוקדמת. התינוק יצא לאוויר העולם לפני שכל המערכות הבשילו והוא עדיין משלים את הפער, עלייך להתייחס אליו כבעל צרכים מיוחדים בשלב זה של חייו.
    אני בכלל מאמינה שעלינו לענות על כל צרכיהם של התינוק בשלבים הראשונים של חייהם ועל אחת כמה וכמה תינוק שנולד טרם זמנו, כי לו קל לו...
    אנא זכרי שתקופה זו עוברת ושכרגע תפקידך לתת לבנך נקודת פתיחה הכי טובה, מכילה ועוטפת שאת רק יכולה, אני יודעת שזה מאוד קשה אבל בקושי שלנו אנחנו נותנים לילד שלנו את המיטב!
    נסי להיעזר במנשא, בקפיצה על כדור פזיו , בהרבה תנועה, מגע עמוק ומשחרר, בשימוש בקול שלך להרגעה ותמיד תמיד לזכור שזה זמני.
    מקווה שעזרתי במעט ואם יש לך עוד שאלות, את ממש מוזמנת.
    בברכת ימים טובים, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איחור בהתפתחות בת 8 חודשים
    טוליפ
    04/11/2007

שלום רב.
    התינוקת שלי בת 8 חודשים.התהפכה מהבטן לגב רק מס' פעמים, וגם זה נראה לי בגלל חוסר שיווי
    משקל. ואילו מהגב לבטן רק פעם אחת, מה שנקרא בפוקס. מאז היא לא מתהפכת, היא לא זוחלת אפילו לא גחון, שהיא על הבטן היא רוב הזמן בתנוחת "אוירון", שהיא על הגב, ואני מניחה צעצועים
    בצד הגוף שלה היא אפילו לא מנסה להגיע אליהם, או להושיט את היד. כאילו היא מבינה שהם רחוקים
    ושאין טעם להתאמץ.שהיא על הידיים שלי ואני מגישה לה חפץ, היא לא מושיטה את היד, אבל למוצץ לדוגמא היא כן מושיטה את היד.האם הדברים לא מעניינים אותה? מוזר לי קצת
    נוסף על כך שהיא על הגב, וגם בזמן האוכל היא מסובבת את כפות הידיים סביב צירם, נראה כמו
    משהו לא רצוני. חוץ מזה היא תינוקת חייכנית, מודעת לסביבה, מגיבה לסובבים אותה.
    אבל מאוד מאוד שקטה, שזה משהו שגם מדאיג אותי.לא בוכה הרבה,לא בעייתית,אפילו שאני עושה לה אמבטייה היא לא משתוללת או חובטת במים, היא שוכבת בשקט בשקט בדפני.
    הייתי אצל רופאת הילדים ששללה מכל וכל היפוטוניה.ושלחה אותי לאיבחון בפיזיותרפיה, שמחר אני יקבע כבר תור.
    אשמח לשמוע את דעתך בנושא
    אני מאוד מאוד מודאגת )-:

הוספת תגובה

• תגובה לטוליפ

דבי גרוס דולב
    04/11/2007

ערב טוב
    אני אתחיל ואמר ,כמו תמיד, שדאגה היא רגש שלא תורם אלא מחליש. במקום זה כדאי להמשיך ולבדוק, לא לוותר על עשייה ואולי לנסות אפיקים אחרים.
    תנוחת אווירון מראה פעמים רבות על מתח שרירים גבוה אבל יחד עם זה חוסר תנועתיות שאת מתארת עלולה להצביע על טונוס נמוך..
    קשה לאבחן מקרה כזה מרחוק, בלי לראות. אני חייבת לציין שהסף שאנו רואים טונוס נמוך שונה מזה של הפזיוטרפיסטים- ז"א שפעמים רבות אנו, בשיטתינו, רואים טונוס נמוך במקומות שהפזיוטרפיה לא ראתה.
    מה שבטוח, שוב לפי הראייה שלנו, הוא שלכל דבר שתיארת יש סיבה ויש תרגילים שיכולים לתמוך.
    אשמח מאוד לעזור לכם אבל במקרה זה אוכל לעשות זאת רק בעזרת היכרות אישית, פגישת איבחון ומתן תרגילים ספציפים. אין ספק שמדובר בעיכוב בהתפתחות אבל אין גם ספק שישנה לכך סיבה ופתרון.
    אכבד גם אם תחליטי לבחור בסוג אחר של טיפול ובכל מקרה אם תרצי להתייעץ טלפונית או לקבוע איתנו אז אנחנו נמצאים בטלפון=052-8240914
    בברכ לילה טוב ושקט נפשי..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מרימה ראש
    דבורה מאיר
    04/11/2007

