מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- המלצה על בי"ח ורופא לניתוח ביריאטריצבי13/04/2013
שלום רב,
שמי צבי אני בן 50 ויש לי אישור לביצוע ניתוח קיצור קיבה (ביריאטרי) מקופת חולים לאומית.
שלי הוא 42 ואני סובל מיתר לחץ דם כולסטורול וסוכרת. BMI
ברצוני לבצע ניתוח שרוול קיבה או מעקף קיבה (לפי תוצאות הבדיקות, החלטת הרופאים והחלטה שלי).
קופת חולים לאומית עובדת רק עם בתי חולים הבאים: אסף הרופא , איכילוב, שיבא תל השומר, וולפסון חולון.
לפני שאתחיל בתהליך מאד חשוב לי לקבל המלצה על בית החולים שבו כדאי לבצע את הניתוח ועל הרופא המנתח.
אבקש לקבל המלצות מכל מי שמכיר, עבר ניתוח כזה בשנים האחרונות או שעומד לעבור ניתוח כזה.
הערות כלליות:
אני מתכנן לבצע את הניתוח בבית חולים ציבורי.
בקופ"ח לאומית ההשתפות העצמית בביטוח המושלם היא מאד קטנה.
ובביטוח הפרטי לא מאשרים את הניתוח מהתירוץ "הלא הגיוני" שהייתי אמור לבצע את הניתוח עוד לפני
8 שנים כי כבר אז היה לי עודף משקל שהצדיק את הניתוח, הם לא מתחשבים בעובדה שבתקופה זו הניתוחים לא היו פופולריים, מסוכנים ואנשים ניסו לרזות בכל מני שיטות אחרות (וכמובן ברובן בגדול נכשלו).
בתודה מראש
צבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה על בי"ח ורופא לניתוח ביריאטרי - תגובה
שולה זק13/04/2013שלום צבי,
אכן לא הבנתי את התירוץ שנתנו לך למה לא לעבור בבית חולים פרטי, אם יש לך ביטוח שמכסה את העלויות עם השתתפות עצמית מזערית. כדאי לך לברר שוב.
אז ככה, כל הרופאים שעובדים במרכזים הפרטיים - קודם כל הם כירורגים בבתי החולים הציבוריים ומנתחים בציבורי ובפרטי כאחד.
כל הכירורגים בכירים ומומחים בתחום.
עליך לפנות לבית חולים שהקופה מפנה ולבחור את הבית חולים והרופא שההמתנה היא הקצרה ביתר. הן לפגישת הכרות וכן לניתוח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיכילוב
לילוש15/04/2013שלום, אני עברתי ניתוח שרוול לפני חודשיים באיכילוב. צוות הרופאים היה מדהים (דר. להב ודר. אלדר, עובדים ביחד עם דר. קוריאנסקי). מקצועים ולעניין - ממליצה בחום רב, עושים עבודת קודש. לא הכרתי אותם קודם וקצת חששתי - כאמור, רק שבחים על הביצוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת שחלות פוליציסטיות וסכרתקרן12/04/2013
שלום. BMI 35. אחרי 3 לידות בקיסרי במהלך 4 וחצי השנים האחרונות.בשלושת ההריונות- סכרת הריון קשה מאוזנת רק עם אינסולין. ברקע תסמונת שחלות פוליציסטיות שקשורה לסכרת הריון וגם שגרמה לקשיי וטיפולי פוריות לפני שלושת הלידות.
בנוסף, נטייה לכבד שומני ולהפסקות נשימה בשינה.
אין סכרת מעבר לתקופות ההריון. חוששת מסכרת עתידית ומתקשה לרדת במשקל לאור כל הנתונים.
האם נתונים אלו יאפשרו לי לעמוד בתנאי הקבלה לניתוח לקיצור קיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת שחלות פוליציסטיות וסכרת - תגובה
שולה זק12/04/2013שלום קרן,
דום נשימה בשינה נמצא בקריטריונים לניתוח.
ציינת שאת סובלת מדום נשימה. אם יש לך בדיקות מעבדה המצביעות שאת סוהבת מדום נשימה - הקופה בה את חברה ישארו לך את הניתוח.
סופ"ש נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאוד מעוניינת בשרוול קיבהgalit12/04/2013
לפי מה בוחרים את סוג הניתוח כי יש כמה סוגים שרוול טבעת וכו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראשית עומדים בקריטריונים- תגובה
שולה זק12/04/2013אם את עומדת בקריטריונים לניתוח את קובעת פגישה עם מנתח ומגיעה אליו עם מכתב מהרופא המטפל הכולל את ההסטוריה הרפואית שלך ולפי ההסטוריה, הרגלי אכילה, הפרעות אכילה, אורח חיים - בוחרים יחד עם המנתח את סוג הניתוח המתאים לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמויות כמויות לשולה ולפרופסורמעוקפת11/04/2013
10 ימים לאחר מעקף.
השאלה שלי היא שאלה של כמויות.
הייתי אצל 2 דיאטניות בריאטריות במחלקה ובעיר ובשתיהן נאמר לי להיצמד לתפריט אם כי התקדמו איתי לטחונים ומעוכים כבר עכשיו. אני ללא כל בעיה מצליחה לאכול אבוקדו קטן עם ביצה רכה מעוכים יחד. כמות של 4-5 כפות. אני מרגישה שובע קל ביותר ואפילו יכולה לאכול עוד אם היה.
כמו כן שותה כוס חד פעמית ללא כל בעיה.
אני מאוד מאוד מקפידה על שתיה מרובה. אני מגיעה ל10 כוסות ביום ולא פוסחת על הכללים של לפני ואחרי הארוחה .
מה לא בסדר? מדוע אני יכולה לאכול כרגיל? האם עברתי ניתוח לשוא? הרי אם היה לי מספיק כוח רצון להפחית בכמויות על ידי החלטה בלבד הייתי מצליחה בדיאטות הקודמות.
אני תוהה מה יהיה עוד כשבוע שבועיים שאוכל לאכול מכל אבות המזון ..וחוששת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל זה לא טאבו - תגובה
שולה זק11/04/2013שלום לך,
אסור לפחד מאוכל ומותר בהחלט לאכןל ואף רצוי לאכול. החכמה היא לאכול נכון ובאופן מושכל.
את אומרת שקיבלת תפריט מדיאטנית ואת נצמדת אליו ונוהגת כפי שרשום לך. זהמצויין. 4-5 כפות זה הרבה??
אין צורך להכנס לךחרדות מיותרות. הניתוח הוא כלי שניתן לך על מנת לשנות הרגלי אכילה ולרדת במשקל האופן בריא.
מעולה שאימצת משטאר שתיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני חמישה ימים עברתי ניתוח שרווליניב11/04/2013
ועד עכשיו ללא יציאות.... האם זה נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
מעוקפת11/04/2013הגיוני, ככל שתתחיל להגדיל כמויות ולגוון במאכלים היציאות יבואו. בהתחלה רבות ורכות ולאחר מכן יהיו רגילות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יניב11/04/2013..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפני חמישה ימים עברתי ניתוח שרוול - תגובה
שולה זק11/04/2013זו תועה מוכרת. כדאי להשרות שזיפים במים ולשתות את המים. לאכול יוגורט הערב. לגרד עגביה ולסנן את הגרינים . להרבות ככל האפשר בשתיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה כואב לי עדיין באיזור הושט?ענת5411/04/2013
היי אני כהר מנותחת 5 שבועות מעקף קיבה וזה שבוע כואב לי בשיעול או בזוית הגרון באיזור הושט? האם יכול להיות שיש לי שריטה מהצינור חמצן? עדיין ? מישהו זוכר אחריי הניתוח הרגשה כזות ?
