מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מלמולים וחיוכיםאירית29/11/2007
שלום בתי בת החודש ושבועיים מלמלת המון,מקשקשת מחייכת ועוקבת עם העיניים אחריי כשמסתכלים עליה, היא מדברת עם הצעצועים והדובי וכשמדברים איתה היא עונה במלמולים ובקולות מתוקים. שאלתי היא האם זה מצביעה על כך שהיא תדבר בגיל מוקדם יותר?
אנחנו שרים לה שירים והיא מקשיבה מחייכת ומאזינה בקשב רב.
תודה אירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאירית
דבי גרוס דולב29/11/2007בוקר טוב
לא נראה לי שאפשר לדעת בבטחון אם זו אינדיקציה לדיבור מוקדם או לא.
תהנו ממה שיש!
בברכה, דבי גרוס דולב, מדרעכה להתפתחות תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספסטיותמיכלי27/11/2007
בתי בת 11 חודשים נולדה בשבוע 33, 1735 גרם.התחלנו פזיותרפיה לפני חודשיים עקב טונוס גבוה בעיקר ברגליים.
כיום היא הרבה יותר רפויה, תופסת בברכיים ומתהפכת חופשי .אמרו לנו שכרגע מה שמטריד זה התבניות ולא הטונוס,כיוון שהמצב הוא לחלוטין לא ספסטי. אין עדיין דיאגנוזה כיוון שהיא פגית והמצב גבולי ,שכן יש תנועות יפות ולא יפות כאחד.
שאלותי:כ מה זמן צריך כדי לקבל תשובה האם זה שיתוק מוחי או לא?האם דיפלגיה ספסטית לא באה תמיד עם ספסטיות?האם יתכן שהתבניות נובעות מהפגות והן דומות לתבניות של סי פי אך הן לא?למה כל כך קשה לאבחן????מהן ההתלבטויות ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיכל
דבי גרוס דולב27/11/2007הי מיכל
את שואלת אותי שאלות מאוד רפואיות שעל רובן אינני יכולה לענות לך , ישנם גם מושגים רפואיים שהם לא מתחומי כמודיפלגיה ספסטית ותנועות "לא יפות".
האם דיברו איתך על סי פי? האם ביתך מראה סימני זחילה?
אנחנו מסתכלים על מצב ההתפתחות המוטורית ונותנים מענה על עיכובים בצורת תרגילים ידידותיים לתינוק ומאוד מאוד תומכים.
לאחר שתהיה לך דיאגנוזה רפואית או לחליפין אם תרצי לקבל איבחון מוטורי שלנו ושיעור פרטני את יותר ממוזמנת לפנות אלינו טלפונית ולקבוע איתנו או אפילו רק לדבר ולהתייעץ.
ימים טובים
דבי גרוס, מדריכה להתפתחות תינוקות
ניוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הושטת ידייםדנה27/11/2007
בני בן שלושה וחצי חודשים,כאשר שוכב באוניברסיטה חובט בחפצים אך כאשר שוכב על הגב ואני מקרבת צעצוע מול פניו הוא מנופף בידיים ו"מדבר" אל הצעצוע אך אינו מושיט ממש ידיים לאמצע על מנת לאחוז בצעצוע, אילו תרגילים מומלצים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדנה
דבי גרוס דולב02/12/2007הי דנה
סליחה על הפיספוס של ההודעה שלך.
הושטת ידיים מתחילה בסביבות גיל 3-4 חודשים. כדי לעודד אותה כדאי לתת לתינוקך הרבה מגע עמוק בצורת טפיחות ,לחיצות, ועיסויים לאורך היד, בגב כף היד ובכף יד עצמה. כדאי לתת לו לתפוס את ידייך, אצבעותייך וכל דבר שמסקרן ומושך אותו. לשים בידיו כל מיני צעצועים, טקסטורות וצורות.
האם תינוקך שוכב על הבטן ומרים את ראשו? לפעמים יש קושי להושטת ידיים עקב השכבה מרובה על הגב שגורמת לפתיחה של בית החזה וריחוק של הזרועות זו מזו.
שיהיה בהצלחה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 9 חודשים וכמה ימיםאימוש27/11/2007
שלום,
בני המקסים התחיל לפני שבועיים בערך להיעמד על 6 ולהתנדנד קדימה ואחורה. לאחרונה, על מנת להגיע לאיזה צעצוע או אלי, הוא נעמד על שש, אבל אז מניח את פלג גופו העליון על הרצפה ומבצע זחילה צבאית (מניע את הרגלים ומושך עם הרגליים את עצמו) ומבצע את זה כמה פעמים עד שמגיע למחוז חפצו. הוא עדיין לא יושב. האם זו זחילת גחון? האם זה שלב לפני זחילה רגילה? אני יודעת שהוא אמור להניע את רגליו וידיו בהתאמה על מנת להתקדם מעמידת שש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאימוש
דבי גרוס דולב27/11/2007בוקר טוב
נשמע שבנך משלב לו כמה סוגים של זחילה כדי להתקדם וזה בסדר גמור. תחילתה של כל זחילה בד"כ אינה מאורגנת ולוקח קצת זמן עד שהיא מסתדרת.
אכן רצוי שזחילת גחון תיעשה ע"י הצלבות ושימוש ביד ורגל נגדית. נסי לעשות איתו תרגילי הצלבות של ידיים ורגליים נגדיות, בזמן שכיבה על הגב הצליבי לו אותן באלכסונים.
בזמן שכיבה על הבטן גרי אותו עם צעצוע בגובה הכתף שלו כדי ללמד אותו להרים יד ולהישען על השנייה, בשתי הידיים- מחזק את היכולת לזחול עם הפרדות בידיים. בזמן ההתקדמות שלו על הגחון תני לו "קונטרה" באחת מכפות הרגליים ובכל פעם ברגל אחרת כדי ליצור הפרדות וללמד אותו להתקדם רגל, רגל.
מקווה שעזרתי לך מעט
ימים טובים
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד משהו
אימוש27/11/2007תודה על התשובה ואני זמחה שאין לי סיבה לדאגה. האם עצם העובדה שטרם יושב מראה על עיכוב התפתחותי כלשהו או שזה בסדר ויגיע בקרוב? כמה זמן לוקח עד שזחילה לא מאורגנת - מתארגנת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך אימוש
דבי גרוס דולב27/11/2007ערב טוב
אין זמן מוגדר להתארגנות של זחילה אבל יש לשים לב שזה קורה בסופו של דבר ( בואי נגיד כחודש)
גם ההתיישבות תגיעה אחרי שהעמידה על 6 תהיה יציבה.
בברכה דבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התארגנות בבוקרליאת26/11/2007
בוקר טוב,
בני בן שנה ושלושה חודשים כאשר הוא מתעורר בשעה 06:30 אני מארגנת אותו אוכל וכו' לאחרונה התחילה תופעה שלאחר שאני מסיימת לטפל בו ומביאה לו מס' צעצועים הוא מעוניין שאני יקח אותו על הידיים וכאשר מגיעים לגן הוא רץ למשחקים בשעה שלפני כן הפרידה בבוקר היתה לו קשה ממה נובעת התופעה של ההתארגנות בבוקר?
בתודה מראש,
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לליאת
דבי גרוס דולב27/11/2007בוקר טוב ליאת
האמת היא שלא ממש הבנתי באיזו תופעה מדובר, נשמע לי טוב ונוח שבנך רץ לשחק כשהוא מגיע לגן ונורמלי גם שירצה לפעמים ידיים בבוקר..
אם לא עניתי על שאלתך את מוזמנת לחדד אותה
בברכה דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא אוהבת מוצץחנית25/11/2007
שלום,
בתי בת החודשיים בוכה רוב הזמן וסובלת מגזים, עד לפני כשלושה שבועות לקחה מוצץ,
אך מאז אינה מוכנה לקחת אותו שוב, החלפתי כבר 4 סוגי מוצצים וברגע שאני נותנת לה אותו היא מתעצבנת ובוכה עוד יותר. לעומת זאת היא נרגעת כאשר מוצצת את האצבע או הזרוע שלי.
האם זה תקין?
האם יש דרך לגרות אותה לחזור ולקחת מוצץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לחנית
דבי גרוס דולב25/11/2007שלום חנית
אני מאמינה שתינוק יודע מה הוא רוצה, בעיקר בעניין מוצץ.
ברוב המקרים שאני הכרתי, כשתינוק החליט שהוא לא רוצה מוצץ, לא הייתה שום דרך להניע אותו מכך. אני ממליצה לך לסמוך על ביתך ואם מה שהיא רוצה עכשיו זה את האצבע שלך, את יכולה לתת לה אותה- אבל במינון
שיהיה בהצלחה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה ובקבוקאירית25/11/2007
שלום אני אמא לתינוקת בת ח8ודש ושבוע ,מרגע צאתה לעולם היא ינקה אך לאחר כמה שעות סירבה לינוק וכבר בבי"ח נאלצתי להשתמש בפיטמת סיליקון על אף העובדה שנאמר לי שפיטמותיי בסדר גמור ,אחריי שחזרתי הביתה היא הצליחה לינוק ללא הפיטמה. בכל פעם כשנסענו איתה לחמותי או להוריי מצב היניקה השתבש והיו איתה בעיות כך שבכל פעם היא הראתה סינים של אוכל כל חצי שעה. לארונה לאחר שבדקתי אותה בשקילה לפניי הנקה ולאחר הנקה בטיפת חלב ראינו שסה"כ היא אכלה 40 ccמשניי השדיים. ראיתי שגם בשאיבה לא יוצא לי כלום, האחות המליצה לי להמשיך להניק ככל שהיא רוצה ובכל זמן אך ראיתי שהילדה עצבנית,לא רגועה בהנקה ומשתוללת,וגם סובלת מפליטות רבות וגזים וכם הייתה מכה עם ראשה בחזה שלי . ועל כן החלטתי להפסיק להניק ועברתי לבקבוק סימילאק וכל שלוש שעות אני שואבת ואם שאבתי כמות מספיקה אני מאכילה בשאיבה בבקבוק אם לא אני נותנת את הסימילאק.
שאלתי היא: א. האם הסימילאק גורם לעצירות ?
ב. עצם העובדה שהיא אוכלת יותר סימילאק מאשר שאיבה יכול לגרום לבעיות אח"כ או לבעייה בשלב מסויים בהתפתחות( חוסר בשלב האורלי)? אן שאין קשר ?
ג.האם העובדה שבתי מתקשה בהוצאת צואה קשורה להאכלה מבקבוק ?
תודה אירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאירית
דבי גרוס דולב25/11/2007שלום אירית
אנחנו אמנם מתעסקים בהתפתחות מוטורית אך אנסה לענות לך.
הנוזל שנמצא בתוך הבקבוק אינו יכול להשפיע על ההתפתחות.
סוג המזון יכול להשפיע על עצירות או שילשול אבל במיקרים כאלה כדאי להצייעץ עם אחות טיפת חלב או רופא ילדים שימליץ/ או לא על תחליף,
שיהיה בהצלחה
דבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגותמורן24/11/2007
בני בן שנה וחודש תמיד היה איתי בבית, הבעיה היא שכל פעם שהוא רואה תינוק בגילו או קצת יותר גדול הוא תמיד מנסה לטפס עליו, לתפוס אותו ולפעמים אף למשוך לו בשיער, אין לי מושג למה זה קורה, אך לדעתי זה בגלל שהוא מתלהב וחושב שזה משחק אך איני יודעת איך לגרום לו להפסיק להתנהג כך, אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למורן
דבי גרוס דולב25/11/2007הי מורן
אך זה אינו תחום התעסקותי ואינני יודעת למי להפנות אותך..
בהצלחה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת חודשיים עצבניתאורית24/11/2007
שלום רב,
הבת שלי בת חודשיים, ביום ג' האחרון קיבלה חיסון מחומש.
ביום החיסון ולמחרת לא היו כל תופעות מיוחדות.
מיום ה', הילדה לא רגועה,מראה סימני עצבנות-מותחת את כל גופה ופניה הופכות אדומות
בכי שלא מפסיק,רוצה רק בידיים, מוצץ לא מרגיע אותה (רק אחרי איזה 4 נסיונות של הכנסה והוצאה מהפה היא לוקחת אותו)
והתופעה החדשה בנוסף היא, שהיא החלה למצוץ את אגרוף ידה בנסיון כנראה להירגע, וזה לא עוזר..
בכל מצב שאני מרימה אותה, היא מנסה למצוץ את כף ידי/כתף שלי ומוצץ מסרבת לקחת.
יש לה המון רוק ולאחרונה המון גזים וקיבה ירקרקה.
מבקשת עזרה בהבנת המצב...
האם התופעות הללו שממשיכות עד היום הן בשל החיסון? האם היא בשלב גדילה מואצת לדעתכם?
או האם שיניים??
אני ממש אובדת עצות ועייפה..
סליחה על האורך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאורית
דבי גרוס דולב25/11/2007הי אורית
קשה לי מפה לדעת אם מדובר בתופעות של החיסון אבל אם שוללים סיבות רפואיות ,התנהגויות כאלה יכולות להיות קשורות להוצאת שיניים, קפיצת גדילה או כל מצב ריגשי שעובר על התינוק.
תני הרבה מגע, תנועה , אהבה וסבלנות וזה יעבור לאט לאט
שיהיו ימים טובים
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מוטרדתצילונת22/11/2007
בני בן 4.5 חודשים לפני כשבועיים התהפך פעמיים מהגב לבטן ומאז חוץ מלשכב על הבטן פשוט לא עושה כלום .
שם מפעם לפעם ידיים בפה מדבר קצת ומחייך מפעם לפעם לא תמיד מכוון
אפשר להגיד שפשוט כמעט ולא בוכה ולא צריך כלום , ומאוד נינוח לא תמיד מתייחס אלי לפעמים כן לפעמים לא .
מפעם לפעם מחייך אבל לא תמיד תופס את העין שלי ושאני קוראת לו הוא עסוק בשלו ולא תמיד מגיב
הרבה פעמים הוא מדבר לעצמו וגם אלי מילמולים ארוכים וגם חיוכים .אוכל יפה מאוד ועבר את התחום הגבוה בטבלה של ילד בגילו .
האם יש מקום לדאגה .
כשאני מנסה רק להעמיד אותו וכמובן שאני מחזיקה הוא אינו דוחף את הרגליים להתנגדות אפילו מועטה ביותר .
כמו כן עדיין לא תופס צעצוע גם שאני מגישה לו
אודה הדרכתכם הנאמנה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לצילונת
דבי גרוס דולב26/11/2007שלום לך
אינני מבינה בדיוק את סיבה לדאגתך אך אנסה לפרוט את ההודעה שלך:
נורמלי לתינוק להתחיל שלב חדש בהתפתחות ואז לסגת מעט.
נינוח, מחייך ו"מדבר" גם נשמע לי טוב.
לא כדאי להעמיד אותו.
כדאי להמשיך ולגרות אותו להושטת ידיים ע"י גירוי כפות הידיים ומגע עמוק בידיים . תמשיכי לעקוב אחר עניין הושטת הידיים בעיקר.
אני לא יודעת אם עניתי על שאלותייך, אם לא את ממש מוזמנת לחזור ולשאול אותי ביתר פירוט.
כל טוב, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 8 חודשיםנעמי21/11/2007
שלום רב
בני בן 8 חודשים וכמה ימים התחיל לאחרונה קצת לזחול ולעלות על 6 ועדין לא מתיישב האם אני צריכה מדי פעם להושיב אותו? ועוד שאלה לפני כשבועים הוא עשה כפים לבד כשהרמנו אותו על הידים ואחרי זה לא רצה להמשיך וגם שאני מנסה לעשות איתו כפים הוא ממש מתנגד איך לעודד אותו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנועה
דבי גרוס דולב21/11/2007הי נועה
אין צורך וגם עדיף שלא להושיב תינוק לפני שמתיישב בעצמו.
אחרי היעמדות על 6 מגיעה הזחילה וההתיישבות, כל נסיון הושבה רק יפגום ברכישת הכלים להתיישבות עצמאית.
ובעניין מחיאות הכפיים- פשוט המשיכו למחוא איתו כפיים, בלי לחץ, כשיהיה מוכן ימחא שוב.
בברכה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לדבי גרוס דולב
נעמי21/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמישות יתר במפרקיםביאטה21/11/2007
שלום רב!!! אני אמא לתינוקת בת 11 חודשים,ילדה חיננית מדברת הברות כפולות,משקל וגובה באחוזון 95 .
מוטוריקה עדינה מפותחת מאוד,אחיזת פינצטה וכו' רופאה בטיפת חלב אמרה לי שישנו איחור בהתפתחות מוטורית גסה, היא מתיישבת לבד דרך גלגול על הצד ותומכת עם היד הנגדית.
לא זוחלת ומתקשה להעמד על 6,נעמדת למספר שניות ומתחלקת על הבטן יש לציין שהרגליים תופסות פיסוק ולכן היא לא מחזיקה מעמד על 6. הרופאה בטיפת חלב אמרה שישנה גמישות יתר במפרקים. בלול היא נעמדת על הברכיים וכל הזמן מנסה להיעמד אך לא מצליחה .כאשר אני העמדתי אותה ראיתי שהעמידה לא יציבה כלל.
אילו תרגילים אני יכולה לעשות על מנת לייצב את העמידה שלה ולעזור לבתי לזחול ולעמוד בצורה נכונה!!! אודה על תשובה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לביאטה
דבי גרוס דולב21/11/2007שלום ביאטה
אכן, גמישות יתר הולכת יד ביד פעמים רבות עם טונוס שרירים נמוך והתופעה שאת מתארת מאוד אופיינית לזה. כשיש טונוס נמוך וגמישות יתר קשה לעלות על 6 וקשה להתקדם.
אני ליצה לאבחן ולטפל כדי להקל מאוחר יותר על שלבי ההליכה ,טיפוס וירידת מדרגות.
באתר זה תמצאי מאמר על היפוטוניה ותרגילים, נסי לתרגל וחזרי אלי אם יש לך שאלות.
עם זאת אני מאוד ממליצה על שיעור אישי ופרטני בו אפשר יהיה לתת לכם תרגילים אישיים ומפורטים לחיזוק.
לקביעת שיעור אישי-052-8240914
דבי גרוס, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טונוס שרירים נמוך באזור הפהאורני21/11/2007
שלום רב!
בני בן שנתים וארבעה חודשים הגננת פנתה אליי לגביי ריור יתר שבדרך כלל קורא כאשר הוא מוציא שיניים כעת מוציא שיניים טוחנות אחרונות שנאמר לי על ידי רופא שיניים שזה לוקח המון זמן.
בנוסף אמרה לי הגננת שבארוחות מכניס לרוב את כל האוכל לתוך פה בביס אחד מסתובב הרבה עם פה פתוח (סובל מפוליפים) ולא מתלונן שרטובה לו החולצה מהריור . חשוב לציין שהוא מפותח מאוד לגילו מבחינה מילולית ומוטוריקה גסה ועדינה. המליצה לי להתייעץ עם הרופאת משפחה לגבי אפשרות של טונוס שרירים נמוך באזור הפה האם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאורני
דבי גרוס דולב21/11/2007שלום אורני
קודם כל הכי חשוב זה לא לדאוג, דאגה לא מועילה.
ומעבר לכך, בד"כ טונוס נמוך הוא תופעה מערכתית, ז"א בכל הגוף ואת אומרת שהוא מאוד מפותח. איך הייתה ההתפתחות המוטורית שלו? מתי התהפך? זחל והתחיל ללכת? לפי שאלות אלה אפשר אולי לדעת אם יש לו טונוס שרירים נמוך שלא אובחן בעת הינקות.
עני לי על שאלות אלה ונמשיך בדיון
בברה דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטונוס שרירים נמוך
אורני25/11/2007דבי שלום!
ההתפתחות המוטורית היתה תקינה לחלוטין הוא התהפך והתחיל לזחול ממש לפי הספר ובגיל 11 חודשים התחיל ללכת.
אודה לתשובתך
בכבוד רב אורני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מציצת אצבע...דקלה19/11/2007
היי דבי, ויום נעים!
כידוע לי ,שלב הכנסת ידיים לפה היא חשובה, וכחלק מההתפתחות הטבעית.
הבעיה בשלב זה היא שבני,בן שלושה חודשים) "מצא" את האצבע(את האגודל) ומוצץ אותה בהנאה. אני כל פעם מוציאה לו את האצבע ונותנת מוצץ.ואז מתחיל בכי מיילל...
אציין כי במהלך היום הוא לא עם מוצץ בכלל אלא רק לפני שינה על מנת להירדם ולהירגע. אך הידיים כל הזמן בפה, ולעיתים הוא מוצץ את האצבע בלבד.
יש מה לעשות בנוגע? האם לאפשר לו ? הנושא מאוד מפריע לי , אם כי אין לי בעיה עם הכנסת הידיים לפה והעיקר לא את האצבע!!!!!!!!
האם יש לך עיצה בשבילי?:) :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדקלה
דבי גרוס דולב20/11/2007הי דקלה
צר לי אבל אין לי עצה בשבילך מפני שאני לא נגד מציצת אצבע!..
אני מעדיפה אפילו אצבע ממוצץ מכיוון שזה נעשה מבחירה טבעית של התינוק , מכיוון שזה חלק מהגוף שלו והכי חשוב- מכיוון שהוא זה שמחליט מתי למצוץ ולא ההורה שמחליט מתי צריך "להרגיע" עם מוצץ.
מעבר לזה שמהנסיון שלי עם תינוקות רבים, זו מין נטייה מולדת ובלתי נמנעת ולדעתי זה סוג של עוול להוציא לתינוק את האצבע מהפה לאחר שמצא משהו שמרגיע אותו ועושה לו כ"כ טוב.
מקווה שעזרתי לך מעט
בברכה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להתהפךגילי18/11/2007
שלום רב,
בני בן שבעה חודשים. הוא אינו מתהפך עדיין. פעם בכמה ימים הוא פתאום מתהפך מהגב לבטן, אבל זה קורה פעם אחת ולא חוזר על עצמו מס' פעמים ביום.
מהבטן לגב הוא לא התהפך מעולם. אני מקפידה לשים אותו במשך היום על הבטן, לחצי שעה כל פעם. האם יש לי סיבה לדאוג? עד איזה גיל תינוק אמור להתהפך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגלי
דבי גרוס דולב20/11/2007הי גלי
תווך הגילאים שבהם מתחילות התהפכויות נע בין 4 ל6 חודשים. אנו מאמינים שלתינוק בן 7 חודשים שלא מתהפך יש משהו שמעכב אותו ומקשה עליו ושכדאי לעזור לו.
פעמים רבות עיכוב כזה נובע מטונוס שרירים נמוך אבל לא רק, אני ממליצה לך לקבל יעוץ כלשהו ואיבחון על מנת ללמוד תרגילים שיתמכו בהתפתחות שלו. בנוסף חפשי באתר זה מאמר על התהפכויות ונסי לתרגל איתו.
ר"צב מספר הטלפון שלנו למקרה שתרצי להתייעץ טלפונית או לקבל מאיתנו שיעור פרטי.
שיהיה בהצלחה וימים טובים
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)