מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קוצב לב וריטלין?א02/03/2015
שלום,
בת 48 מושתלת קוצב לב מיזה כ-10 שנים
בהיסטוריה הרפואית שלי יש פירפורי חדרים .
האם מותר לי לקחת ריטלין?בעלת הפרעת קשב וריכוז קשה, מה שמקשה עלי בתפקוד היומיומי.
אשמח לתשובה בעניין
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצב לב וריטלין? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר03/03/2015עם רקע של פרפורי חדרים לא הייתי מציע לך ריטלין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ ריאתיאיריס28/02/2015
ערב טוב
רציתי לדעת האם קיים טיפול כלשהו ללחץ ריאתי מוגבר ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ ריאתי - תגובה
ד``ר רוברט הפנר28/02/2015אכן קיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון תרופהאולגה26/02/2015
שלום!
אמא שלי בת 71 סובלת מיתר לחץ דם. קודם לקחה תרופה בשם נפידילונג 30? אך הרגישה אם זה לא נוח. הרופא המליץ תרופה בשם פרסולאט 10 3 פעמים ביום ובעלון לצרכן כתוב שזה תרופה בשיחרור מושהה וניטן ליטול אותה פעמיים ביום. מה הוא מינון הנכון של התרופה הזאת?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון תרופה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר27/02/2015פרסולאט תרופה מאוד ישנה. לפני 20 שנה היו נותנים אותה מס׳ פעמים ביום. אם עשו אותה היום בגרסה חדשה אני לא יודע. בכל מקרה הייתי ממליץ על נורבסק, מאותה משפחה אבל דור חדש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער ולבאדי25/02/2015
אני מעונין להתחיל להשתמש בתכשיר נגד נשירת שיער הנקרא : "מינוקסי 5 - קצף רוגיין " האם ידוע לכם אם תכשיר זה אינו מזיק בצורה כלשהי ללב ? משום שיש לי אי ספיקה מיטראלית בינונית עד קשה ובקרוב אמור לעבור ניתוח תיקון מסתם . יש לציין שהתענינתי בעבר ליטול כדור נגד נשירה בשם פרופסיה ונאמר לי כי הוא עלול להזיק ללב במצבי טרום תיקון המסתם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער ולב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר26/02/2015לא ידוע לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת אקו לבדנה25/02/2015
שלום רב
האם הממצא הבא בעייתי ? זה הדבר היחיד שלא היה רשום תקין בתוצאות
"הודגמה אי ספיקה טריקטספידלית קלה עם מפל לחצים בן 30 ממ"כ על פני המסתם ממצא המתאם ללחץ ריאתי מוערך של כ36 ממ"כ "
אשמח לדעת מה זה אומר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת אקו לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר25/02/2015חסר משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה כוסות מים אני יכול לשתות ביוםדני23/02/2015
אני לוקח כל יומים שני כדורי פוסיד ואחד אלדוספירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה כוסות מים אני יכול לשתות ביום - תגובה
ד``ר רוברט הפנר24/02/2015תלוי כמה אתה צמא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דני24/02/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי יכול לעזור?גיא ראובן23/02/2015
שלום שמי גיא ורציתי לדעת אם מישהו מכיר חברה שמיצרת סטטוסקופ
כאן בארץ? אם כן אשמח לקבל את שם החברה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי יכול לעזור? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר23/02/2015חיפשת בגוגל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר צנתוררות23/02/2015
לפני חמישה ימים עברתי צנתור דרך היד . היד מאד מאד כואבת . האם לפנות לקרדיולוג או למחלקה? שמא יש דלקת או בעיה אחרת שנוצרה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר צנתור - תגובה
ד``ר רוברט הפנר23/02/2015לקרדיולוג שצנתר אותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפרצתהוגט22/02/2015
ברצוני להבין את התוצאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפרצת - תגובה
ד``ר רוברט הפנר22/02/2015זה לא לאינטרנט ובטח לא מבלי להכיר את הנבדק. כדאי לבקר אצל קרדיולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות לב בגבהיםדוד20/02/2015
שלום
משפחתנו מתכננת טיול בחרמון, אמא סובלת מרחשי לב לא סדירים - מהבדיקות הא.ג.ק האחרונות יצאו מדדים לא תקינים
האם מסוכן להמצא בגובה של 1000-2000 מטר כאשר יש בעיות לב? או האם אתה ממליץ שלא תעלה לפסגת ההר ותשאר למטה?
האם יש השפעה להמצאות בגובה על הלב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות לב בגבהים - תגובה
ד``ר רוברט הפנר21/02/2015רחשי לב ומדדים לא תקינים אינם תאור רפואי.
רצוי לציין בפניות גם גיל. זאת אמא בת 40 או 80?
מה זה גובה 1000-2000מ? ירושלים למשל בגובה 800 מ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקות לב חזקות ,פתאוםדני17/02/2015
אני בן 73 עם קוצב לב,לוקח קסרלטו כל יום
פתאום היום התחילו לי דפיקות חזקות בלב לכמה דקות,אח"כ הפסקה שעה ושוב דפיקות לב חזקות
בדקתי לחץ דם 120 80
דופק 81
האם יש לי בעיה שצריך לטפל במיון??,תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפיקות לב
דני17/02/2015שחכתי לציין שיש לי קוצב לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עזרת לי מאוד
דני20/02/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח CT לברות16/02/2015
קבענו תור לקרדיולוג , בעקבות בדיקת CT . אבל בינתיים (היות שהתור הוא עוד שבוע)רצינו לדעת אם התוצאות הבאות מדאיגות? האם מצריכות דחיפות ? מה המלצתכם?
הבדיקה באיכות טכנית ירודה ביותר עקב שילוב של ארטיפקטים שנגרמו עודף משקל ומהזרקה תת מיטבית של החומר הניגודי עקב קושי למצוא וריד גדול.
בחלק הקריבני של הLAD הודגם רובד רך שגורם להיצרות של 70-99%. ה-M1 לא הודגם היטב.
הRCA הודגם באופן לא מיטבי ובחלקו האמצעי חשד להיצרות בינונית אם כי יתכן וממצע זה בחלקו ארטיפקט.
מדובר באישה בת 71.
נשמח לתשובה בהקדם.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח CT לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר17/02/2015מדאיג מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה
רות17/02/2015תודה רבה על תגובתך המהירה.
הראנו את הבדיקה לרופאת המשפחה . היא עיינה בתוצאות ובנוסף גם בתוצאות CT גב. והיא טוענת שאין מדובר בסכנה מיידית ולא להלחץ . אפשר לחכות לעוד שבוע וזה לא דחוף .היא תפנה לבדיקות לבירורים נוספים . השאלה , אם בכל אופן לדעתך , זה לא סובל דיחוי?
שוב נודה מאד לתגובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר17/02/2015לא מכיר את האשה ומצבה הבריאותי
נ.ב. מה הכוונה בסכנה לא מידית? היא תהיה בסכנה רק מחר? או בעוד 5 ימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
רות17/02/2015השאלה היא אם זה משמעותי אם הקרדיולוג המטפל יראה את תוצאות הבדיקה היום או בעוד שבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר17/02/2015רק בעוד שבוע תוכלי לדעת אם זה היה משמעותי או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימה מוקדמתמיטל15/02/2015
שלום רב,
שמי מיטל בת 30 בריאה בדרך כלל.עשיתי בדיקת א.ק.ג ואקו לב שיצאו תקינים.היום קיבלתי תשובה של בדיקת הולטר א.ק.ג ובה נרשם.קצב סינוס של 91 פעימות לדקה בממוצע ביממה .והיה כתוב שנמצא הפרעת קצב מסוג חדריות-1 בודד.הרופא משפחה חתם ואמר שזה תקין.
מספר שאלות לי לבירור:
מה זה אומר חדריות? האם זה דורש טיפול?ובתקופה האחרונה אני מרגישה את זה גם 6-7 פעמים ביום כמעט כל יום.אני נתונה מעט ללחצים בשל מירוץ החיים.אבל לפעמים זה בא לי גם שאני לא לחוצה וסתם שוכבת במיטה.האם עליי לדאוג האם זה נקרא שיש לי בעיה בלב?
ושאלה נוספת:אם היו רואים בבדיקה עוד משהו היו מעדכנים אותי?כי רק זה מה שנרשם בממצאים.
תודה רבה יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה
מיטל15/02/2015למשל היום היה לי איזה 12 פעם שהרגשתי את הקפיצה החזקה בלב.אני כבר מפחדת מזה חושבת על זה המון יכול להיות שזה מה שמגביר את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר15/02/2015מיטל
עיקר בעיותייך בתחום החרדתי. טפלי בעצמך בכיוון זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
מיטל16/02/2015ועם אני שמה את החרדות בצד?30 פעם להרגיש את הפעימה מוקדמת זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר16/02/2015חלק גדול מהפעימות המוקדמות בגלל מתח. אם תטפלי בחרדות יהיו פחות פעימות מוקדמות ומה שישאר תרגישי בהן פחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דוקטור
מיטל16/02/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה לעזרהרז12/02/2015
שלום רב לרופא,
אני רוצה לבקש ממך עזרה דחופה באיזה מחלה בלב.
יש מישהו באיראן שגילו לו שיש לו מן רקמה בחדר של הלב והוא לוחץ על הלב והוא בן 50 בערך.
רופאים באיראן אומרים שזה מום מהלידה ושזה היה קטן ולא הפריע ועכשיו גדול ומפריע לו ובגלל זה יש לו לחץ דם.
ואמרו שרוצים לנתח אותו דחוף וכל המשפחה בדאגות.
רציתי בבקשה לדעת אם אוכל לשלוח אליך מסמכים שלו כדי לשמוע דעתך.
בבקשה תעזור לי,
תודה רבה
רז חאן דדש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשה לעזרה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר13/02/2015את/ה יכולה לפנות למרפאתי ולקבוע תור להתיעצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תעזור לנו
רז13/02/2015שלום ד"ר הפנר,
אשמח מאוד לפגוש אותך.
אבל חייב לציין שהמטופל לא נמצא בארץ ורק המסמכים שלו נמצאים כאן.
האם זה אפשרי?
תודה ושבת שלום
רז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך למנוע קריש בסטנט בלי התרופותמיכל12/02/2015
בעלי לאחר MI ב LAD.
בזמן שלקח ברילינטה, בעלי סבל מקוצר נשימה חמור שלא חלף עם הזמן, אלא מיד כשהפסיק עם התרופה.
הרופא החליף לאפיאנט והתרופה גרמה לסחרחורות קשות ותחושה שהעולם מסתובב.
הרופא החליף לו שוב הפעם לפלוויקס וקוצר הנשימה חזר באותו יום.
אין סיבוכים אחרים. הבעיה היא תופעות לוואי קשות לשלושת התרופות הנ״ל.
איך מונעים קריש בסטנט בלי אחת התרופות אלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך למנוע קריש בסטנט בלי התרופות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר12/02/2015את לא מציינת כמה זמן הוא אחרי הצנתור
קוצר נשימה עם ברילינטה דיי שכיח מסתבר
סחרחורת צריך לבדוק עד כמה זה אמיתי.
בכל מקרה, הוא זקוק לאחת משלוש התרופות הנ״ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה עושים בזמן של קוצר נשימה מהתרופ
מיכל13/02/2015מה אפשר לעשות בזמן של קוצר נשימה מהתרופות הנ״ל? לקחת חמצן? מרחיבי סמפונות ? משהו אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה עושים בזמן של קוצר נשימה מהתרופ - תגובה
ד``ר רוברט הפנר14/02/2015קוצר נשימה יש רק עם ברילינטה. אז להחליף לאפיינט או פלויקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)