מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- היישמעון14/02/2010
אני לפני פגישה ראשונית עם כירורג בבי"ח השרון יש לי כמה שאלות כלליות ואשמח אם תענו לי עליהן
1) כמה זמן לוקח מרגע שאני צריך לעבור את הניתוח עד שקובעים ניתוח ומה צריך לעבור לפני ??
2) מישהו מכיר את בי"ח השרון בפ"ת ? איך הוא ?
3) אני אמור לעבור גם הסרת כיס מרה האם כדאי לשלב את שני הניתוחים מרה + שרוול ביחד ? או שכדאי לחכות בין ניתוח לניתוח ?
אם יש למישהו עוד הערות וההארות וכל מיני עצות אתם מוזמנים לשלוח לי מייל
תודה רבה ושיהיה יום נעים..... :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי שמעון
ליאור15/02/2010בפגישה אצל הכירורג תקבל רשימה של בדיקות שצריך לעשות .
מכיר משהי שעשתה הכל תוך שבועיים - תלוי במהירות שתצליח לקבוע תור לכל בדיקה .
לגבי בית חולים השרון - מצטער , לא מכיר .מי אמור לנתח אותך ?
לפי מה שדר' מחגנה ענה פה בקשר להוצאת כיס מרה , נראה שעושים הכל בניתוח אחד .
אם יהיו עוד שאלות - אשמח לעזור לך
בהצלחה ויום טוב
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זהו אני אחרילימור14/02/2010
עברתי את הניתוח ביום שישי האחרון
תודה ענקית לד"ר מחאג'נה אין עלייך !!!!!!!!
הגעתי היום הביתה וזהו החיים האמתיים מתחילים , אני מרגישה נהדר
אעדכן בהמשך לגבי התוצאות .
לימור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמחה בשבילך שאת אחרי :)
תהל14/02/2010שההחלמה תהיה קלה ונעימה, שתבתגלי במהרה אל לימור החדשה.
מהשרשורים הקודמים זכור לי שאת היית מיועדת לניתוח שרוול.... נותחת בשישי וכבר היום שוחררת?
וואו! אשמח לשמוע פרטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי תהל
לימור14/02/2010כן עברתי ניתוח שרוול ביום שישי בסביבות תשע בבוקר ויצאתי היום מבית החולים בארבע
אושפזתי באסותא והכל היה מדהים
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשעה טוב ובהמון הצלחה
שולה זק14/02/2010אנחנו כאן ותמיד נשמח לשמוע והתעדכן ולעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי לימור
ליאור15/02/2010ברוכה הבאה למאגר המשורולים.
שמח לשמוע שעבר בסדר ואת מרגישה מצויין - אמרתי לך שאת בידיים טובות :-)
שיהיה המון בהצלחה , אם יש שאלות ....
בהצלחה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי לימור
sivan518015/02/2010המון בהצלחה, תשתפי אותנו (אלו שלפני הניתוח) במה שאת עוברת. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה
פרופ` אחמד מחג`נה15/02/2010לימור שלום
שיהיה לך הרבה הצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח טבעת ותזונהתולי4514/02/2010
רציתי לברר אם ניתן לאכול לחם ופסטה לאחר ניתוח טבעת(לא מיד אחרי כמובן..)
תודה
ליאורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן לאכול הכל
שולה זק14/02/2010ניתן לאכול לחם ופסטה. ללעוס היטב ולאכול לאט ולא הרבה.
בעיקרון כל אחד לומד מה טוב לו וה מפריע. זה מאוד אינדיבידואלי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
תולי4514/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד מתחילים את התהליךשרה מ.14/02/2010
שלום לחברי הפורום,
אני שוקלת 138 וגובהי 164 אני מעוניינת להתחיל בתהליך הניתוח אבל אין לי מוש איך להתחיל ולמי לפנות ,
בתודה
שרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת תהליך
שולה זק14/02/2010שלום שרה
על פי נתומים ה- BMI שלך 51.3 ואת עומדת בקריטריונים לניתוח . הניתוחים נמצאים בסל הבריאות והם ללא עלות כספית.
לא ציינת אזור מגורים ולאיזה קופה את שייכת.
רצוי לקבוע תור לרופא כירורג בתחום המץמחה בשלושת סוגי הניתוחים (טבעת, מעקף, שרוול) ובהתיעצות איתו, להתאים לך את הניתוח. הוא גם יתן לך רשימת בדיקות אותם תעשי דרך הרופא המטפל בקופה שלך.
תוכלי ל]נות אלי וליצור קשר בכל עת ואשמח לעזור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאזור מגורים ירושלים
שרה מ.15/02/2010שלום שולה,
אני שייכת לקופ"ח מאוחדת ויש לי מס' שאלות שאני מקווה שתוכלי להאיר את עיניי:
1 האם אני צריכה הפנייה לרופא כירורג?
2. יש לי בעיה של אכילה ריגשית האם יש מצב לקבל טיפול רב כיווני שהצלחת הניתוח אכן תהיה אפקטיבית?
3. כמה זמן עובר מתחילת התהליך עד קביעת התור והניתוח?
בברכה,
שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח והכוונה
שולה זק15/02/2010שלום שרה,
איני מכירה כל כך את ההסכמים של מאוחדת באזורך.
ידוע לי שבשערי צדק ובהדסה עין כרם יש מנתחים בתחום.
אני מציעה שתגשי לקופה שלך ותבררי לאן את יכולה לקבל הפניה כמו אסותא, דיקל סנטר ועוד.
בהתיעצות עם הרופא המנתח , על פי הפרעות האכילה, תתאימו יחד את הניתוח שיביא להצלחה מירבית.
תוכלי ךהתקשר אלי בכל עת ואשמח לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לשולהנלי14/02/2010
שלום שולה
האם את מכירה דיאטנית באיזור דרון או מרכז שמתמחה במנותחי שרוול?
הלכתי לדיאטנית רגילה וזה לא אותו דבר.
המשך יום נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבררת בשבילך
שולה זק14/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבינתיים
שולה זק14/02/2010כמה זמן את אחרי ניתוח.
בתל השומר יש יחידה להשמנה, כדאי שצלצלי אליהם ותבררי בקשר לדיאטנית.
אם יש לך שאלות דחופות, תוכלי להתקשר אלי ואשמח לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאטנית בדרום לאחר ברור
שולה זק15/02/2010שלום נלי
מאחר ולא ציינת דרו ם איפה. והדרום גדול
גם לא ציינת לאיזה קופה את שייכת.
מה שהצלחתי לברר שיש דיאטנית בשם רחל רז בקופת חולים כללית באשדוד.
מקווה שהייתי לעזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשולה
נלי17/02/2010שלום לך שוב ותודה על התייחסות
אני 4 חודשים אחרי ניתוח.
וסליחה הכוונה היא איזור השרון והמרכז.
ערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאטנית
שולה זק17/02/2010ידוע לי שבבית חולים מאיר בכפר סבא יש יחידה להשמנה ומערך של דיאטניות המלוות את המנותחים.
אם תהיי יותר ספציפית במיקום שמתאים לך, אוכל להיות לך לעזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ועדה בריאטריתADI14/02/2010
האם בועדה של קופ"ח מכבי שוקלים או מסתפקים במשקל שכתבה הדיאטנית/רופאת משפחה?
האם במקרה של BMI גבולי מתייחסים גם להיסטוריה משפחתית בעייתית של סכרת, כולסטרול ויתר לחץ דם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריטריונים
שולה זק14/02/2010הסטוריה משפחתית לא נמצאת בקריטריונים
הניתוחים נמצאים בסל הבריאות והם ללא עלות כספית למי שעומד בקריטאריונים.
לאור האמור לעיל, לוקחים בחשבון את הנתונים האישיים של המטופל.
BMI 35-40 עם מחלות רקע נילוות כמו סוכרת, לחץ דם, כולסטרול, דום נשימה.
MBI 40 כל אחד זכאי גם ללא מחלות נילוות.
לפני הועדה , רצוי להתיעץ עם רופא כירורג, , המבצע את כל סוגי הניתוח (טבעת, מעקף, שרוול) ועם המלצתו להגיע לועדה. הכירורג גם נותן את רשימת הבדיקות שיש לבצע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שרוולשרית14/02/2010
שלום רב!
רציתי לדעת שמות מנתחים שעובדים עם קופ"ח כללית באזור הצפון. אני התחלתי את התהליך עם כל הבדיקות ורציתי לדעת שמות מנתחים. הכירורג של הקופ"ח אמר לי זהוא מנתח גם אבל אני לא מכירה אותו כלל.
מי יכול להמליץ ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אזור הצפון גדול
שולה זק14/02/2010שלום שרית
הצפון גדול: יש מרכזים רפואים בנהריה, צפת, טבריה, חיפה, חדרה
אשמח להיות לעזר, אם תהיה יותר נקודתית.
את יכולה להתקשר בכל עת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי..אור13/02/2010
האם אפשר להכנס להיריון אחרי ניתוח שרוול ?
כמה זמן אחרי ?
האם לוקח המון זמן לקבוע תור לניתוח?
אני מאיזור המרכז , חברת קופח מכבי עומדת בקריטריונים לזכאות מלאה ?
למי עלי לפנות? איך אדע מי מומלץ?
אני מפחדת .. מהניתוח יותר ממהשמנה (שוקלת 135 ואני בת 33)..
זה הזוי לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח והריון
שולה זק14/02/2010ניתן להיכנס להריון אחרי ניתוח שרוול (טבעת או מעקף), לייתים זה אף עוזר ומזרז למי שיש בעיות כניסה להריון. רצוי לחכות לפחות חצי שנה עד שמונה חודשים עם הריון. על מנת להשיג את מטרות הניתוח - ירידה במשקל.
לא ציינת את אזור המגורים ולאיזה קופה את שייכת. קודם צריך להיפגש עם כירורג בתחום ניתוחי הקיבה. לבדוק אם את עומדת בקריטריונים, איזה ניתוח מתאים לך, לעבור סדרת בדיקות ולאחר מכן קובעים תור לניתוח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהממ..
אור14/02/2010שוב אני ..
תודה על התיחסותך.
אני מראשלצ.
הייתי לפני מס חודשים אצל אבינוח ונאמר לי על ידו שזכאית לטבעת.
בי.מ. י. מעל 40..
הוא נתן לי המון בדיקות לעשות וביקש שאקבע תור לניתוח .
נבהלתי . לא עשיתי כלום. עד היום .
עכשיו ממשום מה מרגישה מבשלה יותר לחשוב על הניתוח ,
ובינתיים התחלתי לברר והבנתי שהיום שרוול נחשב יותר טוב לטווח הארוך עם פחות תופעות לואי.
לא אגיד שעדין לא מפחדת ,
האמת,
הוא שאל אותי אם אני לא מפחדת למות מההשמנה - אמרתי לא,
אני מפחדת למות מהניתוח . יש לי ילד בן 6 ..
ואני באמת מפחדת .
אהממ.. איך את מציעה לי לזרז את התהליכים?
במידה ואחליט על שרוול , מה דעתך לעומת הטבעת?
איך אדע למי לפנות ?
תודה רבה , ויום מקסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפניה לכירורג
שולה זק14/02/2010כמו שאני תמיד אומרת לפחד זה אנושי ובדבר אחד דר' אבינוח צודק - יש לפחד יותר מההשמנה ומהמחלות הבאות בעקבותיה והנזקים הבלתי הפיכים שנגרמים.
כפי שכבר ציינתי בפנייך, רצוי שתפני לרופא שמתמחה בכל סוגי הניתוחים, כך תוכלו יחד להתאים את הניתוח שהכי מתאים לך.
לא ציינת לאיזה קופה את שייכת.
תבררי בקופה שלך לאן את יכולה לקבל הפניה. הניתוח הוא בסל הבריאות וללא עלות כספית למי שעומד בקריטריונים ולפי דבריך את ב BMI מעל 40.
ניתוח בעת לא מתאים לכל אחד (למשל לאכלני מתוק). בניתוח טבעת צריך המון כח רצון ושיתוף פעולה מלא.
על מנת להיות בטוחה איזה ניתוח עדיף עבורך גשי לרופא כירורג בתחום קיצורי קיבה.
אשמח לעזור בכל עת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשמנה חולנית או ניתוח ???
פרופ` אחמד מחג`נה15/02/2010אני אתחיל מהסוף. את צריכה לפחד מההשמנה יותר מהניתוח מאחר וההשמנה הינה מחלה כרונית אשר גורמת להרבה מחלות. את צעירה ואת צריכה לחשוב מה יהיה הלא איך את רוצה להראות ולחיות בעוד 10 ו- 20 שנים.
לגבי הריון - אין שום בעיה להכנס להריון אחרי הניתוח ההפך הוא נכון. ניתחתי חולות אשר היה להם קשה להרות ולאחר הניתוח הצליחו לעשות זואת. מומלץ לחכות כשנה לאחר הניתוח
אשמח לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעוניינת לדעתשרית13/02/2010
אני מעוניינת בניתוח לקיצור קיבה ויש לי המלצות על רופא מסוים באיזור רחוק שאני לא שייכת לשם מבחינת הקופה, השאלה שלי האם אני יכולה לקבל טופס 17 מהקופה שלי לבי"ח אחר???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפני את השאלה לקופה
שולה זק13/02/2010עם כל הרצון לעזור ולענות לך....חוץ מאשר להפנותך לקופה שלך שם תוכלי לברר את האופציות העומדות בפנייך. כל הרופאים כירורגים בכירים ומנוסים. כדאי לפנות לכירורג שעושה את כל סוגי הניתוחים ולהתיעץ איתו איזה ניתוח מתאים לך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שרוול ובקע סרעפתירוחה12/02/2010
לפני כשנתיים עברתי ניתוח להצרת קיבה בטבעת. ירדתי במשקל ואני מרגישה טוב. לפני כחצי שנה
בשל צרבות קשות מאוד התגלה כי יש לי בקע סרעפתי היכול להוות סיכון ממשי במקרה של היפוך או סיבוב הקיבה.
אני עומדת לעבור בקרוב ניתוח לתיקון הבקע (כפי שהוסבר לי עם רשת) והוסבר לי שבזמן הניתוח יצטרכו לשקול את הוצאת הטבעת. עוד המליצו לי שכדאי בהזדמנות זו לעשות ניתוח שרוול במקום הטבעת.
כפי שקראתי אצלכם בפורם אני מבינה שלא מומלץ על ניתוח שרוול כאשר יש בקע סרעפתי.
אודה לכם אם תבהירו לי יותר נושא זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע סרעפתי וניתוח שרווך
שולה זק13/02/2010שלום רב,
אכן לא מומלץ עם בקע סרעפתי לעבר ניתוח שרוול.
לא ציינת מקום מגורים ולאיזה קופה את שייכת.
מאחר והטבעת בסדר, במקומה ואתת יורדת יפה במשקל, לא בטוח שיש מקום להוציא את הטבעת ולעבור ניתוח נוסף. גם לא טוח שהקופה תאשר זאת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רוחה13/02/2010תודה שולה על התשובה המהירה.
אולי לא הבהרתי את עצמי קודם. את ניתוח תיקון הבקע אני חייבת לעשות. הוסבר לי שאם אני אשאיר את הטבעת יהיה צורך לפתוח אותה בזמן הניתוח לכחצי שנה עד להחלמת המקום ורק לאחר מכן לסגור אותה שוב.
אני חוששת להיות חצי שנה עם טבעת פתוחה והומלץ לי במקרה כזה להוציא אותה לגמרי ולבצע בזמן תיקון הבקע ניתוח שרוול.
אודה לכם על תשובתכם.
רוחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושוב...
שולה זק13/02/2010רוחה הבנתי את מה שכתבת
אין לי מושג. לא שמעתי בעבר שבגלל בקע צריך לפתוח את הטבעת. לגבי הוצאה וניתוח נוסף זה בעיתי מבחינת הקופה (לעניות דעתי)
ממליצה לך בחום לעשות תור לדר' מחג'נה ולהתיעץ איתו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטנית וניתוחריקי12/02/2010
הי שולה דיברנו לא מזמן בפלאפון אחרי מה שכתבתי פה אם זכור לך .ייעצת לי ללכת לדיאטנית.והלכתי לדיאטנית והיא אמרה לי שהיא חושבת שבגלל המצב הנפשי הקשה שלי אפשר לנתח אותי והיא עובדת עם בית חולים וולפסון היא אמרה לי שהיא תחזיר לי תשובה אם הם מסכימים להעביר אותי בוועדה.האת שאני אפילו לא יודעת כמה אני שוקלת היא שקלה אותי ואמרתי לה שאני לא רוצה לדעת כי זה יחמיר את המצב הנפשי שלי יותר רק שאלתי אותה אם זה יותר מ 100 קילו היא אמרה שכן.הגובהה שלי הוא 1.64 .יש לי כמה שאלות .איך התהליךך עובר מאיפה מתחילים?איזה רופא הכי טוב בוולפסון או באיכילוב?ניתוח קיצור קיבה או שרוול מה ההבדל?כמה זמן בערך ההחלמה?אני גרה באזור המרכז.המצב הנפשי שלי הולך ומחמיר בגלל השומן.לא הייתי בחיים רזה אבל שקלתי 70 קילו והייתי מרוצה מעצמי .היום אני מתביישת לצאת מהבית ורק בוכה.אנשים עוצרים אותי ושואלים את בהריון?מה קרה שמנת ככה?אני לא מבינה את האנשים במדינה שלנו אני בחיים לא שאלתי מישהו למה אתה ככה?ולמה השמנת?.לא קורה שאנשים עוברים תקופות קשות בחיים .אצל כל אחד זה שונה אצלי זה היה באוכל.. אשמח לקבל תגובות תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי ריקי
ליאור12/02/2010מצטער לשמוע על המצב שלך ומקווה שדברים יסתדרו לך .
מבחינת התהליך : את צריכה לבחור רופא , שעובד עם הקופת חולחם שלך , תבחרו יחג את סוג הניתוח ותקבלי רשימת בדיקות.עם הרשימה את ניגשת לרופא משפחה ומקבל הפניות לבדיקות.
יש כמה סוגים של ניתוח קיצור קיבה : טבעת , שרוול ומעקף קיבה .
כדאי לגשת לרופא שמנתח ב3 השיטות ולבחור יחד בניתוח התאים לך , לפי הרגלי האכילה , סד'ר יום וכו.
משך ההחלמה משתנה לפי סוג הניתוח , ומאוד אינדיבידואלי מאדם לאדם: אני למשל עברתי ניתוח שרוול , שוחררתי מבית החולים לאחר יומיים , אחרי כשבועיים חזרתי לפעילות כמעט מלאה .
אם יש עוד שאלות אשמח לענות ולעזור .
בהצלחה ושבת שלום
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליאור
ריקי12/02/2010תודה לך על התשובה .איזה ניתוח עשית ?וכמה זמן ממתי שהועידה קבעה לך עד לניתוח?אני גרה בחולון והכי קרוב לי וולפסון או איכילוב אתה מכיר רופאים מסוימים אשמח לדעת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי ליאור
ריקי12/02/2010הבנתי שעברת ניתוח שרוול כל הניתוחים בהרדמה מלאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה ליאור
ריקי12/02/2010אני בקופת חולים כללית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח קיצור קיבה
שולה זק12/02/2010שלום ריקי
בקופת חולים אין ועדה כמו במכבי.
את צריכה לברר בקופה שלך לאן את מקבלת הפניה: וולפסון, איכילוב, תל השומר, אסף הרופא.
כמו שליאור אמר את צריכה לגשת לרופא שמנתח את שלושת סוגי הניתוחים: טבעת, שרוול, מעקף. כל הניתוחים מבוצעים תחת הרדמה מלאה.
את סוג הניתוח בוחרים יחד אם המנתח על פי הנתונים של המטופל.
לקבל אישור לניתוח, שנמצא בסל הבריאות והוא ללא עלות כספית , יש קריטריונים ברורים:
BMI 35-40 עם מחלות נילוות כמו :סוכרת, לחץ דם, כולסטרול, דום נשימה, בעיות לבביות.
BMI 40 ומעלה כל אחד גם ללא מחלות נילוות.
מחלות פרקים, גב, או בעיות נפשיות לא נמצאים באינדיקציה והקופות לא נותנות התחייבות.
בשיחתנו הקודמת הפנתי אותך לדיאטנית כי על פי הנתונים שמסרת עלה שאינך עומדת בקריטריונים לניתוח.
אשמח להמשיך ולעודד אותך להגיע לפתרון הנכון עבורך לירידה במשרד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שרוולשרה12/02/2010
אני רוצה לעשות ניתוח שרוול. משקלי הוא 103 וגובה 160, קבעתי תור לכירורג של הקופ"ח (כללית) בשבוע הבא- אבל רציתי לדעת איך אפשר לקבוע תור למנתח אחר כמה שיותר מהר כדי לעשות את כל הבדיקות ולעשות את הניתוח. כמו כן רציתי לדעת מה קורה עם כל העור העודף שנשאר לאחר שמרזים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי שרה
ליאור12/02/2010עם הנתונים שרשמת , הBMI שלך הוא 40 , וזה אומר שאני עומדת בקריטריונים לניתוח.
הדרך המהירה ביותר היא לבחור רופא מנתח , שעובד עם הקופה שלך .הוא יתן לך רשימת בדיקות לפני ניתוח .
עם רשימת הבדיקות הולכים לרופא המדפחה , כדי לקבל הפניות .
כשתסיימי את הבדיקות תחזרי למנתח ותקבלי הפניה ללועדה \ תור ניתוח .
בקשר לעודפי העור : לא תמיד יש עודפי עור , תלוי הרבה דברים : מבנה גוף , גיל , משך התקופה שהיית בעודף מישקל ועוד .
פעילות גופנית מרובה תוריד ותמנע את עודפי העור .ויש כאלה שאחרי הרזיה גדולה פונים לניתוח פלסטי להורדת עודפי עור .
בהצלחה
ושבת שלום
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טוב, שאלה ברשותכםמרי12/02/2010
אני כעת בבדיקות של לפני ניתוח שרוול, בעוד כשבועיים יש לי תור אצל הרופא שיראה את תוצאות הבדיקות ויקבע לי תאריך לניתוח. בבדיקת האולטרסונד התברר שיש לי אבנים בכיס מרה, אני לא יודעת מה הגודל והכמות , אך מעוניינת לדעת כיצד זה יכול להשפיע על ניתוח השרוול.
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבנים בכיס מרה
שולה זק12/02/2010יתכן ויוציאו לך את כיס המרה יחד עם ביצוע ניתוח השרוול.
בפגישתך עם המנתח הוא יראה את הבדיקות והצילומים ויחליט מה עדיף.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה המהיר
מרי12/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שרוול - פרטים טכנייםsivan518012/02/2010
רציתי לשאול כמה חתכים עושים בבטן בניתוח שרוול ובאיזה אורך הם? האם זה משתנה ממנותח למנותח? כמו כן לא הבנתי לגבי הסיכות שסוגרות את הקיבה אחרי הוצאתה, האם צריך להגיע שוב להוצאת הסיכות מהקיבה או שזה נשאר שם קבוע? מה עושים במקרה של דליפה? האם מגיעים מייד לניתוח נוסף? תודה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח שוול
שולה זק12/02/2010הניתוח אכן בשיטה הלה-פריסקופית (זעיר פולשנית), עושים 4-5 חתכים קטנים בבטן (כסנטימטר כל אחד). תוך כדי חיתוך הקיבה המכשיר סוגר את החתך בסיכות מיוחדות שנשארות FOR EVER לא מוציאים ולא מחליפים.
במקרה של דליפה מיד אחרי ניתוח היא נעלמת מעצמה. במקרים חריפים , יש להגיע לרופא המנתח על מנת לבדוק את סיבת הדליפה והמשך טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה שולה על המענה ועוד שאלה
sivan518012/02/2010אתמול קבעתי תור לרופא משפחה להתחיל את התהליך , האם צריך להגיד לו משהו מיוחד? הוא כבר מפנה אותי לבדיקות? אני שייך למכבי והבנתי שאחרי הבדיקות במכבי הם נותנים לי מעין אישור שאיתו אני פונה לאסותא לקבוע תור לכירורג, יש דרך לקצר את התהליך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לקצר הליך
שולה זק12/02/2010אפשר ללכת ישירות למנתח ולהתיעץ עימו והוא יתן לך הבדיקות הדרושות. ואז אתה פונה לרופא המשפחה ולאחר סיום הבדיקות קובע תור לועדה.
היכן אתה גר?
לרופא משפחה אתה צריך להגיד שהחלטת לעבור ניתוח לקיצור קיבה ואתה מבקש הפניה לכירורג מנתח בתחום.
האם אתה עומד בקריטריונים לניתוח? מה ה BMI שלך (גובה ומשקל)?
אשמח לעזור בהמשך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מרגישה מצויין.........שולי10/02/2010
נכון עברתי את הניתוח אצל ד"ר מחאג'נה האחד והיחיד.....
אני מרגישה מצויין.....התחלתי לאכול קצת...בעיקר מזונות רכים....
נותחתי לפני תשעה ימים (אבל מי סופר)..... וירדתי 6 ק"ג.....איזה כיף.....
בעוד שבועיים אלך לדיאטנית להתאמת תפריט.......
כמובן שאשתף אתכם בהמשך......
שיהיה לילה טוב.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי שולי
ליאור10/02/2010שמח לשמוע שאתה מרגישה טוב והבל עבר בסדר.
עד הפגישה עם הדיאטנית , יש לך בנתיים תפריט לשבועיים הקרובים ?
בהצלחה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי התפריט.....
שולי11/02/2010כן יש לי את העלון שחילקה הדיאטנית בביה"ח......
יש לי גם שתי חברות קרובות שעברו את ניתוח השרוול והן גם מכוונות אותי......
תודה על הדאגה........
שיהיה סופשבוע נעים חמים וטעים.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)