פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות גזים וכאבי ביטם אצל בן חצי שנ
    עדנה
    25/09/2007

שלום רב,

בימים האחרונים סובל בני מכאבי בטן ומגזים רבים. כאשר הוא משחרר את הגזים ("פלוץ") הוא קצת בוכה כאילו מדובר בפעולה שמכאיבה לו. בנוסף הוא מקשת את גבו הרבה פעמים כאשר הוא שוכב על הגב (מרים אותו מהרצפה בקשת ונאנק). הוא לא שקט ולא מצליח לישון. יצוין שאת בעיות הגזים המכונות "קוליק" סיימנו כבר לפני כחודשיים. הוא רק יונק ולא חל שינוי בתזונה שלו.עוד יצוין כי קצב היציאות שלו לא ממש השתנה אבל נראה שהוא כל הזמן מתאמץ להוציא עוד...
    לאחר יומיים קשים במיוחד הגענו במהלתת רופאת הילדים למיון ושם נשללה חסימת מעי חלקית על ידי אולטראסאונד בטן. כמו כן אין בעיה בשאר בדיקות הדם והשתן שעשו לו.

מהן הסיבות האפשריות לבעיות מהסוג המתואר, יכול להיות שנדבק בחיידק או וירוס מעיים כלשהו? יש לי עוד בן בגיל שנתיים וחצי שחזר לאחרונה לגן הילדים ובשבוע הראשון, כמו כל השאר היה מנוזל...

יצוין כי בנוסף נדמה לנו כי הוא מצמיח שיניים והוא לועס באובססיביות את ידיו ואצבעותיו וכל דבר אחר שהוא מכניס לפה- אובססיביות הכוונה שהוא חייב שיהיה לו משהו בפה כל הזמן.

אשמח לרעיונות שאפשר להביא לפני הרופא לבדיקה.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה לעדנה

דבי גרוס דולב
    27/09/2007

הי עדנה
    צר לנו אך זהו אינו נושא בו אנו יוכלים אויודעים לדון בפורום זה של התפתחות מוטורית.
    מאחלים לכם הרבה בריאות ושנה טובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנועות פה מוזרות
    סיגל
    23/09/2007

הבן שלי בן חצי שנה ויש לו מדי פעם תנועות מוזרות בפה שהוא סוגר ופותח אותו סתם ככה בלי שיש לו אוכל או משהו, זה נורא מוזר ואני דואגת אם זה תקין או לא,
    ידוע לכם על משהו כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    תנועות פה מוזרות

הוספת תגובה

• תגובה

עינת דולב-הדס
    23/09/2007

הי סיגל,
    אני לא ממש מבינה את ההסבר, האם הוא לוקח מוצץ? האם הוא עושה זאת כשהוא רעב? האם הוא מוציא קול כשהוא עושה תנועות אלה? יכול להיות שהוא מגלה את היכולות של פיו. חשוב בשלב הזה שיכניס דברים לפה במיוחד את כפות הידיים וכפות הרגליים. האם הוא עושה זאת?
    בכל אופן אנסה להבין אם יהיו לי יותר פרטים.
    עינת דולב הדס
    מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הושטת ידיים
    ליה
    20/09/2007

שלום
    הילדה שלי בת 3 חודשים, היא תופסת את הבגדים שלה וצעצועים שאני שמה לה ביד או שהיא מניחה את ידה עליהם אבל לא מושיטה ידיים.
    באוניברסיטה היא מכה בצעצועים מעליה אבל אלה לא תנועות רצוניות.

האם אני צריכה לדאוג?
    האם יש משהו שאני יכולה לעשות? (תרגילים כלשהם?)
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הושטת ידיים

הוספת תגובה

• הי ליה

שי זילברבוש
    23/09/2007

הי,
    חסרים לי פרטים אבל אנסה לענות, על מנת לגרות את הושטת הידים אפשר לנסות להגיש חפצים קטנים ומרעישים, כמו פעמונים או רעשנים, נסי לגרות את כף היד ואת הפה במקביל כדי שהיא תנסה להושיט יד ולהביא את החפץ לפה. אם את מכירה את המושג טונוס שרירים, נסי לתאר את הטונוס שלה, האם היא נוקשה מדי? רפויה מדי? האם היא נועלת את כפות הידיים שלה? האם בשכיבה על הבטן היא כן מושיטה ידיים? בכל אופן בשלב זה היא אמורה להתחיל להושיט ידיים כך שלא הייתי מודאג, אם את רואה שאין התפתכות בנושא הייתי חוזר להתייעץ.
    אני מצרף קישור לכתבה על שנת החיים הראשונה של התינוק, זה יכול לעניין אותך לגבי הצפוי.

ערב נעים
    שי זילברבוש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קואורדינצית עין-יד
    ליה
    20/09/2007

באיזה גיל בערך ניתן לצפות מתינוקת שתכוון לכיוון חפץ ותתפוס אותו?
    בתי בת 3 חודשים לא עושה את זה, וכאשר אני שמה לה צעצוע ביד היא מחזיקה אותו אבל לא מכניסה אותו לפה (האגרוף נכנס לפה במקום החפץ)
    יש לי מה לדאוג או שיש לה עוד זמן?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קואורדינצית עין-יד

הוספת תגובה

• תגובה לליה

דבי גרוס דולב
    20/09/2007

שלום ליה
    זהו הגיל בערך בו אנו רואים קשר עין יד ואח" יד -פה. אני בינה לביתך כן אוחזת בחפצים וכן מביאה לכיוון הפה אבל מעדיפה להכניס את ידיה, האם זה כך?
    אם היא מעדיפה להכניס את ידיה, זה בסדר כי חשוב לדעת להביא את הידיים לכיוון הפה, עכבי אחר המצב וחזרי אלינו לשאלות נוספות
    בברכה, דבי גרוס, מדריכה להתפתחות תינוקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מציצת אצבעות +ישיבה
    יוליה
    20/09/2007

שלום!
    יש לי כמה שאילות:
    1.בתי בת 3 חודשים ו10 ימים. לאחרונה התחילה למצוץ אצבעות בין המשחקים ובזמן המשחקים. לפעמים גם כאשר מחזיקים אותה על הידיים. האם לעשות משהו בנושא? (היא לוקחת מוצץ רק כאשר מאוד עייפה לפני שינה).

2.היא התחילה לנסות להתרומם למצב ישיבה. האם לעזור לה ולתרגל איתה או שזה מוקדם מידי לזה?

3. היא מתהפכת מגב לבטן, אבל לא תומכת את הגוף עם הידיים על הרצפה, איך לעזור לה, שתתחיל להניח כפות ידיים על הקרקע?

תודה מראש,
    יוליה

לקביעת תור
    סגירה
    מציצת אצבעות +ישיבה

הוספת תגובה

• תגובה ליוליה

דבי גרוס דולב
    20/09/2007

שלום יוליה
    1.ניין מציצת אצבעות- הכנסת ידיים לפה היא שלב הכרחי וטבעי לגיל זה, הפה הוא איבר החישה הדומיננטי ביותר בגוף התינוק. דרכו הוא מרגיש ובודק הכל אז לא כדאי ל מנוע זאת ממנו. תינוק שמכניס את ידיו לפה, טוב לו..
    2. כיצד מנסה ביתך להתיישב? האם דרך שרירי הבטן? אם כן, לא רק שזה מוקדם מידי, בכלל לא מומלץ להתיישב בדרך זו וכדי למנוע זאת נסי להמנע להושבה מוגברת על טרמפולינה, בעגלה השתמתשי בשכיבה בלבד ואל תושיבי אותה בכלל.
    3. את שאלתך השלישית לא ממש הבנתי, האם כוונתך היא לזה שבעת שכיבה על הבטן היא לא נשענת בכלל על המרפקים? האם היא עושה "אווירון"?
    עני על שאלותי ונמשיך בדיון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גב-בטן

יוליה
    21/09/2007

תודה על התשובות!
    לגבי מספר 3:

כן היא עושה "אווירון" , לא נתמכת על הידיים.
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך יוליה

דבי גרוס דולב
    21/09/2007

אנא הציצי בתרגילים שנתתי ללימור בשאלה שלפנייך, שם ישנם תרגילי כפיפה שיתאימו לכם להוריד את המתח שגורם לאווירון וילמדו כפיפה במקום מתיחה.
    בהצלחה וחתימה טובה
    דבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה

יוליה
    23/09/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה - בת 8 חוד'
    דיאנה
    20/09/2007

שלום רב לכם,

בתי בת 8 חודשים וטרם יושבת, אך כשהיא נימצאת בעגלה או בסלקל היא מנסה להתרומם מככיוון שרירי הבטן ולפעמים היא ממש כבר מתרוממת עד לישיבה.
    הדבר מטריד אותי מאוד כי אני יודעת שפעולת הישיבה צריכה לבוא מכיוון עמידה על ארבע שהתינוק מביא את הישבן לאחור ולא שהוא מתאמץ לבוא מכיוון הבטן.
    גם הסבירו לי את זה שעדיף שזה יהיה כשהיא על ארבע (..הבעיה שהיא עוד לא הגיעה למצב שהיא זוחלת על הברכיים אלא זוחלת "זחילת קומנדו"- כל הגוף שלה שכוב על הריצפה והיא פשוט מזיזה את הרגליים ואת היידיים וזוחלת בצורה שטוחה בלי להגביהה את הברכיים והיידייים)
    האם אתם יכולים לתת לי עיצות וטיפים איך אני יכולה לעודד אותה בעזרת תרגילים למיניהם ולהביא אותה לשבת בעתיד בורה נכונה מכיוון הטוסיק ולא מהבטן. והאם ישנם עוד טרגילים שיכולים לעודד לזחול על הברכיים ?
    נ.ב איזה אישה אחת הרימה אותה מהמיזרון של הג'מבורי בקניון וטענה שיש לה טונוס שריי נוקשה כלומר הגוף שלה לא רך בתנועות אלא נוקשה.. האמת אני לא מבינה בזה.. מה ניתן לעשות בתור התחלה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ישיבה - בת 8 חוד'

הוספת תגובה

• תגובה לשני

דבי גרוס דולב
    20/09/2007

שלום שני
    את צודקת בעניין הישיבה, אכן צריך להתיישב דרך הטיית הטוסיק לאחור ולא דרך שרירי הבטן. אבל לפני זה צריכה ביתך לדעת לעלות על 6 אחרת לא תיתכן התיישבות כזו. השאלה היא מדוע ביתך אינה עולה לעמידת 6 עדיין. כמה זמן היא זוחלת זחילת גחון כבר? האם מרגישה שהיא נוקשה? חזקה למגע? האם הגב שלה זקוף מאוד? אני מנסה לחבר בין מה ששמעת על טונוס השרירים של ביתך לבין העובדה שהיא מתרוממת דרך שרירי הבטן ואולי להסיק שאכן מדובר בטונוס שרירים גבוה.
    אנא בדקי את מה ששאלתי וחזרי אלי, במקביל את מוזמנת לקרוא באתר זה את מאמרנו בנושא טונוס שרירים ולנסות גם דרכו לזהות את הסימנים.
    לשאלות נוספות אני פה
    בברכה, דבי גרוס
    מדריכה להתפתחות תינוקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה

דיאנה
    23/09/2007

שלום לך,
    תודה על תגובתך,
    ובנוגע לשאלותייך,
    היא זוחלת מגיל 7 חודשים בערך אז בערך חודש היא זוחלת זחילה כמו "קומנדו" יד ימין עם רגל שמאל ויד שמאל עם רגיל ימין לסירוגין אבל החזה שלה וראשה באויר ולא צמוד לריצפה
    בקשר לטונוס שרירים, שאני מרימה אותה מהמיטה היא כזה בועטת עם הרגליים בשימחה והגוף שלה נוקשה, אני לא יודעת לגבי הגב שהוא ישר כפי ששאלת אבל שמתי לב שלאחרונה שהיא על הריצפה זוחלת היא מטה את הגוף שלה לצד ומרימה את אחד מהרגליים באויר (כאילו מין חצי היפוך לכיוון הגב אך נישארת ככה למספא שנייות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך-שני

דבי גרוס דולב
    23/09/2007

ערב טוב שני
    יכול להיות שמדובר בטונוס שרירים מעט גבוה, נסי לתת לביתך הרבה מגע עמוק- טפיחות, לחיצות ושפשופים באזורים הנוקשים ובכך להוריד את המתח

שיהיה בהצלחה
    דבי גרוס, מדריכה להתפתחות תינוקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה
    דנית
    19/09/2007

בני התחיל ללכת עם שלב זחילה קצר מאוד, אמרים שזה לא טוב כי הוא יהיה פחות יציב, האם זה נכון ומה ניתן לעשות? תודה ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה
    הליכה

הוספת תגובה

• תגובה לערן

דבי גרוס דולב
    19/09/2007

שלום ערן
    אכן כדאי לשהות זמן מה בזחילה לפני הליכה כדי לחזק חגורת כתפיים ולצבור דברים נוספים אותם לומדים בזחילה. כמה זמן זחל בינך? האם התקדם מהר דרך כל השלבים?
    ענה על שאלותי ונמשיך בדיון
    בברכה
    דבי גרוס, מדריכה להתפתחות תינוקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכות מהגב לבטן
    לימור
    19/09/2007

שלום

בני מתהפך כבר כ 4 שבועות מהבטן לגב, כשהחל מהרתי להפוך אותו לבטן חזרה כדי שימשיך לתרגל זמן בטן, הובלתי אותו דרך אחד הצדדים בעזרת ידו.
    היום איך שהוא מתהפך הוא צורח. ואני חייבת לעזור לו להיתגלגל חזרה לבטן
    .מספר פעמים הוא היתגלגל לצידו בכוחות עצמו ונסיתי לעזור לו באמצעות משחק אטרקטיבי להשלים את ההתהפכות בכוחות עצמו אך הוא לא הצליח והיתגלגל חזרה לגב וצרח.

מה עושים עכשיו?

האם זה מוקדם מידי לדאוג? , הוא בן 5 חודשים היום
    שנה טובה וגמר חתימה טובה לימור

לקביעת תור
    סגירה
    התהפכות מהגב לבטן

הוספת תגובה

• תגובה ללימור

דבי גרוס דולב
    20/09/2007

הי לימור
    אנסה לחדד את שאלתך כי חסרים לי כמה פרטים.
    האם בנך מסרב לחלוטין לשכב על הגב? איך הרמת הראש שלו בזמן שכיבה על הבטן? האם ראשו נוטה לאחור כשהוא מרים אותו? איך מרגיש לך טונוס השרירים שלו? האם הוא רך מאוד למגע או נוקשה?
    בגיל 5 חודשים עדיין לגיטימי לא להתהפך לשני הצדדים אבל כדאי להבין מדוע מסרב לשכב על הגב.
    עני על שאלותי ואענה לך שוב בהמשך.
    בברה, דבי גרוס
    מדריכה להתפתחות תינוקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• OMG איך בודקים טונוס שרירים?

לימור
    20/09/2007

אכן שמתי לב מוצאת את עצמי תוהה, מדוע איתן נוקשה בגופו, ואינו אוהב כל כך מגע.
    דוגמא לכך הוא אינו נהננה ממסג'ים ולא מאפשר לי לעשות לו, ניסיתי כל שעה וכל זמן במהלך היום, הוא תמיד מתחיל לבכות ולא מעוניין.
    מגע אחר כמו הרמה על ידיים דווקא מרגיעים אותו אם הוא בוכה.
    אבל עניין המס'ג מסתדר לי עם הנושא אולי של הנוקשות של שריריו אולי זה בעצם הטונוס?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך-לימור

דבי גרוס דולב
    20/09/2007

הי לימור,
    אשמח אם תעני לי גם על שאלת הרמת הראש- האם בזמן שכיבה על הבטן הראש מורם גבוה מאוד ?אפילו מין זקיפת יתר?
    לפעמים טונוס גבוה מקשה על שכיבה על הגב.
    ונעשה נסיון קטן- נסי להשכיב אותו על הגב ולהרים לו הרגליים לכיוון הראש, לעגל אותו.
    שימי לב האם יש התנגדות של הגוף לכך? נסיון לחזור להיות ישר?
    נדבר בהמשך
    בברכה דבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוגע להרמת ראש

לימור
    20/09/2007

אז אכן איתן מרים את ראש עד כדי כיפוף הצוואר לכיוון הגב.
    בנוגע לכיפוף- איך שקצות האצבעות של הרגליים מגיעות לראש הוא מתחיל לבכות.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך- לימור

דבי גרוס דולב
    20/09/2007

אז בכוחות משותפים כנראה עלינו על הבעיה- טונוס שרירים מוגבר או זקיפות יתר של הגב...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויש צורך בטיפול מסוים?

לימור
    21/09/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך- תרגילים

דבי גרוס דולב
    21/09/2007

הי לימור
    רוב התרגילים הם תרגילים של כפיפה כדי לשבור את התבנית התנועתית שלו:
    בשכיבה על הגב כופפי את רגליו והטוסיק לכיוון הראש בתנועות גדולות ואיטיות, ערסלי אותו הרבה תוך שימוש בתנועה להסחת דעתו, השכיבי אותו על כדור פזיו עם תנועה קדימה ואחורה ונסי להביאו לידי זה שיניח ראש על הכדור, תני לו הרבה מגע עמוק באזור חגורת הכתפיים.
    קצת קשה לתת תרגילים בפורמט זה אבל שיהיה בהצלחה רבה.
    אם תהיי מעוניינת את מוזמנת ליצור איתנו קשר לקביעת שיעור איבחון ומתן תרגילים אישיים.
    052-8240914
    גמר חתימה טובה!
    דבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה מוזרה
    לימור
    19/09/2007

הפעוט שלי בן 5 חודשים ומזיז עצמו ממקום למקום.
    אני מציינת מזיז כי זו אינה זחילה אלא קפיצות.
    הוא נעמד על כפות ידיו וקצות אצבעות של הרגליים, ודוחף עצמו קדימה על ידי כך שהוא קופץ ממצב זה, הואר שיכלל את השיטה לכדי קפיצות קטנות או גדולות בהתאם למרחק של עצמים/אנשים אליהם הוא רוצה להגיע .
    אבל כאשר הוא נמצא על משטח חלק כגון פרקט הוא אינו מצליח להתקדם כי מתחלקות לו כפות הרגליים.
    שאלתי
    האם זה ימנע ממנו את זחילת הגחון?
    האם להניח אותו מספר ימים או חלק מהזמן במקום על השטיח שמאפשר לו לזוז על הפרקט?

תודה מראש
    .

לקביעת תור
    סגירה
    הליכה מוזרה

הוספת תגובה

• תגובה ללימור

דבי גרוס דולב
    20/09/2007

שלום לימור
    אכן התקדמות מעניינת יש לבנך...
    קשה לי לדעת מדוע סיגל לעצמו התקדמות שכזו אבל בד"כ ישנה סיבה. האם לבנך יש טונוס שרירים מאוזן? האם הוא חלש מעט? חזק? האם הוא מתהפך לשני הצדדים? האם יש לו רגישות למגע?
    הרעיון שלך יכול להיות לא רע, לא לאשפר לו את סוג ההתקדמות הזאת אבל יחד עפ זאת כדאי לנסות להבין מאיפה זה בא.
    עני על שאלותי ונמשיך בדיון
    בברכה, דבי גרוס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן חצי שנה
    נעמי
    17/09/2007

שלום

בני בן חצי שנה לאחרונה התחיל קצת להתהפך מהגב לבטן והבטן לגב אבל לא כל כך הרבה .

ועוד שאלה האם זה בסדר שהוא לא מושיט ידים שארים אותו או כשהוא רואה אותי ?מקווה שהייתי ברורה ואשמח לקבל תשובה באיזה גיל ז קורה?

תודה ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה
    בן חצי שנה

הוספת תגובה

• התהפכות

שי זילברבוש
    23/09/2007

הי נעמי,
    בעיקרון בנך נמצא בטווח המתאים להתהפכויות.טווח הגילאים הינו בין 4-6 חודשים. בפרק הזמן הזה חשוב לראות שתינוקך מתנסה ולומד תוך כדי את דפוסי התנועה שישרתו אותו בהתהפכות והלאה.
    חשוב להשכיב על הגב ועל הבטן,על הצדדים, לוודא שטונוס השרירים לא מוגבר ואין מתח מיותר בשרירים.למשל שהרגליים לא נעולות כששוכב על הגב, או לחלופין שלא נועל את המרפקים כששוהה על הבטן.
    השלב הבא הוא שלב זחילת גחון.
    לגבי הושטת הידים, האם הוא מושיט ידיים לאנשים אחרים ורק לך לא או האם הוא אינו מושיט ידיים כלל?
    שיהיה ערב נעים
    שי זילברבוש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכות

נעמי
    23/09/2007

לא הוא לא מושיט ידים אבל כשמרים אותו הוא רוצה לגעת באור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילת גחון לא סימטרית
    יפעת
    17/09/2007

שלום.

בתי בת 7 וחצי חודשים וזוחלת גחון בערך חודש. הזחילה לא סימטרית. מפעילה בצורה יפה יד שמאל ורגל ימין. לעומת זאת, יד ימין כפופה ודוחפת ורגל שמאל ישרה. לא ברור אם נגררת או מפעילה גם סוג של דחיפה. א-סימטריה נוספת זיהינו כשהיא שוכבת על הצד, ראש מורם, נשענת על המרפק ("כמו דוגמנית") רק על יד שמאל. כשמנסים לגרות אותה להסתובב לצד השני לצעצוע היא מסתובבת בקלות על ציר אבל לא נשענת באותה תנוחה.

עד הזחילה וההישענות על המרפק, לא ראינו א-סימטריה. התהפכות תקינה לשני הצדדים. סיבוב על ציר לשני הצדדים. הושטת ידיים תקינה.

האם יש תרגילים ספציפיים לחיזוק צד כלשהו ? תרגילים כלליים שהומלצו בפורום לחיזוק זחילה הם לשני הצדדים, האם צריך לבצע אותם אחרת כדי לחזק רק צד אחד ?

לקביעת תור
    סגירה
    זחילת גחון לא סימטרית

הוספת תגובה

• תגובה ליפעת

דבי גרוס דולב
    20/09/2007

שלום יפעת
    אכן כדאי להמשיך ולתרגל את התרגילים שקראת עליהם גם במקרה שלכם ובנוסף נסי את התרגילים הבאים:
    1. תרגילי הצלבות כדי להדגיש את האלכסון הלא פעיל של ביתך- השכיבי אותה על הגב והצליבי בין אלכסוני הידיים- יד ימין עם רגל שמאל ולהיפך.
    2. תני הרבה מגע עמוק ביד וברגל הלא פעילות
    3. בזמן הזחילה נסי לאחוז ברגל הפעילה של ביתך ולתת "קונטרה" עם כף ידך לרגל הלא פעילה.
    4. נסי לתרגל איתה העברות משקל בידיים- עם צעצוע אהוב גרי אותה לעזוב יד מהרצפה ולהושיט אל הצעצוע, עשי זאת לשני הצדדים, גם עם היד הפעילה. זאת על מנת לחזק את היד החלשה.
    5. את אותו התרגיל כדאי לעשות גם על כדור פזיו.
    שיהיה בהצלחה וכתבי לי לראות איך הולך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזזת ראש
    ורד
    17/09/2007

תודה על התשובה המהירה.
    האם יתכן כי הסיבה בגללה אינה מפנה את ראשה לקולותינו או לצלילים נעוצה בטורטיקוליס ? אינה מפנה את הראש בתגובה לקולות גם כאשר הם מגיעים מהכיוון המועדף עליה וגם כאשר שוכבת על הבטן ומרימה את הראש.
    מעבר לכך יוצרת קשר עין ומחייכת כאשר רואה אותנו ולפעמים גם כאשר שומעת אותנו (ולא רואה).
    תודה, ורד

לקביעת תור
    סגירה
    הזזת ראש

הוספת תגובה

• תגובה לורד

דבי גרוס דולב
    19/09/2007

הי ורד
    קשה לי מרחוק לדעת ממש במה מדובר אבל אם בדיקות שמיעה וראייה היו תקונות אז ישנו סיכוי שמדובר בטורטיקוליס.
    שימי לב האם תמיד הנטייה היא לאותו הכיוון ואם יש מתח באזור הצוואר בצד ההפוך מהצד אליו פונה הראש.
    מקווה שעזרתי ושהכל יהיה בסדר,
    אני פה אם יש עוד שאלות
    בי בי
    דבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזזת ראש
    ורד
    17/09/2007

שלום,

בתי בת 4 חודשים, נולדה בשבוע 36+6 במשקל 2.8 ק"ג.

עד עתה כמעט ואינה מצליחה לסובב את ראשה מצד לצד בשכיבה על הגב, גם לא כאשר קוראים בשמה או משמיעים לה צלילים (בשכיבה על הבטן מזיזה את הראש מצד לצד אך לא בתגובה לקולות).

בדיקת ראייה ושמיעה תקינות.

אני מודאגת מכך מאוד - מה יכולות להיות הסיבות לכך ? מה ניתן לעשות ע"מ לשפר ?

לגבי הושטת ידיים - מושיטה ידיים קדימה אך לא מכוונת לכיוון הצעצוע.
    בועטת, "מדברת" בהברות ו"מנהלת שיחה".
    עדיין לא עושה סימנים לכיוון התהפכות.

בביה"ח אובחן טורטיקוליס קל שמאלי, ואכן יש לה העדפה ברורה להנחת הראש בצד ימין, אך רופאת הילדים טוענת שאין צורך בפיזיותרפיה.

תודה, ורד

לקביעת תור
    סגירה
    הזזת ראש

הוספת תגובה

• תגובה לורד

דבי גרוס דולב
    17/09/2007

אכן נשמע שמדובר בטורטיקוליס קל מפני שבטורטיקוליס קשה יותר, ביתך לא הייתה מצליחה להזיז את ראשה גם בעת שכיבה על הבטן. יחד עם זאת אנו כן ממליצים לטפל בבעיות טורטיקוליס שכן נטייה של הצוואר לצד אחד עלולה להיגרר גם לגיל מאוחר יותר ובכלל מהווה אינדיקציה לקו הכללי של עמוד השדרה כולו כי הרי הצוואר הוא המשכו של עמוד השדרה.
    אחד התרגילים המומלצים על ידינו הוא השכבה מרובה על הצד, הן ימין והן שמאל וזאת על מנת "ליישר" את הצוואר. נסי להשכיב את ביתך על הצד כך שרגל ויד עליונות יהיו לכיוון הרצפה והוסיפי טפיחות ומגע עמוק על הצד הפונה כלפי מעלה וזאת על מנת להקל את השכיבה על הצד ובכך ליצור קו ישר מעמוד השדרה ועד הצוואר.
    כן, קצת קשה להסביר כך על פני הכתב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלומות
    ליאת
    17/09/2007

בוקר טוב,
    בני בן שנה וחודש ולאחרונה התחיל לחלום יותר הוא בוכה לכמה שניות מתוך שינה וזה עובר לו- אני ניגשת אליו ורואה שהוא ישן, ההייתי שמחה לדעת על מה הוא חולם ואיך ניתן לשפר את הרגשתו כמו כן מדוע זה קורה?
    בתודה מראש,
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    חלומות

הוספת תגובה

• תגובה לליאת

דבי גרוס דולב
    17/09/2007

הי ליאת
    לא נראה לי שמישהו יוכל להספר לך על מה חולם בנך..
    אני כן ממליצה לך לקרוא מעט באינטרנט או בספרים על התפתחות המוח בגיל זה ותקבלי מושג כללי. זה דבר נורמלי לחלום בגיל זה ואם זה לא מפריע לשינה או במשך היום אז הכל בסדר.
    שיהיו לילות טובים
    בברכה,דבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן
    ליה
    17/09/2007

שלום
    בתי בת 3 חודשים ולצערי עד עכשיו לא התעקשתי איתה עם שכיבה על הבטן (מתחילה לבכות אחרי חצי דקה).
    בהתחלה היינו משכיבים אותה די הרבה על הצדדים אבל הפסקנו עם זה כי היא גולשת עם הגוף עד שהיא שוב על הגב י מהר.

לפעמים אני פשוט משכיבה אותה על הבטן ומקרבת את המרפקים, היא מחזיקה גבוהה את הראש ואחרי כחצי דקה היא מוציאה את אחת הידיים לצד ומרימה אותה ואת הרגליים וכך יוצרת קשת ומתחילה לבכות.
    ולפעמים אני משכיבה אותה על הגב ואחרי התרגילים (מהאתר שלכם) אני מצמידה לה את אחת הידיים לגוף והופכת אותה לבטן (כאשר היא על הבטן אני מקרבת לה את המרפקים).

היא עדיין לא תופסת דברים בידיים (תופסת בגדים וצעצועים שאני שמה עליה אבל לא ממש מכוונת אליהם).

נדמה לי שמה שאני עושה לה (נסיונות השכיבה על הבטן) זה מאולץ מדי ואני פוחדת לבלבל אותה.

האם מה שאני עושה נכון?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שכיבה על הבטן

הוספת תגובה

• תגובה לגני

דבי גרוס דולב
    17/09/2007

הי גני
    אני מניחה שמה שאת עושה נכון, אבל אולי לא מספיק. יתכן כי לביתך קשה לשכב על הבטן ולתפוס חפצים בשל זקיפת יתר או מתח יתר באזור הגב ובית החזה. זו גם אולי הסיבה לכך שהיא מקשיתה את עצמה בזמן שכיבה על הבטן. אני ממליצה לך לנסות הרבה תרגילי כפיפה, ז"א שבעת שכיבה על גב, להביא את רגליה לכיוון הראש, לכופף את גופה, לערסל הרבה, לעשות סיבובי אגן. אם תרגישי הרבה התנגדות יש סיכוי שמדובר ביתר מתח. קשה לי לאבחן מרחוק אבל אם תרצי להתייעץ טלפונית או לקבוע איבחון ושיעור פרטי את מוזמנת ליצור איתנו קשר.
    דבי גרוס ועידן דולב
    מדריכים להתפתחות תינוקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה