מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ בחזהניב10/10/2013
שלום רב
לאחרונה גיליתי כי אישתי ניהלה מערכת יחסים מחוץ לנישואים
לדבריה לא היה שם מין כיוון שעדיין נשואים, וחשבה כבר להתגרש וכו
עניין הבגידה וסמסים שראיתי בהם היא והגבר השני אומרים כי הם אוהבים די גמרו אותי
חזרנו להיות ביחד - אבל המחשבות על כך שאיני יודע מה היה שם באמת לא נותנות לי מנוחה המון מחשבות טורדניות, האם זה נכון להשאר, כעס על הבחור השני - שדיברתי איתו והוא הצליח לשקר לי ולשכנע אותי שאין ביניהם כלום (אפילו שהיה)
ואני כבר חודש מסתובב עם כאב ברור בצד שמאל של החזה.
אני בן 34, רץ פעמיים שלוש בשבוע (עכשיו קצת פחות)
ללא עודף משקל ובסהכ בכושר טוב ומקפיד על תזונה בריאה
יש לי משהו רציני?
אני בטוח שהכאבים הם מלחץ. אבל האם לחץ יכול לגרום למשהו רציני?
מה אני עושה מפה?
ניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ בחזה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר10/10/2013יכול להיות. מציע שקודם תתיעץ עם רופא המשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם המשך שובענת08/10/2013
הרופא לא נמצא בשבועיים הקרובים
עם 2.5 מ"ג בוקר ו 2.5 ערב אני מרגישה שקר לי ואני עייפה. החלטתי לקחת 2.5 בוקר וערב 1.25 ולעשות הולטר עוד שבוע שגם הציפרלקס יעבוד קצתצ יותר.כי למדוד בבית זה בלתי אפשרי מבחינת הלחץ.
מזכירה שכולסטרול רע 148.
האם החלטה זו נכונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם המשך שוב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר08/10/2013אני לא יודע ע״ס מה את מחליטה את מה שאת מחליטה, בכל מקרה, למרות ההתקדמות הטכנולוגית האדירה של השנים האחרונות, עדיין לא מקובל לטפל באנשים בפורום אינטרנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי צנתורים וכו'ריקי08/10/2013
לכבוד ד"ר רוברט הפנר,
שלום רב.
רציתי בבקשה לשאול,קרוב משפחתי עבר נתוח מעקפים בלב לפני כ-9 שנים. (בגיל 44 ) מאז ב"ה פחות או יותר הוא בסדר. הוא לוקח תרופות ושינה קצת את אורח החיים וכו'.
אבל פשוט רציתי לשאול כמה שאלות:
1) אם בן אדם שעבר מעקפים צריך יום אחד צנתור, אז האם
הרופאים חייבים להכנס עם הצנתר גם למעקפים, או שהם יכולים לצנתר
עורקים אחרים במידת הצורך, מבלי לגעת במעקפים. אני מדברת על צנתור אבחנתי.
בכלל אני לא מבינה, האם הצנתר נכנס לכל העורקים או רק מזריק דיו, מהעורק הראשי,איך זה הולך?
2)שמענו שהעורק שנלקח מהרגל הוא פחות טוב, אז בוא נגיד שהוא נסתם, האם אפשר לחיות עם זה, או חייבים לפתוח אותו בבוא היום, איך זה הולך?
3)האם קוצר נשימה מעיד על בעית לב. (קרוב משפחתי ,תמיד היו לו פוליפים באף)
4)האם יכול להיות שבן אדם בעזרת ה', לא יצטרך צנתורים הרבה שנים, למרות שכבר עברו כמעט 10 שנים מהנתוח מעקפים?
סליחה על ריבוי השאלות!
תודה רבה
ריקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לגבי צנתורים וכו' - תגובה
ד``ר רוברט הפנר08/10/2013בצנתור מזריקים יוד במוצא העורקים. תמיד מדגימים את כל העורקים כולל המעקפים. מעקף ורידי (מרגל) שנסתם ברוב הגדול של המיקרים ישאר סתום.
לגבי שאלה 4, הכל יכול להיות במיוחד אם יש את עזרת ה׳.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אקו לבעדי06/10/2013
בת 65, בגלל לחץ דם לא סדיר נשלחתי לאקו לב.
אלה התוצאות:
.חדר שמאל תקין בגודלו .תפקודו סיסטולי תקין
.דפנותיו מעובים
.תפקוד דיאסטולי פסאודונורמלי
.העליה השמאלית אינה מורחבת -
.חללים מימין בגודל ותפקוד תקינים
.(האאורטה תקינה.(שורש;עולה -
.המסתם האאורטלי - תלת צניפי,מפתחו תקין
.המסתם המיטרלי - אי ספיקה קלה
.המסתם הטריקוספידלי - אי ספיקה טריויאלית
.הלחץ הריאתי- 30 ממ"כ -תקין
.אין תפליט פריקרדיאלי או דלף בגובה העליות
מה זה אומר?
האם יש קשר בין זה ובין לח"ד לא סדיר?
האם זה דורש התייעצות עם קרדיולוג או טיפול מיוחד?
תודה מראש על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות אקו לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר07/10/2013הבדיקה בגדר הנורמה למעט סימנים להשפעת לחץ דם גבוה ממשוך על הלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם המשךענת06/10/2013
אני מבינה שזה מסטרס. אבל כרגע העלו לי את המינון 2.5 מ"ג בוקר 2.5 מ"ג ערב. 57 דופק לא קצת מלחיץ??
לפני לקיחת כדור בוקר דופק 68 לפני לקיחת כדור ערב דופק 57.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם המשך - תגובה
ד``ר רוברט הפנר06/10/2013אין כל בעיה עם דופק 57 לדקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחשמלותמשה06/10/2013
שלום רב,
אני בן 33 בריא. נמצא כרגע בטיול בתאילנד. אתמול רציתי לפתוח מקרר בקיוסק והתחשמלתי מהידית שלו, הרגשתי זרם עובר בכל הגוף. כרגע אני מרגיש טוב אך יש לי כאבים (שרירים?) באזור החזה. ניסיתי לפנות לרופא אך מלבד סטטוסקופ אין לו ציוד במרפאה והוא הציע רק לפנות לבית חולים גדול אם אני רוצה.
רציתי לשאול האם זה הכרחי? והאם יכולה להיגרם פגיעה כרונית ללב עקב דבר כזה?
תודה,
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחשמלות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר06/10/2013אם אתה לא מרגיש טוב ויש לך כאבים בחזה אתה לפנות לבית חולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםלימור05/10/2013
ד"ר שלום אני בת 39 מטופלת כשנה בקרדילוק 2.5 מ"ג חצי כדור בוקר חצי כדור ערב לפני שלושה חודשים הולטר מאוזן כולסטרול רע קצת גבוה 148. לפני כשבוע קיבלתי חבטה בראש וכתוצאה מסטרס הלחץ דם עלה. התחלתי ליטול ציפרלקס ומדדתי באובססיה ללא הפסקה. העליתי מינון 2.5 מ"ג בוקר ו 1.25 מ"ג ערב ואלו היו המדדים.
בוקר חפני הכדור: 139/101
צהריים: מדידה ראשונה 151/73 מדידה שניה 127/86 דופק 68
אחר הצהריים: ראשונה 136/94 שניה 124/87 דופק 66
ערב ראשונה 143/89 שניה 137/87 דופק 68
לילה ראשונה 143/98 שניה 129/88 דופק 62
הרופא אמר לקחת 2.5 מ"ג בוקר ו 2.5 מ"ג ערב קרדילוק. לאחר יום אחד עם מינון כזה הדופק 57 עוד לפני שלקחתי את הכדור השני .
האם הדופק תקין? האם אפשרי אם לחץ דם כזה לקחת רק 2.5 מ"ג בוקר וערב 1.25 מ"ג ולעשות הולטר יום שלישי?
אני גם משערת שאם הזמן הציפרלקס ישפיע החרדה תרד ואז גם הדופק מהחרדה ואני מפחדת שזה יותר מידי.
הרופא שלי יהיה רק יום רביעי. אז אשמח אם אתה יכול לעזור לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם - תגובה
ד``ר רוברט הפנר05/10/2013אין לך בעיית לחץ דם. הבעיה כפי שאת כותבת בסטרס. את משגעת את עצמך ואת הרופא שלך. תפסיקי למדוד את לחץ הדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר שינה נזק ללב?אבי04/10/2013
היי אני בן 27 ומתאמן שלושה שבועות בחדר הכושר השאלה היא עם נניח באופן חד פעמי לא ישנתי ליחה שלם בכלל ובבוקר הלכתי לאימון חדר כושר האם זה גורם לנזק לחב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר שינה נזק ללב? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר04/10/2013לא...אבל זה גורם לעייפות ולהרבה שגיאות כתיב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי בדיקת הולטר לבמלכה01/10/2013
בת 36, עשיתי הולטר לב 24 שעות ואילו הממצאים-
מהירות מינימאלית 44 לדקה
מהירות מקסימלית 140 לדקה
מהירות ממוצעת 84 לדקה
הפרעות קצב חדריות - לא נצפו
הפרעות קצב על חדריות - נצפו 1 APCS בודדים במשך הבדיקה
הפרעות הולכה - לא נצפו
הערות: בשעות הלילה והבוקר נצפו קטעי סינוס ברדיקרדיה ובמהירות מינמאלית של 44 לדקה.
מה אומרת ההערה הזאת?
האם מסוכן? אשמח ואודה לדעתך???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי בדיקת הולטר לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר01/10/2013ההערה אומרת שבלילה היה לך דופק 44. (לא הפרעת קצב, קצב תקין 44 לדקה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק איטילותם29/09/2013
היי,
אני לא ממש ידעתי להיכן לקשר את ההודעה אז אני מקווה שהיא בפורום הנכון.
שמתי לב בחודשים האחרונים (בערך 3 חודשים) שהדופק שלי דיי נמוך (48 פעימות לדקה). זה משהו מדאיג או טבעי (ל"ד תקין)?
אציין שאני עושה 4 פעמים בשבוע פעילות גופנית בדרגת קושי בינונית.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק איטי - תגובה
ד``ר רוברט הפנר30/09/2013אם את מתאמנת 4 פעמים בשבוע כנראה שאין לך בעיית דופק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה דחוףמיקה28/09/2013
אבא שלי עבר שני ניתוחי לב של האוארטה העולה, ויש לו התרחבות של האוארטה היורדת. הוא מקבל מדללי דם. נקבע לו תור לבדיקת מוח עצם בעקבות שברים פתולוגים בגב.אשמח לדעת עם הוא יכול לעבור בדיקה זו. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה דחוף - תגובה
ד``ר רוברט הפנר29/09/2013רופאים שמכירים אותו קבעו שהוא צריך לעבור בדיקת מח עצם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין B1 ופעימות מוקדמותשי27/09/2013
שלום
אני בן 40 בריא עושה כושר ברמה ביננוית לא מעשן ואוכל בריא
לפני שנה הילה לי התפרצות של פעימות מוקדמות שלאחר בירור של אקו במאמץ והולטר נאמר לי שזה שום דבר ולדעת לחיות עם זה
קראתי שויטמין B1 אם יש חוסר ממנו יכול לגרום לפעימות מוקדמות .התחךתח לקחת כל יום כדור 100 מג וכעבור כחודש יש שיפור של95% ואפילו יותר .
האם זה יכול להיות שמחסור בויטמין אכן היה וגרם לפעימות המוקדמות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין B1 ופעימות מוקדמות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר28/09/2013לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב של פלביס ואספריןקובי27/09/2013
שלום ,האם שילוב של פלביס 75 מ"ג ואספרין 75 מ"ג עלולים לגרום לדימומים פנימיים..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב של פלביס ואספרין - תגובה
ד``ר רוברט הפנר27/09/2013אספירין, או פלויקס ובמיוחד שניהם יחד מעלים את השכיחות לדימומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליית סוכר מססטיניםדרורה27/09/2013
שלום.
רציתי לשאול האם הוכח כי תרופות ממשפחת הססטינים גורמים לעליית הסוכר בדם .
כיצד ניתן לברר האם עליית הסוכר היא כתוצאה מהתרופות כגון : ליפיטור , קריסטור .
אני לוקח תרופות ממשפחת הססטינים משנת 1995 ולאחרונה רמת הסוכר שלי עלתה ואני חושב שיש קשר לתרופות .
מה ההמלצה .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליית סוכר מססטינים - תגובה
ד``ר רוברט הפנר27/09/2013לפחות לגבי הקרסטור יכולה להיות עליה גבולית בסוכר. דהיינו לא לגרום למשהו סכרת. למשהו שכבר יש סכרת או סכרת גבולית הרווח בטיפול בקרסטור במניעת טרשת יותר גדול מהעלייה הגבולית ברמות הסוכר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בלב?שאלה26/09/2013
אני בת 24 ומזה שנים מרגישה קושי לנשום בעיקר בזמן מאמץ גופני קל-קל מאוד ולעיתים גם ללא כל מאמץ (יש לציין שהכושר הגופני שלי ירוד). לפני שנה וחצי הגעתי למיון בשל דפיקות לב וקושי חזק לנשום.הדופק היה גבוה מאוד וכך גם הלחץ דם. עשו לי צילום חזה שהתוצאות היו צל הלב תקין ללא תסנין או תפליט וא.ק.ג סינוס,125 פעימות לדקה ללא סימני איסכמיה חדה.תפקוד קרישה תקינים כך גם כל שאר בדיקות המעבדה. אשפזו אותי ללילה אחד שבמהלכו הייתי מחוברת למכונה שבודקת את הלב (אין לי מושג מהי המכונה כי לא כתוב בסיכום אשפוז- הדביקו לי מדבקות על החזה כמו אקג.) לאחר לילה שוחררתי ואמרו לי שבכל בסדר ושזה כנראה לחץ. רופא המשפחה שלך אותי לקרדיולוג שהפנה אותי לאקו לב במאמץ שיצא תקין.בימים האחרונים יש לי תחושה של שריפה בלב וכאבים במרכז החלק העליון של החזה- כאב כמו אגרוף שמופיע גם במנוחה וגם כאשר אני עושה תנועה חדה ויש לי לפעמים פרפור של הלב,כאילו הוא מתכווץ והבחנתי שאני מרגישה את זה ממש כשאני מפהקת. האם יכול להיות שקיימת בעיה בלב שלא גילו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בלב? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר27/09/2013כפי שאת מתארת את עצמך ותלונותייך, הבעיה לא בלב, לדעתי תרגישי יותר טוב עם שינוי באורח החיים, יותר פעילות פיזית, ירידה במשקל, הפסקת עישון, אז תבקרי פחות בבתי חולים ורופאים ותעשי פחות בדיקות מיותרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)