תודה ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה כואב לי עדיין באיזור הושט? - תגובה
שולה זק11/04/20135 שבועות זה הרבה זמן . יכול להיות שיש לך עדיין רגישות מההרדמה.
מומלץ לגשת לרופא שיסתכל שהכל בסדר
סופ"ש נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 4 ימים אחרי שרוול הדסה עין כרםדני11/04/2013
ביום א נותחתי בהדסה עין כרם ע" צוות מדהים ד"ר יואב מינץ+ד"ר חליאלה.האשפוז והיחס בבית החולים מעולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רוני יקרה!
אני11/04/2013מזל טוב!!!וברוך השם שעבר בשלום!תרגישי טוב.אני אתן לך כמה עצות. קודם כל עכשיו את הפכת לתינוק ועלייך לעבור בית ספק לאכילה.השתיה עכשיו חשובה יותר מן האוכל.תכיני לך תה עם מעט חלב 1%,קפה עם קופאין או נטול,ליפתן מפרות יבשים ללא סוכר,מרק עוף צח,כוס חלב עכת יכול להוות ארוחה טובה ומשביעה. תאכלי ג'לי -טעים ומשביע.תאכלי גבינה לבנה או קוטז - תלעסי לאט לאט את הגרגרים,שלא תקיאי. תבשלי ירקות,קישואים,גזר,תפוח אדמה - ותעבירי בבלנדר.תנסי להעביר בבלנדר עוף מבושל הייטב.שתי ביצים לא קשות - הן ארוחה טובה עכשיו.והעיקר תמלאי את כל הוראות הדיאטנית.תאכלי לאט לאט כדי למנוע הקאות.תרגישי טוב יקירתי!!! מחבקת,אנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת מדהימה אנה- תגובה
שולה זק11/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שולה יקרה!
אני12/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה- תגובה
שולה זק11/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהvhh
אורית24/04/2013היי אני גם עשיתי ניתוח בהדסה המנתח שלי היה פרוג'ה אבל מה שבטוח הצוות שם פשוט נהדר שמעתי דברים טובים גם על חלילה מסכימה איתך בדבר אחד צוות מנצח יש בהדסה בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה התבלבתי
אורית24/04/2013היי תבלבלתי בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי דני
אורית24/04/2013אני אומנם עשיתי תניתוח לפניי 3 חודשים אומנם עשיתי את אצל ד"ר פרוגה שהוא גם רופא תותח ומדהים אבל בדבר אחד שמעתי גם על חלילה דברים טובים אבל בדבר אחד אני מסכימה איתך יש שם צוות מנצח ומדהים כנ"ל המחקלה עצמה בהצלחה שיהיה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סגורה 5 סי סי נראה לי שלא עובר מיםיפעת10/04/2013
שלום לפני שעתיים ניפחתי - יש לי טבעת שוודית מלפני 9 שנים בערך.
יש לי 5 סי סי סגור אבל משום מה לא עובר מים או רוק... אני מנסה עכשיו תה חם בכדי שמשהו יעבור- אבל עדיין מרגישה מן אי נוחות שכזו ונראה לי כאילו זה תקוע.
מה עושים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פונים מיידית למיון- תגובה
שולה זק10/04/2013ברגע שאת לא יכולה לשתות עליך לפנות במיידית למיון לצילום ובדיקת כירורג.
מקווה שהכל בסדר ואת מרגישה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם B1איציק10/04/2013
שלום
עברתי ניתוח קיצור קיבה לפני שלוש שנים
הייתי שמח לדעת אילו בדיקות דם ובאיזו תדירות עליי לעבור
השאלה במיוחד לגבי B1 כיוון שקופת חולים מכבי דורשת אישורים מהמחוז ויש תהליך בירוקרטי
תודה
איציק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם B1 - תגובה
שולה זק10/04/2013שלום איציק,
איזה סוג ניתוח עברת?
הרופא המטפל אמור לתת לך בדיקות דם מקיפות לפחות פעם בשנה ולקבל תמונת דם שלמה של כל הויטמינים, מינרלים ומרכיבי הדם וזאת בגלל הניתוח שעברת.
אני חושבת שעליך להתיעץ עם הרופא המטפל ושיתן לך את ההפניה המתאימה, טפילו שזה כרוך באישור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם B1 - תגובה
הילה כהן29/04/2013שלום איציק
לא ציינת איזה ניתוח עברת , אתייחס באופן כללי לבדיקות אחרי ניתוח ובאופן ספציפי ל B1 .
חסר ב B1 נפוץ במנותחים שיורדים מהר במשקל , לא אוכלים מאוזן ושותים מיצים במקום אוכל או בכאלו שמקיאים הרבה . הסימנים לחסר הם נוירולוגים ומתבטאים בחולשת גפיים , נימול או כאבים ,בחילות והקאות . במידה ויש חשד לחסר בויטמין מטפלים בו מיידית ולא עושים בדיקות שכן תוצאות הבדיקה מתקבלות אחרי שלושה - ארבעה שבועות ולכן אם אין לך סיבה לחשוד בחוסר אין צורך להתעקש על הבדיקה.
מה שכן חשוב הוא ליטול מולטיויטמין כדי להמנע מחסרים ולבצע את בדיקות הדם הבאות: חומצה פולית , B12 , ויטמין D , פריטין , ספירת דם , תפקודי כב , אלבומין , חלבון כללי , תפקודי כליות , גלוקוז, אלקטרוליטים כולל מגנזיום, פרופיל ליפידים , TSH ולסוכרתיים גם HBA1C .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם B1 - תגובה - תגובה
ד``ר דוד גויטיין29/04/2013תשובה מצויינת של הילה!
אוסיף רק מס' נקודות - בבדיקות תקופתיות מומלץ לקחת גם B6 אבץ נחושת (ובארה"ב גם סלניום). לדאבוני הקופות עושות בעיות רציניות באישור בדיקות אלה, אם מתוך בורות, או מתוך חוסר רצון לשלם את מחירן במעבדות חוץ (לרוב הקופות אין אפשרות לבצע בדיקות אלה במעבדותיהן).
חסרים בויטמינים ויסודות קורט מתבטאים בשורה של תסמינים, לעיתים "מוזרים" אשר מבלבלים רופאים שאינם מכירים התופעה לאחר הניתוחים (כולל פנימאים ונוירולוגים), האבחנה מתאחרת לא פעם.
מעבר למולטי-ויטמין, בתקופה הראשונה יש הממליצים על "קומפלקס B" (הכולל B1, B6 ו- B12), ביוטין, סידן, ויטמין C, ומפסיקים אותם כעבור כחודש חדשיים כשהאכילה מגוונת יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשה ליסנדי10/04/2013
שלום חברי הפורום קשה לי מאוד להתמיד ב 100% בדיאטה שלפני ניתוח שרוול, מפחדת מהשלכות של זה עוד שבועיים הניתוח מה עושים מה זה רק לי ככה קשה ????????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא להילחץ- תגובה
שולה זק10/04/2013לא לחשוב במונחים של "קשה" "דיאטה". לחשוב על שינוי הרגלים מעכשיו והלאה. דיאטת החלבונים באה בראש וראשונה להקטין את הכבד השומני , אבל גם כשלב מקדים לשינוי הרגלים וכניסה למשמעת עצמית.
אם תעמדי בדיאטה ב 80 אחוז זה גם מצויין.
לפי מה שקראתי כאן בפורום כולם לא אוהבים, בלשון המעטה, את השבועיים האלה לפני ניתוח. אך הכל שם מטרה טובה - אז לחייך בבקשה ולאכול כמה שיותר ביצים, דגים, ירקות, מעדנים, בשר - ולשאול לאפס פחממות.
בצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי
סנדי11/04/2013תודה רבה שולה את מקסימה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה - תגובה
שולה זק11/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך בוחרים נכון? מעקף או שרוולנטלי09/04/2013
בוקר טוב, יש לי טבעת שאותה עשיתי לפני 6.5 שנים.... היום אני מועמדת לניתוח חוזר. אחרי שאתמול הייתי בייעוץ נתנו לי את האופציה לבחור מעקף או שרוול.... איך בוחרים? מישהו יכול להסביר לי מה יותר טוב....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך בוחרים נכון? מעקף או שרוול - תגובה
שולה זק09/04/2013אצל מי הית ביעוץ?
בדרך כלל צריך להגיע למנתח עם מכתב מהרופא המטפל הכולל את ההסטוריה הרפואית שלך, הרגלי אכילה, הפרעות אכילה, אורח חיים, במקרה שלך יש גם לבחון את ההסיבות לכישלון ניתוח הטבעת.
על פי כל הנתונים המנתח אמור להמליץ לך על הניתוח הכי אפקטיבי עבטרך.
אם את סובלת מריפלוקס רצוי לשקול ניתוח מעקף.
אם את אכלנית מתוקים - רצוי מעקף.
שוב - צריך לקחת את מכלול הנתונים ולפי זה לראות מה מתאים לך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על מעקף קיבה
מ13/04/2013שלום רב
האם את יכולה להסביר לי אדם שאוהב גם מתוק ונכשל בטבעת למה ממליצה מעקף קיבה לעומת שרוול?
מעקף קיבה נראה לי ניתוח יותר מסובך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על מעקף קיבה - תגובה
שולה זק13/04/2013חבל שהמנתח שעשה לך טבעת לא התעניין לפני כן מה הרגלי האכילה שלך ומה הפרעות האכילה ?
טבעת לאוכלי מתוק (מכורים) זה כמו כוסות רוח למת.
לחולי סוכרת קשה ולאוהבי מתוק ומכורים למתוק - מומלץ מעקף קיבה , שיורד החשק למתוק ואי ספיגה, כך שלא עולים במשקל.
כל ניתוח ניתן לרמות אם לא משנים הרגלים.
דבר אחד ברור - הניתוח (מכל סוג שהוא) הוא רק כלי שבעזרתו צריך לשנות הרגלי אכילה ואורח חיים וזאת מומלץ לעשות בליווי צמוד של דיאטנית.
צריך לבדוק את הסיבות לכשלון הטבעת, ולפי זה בהחלט לשקול את הניתוח האופטימלי והכי יעיל עבורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
מ13/04/2013תודה על תשובתך
אך קראתי שאם אוכלים משהו מתוק בסוג ניתוח מעקף סובלים מכאבי בטן, כמו כן ניתוח יותר רציני משרוול לדעתי, וגם יש בעייה של חסריים.
מה דעתך?
כמו כן רציתי לשאול האם הנפח של הקיבה שווה בשני הניתוחים שרוול ומעקף?
והאם הירידה במשקל בהתחלה היא בגלל כמעט צום חודש והאם זה לא עולה ברגע שחוזרים לאחר חודש לאכילה מתונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות נפוצות - תגובה
שולה זק13/04/2013תיכנסי לשאלות הנפוצות. שם תלמדי על סוגי הניתוחים, תופעות הלואי וההתנהלות היום יומית.
התופעה עליה את מדברת נקראת "דאנפינג סינדרום" שמקבלים כאבי בטן, חולשה, סחרחורת ויובש בפה. זה קורה במקרה שך "הצפה" שאוכלים יותר מידי מתוק. גם משרוולים מדווחים על אותה תופעה.
שוב -יש לפנות למנתח ויחד איתו להתאים ניתוח לפי ההסטוריה הרפואית שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקף קיבה...מה התהליך?מרי09/04/2013
הי,
אני מיועדת לעשות ניתוח קיצור קיבה מעקף קיבה עוד שבועיים.
אשמח לדעת כמה זמן לוקח הניתוח? איך הולך תהליך ההחלמה?
האם אפשר להיכנס להריון אחרי ניתוח שכזה? הבנתי פשוט
שזה פוגע בגוף מבחינת ספיגת הויטמנים.
אשמח לשמוע פרטים :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקף קיבה...מה התהליך? - תגובה
שולה זק09/04/2013שלום מרי,חבל שלא התעדכנת בכל הפרטים הרפואיים אצל המנתח.
הניתוח אורך בערך שעתיים. ההחלמה היא אישית ושונה מאדם לאדם. חוזרים לכלכלה רגילה בהדרגה. מתחילים מנוזלים, כלכלה רכה ולאט לאט חוזרים לאכול הכל.
מומלץ להיות במעקב דיאטנית מהתחלה. להתנהל על פי תפריט מאוזן.
אכן צריך לקחת תוספי מזון כל החיים.
אין בעיה מבחינת הריון. תיכנסי לשאלות נפוצות תמצאי שם הרבה חומר לגבי השאלות ששאלת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה אשמח לתגובהפז08/04/2013
שלום אני אמא (בת 21 ) ילדתי לפני כשנה ואני רוצה לברר לגבי ניתוח שיתאים לי הייתי בתהלכים אבל אמא שלי מפחדת שאקרא לי משהו אני מעשנת יחסית כבדה (סיגריות כמובן ) ויינסטון לייט
אני במשקל גבוהה הבי אם אי שלי הוא
תוצאות החישוב: שמן במידה מסוכנת 46.06 = BMIחייבת להתעייץ עם רופא ממוחה הרופא משפחה כבר הפנה אותי לעשות סדר של בדיקות למיהנים אשמח לדעת יותר על ניתוחים ואיך מתאימים אתזה למטופל ואחרי הניתוח שלבי ההחלמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוחים- תגובה
שולה זק09/04/2013בוקר טוב פז,
אכן ה- BMI של גבוה . אם הבנתי נכון 46.
אם רופא המשפה המליץ על הדרך הניתוחית - כמובן שזה לבריאותך ועתידך.
אני ממליצה לקבוע תור לרופא מנתח ולקבל ממנו הסבר לגבי סוגי הניתוחים ואיזה ניתוח מתאים לך על פי ההסטוריה הרפואית שלך, הרגלי אכילה, הפרעות אכילה, אורח חיים .
תיכנסי לשאלות נפוצות ותקבלי מידע לגבי הניתוחים ולגבי ההחלמה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צר לי חיים שנאלצתי למחוק את הודעתךשולה זק07/04/2013
לא זה המקום להתנצח.
יעידו חברי החדשים והוותיקים שאיני נוהגת לנגוע באף הודעה...אך הפוסט שלך היה לא לעניין.
תודה למגיבים. לצערי תגובתכם נמחקה יחד עם דברין של חיים.
המשך ערב נעים ובהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה את רוצה, שקל ? דיקטטורית בשקל
חיים08/04/2013שכמותך.
לא העלבתי ולא השמצתי, אלא רק בחרתי לשתפכם עם הרופא דנן.
זה הכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי שתדבר בנימוס
אסתי08/04/2013חיים , אני לא מכירה אותך ולא מכירה את שולה רק מהפורום הזה היא עזרה לי כמו להרבה אחרים לא יתכן שתדבר כך אל בן אדם ובטח לא לשולה ,כדאי שתרגיע את צורת הדיבור הזאת . לגבי הרופא המדובר יש לו הרבה ממליצים ולא תמיד כשאתה לא מקבל מה שאתה רוצה ישר האשם ברופא ?. תגיד תודה שבחרת ונותחת תחשוב על הדרך שאתה עושה לשנות את החיים שלך ולא על השלילי גם את החשיבה צריך לשנות בהצלחה לך רק תנהג בנימוס כמו כל החברים הפורום הזה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אני08/04/2013שלום לך חיים!תראה,אני מבינה שאתה עוכס מאוד - אבל הפורום הזה הוא לא המקום להוציא כעס.זה קודם כל.שנית,תברך על זה שעברת את הניתוח ושירדת כל כך יפה. בנוסף לכך,שולה - היא אדם מקסים,לבבי,אוהב,איכפתי,אנושי,חם,נהדר ומקסים!!! היא כתף תומכת כמו שכבר אמרו לך להרבה מאוד מנותחים שלפני ואחרי. בבקשה, אל תוציא גם עליה את העצבים שיש לך.זה ממש לא לעניין. אתה כועס ואף אחד לא יודע בדיוק למה את כועס - אולי יש לך סיבה לכעוס - אבל שוב לא זה המקום להוציא כעס.הפורום הזה - הוא פורום של חברים שנותנים אחד לשני עיצות,עידוד ותמיכה. אם אתה רוצה להיות חלק מהפורום הזה,אנשים פה כולל אותי ישמחו לתת לך המון עזרה.שולה היא הראשונה שתושיט לך יד !!!!! אל תעליב פה אנשים.זה מאוד לא יפה. ושוב יכול להיות והכעס מוצדק..אבל שולה -מה פתאום אתה יוצא עליה?ושוב..למה בפורום ???יש לך טענות - תדבר עם ד"ר גוייטן.למה בפורום??? זה מקום של תמיכה,של חברות...רק תכתוב פה את הבעיה שאתה מתמודד איתה - וכולנו נעזור לך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאדון חיים תרגיע !
ניסים08/04/2013מבין את כאבך אך זה לא המקום !
תחשוב מה מרגישים אחרי מה שכתבת כל אלו שיש להם תור לניתוח אצלו ..
ושולה היא דיקטטורית ?! אני לא מכיר אותה אישית אבל אני קורא
בפורום הזה המון דברים ,חלקם לעניין חלקם שטויות .. מעולם היא לא התערבה
לאף אחד ,מקסימום לא הגיבה ..
לא הוגן לדבר ככה למי שנותנת כתף להמון אנשים מבוהלים (ואני מקרה קלאסי ויש כמוני מאות! )
חיים ,תירגע ,דבריך לא לעניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסים -
חיים09/04/2013מה שכתבתי לא הייתה הכללה, אלא מה שאני חוויתי (חוויה פרטית שלי) כשרציתי לעבור ניתוח קיצור קיבה אצלו. אין לעשות הכללה מהמקרה הפרטי שלי ואף לא לזה שאפתי כשפתחתי את האשכול. כולה רציתי לשתף אתכם במה שעברתי שם ואיתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום חיים - תגובה
שולה זק09/04/2013אנחנו נשמח להיות אוזן קשבת במה שעברת ועל אחת כמה וכמה לשמוע איך אתה מתקדם בתהליך וכמובן לעזור בכל עת .
אני בטוחה שלא היתה לך כוונה רעה.
יש פתגם (בערבית) "אילא פאט - מאט"...מה שעבר - מת!!!
אז בוא נתרכז בהווה ובעתיד .
שיהיה לך בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעניין אולי עבר, אבל לחלוטין לא מת
חיים10/04/2013ולא ימות עד אשר הרופא יתנצל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיים תחשוב רגע - תגובה
שולה זק10/04/2013לשמור טינה - זה לתת אפשרות להשתלט על הראש שלך למי שאתה לא רוצה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת דחוף ניפוח טבעת באופן פרטייפעת07/04/2013
שלום אני יותר משמונה שנים אחרי ניתוח.. נותחתי במאיר .
אני מחפשת רופא שיכול לנפח באופן פרטי!!
אשמח מאוד מאוד לתשובה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת דחוף ניפוח טבעת באופן פרטי - תגובה
שולה זק09/04/2013לא מוכרת לי התופעה של ניפוח טבעת באופן פרטי.
תפני למנתח או לכל בית חולים שבו מבצעים ניתוחים בריאטריים ותבררי אם ומתי ניתן לנפח טבעת.
אני מניחה שבאסותא רמת החייל תוכלי לקבל שרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)