פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות תנועות אכילה
    גילי
    17/09/2007

הבת שלי בת שנתיים ושמונה חודשים ולאחרונה שמתי לב שהיא לא לועסת. היא מכניסה את האוכל לפה, מועכת אותו קצת עם החייך ו... בולעת.

מעבר לחששות שלי שיום אחד היא תחנק מזה, אני חושדת שהדבר מכביד מאוד על מערכת העיכול שלה, היא סובלת לא מעט מארועים של שילשולים ולפחות פעמיים בשבוע מתלוננת על כאבי בטן.

עברנו בדיקות צואה שהראו שאין שום טפיל או וירוס, מה שמחזיר אותי לנושא האכילה הלא נכונה שלה.

אני מנסה להסביר לה שדרך האכילה שלה, היא זאת שמביאה לכאבים, אבל היא לא ממש מפנימה.

איך אפשר בגיל הזה ללמד אותה מחדש איך ללעוס?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות תנועות אכילה

הוספת תגובה

• תגובה לגילי

דבי גרוס דולב
    17/09/2007

הי גילי
    לצערי אינני יכולה לעזור לך כי זה אינו נושא מתחות התעסקותי.
    אולי כדאי להתייעץ עם תזונאית או יועצת התנהגותית כלשהי.
    בהצלחה
    דבי גרוס
    מדריכה להתפתחות תינוקות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עידן המהממת
    אורית
    13/09/2007

שנה טובה ...
    בתי עידן ( המהממת) בת ה- 9 חודשים זוחלת ויושבת מגיל חצי שנה. היום היא מטפסת ונעמדת על כל דבר אפשרי ולאחרונה החלה באומץ רב לעזוב ידיים ולנסות לעמוד ללא תמיכה. שאלתי היא לגבי המונח "גמישות יתר" . לאחרונה החלה עידן לשבת לעיתים עם הרגליים מקופלות אחורה (על הברכיים). העירו לנו שצריך ליישר לה את הרגליים ולא לתת לה לשבת כך. האם יש אמת בדבר?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    עידן המהממת

הוספת תגובה

• תגובה לאורית

דבי גרוס דולב
    13/09/2007

הי אורית
    צריך להבדיל בין ישיבת W קבועה בה הטוסיק על הרצפה והרגליים לאחור לבין ישיבה על הברכיים כש הרגליים לאחור, לפעמים. אני אומרת לפעמים ואני מתכוונת לזה שאם ב"דכ הישיבה היא ישיבה משוכלת ולפעמים אחרת אז הכל בסדר. הבעיה היא אם תמיד יש ישיבת W. אבל נראה לי שלא כך הדבר אצלכם.
    אני פה אם יש שאלות נוספות
    בברכת שנה טובה
    דבי גרוס, מדריכה להתפתחות תינוקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציבות בהליכה
    כוכב
    13/09/2007

בני בן השנה וארבעה חודשים הולך מזה שלושה חודשים בערך אך לאחרונה אנחנו שמנו לב שהוא הולך וכל הזמן נופל כומר הליכה לא מספיק יציבה נראה כי רגל ימין שלו מעט עקומה ואז הוא כל הזמן נופל, האם כדי לקנות נעליים והם יפתרו את העיה או ללכת לרופא ואיזה סוג רופא יוכל לסייע.

תודה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    יציבות בהליכה

הוספת תגובה

• תגובה לכוכב

דבי גרוס דולב
    13/09/2007

ערב טוב
    זה נורמלי לא ללכת לגמרי יציב בשלב זה, אבל..אם אתם מבחינים ברגל מעט עקומה כדאי לבקר אורטופד ילדים.
    נעליים הם לא בהכרח הפתרון ואנו ממליצים על הליכה ללא נעליים ככל הניתן.
    בברכת שנה טובה
    דבי ועידן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות
    רינת
    11/09/2007

