מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- בוקר טוב לכולם ,שאלה בנושא אבץyarden23/01/2011
דבר ראשון ,לא הייתי כאן הרבה זמן,נחמד לקרוא ולדעת על משורוולים חדשים ,וקראתי שמקס אחרי..וזה נהדר .ובכלל למי שזכרתי ,שמחה לקרוא על השינוים שעוברים.
שולה יקירתי שעדיין ותמיד מנצחת בכל..
שאלה לי בנושא האבץ ..כמה לוקחים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברוך שובך
שולה זק23/01/2011אני לוקחת 2 ביום
וגם מגנזיום 2* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאיזה מינון כמוסות האבץ שלך ?
מקס ברנר23/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדשה כאן בפורום!!יארא23/01/2011
שלום חברים
אני יארא בת 21.5 בתהליך לעבור ניתוח שרוול קיבה...המנתח שלי הוא ד"ר אחמד מחאג'נה ביקרתי אצלו ועשיתי את הבדיקות שביקש ובפגישה האחרונה לפני כחודש אמר לי שיתקשרו אלי לגבי קביעת תור לניתוח.
השאלה שלי כמה זמן בדרך כלל לוקח לקביעת תור לניתוח??
אשמח לעזתכם
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקר טוב יארא
שולה זק23/01/2011שמחה על הצטרפותך לפורום. נשמח לעזור בכל עצה ושאלה הקשורים לניתוח, להחלמה ולהתנהלות אחרי. לצערי לגבי תורים וקביעתם קצרה ידנו מלעזור. גם אין לנו מידע כמה זמן לוקח תור וכו' וכו'.
אני ממליצה שתצלצלי למרפאה בה ביקרת ותשאלי לגבי התור שלך לניתוח.
(להיות נודניקית - מותר לך).
שיהיה שבוע טוב ובהצלחה
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליארא
גי.פי23/01/2011לאחר שבועיים שהייתי אצל ד"ר מחג'נה עם כל הבדיקות, התקשרתי למזכירה שלו ושאלתי לגבי תור לניתוח, היא חזרה אלי יום למחרת עם מועד, אמנם הוא היה לעוד חודש וחצי, אך גם מועד זה מיד מגיע וביום שני הבא בעזרת השם אני עוברת ניתוח שרוול.
בקיצור תתקשרי למזכירה שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יארא23/01/2011תודה..מחר אתקשר למזכירת המרפאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
פרופ` אחמד מחג`נה24/01/2011יארא
הסבלנות משתלמת. יצרו איתך קשר בקרוב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדר מחאגנהיונית22/01/2011
איזה סוג של מולטיויטמין אפשר לקנות לאחר שלושה חודשים והאם עם מרשם זה יותר זול ותודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחברי הפורום
יונית23/01/2011אני מעונינת לשמוע ממכם כי יש לכם את הנסיון ביי בינתים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמולטיויטמין
ליאור23/01/2011היי חסנה
אני השתמשתי במולטיויטמין שקניתי בבית מרקחת של מכבי - נקרא "מכבי CARE " אם אני לא טועה ...
עלה בערך שליש מהמחיר של מוצר דומה בעל שם ...
על פניו נראה שעשה עבודה טובה .
בהצלחה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעוניין לעשות ניתוח טבעת...אביעד22/01/2011
הייי..
קוראים לי אביעד ואני בן 20.5 משקלי הוא 100 ק"ג והגובה שלי הוא 1.78 עשיתי חישוב של BMI שלי והוא 31.56. ברצוני לעשות את הניתוח על מנת להפסיק לסבול.
אימי עשתה את הניתוח אצל ד"ר אבינוח והוא מוצלח. גם אני רוצה לעשות את הניתוח לאחר שניסיתי אינספור דיאטות כל החיים שלי אני בדיאטה ושום דבר לא עוזר לי החשק לאכול גובר על כל דיאטה שביצעתי בעבר..
אשמח אם תענו לי ותעזרו לי האם כדאי לעשות את הניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לך שני ייתרונות גדולים
מקס ברנר22/01/2011אתה צעיר מאד, וחילוף החומרים שלך נמרץ הרבה יותר ממה שיהיה אפילו בעוד 15 שנה (שלא לדבר על 30),
וחוץ מזה-אתה לא כל כך שמן! רוב הצעירים שאנחנו מכירים, שנותחו, שקלו איפשהו בין 130 ל-150 קילו!
מה שנותן לך סיכוי גם באמצעים שמרניים :דיאטה,ספורט,קבוצת תמיכה.תרופות (על קסניקל כבר דיברו איתך?!)
לא נעים לי להביא לך את הבשורה,אבל אתה לא עומד בקריטריונים לניתוח מבחינת ה-BMI* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנסה...
לילך.פ22/01/2011כדורי סלים אקסטרים... אומרים שהם טבעיים והם עושים את העבודה מצויין...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה למה למה???
שולה זק22/01/2011למה לשלוח בחור צעיר לתרופות אלו או אחרות!!!!!!!!!!!
בחורצ'יק - אתה צעיר, גבוה, חסון, BMI 31 זה לא השמנה חולנית. קח את עצמך לידיים. שנה הרגלי אכילה - שלב פעילות גופנית (כדורגל, כדורסל, מכון כושר, ריצה, שחיה) ותראה שתצליח ואף תהיה גאה בעצמך.
תראה כמה אנרגיה אתה משקיע באיך לעבור ניתוח....ומה אתה חושב שאחרי ניתוח זוללים ויורדים במשקל???
אמץ לעצמך ניתוח "וירטואלי" שנה הרגלי אכילה, לך לקבוצת תמיכה, ספורט - ותראה שתנצח בגדול.
שבוע טוב
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקורת ראשונה אצל המנתחתמקס ברנר22/01/2011
הייתי ביום חמישי אצל המנתחת,וגם נפגשתי עם הדיאטנית.המנתחת שבעת רצון מההתאוששות ומהירידה במשקל.המליצה להכנס לתוכנית הליכה הדרגתית, ובחודש הבא לצרף גם תרגילי כוח (הירידה במשקל זה לא רק שומן ונוזלים.הגוף מפרק כמו גדול גם שריר,ועם זה צריך להתמודד כדי לא לאבד יותר מדי רקמת שריר!)
הדיאטנית הרחיבה לי קצת את הרפרטואר:עדיין רכים ומעוכים,אבל מצטרפים בהדרגה סלט טונה,סלט ביצים,פירה בטטה מסונן,דלעת צלויה.לאחר חלוף חודש מהניתוח יתחילו להצטרף ירקות/פירות מקולפים.
ומחר -אצל לילך.פ- נתנסה בדוגמית שקשוקה, חריפה פחות מהסטנדרט הטריפוליטאי האהוב,וזאת לפי הנחיית הדיאטנית.
כמאמר הפתגם הסיני:"גם מסע של אלף מילין מתחיל בצעד אחד קטן".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע טוב מקס...
לילך.פ22/01/2011מצפה ומחכה....ומצפה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דואגת לביתיקורין21/01/2011
שלום,
במשפחה שלנו,ההשמנה גנטית מצד אמי.
עברתי ניתוח טבעת לפני 20 שנה.הייתי מאוד מרוצה,ומאז אני מאושרת.
לצערי הבת שלי עולה במשקל באותה הדרך.נכון היא גבוהה 67מ1 ומשקלה100 קג.
רציתי לדעת אם היא יכולה לעבור ניתוח דרך קופת חולים כללית כמו שעברתי.שהיא תתחיל להנות מהחיים.אני יודעת איזה גהנום היא עוברת.קשה לי מאוד לראות אותה סובלת.
תעזרו לה.היא נלחמת.אוכלת הרבה.היא בת 24.
תודה על התשובה
קורין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא הדואגת - תגובה
שולה זק21/01/2011שלום קורין,
לפי הנתונים שמסרת ביתך ב - BMI 35.8 (מסת גוף) וזה אומר שהיא לא עומדת בקריטריונים לניתוח.
הניתוחים נמצאים בסל הבריאות והם ללא עלות כספית לעומדים בקריטריונים.
הקריטריונים הם מסת גוף BMI הנמדד לפי גובה ומשקל.
BMI 35-40 עם מחלות רקע נילוות כגון: סוכרת, לחץ דם, כולסטרול, דום נשימה בשינה.
BMI 40 ומעלה - כל אחד גם ללא מחלות נילוות.אני מבינה את המלחמה המתמדת של ביתך. אני ממליצה לקחת את נושא ההרזיה ושינוי הרגלי אכילה ואורח חיים באופן רציני לכיוון של עשיה ולא הרמת ידיים "לא יכולה" וכו'. כידוע לך ניתוח זה לא הוקוס פוקוס - נכנסים שמנים ויוצאים רזים. בשביל זה צריך לעבוד קשה. להיות במעקב של דיאטנית, לאכול על פי תפריט דל קלוריות , לשלב פעילות גופנית. נניח שביתך עברה "ניתוח וירטואלי" - נרשמת לקבוצת תמיכה , הולכת לדיאטנית ואוכלת על פי תפריט שהיא מתאימה לה וכמו כן משלבת פעילות גופנית - בטוחני שהתוצאות לא יאחרו להגיע. היא תרד במשקל, תשנה אורח חיים והרגלי אכילה ותהיה גאה בעצמה.
היא צריכה עידוד וחיזוקים להתחיל....ולהצליח.
שבת שלום
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתתקשרי אלי קורין ואוכל לעזור לך
שולה זק24/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרוולנטלי א20/01/2011
שלום רב,
אני מתלבטת רבות בקשר לניתוח שרוול?? אני בת 27 הbmi שלי הוא 39.5 ואני ממש רוצה אך גם ממש חוששת..
החשש הכי גדול שלי זו הנשירת שיער הצפויה, האם זה קורה לכולם??
האם זה ממש נורא כמו שמתארים???
נק' שניה היא, איפה מומלץ הכי לעשות??? אני גרה באזור המרכז...
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרוול - תגובה
שולה זק21/01/2011שלום נטלי,
את צריכה להתלבט בין חיים בריאים ואיכותיים לבין החיים העכשוויים שלך, שאת המיגבלות את מכירה.
אם תעייני בדפי הפורום ובמדור שאלות נפוצות כמדומני שתפגשי - בלשון עמך - רק "לקוחות מרוצים".
על תופעות לווי זמניים אין צורך להתמקד (אגב אני מכירה אנשים עם נשירת שיער מאסיבית שלא עברו התערבות כירורגית).
אם את סובלת מהשמנת יתר חולנית ולפי ה- BMI את אכן בקריטריונים, את צריכה לשקול ולחשוב כיצד היית רוצה לראות עצמך בעוד 10 שנים? שמנה עם מחלות נילוות שגורמות נזק בלתי הפיך, שכל פעולה יום יומית קשה עליך. האם כך את רוצה לעבור את שנותיך בגילך הצעיר???
תפני לקופה שלך, תבררי לאן את מקבלת הפניה ותקבעי תור למנתח. מומלץ ללכת למנתח שעושה את כל הניתוחים - טבעת, שרוול, מעקף - תגיעי למנתח עם מכתב מהרופא המטפל המפרט את כל ההסטוריה הרפואי שלך ועל פי הרגלי האכילה שלך, הפרעות האכילה והעבר הרפואי יומלץ לך סוג הניתוח המתאים .
אנחנו כאן ונשמח לעזור. את מוזמנת בכל עת להתקשר.
בהצלחה
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטלי.....
דניאל22/01/2011יש לנו כבר "נטלי" בפורום , נערה מקסימה שהתנתחה כמה ימים לפניי,
ראשית - תוסיפיי לשם שלך אות אחת משם המשפחה כדי שנוכל להבדיל.
ולגוף התגובה:
את חוששת מנשירת שיער????!!!!!!!!!
ומה עם לחץ דם גבוה???
מה עם סכרת???
דלקות פרקים?????
מחלות לב????
בעיות נשימה בשינה????
אלו לא מפחידים אותך????????
כל מחלות ה"פנינה" האלו הם תולדות של המחלה הראשת שאת סובלת ממנה- השמנת יתר!!!
1. מי קבע שתהיה לך נשירת שיער???? רק לבודדים ביננו קרתה התופעה, כתוצאה משינוי דראסטי שהגוף עובר, וזה מסתדר לבד לאחר "התייצבות" או באמצעות לקיחת ויטמינים לפי מרשם רופא.
2. מה יש להשוות בעיה קטנה כזו מול שיפור כל כך משמעותי באיכות החיים, בחזות, בביטחון העצמי, בסיפוק העצמי??
אל תהססי - השינוי בחייך - בידיים שלך!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדניאל
נטלי א23/01/2011תודה דניאל, ספר לי קצת על החוויה שלך.. אני עוד לא בטוחה במאה אחוז שאני הולכת על זה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנטלי
עפרה23/01/2011אל "תלכי על זה" תלכי על חיים בריאים ... בהצלחה שיהיה לך... :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחושות אישיות...
דניאל23/01/2011אני מנותח מלפני חודשיים וחצי, ירדתי בסך הכל 32 ק"ג.
אנשים לא מזהים אותי, ואין סוף מחמאות עוטפות אותי בכל מקום אליו אני הולך.
הפסקתי לנחור, התחלתי לנשום טוב יותר,
אני מצליח לקשור שרוכים בלי להפסיק את הנשימה,
אני קליל יותר ואנרגטי הרבה יותר,
הסקס יותר טוב - בקיצור תחושות אישיות של שינוי ושלמות עצמית.
אם תקראי את החוויות שלי ממש לאחר הניתוח,
תמצאי אותן במדור שאלות נפוצות בפורום, (פרקים א' ב 'ג')
יהיה לך את התחושות ממש לאחר הניתוח,
אני מקווה שזה יעשה לך חשק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אחרייייייייי
ליאת אחרי28/01/2011זהו נותחתי בולפסון ביום ג השבוע היה קליל אך עדיין כואב אני פחות 5 ק"ג מקווה שההמשך יכאב קצת פחות אחלה סו"פש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיהיה לך אחלה של שבוע
שולה זק28/01/2011המשיכי לעדכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת הזוי
אלינור29/01/2011מברכת את הירידה שלך ובקרוב אצלי....אבל ספר קצת איך כל כך הרבה וזמן כזה קצר. קצת לא נורמאלי לגוף לספוג מכה כזאת כמה היית לפני הניתוח?. אתה משלב ספורט? מה הסוד גלה לנו..תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטלי א
נטלי23/01/2011שלום לך, אני אותה נטלי שדניאל דיבר עלייה...
שלושה חודשים אחרי שרוול, בת 21 ,וירידה של 21 קילו...
מרגישה מעולה... שונה לגמרי , מעריצה את עצמי יותר....
כמו לכל בנאדם שעומד לפני ניתוח יש את החששות הטבעיות שלוו, מה יהיה ?! מה יקרה ?!
אין לך ממה לחשוש... את צריכה חיים בריאים ולא חיים שמנים... את עוד צעירה וכל חייך לפנייך, נשירת שיער היום זה דבר שניתן לפפתור ביתר קלות.... לי בנתיים אין שום דבר טפו טפו, ואני מקוווה שזה ימשייך ככה....
אם את רוצה לדבר או להתייעץ את מוזמנת להתקשר תמיד 0504230383...
שיהיה לך בהצלחה ושבוע טוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני...
נטלי א25/01/2011וואו תודה לכולכם, אתה מקסימים!!!
עוד שאלות (סליחה עלהחפירות)
יש שינוי במבחינת היום יום, ? אני יודעת שיש קצת חולשה, אבל חוץ מזה? מתנהלים רגיל? עבודה, בילויים, מסעדות עם חברים?? ניתן לאכול הכל רק הרבה פחות? הבנתי נכון??? יש כאבים רבים אחרי הניתוח??
אני בחורה מלאת שמחת חיים ומלאת חברים ולא רוצה להפוך להיות חלשה ודיכאונית עקב התחושה שכולם אוכלים רגיל ורק אני לאט ובבאסה...
מקווה שאני לא נשמעת חפרנית מידי...
תודה על הכל...
אגב, איפה נותחתם?? יש המלצות? מאחר ואני בכללית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני
נטלי א28/01/2011וואו תודה לכולכם, אתה מקסימים!!!
עוד שאלות (סליחה עלהחפירות)
יש שינוי במבחינת היום יום, ? אני יודעת שיש קצת חולשה, אבל חוץ מזה? מתנהלים רגיל? עבודה, בילויים, מסעדות עם חברים?? ניתן לאכול הכל רק הרבה פחות? הבנתי נכון??? יש כאבים רבים אחרי הניתוח??
אני בחורה מלאת שמחת חיים ומלאת חברים ולא רוצה להפוך להיות חלשה ודיכאונית עקב התחושה שכולם אוכלים רגיל ורק אני לאט ובבאסה...
מקווה שאני לא נשמעת חפרנית מידי...
תודה על הכל...
אגב, איפה נותחתם?? יש המלצות? מאחר ואני בכללית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי נטלי א
רוזי28/01/2011שמי רוזי נותחמה תי בוולפסון לפני 10 חודשים ירדתי 30 קילו מאושרת שמחה וקלילהה ומה שחשוב הסכרת נעלמה לי מרשה לקרוא כתבה שהיתה לי בגוגל רוזי זבטאני להמשך 3 ימים ראשונים לא נעימים אבל מי זוכר אותם לא זוכרים כלום מהניתוח כול שלב מדבר בעד עצמו אז לכי אם כול הכוח שלךךךךךךךך ותעשיי לך חיים חדשים בראים ורעננים אנחנו פה תמיד בהרכב מלא שבת שלוםםםםם נטלי אא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני - תגובה
שולה זק28/01/2011שלום נטלי אמ -מהיום את מלאת גוף ומלאת שמח חיים
בקרוב תהיי מלאת שמחת חיים ובעל גוף חטוב. איך נראה ונשמע לך?
כמו אחרי כל ניתוח גם אחרי ניתוח זה , יש תקופת החלמה לתת לגוף ולנפש.
לאחר מכן החיים חוזרים לגלגלם הרגיל בדיוק כמו שציינת. אבל עם פחות אוכל ועם תכנים חדשים לחיים שלא סובבים רק סביב האוכל.
ציינת שאת חברת כללית, אך לא ציינת אזור מגורים.
בררי בקופה שלך לאן את מקבלת התחייבות, מאחר והניתוח ללא עלות כספית למי שעומד בקריטריונים ואני יוצאת מתוך הנחה שאת בקריטרינים, אחרת חבל בכלל שתתחילי להתרוצץ (סליחה שלא זוכרת בעל פה נתונים אישיים של כל אחד).
כל המנתחים טובים ומומחים. חשוב שתגשי למנתח שמבצע את שלושת סוגי הניתוח ושהקופה נותנת לך התחייבות
בהצלחה
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שנייה אני שםליאת20/01/2011
היי לכולם הישורת האחרונה הגיעה וביום שני הקרוב אני אעבור את הניתוח מישם מה אנני בלחץ אלא הסובבים אותי יותר מקווה שיעבור בצורה קלילה ואם יש מישהו שמתנתח ביום שני או שלישי הקרוב בולפסון אשמח לדעת... והכי חשוב תודה לדניאל עם העזרה בלעדיו זה היה יכולהיות קשה יותר אז תודה ונדבר אחריי אחלה סןפ"ש לכולם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהצלחה
עפרה20/01/2011מאחלת לך את כל ההצלחה שבעולם ושהכל יעבור בשלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני ליאת....
ליאתול20/01/2011ואני חודש אחרי הניתוח שרוול ירדתי כבר 12.6 קילו..... אני מאושרת עד הגג!!
בטוחה שגם לך יהיה טוב כמו לי מכל הבחינות.
זה עובר מהר וכמו שכתבו קודמיי כל יום יותר טוב מקודמו.
בבבהההצצצלללחחחההה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה, שיהיה לך בקלות
דניאל20/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ליאת
רוזי21/01/2011שמי רוזי ואני בדרך כלל באה לבקר מקוווה שאבוא לבקר אותך אני מגיע ביום 3 הפון שלי 0503337236 רוזי זבטאני גם בפייס בשמחב בהצלחהההההההההה את בידיים טובותתתתתתת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה בהצלחה בהצלחה...
לילך.פ22/01/2011תעדכני הכי מהר שתוכלי.... שיעבור בקלות ועד הניתוח תפסיקי לחשוב! פשוט תזרמי עם השעות....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון בהצלחה
צנובר23/01/2011ונפגש כאן לחוויות של אחרי...
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאתיייייי
נטלי23/01/2011שיהיה לך בהצלחה... את הולכת לעבור את זה בגדול !!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת תהליכיםרחלי20/01/2011
אני ממש מיואשת, התחלתי את התהליך לא ממזמן וכל זמן ממצאים לי עוד ועוד בדיקות כמה זמן עד שאני מסיימת את הכל????????(אני דרך קופ"ח מאוחדת)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר tאין מקום לייאוש-צריך סבלנות !
מקס ברנר20/01/2011אם תקראי כאן את יומן המסע הטרום בריאטרי שלי, תמצאי שהתרוצצתי בערך חודשיים עד שגמרתי את הבדיקות לקראת הוועדה של הקופה,וגם אחרי האישור העקרוני שלחו אותי לעוד שורה ארוכה של בדיקות עד לאישור הסופי.
אני מקווה שאת פציינטית יותר פשוטה ממני,ולא תצטרכי לטרוח מעבר לאישור העקרוני,אבל חודשיים פלוס-מינוס זה די סטנדרטי.
מצד שני-כמה שנים את כבר חושבת על זה?כמה שנים תהני מהתוצאות?אז חודש לכאן ולכאן זה רק פסיק על הגרף!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רחלי
שרה מ.20/01/2011אכן קופ"ח מאוחדת נותת לעשות המון בדיקות, אולם בדיעבד התברר לי שהם חסכו לי זמן המתנה חוזר לכירורג, כלומר את רוב הבדיקות שהכירורג דורש גם הקופה דורשת ואם את מגיעה למיפגש ראשוני ולוקחת לו את התשובות מפוענחות בכתב אז זה מקצר את תהליך ההמתנה למפגש הבא, אם את עושה דרך הקופה ולא שר"פ.
בכל אופן אל תתייאשי, כי את לקראת חיים בריאים ומהנים יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברוכה הבאה - תגובה
שולה זק20/01/2011שלום רחלי,
חשוב מאוד להתחיל את הדרך בפגישה עם מנתח בריאטרי - מנתח קיצורי קיבה - כל סוגי הניתוחים, הוא נותן לך את הרשימה המלאה לבדיקות שעליך לעשות וככה את מטורטרת פחות..
משך הבדיקות תלוי בך ובתורים שתקבלי בקופה. כך שתתחילי ברגל ימין...היי רגועה ותראי שהכל יתחיל לזרום ותגיעי בקרוב לניתוח.
אנחנו כאן ונשמח לעזור.
מצטרפת לדבריו של מקס - כנסי למדור שאלות נפוצות ותשאבי שם המון אינפורמציה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייאוש ?
עפרה20/01/2011רחלי אין מקום ליאוש שלא תעזי להוציא מהלקסיקון... אני ממתינה לתאריך בסה"כ ... אם חיכית עד עכשיו עוד כמה שבועות לא יקרה כלום... אין שום יאוש!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני במאוחדת
ליאתול20/01/2011גם אני כעסתי על הריצות לבדיקות בעוד חברותי חסכו כמה מהם אבל הכל לטובה אני עשיתי כל כך הרבה בדיקות שכשהגעתי למנתח היו לי יותר בדיקות ממה שצריך.
הייתרון הוא שעלו על בעיה שלא ידעתי שקיימת!!! וכך עזרו ופתרו לי אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי גם אני עשיתי
לילך.פ21/01/2011מליון בדיקות תעשי חיפוש תחת השם שלי ותקראי את כל הבדיקות שעשיתי בכדי לבדוק אם יש משהו ששכחו... אצלי כל שבוע נזכרו בעוד בדיקה... בסוף אני גם לא עושה דרכם כי הם נותנים אפשרות רק דרך ד"ר סובחי... ואני רציתי את רזיאל...
בהצלחה אל תתיאשי זה ייגמר מהר אם תתעקשי... בהצלחה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרחלי - לא כל כך נורא
דניאל22/01/2011לא ציינת מהיכן את בארץ,
ואם הנתונים שלך (BMI / מחלות נלוות) עומדים בקריטריונים.
יש דרכים "לקצר" תהליכים, בטח בקופ"ח מאוחדת.
דברי איתי - 0525634777
שימי לב ל-"ליאת" שלפני כחודשיים , הייתה במצב שלך, והינה: היא מתנתחת השבוע,
חברת קופ"ח מאוחדת. והיא עושה את זה ללא עלויות כספיות....
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבוצות תמיכה באזור ירושליםאפרת19/01/2011
שלום רב...
ביום שישי 14.1 עברתי ניתוח טבעת ע"י ד'ר אבינוח בהרצליה .
אני מאוד מעוניינת לדעת האם ישנן קבוצות תמיכה למי שעבר ניתוח בירושלים? אם יש לך טלפונים או כתובות אני אשמח שתביאי לי בהקדם האפשרי מכיוון שאני חושבת שזה מאוד יתרום לי לעבור את התהליך הקשה, תודה מראש... אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבוצות תמיכה באזור ירושלים - תגובה
שולה זק19/01/2011עד כמה שחדוע לי יש קבוצות תמיכה במלב"י, תל השומר, קפלן, וולפסון.
תנסי בהדסה עין כרם, אם איני טועה יש להם שם מעקב ויתכן גם קבוצות תמיכה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אפרת ובוקר טוב
שרה מ.20/01/2011אכן כמו ששולה ציינה, בהדסה עין כרם יש קבוצת תמיכה, שניפגשת אחת לחודש, ומי שמנהלות את הקבוצה הן דיאטנית, ופסיכולוגית, וכמובן שיש גם את המעקב של הדיאטנית אחת לחודש וחצי חודשיים.
ואם את רוצה אין לי בעיה שתקחי את מס' הטלפון שלי משולה ונוכל לשוחח בכל עת שתרצי, בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרום ניתוחמור19/01/2011
היתי היום בטרום ניתוח בבית חולים זיו איזה מייאש כל היום נשרף לי אבל ישלי תאריך די רחוק 20.3 קצת שמחה וקצת מבואסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהצלחה מור - תגובה
שולה זק19/01/2011אל יאוש.... חודשיים זה בהחלט לא תאריך רחוק. הזמן רץ. נשמח ללוות אותך בתקופת ההמתנה כך שהזמן יחלוף מהר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב מור
שרה מ.20/01/2011אל תתבאסי, ואל תתייאשי, את תראי שהחודשיים יחלפו מהר מאוד, ובעזרתו יתברך, תעברי את הניתוח וההחלמה על הצד הטוב ביותר, ובמהירות, חוץ מזה התאריך 20.3 תאריך מיוחד גם בשבילי כי בדיוק אז אחגוג חצי שנה אחרי הניתוח, בכל מקרה שיהיה לך המון בהצלחה וסוף שבוע מדהים שיהיה לך ולכל הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקס...לילך.פ19/01/2011
חוץ מהשקשוקה להכין עוד משהו נשמה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קודם כל-כלי חד פעמי לשאריות
מקס ברנר19/01/2011חלפו עברו הימים שיכולתי לאכול קערת שקשוקה עם חצי כיכר לחם לארוחת עשר.נתכנן על צלוחית קטנה עם שני קרקרים קטנים.
אם השיחה תתמשך אקנח בחצי מעדן חלב חלק.
בטח יש לך מגוון מאלה עבור הילדים,ואני לא בררן במיוחד במעדני חלב.
אביא לך את התכשירים שיעזרו לך בדיאטת כיווץ הכבד כשתגיעי לזה יום אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אתה חושב שהזמנתי אותך?
לילך.פ20/01/2011רציתי לראות במו עניי איך גוליבר כמוך לא יורד על מחבת עם חצי כיכר לחם.... בעניי זה לא נתפס :) אבל אתה תוכל רגיל על תעשה עליי דעווינים (אני יודעת שאתה לא כזה) ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדשה כאןאריאן19/01/2011
שלום לכולם.
אני חדשה כאן, עברתי ניתוח לפני שלושה שבועות אצל פרופ' רובין. והאמת קצת בדיכי עכשיו כי בשבוע הראשון ירדתי 7 קילו ומאז ירדתי קילו וחצי בשבועיים. ממש מעצבן. בעלי עבר את הניתוח לפני עוד מעט 3 חדשים והוא כבר 30 קילו פחות לכן מדאיג אותי שאני לא יורדת בקצב שלו. 3 שבועות אחרי אצלו כולם היו אומרים וואוו כמה רזית... ואני כלום. בקושי רואים בכלל. יש סיברה לדאגה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברוכה הבאה - תגובה
שולה זק19/01/2011אריאן ירדת יפה מוד.
כל אדם וקצב הירידה שלו - שנובע גם ממסת הגוף. ככל שהמסה גדולה יותר (BMI) כך אחוז הירידה היחסי גבוה יותר.
את צריכה לסמוך על עצמך, לנהג על פי המלצת הדיאטנית ולאכול תפריט מאוזן שמותאם לך, כמו כן להרבות בשתיה ובקרוב לשלב פעילות גופנית. אני משוכנעת שהתוצאות לא יאחרו להגיע
בהצלחה
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב אריאן
שרה מ.19/01/2011ברשותה של שולה היקרה, הרשי לי להוסיף שלמען בראיותך הנפשי והפיזי אל תיסתכלי על כמות הירידה של אנשים אחרים בכלל, ובמיוחד על בעלך, היות שקודם כל הגברים יורדים מהר יותר, ושנית היות שהוא נימצא לידך כל הזמן (עד 120 שתהיו ביחד) התיסכול יגבר ולא יעשה לך טוב.
למרות שהירידה שלך היא די טובה, שמונה וחצי קילו תוך שלושה שבועות, תארי לעצמך כמה זמן היה נידרש להוריד את המשקל הזה בלי עזרת הניתוח.
בכל אופן שיהיה לך המון בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצוצדקת בהחלט שרה - תגובה
שולה זק19/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אולי יש המלצה לדיאטנית?
אריאן19/01/2011אני עדיין לא מצאתי דיאטינית למעקב. המליצו לי תל השומר אך הם נותנים שעות לא ריאליות לאנשים שעובדים. אני באזור פ"ת ובקופת חולים כללית יש למישהו המלצה למישהי שממש מבינה במעקב לאחר ניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אולי יש המלצה לדיאטנית? - תגובה
שולה זק19/01/2011בפתח תקווה בית חולים השרון
וולפסון בחולון
קפלן ברחובות
מרפאת דגני בחדרה
זה מה שלי ידוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאטנית
לין19/01/2011יש דיאטנית המתמחה במנותחים בקופת חולים כללית ראשון לציון
ענבר
באם המיקום מתאים לך אחפש את הנייד שלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברים מה אם הפגישההרוזי18/01/2011
מתי באיזה תאריךךךך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברים מה אם הפגישהה - תגובה
שולה זק18/01/2011אל דאגה תצא הודעה מסודרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שולה
רוזי19/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעדכנתאפרת18/01/2011
היי חברים אני שלושה חודשים אחרי וירדתי 26 קג
והאמת שעכשיו אני דיי תקועה למישהו יש הצעה מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל הכבוד- תגובה
שולה זק18/01/2011ירידה יפה אפרת.
הגוף שלך עבר שינויים גדולים במהלך החודשים האלה. מגיע לו גם קצת לנוח. קצת לעצב עצמו ולהתרגל למצב החדש. אם את במעקב דיאטנית ומשלבת פעילות גופנית בטוחני שתוך ימים לא רבים מחוג המשקל ימשיך לזוז. מבחינת היקפים אני בטוחה שהגוף ממשיך להשתנות
בהצלחה
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)