מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דפיקות לב חזקותמיכל11/04/2015
שלום אני בחורה בת 30, בימים האחרונים אני מרגישה את פעימות הלב בחזה. התופעה החמירה מאתמול בלילה התחושה כמעט ולא עוזבת אותי. תחושה של "קפיצות בבית החזה". אני כבר לוקחת
חמישה ימים אנטיביוטיקה "ציפורדקס" בשל דלקת בשתן.
האם יכול להיות שהאנטיביוטיקה גורמת לי לתחושה של דפיקות לב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח למענה
מיכל12/04/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדפיקות לב חזקות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר12/04/2015קשה לי לענות לך. לא יודע אם התחושות שלך זה באמת דפיקות לב לא סדירות או רק תחושה. מציע שתתחילי בבדיקה אצל רופא המשפחה או תחכי שתסיימי את האנטיביוטיקה תראי אם ישנה הטבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מיכל12/04/2015הדפיקות לב סדירות אני רק חשה בהם בחזה, אני מרגישה את פעימות הלב
אך הן סדירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח להמשך מענה
מיכל13/04/2015אציין כי דפיקות הלב סדירות אני רק חשה בהן רוב הזמן. אני מאוד לחוצה מהמצב הזה, אני מאוד לא שקטה. האם המצב מסוכן? האם הרגשת פעימות הלב ( סדירות) זה מצב מסכן חיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח להמשך מענה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר14/04/2015את צריכה להבדק אצל רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו - לב ערכים משוניםסטודנט09/04/2015
שלום. בן 33, ביצעתי אקו - לב, בתור בדיקה שגרתית של פעם בכמה שנים. מדי פעם מוצאים דליפות מזעריות בכמה מסתמים, הפעם, ב: מטרלי וטריקוספידלי. אודה, אם תסבירו לי על הפשר של הערכים הבאים:
Left Ventricle
ED Size(cm)
: 4.5
ES Size (cm)
: 3
LV Wall Thickness
Average Septum(cm)
: 0.8
Basal Septum (cm)
Average Free Wall (cm)
Diastolic Function
E (cm/sec)
: 110
E/A Ratio
: 2.2
Pulmonary Pressure
+RAP=
: 18
האם הלחץ הראייתי(18) לא גבוה מדי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו - לב ערכים משונים - תגובה
ד``ר רוברט הפנר09/04/2015תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמישהי07/04/2015
שלום,
בת 26, בשנים האחרונות אני סובלת מדפיקות לב מהירות מאוד ומעט קושי לנשום כשאני עושה מאמץ קל ביותר. עשיתי 3 פעמים אקו לב, פעם אחת אקו לב במאמץ וגם הולטר לב 24 שעות. כל הבדיקות יצאו תקינות למעט לחץ דם מעט גבוה באקו לב במאמץ בו הרופא טען שככל הנראה זה נובע מלחץ. בדיקות דם תקינות וכך גם צילום ריאות. באופן קבוע לחץ הדם הדיאסוטלי שלי הוא גבוה (לא פחות מ-90) ולחץ הדם הסיסטולי תקין. אני בריאה,לא לוקחת תרופות או גלולות,לא מעשנת, לא בעודף משקל אך לא עושה ספורט. מה יכולה להיות הבעיה? זה ממש מפריע בחיי היומיום שאני צריכה להאט או לעצור את הקצב כל כמה דקות בגלל דפיקות לב מהירות וקושי לנשום,והרופאים אומרים שהבדיקות תקינות. האם זה יכול להיות מסוכן אם אני אמשיך בהליכה (לא מהירה) למרות דפיקות הלב המהירות מאוד ותחושת הקושי לנשום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה בבקשה?
מישהי12/04/2015?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה בבקשה? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר12/04/2015מה שאת מרגישה זה במאמץ וההולטר היה תקין. גם אקו תקין. אז אין בעיה בלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לבסנדרה07/04/2015
קוצר נשימה במאמץ ובמנוחה חולשה
אקו לב תקין לשקול בירור קרדיאלי
אי ספיקה טריקוספידלית מינימלית , הלחץ
הסיסטולי בעורק הראה 30 ממ״כ
כמו כן שינויים st-t בחיבורים אינפרולטרלים
מה זה אומר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר09/04/2015חסר משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטינה05/04/2015
שלום.יש לי פרפור פרזדורים .בהולטר-בין 75-160.בבדיקה אצל קרדיולוג-72-80 /ד'.
הומלץ לקחת 1.25 מ"ג קרדילוק ובמידה ולא מספיק-לעלות מינון עד ל2.5 מ"ג.
לחץ דם 140/80.לפעמים (בתדירות כפעם -פעמיים בשבוע )יכול להגיע ל160/90.
החלתי טיפול לפני 3 ימים. עם הקרדילוק 1.25 מ"ג דופק במנוחה לא סדיר 68 לדקה.
איך אפשר לדעת מתי יש צורך להגדיל מינון ל2.5 מ"ג? ואם להגדיל מינון-לקחת 2.5 מ"ג ביחד או לחלק את התרופה ל-2 פעמים ביום-1.25 מ"ג *2 ?
רופא משפחה בחופשה לעוד שבוע ותור לקרדיולוג נקבע לעוש חודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר05/04/2015אם הדופק במנוחה 60-80 לדקה אין צורך להגדיל מינון קרדילוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימה מוקדמת ברצף של כמה שניותמיטל ביטון05/04/2015
בס"ד
שלום ד"ר
שמי מיטל בת 30...יש שלי פעימות מוקדמות 12 שנה.עשיתי מלא א.ק.ג,מבחן מאמץ לפני חודש שיצא תקין.א.ק.ג תקינים.אקו לב לפני 3 שנים ולפני 4 שנים תקינים.בדיקת הולטר א.ק.ג שהראה פעימה מוקדמת אחת בודדה ממקור חדרילפני שבועיים קרה דבר מוזר הפעימות המוקדמות התחילו ברצף של 10-12 קפיצות ברצף ונעלם הלכתי לבית חולים כי זה חזר כל כמה דקות.בדקו א.ק.ג ויצא תקין שיחררו אותי.היום בבוקר שכבתי במיטה ושוב זה קרה פעימות מוקדמות איזה 8 ברצף ונעצר.
סובלת מחרדות אבל לא מרגישה שזה מחרדה כי הייתי רגועה שזה קרה.סתם שכבתי במיטה.התחלתי טיפול תרופתי נגד חרדה עדיין לא משפיע.
שאלה 1. האם זה מסוכן שהפעימה מוקדמת ברצף של כמה קפיצות?
שאלה 2. אין לי כוח כבר ללכת לרופאים ולדאןג.האם יתכן שזה מסוכן או שזה מחרדה למרות שלא הרגשתי שזה חרדה שכבתי רגועה במיטה.אולי ממעמקי הנפש?
אשמח לעזרה די פוחדת ודי מותשת...עד לפני חודש הקרדיולוג אמר שהכל תקין רק שהתופעה של כמה פעימות מוקדמות ברצף קרתה אחרי הביקור אצל הקרדיולוג...
בבקשה תעזרו לי.
תודה רבה
יום טוב
ובריאות לכולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימה מוקדמת ברצף של כמה שניות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר05/04/2015פעימות מוקדמות זאת תופעה שכיחה ולמעט שזה גורם לא להרגיש טוב כשזה קורה אין בהן סכנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ל ד"ר
מיטל ביטון05/04/2015בס"ד
וואו איזה מענה מהיר תודה דוקטור זה לא ברור מאליו ממש תודה.
בל גם שהן באות ברצף של כמה קפיצות רצופות אחת אחרי השניה זה לא מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה על התשובה,רק לא בנתי למה התקוונינה04/04/2015
למה התקוונתה שציינת שאקו לא מדבר על אי ספיק לבבית.
אין בכלל אי ספיקת לב או על מנת לאבחן צריך לעבור בדיקות נוספות?
ועוד שאלה-רופא משפחה אמר שבצקות ברגליים דגרה 2/6 והם כתוצאה מבעיה לבבית שרופאים אות באקו.אם אתה מסכים עם דעתו?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה על התשובה,רק לא בנתי למה התקוו - תגובה
ד``ר רוברט הפנר04/04/2015יכול להיות. בשביל זה צריך להכיר את המטופלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה,רק לא בנתי למה התקוו - תגובה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר04/04/2015את מתבלבלת בין המושגים. אסביר לך בקצרה:
את הלב ניתן לחלק בגדול לשלוש: שריר, מסתמים וחשמל.
הבעיה אצל המטופלת לא בשריר אלא במסתמים, אי ספיקה מסתמית. זה יכול לגרום לבצקות ברגליים גם אם תפקוד הלב (שריר) תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטיפול באליקוויסנינה03/04/2015
שלום.רציתי לשאול 2 שאלות בנוגע לאקו לב שעברתי (גיל 83,לאחר אירוע מוחי לפני 6 שנים,התגלה לאחרונה פרפור פרזדורים שכנראה כרוני ).
תוצאות של האקו:
הפרעה דיאסטולית-פרפור
תפקוד חדר שמאול בגבול התחתון של הנורמה (55%)
דלף מיטרלי כבינוני
דלף טריקוספידלי קל בינוני
יל"ד ראתי מוגבר במידה בינונית קלה
הרחבה של 2 עליות
הרחבה של ורידי הכבד.
שאלות:
באיזו דרגה של אי ספיקת לב מדובר (1,2 או 3)?
האם במצב הזה מותר לקחת אליקוויס (רופא אחד המליץ על קומדין והשני על אליקוויס)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטיפול באליקוויס - תגובה
ד``ר רוברט הפנר04/04/2015האקו לא מדבר על אי ספיקת לב
אליקויס בדר״כ עדיף על קומדין (אם לא מדובר במחלה ראומטית או מסתם מתכתי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיגוקסין וקרדילוקנינה02/04/2015
מה הן התרונות הטיפול בדיגוקסין לאומת קרדילוק בטיפול באישה בת 83 בפרפור פרזדורים כרוני (התגלה באופן אקראי לפני כשבועיים ) ואי ספיקת לב ימנית בינונית ?,ישנם גם בצקות ברגליים
נבדקה ע" שני רופאים ואחד המליץ על הטיפול בקרדילוק והשני -בדיגוקסין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיגוקסין וקרדילוק - תגובה
ד``ר רוברט הפנר03/04/2015אין יתרון אם תפקוד הלב תקין (חדר שמאלי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להחלפת שסתום בלבנטלי לוי28/03/2015
בוקר טוב,
אבי בן כ65 אמור לעבור ניתוח להחלפת שסתום בלב.
אינני מצליחה למצוא חומרים רלוונטים אודות הניתוח ובעיקר רופאים אשר מומחים בנושא ומומלצים לביצוע הניתוח.
האם תוכלו לעזור לי בכך?
תודה רבה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח להחלפת שסתום בלב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר28/03/2015הניתוחים להחלפת מסתם בלב שכיחים ויש הרבה נסיון והרבה מנתחים טובים. היתר עינין של יחסי ציבור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא צריך לברר ולקרוא צריך להתנתח
דני28/03/2015אני נותחתי בבית חולים תל השומר החליפו לי שסתום ושמו לי שסתום של חזיר ותקנו לי שסתום אחר,מרגיש מצויין ,עושה הכל,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסתם
יוסי29/03/2015מה קבלת מסתם ״לבן״?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משכולותרמי28/03/2015
בריא,כולסטרול 177,טריגליצריד 50,יHDL 70,ללא סוכרת,לחץ דם תקין,בן 70,
הממצא היחיד באקו לב:הסתידות בינונית של המסתם האורטלי
אני במכון כשר שלש ארבע פעמים בשבוע,
שאלתי: אני מרים משכולות ,בשבילי זה עד מקסימום היכלת, בעיני האחרים נחשבים לכבדים,עושה זאת בטבעיות כמו הצעירים, האם אני יכל להמשיך ולעשות זאת, או צריך להגביל את עצמי?
תודה רמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משכולות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר28/03/2015על סמך מה שכתבת בלבד, התשובה היא כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח שתעזרו לי למענה על שאלתי בבקשהמיטל ביטון27/03/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אשמח שתעזרו לי למענה על שאלתי בבקשה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר27/03/2015מורן
עם הטיפול שאת מקבלת מקווה שיחול שיפור בצבך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה לימיטל ביטון26/03/2015
בס"ד
שלום שמי מורן ב 30 סובלת מחרדות.החרדות הביאו אותי למצב שכל יום יש לי לפחות 30 פעם פעימה מוקדמת.עברתי עשרות בדיקות של א.ק.ג תקינים.אקו לב תקין.הולטר מאמץ תקין.הולטר לב תקין למעט פעימה מוקדמת ממקור חדרי.הייתי אצל קרדיולוג שאמר שהכל תקין חוץ מהראש
התחלתי טיפול תרופתי בשעה טובה לגביי החרדות.אבל יד לי חרדה שזה יפגע לי בלב בגלל שיש לי פעימה מוקדמת.האם יש קשר בין הדברים.
בבקשה תעזרו לי שאוכל להתחיל להירגע ולתת לכדור לטפל בבעיה העיקרית שזה החרדה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו נוסף
מיטל ביטון26/03/2015לפני הטיפול בתרופה חוויתי התקף חרדה גדול שהביא עימו פעימות מוקדמות ברצףבשריות של 10-15 פעימות ברצף אחת אחרי השניה כל עשר דקות במשך שעה.הזמנתי לעצמי אמבולנס ובבית חולים עשו פעמים א.ק.ג וראו שהכל תקין.זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח א.ק.גפנינה22/03/2015
שלום
בבדיקת א.ק.ג נירשם לי: "סינוס,הרחבה קלה של qrs
בתבנית incrbbb ,מה זה אומר?
אודה על תשובה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח א.ק.ג - תגובה
ד``ר רוברט הפנר22/03/2015לא בהכרח אומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתנינה22/03/2015
שמעתי שפרפור פרזדורים יכול לחלוף.מה הוא פרק זמן שאחריו כבר ידוע שפרפור פרזדורים לא יחלוף?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת - תגובה
ד``ר רוברט הפנר22/03/2015חצי שנה בערך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)