שלום לך
    קודם כל שנה טובה וחג שמח .
    יש לי כמה שאלות שלא קשורות אחת בשנייה.
    1. האם שינה לילד בן 3 וחודש אצלנו בחדר במטיה שלו אך בחדר שלנו מזיקה או שזה בסדר שהוא יושן איתנו - רק לציין שהוא ילד נבון וחברותי ואין לו תלות בנו.
    2. הבת שלי בת 8 חודשים היא התחילה לזחול לפני כ3 שבועות בערך (זחילה על 6) אבל עדיין לא מתיישבת האם זה בסדר .
    3. הבן שלי בן 3 וחודש מאז שהוא היה תינוק היה עצבני ועקשן הוא ילד מאד נבון ופיקח יודע את כל המספרים עד 20 לספור לזהות ואפילו לכתוב חלק מהם עד 10 . אותיות גם כן לזהות ולכתוב יש לי בעיה עיקרית איתן שהוא רוצה שהכל יתנהל כפי שהוא רוצה אפילו אם בשיר אנחנו משנים משהו ישר רותח לא ככה שרים אותם ומסבירה לו שכל אחד יכול לשיר איך שבא לו אבל מתעצבן והבעיה שלא משנה עם מי זה קורה לפעמים עם הדודה או אחיינית וישר מתעצבן ורוצה להרביץ ואם במקרה רצה לנשק את האחות שלו ומישהו אמרו לו תיזהר (הוא לא מזיק לה בכלל אבל לא כולם יודעים את זה ) אז ישר מתרגז אצועק אני לא עושה לה כלום - וגם הוא ילד שלא אוהב לעמוד בפני כשלון אם זה משחק מחשב או משחק שלו הוא בוכה שלא מצליח לקפוץ במשחק כלשהו במחשב .
    הוא ילד מאד נבון שאם רואה אותך קורא בספר הוא בא ואמר אמא את יודעת אני עצוב כי אני רוצה לדעת לקרוא גם .
    וגם שאם למשל את מעירה שייזהר על משחק שעומד לשבור אותו "תיזהר עכשיו אתה תשבור אותו" את אומרת את זה לפחות 5 פעמים לא מקשיב ואם זה נשבר הוא נכנס להיסטריה ובכי שהמשחק נשבר ואם במקרה אחד או אני אומרת אבל אמרנו שתיזהר כי הוא יישבר זה מכעיס אותו יותר
    אנא תגידו לי מה אפשר לעשות איך אפשר להתנהג עימו
    סליחה על ההודעה הארוכה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות

הוספת תגובה

• הודעה לרינת

דבי גרוס דולב
    12/09/2007

ערב טוב
    אתחיל בשאלה לגבי ביתך התינוקות, זה בסדר גמור שהיא עדיין לא מתיישבת. לפעמים הזחילה מתרחשת לפני ההתישבות, שימי לב אם זה קורה בשבועות הקרובים ואם לא יש לשלול קשיים כגון זקיפות יתר של הגב שלפעמים מקשה על התישבות.
    לגבי בנך הגדול- את שואלת פה שאלות הקשורות לתפיסות חינוכיות. לינה משותפת היא דבר מקובל בקרב משפחות רבות ולעומת זאת יש שיטענו נגד זה. לי באופן אישי, נראה שזהו גיל שבו מוטב שלילד, ובטח לכם, תהיה הפינה שלו ובעצם מה מטרת הלינה המשותפת? עלייך לשאול את עצמך את השאלה הזו וולהחליט אם זה חשוב ולמה. איכשהו זה אולי מתחבר גם לשאלה השלישית שלך, העובדה שבנך אוהב שדברים תמנהלים לפי רצונותיו...
    אז מתמודדים עם ילד עקשן אך פיקח? אני חושבת שעליכם להתייעץ עם איש מקצוע, פסיכולוג ילדים או משהו כזה רק כדי לקבל כלים שיעזרו לכם לדעת ולהחליט איך להגיב ולנהוג במצבים שונים.
    אנו מתעסקים בעיקר בהתפתחות מוטורית.
    שיהיה לכם הרבה בהצלךחה ושנה נפלאה
    דבי ועידן
    מדריכים להתפתחות תינוקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלת דיבור
    צורי
    10/09/2007

מהו הטווח הנורמלי להתחלת דיבור אמיתי אצל תינוק, ז"א לא מלמול של תינוקות ודברים שנשמעים כמו מילים, אלא מילים אמיתיות שמשמשות מבוגרים?

לקביעת תור
    סגירה
    התחלת דיבור

הוספת תגובה

• תגובה לצורי

דבי גרוס דולב
    10/09/2007

ערב טוב
    אנו אמנם איננו מתעסקים בתחום זה בפורום אבל מידע אישי, טווח התחלת הדיבור הוא ארוך ביותר וקשה לשים את האצבע מתי בדיוק זה דיבור ומתי מילמול, מעבר לזה, זהו תהליך הדרגתי ובגיל שנתיים וחצי בערך ילדים כבר "מדברים".
    לפרטים מדוייקים יותר אתה יכול לפנות למומחים כגון קלינאית תקשורת
    לילה טוב
    דבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טענה
    ל
    07/09/2007

הנהלת פורום יקרה,
    אם אינם מסוגלים לענות לשאלות ששואלים אתכם כאן בפורום
    לפחות תאמרו לנו לאן לפנות, לאיזה פורום, זה לא יתכן שרשמתי הודעה ב-2/9 ולא ענו לי עליה
    בעוד שאתם עונים לשאלות אחרות שהגיעו אחרי
    אם אין לכם תשובה בבקשה תפנו אותנו למקור אחר
    אבל אל תתעלמו... זה קצת מעליב..
    אני חושבת שאני מדברת כאן בשם עוד כמה בנות שרשמו שאלות לפני מספר ימים וטרם קיבלו תשובה.. בדיוק כמוני...
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טענה

הוספת תגובה

• התנצלות

דבי גרוס דולב
    07/09/2007

אנו מתנצלים בפני כל ההורים שלא ענינו על שאלותיהם. כמו שנאמר, אנו פורום שעונה על שאלות בנושא התפתחות מוטורית וכשנשאלות שאלות שאינן בנושא זה, לא תמיד יש באפשרותינו לענות או להפנות לפורום מתאים. אנחנו גם לא מכירים את כל הפורומים ונושאיהם...
    מקווים שתמצאו תשובות לשאלו שלא נענו ושבת שלום לכולנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנצלות נוספת

עינת דולב-הדס
    10/09/2007

לכל קוראי הפורום,
    אני מצטרפת להתנצלותם של דבי ועידן. אנ יבאופן אישי לא עניתי בשבוע האחרון מסיבות אישיות ועל כך הסליחה.
    חג שמח
    עינת דולב הדס
    מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה על 6
    אמא יקרה
    06/09/2007

שלום רב,
    בני בן כמעט שנה וזוחל זחילת גחון, עדיים אינו זוחלעל 6 או מתיישב בכוחות עצמו האם עלי לקחת אותו לפיזיותרפיה, או שהזמן יעשה את שלו?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    זחילה על 6

הוספת תגובה

• תגובה לאמא יקרה

דבי גרוס דולב
    06/09/2007

ערב טוב לך
    תינוק בגיל שנה שעדיין זוחל גחון כן מעורר אצלי שאלות. זהו גיל שכבר אמורה להיות זחילה על 6 ואם אין אז כנראה שיש לכך סיבה.
    מנסיוני, פעמים רבות הסיבה לכך היא טונוס שרירים מעט נמוך. האם בנך גמיש? רך למגע?זוחל גחון מעל חודשיים?
    קשה להגיד בבטחון מה גורם העיכוב והייתי ממליצה לך לקבל איבחון ויעוץ מרופא התפתחותי או מלווה התפתחותי כלשהוא.
    נשמח ,גם אנחנו, לעזור לך אם תיהי מעוניינת.
    אנו עורכים שיעורים פרטיים בבית הלקוח, מאבחנים לפי דרכנו ונותנים תרגילים לסגירת הפער.
    ועוד משהו חשוב- בלי לחץ ודאגה, זהו דבר פתיר.
    דבי ועידן
    מדריכים להתפתחות תינוקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשיכות
    ליאת
    06/09/2007

שלום,
    בגן של בני נמצא ילד בן שנה וחודשיים שנושך את הילדים ברצוני לדעת ממה זה נובע ואיך ניתן לטפל בנושא זה?

לקביעת תור
    סגירה
    נשיכות

הוספת תגובה

• תגובה לליאת

דבי גרוס דולב
    06/09/2007

אנו מט]לים בפורום זה בענייני התפתחות מוטורית וכדאי להתייעץ עם איש מקצוע תמאים בעניין.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפות A=D
    לימור
    04/09/2007

שלום רב,

בתי בת החודשיים וחצי מקבלת כל ערב 2 טיפות AּD ברצוני לדעת אני חושבת שבטעות נתתי לה טיפה מיותר שנפלה לשפתיים והיא עשתה עם הלשון זה מסוכן כי היא כל הזמן זזה לי ולא נותנת שאני יתן לה ואני לפעמים מפספסת יש לזה תופעות אשמח לתשובה ברורה תודה לימור

לקביעת תור
    סגירה
    טיפות A=D

הוספת תגובה

• תגובה ללימור

דבי גרוס דולב
    06/09/2007

שלום לימור
    אם טיפות אלו היו מסוכנות עד כי טיפה אחת הייתה עלולה ליצור נזק, הן לא היו ניתנות לתינוקות!
    כדאי להיות רגועים והכל בסדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק כבן חודש
    מור
    03/09/2007

שלום. בני בן 24 ימים. כשעזבנו את בית החולים יועצת טיפת חלב אמרה לנו להלביש אותו בשתי שכבות עליונות ארוכות ומכנס רגלית, ובנוסף לשמור על טמפ של 23 מעלות בחדר. השאלה שלי היא עד איזה גיל לשמור על ההגבלות האלו?? בנוסף רציתי לשאול איך אוכל להקל על בני בנושא הגזים? (הוא כ"כ סובל וזה מייאש אותי) תודה רבה על העזרה!

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק כבן חודש

הוספת תגובה

• מזל טוב

עינת דולב-הדס
    10/09/2007

הי מור,
    ראשית מזל טוב, שני ת לגבי הלבוש נסי בגיל חודש חום הגוף אמור להתווסת אז פשוט היי קשובה לתינוקך, נסי לראות אם הוא מזיע קלפי שכבה. תמיד תקחי בתיק עוד שכבה למקרה שיהיה נראה לך שקר לו...
    לגבי הגזים, נסי להניח אותו הרבה על הבטן, והחזיקי אותו בתנוחת עירסול ששתי הידיים ושתי הרגליים כלפי פנימה, זה משחרר את שרירי הבטן ויכול להקל על גזים. את יכולה להכניס אותו למנשא בתנוחת עירסול או להשתמש בפוף או ערסל תינוקות. גם הרבה מגע עמוק ועיסויים יכולים להקל.
    שתהיה שנה מוצלחת ושקטה
    עינת דולב הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעניין הגזים...

אמא צעירה
    18/09/2007

מור שלום,
    בניבן חצי שנה, סבל עד גיל 3 חודשים מגזים...
    אנחנו נעזרנו בטיפות אומאופטיות שקנינו בסופר פארם
    לבן שלנו זה ממש עזר!!
    שווה לנסות...

בהצלחה ושיעבור מהר!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה לבת 10 חודשים
    נועה
    02/09/2007

ביתי בת 10 חודשים ישנה מזה מספר חודשים בין 10 ל12 שעות ללא התעורריות כמעט.
    לאחרונה התרבו המקרים של התעורריות באמצע הלילה והדרך היחידה להרגיעה אותה הוא להוציאה מהמיטה.
    הרבה פעמים הניסיונות להחזירה למיטה לא עולים יפה ואנחנו נאלצים לקחת אותה איתנו לסלון או אלינו למיטה.
    האם יש סיבה נראית לעין שדוקא סביב גיל זה ייתרבו ההתעוררויות ומה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    שינה לבת 10 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה

עינת דולב-הדס
    10/09/2007

הי נועה,
    בגיל 10 חודשים יכולות להיות הרבה סיבות להתעוררויות כמו צמיחת שיניים, חרדת נטישה וגם התפתחות מוטורית מהירה. בכל אופן זהו גם גיל שבו מתחילים לפתח דפוסי התנהגות והרגלים ולכן הייתי ממליצה לזרום עם התינוקת, אך במקביל לנסות להבין אם זה בגלל סיבה ממשית או סתם פינוק והרגל במקרה זה הייתי ממליצה לכם לנסות להעמיד גבולות בנושא השינה.
    שתהיה שנה טובה ולילות קלים ושלווים
    עינת דולב הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 5 וחצי חודשים
    נעמי
    02/09/2007

שלום רב

היום בבדיקה בטיפת חלב נמצא כי בזמן שכיבה על הגב התינוקי שליאינו מחזיק את הראש בזמן שמנסים למשוך אותו קדימה , הוא מרים את הראש יפה כש על הבטן לפעמים מתהפך מהבטן לגב אך עדין לא מתהפך מהגב לבטן. האם זה יכול להפריע לישיבה ואיך ניתן לשפר אשמח לקבל את תשובה תודה נעמי

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 5 וחצי חודשים

הוספת תגובה

• תגובה

עינת דולב-הדס
    10/09/2007

הי נעמי,
    הרמת הראש בצורה כזאת היא לשם הבדיקה בלבד. תינוקך לא אמור לעשות זאת בעצמו וזה לא קשור להחזקת הראש בישיבה, איני יודעת בן כמה הוא כך שאני לא יודעת מה לייעץ בנושא הישיבה, אני מניחה מדברייך שהוא אינו מתיישב לבד והמלצתי היא לא להושיב אותו לפני שהוא עושה זאת לבד.

חג שמח ושנה טובה
    עינת דולב הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צחוק
    ל
    02/09/2007

שלום, אני אמא לתינוק אוטוטו בן 5 חודשים, הוא תינוק פעיל, חייכן ומקסים, מה שקצת מדאיג אותי זה שהוא עדיין לא צוחק עם קול, הוא מחייך המון ולפעמים אני מרגישה ממש שהוא צוחק אבל בלי קול, האם זה בסדר? זה יגיע מתישהוא? הוא עדיין לא מתהפך, הוא מושיט ידיים לחפצים אבל לא ממש מכניס לפה, הוא מחזיק את החפץ ופותח את הפה אך עדיין לא מחבר בין השניים, האם זה קשור אחד לשני? או שפשוט להמתין שזה יקרה מעצמו
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    צחוק

הוספת תגובה

• תגובה

עינת דולב-הדס
    10/09/2007

הי ל,
    טווח ההתהפכות הנורמלי הוא בין 4-6 חוד' ולכן אם בנך לא מתהפך עדיין אין מה לדאוג. אולם יש תרגילים שיכולים לעזור לו גם בהתהפכות וגם באחיזת והכנסה של צעצועים לפה. ראשית אם הוא לוקח מוצץ הוא יכניס פחות דברים לפה כי הפה "תפוס" וזה חבל. כדאי לגרות אותו כמה שיותר להכניס דברים לפה כי במצב זה הידיים קרובות לקו האמצע וזו הכיוון להתהפכות. אפשר גם לגרות את הכנסת כפות הרגליים לפה. חסרים לי פרטים, האם הוא אוהב לשכב על הבטן? האם הוא אוחז בכפות הרגליים שלו? האם הוא נוקשה מידי או רך מידי? מה טונוס השרירים שלו, אם את מכירה את המושג הזה?
    בכל מקרה לכל תינוק קצב התפתחות משלו אבל אל לנו לשכוח שאנחנו הסביבה ההתפתחותית שלו והוא מתפתח בהתאם לסביבה ולכן אם הסביבה לא תגרה אותו בכיוון הנכון יש סבירות שההתפתחות תתעכב או תהיה לא אופטימאלית. אנחנו צריכים לספק לו את התנאים הבסיסיים להתפתחות, כגון מגע, תנועה, קול וכד'.
    עינת דולב הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יד בפה
    יוליה
    01/09/2007

שלום!
    תינוקת שלי בת 2.5 חודשים והתחילה להכניס יד לפה . גם לאחר הנקה היא מוצצת את היד (לא בזמן משחקים) . האם למנוע ממנה לעשות זאת או שזה שלב בהתפתחות התינוקות, ולהניח לה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    יד בפה

הוספת תגובה

• תגובה ליוליה

דבי גרוס דולב
    01/09/2007

ערב טוב
    הכנסת ידיים לפה היא שלב הכרחי וחשוב בהתפתחות ואין למנוע זאת מהתינוק.
    הפה הוא האיבר הדומיננטי ביותר בגוף התינוק והוא ממש מרגיש, חש ו"רואה" דרך פיו.
    קשר עין יד וקשר יד פה חשוב אף הוא להתפתחות ומניעתם תגרום תיסכול רב לתינוק.
    תני ליהנות, להתנסות וללמןד דרך הכנסת ידיים לפה.
    בהצלחה ושבוע טוב
    דבי ועידן
    מדריכים להתפתחות תינוקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

יוליה
    02/09/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ...בת 9 חודשים אינה נעמדת..
    יונית לוי
    01/09/2007

רציתי להוסיף שכשהיא שוכבת על הבטן היא אף פעם לא הניחה את הראש למנוחה גם כשהיא התעייפה. היא לא יודעת לנוח על הבטן וגם הרגליים שלה לפעמים באויר כשהיא על הבטן.בנוסף, היא מתהפכת קודם עם הראש ואח"כ מביאה את הרגליים. יחד עם זאת במוטוריקה עדינה היא ממש טובה ומתפקדת יפה.

הוספת תגובה

• תגובה ליונית

דבי גרוס דולב
    01/09/2007

שלום יונית
    נשמע שלביתך יש עיכוב מתמשך בהתפתחות המוטורית. לאחר שקראתי את המשך הודעתך עלה בדעתי שאולי מדובר בטונוס שרירים מעט מוגבר. האם את מרגישה שביתך חזקה ושרירית?
    ישנם כמה סימנים להערכתי: היעיכוב בהתפתחות, אי הנחת ראש ,תנוחת האווירון בה הידיים והרגליים באוויר בזמן שכיבה על הבטן וסוג ההתהפכות שתיארת.
    האם ביתך אובחנה ע"י איש מקצוע? הייתי ממליצה לך איבחון ע"י מלווה התפתחותי כלשהוא על מנת לקבל תרגילים שיסייעו לביתך.
    אם תרצי פרטים לגבי סיוע ושיעור דרכינו ,נשמח לעזור
    דבי ועידן, מדריכים להתפתחות תינוקות
    052-8240914
    אני נמנעת מלתת תרגילים כי אבחון מרחוק, ללא היכרות הוא לא וודאי לחלוטין
    ואני לא רוצה לטעות ולהטעות
    בהצלחה ושבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דבי גרוס דולב
    01/09/2007

בקשר להושבה- לא הייתי ממליצה על הושבה שכן הושבה עלולה לחבל בהתיישבות עצמאית שמאוד חשובה להמשך ההתפתחות, ובמקרים מסויימים עלולה גם לגרום לדילוג על זחילה.
    ושאלה- האם ביתך יושבת עם גב מאוד זקוף כשהיא מושבת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשאלתך לגבי הישיבה

יונית לוי
    02/09/2007

לא תמיד. לפעמים היא יושבת עם גב זקוף ולפעמים רפוי. והיא לא בתנוחת אוירון. הידיים שלה על הרצפה והיא מעבירה משקל מיד ליד ומשחקת ומפעילה מרכזי פעילות וצעצועים. עד גיל 6 חודשים שהיינו בארץ רופאת המשפחה וטיפת חלב לא חשבו שיש בעיה. אני הרגשתי אותה תמיד מתוחה באזור הידיים והכתפיים. אנחנו חוזרים לארץ אחרי החגים. כאן רופאת המשפחה אמרה לי שהיא לא צריכה פיזיוטרפיסטית שהיא עדיין גבולית. אבל אני לא רגועה . אני שמה לה מגבת מתחת לאגן מה שמכריח אותה לימוד על כפות הידיים האם זה נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דבי גרוס דולב
    02/09/2007

הי יונית
    לאנשי מקצוע שונים יש ראייה אחרת ,ואני חייבת לציין שהסף שבו אנו רואים מתח שרירים נמוך מרופאים. מגבת מגולגלת היא טיפול קוסמטי לבעיה ולא תמיד מלמדת את השרירים את העבודה.
    וכמו שציינתי בהתחלה, אנו מאמינים שכשיש עיכוב התפתחותי יש סיבה וכדאי לעזור כנ"ל לגבי "גבוליות".
    אם תהיו מעוניינים נשמח לפגוש אתכם כשתהיו בארץ לאיבחון ותרגילים ולעוד שאלות פה, בפורום.
    לילה טוב, דבי ועידן
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יונית לוי
    03/09/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה