פורום טיפול תרופתי להרזיה וניתוחים בריאטריים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• קבוצת תמיכה
    ניסים
    07/04/2013

שלום ,

מישהו מכיר קבוצת תמיכה לשרוול באזור ת"א (דרום, מרז ) ,גבעתיים ,רמת גן ?
    זה קשור לקופת חולים ? אם כן אני בכללית ..

איך נרשמים בכלל ?

תודה

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קבוצת תמיכה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מידע

לילוש
    08/04/2013

אני יודעת שיש בב"ח איכילוב, אבל לי זה מאוד לא נוח להגיע - שלא נדבר על החניה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לפרופסור
    מעוקפת
    07/04/2013

עברתי ניתוח מעקף לפני 5 ימים שוחררתי לאחר פיזיותרפיה של הנשימה כי היה תפליט בצילום חזה. מה היאנדיקציה לשחרור מטופל? לא ערכו שום בדיקה נוספת אפילו לא בדקו נשימה עם סטטוסקופ.
    האם זהו סיבוך שכיח? מה עושים במידה וישנם כאבים? איך מזהים כאב של תפליט כדי שאדע מתי עלי לגשת לרופא?
    אני אסמטית וחוששת כי מצבי יוחמר. שוחררתי אתמול עם רגשות מעורבים.
    סליחה על כמות השאלות ותודה על המענה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לפרופסור

הוספת תגובה

• מישהו?

מעוקפת
    08/04/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד שהרופאים יענו - תגובה

שולה זק
    09/04/2013

בוקר טוב לך,
    ממליצה לגשת עם מכתב השחרור לרופא המטפל.
    הוא יתן לך הנחיות לימים הבאים.
    תשאלי אותו את כל השאלות.
    החלמה מהירה ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לפרופסור - תגובה

פרופ` אחמד מחג`נה
    10/04/2013

חולים לאחר ניתוח מעקף קיבה במהלך תקין וללא סיבוכים משוחררים הביתה בד"כ 3-4 ימים לאחר הניתוח. בד"כ לא מבצעים בדיקות הדמיה רוטיניות לבדוק באם הכל בסדר. הבדיקות נעשות לפי המצב הקליני של כל מנותח.
    באחוז לא קטן מהמנותחים יכול להיות אטלקטזות ריאתיות קטנות שהטיפול בהם הוא פזיותרפיה נשימתית.
    מקווה שאת מרגישה בטוב. באם יש משהו שלא נראה לך; כאבים, שיעול או חום גבוה, תגשי לרופא המטפל או למנתח.
    בהצלחה בדרכך החדשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גויטיין, כנס כנס...
    חיים
    07/04/2013

רציתי להודות לך - 8 חודשים אחרי , 70+ קילו פחות והיכרות עם מנתח מקסים, בעל יחסי אנוש מופלאים אחרי ו-*לפני* הניתוח.

אותו מנתח הוא ממש *לא * אתה. רציתי להודות לך על כך שלא ניתחת אותי, שלא שילמתי לך אגורה שחוקה אחת ולזה אתה הוא זה שעזרת לי בתהליך. עברתי את הניתוח אצל מנתח אחר, בכיר יותר, מנוסה יותר והכי חשוב - בן אדם !

אני מאחל לך ולמשפחתך שיום יבוא שתצטרכו עזרה, כמו שאני הייתי צריך כשבאתי אלייך לקליניקה , שיתנהגו אליכם כפי שאתה וצוותך נהג עימי.

חיים.

לקביעת תור
    סגירה
    גויטיין, כנס כנס...

הוספת תגובה

• זה לא יפה

עדי
    07/04/2013

אני נותחתי אצל גוייטין הוא בחור מקסים, הניתוח ברוך השם עבר בשלום ואני מכירה עוד הרבה אנשים שעברו אצלו את הניתוח וכולם רק משבחים ומהללים, זה לא יפה להשמיץ רופא ברמה שלו בפורומים כאלה, אני הייתי צריכה אותו אחרי הניתוח והוא הגיע לחדר מיון בשיבא והרגיע אותי שהתלונה שלי היא אזעקת שב, ושוב זה לא יפה מה שעשית כאן.........

בכבוד רב
    עדינה דורני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כשתחווי את מה שאני חוויתי עימו

חיים
    07/04/2013

וזה כל מה שציינתי (האירוע שלי ולא משהו כוללני), את תדברי אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צר לי שזה מה שחווית - אני נותחתי

אורית
    07/04/2013

ע"י ד"ר גוייטין בדיוק לפני חודשיים (10.2) וזכיתי לחוויה שונה לחלוטין.
    יחס אישי ונעים הן מד"ר גוייטין והן מכל צוות מלבי לפני ואחרי הניתוח.
    לפעמים לא נוצרת כימיה בין רופא למטופל וזה לגיטימי ...חבל להכפיש סתם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנותחת מעקף קיבה שנתיים וחצי
    גלי
    07/04/2013

שלום שמי גלי ויש לי בבקשה כמה שאלות
    הראשונה בחודש האחרון העלתי במשקלי כ - 5 ק"ג. לאחר הרזיה של כמעט 60 ק"ג מהניתוח.ברצוני לדעת האם זה תהליך של השמנה חוזרת או משהו חולף ושוב ארד במשקל.
    שאלתי השנייה לגבי שתיית תה טיבטי, ברצוני לדעת האם מותר לי כמנותחת לשתות אותו?
    שאלתי השלישית והאחרונה היא האם מי שעבר ניתוח מעקף קיבה וחוזר להשמין.. האם ישנה אפשרות לניתוח חוזר בעתיד? ואם כן איזה?
    תודה ושבוע טוב

הוספת תגובה

• מנותחת מעקף קיבה שנתיים וחצי - תגובה

שולה זק
    07/04/2013

שלום גלי,
    ירדת יפה במהלך שנתיים וחצי. האם הית או את עדיין במעקב דיאטנית.
    חשוב מאוד המעקב והפגישות עם הדיאטנית - דבר העוזר להפנים ולשנות הרגלי אכילהץ
    הניתוח - ויהיה מל סוג שהוא - בא לתת לנו כלים להתמודד עם המחלה שלנו של אכילה מופרזת. יש להשכיל וללמוד להשתמש בכלי זה.
    לעבור ניתוח כל שנתים שלוש זה חא הפתרון.
    הפתרון היחידי והבלעדי - שינוי הרגלי אכילה. שילוב פעילות גופנית. לקחת חלק בקבוצת תמיכה.
    ממליצה בחום - לפנותלדיאטנית ולקבל ממנ צפריט יומי/שבועי מאוזן - כך תוכלי לשמור על ההישגים.
    לגבי תה טיבטי - כל אחד מגיב אחרת. תתיעצי עם הרופא המטפל
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד קילו פחות בשבוע!
    אני
    03/04/2013

חברים יקרים! נשקלתי היום ...ירדתי עוד 1 קילו בשבוע! ברוך השם.. עכשיו אני 131.5 עכשיו המטרה זה להגיע ל130 עגול!!! :-)

לקביעת תור
    סגירה
    עוד קילו פחות בשבוע!

הוספת תגובה

• כל הכבוד

לילוש
    03/04/2013

תמשיכי כך אני - כל הכבוד! מחבקת אותך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לילוש יקרה! מחבקת...

אני
    04/04/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלה...

לילוש
    04/04/2013

הי אני היקרה. גם הגוף שלי לא אוהב לרדת אלא לעלות - על כל גרם ירידה יוצאת לי הנשמה! אני עוד לא שותה מספיק - לפני הניתוח, כוס קפה ליום - אז השינוי הוא גדול מאוד. גם עוד לא השתלטתי על הכמויות - לי זה נראה מעט ואז אני מרגישה לא טוב ומקיאה. אל תחשבי שאני דוחסת - ממש לא. עניין של למידה כנראה. אני משתדלת להישקל רק פעם בשבוע, אחרת אני מרגישה דיכאון. עד עשכיו - 10-11 ק"ג ומחכות לי עוד 33! קצת מדכא... התחלתי עם הליכות סדירות פעמיים בשבוע ופעם שחיה - יותר מזה אני לא יכולה. היום הלכתי לחדר כושר לעשות הליכה, אז כבר לא הספקתי לבשל לבתי לצהרים - נאלצתי לקנות עוף בגריל. לא נורא, בסוף אלמד איך להסתדר. אבל אני כן מתמקדת בדברים הטובים - פתאום מסוגלת לגעת בכפות רגליים ופחות מגושמת. נראה לי שאפילו מידה אחת עוד לא ירדתי אבל הבגדים כבר לא מתפוצצים עלי. סוף סוף הלכתי למספרה - גם לזה לא היה לי חשק - והפרצוף שלי נראה יותר טוב! כמו שאמרנו, דרך ארוכה מחכה לנו אבל אפילו היא מתחילה עם צד אחד גדול! מחבקת ומנשקת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי לילוש נשמה!

אני
    04/04/2013

נו...את רואה?11 קילו פחות!!!!כל הכבוד לך!!!33 יש לך להוריד,תברכי!!!! אני ירדתי 40 ויש לי לרדת עוד 60!!!סכה 100 קילו אני צריכה להוריד כדי להיות 65!!! את נשואה?רווקה?במערכת יחסים?לי יש 2 ידידים,אבל חבר אין לי.אני רוצה לרדת עד 65 ולהתחתן.בת כמה את לילוש? אני בעוד חודש 27. אני מאמינה לך שאת לא דוחסת,גם אני לא דחסתי,אבל גם כשאכלתי ממש עד שאני מרגישה שובע.כמו שלימדו אותי,אני עדיין הקאתי לעיתים קורובת וככה במשך חצי שנה.אבל אני עם מעקף.אחרי חצי שנה ההקאות נפסקו..ב3 החודשים הראשונים הקאתי כל יום ואז פעם בשבוע בערך. אני מאוד שמחה בשבילך שהבגדים כבר לא מתפוצצים עלייך,זה הרגשה טוב,נכון? יופי שהלכת למספרה,מצוין! תקני לעמך גם איפור,בגדים חדשים כשתרדי מידה..תהני מהחיים...כל מה שלא עשית לפני הניתוח,עכשיו תעשי!כל הכבוד שנרשמת לחדר כושר!!!מצוין!!!!!!!! :-) פעמיים הליכה ופעם שחיה בשבוע זה בנתיים מספיק. הכל בסדר.את ממש צמוד אחרי הניתוח..חכי שתרדי עוד 30 קילו..אז תוכלי ללכת עוד יותר הרבה..אני בפסח לא עליתי על אליפטיקל...התעצלתי..זה קשה עם ה131.5 שיש לי..כמה את עכשיו? אבל אני חייבת לחזור לאליפטיקל...תגידי לי שאני חייבת! מחבקת ומנשקת,המון בהצלחה בהמשך הדרך!את על דרך המלך!בהצלחה יקירתי!!!אנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי אני

לילוש
    06/04/2013

תשמעי, לא פשוט העסק הזה. אני חזרתי עכשיו משחיה ולא ירדתי גרם 1 השבוע. מה זה מבאס. אני יודעת שיש תקופות שלא יורדים אבל זה עדיין מדכא. לא משנה, אמרתי לעצמי, לא סיבה להיכנס לפאניקה - אולי שבוע הבא! לשאולות שלך: אני נשואה (בן זוג אוכל מ-ה ז-ה ל-א ב-אר-י!!! ויש לי בת חמודה שלצערי ירשה גנים לא כ"כ טובים ואני מנסה לחנך אות לאוכל בריא. אני עובדת המון (המון המון) כך שלא פשוט לי ההתארגנות. אבל החלטתי שמגיע לי חיים בריאים וכמו ששולה אמרה - השמנה מוסיפה צרה, לא מטפלת בצרות הקיימות. גם אם לא עלית על המכשיר לא נורא - לפעמים צריך טיפה הפסקה ואז חוזרים בכוחות מחודשים - הרי את עושה את זה כל הזמן!. אם הלכת אז מצוין. אני אולכת ימי שני בבוקר ועכשיו שבועיים המכון סגור בגלל יום השואה ויום הזיכרון. רציתי להגיד להם שבשבילי הליכה היא סבל ולא כיף!!! אני לא אוהבת ללכת ברחוב - אבל לא באה לי לוותר שבועיים על ההליכה. ליום הולדת שלך את מכינה לעצמך את המתנה הכי כיפית - פחות משקל ויותר בריאות! מחבקשת ומנשקת,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי לילוש!

אני
    06/04/2013

אני מבינה את מה מה שאת אומרת ומתארת לילוש.כיף לך שאת נשואה+יש לך ילדה.זה חלום החיים שלי.בן זוג שלא אכול בריא,תנסי לדבר איתו.אני הרגלתי אם אמא ואבא שאני חיה איתם לאכול אוכל בריא לאחר הניתוח והשינוי העצום שעברתי. אבל עדיין,אמא מכינה אוליביה שאני מאוד אוהבת ולא נוגעת בו.הם אוכלים תפוחי אדמה ואורז+טונה+מיונז,שאני מקיאה.הם עדיין מגרים אותי באוכל הזה,ואני עדיין שומרת וחייבת לשמור כל החיים.הליכה בחוץ זה דבר כיפי,רק תשימי מוזיקה שאת אוהבת באוזניים ותקני כלב קטן - הוא יוצא אותך מהבית ויהיה לך כיף לטייל.אני מטיילת עם השאר פי שלי,בלעדיו,החיים שלי יהיו רקים.וכן גם ההליכות.את אוהבת כלבים? :-) אני גם חייתי לבד כשלמדתי בחו"ל הרבה שנים,ויכולה לומר לך שיש בזה יתרונות וחסרונות.אבל מה,לחיות לבד - אני לא רוצה יותר בחיים שלי!!!אני מאוד רוצה להוריד את כל המשקל והתחתן עם בן אדם טוב ומתאים.בת כמה הבת שלך?אני מבינה שהיא ירשה את הגנים של ההשמנה...אבל מה לעשות,גם אני ירשתי את הגנים האלה מאמא שלי ושתינו במלחמה מתמדת עם המשקל כל החיים.בילדות שיחקתי טניס,שחיתי,אכבתי על אפניים,עשיתי התעמלות קרקע ועשיתי דיאטה 1200 קלוריות.ועדיין,כן עדיין לא הייתי רזה. זוכרת סיפרתי לך שיש לי בת דודה ששוקלת 250..זה לא כי היא טורפת את כל העולם(אמנם אוכלת הרבה)אבל יש לה מחלה - השמנת יתר חולנית.וגם לי יש את זה,לכן אני עושה דיאטה+הליכות.אחרת אני לא יורדת. ברור לכולנו שלא נהיים שמנים רק בגלל שאוכלים הרבה.זה גם אוכל שאוכלים וגם הגנטיקה.אבל,לילוש,עם הגנטיקה חובה להילחם!!!!! אני כועסת על עצמי שלא עושה בזמן האחרון אליפטיקל.אבל עושה הליכות בחוץ.אתמול בירשולים היה קור כלבים,אז עשיתי הליכה מהירה אבל קצרה.היום יום יפה,אני אצא לטיול ארוך עם הכלבים.מאיפה את בארץ לילוש?תגידי יש לך פייסבוק? :-) אני רוצה לדבר איתך עוד!!!בת כמה את?אני 27 עוד חודש.ותודה,את צודקת,המתנה הכי גדולה תהיה זה פחות משקל והרבה בריאות.אני עכשיו 131.5 וחולמת כבר להיות 127 לקראת ה1 במאי!!!זו המטרה שלי עכשיו. תהיא בקשר! אוהבת,מחבקת ומנשקת!!!אנה. נ.ב החיים של אף אחד לא קלים,יש לי אבא נכה אחרי תאונת דרכים חולה מאוד שאני מטפלת בו ונפשית זה מאוד מאוד מדכא וקשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאני היקרה

לילוש
    08/04/2013

הי אני. עוד ימים של עומס בעבודה, כך שלא תמיד אני מספיקה לענות מהר. למרות שעשיתי המון דברים בחיים, שניים הבאמת משמעותיים הם הילדה שלי והניתוח. את צודקת - משפחה וילדים הם הרצון של כל האנשים ואני בטוחה שתמצאי מה שאת מחפשת. . אני חושבת שפחות משקל פשוט ייתן לנו הרגשה כללית יותר טובה ויותר אנרגיה לעשות דברים. אני נמצאת הרבה פעמים בסביבת אכילה לא בריאה - ארועים בעבודה, בית וכו'. אז אני שמה לב באמת למחלה - ריח מפתה וכאילו כל המוח אף החוצה, וכל מה שנשאר הוא איזה רצון בלתי נשלט לאכול. כרגע, הניתוח שומר עלי אבל אני באמת מודאגת איך לשנות את המחשבה בעתיד. הרבה בפורים אומרים שהם מעלים את המשקל בחזרה כך שאני באמת חוששת. לשאלתך - אין לי פייסבוק (אוהבת את הפרטיות שלי) אך אשמח אם תצרי איתי קשר דרך מייל - אני אענה. אני תל-אביבית, אז הליכות בחוץ הם קשות רוב השנה! אני מצפה בקוצר רוח שתגידי לי שהשגת ליום הולדת את המשקל שתכננת! מחבקת ומעודדת - בסוף יהיה בסדר!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין עלייך לילוש יקרה!

אני
    08/04/2013

תודה לילוש יקרה!!! תודה על כל העידוד התמיכה והעזרה!!!את נהדרת! מה המייל שלך ?אני בכיף אצור איתך קשר.שיואוו..את תל אביבית - הלחות אצלכם באמת גבוה רוב ימות השנה וקשה ללכת.אני מבינה את זה מאוד.לכן,הפתרון בשבילך זה או לקנות מכשיר כושר הביתה - אליפטיקל- כמו שלי יש או אופניים או מסלול ריצה ..או להירשם לחד כושר.בתנאים של בתל אביב את צריכה מזגן כמעט כל השנה מעלייך כדי ללכת.אני מבינה את זה יפה מאוד. יום ההולדת שלי הוא 24.01... ואני הייתי בכזה דיכאון בגלל העליה במשקל שהייתה לי כבר חצי שנה לאחר הניתוח.עליתי 2 קילו ואז ירדתי אותם..אז הייתי בכזה דכאון שאפילו לא חגגתי יום הולדת.אני מאוד רוצה הגיע עד 24.01.2014 עם משקל של 90 קילו!!!זו המטרה וזה החלום שלי!!!וכן משפחה,בעל טוב וילדים בריאים - הם האושר המיוחל של כל אדם!!! כיף לך שיש לל בעל וילדה!!!איזה אושר!!! גם ההורים שלי אוכלים את מה שאני לא אוכלת ...וגם הם מגרים אותי..לי חזר כושר האכילה אחרי חצי שנה ואכלתי יותר ממה שמותר..עליתי 2 קילו,אבל גם ירדתי אותם בשבועיים לאחר שהתחלתי שוב דיאטה בפברואר. כן יש הרבה שמעלים אחר כל משקל,אבל הוא לא חוזר למה שהיה פעם!!! ומה גם,הרגלי האכילה משתנים..והם ישתנו,בעזרת השם,גם אצלך!!!תראי,למשל היום בעבודה קולגה שלי הציע לי שוקולד חלבי עם אגוזים -אני מתה על זה - אבל אמרתי לו תודה,אני מאוד רוצה,אבל לא אקח.תחשבי על זה שיש לך שומן לשרוף,שמחכה לך קיץ מקסים עם כל החולצות הקצרות ואת רוצה להראות בהן מקסים!!!תחשבי על הבריאות ועל האסטטיקה!!! תשחבי שאוכל לא בריא או אפילו בריא אבל בכמויות לא בריאות - הם מוות!!! כן מוות,כי אני עם ה170 שהיו לי עמדתי למות!!!וברוך השם - שניצלתי!!!שהשם והכרורג הצילו לי את החיים!!! אוכל זה כמו סם..כמו אלכוהול..כמו סגריות..כמו מריחואנה - הוא יותר תלות!!! תמנעי מזה!! תאכלי רק את מה שאומרת לך הדיאטנית לאכול.תהני מאוכל,תאכלי ביצה מבושלת+סלמון מעושן 50 דרם. תאכלי מרק עוף טעים.תאכלי טחינה גולמית+2 פתית או פריכית. אני אוהבת את האוכל שאני אוכלת..אני נהנת מ כמות אוכל קטנה..בעבודה יש לנו מזנון עם אוכל טעים מאוד...יש מאפיםש שונים - ואני רואה כל יום שיש את אלה שקונים קוראסונים,ויש את אלה שקונים סלט+טונה.ככה גם מתחלק העולם לדעתי,לאלה שאוכלים מה שבא להם (אני הייתי כזאת)ולאלה שעושים דיאטה+ספורט(אני הפכתי לכזאת).גם תתני לעצמף תגמולים..פרסים ...תקני בגדים חדשים,לקים,איפור,נעליים..תתחדשי זה כיף לנשמה!!! וגם שולה אומרת שאפשר לטעום מדברים שונים...אז תטעמי..אני לא טועמת כי אני מאבדת שליטה אם אני אוכל למשל קובית שוקולד,אני לא אסתפק באחת! מבינה?לכן אני מעדיפה לאכול רק אוכל דיאטטי..כבר שכחתי איזה טעם יש ללחם ולשוקולד..באמת..אני זוכרת רק את הריח כשאני מריחה את המאפים בעבודה..אבל לא!!!!!!!אני לא אקנה אותם וגם אחרי העבודה -לא!!!!!!בשום פנים ואופן -לא! ככה אני אומרת לעצמי! בהצלחה לך יקירתי! מחבקת,אנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין עליך- תגובה

שולה זק
    03/04/2013

את משהו מיוחד.
    המשיכי ותצליחי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בראבו והצלחה בהמשך

יגאל
    08/04/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר שרוול עם ריפלוקס
    רונית
    03/04/2013

מנותחת שרוול כבר שנה וחצי. עם ריפלוקס קשה. המנתח המליץ לי מקעף קיבה לאחרונה .ירדתי את כל עודפי משקלי הצלחה מאין כמוהה.
    מספר שאלות בעיניין-
    1. האם ניתן לעשות שרוול נוסף ולא מעקף קיבה בעיקבות הריפלוקס?
    2. האם יוצרים קיבה קטנה כמו בשרוול כך שאי אפשר לאכול?
    3. האם אני אמורה לרדת עוד קילוגרמים נוספים לאחר מעקף הקיבה למרות שירדתי את כל עודף משקלי עקב יצרית קיבה בנפח קטן?
    4. מהם הסיכונים במעקף קיבה לעומת שרוול?
    5. האם ניתן לאכול הכל לאחר מעקף קיבה?
    6. האם ניתן להתקין טבעת שוודית מתכוננת על השרוול שהתבצע לפני שנה וחצי לשם שמירת המשקל הטקנה והרחבה לפי הצורך?
    6. מועמדת לצילום קפסולת וידאו לוידוי מחלת מעיים קרוהן . האם אין בעייה עם בליעת הקפסולה לאחר שנה וחצי של ניתוח שרוול? האם אין סיכוי שהקפסולה תתקע איפשהו בשרוול?

אשמח לתשובות לגבי כל שאלותי הן חשובות לי מאוד

לקביעת תור
    סגירה
    לאחר שרוול עם ריפלוקס

הוספת תגובה

• לאחר שרוול עם ריפלוקס - תגובה

שולה זק
    03/04/2013

שלום רונית,
    האם סבלת מרחפלוקס לפני ניתוח השרוול?
    לפי מה שאת כותבת הבעחיה היא הריפלוקס ולא עליה במשקל או עצירה בירידה - אז למה שרוול חוזר? זה לא יפתור את הבעיה של הריפלוקס.
    באינטרנט תמצאי את כל האינפורמציה לגבי מעקף קיבה.
    לאחר מעקף קיבה אפשר לאכול הכל. מה שכן יש לקחת תוספי מזון (ויטמינים) כל החיים בגלל אי ספיגה.
    הסיכונים הם כמו בכל ניתוח - הארדמה וכן יכולה להיות דליפה. טבעת היא ממש לא פתרון טוב. היא לא תמנע את הריפלוקס.
    לגבי הקפסולה עליך לברר עם המנתח. אני לא חושבת שאמורה להיות בעיה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריפלוקס תגובה שולה

רונית
    03/04/2013

היי שולה

כן סבלתי מרפלוקס לפני ניתוח השרוול.
    המנתח הציע לי מעקף אך סירבתי עקב חשש ופחד מיותר מעצם השם מעקף קיבה.
    האם יוצרים קיבה קטנה בנפח של 15-20 סמק כמו בשרוול?

אני כבר הורדתי את יתרת משקלי ועודפי האם אני אמורה במעקף קיבה להוריד עוד כמה קילוגרמים עקב קיבולת קטנה כמו בשרוול?

אשמח לתגובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפני ניתוח שרוול...
    tova
    03/04/2013

שלום לכולם לאלה שאחרי ואלו שלפניי.
    אני לפני ניתוח לקיצור קיבה שרוול ואני בטח לא יחדש לכולם את החששות מהניתוח עצמו. ואני שואלת אם לכולם היה את הפחד את החשש שמשהו יקרה או יסתבך במהלך הניתוח...ואם לא אצא משם... למרות כל התמונה היפה שתיראה לאחר הניתוח ושאני מדמיינת את עצמי איך אראה לאחר מכן ..לא עוזבים אותי הפחדים של מה ואים.??? אשמח לשמוע עצות.. חששות של אנשים שעברו את ההליך זה ישפר לי לי את ההרגשה כי אני באמת רוצה להיות אחרי...תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לפני ניתוח שרוול...

הוספת תגובה

• אשמח לתגובות.

tova
    03/04/2013

אשמח לתגובות לשאלתי הקודמת..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד

לילוש
    03/04/2013

הי כולנו פוחדים מהרבה דברים, ולפחד מניתוח זה בסדר גמור. אני מאוד פחדתי כי זאת היתה פעם הראשונה שהיתי בניתוח בחיים שלי. הסיבוכים מאוד נדירים ואת צריכה לאמין בתהליך, למרות שהוא ארוך ולא פשוט. תחשבי על הבריאות. בהצלחה, מעודדים אותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את בהחלט נורמלית - תגובה

שולה זק
    03/04/2013

את אנושית ונורמלית. לחשוש ולפחד זה כל כך טבעי במצבהזה. לולו חששת הייתי מודאגת שאינך יודעת לפני מה את עומדת. ניתוח זה ניתוח והרדמה זו הרדמה. אנחנו בראיה אופטימית ובאנרגיות חיוביות כך, שאני בטוחה שהכל יעבור בשלום ועל הצד הטוב ביותר.
    צודקת לילטש - תחשבי על הבריאות וזה מה שחשוב. בגלל זה את הולכת לניתוח. המראה אחרי זה רק המס ערך מוסף!!! מה שחשובזה שאת לוקחת את גורלך בידיים ודואגת לבריאות לשנים הבאות.
    תיכנסי לשאלות הנפוצות ואני בטוחה שאחרי שתעייני שם בפוסטים של מנותחים תביני עד כמה את בדרך הנכונה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום טובה יקרה!

אני
    05/04/2013

שלום טובה יקרה!ברור שאת חוששת ומפחדת.פחד לפני הניתוח טבעי והכל בסדר איתך.את הולכת עור שינוי משמעמותי בחייך.אני עברתי מעקף לפני שנה וגם לי היו חששות.הפחד היה גדול!!!פחדתי בראש ובראשונה מהכאבים,ואין מה לפחד,כיוון שמקבלים משככי כאבים - מורפיום..ממש בא אלייך הכרורג ושואל אותך כל יום מה היא מידת הכאב מ1 עד 10 ובהתאם לך נותנים לך משככי כאבים.מורפיום,אופטלגין.אני נחנקתי מהמורפיום,אז נתנו לי משככי כאבים טובים אחרים. צמוד לניתוח,לפני שהרדימו אותי,שאלתי ומה אם אני לא אתעורר המניתוח? וזה פחד גדול מאוד.והמרדימה הרגיעה אותי.היא אמרה לי ככה:זו העבודה שלי,אני מרדימה אותך ואז מוציאה אותך גם מתוך ההרדמה.הכל יהיה בסדר.פחדתי איך אתרחץ אחרי הניתוח,וכן החתכים קצת כואבים,עוקצים,שורפים,מגרדים,אבל מתרחצים בעזרת קרוב משפחה או אחות והכל בסדר.מטפלים בך בבית החולים כמו בתינוקת,הכל יהיה,בעזרת השם,בסדר.אבל לפחד מותר וזה בסדר.הייתי נדהמת אם לא היית מפחדת.אני צריכה לעבור ניתוח פלסטי להסרת עודפי העור בעוד כשנה וחצי מעכשיו,בעזרת השם,וכבר יש לי חששות.אז אם את צמוד אחרי הניתוח - מובן הפחד.זה ניתוח וזה הרדמה,כמו שאמרה לך שולה. אבל זה ניתוח לפטרוסקופי..החתכים בקוטר של 5 ס"מ..זה ממש לא נורא...ניתוח פלסטי להסרת עודיח עור זה כבר יותר מסובך..כיוון שיוצרים חתכים גדולים! וזה כואב..אבל בכל זאת נותנים משככי כאבים,וכמו שהבנתי ממנותחים שכואב במהלך שבועיים.אבל ניתוח הקיבה עצמו,הוא לא עד כדי כך כואב. למה שאת צריכה להיות מוכנה,זה שלא תשתי מים 3 ימים לאחר הניתוח.וזה בהחלט אתגר.תקבלי אינפוזיה לוריד,כך שהתייבשות אין לך מה לדאוג.תעמדי לייד כיור ותשתפי את הפה והפנים כל הזמן..זה בהחלט יעזור לך..אבל לא לדאוג..אחר כך יעשו לך צילום וושט ואם בעזרת השם לא תהיה חסימה את תקבלי ליום למחורת 1 ליטר מיץ תפוחים,אחר כך מרק צח וז'לי - זה ירגיש לך טעם גן עדן אחרי שלא תגעי באוכל ושתיה 3 ימים.בהצחלה תהיא רעבה,אבל הרעב יעבור. המון בהצלחה!תאמרי עם המרדים "נעשה ונצליח!".הכל יהיה בסדר,בעזרת השם ובעזרתו של הכרורג. בהצלחה יקירתי!!!!מחבקת,אנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאנה תודה רבה..

tova
    05/04/2013

אנה שמחתי לקרוא את תגובתך. ובאמת ב"ה נעשה ונצליח כמו שאמרת...והלוואי שאהיה כבר אחרי אשמח לכתוב כאן ולומר שעברתי את הניתוח..ושוב תודה רבה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמיד בכיף! תעדכני כשתהיא אחרי.

אני
    05/04/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בטעמים

חן
    22/09/2014

הי אני עברתי את הניתוח ב13/9/14 את הכאב שוכחים לאחר חודש ,,,בתקופה הזאת, הבנתי שנולדתי, לגמרי מחדש ,זה מתבטא,בשינוי אכילה, ממים עד אכילה מרוסקת,בשינוי טעמים,את תחווי שינוי לגמרי בטעמים כל מה שטעמת עד היום תעשי דלייט ותמחקי ,מהיום את כמו תינוק שנולד וחווה טעמים חדשים בחייו, מהיום זה ניסוי ותהייה,,,טעים לי ? לא טעים לי? אני נחנקת? או לא נחנקת? ,,,מהיום שעשיתי את הניתוח ,,,המים הטעימים ,נהפכו לי לבלתי נסבלים,הביצה הטעימה נהפכה לי למחניקה,,,והכי קשה זה ללמוד לאכול לאט לאט 2 כפות גבינה ורבע עגבנייה מרוסקת את צריכה לאכול בקצב של 25 דקות אכילה ,,,כאחת שאוכלת ושותה בו זמנית,,,,לפני האכילה אסור לשתות 20 דקות לפני האוכל ,,,סיימת לאכול? עכשיו אסור לשתות חצי שעה אחרי האוכל ,,,,,במיוחד אחרי הניתוח השתייה נחוצה לשתות בו זמנית לאכילה,מכיוון שלא תמיד האוכל עובר טוב ,,לצערי אף אחד מהחברים שעברו את הניתוח,,,לא סיפר לי את התהליך שאני אמורה לעבור ,,כל שאלה ששאלתי בבית חולים לא נתנו לי תשובה מדויקת וענו לי זה אינדיבידואלי,,,,קחי בחשבון שבסופו של דבר להכל מתרגלים,,,וזה נהפך לדרך חיים,,,בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכלתי 5 תמרים.
    אני
    03/04/2013

חברים,אני כועסת על עצמי מאוד!!!!!!!!!! אמא שלי אוהבת תמרים וגם קונה אותם.גם לה יש משקל גדול,אבל היא מוצאת תרוצים שיש לה חיים קשים ולכן אוכלת תמרים. החיים של אף אחד לא קלים - ובכל זאת יש מלא אנשים ששומרים על דיאטה!!! היא מגרה אותי כל פעם כשהיא אוכלת את התמרים האלה.גם אני אוהבת תמרים ולא נגעתי בהם שנה לאחר הניתוח.אתמול בלילה התגרתי נורא ואכלתי 5 תמרים. לא יכולתי להסתפק באחר. אני כל כך כועסת על עצמי!!!אני פשוט מטומטמת!!!!איך הרשתי לעצמי 5 תמרים.הסוכר הבוקר היה 99, ובדרך כלל הוא הרבה פחות!!!! אני שמתי עכשיו את כל התמרים האלה בשקית נילון גדולה ואני אבקש מאמא לסלק אותם מהבית.היום אני נשקלת ומה אם לא ירדתי??????????? אני לפני הניתוח הייתי 170 קילו,לא הלכתי,ישבתי בבית עם מכשיר חמצן והייתי תרום קומה בגיל 25!!! עכשיו אני הולכת ברוך השם ההליכה מהירה,אבל עדיין שוקלת 132.5.... שמנה מאוד!!!אני הורדתי כמעט 40 קילו לאחר הניתוח ובחצי השנה הקרובה חייבת להוריד עוד לפחות 40 קילו!!!!!!!!!!!!!! אכלתי 5 תמרים- סוכר- אסור לי!!!!הייתי סכרתית במצב קשה מאוד!!! רופאת המשפחה שלי לא מרשה לי לגעת בסוכר וגם הדיאטניות שלי לא מרשות לי!!!!!!! אני דפוקה.מתביישת בעצמי נורא.החברים בעבודה כבר התרגלו שאני יורדת יפה מאוד כל שבוע.אני לא יכולה לאכזב אותם וגם את עצמי.אני נשקלת היום, אם לא ירדתי,אני ממש אבל ממש אבכה.אני אוכלת 800 קלוריות כל יום,רעבה,עושה ספורט,ולדפוק ככה את הדיאטה עם 5 תמרים אתמול בלילה!!!!!!!!!!!!! כואב לי על עצמי מאוד.לא ה5 תמרים מפחידים אותי,אלה מה יהיה אם אני אוכל ככה כל יום 5 תמרים??????? מפחיד.לי יש מטבוליזם נוראי,אם אני אולכת 1200 קלוריות אני כבר לא יורדת כלום.רק אם 800 קלוריות+ספורט אני יורדת. ככה זה הגוף שלי...חייבת עידוד ופרגון...מרגישה חרא עם עצמי!!!!! ועוד אתמול הייתי גאה בעצמי !

לקביעת תור
    סגירה
    אכלתי 5 תמרים.

הוספת תגובה

• בלי ייסורי מצפון

שירה ניב
    03/04/2013

אכלת - אכלת..........
    זה לא סוף העולם........
    מעכשיו תמשיכי כרגיל.
    ייסורי מצפון גורמים לעוד חטאים.................
    תבקשי מאמא שלך להתחשב בך...
    ואם היא קונה מאכל שאת מאוד אוהבת ואסור לך....
    שתחביא אותו....... ולא תאכל לידך..............

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שירה!

אני
    03/04/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ל"אני " מותק .. לא קרה כלום

ניסים
    03/04/2013

אז אכלת 5 תמרים .. לא סוף העולם ,

אני אכלתי ביסלי בפסח (ממש מעט ) אחרי שסיימתי את הביסלי
    שאלתי את עצמי "היה שווה "? לא .. מה זה קוויאר ? שטויות ..סתם ביסלי מגעיל ..עוד של פסח .. כעסתי קצת על עצמי ,חבל על העיכוב בירידה ..

אז ,חזרתי למסלול מיד ..חלבונים בעיקר פחות שטויות

לא סוף העולם ,הפאניקה לא טובה לגוף ... ירדת יפה
    תמשיכי מיד .

נ.ב
    מקווה שנהינת מהתמרים :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסים תודה נשמה!

אני
    03/04/2013

חזרתי לתלם כבר היום! :-) גם נשקלתי היום,ירדתי עוד 1 קילו השבוע..עכשיו אני 131.5 ..ןדרך אגב,התמרים היו טעימים מאוד!חחח אבל אשתדל לא לגעת בהם יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנחנו אנושיים

לילוש
    03/04/2013

את יודעת אני, בגלל כעס כזה אנשים עולים במשקל - לא בגלל התמרים. פשוט כועסים ואז מתוך כעס עוד פעם אוכלים ואז זה נגמר בהרבה מאוד דברים שלא צריכים לאכול. אם יש משהו שאני לומדת זה שאם אכלנו משהו - אז להנות ולהמשיך בדרך שלנו ולשים את הכעס בצד - רק רמות סוכר גבוהות יוצאות ממנו! מחבקת ומעודדת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לילוש יקרה!

אני
    04/04/2013

את צודקת...אני בהחלט כעסתי על עצמי מאוד..אכלתי,אז אכלתי באותו יום..עכשיו אני שוב חזרתי לתלם וזה הכי חשוב! :-) אני עכשיו 131.5 ואני מתה לרדת עוד.........חחחחחחחח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את לא חושבת שאת מגזימה?

אולגה
    06/04/2013

אני מבינה את הצורך להרזות מהר ועוד ועוד וכמי שאומרים עם האוכל בא התיאבון
    אבל אנה אני גם אוכלת סושי מטוגן וגם פיצה ברור שכצות מזערית ומאוווווד מקפידה..
    אני מצטערת לי הזטטוז נראה קצת מגוחך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכל

לילוש
    06/04/2013

הי אולגה. כמה זמן את אחרי הניתוח? אני כמעט חודשיים אחרי. השבוע למשל לא ירדתי כלום - אני משערת שאכלתי קצת יותר, בשום פנים לא התפוצצתי מאוכל - אך לסיום פסח אכלתי מצות עם ביצה ויומיים א"כ קצת גבינה צהובה והינה - כבר כלום לא ירד. איך את מסתדרת עם האוכל הזה - פיצה וסושי - שהם שני דברים שאני מאוד אוהבת? אשמח לעצות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ללילוש היקרה!!

אולגה
    06/04/2013

אז ככה קודם כל אם את מכירה את הניתוח שעברתי זה אינו מעקף קיבה זה SCOPINARO מעקף תריסריון....ז"א שאין ספיגה בגוף הניתוח שלי נחשב הכי קשה והכי יעיל..יש תופעת לוואי מאווווד לא נחמדה יציאות תכופות ורבות... וגם זה נעלם עם הזמן...לפחות ככה נאמר לי..אז אם אכלתי פיצה או זושי מטוגן אז ביומיים הבאים אוכלת פחות מ 900 קלוריות ושותה המוןןןןןןן מים וגם תוכלי קייוי קייוי מוכח כשורף שומן!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אולגה

לילוש
    07/04/2013

תודה על התשובה - איזה כמויות את אוכלת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוחדת

רויטל
    06/04/2013

אני חודשיים אחרי מעקף קיבה עם ירידה של 15 ק"ג.

לי הייתה נפילה של מתוקים . פשוט לא יכולתי לעצור!

אני כל כך מבינה את ההרגשה אחרי אכילת תמרים.

ויותר מזה אני פוחדת ממה שיהיה אח"כ . פוחדת שהנפילה הזו תחזור על עצמה שוב ושוב .
    זקוקה לעזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רויטל יקרה!

אני
    07/04/2013

כן...מרגישים רגשות אשמה אחרי שנוגעים באוכל שאסור לנו לאכול...אני מאוד מבינה את זה..את יכולה לאכול פרות,תפוח,בננה ביום.אני אוכלת רק תפוח אחד ביום..מתוקים אני גם אוהבת,אבל לא אולכת אותם..גם לי הייתה נפילה.אז אכלתי 5 תמרים...אכלת,אז אכלת - עכשיו מייד תחזרי לתלם! תמשיכי הלאה,אל תעצרי לרגע!!!וכל הכבוד על הירידה!!!את מנותחת טריה,את בטוח תרדי עוד!!!אני בטוחה בך!!תאמיני במעצמך וביכולות שטמונות בך יקירתי!!!מחבקת,אנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רויטל
    08/04/2013

אנה

תודה לך כייף לי לקרוא את העידודים שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמיד בכיף!

אני
    08/04/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהליך מחודש לניתוח שרוול קיבה
    קובי
    02/04/2013

שלום רב,
    קוראים לי קובי, ואני נהג אוטובוס מהקריות, ולפני כשלוש שנים הייתי ממש לפני ניתוח שרוול קיבה אצל פרופ' מחאג'נה, זה היה בסביבות חודש ינואר 2010, ( כשבעל הבית של החברה שבה אני עובד, ביקש ממני לדחות את הניתוח לאוגוסט, כי אז יש פחות לחץ בעבודה), לאחר שביצעתי את כל הבדיקות שפרופ' מחאג'נה ביקש, ואז ברוב טיפשותי ביקשתי לדחות את הניתוח לחודש אוגוסט. בינתיים היתה החמרה במצב הבריאותי של אמא שלי, שעד היום מאז חיה במוסד סיעודי, דבר שגרם לי להשתעבד לעבודה, כי בעקבות עלות האישפוז של אמא שלי, חלה החמרה כלכלית בבית, והיות ואני המפרנס היחידי בבית(אבא של נפטר) ולכן הכנסתי לעצמי לראש שאני לא יכול להפסיד אפילו יום עבודה אחד, כלומר שמתי את העבודה לפני הבריאות שלי. כל זמן שהמצב לא הפריע לי כל כך מבחינה רפואית, המשכתי הלאה למרות שלאורך כל הדרך היה וכיום עדין ברור לי, שאני חייב לעבור את הניתוח הזה ויהי מה, היות ואני רואה איך אמא שלי סובלת היום, גם מאי ספיקת לב וגם מאי ספיקת כליות סופנית וכל זה כתוצאה מסיבוכים של סכרת ולחץ דם גבוה שבהיא סבלה מהם בעבר, כי כשהיה אפשר מבחינתה היא לא ידעה לשמור על עצמה, ולמצב הזה בעתיד לא הייתי רוצה להגיע.
    לאחרונה החל עלי לחץ מצד חברים שלי לעבודה, כתוצאה מדאגה למצבי הבריאותי בעתיד אם אני אמשיך במצב הזה ( אני שוקל היום יותר מ-180 ק"ג ו-bmi של יותר מ-55), והם אפילו התחייבו לעזור לי מבחינה כלכלית אם יהיה צורך בכך במידה ויקח לי יותר זמן מהמקובל לחזור לעבודה, כתוצאה מההחלמה מהניתוח, ואני אצטרך להיות בחופשת מחלה זמן ארוך מדי.מה גם שלאחרונה התחלתי להרגיש כאבים ממש חזקים בכפות הרגליים שלי כשאני נעמד על הרגליים לאחר ישיבה או שכיבה, וגם לאחרונה כשאני עומד הרבה זמן זמן יש לי כאבי גב חזקים בגב התחתונה, וגם חלקים שונים ברגליים שלי נרדמים ואני לא מרגיש אותם וזה עובר רק לאחר שאני מתחיל ללכת או כשאני מתישב, וזה הדליק לי לאחרונה לא נורה אדומה אלא פרוז'קטור אדום.
    המצב הזה, פלוס הלחץ של החברים, פלוס העובדה שאני רואה איך אמא שלי סובלת היום כי היא לא ידעה לשמור על עצמה כשהיא עוד יכלה, גרמו לי לקבל החלטה אחת חשובה, לדעתי החשובה בחיי, והיא לשים את מצבי הבריאותי בראש סדר העדיפויות שלי, אפילו לפני העבודה.לפני כחודש פניתי לרופאת המשפחה שתתן לי שוב לבצע מחדש את כל הבדיקות הרפואיות ( בדיקות דם, צילומים שונים, ואק"ג, ואיסוף שתן ל-24 ש' ), שאז לפני כשלוש שנים ביקש ממני פרופ' מחאג'נה לבצע. היום הייתי אצל הרופאה והגיעו כל תוצאות הבדיקות, ואני הייתי רוצה לחדש את כל התהליך לניתוח שרוול קיבה אצל פרופ' מחאג'נה.

הוספת תגובה

• החלטה נכונה

לילוש
    03/04/2013

שלום קובי. אני רוצה להגיד לך שגם אני היתי במצב שלך. גם אני מפרנסת יחידה בבית ויש עלי לחץ של שני הורים מבוגרים שלא גרים ביחד, כך שאני חייבת לרוץ לשני מקומות שונים. אני עובדת במקום פרטי והיתי בטוחה שיפטרו אותי אם אני אקח אפילו יום אחד חופש. עד שהחלטתי שדי - הבריאות שלי יותר חשובה מכל. לא פתרו אותי - אכן עשו לי מלא פרצופים ואני גם לא העברתי את כל המידע. אני חושבת שעשיתי את הדבר הטוב ביותר - חשבתי על הבריאות ועכשיו אני לומדת לשים את הבריאות שלי בראש העדיפויות וזאת למידה לא פשוטה. אף אחד לא יוכל להיעזר בך אם אתה לא בריא - אנחנו נחזק אותך וכולם פה כדי לתמוך. שיהיה בהצלחה עם הבדיקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהליך מחודש לניתוח שרוול קיבה - תגובה

שולה זק
    03/04/2013

שלום קובי
    החזק לנגד עיניים את המשפט "אם אין אני לי - מי לי" אתה אחראי לגורלך ולעתידך . ו"הבריאות מעל לכל".
    אם בריאים - תאמין לי הכל מסתדר בסופו של דבר על הצד הטוב ביותר.
    כדאי לך לקבוע תור לפרופסור מחג'נה ולהתחיל את ההליך באופן מסודר.
    לא ציינת לאיזה קופה אתה שייך ואיזה סוג ביטוח יש לך. האם אתה מטופל באסותא לב המפרץ או בבית חולים רמבם.
    קח בחשבון, שתור ברמבם זה עניין של חודשים רבים.
    אנחנו כאן לחזק ולעודד אותך. החלטה חכמה ונבונה - קודם הבריאות ואחר כך השאר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהליך מחודש לניתוח שרוול קיבה

קובי
    03/04/2013

ראשית, אני חבר בקופת חולים כללית, ויש לי ביטוח כללית פלטינום.
    בפעם הקודמת לפני 3 שנים שהייתי אצל פרופ' מחאג'נה זה היה בבית חולים רמב"ם,
    נכון גם אז הלכתי אליו בידיעה שזה יכול להיות תהליך ארוך, ולהפתעתי איך שהוא ראה את כל תוצאות הבדיקות, הוא אמר לי להתחיל בדיאטת חלבונים או פחמימות (מצטער, את זה אני כבר לא זוכר), כי בתוך שבועיים מיום אותה פגישה שהייתי אצלו הוא רוצה להכניס אותי לניתוח. יתכן שגם הפעם זה יקרה כך ( כך אני מקווה ולכך אני מתפלל), ויתכן שהפעם באמת זה יקח הרבה זמן, למרות שהפעם זה ממש חשוב לי וממש לחוץ לי לעבור את הניתוח הזה, אני אחכה ואמתין את מה שידרש ממני.
    נכון שזה נשמע מפתה וטוב יותר לעבור ניתוח כזה בבית חולים פרטי, אני חושב שאני אעדיף בכל זאת ללכת על האופציה של הרפואה הציבורית, כי מבחינה כלכלית, למרות שאני עובד, אין לי אפשרות לעמוד בהשתתפות העצמית הדרושה, ולמרות שיש לי טרואמה רצינית מבי"ח רמב"ם, אני אעדיף ללכת לפרופ' מחאג'נה דווקא בבי"ח רמב"ם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המתנה לתור- תגובה

שולה זק
    03/04/2013

אני הייתי ממליצה שבתור התחלה תיקבע תור לפרופסור מחג'נה להתיעצות באסותא לב המפרץ. התור הוא מהיר ולא המתנה של כמה חודשים ליעוץ. ויחד תחליטו אם תחכה לתור לניתוח ברמבם או תנותח באסותא. כבעל ביטוח פלטינום ההשתתפות העצמית היא 1500 שח. תוך חודש וחצי תוכל להיות אחרי ניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המתנה לתור- תגובה

קובי
    03/04/2013

ראשית, שכחתי לציין שרופאת המשפחה כבר אתמול הגישה בקשה להתחייבות להנהלת קופת חולים כללית, לכירורגיה ברמב"ם לפרופ' מחאג'נה, אם אני אקבע עם הפרופ' לאסותא זה, לא יכול להשפיע על בקשת ההתחייבות למקרה שנחליט ביחד, אני והפרופ', שאני בכל זאת אנותח ברמב"ם???
    ובמקרה שזה לא ישפיע, איך אני קובע אצל הפרופ' לאסותא וכמה זה יעלה לי גם אם זה רק להתיעצות, כי כמו שציינתי מקודם, בפעם הקודמת שפגשתי את הפרופ' לפני 3 שנים זה היה דרך כללית, תחת התחייבות ברמב"ם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם יש לך פלטינום אל תחכה...

שירה ניב
    03/04/2013

הפעם תורך..... אתה חושב רק על עצמך.....
    כדי שתוכל לעזור לאחרים אתה חייב לעזור קודם לעצמך....
    הניתוח יציל את חייך...
    אל תחכה לרפואה הציבורית......
    בפלטינום זה עולה 1500 ש"ח ב 3תשלומים.
    ואם זה קשה תבקש ביותר תשלומים.......
    פנה לפלטינום והם יאשרו לך ניתוח דרכם במהירות......
    וזהו...........
    למען אמך....... למען מקום העבודה והעיקר למען עצמך............
    עשה את הניתוח בהקדם!!!!!!!!!!!!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קובי יקר!החלטה נבונה!

אני
    03/04/2013

שלום לך קובי יקר! אני מבינה את הבעיה הכלכלית ואת מחלת האם.אבל,אם אתה שוקל מעל 180 ןקשה לך ללכת..מה יהיה בעתיד?אם אתה תהיה בריא - תוכל גם לעזור לאמא שלך! אם תחלה עוד יותר,לא תוכל לעזור אפילו לעצמך.קיבלת את ההחלטה הנכונה ביותר בחייך - לעבור ניתוח קיבה! אני לפני הניתוח הייתי במצב דומה לשלך.שקלתי ביום הניתוח 170 קילו וה BMI היה 72.6,הזרקתי אינסולין וישבתי בבית עם מכשיר חמצן! ואני הייתי רק בת 25..והייתי לפני קומה.חיכיתי לניתוח שנה,כיוון שלא היה לי כסף לניתוח דרך שאראפ והמשקל המשיך להעלות!!!.אנא ממך,תתחיל את התהליך עכשיו - כי התורים ארוכים!!! לאחר הניתוח הורדתי 40 קילו והתחלתי ללכת,ברוך השם,הסכרת ירדה,אין דום נשימה בלילה.הכרורג והשם החזירו לי את החיים שלי חזרה! כמה אגואיסטי שזה לא יישמע - אבל קודם כל אתה צריך להציל את עצמך!!! אתה תבריא ממש במשך השנה לאחר הניתוח.תחזור לעבודה לאחר חודש מיום הניתוח.תבקש עזרה בעבודה!!! לאחר שנה תוכל לחיות חיים בריאים יותר,שלמים יותר עם עצמך.וכשתהיה בריא - תוכל לעזור גם לאחרים,בראש ובראשונה לאמך החולה!!! המון בהצלחה!!קיבלת את ההחלטה הנכונה ביותר בחייך!!! אבל להמ שרוול?אני עשיתי מעקף,כיוון שהמשקל היה אדיר וגם סכרת קשה הייתה לי. תתיעץ עם ד"ר מחאז'נה.ביכולתו להחזיר לך חיים!!! תעדכן בבקשה מה קורה איתך הלאה! מחבקת,אנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יאלללללה לעבודה!!!

אולגה
    06/04/2013

עבודה רבה עוד לפנייל איש יקר!!! אם לא תעבור את הניתוח השאלה היא אייך תחיה??? לא איך תעבוד...הייתי באותו מצב היות ואני גרה לבד..ואין לי משפחה ואני מפרנסת את עצמי...ולא היו לי שום חסכונות פחדתי להישאר בלי עבודה בסופוס של דבר נותחתי אצל פרופ' מחאג'נה האדירררררררררררררר ונכון להיום 28 ק"ג פחות ב 5 חודשים!!
    זה פשוט חיים שונים!! מאחלת לך תהליך הכי בריא ומהיר שיש אולגה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פופקורן
    מורן
    02/04/2013

היי אני 5 חודשים אחרי שרוול סה"כ ירידה של 32 קילו {עוד 20 קילו ליעד :-)
    רציתי לשאול האם מותר לאכול פופקורן? . ראיתי שזה עובר לי טוב ואין בו הרבה קלוריות.. אשמח לתשובה :-)

לקביעת תור
    סגירה
    פופקורן

הוספת תגובה

• לא רצוי

לילוש
    03/04/2013

אני הבנתי שגם אם זה עובר חלק רצוי להמנע מפופקורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פופקורן - תגובה

שולה זק
    03/04/2013

שלום מורן
    אם זה כל כך קריטי שאת לא יכולה לוותר ולחיות בלי פופקורן, את יכולה לאכול כמה פרחים להשקיט את תאוותך לפופקורן.
    יש להקפיד לאכול אך ורק פרחים פתוחים ולא גרעינים, שעלולים לגרום לחסימת מעיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח קוסמטי
    אסתי
    02/04/2013

היי מזמן לא כתבתי אבל אני בהאזנה (בקריאה) כל הזמן עדכון: 39קג פחות אני יודעת שיש לי עוד זמן עד משקל היעד וההמתנה לקראת ניתוח הסרת העור מהבטן והידים ,הייתי מעונינת לדעת אם משהו יודע לגבי זה ? אמרו לי שרק בטן ניתן דרך הקופה אבל אני הבנתי שגם נותנים שני אזורים בטן וידיים או בטן ורגליים אחרי מלחמות בקופה .הייתי שמחה אם זה לא היה ככה, לא מעונינת במלחמות .איזה הסבר יותר משכנע שאם כבר עשינו את הניתוח אנחנו נשארים עם עודפים שכאלה גם יש לחות בכפלים ושפשוף ואי אפשר ללכת עם בגדים קטנים יותר כיון שרואים ,וחולצות עם שרוול ארוך וכו וכו משהו כבר עשה ,עשתה ניתוח שכזה ? המידע דווקא יתן לי כוח להמשיך ליעד המיוחל שיהיה ערב טוב

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח קוסמטי

הוספת תגובה

• ניתוח קוסמטי - תגובה

שולה זק
    03/04/2013

שלום אסתי
    אז קודם לרענן את הקריטריונים
    שנתיים אחרי ניתוח - חצי שנה משקל יציב.
    בעיקרון הניתוחים לשחזור הגוף נמצאים בסל הבריאות.
    גבי בטן ובטן היקפית אין בעיה - הקופות אשרות וזאת כמבן אצל מנתחים שהם עובדים איתם. אם את רוצה מנתח שאת בוחרת - תלוי בסוג הביטוח שיש לך וזה כרוך בהשתתפות עצמית. אז כאמור - לגבי בטן אין בעיה.
    לגבי זרועות וירכיים - נכון ריך להילחם ולעיתים זה משתלם והמלחמה עוזרת.
    אך, דיה צר בשעתה. כשתגיעי לגשר אולי כבר יהיה פשוט ביותר לחצות אותו.אם יש לך ביטוח פרטי כלשהוא ואין לך החרגה בו - את יכולה לעבור את הניתוחים ללא עלות כלל.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב לי שתענו לי
    עדי
    01/04/2013

מזה כמה ימים תחושת הרעב התחילה להציק לי אני אוכלת, ואוכלת מעט כל פעם ובכל זאת הרבה יותר ממה שהייתי לפני שבועיים התחלתי לדאוג מאד, היו לי ציפיות אחרות שלפחות שנה אני לא אחוש רעב כזה כדי שאצליח להוריד עוד במשקל , היום אני בדיוק חודשיים מהניתוח(שרוול) הורדתי 16 ק"ג, זה יפה אני יודעת אבל מה קורה איתי בימים האחרונים מה עלי לעשות בערב אני מאד מאד רעבה ........

לקביעת תור
    סגירה
    חשוב לי שתענו לי

הוספת תגובה

• הרגלי אכילה- תגובה

שולה זק
    01/04/2013

שלום עדי,
    כל הכבוד לירידה היפה במשקל.
    האם את במעקב של דיאטנית ואוכלת על פי תפריט מאוזן 6 פעמים ביום כל שלוש שעות בערך?
    ברור שעם הזמן כמויות האוכל גדלות, הרי אי אפשר להמשיך עם כפות אחדות של גבינה או תפוחי אדמה לאורך זמן.
    בגלל זה חשוב מאוד לשנות הרגלי אכילה , אורח חיים וחשיבה. לא הכל סובב סביב האוכל.
    אם את חשה תחושת רעב - תאכלי. מותר לאכול ואף רצוי. לאכול לאט וכמויות קטנות על מנת לא להעמיס ולחוש ברע.
    גם בשעות הערב שאת חשה רעב תקחי לעצמך פרי, מעדן, פתית, גבינה. מותר בהחלט.
    כפי שציינתי בתחילת דברי, אני מקווה שאת במעקב דיאטנית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספורט
    לילוש
    01/04/2013

הצלחתי לשחות מהר היום ולצמצם זמן - אימון, לא רק שחיה. איזה כיף להרגיש את השרירים ולא רק להגיע לקצה השני! חג שמח לכולם!
    דרך הגב, יש למשהו עצה מה עושים עם בטן נפולה?

לקביעת תור
    סגירה
    ספורט

הוספת תגובה

• לילוש יקירתי!

אני
    01/04/2013

כל הכבוד לך יקירתי על ההישגים שלך בשחיה!עלי והצליחי!בטן נפולה גם לי יש עכשיו אחרי 40 קילו פחות...מה שעושים זה ככה..אחרי שיורד כל המשקל העודף ואז לא זז חצי שנה,עושים ניתוח פלסטי להרמת בטן היקפית וסינר ביטני... :-) אני גם אעשה,בעזרת השם.הכל בזמנו שלו.. חג שמח,מחבקת,אנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה ממי

אולגה
    01/04/2013

האם הניתוח של מתיחת בטן אפשר להשיג בחינם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולגה יקרה!

אני
    01/04/2013

כן אפשר דרך הקופה.מי שיורד המון משקל ונוצר לו סינר בטני - מנתחים חינם! מה שלא עושים חינם זה בטן היקפית,זרועות ועור בין הרגליים. אני עובדת עכשיו וחוסכת לניתוחי מתיחות...חבל שלא עושים הכל חינם.על פי דעתי,זה גם מגיע לחברי קופות,אבל לא נותנים.מחבקת,אנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בטן

לילוש
    01/04/2013

אני, יקירתי ברור שבסוף התהליך יהיה הרבה אור. השאלה היא אם ניתן בכל זאת להקטין את הכמות - לעבוד על שרירים כדי למזער את הנזק? מה עם כפיפות בטן? ניסיתי שבוע שעבר אבל די כאב. דרך ארוכה מצפה לנו ברור. סתם מעצבן שהכל נפול! מחבקת בכיף, לילוש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לילוש יקרה!

אני
    01/04/2013

כן,התהליך ארוך וקשה.אבל אנחנו כבר אחרי ולפננו יש רק קדימה,קדימה ורק קדימה! חחח הבטן נופלת כן,כיוון שאת מורידה משקל.כפיפות בטן בנתיים אל תעשי אם כואב לך.תקני גומיה במגה ספורט,תקשרי אותנ סביב הרגליים,תשכבי על מזרן ותתחילי להעלות את הרגליים,אחת אחת.תתעמלי ככה.אבל העיקר בשבילך עכשיו זה האארוביקה ששורפת שומנים.תקני אליפטיקל(כמו הליכון כזה) או שתרשמי לחדר כושר. יותר משתלם כבר לקנות אליפטיקל.לי יש אחד כזה בבית ואני מתאמנת עליו. הרגע סיימתי אימון של 25 דקות. תעשי ככה 15 דקות מתיכת שרירים (כדי למנוע טראומות)+25 דקות הליכה על אליפטיקל.תתחילי מ5 דקות ואז תעלי כל שבוע ב 5 דקות. תתאמני בסטים-כלומר את הולכת מהר 5 דקות,נחה עד שהדופק חוזר לנורמה. ואז שוב 5 דקות מתאמנת וכך הלאה.או שתצאי פשוט להליכות בחוץ.תתאמני ככה כמה חודשים.השרירים יתחזקו.ורק אז תתחילי בכפיפות בטן.גם מההליכות לפעמים כואבים השרירים,בשל חומצת החלב שמצטברת בהם. אז מקלחת חמה תעזור.וגם אל תשכחי לשחרר שרירים אחרי פעילות גופנית.המון בהצלחה! מחבקת בכיף,אנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לפרופסור
    גל
    31/03/2013

האם אפשר לעשות ניתוח מעקף בגיל 70?
    האם זה לא מסוכן בגלל הגיל המתקדם?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לפרופסור

הוספת תגובה

• שאלה לפרופסור - תגובה

פרופ` אחמד מחג`נה
    03/04/2013

לפי חוזר משרד הבריאות האחרון,ההחלטה לניתוח בריאטרי בחולים מעל גיל 65 צריכה לעבור דיון של רופא משפחה, אנדוקרינולוג וכירורג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לפרופסור - תגובה

שולה זק
    03/04/2013

שלום גל,
    להלן תשובתו של פרופסור מחג'נה לפני כמה ימים
    לפי חוזר משרד הבריאות האחרון,ההחלטה לניתוח בריאטרי בחולים מעל גיל 65 צריכה לעבור דיון של רופא משפחה, אנדוקרינולוג וכירורג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעקף קיבה
    גל
    28/03/2013

האם עושים ניתוח מעקף קיבה בגיל 70? האם אין סכנה גדולה בגלל הגיל?

לקביעת תור
    סגירה
    מעקף קיבה

הוספת תגובה

• מעקף קיבה - תגובה

שולה זק
    28/03/2013

עליך להתיעץ עם המנתח לגבי ניתוח
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה