מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- הרמת התינוקת....שולי10/02/2010
שלום......
שאלתי היא מתי אוכל להרים את התינוקת שלי? היא בת שבעה חודשים משקלה 8 ק"ג
אני מבולבלת כי אמרו לי שאחרי 10 ימים אוכל להרים וחלק אמרו שלפחות חודש......
אשמח לתגובה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת משקל
שולה זק10/02/2010שלום לך,
לא ציינת כמה זמן את אחרי ניתוח, איזה ניתוח עברת?
רצוי בשבועיים הראשונים לתת לגוף להחלים. בכל זאת עברת ניתוח.
אני מניחה שאת יכולה לקחת את התינוקת בידיים בלי לעשות תנועות חריפות של הרמהמכפיפה ולהניף.
אני חושבת שבמרום להיות ניזונה משמועות, רצוי לשאול את הרופא המנתח להמלצתו.
בהצלחה ותרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרמת משקל
שולי10/02/2010עברתי את הניתוח ב1.02.10
עברתי ניתוח שרוול.....
ביום השחרור שאלתי את אחד הרופאים והוא אמר לי לפחות חודש....
בכל אופן תודה על התשובה המהירה ווהתייחסות........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיד המשקל בעיה..חחחחח
שולה זק10/02/2010היי שולי
מתי אתה הולך לביקורת אצל המנתח? אם איני טועה עברת ניתוח אצל דר' מחג'נה. אתה יכול לצלצל אליו ולשאול ,אם הנושא מטריד אותך. אני חושבת שגם רופא המשפחה יוכל לתת לך מענה.
לא סיפרת לנו איך אתה מרגיש אחרי הניתוח וכמה ירדת במשקל.
אשמח אם תשתף אותנו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרמת כבד
פרופ` אחמד מחג`נה11/02/2010כפי שציינה שולי ניתן לקחת את התינוק בידיים ללא תנופה. לאחר שבועיים אפשר להתחיל להרימו
שיהיה לך כיף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדין מחפשת המלצות לרופא בירושלים...תולי09/02/2010
שלום,
אשמח לקבל המלצות לרופא ממישהו שנותח בניתוח טבעת בירושלים
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא בירושליים
אתי09/02/2010שלום לך ידוע לי על שתי רופאים מצויינים שמם
רונית גרינבויים
ד"ר ביגלייטר
הם רוםאים פשוט הכי טובים ששמעתי.
הם מנתחים בהדסה הר הצופים בירושלים
גם אני נותחתי שם ואני ממש מרוצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופאים בירושלים
שולה זק09/02/2010בירושלים יש גם את דר' אנדרי קידר בהדסה עין כרם ודר' שפירא בשערי צדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מהניתוחסיון09/02/2010
שלום רב לכולם,
לאחר שיקולים רבים החלטתי שאני מעוניין לעבור ניתוח להורדה במשקל. כל חיי הייתי שמן מאוד(ועדיין...) רק לפני שלוש שנים הצלחתי להפחית כ- 50 ק"ג ממשקלי, הפכתי להיות מכור לספורט וחדר כושר וזאת הייתה התקופה הטובה בחיי. אך לצערי הרב חזרתי לסורי מהר מאוד וכיום אני במשקל המקורי לפני הדיאטה וללא הצלחה לשחזר את המהפך בשנית. כשרזיתי חוויתי שינוי די משמעותי שלי כלפי עצמי - נעלמה השנאה העצמית שיש לי כל בוקר וגם של החברה כלפיי, פתאום התחילו לחייך אלי נשים, פחות מבטי זלזול מסביב ובכלל תחושה טובה יותר, מצד אחד זה עצוב ששופטים אותי בגלל המראה החיצוני שלי ומדביקים לי תוויות לפני שהוצאתי מילה אחת. מצד שני, אני יכול להבין זאת. בכל מקרה, רציתי קצת שתרגיעו אותי ותכוונו אותי מה לעשות עכשיו אחרי שהחלטתי לעבור את הניתוח מאפס. לצורך העניין: אני בן 33, גובה: 178 משקל 143 ק"ג. מבוטח של מכבי באזור השרון. אני מאוד מאוד חושש מהניתוח וגם מתבייש לספר לאנשים על כך. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי סיון
ליאור09/02/2010אז ככה :
להתחיל אצל רופא המשפחה , לבקש הפניה לרופא כירורג.תבחר מתוך רשימה של הקופה רופא , תיפגש איתו ותקבל רשימת בדיקות שצריך לעבור .
כדאי שזה יהיה רופא שמבצע את כל סוגי הניתוחים , ושימליץ לך על ניתוח מתאים בהתאם להרגלי האכילה שלך , בעיקר על רקע ההשמנה החוזרת הגדולה שלך - כדאי למצוא ממה נבעה כדי להתמודד עם הבעיה ולהגדיל את סיכויי ההצלחה של הניתוח.
לגבי חששות - ספר ממה החשש שלך ? הניתוח ? ההליך הכירורגי ? ההתמודדות אח"כ ? ההחלמה ?
לגבי בושה -קודם כל כמו שזה לא עיניינו של אף אחד איך השמנת, זה גם לא עיניינו של אף אחד איך אתה מרזה. כלומר אתה קובע את מי תרצה לשתף בניתוח ואת מי לא .
כמו כל דבר בחיים יש את אלה שתמיד יש להם מה להגיד ולא תמיד זה דברים טובים .
מנסיון אני יכול לספר על תמיכה מדהימה של הסובבים אותי - משפחה , חברים , חברים לעבודה , מכרים ועוד .
המון אנשים מביעים תמיכה ועיניין רב בתהליך וכמו פה , אני שמח מאוד לשתף .
לא פעם אני מוצא את עצמי מדבר עם אנשים ששמעו מחבר של חבר שעברתי את הניתוח ומבקשים יעוץ.
כמו שאתה בטח מבין , אני מאוד תומך בניתוח ומאוד שלם עם הצעד שעשיתי.
אם יש לך עוד שאלות חששות התלבטויות אשמח לעזור לך פה או בכל דרך שיהיה לך נוח.
בהצלחה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכל אנושי
שולה זק09/02/2010אין לי הרבה להוסיף על דבריו של ליאור
רק רציתי משפט קטן...הכל אנושי: לפחד זה אנושי; להתביש זה אנושי; גם להיות שמן זה אנושי.
וכאן מתחיל השינוי או המהפך איך שתעדיף לקרוא לזה - להגיע להחלטה - לעשות ולא לדחות דברים. להיות שלם עם מה שטוב לך ולא עם מה שזה או אחר יגיד.
אנחנו כאן - נתמוך ונעזור בכל.
אתה מוזמן גם להתקשר בכל עת ואשמח לעזור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
אוראל09/02/2010קודם כל סיון כמו ששולה אמרה זה אנושי להיות שמן וזה אנושי גם לעשות ניתוח
אני חושב שרוב האנשים שניגשים לניתוח זה אנשים שניסו הכל ושום דבר לא הלך
אותו דבר במקרה שלך (רק שאתה עלית אחרי שירדת וזה קרה גם לי למרבה הצער)
ואני חושב שתשמח לקבל תגובה ממני .
אני בן 16 , הגיל הזה "הטיפש עשרה" זה גיל שמשגע זה גיל שהכל מבחוץ קובע בחורות - קובע , הכל קובע.
החלטתי לשים לזה סוף ששקלתי 160 ק"ג . אם זה בושה מבחינתך אז חבל .
אני גם התביישתי בזה . אבל זה אני והתרגלתי לזה משאני ילד קטן
ותאמת ? היום שאני רק יורד ( 31 קילו ב4 חודשים בידיוק) אז כולם כבר מקנאים בי
גם האנשים הרזים , גם השמנים כולם מקנאים בזה שאני מרזה ושאני יורד ושאני אוכל פחות וזה כיף .
אין ממה לחשוש בקשר לניתוח , הניתוחים (שרוול , טבעת - מעקף אני לא שמעתי עליו ) הם לא
מסוכנים כמעט ואין כמעט סיכון למרות שלכל ניתוח יש את הסיכונים שלו.
אני חושב שכדאי שתלך להתייעץ עם רופא מנתח ותחשבו ביחד על הניתוח שלכם
אני מנותח טבעת ופשוט כיף לי , יגידו לך שיש עניין של הקאות ויש הכל
אני כמעט לא מקיא , הטבעת זה דבר כיף , אתה מתרגל לזה לומד טכניקות איך לאכול נכון ואיך לאכול טוב וחשוב לשלב ספורט עם זה . אני אישית מרוצה מזה ואני גם חושב שזה עדיף על שרוול כי אם אתה עולה - אתה סוגר את הטבעת ע"י זריקה בתוך כפתור ששמים לך בתוך הבטן (מזריקים חומר לתוך הכפתור ככה הטבעת מתנפחת ויש קושי במעבר של אוכל לקיבה)
איזה ניתוח תעשה זה כבר החלטה שלך יש פה אותי שעברתי טבעת ועוד כמה שעברו טבעת
וגם ליאור שהוא מצליח אבל הוא עם השרוול , תתייעץ עם רופא ובהצלחה
אני הבנתי שאחרי שאני בסכנת חיים אני יהיה מוכן לסבול מכאבים , להקיא - אבל להגשים כמה חלומות בעתיד ולהרזות במשקל
ובינתיים זה עומד על הציפיות
קצת חפרתי אבל שיהיה בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי דוד
ליאור10/02/2010כיף לשמוע תגובה מפורטת פה על ניתוח טבעת ( רוב המשתתפים והשואלים פה עברו שרוול כמוני ) .
כל הכבוד על הירידה המדהימה - אחת הירידות הגדולות ביותר והמהירות ששמעתי אחרי ניתוח טבעת .
תמשיך ככה ותמשיך לעדכן
יום טוב
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובות
סיון10/02/2010החלטתי ללכת על ניתוח השרוול שעל סמך כל מה שקראתי הכי מתאים לנתונים שלי. האם אני צריך קודם ללכת לרופא משפחה ולדיאטנית או קודם להיפגש עם כירורג? הבנתי שהתהליך ארוך וההמתנה לניתוח יכולה להגיע לחצי שנה. אשמח לקצת הסברים. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתן להתחיל עם כירורג
שולה זק10/02/2010איני זוכרת באיזה קופה את - אבל רצוי להתחיל עם מנתח בתחום, לקבל את המידע על הניתוחים ויחד להתאים את סוג הניתוח. לקבל ממנו את רשימת הבדיקות ועם זה להגיע לרופא המשפחה ולצאת לדרך.
תמיד נשמח לעזור
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקופה
סיון10/02/2010אני מבוטח במכבי וגר באיזור השרון, לאיזה כירורג ניתן להגיע? זה כרוך בעלות כספית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלזכאים - ללא עלות כספית
שולה זק10/02/2010תיצור עימי קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבודה של הטבעת במקומה מונח
שולה זק10/02/2010אין ספק שיש מאות מנותחי טבעת שהצליחו בניתוח. התרגלו למגבלה ומנהלים אורח חים בריא ותקין ושומרים על הישגים לאורך סמן.
ללא ספק בניתוח טבעת יש להפעיל משמעת עצמית וכח רצון.
אני עצמי מנותחת טבעת , אמנם לא מתכווננת, וכבר כמעט 9 שנים שומרת על הירידה - 70 קילו - שיניתי אורח חיים, משלבת פעילות גופנית ובגיל 59 מרגישה כמעט כמו ילדה :).
אז לכל מנותחי הטבעת לדורותיה - המשיכו להצליח ולשמור על ההישגים לאורך זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור שכבודה מונח
ליאור10/02/2010לא נהפוך את הפורום הזה למלחמה איזה ניתוח עדיף :-)
רק ציינתי שמעשרות רבות של מנותחי טבעת מתקבל רושם של ירידה איטית יותר בהרבה מהירידה המדהימה והמהירה של דוד.
כמו שכבר נאמר כל אחד בוחר בניתוח המתאים לו לפי הרגלי האכילה שלו , המשמעת העצמית שלו כמות המשקל שעליו לרדת, ועוד ועוד .
ולגביך שולה : אין מילים :-)
את אלופה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתן תשובות עניניות לכל הפונים
שולה זק10/02/2010זו המטרה של הפורום. לתת מענה על כל פניה, בעיה, שאלה בתחום ניתוחי הקיבה, ללא הבדל בסוג הניתוח. הפורום מלווה ע"י רופא בכיר ומומחה ותודתנו נתונה לו . כמו כן ניתן להתקשרי להמנהלי הפורום בכל עת משעות היממה.
אני מקווה שנצליח לשמור על הצביון הייחודי של פורום זה ולהמשיך לתת שירות ולקדם נושאים עיקריים בתחום כמו: קיצור תורים, ניתוחים לשחזור הגוף, קבוצות תמיכה, מרפאות רב תחומיות במרכזים הרפואיים.
תודה לכל הפונים ותודה מיוחדת לליאור ולכל העוזרים והעונים באופן מפורט ומשתפים מנסיונם האישי ומעשירים את המידע כללי.
אנחנו הופכים כך למאגר מידע חשוב .
גם נושא שאלות ותשובות במדור "שאלות נפוצות" אט אט מתפתח.
המשך יום נעים לכולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ..
אוראל10/02/2010כן , ככה זה גם דודה שלי עשתה שרוול והיא אומרת ששרוול יותר טוב כל אחד והניתוח שלו ,
לרוב האנשים שיורדים בטבעת לאט אין להם הרבה מטרות חוץ מלהוריד את המשקל .
אני פירסמתי פה שתמיד היה לי חלום לשחק כדורגל ומבחינתי הטבעת זה רק העזר שלי כדי לרדת ובגלל שאני עושה הרבה ספורט זה סוד ההצלחה ..
סיון אני מבין שהחלטת על שרוול - שיהיה לך בהצלחה ! תתכונן לחוויה בסה"כ אתה תדע בעוד כמה חודשים מה עדיף לאכול ולאכול עד שאתה מגיע למצב שאתה לא רוצה לחיות מרוב שאתה לא יכול לזוז או להנות מהאוכל ולרדת במשקל ולהיות כמו כולם ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ועדה של מכבילנה08/02/2010
שלום !
רציתי לשאול על סמך מה ועדה נותנת אישור לניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריטריונים
שולה זק09/02/2010הניתוחים בסל הבריאות ללא עלות כספית, נחשבים לניתוחים מצילי חיים,.
יש קריטריונים ברורים למי שמתאים לניתוח:
BMI 35-40 - עם מחלות רקע נלוות כמו סוכרת, לחץ דם, כולסטרול, דום נשימה בשינה.
BMI 40 - כל אחד, גם ללא מחלות נלוות.
לועדה מגיעים עם תוצאות הבדיקות והמלצת הרופא המנתח או רופא המשפחה.
לא ידוע לי על מקרים שהועדה דחתה מטופל, אלא אם הגיע מבלי להתיעץ עם רופא/מנתח ולא עומד בקריטריונים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה
ג'ני11/06/2011גם אני עם אותו סיפור BMI 37 ואני לא מתכוונת לוותר אני כבר 12 שנה מנסה לעשות דיאטה וזה לא הולך...הכי הרבה שהורדתי היה 9 מקילו וחזרתי מהר מאוד, מה לעשות אני לא יכולה לסתום את הפה בגלל זה אני צריכה שמשהו יגרום לי לעשות את זה, אני לא מבינה יש הרגשה כאילו הדיאטניות כן כן הדיאטניות לא הרופאים לא רוצות להעביר מטופל בכלל כאילו יש להם יעדים מי שלא נותת מכתב המלצה לקיצור מקבלת בונוס פשוט הרגשה מגעילה אצל דיאטנית אחרונה אחרי הבדיקה יצאתי ופשוט בכיתי גם התקשרתי למנהל סניף להתלוננן ואני מתכוונת לכתוב מכתב תלונה ריצני בנושא אומרת לי " כל שמנמונת תרצה עכשיו לעשות את הניתוח וזהו" יש דרכים אחרים לרדת, " או שאני אכתוב את הנתונים שלא מספיקים, ----ואני לא שמנמונת ואני ניסתי כבר את כל הדיאטות ואני יודעת יותר טןוב ממך מזה דיאטה ואני לא עושה את זה בשביל היופי אלא בשביל הבריאות. אז אל תוותרי לאף רופא ולאף אחד כי זה הבריאות שלך ואת יודעת טוב מאוד מה טוב בשבילך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהג'ני ולי היקרות- תגובה
שולה זק11/06/2011כדאי להפנות את המרץ שלכן לכיוונים חיוביים ולהתחיל באמת לטפל בעודף משקל. להתמיד ולהצליח. לשנות הרגלי אכילה ואורח חיים.
אין כאן שום שרירות לב של אף אחד וגם משחקי "לא לוותר" - לא יעזרו.
ארגון הבריאות העולמי קבע את ההגדרה להשמנת יתר חולנית ואת הקריטריונים לניתחי קיצור קיבה האמורים לתת מענה למי שסובל מהמחלה. משרד הבריאות אימץ את הקריטריונים , הניתוחים הוכנסו לסל הבריאות והקופות מאשרות את הניתוח למי שעומד בקריטריונים שנקבעו.
רק להזכירכן - שניתוח דורש מכן לא מעט משמעת ושיתוף פעולה. מעקב דיאטנית, שמירת דיאטה, פעילות גופנית ואף מומלץ להירשם לקבוצת תמיכה.
אני רוצה להאמין שאם תנסו את הדרך הזו עם "ניתוח וירטואלי" בטוח שתצליחו ותהנו מהתוצאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מסכימה
ג'ני11/06/2011שולה אי מאוד מכבדת את מה שאת אומרת אבל לצערי לא הבנת אותי , אני באמת רוצה לרדדת במשקל ורוצה לטפל בעצמי אני לא מצליחה לא יכולה להגביל את עצמי ! ניסיתי כל דבר אפשרי יש לי מנוי ל חדר כושר כבר 4 שנים ברצף ולצערי אני לא הולכת אני מטופלת אצל דיאטנית מגיל 13 אני בת 24 וחצי היום...אני לא יודעת באיזה גיל או מתי אצליח להכניס את זה לראש ופשוט להגביל את עצמי לא לאוכל הרבה ולעשות ספורט כמוך, אני לא מכונה לקחת את הסיכון אפילו אם זה יקרה עוד שנה....בנתיים הגוף שלי פשוט נהרס עם כל ה2 קילו פלוס 2 קילו מינוס כל הקפיצות האלו כל פעם....ושתדעי שדיברתי אם רופא מנתח והוא הסכים עם כל מילה שלי הוא אמר שאני צודקת שאם הוא היה יכול הוא היה מנתח אותי ואין מה לעשות שיש את הנהלים והקופות מקשות הוא אלו גילה לי שכבר לא צריך אישור מסיכאטר בקופה שלי כשאלו ורק לאחר שהצגתי בפני הקופה את העובדה אמרו לי שנכון אבל זה לא משנה...מה שרציתי להגיד לצערי אני מעדיפה להשמין עוד 5 קילו אבל לדעת שאני הולכת לרדת הרבה יותר...אם גם תרצי למחוק את ההודעה הזאת אלחרי שתקראי אין לי בעיה ....הלוואי והייתי יכולה כמוך להכניס לראש את כל השינוי והרגלי אכילה אבל מה לעשות אני לא יכולה פשוט לא יכולה !! יאללה עוד 5 קילו וניתוח אין מה לעשות..אם ההר לא בא אל מוחמד מוחמד יבוא אל ההר, ואני יודעת שכל התהליך שלח הניתוח לא פשוט ודורש הרבה אבל לא אכפת לי מכל הדברים האלו כי אני יודעת שאת הדבר הקשה ביותר שאני לא מסוגלת לטפל בו הוא יעשה כל השאר המרכז תמיכה תוספי מזון בדיקות כושר זה כבר יבוא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מסכימה - תגובה
שולה זק12/06/2011שלום ובוקר טוב,
אני לא נוהגת למחוק הודעות אלא אם הן פרסומת או השמצות.
ג'ני יקירתי - תביני דבר אחד. ניתוח זה לא פתרון אבסולוטי אם את לא משתפת פעולה. אם בגילך הצעיר, עם עודף משקל את לא מצליחה להביא עצמך למשמעת מינימלית לעשות למען גופך ובריאותך - למה את חושבת שעם ניתוח תעמדי בזה? הרי , כפי שכתבתי לך, אחרי ניתוח חייבים דיאטנית, חייבים דיאטה, חייבים ספורט!!!! את מעדיפה להשקיע אנרגיות באיך להשמין - אבל לא באיך בכל זאת לרדת במשקל!!!!!!!!
תביני ג'ני יקירתי - אני לא נגדך!!! אני מבינה את מצוקתך ואת רצונך לעבור ניתוח (איפה הרצון לרזות?). מה לעשות שזה לא ניתוח קוסמטי ולא נמצא ברשימת "ניתוח כבקשתך"!. מי מבטיח לך שאם תעמדי ב- BMI המתאים תקבלי אישור לניתוח?? היו גם מקרים שבגלל שיקולים רפואיים או נפשיים לא ניתן אישור או לא היתה המלצת מנתח. את רואה בניתוח כפתרון קל, למרות שהוא כלל וכלל לא כזה!! בשביל לרזות צריך לעבוד - לא מרזים הוקוס פוקוס.
אנחנו מוכנים לחזק אותך ולעודד אותך כן לעשות שימוש במנוי מכון הכושר שאת משלמת לחינם כדבריך. כן לעודד אותך להתמיד עם הביקורים אצל הדיאטנית ולדבוק בתפריט שהיא נותנת לך ואני משוכנעת שאת תצליחי לרדת במשקל ואף להיות גאה מאוד בעצמך.
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיצור הרופא המומחה לא מסכים?לי08/02/2010
הייתי עכשיו אצל פרו' רובין ,מומחה לנושא,ה BMI שלי הוא 37 אמרתי לו שיש לי כמה בעיות בריאותיות מעט לחץ דם קצת כולסטרול , בעיות גב,פיברומילאגיה, אבנים בכיס המרה,ואני רק בת 37, אמרתי לו שיש לנו השמנת יתר במשפחה ובעיות סוכרת ,לב ובשביל למנוע את הקצנת ההשמנה שאני לא אגיע למה שבנות דודה שלי נמצאות בו היום אני רוצה לעבור את הניתוח עכשיו ולא בגיל יותר מאוחר שזה מסכן יותר את החיים הוא צחק עלי ואמר שלא יאשרו לי האם עלי לרדת מזה ולחזור לדיאטות הישנות שלי או בכל זאת להתעקש ולעמוד על שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריטריונים ברורים
שולה זק08/02/2010שלום לי
פרופ' רובין הוא מבכירי הכירורגים בתחום. הקריטריונים לניתוח הם ברורים ביותר: נצן 35-40 עם מחלות נילוות קיימות (לא עתידיות או משפחתיות: לחץ דם, סוכרת, כולסטרול, דום נשימה.
ניתוח הוא לא הוקוס פוקוס - בשביל לרזות צריך ל,עבוד" קשה.הניתוח נמצא בסל הבריאות והוא ללא עלות כספית למי שעומד בקריטריונים. הניתוח נועד לאנשים עם השמנת יתר חולנית.
את לא נמצאת בקטגוריה הזו. וכדאי שתחשבי ברצינות וחיובי לשנות אורח חיים. ללכת לדיאטנית ולקבוצת תמיכה ולשלב פעילות גופנית. לשים לך למטרה לרדת בנשקל ולא להגיע למחלות שההשמנה מביאה.
אשמח תמיד לענות לשאלותיך, לעזור בכל עת ואת יכולה ליצור חופשי קשר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מסכים!
ליאור09/02/2010שולה אולי תכעס קצת אבל אני לא ממש מסכים.
אם יש לך BMI 37 ןבעיות כמו שציינת - לחץ דם , כולסטרול וכו, את כן בקריטריונים.
אולי גבולית , אבל עדיין.
עם כל הכבוד לפרופ' , ויש המון כבוד, הוא לא המנתח היחיד ולא קובע לבד .
יש עוד מנתחים ויש ועדות .
עם BMI 37 ורקע והסטוריה משפחתית של השמנה רואים טוב מאוד את הכיוון , ולא חושב שצריך לחכות שתעלי עוד כמה ק"ג כדי להיות בקיטריונים.
ממצליץ לך לנסות להתעקש ולברר עם רופא נוסף .
בהצלחה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאור ממש ממש לא מסכימה
שולה זק09/02/2010הרופאים הבריאטריים מעוניינים לנתח ולהציל אנשים הנמצאים בהשמנת יתר חולנית ועומדים בקריטריונים.
פרופסור רובין היא מוביל בתחום, ולא ידחה רדם שעומד בקריטריונים.
ישמע אולי מצחיק אבל "דיאטה" ו"פעילות גופנית" הם לא מילים מוקצות ומי כמו כל המנותחים יודעים שבלי דיאטה קרי שינוי הרגלי אכילה ושילוב פעילות גופנית....הדרך להצלחה קלושה.
אירגון הבריאות העולמי קבע קריטריונים ברורים שמשרד הבריאות אימץ וכל הקופות עובדים על פיהם.
"אמרתי לו" "נראה לי" לא תופס מבחינה רפואית
אם באים לרופא המנתח עם בדיקות דם ומדידות לחץ דם לאורך תקופה של חצי שנה לפחות, או לחילופין עם מכתב מהרופא המטפל, המפרט את המחלות והטיפול התרופתי - זה משקף את המציאות של המטופל.
להזכירך ליאור ולכל מי שקורא כאן, אחת הקריטריונים מעבר ל BMI ולמחלות נלוות, זה העבר של המטופל - האם נעשו בעבר נסיונות דיאטה, אלינו נסיונות, פעילות גופנית וכו'.
לצערי הרב, אינדיקציות של מחלות במשפחה או בעיות גב ופרקים בשבלב זה לא מהווים
אינדיקציה לקבלת אישור מהקופות.
גם אם פונים לחוות דעת נוספות - מי שנותן את האישור לניתוח זה הקופה בה חברים ואצלהם הכללים ברורים מאוד (ונוקשים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכים ולא מסכים
ליאור09/02/2010מה שאת אומרת לגבי קריטריונים נכון ביותר .
אבל אם יש מולך אדם שמודע לבעיה שלו , שיש לו BMI 37!!! , זה לא בן אדם שסובל מעודף משקל של 10- 15 ק"ג , זה בן אדם עם עודף של 30 ק"ג ויותר .
מי כמוך וכמוני וכמו כל אחד שקורא פה יודע מה זה דיאטה ופעילות גופנית להורדת משקל כזה .
לצערי אני יכול להבטיח לך ש90% מהאנשים שיתחילו דיאטה כשהBMI שלהם 37 , ירדו במשקל 10ק"ג במקרה הטוב , ואחרי חצי שנה יהיו עם BMI מעל 40 ובקריטריונים לניתוח .
אמנם יש קריטריונים אבל יש גם מקום לשיקול דעת ולא עבודה לפי נוסחה וראש בקיר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח
פרופ` אחמד מחג`נה09/02/2010שניכם צודקים.
חולה עם BMI של 37 יחד עם לחץ דם גבוה, כולסטרול גבוה ובעיות גב אין סיבה שהקופה לא תאשר.
אשמח להיות לך לעזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות מוכחות
שולה זק09/02/2010אין שום בעיה למי שיש מחלות נילוות מוכחות.
הבעיה מתחילה כאשר אין ורוצים - מה לעשות שהקופות לא מאשרות.
אני חוזרת על הקריטריונים BMI 35 - 40 עם מחלות נילוות לחץ דם כולסטרול סוכרת דום נשימה.
כמו שדר' מחג'נה כתב - BMI 37 עם מחלות נילוות עומד בקריטריונים ובטוחני שאם זה היה מצב פרופ' רובין לא היה דוחה את המטופל.
לצערי, הקופות והממסד לא מאשרים ניתוח ב BMI 35 - 40 רק בגלל מחלות במשפחה אלו או אחרות.
אין לי ויכוח אתך ליאור, שגם במצב זה המצב לא טוב ורצוי לנתח את מי שמעוניין - אולי אתה ואני נשנה את העולם :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלות נלוות
אורלי11/06/2011ערב נפלא לכולם,
אני נותחתי עם BMI 37.5 לחץ דם גבוה קולסטרול גבוה טריגליצרידים וכל החבר'ה האלה בבית חולים הדסה הר הצופים ירושלים. קיבלתי התחייבות מלאה מקופת חולים מכבי ללא כל בעיות בכלל.
כן.. הכירורגים לא אהבו את הרעיון אבל לא פסלו אותי.
נסי כירורג אחר
בהצלחה :)
שבוע נפלא לחיים חדשים
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלות נלוות - תגובה
שולה זק12/06/2011אורלי - את עמדת בקריטריונים. BMI 35-40 עם מחלות נילוות שציינת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשולה
אורלי12/06/2011הרי גם זו שכתבה הסבירה שיש לה מחלות נילוות.. אז למה לא אישרו לה ?
בקר טוב לשבוע נפלא
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה95 אחוז מהדיאטות נכשלות אז לא לוותר
רותי12/06/2011יש מנתחים רבים....
מי אמר שלאשה הסובלת בגלל משקלה אין בעיות נפשיות ,
וגם קו הגנה על רקע פסיכיאטרי עדיף על פני סבל מתמשך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכה פסיכולוגית לפני ניתוחדןדן08/02/2010
חלק מהבדיקות היא ההערכה הפסיכולוגית, למה הכוונה בדיוק?
גם פסיכולוגית שפניתי אליה לא ידעה במה מדובר. (אני הראשונה שלה....)
תחזיקו לי אצבעות. הפגישה שלי ביום חמישי אצל פרופ' רובין. אחרי כל הבדיקות.
נ.ב מה ז'תומרת ליווי פסיכולוגי אחרי הנתוח? האם זה מחויב המציאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא פסיכולוגית
or198008/02/2010אני יודעת שאחת הבדיקות שעשיתי היתה הערכה פסיכיאטרית, הווה אומר פסיכיאטר נותן את הערכה ולא פסיכולוג.
הוא רק שאל כמה שאלות על חיי כמו: האם יש לי חברים? האם יש לי תואר ובמה אני עוסקת וכמובן האם אי פעם לקחתי כדורים נגד דכאון- דברים כאלה.
אני לא יודעת באיזו קופה את אז תבררי אם אצלכם זה פסיכולוג או פסיכיאטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי דןדן
ליאור08/02/2010קופת חולים מכבי דורשת כאחת הבדיקות , חוות דעת של פסיכיאטר.
שיחה קלילה ששוללת הפרעות ובעיות פסיכיאטריות .
בנוסף בועדה ( שוב , רק במכבי ) יש פגישה עם דיאטנית , כירורג ופסיכולוג \ עו"ס.
קופת חולים מכבי נותנת אחרי הניתוח ליווי של דיאטנית ועו"ס ( 4 מפגשים עם כל אחת ) .
הדיאטנית תלווה אותך מבחית תפריט ותזונה , והעו"ס \פסיכולוגית תדריך על הרגלי אכילה , לוחות זמנים , חיזוקים , מציאת נקודות חולשה שעלולים לפגוע בתהליך .
מודה שלא אהבתי ולא מצאתי טעם במפגשים איתה ( העו"ס) , אבל אחרי 2 מפגשים קיבלתי כמה טיפים שדי עזרו לי - ככה שהיה שווה .
בהצלחה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערכה פסיכולוגית-המשך
דןדן14/02/2010אני נמצאת בכללית מושלם, הרופא ביקש הערכה פסיכולוגית, לא של פסיכיאטר, בדקתי עם פסיכולוגית אחת היא דורשת 460 ל-3 פגישות. האם אתם מכירים פסיכולוג שלוקח פחות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוזר
שולה זק14/02/2010מאוד מוזר מה שאת אומרת. גשי למרפאה המקצועית ותבקשי תור לפסיכיאטר והוא יתן לך את האישור. אין צורך ללכת לסדרת שיחות עד כמה שידוע לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי דןדן
ליאור15/02/2010כמו ששולה אומרת - חפשי פסיכיאטר שעובד עם הקופה שלך , זו בסה"כ שיחה קצרה , לא צריך סדרת מפגשים.
עשיתי את זה דרך הקופה , עלה לי משהו כמו 50 ש"ח ו40 דקות ...
בהצלחה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרפאה רב תחומית
שולה זק08/02/2010השאיפה היא שבכל מרכז רפואי המבצע ניתוחי קיצור קיבה, תהיה מרפאה רב תחומית שתכלול: כירורג, דיאטנית, אינדוקרינולוג/פנימאי, עובדת סוציאלית/פסיכולוג/פסיכיאטר, אחות מתאמת. המטרה שהמרפאה תקלוט את המועמדים לניתוח והם ילוו עד אחרי הניתוח לפחות בשנה הראשונה.
כרגע יש מרפאה בתל השומר ובמרפאת לין בחיפה.
רצוי לאחר ניתוח לפנות לדיאטנית ולקבל ליווי ממנה בחודשים הראשונים.
לגבי שיחות עם פסיכולוג או עובדת סוציאלית, לדעתי זה אישי. כל אחד על פי הרגשתו.
תוכלי תמיד ליצור קשר ואשמח לעזור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם באסותא חיפה
ליאור08/02/2010לא יודע אם לחברי כל הקופות חולים , אבל לחברי מכבי 4 מפגשים עם דיאטנית ו4 מפגשים עם פסיכולוגית \ עו"ס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצערי רק לחברי מכבי
שולה זק08/02/2010באסותא זה רק למבוטחי מכבי.
במרפאת לין הקבוצות תמיכה - למבוטחי כל הקופות
היחידה להשמנה בתל השומר - למבוטחי כל הקופות
בבית חולים זין בצפת - התחלה של מרפאה רב תחומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודהלימור08/02/2010
היי ליאור
תודה על התגובות המהירות והמקצועיות שלך , אני בעוד כארבעה ימים עוברת את הניתוח , מיום שבת הפסקתי לאכול פחמימות אני מקווה שזה יעזור במשהו.
מתרגשת מאוד ומקווה שהכל יעבור בשלום , יש לי ארבעה ילדים לחזור אליהם (כולל תינוק בן ארבעה חודשים) בריאה וחתיכה
שוב תודה
לימור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי לימור
ליאור08/02/2010מאחל לך לעבור את הכל בהצלחה ובקלות.
אני בטוח שהילדים שלך ירוויחו אמא חתיכה בריאה פעילה ואנרגטית - את יכולה לשאול את הבת שלי :-).
המון בהצלחה
תחזרי לעדכן ולספר
ואם עד אז יש שאלות או צריכה לדבר - תרגישי חופשיה...
בהצלחה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם וסת מפריע לניתוח שרוול
לימור08/02/2010היי ליאור
מכיוון שאמרת לי להרגיש חופשיה לשאול שאלות אז יש לי עוד אחת : אני אמורה לקבל וסת יום לפני הניתוח האם זה עלול להפריע?
תודה
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מפריע :-)
ליאור08/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה ללימור...........
שולי08/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת המלצה לרופא מנתח באיזור הצפוןעינב07/02/2010
שלום, אני בהליך בירור / חיפוש ממליץ /ה לניתוח טבעת ורופא ששיך לקופ"ח כללית באיזור הצפון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא מנתח
שולה זק07/02/2010שלום לך
הצפון גדול, וכל אזור וההסכמים שלו. כל המנתחים טובים ומומחים בתחום.
את צריכה לברר בקופה שלך לאיזה מרכז רפואי את יכולה לקבל הפניה (התחייבות).
רצוי להתיעץ עם מנתח, לקבל הסבר על כל סוגי הניתוחים (טבעת, מעקף, שרוול) ויחד איתו לבחור בניתוח המתאים לך.
את מוזמנת ליצור קשר בכל עת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח טבעת
פרופ` אחמד מחג`נה08/02/2010לפני שאת מחליטה איזה ניתוח את עושה כדאי שתתיעצי עם מנתח אשר מבצע את כל סוגי הניתוחים.
היום האנדקציות לטבעת הלכו והצטמצמו מאחר ואיכות החיים והסיבוכים לטווח ארוך גבוהים.
אשמח להיות לך לעזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה
תהל10/02/2010היי עינב!
אני עתידה להינתח בביה"ח רבקה זיו, צפת. יש שם שני מנתחים מעולים.
בנוסף, ישנו המנתח ד"ר גרון שהוא מומלץ מאד ועובד באופן פרטי וכן בביה"ח פוריה( תורים ארוכים מאד...).
מקווה שעזרתי :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכולם!אביה07/02/2010
שאלה....
אני אחרי חודשיים של הניתוח של השרוול....
20 קילו הם בסדר לירידה?
מה אתם חושבים?
יום נעים
נטלי
נ.ב.
ליאור אם אתה רואה את ההודעה כנס למייל שלך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי אביה
ליאור08/02/2010ברור שראיתי את ההודעה שלך!!! :-)
ועוד יותר ברור שזו ירידה מעולה .תתחילי קצת ספורט לאט לאט ןתמשיכי ככה .
כל הכבוד
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אביה
פרופ` אחמד מחג`נה08/02/201020 קג לאחר חודשיים של ניתוח יחד עם מצב רוח מעולה הינם נוסחת הניצחון.
תמשיכי ושיהיה לך הרבה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוחחן07/02/2010
אני חודש ימים לאחר הניתוח (בדיוק!). הכל מצוין מרגישה טוב.
הייתי אצל דיאטנית שאמרה לי שאין סיכוי שהקיבה תגדל שוב, רציתי לדעת אם זה אכן נכון?
הדרך היחידה "לעקוף" את הניתוח זה ע"י הכנסת נוזלים עתירי קלוריות?הרי ברור לי שאני צריכה להקפיד על אורח חיים בריא כמה שאוכל..אך אני בטוחה שייצא לי "לחטוא" גם עם אוכל לא בריא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לאחר ניתוח
שולה זק07/02/2010הניתוח הוא לא "הוקוס פוקוס "- לא יוצאים רזים ובשביל לרזות צריך "לעבוד".
לאחר ניתוח יש לשנות הרגלי אכילה ולשנות אורח חיים. מומלץ לפנות לדיאטנית ולקבל תפריט מאוזן ולשלב פעילות גופנית. זו הדרך הנכונה להגיע לתוצאות טובות ולהרגלי אכילה נכונים.
הקיבה היא שריר ויכולה להתרחב - תלוי איזה ניותוח עברת.
ניתוח טבעת קל מאוד לרמות - כפי שציינת עם משקות עתירי קלוריות כמו שוקו, מילקשייק, קצפת, שוקולד. בניתוח טבעת צריך משמעת עצמית ושיתוף פעולה מלא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי חן
ליאור07/02/2010יש סיכוי להרחיב את הקיבה .
אני מניח שאת מדברת על ניתוח שרוול - צודק?
בכל אופן יותר מסוכן וקל להשמין בלי להרחיב את השרוול :
הרחבת השרוול היא תהליך יחסית ארוך ו"קשה" - אכילה כמויות גדולות של אוכל לאורך זמן.
בלי לשים לב וכמעט בזמן שאוכלים מעט מאוד אפשר להשמין וזה אם תאכלי יותר מידי מתוקים ודברים שקלים לעיכול .
ראיתי הודעה של בחורה באחד הפורומים שאמרה שאחרי הניתוח סבלה מצרבות , ושמה לב שהצרבת עברה מהר מאוד אחרי שאכלה גלידה וניל - היא העלתה 2 ק"ג בשבוע ...
מציע להרגע מהפחד של הרחבת השרוול ולשים לב ...
בהצלחה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה לפני ניתוח שרווללימור07/02/2010
שלום
אני עוברת ניתוח שרוול ביום שישי הקרוב באסותא אצל ד"ר מחאג'נה
לא הבנתי איזו דיאטה אני אמורה לעשות עד אז ומה מותר ומה אסור לאכול
אשמח להכוונה
תודה מראש
לימור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי לימור
ליאור07/02/2010בדר"כ לפני ניתוחי קיצור קיבה , הרופא מבקש מהמנותח לעשות במשך שבועיים דיאטת דלת פחמימות.
מטרת הדיאטה היא לא להרזות אלא להוריד מנפח הכבד .אצל רוב המנותחים יש כבד שומני , דיאטה לפני הניתוח תקל על עבודת המנתח.
בדיאטה הזו אמורים לא לאכול פחמימות , אלא רק חלבונים וירקות .
את פחות משבוע לפני הניתוח כך שזה לא כל כך רלונטי לגביך , אך למען השקט שלך כדאי לדבר על זה עם דר' מחגנה .
שיהיה בהצלחה ותבואי לעדכן אחרי הניתוח
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאטה לפני ניתוח
פרופ` אחמד מחג`נה08/02/2010מדובר בדיאטה דלת פחמימיות (לחם,אורז, פסטות....) במשך שבועיים כאשר המטרה להקטין את הנפח של הכבד במיוחד חולים אשר ב וד רואים כבד מוגדל שיכול להקשות בניתוח. בחולים עם US אשר מראה כבד לא גדול אני לא מקפיד על הדיאטה שזה המקרה שלך
שיהיה לך בהצלחה ביום ששי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת רופא ממולץ לניתוח טבעת באיזורעינב07/02/2010
היום הייתי אצל רופא כירורג הוא המליץ לי לעשות את הניתוח אני צריכה לערוך את הבדיקות שליפני
הניתוח אני מרגישה שהרופא משפחה שלי הפנה אותי לרופא שאין לי עליו המלצות ואני לא יודעת אם יש אפשרות בחירה או שהרופא משפחה מחליט איפה לעשות את הניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי עינב
ליאור07/02/2010רופא המשפחה לא קובע את המנתח שלך.
תוכלי לברר בקופה או דרך אנשים על מנתח שעובד עם הקופה שלך .
צרפתי היום לינק לפורום קיצור קיבה בתפוז , יש שם עשרות מנותחי טבעת , מכל הקופות חולים , יוכלו ליעץ לך על רופא באיזור שלך ובקופת החולים שלך
בהצלחה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר שרוולמשתרוולת07/02/2010
אני כ-3 שבועות לאחר ניתוח שרוול אני מרגישה מצוין והורדתי 7 ק"ג עד עתה.
ביומיים האחרונים אני מרגישה רעבה יותר או שאני רוצה לאכול יותר.
האם זה נורמלי?
דבר שני: כשאני אוכלת אני עדיין מרגישה כאב בחזה, מה זה אומר? שאכלתי יותר מדי או דבר אחר
אם כן, מהו?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי משתרוולת
ליאור07/02/2010שמח לשמוע שהכל עבר בסדר ואת מרגישה טוב - הכי חשוב :-)
הקיבה שלך מחלימה מהניתוח , הבצקות יורדות והגיוני שעכשיו את יכולה לאכול קצת יותר ממה שיכולת לפני שבוע .
חשוב לאכול כל 3 שעות , וחשוב עוד יותר יעוץ עם דיאטנית שתבנה איתך תפריט נכון ובהדרגה.
ניפגשת כבר עם דיאטנית ?
הכאב\ לחץ שתיארת יכול להגרם מ3 סיבות :
1. אכילה מהירה מידי - כדאי לאכול ביסים קטנים מאוד , הרבה לעיסות ( יש כאלה שאומרים 20 לעיסות לפני שבולעים ) ולחכות בין ביס לביס.
2.אכילה יותר מידי - אם תחכי בין ביס לביס , תוכלי להרגיש טוב יותר מתי את שבעה ומתי להפסיק .
3.אכילה של אוכל שלא מתאים לשלב שלך לדוגמא : אולי מוקדם מידי למוצקים , או שמתוק עושה לך לא טוב .
אלה סתם דוגמאות , אם לדעתך זה לא בגלל 2 הסעיפים הראשונים , נסי לבודד ולראות מתי מופיע הכאב , סוג אוכל מסויים למשל .
תמשיכי להנות ואם יש שאלות נוספות ...
בהצלחה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליאור המקסים
משתרוולת07/02/2010קודם כל תודה רבה רבה שהתייחסת מיד לפנייתי,
הזמן שאתה מקדיש לכולם מאוד מחמם ונוגע ללב.
עדיין לא ביקרתי אצל דיאטנית זה יקרה בשבוע הבא,
הכאב שהרגשתי קרה לי באמת אחרי שניסיתי קציצה לא טחונה אלא קצוצה ושניצל לא טחון,
רציתי לשאול דבר נוסף, עכשיו שאני יכולה להכניס כמות יותר גדולה של אוכל ולא רק
2 כפיות יוגורט כמו בהתחלה (המנה שלי גדלה ואני יכולה לאכול כרגע 2 כפות של פירה וקציצה נאמר)
האם הקיבה תגדל ואני יאכל בהמשך יותר? איך זה בדיוק עובד? והאם בהמשך אני יגיע לכמות
גדולה ? אני מאוד חוששת מהענין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי משתרוולת
ליאור08/02/2010קודם כל תודה :-)
אני נהנה ושמח לעזור פה - הייתי באותו מצב של שאלות לפני , שאלות אחרי ובגלל שמרגיש כל כך טוב ושלם עם הצעד הזה שמח לשתף פה ולעזור .
לשאלתך לגבי התרחבות:
תהיה התרחבות אך לא תגיעי למצב שתוכלי לאכול כמו לפני הניתוח.
אתמול עניתי לחן על אותה שאלה - יותר קל יהיה להשמין בלי להרחיב את השרוול - וזאת ע"י אכילה לא מבוקרת של מתוקים למשל או גלידה , שיכולה לעבור בקלות מאוד בלי להרחיב את השרוול ( אלא את הטוסיק :-) ) .
כדי להרחיב את השרוול תצטרכי לעבוד הרבה יותר קשה !!!!
בקשר לשאלות שלך שלגבי אוכל - דיאטנית תכוון אותך בעיקר לפי סדר יום ודברים שאת אוהבת יותר ואוהבת פחות לאכול .
אם יש שאלות - אנחנו פה
בהצלחה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
תהל07/02/2010טוב לשמוע שאת אחרי וחשה בטוב...
הקריאה של הודעתך הפיגה מעט מחששותיי (את מוזמנת לקרוא את הודעתי שמופיעה בהמשך הדף).
האם שבת לתפקוד מלא בעבודה? כמה זמן אחרי הניתוח חלפו לך הכאבים לגמרי? אשמח לשמוע מעט פרטים...
תודה והמון הצלחה בדרכך הבריאה והחדשה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתהל מהמשתרוולת
משתרוולת07/02/2010דבר ראשון מאוד אשמח לשתף אותך בחוויתי
גם לי היו חששות, אני חייבת ציין שנותחתי אצל רופא מקסים ביותר ושמחה על בחירתי.
אבל זה היה או להישאר עם החששות ולא ללכת "על זה" או ללכת על זה בגדול וזה מה שעשיתי.
הכאבים חלפו אחרי שבוע וחצי אבל היה שיפור משמעותי כבר שבוע לאחר הניתוח.
אני עדיין בחופשה עוד לא חזרתי לעבודה וזה בגלל הוראת הרופא שניתנה לי, מבחינתי יכולתי לחזור כבר לאחר שבועיים. (בתום 3 שבועות אני עתידה לחזור לעבודה).
קראתי שאת רוצה לעשות את הניתוח בפסח או בחופש הגדול, אם אני מבינה נכון את עובדת
בתחום החינוך וכך גם אני.
אני חייבת לציין לך שבבית אני מתפקדת בצורה מלאה ונפלאה.
שיהיה לך בהצלחה, לכי על זה בלב שלם ורגוע.
מקווה שעזרתי ועניתי על חששותייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:)
תהל07/02/2010משתרוולת יקרה!
תודה על התגובה המהירה.
היכן נותחת? אם יורשה לשאול...
אני עוסקת בחינוך, בתחילת דרכי... ועל כן חשוב לי לא לשבש את ההתנהלות במסגרת העבודה.
אני יותר משמחה לקרוא שאחרי שבוע וחצי הייתה הטבה משמעותית והיום את מרגישה נפלא...
טוב שהפורום והמפגש הזה קיים ו"מפגיש" אנשים שחווים את אותם החששות, חוויות והצלחות (בתקווה).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתהל היקרה
משתרוולת07/02/2010נותחתי בבי"ח אלישע אצל ד"ר אחמד עסליה רופא נדיר,
הצטרף אליו לניתוח גם הרופא שלי ד"ר סקרן מבי"ח הלל יפה שגם הוא רופא משכמו ומעלה.
הייתי מתנתחת אצל הרופא שלי (ד"ר סקרן) בהלל יפה אלא שהתורים לבי"ח זה מאוד ארוכים.
אם תרצי תוכלי להשאיר לי מס' טלפון שלך אשמח לדבר איתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו
משתרוולת07/02/2010הרגע קראתי את כל הפניות שלך, ולא הבנתי למה את מדברת על הקאות
נדיר שיצא לי לקרוא או להכיר מנותחי שרוול שהקיאו כתוצאה מהניתוח.
שוב אני אומרת לך לכי על זה.
רק אם יורשה לי לשאול, היכן את מתנתחת?
דבר אחד אחרון, לכי על זה בפסח את תראי שהחופשה הזו תספיק לך כדי "להבריא"
ולחזור לעבודה בזמן, כך תוכלי להגיע לחופשת הקיץ כבר מושלת מספר קילוגרמים
וההרגשה תהיה נפלאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ~יש לי תור, אני חוששת מאד...~תהל06/02/2010
שלום לכולם!
כל חיי הייתי הבחורה היפה, המחוננת והמצטיינת אך לצד המחמאות תמיד התלוותה המילה "חבל"... "רק חבל ש..." אתם ודאי יודעים את ההמשך. עם כל ההצלחות בחיי האישיים תמיד כשאני באה במגע עם אנשים (גם קרובים) אני מרגישה נחותה.. ולא משנה כמה השקעתי בשיער,באיפור או בלבוש :(
זהו, די למלחמה העצמית המתמשכת... הגיע הזמן לניתוח.
שתי נשים הקרובות אליי חוו... האחת לפני כשנה... מאז היא הספיקה להשיל 50+ ק"ג ואפילו להרות... ידוע לי שהיא מקיאה המון. השניה נותחה ביום שלישי האחרון... לא סבלה מכאבים באיזור הסיכות אלא מהנקז. עם זאת, כששוחררה היום לביתה לא הפסיקה להקיא.
עד היום הייתי שלמה מאד עם הבחירה... נמאס לי מהחיים השמנים. איני רוצה שהילדים שלי יהיו שמנים... אני מפחדת מהשומן!!!! (עד לארוחה הבאה שבה אני חסרת פחדים אלא מלאת תשוקה למזון!). אני חוששת מתקופת ההסתגלות לאחר הניתוח, המשך שלה? אחרי 3 שבועות לכל המאוחר עליי לחזור לעבודה (אשת חינוך)... עם זאת אני חושבת על משפחתי הגרעינית שתהנה מאמא פעילה יותר ופחות עייפה, וכן עליי על התחושה האישית שלי. הגיע הזמן להיות המובילה בכל... בלי "חבל".
זקוקה לחיזוקים, לשמוע את הסיפורים האישיים שלכם לאחר הניתוח.
תודה רבה ולילה נפלא,
תהל המוטרדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין ממה לחשוש
אוראל06/02/2010בגלל ההקאות .
יש אנשים שהם מתרגלים להקיא
אני 4 חודשים אחרי הניתוח ירדתי 30 קילו , זה הצד הטוב שבדבר
ולא צריך בכלל להתרגל להקיא , מקיאים בהתחלה אחרי סגירות ופשוט מתרגלים לכמות הקטנה ולומדים כל מיני " שיטות אכילה " בהמשך הזמן , אני כמעט לא מקיא אלא אם כן אני אוכל מהר
אין ממה לחשוש בכלל .. מתרגלים לכמות של האוכל ואני בתור אחד ששקלתי 160 בהתחלה זה קשה מאוד אבל מתרגלים .
וטיפ קטן - הסגירות מפתות .
אבל סוגרים לאט לאט את הטבעת 4 וחצי בהתחלה ואז עוד אחד ומשמה אם צריך אז חצי וחצי וחצי CC כי אם תסגרי הרבה בבת אחת את תתייבשי .
בהצלחה . עשית את הדבר הנכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחששות זה טבעי - לחשוב חיובי
שולה זק06/02/2010שלום תהל.
לחשוב זה אנושי ביותר. עד לניתוח אני מקווה שרמת החששות תרד והציפיה לעתיד שלאחריו - ירידה במשקל ותוצאות חיוביות - יתפוס מקום דומיננטי
קבלת החלטה נכונה אכן לאחר הניתוח תתחילי בדרך חדשה, אורח חיים חדש ובריא שייטיב איתך וברור שישפיע גם על הסביבה הקרובה שלך לחיוב.
למה התמקדת בנושא "ההקאות". הניתוח בא לשפר ולא לפגוע באיכות החיים.
בתקופה הראשונה אחר הניתוח יש את תקופת ההסתגלול ההדדית (את לניתוח והניתוח אליך). לא ציינת איזה סוג של ניתוח את עוברת.
ברור שבשלושת סוגי הניתוח (טבעת, מעקף, שרוול) יש להקפיד על לעיסה של האוכל, לאכול לאט, לא כמויות גדולות ולעשות הפסקה בין אכילה לשתיה (20 ד' לפחות).
רצוי לקבל ליווי של דיאטנית בחודשים הראשונים לאחר הניתוח.
אשמח לעזור בכל עת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה~תודה על התגובה המהירה~
תהל06/02/2010אני עשוקלת 120 ק"ג ועתידה לעבור ניתוח שרוול... ואחרי 3 שבועות עתידה לחזור לעבודה (כפי שכתבתי)... אני חוששת מההקאות בעיקר בגלל שאהיה בעבודה ואינני רוצה שהילדים ייחשפו אליי במצבים קשים.
ובכלל, שגם סובביי יצטרכו לראות ולהכיל את זה.
יכול להיות שהחששות קיימים בעוצמה הזו משום שראיתי את גיסתי חווה את התהליך בשבוע האחרון והיא עוד לא במקום של נחילת ההצלחות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצאי מהחששות
שולה זק06/02/2010תהל אין לך ממה לחשוש
לפי חששותיך חשבתי שאת מועמדת לניתוח טבעת. מאחר ולא כך, אלא את עוברת ניתוח שרוול הסירי את חששותיך מראש דאגותיך .
אין סיבה שתסבלי מהקאות אם תקפידי על הוראות הרופא ותתיעצי עם דיאטנית לגבי תפריט מאוזן, אני בטוחה שתהני מהניתוח ומתוצאותיו. בודאי ליאור יכנס בהמשך ויוסיף עצות על דברי, מנסיונו האישי.
את צריכה להפנים, שאת יוצאת לדרך חיים חדשה. אוכלים הכל , אבל בכמויות קטנות. לועסים היטב את האוכל, אוכלים לאט ולא אוכלים מוצקים יחד עם שתיה. אם תנהגי על פי הכללים את לא תגיעי למצבי הקאה ולכל הסיטואציות הלא נעימות שתארת.
את יכולה לפנות בכל עת ואף להתקשר, תמיד אשמח להקשיב ולעזור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי תהל
ליאור07/02/2010כמו שאני מתחיל 80% מהתגובות שלי גם פה : קודם כל תרגעי :-)
את יוצאת לדרך חדשה ונפלאה !!!
גם אני מקריאה ראשונה והדיבור על הקאות הייתי בטוח שמדובר בניתוח טבעת .
אני מנותח בדיוק 5 חודשים , כמעט 40 ק"ג פחות , אוכל כמעט כל מה שאני אוהב ומרגיש נפלא .
אף פעם לא הקאתי ולא הייתי קרוב לזה , אכילה נכונה , איטית והקשבה לגוף מונעת את זה .
התיאורים שתארת מתאימים לניתוחי טבעת , שם ההקאות מאוד שכיחות , מהבחינה הזו האיכות חיים עם שרוול יותר גבוהה .
בהנחה שהכל עובד בסדר , אחרי 3 שבועות את בהחלט יכולה לחזור לעבודה , רק לקחת בחשבון עייפות ותשישות שיכולה להתגבר.
הדבר היחיד שהסובבים אותך יראו זה כמויות אוכל קטנות ומצחיקות שתאכלי , ושארוחה לוקחת לך יותר זמן מהרגיל.
חוץ מזה כלום!!!!
אם יש לך עוד שאלות או התלבטויות אשמח לעזור לך פה או במייל.
המון בהצלחה ושבוע טוב
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
תהל07/02/2010ליאור הנפלא, תודה לך על המידע, העידוד והתמיכה.
זה מפיג מעט מהחששות. אני עתידה להינתח בחופשת פסח ואם לא אז האפשרות הבאה שלי בחופש הגדול (שכבר יש תכניות חשובות לחודשיים האלו).
אני אופטימית יותר... עדיין במעקב אחרי גיסתי שאף היא עשתה ניתוח שרוול (שמנה מאד!!! כמעט 140 ק"ג).
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי תהל
ליאור08/02/2010שמח לעזור ועוד יותר שמל להפיג חששות .
האם גיסתך היא המנותחת שרווןל שמקיאה ?
אם כן היא צריכה לבדוק מה גורם לזה - זה ממש לא אמור להיות ככה !!!
דרך אגב - נותחתי במשקל של 140 וקצת ... שזה גם שמן מאוד , לפני 5 חודשים .
בהצלחה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליאור
תהל08/02/2010היי ליאור...
כשגיסתי חזרה הבייתה היא לא הייתה מסוגלת להריח בישולים ... היו לה בחילות נוראיות וכן היא הקיאה המון. מיותר לציין שבשלב זה היא שותה מים בלבד ועדיין מרגישה שהכל עולה לה :(
בנוסף, בת דודתי נותחה לפני שנה והיא מקיאה לעיתים תכופות... במקרה שלה אני חושבת שזה בגלל שהיא אוכלת יותר מכפי הקיבולת של הקיבה שלה.
על אף ולמרות הכל, אני שלמה עם הניתוח...
לילה נפלא,
וטהל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי תהל
ליאור09/02/2010גם הבת דודה שעשתה לפני שנה עברה שרוול ?
בקשר לגיסתך - הגיוני שיש בחילות ורגישות לריחות , יכול להיות גם שהטעם שלך משתנה אחרי הניתוח - דברים שאהבת מאוד לאכול פתאום לא טעימים לך ולהיפך.
עדיין נשמע לי קצת חריג נושא ההקאות .
בשבועות הראשונים אפילו מים צריך לשתות לאט לאט אחרת הכל עולה או גרוע יותר - תקוע .
יש כאלה ששותים ממש עם כפית - לאט לאט .
כוס מים שהיית רגילה לשתות לפני הניתוח בלגימה אחת צריך לשתות אחרי הניתוח במשך כ5-10 דקות בלגימות קטנות מאוד .
שמח לשמוע כמה את שלמה עם הניתוח , זה חשוב מאוד להצלחת כל התהליך, ולעבור את זה בקלות ובכיף.
בהצלחה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה...
אתי09/02/2010שלום לך.
שמי אתי גם עליי עברו תקופות קשות בקשר למצב שבו הייתי נימצאת.
עד שיום אחד החלטתי שאני הולכת לעשות ניתוח שרוול כנגד רצונו של בעלי.
עברתי ניתוח של שרוול, זהוא ניתוח שאין בו ביכלל הקאות.
פשוט מקצרים לך את הקיבה ואת יכולה לאכל פחות ומהכל
היום אני ארבעה שבועות לאחר הניתוח וירדתי 15 ק"ג.
אני כבר לאעייפה כמו קודם, אני מרגישה מצויין למרות שאני ממש בתחילת הדרך.
אז על תהססי לכי על זה , יש דברים מעבר לאוכל , ולשומן.
אז בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתי יקרה...
תהל10/02/2010תגובתך מאד מעודדת ומרגיעה.
אני בהחלט מסכימה איתך שהאוכל הוא לא הכל... אצלי כל יציאה עוברת מחשבה של "איפה נאכל", "שם יש המבורגר טוב ושם סינית..."- אני בטוחה שאת גם כן יודעת על מה אני מדברת.
האם שבת כבר לעבודה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי תפיסה
שולה זק10/02/2010לצאת למסעדה (ולאכול) חלק מבילוי, זה סוג של בילוי ובהחלט בילוי נחמד, מהנה וטעים!!!!
גם כשיוצאים לסרט חושבים לאיזה סרט ללכת, לאיזה הצגה, איפה. אז מה רע ךחשוב גם איפה אוכלים, ומה אוכלים (לפני הסרט או אחריו).
אחרי ניתוח לא מפסיקים לאכול, לא מפסיקים לבלות ובטח לא מפסיקים ללכת לבתי קפה ומסעדות.
מה שמפסיקים זה אופי האכילה ואופן האכילה.
אוכלים בצורה מבוקרת, חושבים מה מכניסים לפה, אוכלים לאט ונהנים מכל ביס.
אוכל זה לא משהו מוקצה!! לא צריך להפסיק לאכול ולא צריך להימנע מדברים.
במשפט אחד - אוכלים שפוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכרתיתי נימאס מהשומן
רוזי11/02/2010גם אני
בדרך לניתוח בולפסון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה
שולה זק11/02/2010נשמח לעזור ולהיות אתך לכל אורך הדרך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין דימום ויסתי לניתוחשולי05/02/2010
ד"ר מחאג'נה היקר שלום......
מיד לאחר הניתוח התחיל אצלי דימום ויסתי כבד שלא הסתיים עד היום.
אני לא יודעת בדיוק האם זהו התאריך המדויק משום שלפני מס' חוד' התקנתי התקן תוך ריחמי ועדיין הווסת לא סדירה....
מה שכן שונה זה שהדימום כבד מאוד ודי מחליש אותי....
השאלה שלי האם יש קשר בין הניתוח לתופעת הדימום הכבד?
בתודה מראש,
שולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצוי ללכת להיבדק אצל גניקולוג
שולה זק05/02/2010שלום לך
עברת את הניתוח לפני כמה ימים, לפי מה שכתבת בהודעה קודמת.
אם את מרגישה שינוי ויש לך דימום חזק רצוי להיבדק אצל גניקולוג ולוודא שההתקן במקומו ולברר את סיבת הדימום המוגברת.יתכן לאחר ניתוח דימום ויסתי מוגבר בגלל זריקות דילול הדם. אסל בכל זאת מומלץ ורצוי להיבדק ללא דחיה נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום וסתי לאחר ניתוח
פרופ` אחמד מחג`נה05/02/2010שולה ענתה מאוד יפה לשאלתך. סטרס ניתוחי יכול לגרום להופעת וסת. טיפול במדללי דם יכול להגביר דימום וסתי. יש צורך בבדיקת גניקולוג
בהצלחלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה....
שולי05/02/2010באמת תודה על התגובות וההתייחסות המהירה.......
אבדק אצל רופא הנשים שלי ביום ראשון הקרוב!
תודה ושבת שלום...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)
.jpg)