מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם הרופא צודק? לח"ד 150 מומלץ????איילת השחר17/07/2013
אמי בת 87, בכללי בריאה, צלולה ומתפקדת עצמאית.
בשנה שנתיים אחרונות התגלה לח"ד גבוה (לא היסטרי) טופלה בתרופה להורדת לח"ד.
לפני כן כל חייה עם לחץ דם נמוך עד נמוך מאד.
מודדת בבית כל שבוע. לאחרונה גילתה שירד לחץ הדם והיה ממש נמוך (כל החיים סבלה מלח"ד נמוך, זה היה ה"רגיל" שלה - בנוסף היא אדם ששותה מעט מאד ..)
רופא המשפחה אמר לה להפסיק עם הכדורים להורדת לח"ד, ואמר לה שלגילה 150 (לא אמר על כמה) הוא לח"ד אידאלי. שלא טוב בגילה להיות עם לח"ד "אידאלי" בסביבות 120, כפי שהיה כשנטלה את הכדורים. (ועכשיו הערכים שלה באמת סביב ה 150!!!)
אני מחפשת חומר על כך באינטרנט, ולא מוצאת שום המלצה לכך שרצוי מעל גיל 70/80?? להיות עם לח"ד 150.
להפך , אני קוראת שוב ושוב שלח"ד מעל 140/90 נחשב גבוה, ורצוי מאד להוריד, ע"מ למנוע מחלות לב.
היא כמובן לא יכולה ולא מעוניינת להתווכח עם הרופא (מנהל המרפאה) שטען כך,
אבל אני אשמח לקרוא תגובות של רופאים מומחים בתחום.
תוספת = התרופה שנטלה היתה ENALADEX 10mg* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הרופא צודק? לח"ד 150 מומלץ???? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר17/07/2013את צודקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה עושים כעת?
דליה17/07/2013היא לא יכולה לקבל מרשמים, אם הרופא "הוריד אותה " מהתרופה.
רופאים לא אוהבים שמעירים להם על החלטות, מי אתה שתעיר משהו לרופא...
הרופא הזה מחליף את הרופא שלה שעזב, גם כרופא משפחה וגם כמנהל מרפאה.
זה תמוה בעיני שלא ביקש למדוד בעצמו, שלא שאל על הרגלי שתיה ואורח חיים בכלל, שלא ביקש שתמדוד לפחות עוד שבוע ותחזור עם ממצאים , ואז יחליט מה לעשות, או לפחות להפחית בהתחלה מ10 מ"ג ל5 מ"ג, או לנסות תרופה אחרת...
כל כך דרסטי, ההפסקה הזו! ומאיפה הוא מוציא "בגילך צריך להיות לך 150! "
היא תצטרך לבקש לעבור רופא , וזה ממש לא הולך בקלות!
בינתיים היא תקועה איתו, וללא תרופה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה עושים כעת? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר18/07/2013יש בת לוחמנית. המוח היהודי תמיד ממציא פטנטים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת mriלילך17/07/2013
בתוצאה רשום עדות להיפרטורפיה של הספטום היפרטורפיה אסימטרית עדות לאי ספיקה של המסתם המיטרלי ניצפו שני גטים רציתי לברר מה אומרת התוצאה ומה זה גטים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת mri - תגובה
ד``ר רוברט הפנר17/07/2013גט זה סילון.
עם התשובה יש לפנות לקרדיולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק איטימירב16/07/2013
שלום, אני בת 24 שבועיים לאחר לידה שניה בניתוח קיסרי, מאז הלידה כל יום הדופק שלי במנוחה מגיע ל40 פעימות, עשיתי אקג שיצא תקין ובדיקות דם תקינות, בהריון לפני שלושה חודשים עשיתי הולטר של 24 שעות דווקא בגלל דופק קצת מהיר ויצא הולטר תקין.. מימה יכול לנבוע דופק כזה נמוך? האם זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה
מירב16/07/2013אם בזמן האקג הדופק שלי עלה ל60 מהלחץ זה עדיין יכול להראות אם יש בעיה עם הדופק האיטי למרות שהוא לא הופיע בזמן האקג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הולטראלמונית16/07/2013
שלום, לפני כשבוע התעלפתי. הרופא שלח אותי לעשות בדיקת הולטר.
להלן התוצאות:
נצפו כ3 APC'S במשך הבדיקה. נצפה קטע של NONSUSTAINED ATRIAL TACHYCARDIA בן 3 פעימות ובמהירות של 145 פעימות לדקה..
הערות סיכום: נצו קטעי סינוס אריתמיה. בשעות העירנות נצפו קטעי SINUS THCHYCARDIA במהירות של עד 138 פעימות לדקה.
מה זה אומר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הולטר - תגובה
ד``ר רוברט הפנר17/07/2013זה אומר שאין בנתונים שרשמת הפרעת קצב שמסבירה את ההתעלפות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספיריןשגית16/07/2013
בבדיקת TEE נמצא LT TO RT SHUNT BY COLOR DOPPLER AND RT TO LT SHUNT AT RELEASE OF VALSALVA MANEUVER BY CONTRAST. ובאקו רגיל המעבר משמאל לימין.
השאלה שלי האם המעבר דו צדדי כמו בTEE או משמאל לימין, והאם אני צריכה אספירין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספירין - תגובה
ד``ר רוברט הפנר17/07/2013התשובה בגוף השאלה. לגבי אספירין תפני לקרדיולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי לבענת15/07/2013
שלום, רציתי לדעת אם בבדיקת מיפוי לב סורקים גם את הריאות או שרואים את הריאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר16/07/2013לא זה ולא זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח אקגניסן15/07/2013
שלום רב
שמי ניסן, אני חולה SSS,Inappropriate Atrial Tachycardia,Atrial Fibrillation
אני בחור בן 24, מושתל קוצב לב DDDR, מטופל בנאובלוק 50 מ"ג ביום
אירועי הפרפור פרוזדורים התגלו בזמן האחרון, מאז לא נעשה אקו אלא רק אקג
האקג אינו דומה לתבנית הרגילה שלי בעיקר באזורים V1-V4 כמו כן בחיבור 2 הוא אינו דומה למצב הרגיל שלי
אשמח לחוות דעת על האקג להלן
האקג נעשה לפני בדיקת קדיולוג שתתקיים בקרוב
לבינתיים הועברתי לבדיקת קוצב לב כל חודש מחשש להחמרה במצב הלב
אני חולה HOLT ORAM SYNDROME- מחלה הגורמת למומים פרוגרסיבים בלב בין היתר
תודה מראש- ניסן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח אקג - תגובה
ד``ר רוברט הפנר16/07/2013בגדר הנורמה למעט הדופק שהוא סביב 130 לדקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוספת תרופהמבקשת יעוץ13/07/2013
שלום רב, אמי נוטלת כבר תקופה ארוכה נורמיטן 25 מ"ג, לאחר שלא חשה בטוב והומלץ לה להתחבר להולטר ל - 24 שעות, נמצא שהיו לה מספר אירועים קצרים של פרפורים בעיקר בשעות הלילה. בהתייעצות עם קרדיולוג הקופה, הומלץ לאימי להתחיל ליטול קומדין. לאחר שבועיים של נטילת הקומדין, אמי הלכה להתייעצות עם קרדיולוג שעובד עם הקופה, ונאמר לה שהיא אינה צריכה להמשיך ליטול קומדין, אך עליה להתחיל ליטול קרדילוק 1.25 פעם אחת ביום.
כאשר אמי הלכה לרופאת המשפחה בכדי לקבל מרשם בכדי שתוכל לרכוש את התרופה, רופאת המשפחה אמרה לה שנורמיטן שהיא כבר נוטלת תקופה ארוכה וקרדילוק, הם בעצם אותה תרופה. לאחר שיחה טלפונית עם הקרדיולוג שאמי הלכה אליו להתייעצות, נאמר לה לא ליטול קרדילוק, אלא, להוסיף עוד חצי כדור של נורמיטן.
כעת אימי מבולבלת ולא יודעת מה לעשות ? למי להקשיב ? ומה כן לקחת ומה לא לקחת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספת תרופה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר15/07/2013קרדילוק ונורמיטן תרופות שונות. אבל מאותה משפחה. יכולה לקחת או זה או זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך הודעהדלית12/07/2013
אני בת 41 נתנו לי לעשות גם אקו לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך הודעה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר12/07/2013בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות הולטר
ענת13/07/2013היי דלית, האם את סובלת מחרדות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח הולטרדלית12/07/2013
להלן תוצאות הולטר שביצעתי בגלל דופק מהיר וסחרחורות
האם אפשר לקלב פענוח לבדיקת הולטר
מהירות מינימלית 65 לדקה
מהירות מקסימלית 124 ממוצעת לדקה
מהירות ממוצעת 89 לדקה
הפרעות קצב חדריות vpcs נצפה PVC בודד
הפרעות קצב על חדריות APCS נצפו סה"כ 2 APCS במשך הבדיקה
הפרעות הולכה- לא נצפו
שינווים משמעותיים בקטע ST לא נצפו
תלונות הנבדק לא צוינו
אשמח לקבל פענוח בגלל הדופק המהיר נתנו לי
לקחת חצי כדור קרדילוק ביום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח הולטר - תגובה
ד``ר רוברט הפנר12/07/2013ההולטר בגדר הנורמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופקדינה12/07/2013
שלום רב!
בני בן 17 וחצי עבר אקו לב והולטר לב.שתי הבדיקות תקינות פרט לכך שבלילה הדופק המינימלי הוא 48.
בני התחיל ללכת לחדר הכושר ושעתיים אחרי האימון די קל ושחייה עדיין יש לו דופק 110-120 שלא יורד במשך מספר שעות.
האם הדופק 48 בשינה הוא תקין?האם הופק 110-120 שלא יורד במשך השעות הרבות זה תקין?
חשוב לציין שבזמן המאמץ הדופק של בני יכול להגיע ל-190.
תודה רבה.
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק - תגובה
ד``ר רוברט הפנר12/07/2013הדופק 48 תקין, ה 110 כנראה שלא נמדד נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אקו לבמשה10/07/2013
דר נכבד
רציתי לדעת אם אפשר לעשות אקו לב פרטי אצל קרדיולוג ולא באחד המרכזים?כמו ביקור פרטי אצל קרדיולוג.(אולי במקרה ידוע לך אצל מי?)
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אקו לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר12/07/2013אפשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילותהישאם10/07/2013
בן 38, בריא בד"כ, עברתי צנתור בשל כאבים בצד שמאל והתברר אח"כ שיש לי אקטזיה בשורש העצב בין החוליות סי-6 וסי-7, ונאמר לי שזה אולי מה שמקרין את הכאב.
בצנתור נאמר לי שיש לי עורק אקטטי. שאלתי את הרופא ואמר לי שזו התרחבות בעורק עצמו, אבל לאחר שקיבלתי את תוצאת הבדיקה היה כתוב כדלקמן:
"לא הודגמו הצרויות משמעותיות, אך כן יש אנוריזמה קטנה בענף מרגינלי בבדיקת IVUS."
כשקראתי על האנוריזמה זה הבהיל אותי מאוד
וקיבלתי תשובה מד"ר הפנר: "הממצא הנ"ל חסר משמעות, תפסיק להתעסק עם זה"
אבל כיום אני עושה הליכות של 6-8 ק"מ כל יום, באופן קבוע, שאני עובר אותם בשעה ורבע, חלק מהמסלול הוא עלייה באורך של כ-1 ק"מ, ואני מרגיש טוב מאוד עם זה, כשאני הולך אני לא מרגיש דופק מהיר או נשימה מהירה. אם צריך לשמור על גורמי סיכון זאת הדרך הטובה ביותר לשמור עליהם, ההליכות מורידות רמת כולסטרול, משקל ולחץ דם, ומרחיבה את העורקים בכל הגוף, רופא אחד(לא קרדיולוג) אמר לי שלא צריך להתאמץ יותר מדי, אבל רק ככה שומרים על גורמי סיכון, והוא אמר גם שאסור לעשות תרגילים אזומטריים כמו הרמת משקולות בשתי ידיים או שכיבות סמיכה כי אז הדם נלחץ באזור החזה וזה ירחיב את העורק יותר. את האמת הוא בלבל אותי. האם עליי במצב כזה להקשיב לגוף שלי או שצריך להתמתן, יש לי חשק לרוץ ואני יכול, אבל אני לא מעיז, יש לי גוף שרירי מאוד ובנוי טוב, ורוצה ללכת לחדר כושר, האם נכון מה שנאמר לי לגבי התרגילים? האם 8 קילומטרים זה הרבה ביום?
אנא תשובתכם ובמיוחד לגבי ההליכות, כי אני הולך שנים ולא יכול להפסיק את זה.
תודה רבה לכם. ההודעות האחרות בשמי הן רק בשביל להעביר תמונות לתמונות האתר, שמה אתם יכולים להסתכל על האנוריזמה שלי.
תודה רבה לכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/07/2013אני שמח שצדקתי במה שכתבתי לך בעבר. חבל שאתה לא מיישם את המלצתי. אז שוב, עזוב את זה. תעשה מה שבא לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אק"גיעל09/07/2013
שלום רב.
מבקשת לבדוק משמעות של סינוס גל t הפוך ב3 ( כתוב 3 באותיות רומיות = שלושה קווים אנכיים)
האם בעייתי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות אק"ג - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/07/2013בתור ממצא בודד? לא משמעותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתור לאחר ניתוחאפי09/07/2013
שלום!
עברתי לפני 7 חודשים צנתור אבחנתי לפני ניתוח שבמהלכו פתחו עורק סתום ב- 95%. לאחר הצנתור כחודש ימים עברתי ניתוח לב להחלפת מסתם אורטלי. בשבוע האחרון עשו אקו במאמץ ומצאו שיש חשד לאיסכמיה ושלחו אותי לצנתור דחוף בשבוע הבא. שאלתי האם בפרקי זמן קצרים כאלה מקובל ואין בעיה לעשות צנתור ואין מקום לחשש.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינתור לאחר ניתוח - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/07/20137 חודשים זהו לא פרק זמן קצר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)