מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מדידת לח,ד 24 שעותרוני14/11/2013
שלום
בן 39, עם עודף משקל, לא מעשן.
במדידות במרפאה יש לי לחצי דם גבוהים יחסית בסביבות 140-145/89-92 (לפעמים אף יותר מזה) על פי רוב במדידות חוזרות זה יורד קצת.
הרופא הפנה אותי לבצע מדידת לח"ד 24 שעות.
יש לציין שגם במדידות בבית במכשיר אוטומטי נמדדים לחצי דם גבוליים או מוגברים מעט, ובמדידות חוזרות חלה התמתנות יחסית (לעיתים זה יורד ללחץ דם תקין של 122-82).
כנראה הסטרס מהמדידה גם תורם את חלקו לתוצאות.
יש לציין שאני סובל מחרדה ומטופל בלוסטרל, אך כנראה זה לא מושלם.
בעבר ביצעתי הולטר לח"ד, ובכל ניפוח חשתי לחץ וסטרס, וזה הביא לתוצאות כמעט גבוליות, לכן החשש שלי שההולטר שאבצע כעת לא יהיה אובייקטיבי.
1.מה הפתרון לזה ?
2. והאם כדאי לקחת כדור הרגעה או שזה יגרום לכך שהתוצאות לא יהיו אובייקטיביות ? (הרי אני לא יודע אם הסיבה היחידה למדידות מוגברות וגבוליות זה רק בגלל החרדה, וגם אם זה מהחרדה, עדיין זה אומר שאני חי עם לחצי דם מוגברים)
3. אותה שאלה לגבי כדור שינה ללילה, שיעזור מעט לשינה עם ההולטר .
אשמח לקבל מענה על התהיות והשאלות הנ"ל.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדידת לח,ד 24 שעות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר15/11/2013תעשה מדידות ביתיות מס׳ פעמים ברצף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת קפסולות - רמיטנסדויד14/11/2013
שלום רב,
אני נוטל מספר שנים קפסולה רמיטנס במינון 1.25mg אחת ליום.
האם כתחליף אוכל ליטול קפסולה במינון של 2.5mg אחת ליומיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת קפסולות - רמיטנס - תגובה
ד``ר רוברט הפנר14/11/2013אתה מתכוון להכפלת מינון לא ״תחליף״.
כתחליף מציע שתתיעץ עם רופא המשפחה שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר רוברט הפנר
דויד14/11/2013אולי תחליף איננה היתה המילה הנכונה, אולם לא התכוונתי להכפלת מינון! שאלתי היתה האם במקום לקחת בכל יום קפסולה במינון של 1.25 ניתן לקחת קפסולה אחת ליומיים אך במינון של 2.5 ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר רוברט הפנר - תגובה
ד``ר רוברט הפנר15/11/2013תרופות ללחץ דם עדיף ליטול יום יומית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידות לחץ דםענת13/11/2013
האם יכול להיגרם נזק עם מודדים פעם אחר פעם באותה יד לחץ דם ליד. תקופה מאןד ארוכה הייתי אובססיבית למדידות ומדדתי ללא הפסקה והיד קצת כואבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדידות לחץ דם - תגובה
ד``ר רוברט הפנר14/11/2013לא מוכרים לי מיקרים של נזק ליד בגלל מדידות לחץ דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה וPFOחן13/11/2013
שלום, אני אמורה לעבור בדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית ברחם. יש לי PFO עם דלף דו כיווני. בבדיקה מזריקים גז או מים לרחם. סליחה על הבורות אבל האם אין שום סיכון שהגז או המים יעברו דרך הכלי דם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה וPFO - תגובה
ד``ר רוברט הפנר14/11/2013אכן זה לא צריך לקרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת עבור אימיאיריס12/11/2013
הי
אימי אישה פעילה שעובדת במקצוע מאתגר במשרה מלאה בת 62 מטופלת ב-2 כדורי גלוקומין ביום והסוכרת מאוזנת וגם המוגלובין מסוכרר בתוך הנורמה.
במשך 10 השנים האחרונות
לוקחת 12.5 נורמיטן לטיפול בהפרעות קצב הלב.
בשבוע שעבר , בעקבות הקאות רבות (כנראה ממזון מקולקל במסעדה) היה לה ארוע של פרפור פרוזדורים עם דופק 160 בדקה.
אושפזה במיון והדופק ירד ל.124. שוחררה עם הוראות לקרדיולוק 2.5 פעמים ביום ולקומדין 5 פעם ביום
ולקלקסן 60 פעמים ביום(עד שה-pt-inr יגיע ל-2).
בהגיעה הביתה ,15 שעות אחרי תחילת האישפוז , התברר שחזרה לדופק סינוס סדיר של 65-67 פעימות בדקה.
הקרדיולוג שבדק אותה אתמול אישר שאכן פרפור הפרוזדורים נגמר והיא בדופק סינוס.
לדבריו, למרות שהסיכון נמוך, היא חייבת להשתמש במדללי דם קומדין או פרדקסה לאורך כל חיי.
1. האם במקרה המתואר אכן חייבים קומדין או פרדקסה לתמיד?
2. אם כן ,איזו תרופה עדיפה מבחינה רפואית(ננטרל בבקשה את ההוצאה הכלכלית לצורך התשובה)
אודה לכם מאד באם תתיחסו לשאלותי ברמה העקרונית ולא ברמה האישית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שואלת עבור אימי - תגובה
ד``ר רוברט הפנר14/11/2013ברמה העקרונית ולא אישית הפרדקסה 150 מג פעמיים ביום תרופה מצויינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותרינת10/11/2013
שלום רב,
לפני כשנתיים אובחנתי כסובלת מפעימות מוקדמות. בעיקר ממקור חדרי - חלקן בודדות אך היו גם אירועים בזוגות ויותר.
התמודדתי עם הפעימות ללא כל טיפול. למרות שהומלץ לי על נורמיטן. אך לא היה צורך ממשי לקחת.
בשבועות האחרונים התגברות של הפעימות, חוברתי ללופ ריקורדר. לפני כשבוע אירוע של VT קצר (פעימות מוקדמות רצופות ממקור חדרי ודופק 130).
מאז האירוע יש לי מדי פעם אירועי דופק מהיר (במנוחה מוחלטת) כולל פעימות מוקדמות ודופק שמגיע עד 110 - וזאת למרות שהתחלתי לקחת נורמיטן.
1.האם פעימות מוגברות יוצרות אירועים כאלה של דופק מהיר במנוחה? 2.האם הנורמיטן לא היה אמור לסייע למניעת אירועי דופק מהיר? 3. האם כדאי לבצע בדיקות נוספות ? (אקו לב יצא תקין לגמרי מס' ימים אחרי אירוע ה-VT).4. מה יכולה להיות הסיבה לדופק המהיר הפתאומי שלא היה עד כה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר11/11/2013שלום רב
פעימות מוקדמות הם תופעה לא נדירה ,במידה שאקו לב תקין ברוב המיקרים אפשר לטפל לפי הסימטומים.
מומלץ טיפול בחוסמי בטא כמו NORMITEN או CARDILOC תוך ניטור לחץ דם ודופק.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
גל11/11/2013תודה רבה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לח"דעוז08/11/2013
שלום
מספר שאלות בעניין לח"ד.
1. פעילות גופנית אירובית (הליכה) מעלה לח"ד ? מדדתי לח"ד לאחר כשעה הליכה, וזה היה גבוה יותר מהרגיל.
2. איזה מהמדדים עולים בזמן פעילות אירובית ? הדיאסטולי ? הסיסטולי, או שניהם ?
3. חרדה/מתח ידוע כמעלה לח"ד ודופק, האם זה מעלה גם סיסטולי וגם דיאסטולי ?
4. אם באופן רגיל (ללא קשר לפעילות) הדיאסטולי גבולי (מגיע ל 89-90) והסיסטולי תקין, האם ישנה סיבה לכך ? האם יש משהו ספציפי לעשות בכדי להוריד דיאסטולי ?
5. ידוע שפעילות אירובית שמעלה דופק תורמת לבריאות הלב, מה בעצם ההבדל בין אדם שהדופק שלו עולה כתוצאה מפעילות גופנית, לבין אדם שהדופק עולה במצבי סטרס ? בשניהם הדופק עולה.
תודה רבה
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לח"ד - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר11/11/2013שלום רב
טיפול ביתר לחץ דם כולל פעילות גופני,דיאטה,ותרופות גם לDIASTOLIC AND SYSTOLIC.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירים או יותר מזה - תוספת קטנהיוני07/11/2013
ד"ר שלום,
רק תוספת קטנה - היום כשקראתי משהו באינטרנט על הנושא (אני יודע שזה קצת מסוכן לקרוא באינטרנט על סימפטומים שיכולים לנבוע מאינספור תופעות :) ), מאוד נלחצתי והתחיל לשרוף לי בבית החזה . הדבר כבר קרה לי פעם ובזמנו לאחר הבדיקות שציינתי בהודעה הקודמת, תירצו את זה בתור הבעייה השכיחה אצלי של שרירים שלוחצים על עצבים. זה הגיוני ? יתכן שכל העניין נובע מחרדה נטו ?
שוב תודה,
יוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירים או יותר מזה - תוספת קטנה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר07/11/2013אני מציע שתהיה במעקב קרדיולוגי קבוע. בגלל גורם הסיכון המשפחתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירים או יותר מזה ?יוני07/11/2013
ד"ר שלום,
שמי יוני, בן 35, רזה, לא מעשן ובכושר לא רע (אני רץ 4-5 פעמים בשבוע - כל פעם 5 ק"מ ואני לא מרגיש קושי מיוחד). גורם הסיכון היחידי שלי בעצם הוא התורשה - אבי שבגיל 40-45 קיבל התקף לב (אני לא משליך את זה רק על תורשה כי הוא גם לא עשה כושר וכו...).
כבר הרבה מאוד זמן (שנים) יש לי כאבי שכמות (שרירים תפוסים מלחץ ומסוג העבודה) וזה משליך לי הרבה פעמים גם על החזה ועל יד שמאל. כל כמה שנים אני עושה א.ק.ג ובדיקות דם (הכוללות את כל המדדים הקשורים - פרופיל כולסטרול, שומנים, CPK)כדי לאשר שהכאבים נובעים ממקור שרירי ולא עקב מחלה קרדיווסקולרית (פעם אחרונה עשיתי א.ק.ג לפני שנתיים ובדיקות דם לפני כחודשיים ושניהם יצאו תקינים לחלוטין).
כשרצתי היום ואתמול היו לי שתי תופעות שקצת הדאיגו אותי - הראשונה הייתה אתמול - בק"מ האחרון הרגשתי חולשה והפסקתי והשנייה הייתה היום - אצבעות ידיים קרות.
חשוב לומר שאתמול לא אכלתי כמו שצריך לפני הריצה, אחרי שהפסקתי אותה הלכתי לאכול וחזרתי לרוץ כשעתיים אחרי ולא הרגשתי שום קושי.
לגבי הידיים קרות שהרגשתי היום - היה קצת קריר אבל עדיין היה לי מוזר. ממה זה יכול עוד להיות ?
חוץ מזה, אין לי תופעות של קשיי נשימה, חולשות או לחצים מיוחדים (היו לי בעבר מספר מקרים של כאב בכתף ימין אחרי טיפוס במאמץ אבל מאז עברתי א.ק.ג).
אני מקווה שלא הלאיתי אותך ביותר מדי פרטים. עד כמה שאפשר לענות בפורום אינטרנטי כזה ועל סמך כל המתואר לעיל, אתה חושב שעליי ללכת להבדק שוב ? אלו נראים לך סימנים מחשידים או שאני סתם בחרדה מיותרת ?
תודה מראש,
יוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירים או יותר מזה ? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר07/11/2013כבר נענית לשאלתך פעם קודמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרירים או יותר מזה ? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר07/11/2013אני מציע שתהיה במעקב קרדיולוגי קבוע. בגלל גורם הסיכון המשפחתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרונה06/11/2013
שלום רב, שאלתי מקודם : אני בת 32 בריאה למעט בקע סרעפתי קטן מזה כמה ימים יש לי תחושת דקירות וכאב בחזה וביד שמאל אציין כי לפני חודשיים היו לי אותן תחושות עברתי בדיקות דם ומבחן מאמץ ואקו לב והיו תקינים באקג היה תקין וצוין שיש שינויים לא ספציפיים ברקע אין לי לחץ דם ואין סכרת ואין כולסטרול גם לא רקע משפחתי למעט קרובים של אמי בני דודים שלה עם בעיות לב השאלה שלי האם תחושותיי קשורות ללב ??
אציין כי אתמול עשיתי עוד פעם אקג ומבחן מאמץ והיו תקינים האם צריך לעשות אקו לב עוד פעם? כי עשיתי לפני חודשיים והיה בסדר, הדקירות עדיין לא חלפו אז האם זה עדיין קשור ללב? האם צריך בדיקת אקו? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר07/11/2013כבר נענית פעם קודמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק נמוךאהוד03/11/2013
תמיד היה לי דופק מנוחה יחסית נמוך, אבל יש לי הרגשה שהוא יורד עם הגיל. האם זה מקובל?
אני בן 50, כושר גופני בינוני, ומודד דופק 40-45 מול הטלוויזיה או בישיבת עבודה או בשיחה עם חברים, ואפילו פחות מ- 40 לאחר מנוחה יותר משמעותית.
אני חושב שבגילאי ה-20-30 הערכים היו גבוהים ב- 10 פעימות.
לא מרגיש חולשה או הפרעות קצב, או כל מועקה אחרת. לפני 10 שנים עשיתי אקו ומעקב דופק 24 שעות ללא ממצאים מטרידים, אך מאז הדופק ירד עוד קצת.
מה מומלץ - להתעלם או לבדוק בשנית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק נמוך - תגובה
ד``ר רוברט הפנר03/11/2013אם אתה מרגיש טוב (אין סחרחורת, חולשה וכו) המס׳ עצמו לא בהכרח מהווה בעיה. אבל כדאי שתתיעץ עם קרדיולוג שיבדוק את האקג שלך ויבדוק אותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק המטרה הרצוי בפעילות גופניתאפי02/11/2013
שלום,
מהו דופק המטרה הרצוי בעשיית פעילות גופנית.
הפרטים: בן 52, בי אם איי של 25, לחץ דם מאוזן של 12-130 על 78- 85
דופק במנוחה בסביבות 67.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק המטרה הרצוי בפעילות גופנית - תגובה
ד``ר רוברט הפנר02/11/2013220-גיל-18%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דליפה ממסתם מיטרלימלי01/11/2013
שלום
בנוגע למסתם מיטרלי
מי שנולד עם דליפה ממסתם מיטרלי יכול לחיות כל החיים בלי שתיווצר בעיה או שבשלב כלשהו המצב מחמיר
תודה מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דליפה ממסתם מיטרלי - תגובה
ד``ר רוברט הפנר01/11/2013תלוי בחומרה ובמנגנון/סיבת הדליפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידת לחץ דםעוז31/10/2013
שלום
בן 38, עם עודף משקל.
בכמה מדידות שביצעתי באופן עצמאי בבית (עם מכשיר אלקטרוני) בסיום הבדיקה הבהב לי בצג הפרמטר של הפרעה בקצב הלב.
זה קרה לי גם במדידה רגילה במנוחה (ובמדידה חוזרת כבר לא)
וכן קרה לי לאחר פעילות גופנית (הליכה על מכשיר), ואז זה חזר על עצמו שוב ושוב, ובהמשך לא.
האם יש סיבה לדאגה ? האם זה בעיה במכשיר ? האם יכול להיות שבאופן כללי לכל אדם יש הפרעות קצב מדי פעם וזה לא בהכרח משמעותי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדידת לחץ דם - תגובה
ד``ר רוברט הפנר01/11/2013כל התשובות יכולות להיות נכונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהתודה מראש31/10/2013
כאשר לאדם מבוגר עם לחץ דם גבוה יש מידי פעם סחרחורת ,יורד דם מהאף ועייפות על מה זה יכול להעיד ? האם זה קשור ללקיחת קומדין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר01/11/2013הקומדין מעלה משמעותית את הסיכון לדימום במיוחד בנוכחות לחצי דם גבוהים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)