שלום!!!!!1

בתי בת כמת 3 חודשים 11/08/2007
    ולא מרימה את הראש שהיא על הבתן היא מפנה את הראש לצד ימין ומרימה אבל היא לא מרימה שהראש נמצאת בעמצא
    אני לקחתי אותה להתפתחות צד ראשון בשיאור פרטי אבל עדיין לא עוזר היא בוכה בכי היסתרי שאני מנסה להאשר לה את הראש בעמצא
    מה אני עושה????

לקביעת תור
    סגירה
    לא מרימה ראש

הוספת תגובה

• תגובה לדבורה

דבי גרוס דולב
    04/11/2007

דבטרה שלום
    קצת התקשתי להבין את שאלתך אבל אני מפנה אותך למאמרים באתר זה בנושא הרמת ראש ושכיבה על הבטן, שם תמצאי תרגילים לתרגל. את מוזמנת ליצור איתנו קשר טלפוני להתיעצות או לקבוע שיעור פרטי דרך האתר המצורף, בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה וגלולות
    שקדאיריס
    03/11/2007

ילדתי את הבן שלי לפני חמישה חודשים. אני ממשיכה להניק אותו מאז הלידה. לפני חודש חזרתי לקחת גלולות נגד הריון מסוג פמינט. האם הגלולות יכולות להשפיע לרעה על ההנקה?

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה וגלולות

הוספת תגובה

• גלולות

דנה
    04/11/2007

עד כמה שאני יודעת אם את עדיין מניקה את צריכה להשתמש בגלולות נמתאימות להנקה שהם סרזט ויש עוד סוג שאני לא זוכרת את שמו כרגע אבל ככל הידוע לי הוא כבר לא משווק לארץ יותר
    בכל מקרה גלולות רגילות לא מתאימות הן עוברות בהנקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות עם ההנקה
    סיון
    03/11/2007

שלום

אני אמא לתינוק מקסים בן שבועיים, במשך היום אני מניקה את בני במרווחים של 3-3.5 שעות, אך בלילה, המרווחים קטנים ואני נאלצת לקום כל 30 דקות, משך ההנקה מייגע אף הוא ונמשך לערך שעה, ונאלצת להוציא את הפטמה מהפה שלו, והוא עדיין לא שבע.
    במשך ההנקה אני שומעת אותו בולע ואוכל, ויודעת שהוא יונק היטב.
    אני חסרת אונים בלילה, ולא יודעת איך להתמודד עם ההנקה במשך הלילה.
    ברצוני לציין גם שניסיתי לתת לו חלב אם שאוב מבקבוק, ולאחר מכן הוא המשיך לינוק מהשד
    אשמח לקבל טיפים ועצות שיעזרו לי להתמודד עם הנושא

תודה מראש
    סיון

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות עם ההנקה

הוספת תגובה

• תגובה לסיוון

דבי גרוס דולב
    03/11/2007

שלום סיוון
    קודם כל מזל טוב!
    תינוקות רכים מתעוררים פעמים רבות לא רק בשביל האוכל אלא גם בשביל הקירבה לאמא ולשם הרגעה. חום ובטחון. בנך עדיין צעיר מאוד והצורך שלו בכל הנ"ל הוא גדול מאוד. לכן גם לאחר שאכל מבקבוק ושבע, עדיין נזקק לשד. אני ממליצה לנסות דרכי הרגעה נוספות כדי לנסות ולהכיר לו עוד אפשרויות הרגעות כגון- ערסול קרוב, תנועה, הרבה מגע, שימוש במנשא והכי הרבה- לדעת לקבל ולזכור שזו תקופה כזו ושלאט לאט זה מתאזן ומרווחי הזמן גדלים.
    בנוסף, כדאי אולי לנסות לפנות ליועצת הנקה כי פה אנו עוסקים בענייני התפתחות מוטורית..
    שיהיה בהצלחה ולילות שקטים ונעימים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בהנקה

סיון
    03/11/2007

דבי שלום
    תודה רבה ואני בהחלט שוקלת לפנות ליועצת הנקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה