מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- SOMTING 2708/12/2014
איך מורידים שומן
טרנס בגוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SOMTING 2 - תגובה
ד``ר רוברט הפנר08/12/2014^
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SOMTING708/12/2014
איך יודעים אם
יש שומן טרנס בגוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SOMTING - תגובה
ד``ר רוברט הפנר08/12/2014#
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאג מאודאביעד07/12/2014
שלום רב בן 30 , בריא בד"כ נשלחתי לבדיקות דם לאחר שחשתי כאבים ברום הבטן זה זן רב. נשלחתי לבדיקות הדם ע"י רופא הגסטרו . כלל הערכים יצאו תקינים פרט לערכים הבאים: CK-MB 13.1 שהערך העליון הנורמלי הוא 6. תוצאת ערך CPK הייתה בתחום הנורמה אך מעט גבוהה 22.4 שהערך העליון הוא 25. שאלתי היא, האם יש לי בעיה כלשהיא בלב? האם יש סיבה אחרת לעליית הערך שאינה לבבית ? תודה רבה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאג מאוד - תגובה
ד``ר רוברט הפנר08/12/2014תעשה אקג ותפנה לקרדיולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לב ושיעראדי06/12/2014
יש לי איספיקה מיטראלית שמוגדרת בינונית קשה במסץת מיטראלי שמאלי כרגע הוחלט בעצת 2 מומחים שלא לתקן ולחכות עם זה ( למרות שזה בלתי נמנע בעתיד הנראה לעין ) אני מתעתד בקרוב מאד לעבור השתלת שיער ( כנראה fue ולא בסטריפ שהיא לקיחת רצועות מהעורף ) האם ידוע לך אם הליך זה עשוי להחמיר מצבי הלבבי ? הבנתי שיש תחליף לקומדין שאמורים ליטול( האם הוא מזיק למצב הלב שלי ?ׂׂ ) אפשר תחליפחים בשם ריברוקסבן ( קפרלטו) ויש פרדקסה) כי כבר לא צריך זריקות לפניהשתלה ואפשר טבליות דרך הפה . האם אין סיכון בהשתלה ומה הכי מומלץ למצבי ואינו מזיק ללב ? ובנוסף- האם נטילת תרופה נגד פרופסיה אינה מזיקה ללב ? ׂ בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לב ושיער - תגובה
ד``ר רוברט הפנר07/12/2014אתה ניזון משמועות והמושגים קצת התבלבלו לך. אתה צריך לשבת מול רופא העור וגם מול הקרדיולוג. אין מספיק מידע רפואי על עצמך ולכן זה לא לאינטרנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילהאיציק05/12/2014
לום בן 60 חולה בראומטית ארטריטיס מעשן ב2010 עברתי צינתור לב 2 סטנדים ללא אירוע .לפני 8 חודשים אקו לב במאמץ הכל תקין הגעתי דופק מטרה אני עושה מדי פעם הליכה לא כל כך מאומצת וגם נוסע קצת באופניים .הכל תקין היום משום מה יצאתי עם אשתי להליכה משהו כמו 2 קמ שיש בהם עליה קצת חדה .לקראת סוף העליה הרגשתי מין בחילה והרגשה לא כל כך טובה
ישבתי קצת וזה השתפר והמשכתי כרגיל אבל זה ליוה אותי עוד כשעה אחרי זה לא בעוצמה כמו שהיה לי .לא היה לי קוצר נשימה ולא הזעה הנשימות היו חלקות ולא היו לי כאבים בחזה יש הקשר ללב על פי הסיפור תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר05/12/2014בחילה יכולה להיות למשל בהתקף לב ויחד עם זאת מותר שתהיה בחילה גם מסיבה כלשהיא ללא קשר ללב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימוני כושרליאל27/11/2014
שלום רב
אני בן 23 חדר שמאלי מורחב וצניחה של המסתם הדו צניפי עד גיל 14 בערך סבלתי מקוצר נשימה ודופק מואץ כרגע עובד חמש פעמים בשבוע במשרה של 9 שעות על הרגליים (עבודה פיזית בינונית) התחלתי להתאמן גם לא מזמן , לאחר עבודה מתאמן 7 פעמים בשבוע שעתיים בעוצמה בינונית עד גבוהה שכוללת ריצות והרמת משקל עד20 ק"ג (הגובה שלי175 שוקל 72) .אני לא מתלונן בדרך כלל על כאבי לב או כאבים בכלל בכמה שנים האחרונות. חוץ מאלרגיה שגורמת לקושי נשימה דרך האף ולכן לוקח טלפאסט .אני תמיד התעסקתי בספורט אם זה לרקוד באופן לא מקצועי כתחביב וכו' ... השאלה שלי היא האם שעות אימון והשעות בעבודה בסופו של דבר יגרמו לגופי עומס ומה בקשר לאבקות חלבון האם זה מסוכן? והאם במצבי הבריאותי ניתן להתאמן בחדר כושר אם כן מה ההמלצה השבועית ובאילו עוצמות ?
תודה ענקית מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימוני כושר - תגובה
ד``ר רוברט הפנר28/11/2014אין לי אפשרות לענות לך כי מה שכתבת על עצמך אינו מספק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות מוקדמותגילת27/11/2014
שלום רב, אובחנתי כסובלת מפעימות מוקדמות בעיקר חדריות (295 ביממה - בעיקר בודדות אך גם בזוגות כפי שעלה בהולטר האחרון שביצעתי. גם באחרים זה פחות או יותר המספר על פני היממה) וטכיקרדיה לפני כשנתיים. איני יודעת אם זה קשור לגילי (בת 44).לפני כשנה הפעימות המוקדמות לוו באירוע VT קצר (שתועד כי הייתי עם לופ רקורדר) הקרדיולוג טען שאין מה להלחץ כי האקו לב תקין והמליץ להתחיל טיפול בנורמלול - פעמיים ביום 25 מ"ג. הנורמלול עד כה סייע באירועי הדופק המהיר ולא היו אירועים חריגים. מדי פעם דופק קצת מהיר אך לא משהו רציני. לגבי הפעימות - יש ימים יותר רגועים ויש ימים בהן הפעימות רבות ומורגשות היטב.
ביצעתי הולטרים כולל חיבור ללופ ריקורדר לתיעוד הפעימות. וכן ביצעתי במשך כל התקופה הזו מס' פעמים אקו לב- אקו לב תמיד תקין לגמרי.
בימים האחרונים במיוחד בערב כשאני הולכת לישון - מתחילות פעימות מוקדמות ולאחריהן מגיע דופק מהיר קצת במנוחה (100- 90) אשר לא מלווה בפעימות מוקדמות.
האם יש קשר בין הדופק המהיר להמצאותן של פעימות מוקדמות? האם כדאי לבצע בדיקות נוספות? האם כדאי להתייעץ לגבי החלפת טיפול תרופתי (כיום נורמלול)? האם יתכן קשר בין המצאות בשלבים ראשונים של גיל המעבר לבין פעימות מוקדמות? אגב, בדיקות דם תקינות כולל ב. התריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימות מוקדמות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר28/11/2014בסה״כ אני מבין שבדר״כ מרגישה טוב ומה שיעצו לך זה נכון
פעימות מוקדמות בלב בריא קורות יותר במנוחה בדופק איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב במאמץמשה25/11/2014
ברקע mvf קלה
מימצאים חדר שמאל מורחב במידה קלה 60/37
התכווצותו הגלובלית תקינה עליה שמאלית מורחבת קוטרה 44מ'מ
אקו במאמץ התפקוד הגלובלי של החדר השמאלי משתפר
בד בבד נצפתה הפרעה איזורית מצומצמת ספטו ואיפרוקאלית המעלה חשד לאיסכמיה פעילה בסגמנטים אלה
הומלץ לטפל אספירין100מ'ג וכולסטרול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב במאמץ - תגובה
ד``ר רוברט הפנר26/11/2014הבדיקה אינה תקינה אבל היא חסרת ערך מבלי להכיר את הנבדק. אתה צריך לפנות לקרדיולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קצת לב לעיתים רחוקותמאור25/11/2014
שלום אני מאור בן 15 עם הפרעות קצת לעיתים רחוקות ובנוסף
עםgout ודלקת פרקים כעט רציתי לדעת בזמן אחרון אני יותר מרגיש כאבים בחזה שמואל ודפיקות לב ועברתי בירור עם קיים
החמרה עברתי א.ק.ג ואקו לב. ולא היה שום דבר חריג. מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קצת לב לעיתים רחוקות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר25/11/2014כנראה שאתה לא בפורום המתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפרצתסיגל23/11/2014
אני בת 49
בשל טכיקרדיה קלה ווסיפור משפחתי של מחלות לב בגיל צעיר
אני במעקב של דופלר ואקו כל שנה
השנה קבלתי את התשובה הנל - תנועה ערה של המחיצה הבין עליתיית , המדגימה עודף רקמה( מתאים למפרצת שלה) , בלא פגם או דלף על פניה
הסתיידות טבעת המסתם המיטראלי כל היתר תקין
האם זה אומר שיש לי מפרצת באבי העורקים ? ואם כן האם יש צורך בניתוח? התור לקרדיולוג הוא לעוד כחודשים
האם לגשת למומחה פרטי בשל דחיפות?
תודה סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפרצת - תגובה
ד``ר רוברט הפנר23/11/2014חסר כל משמעות. איך הגעת לאבי העורקים? הרי כתוב בין עליתי.
כאמור חסר משמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמניםיוסי19/11/2014
אני בן 40
לפני 5 חודשים לקחתי מינונים גבוהים של ויטמנים בכחלק מטיפול טבעי
ויטמין סי 3 גרם ןb3 (ניאצין) 1.5 גרם ליום במשך שלושה ימים
ואז התחילו לי כאבים ורעידות בלב והפסקתי עם הויטמנים
ומאז יש לי כאבים ורעידות בלב וכאשר אני לוקח מינרלים וויטמנים כמו מגנזיום או צמחי מרפא או תרופות הומופאטיות או חלק מהתרופות הכימיות הכאב בלב מחמיר למספר שעות
עשיתי אקג וגם הולטר אקג ואקו לב במנוחה ובמאמץ והכל יצא תקין
מה זה יכול להיות ואיך אפשר לרפא את הכאבים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמנים - תגובה
ד``ר רוברט הפנר19/11/2014לא מבין מה הקשר בין הדברים אבל עשית בדיקות והכל תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטר לבאולגה18/11/2014
אני בת 56. רופאת המשפחה זיהתה דופק מהיר. אקו לב תקין. בלטת התריס תקינה
רציתי לדע
סיכום ממצאי הבדיקה יממה א'
תאריך: 14/11/2014 תחילת בדיקה: 10:47 סיום בדיקה: 10:12 סה“כ שעות: 0:0 23:23
הקצב הבסיסי: קצב סינוס
מהירות מינימלית: 62
מהירות מקסימאילית: 128
מהירות ממוצעת: 78
הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפה VPC בודד.
הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה''כ 29 APC'S במשך הבדיקה . נצפה קטע של NONSUSTAINED ATRIAL TACHYCARDIA בן 5 פעימות (עמ' 12) .
הפרעות הולכה: לא נצפו.
פעילות קוצב:
שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו.
תלונות הנבדק: לא נצפו.
הממצאים בהתאם לתלונות:
הערות/סיכום: מהירות ממוצעת ביממת המעקב 78 פעימות לדקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי לדעת אם בדיקת ההולטר תקינה. ת
אולגה18/11/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרציתי לדעת אם בדיקת ההולטר תקינה. ת - תגובה
ד``ר רוברט הפנר18/11/2014בגדר הנורמה. הדופק אינו מהיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם וקרדילוקלימור18/11/2014
דר שלום אני בת 40 סובלת מלחץ דם גבוה נטלת קרדילוק עד לפני חצי שנה 2.5 קרדילוק ומלפני חצי שנה העלתי מינון ל 2.5 ועוד 1.25 ידוע על לחץ מעצם המדידה עצמה התחלתי למדוד בבית אחרי חצי שנה של הפסקת המדידות. ביום הראשון המדידה הראשונה 180/117 דופק 78 לאחר מדידות חוזרות רבות הגעתי ל 140/100 תמיד כשהייתי בלחץ הכי גבוה היה 160 אז הופתעתי והלחץ גבר התחלתי למדוד בבית מדידות בוקר צהריים וערב במשך חמישה ימים
מדידה ראשונה בוקר 123/94 שניה 122/91
מדידה רראשונה צהריים 124/96 שניה 132/88
מדידה ראשונה ערב 138/88 שניה 117/79
יום שני מדידה ראשונה בוקר 130/86 שניה 111/85
מדידה ראשונה צהריים 143/106 שניה 130/92 שלישית 129/86
מדידה ראשונה ערב 141/94 שניה 127/86
יום שלישי בוקר מדידה ראשונה 148/93 שניה 129/89
מדידה ראשונה ערב 147/97 שניה 135/91 שלישית 128/84
יום רביעי מדידה ראשונה בוקר 134/92 שניה 122/83
מדידה ראשונה צהריים 146/89 שניה 129/86
מדידה ראשונה ערב 168/101 שניה 125/90
לילה ראשונה 136/80 שניה 127/79
מצטערת שארוך . האם מצריך טיפול שונה בתרופות והאם הקפיצה הרגעית שקוראת לי בכל התרגשות מהווה סיכון . ב
ממדידה למדידה יש הפסקה של דקה עד שתיים בלבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם וקרדילוק - תגובה
ד``ר רוברט הפנר18/11/2014לחצי דם תקינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקותמאיר16/11/2014
אני בן 67 בבדיקות שערכתי התגלו הממצאים הבאים:
בבדיקת ארגומטריה "בהתאוששות נצפו VPBS בודדים" שאר הפרמטרים היו בסדר.
בבדיקת אולתר לב " דופק 96-57 לדקה APBS וVPBS בודדים"
בבדיקת אקו לב GOODSYSTOLIC LV FUNCTION MITRAL VALIV
מה פרוש הממצעים?
לאחרונה היו לי שני אירועים בלילה אחד של VASO VAGAL
האם יש קשר בין מצב הלב ל VASO VAGAL* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר16/11/2014ה vaso vagal תופעה שאינה קשורה למחלת לב. יכולה לקרות בכל גיל ואצל כל אחד. לגבי הבדיקות כנראה בסדר. יש טעויות כתיב וקשה להבין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- lad חסוםשימי16/11/2014
שלום,בן 36 לפני חצי שנה אוטם תחתון וצינתור שבו הוכנס תומכן לעורק ימני יורד
אך חסימה כרונית של lad לא טופלה.
נסיון נוסף לפתיחת ב LAD בצנתור אלקטיבי לפני חודשיים לא צלח
והומלץ על lima to lad .
בחוות דעת שנייה , לאחר בדיקות אקו לב ומבחן מאמץ שיצאו תקינים (מבחן מאמץ שלילי
ובהעדר תעוקות חזה וקשיי נשימה ,ובהתחשב בכך שLAD מתמלא ע"י קולטורלים
והחסימה בו היא כרונית ולא תסמינית, הומלץ על טיפול תרופתי בלבד ללא התערבות ניתוחית.
האם ניתן לחיות רק עם תרופות במקרה שכזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר lad חסום - תגובה
ד``ר רוברט הפנר16/11/2014במידה ואין איסכמיה בטריטוריית ה LAD כביכול אין בעיה בגלל המילוי הרטרוגרדי. אבל מעקף ל LAD יתן יותר בטחון במקרה ולמשל ה RCA יחסם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
מאור26/11/2014בודי שאתה יכול עם תרופות בלבד וזה מומלץ
נ.ב: אני בהכשרה של פרח רפואה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)