מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חום וחרדהרעות04/09/2013
השאלה היא השילוב של חום וחרדה שהדופק ממש מהיר מהשילוב הזה, האם זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום וחרדה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר04/09/2013לא, במידה ומדובר ב"סתם" דופק מהיר, לא הפרעת קצב ואת לא חולת לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות בדיקת הולטרליאת03/09/2013
סליחה, בשאלתי הקודמת נפלה טעות בנתונים.
בת 36 הופנתי לבדיקת הולטר ככל הנראה עקב PR קצר : הממצאים :
sinus rhythm
rate 64-165 BPM (AVG 92)
p-r ~0.10 SEC
APB'S - few
VPB'S - FEW
מה המשמעות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח תוצאות בדיקת הולטר - תגובה
ד``ר רוברט הפנר03/09/2013ה PR באמת קצר, אני מציע שתפני לקרדיולוג עם אקג מלא. לגבי הנתונים האחרים שרשמת הם בגדר הנורמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק בזמן מחלה וחרדהרעות03/09/2013
שלום, רציתי לשאול, אם אני חולה וסובלת מחום והדופק בעקבות זה הוא מעל 100 ויש לי חרדה באותו זמן והדופק טס, האם זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק בזמן מחלה וחרדה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר03/09/2013בחרדות וחום החום צריך לעלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטרליאת03/09/2013
שלום
בת 36 הופנתי לבדיקת הולטר ככל הנראה עקב PR קצר : הממצאים :
sinus rhythm
rate 64-165 BPM (AVG 92)
p-r ~01.10 SEC
APB'S - few
VPB'S - FEW
מה המשמעות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר - תגובה
ד``ר רוברט הפנר03/09/2013לא מבין מה כתבת ב PR
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת ממשמאיה03/09/2013
שלום אני בת 19 , התחילו לי מלפני 3.5 חודשים סחרחורות חזקות בשכיבה והן הפכו לסחרחורת שהיא כללית , תחושת שיוט מתמידה , קושי לסובב את הראש כי זה גורם לחוסר שיווי משקל , כל תזוזה עם הראש עושה הרגשה לא נעימה של חוסר שיווי משקל , אבל מאז התלוו לכל זה גם כל הזמן חולשה ! כאבים בבטן לפעמים , הרגשה של פרה עילפון , אני מרגישה כבר בן אדם אחר אין לי כוחות אפילו לצאת ולעשות דברים , כי יש לי כל הזמן דופק של 106 משהו כזה בדקה .. אני כל הזמן חלשה ומותשת , חסרת איזון , עם כאבים בכל מקום וממש קשה לי עם זה , עשיתי בתקופה הזו בגלל הסחרחורות MRI ראש, ברה, eng לשיווי משקל אוזני , בדיקות דם , שיצאו תקינים. כדאי לי לחזור על בדיקות הדם ? ממה אמורה לנבוע ההרגשה הזו ?! אני כבר לא חיה את אותם חיים ובגילי אני אמורה להיות הכי חיונית , אני מרגישה שאני כל הזמן הולכת להתעלף וחולשה , אני בקושי הולכת מהבית לאוטו ... אשמח לעזרה כי אני כבר מיואשת !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סובלת ממש - תגובה
ד``ר רוברט הפנר03/09/2013נראה שאת באמת סובלת אבל אני לא יכול לייעץ לך כי אינני מכיר אותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממה יכולות להגרם התחושות
מאיה03/09/2013אוכל לתת לך כל מידע שצריך שיעזור!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- crbbbגל02/09/2013
שלום רב בת 43, לפני כשנתיים נתגלה אחרי ניתוח קיסרי crbbb שלא הופיע קודם בתרשימי אקג.כרגע נתנו לי ליטול גלולות מינס נגד הריון, לציין שבירור קרדיולוגי תקין, האם אפשר עם הממצא הנל ליטול גלולות מינס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר crbbb - תגובה
ד``ר רוברט הפנר03/09/2013אין קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרדיומפתיהgigangnignioa02/09/2013
שלום,
יש במשפחתי רקע של קרדיומפתיה ויש לי 2 שאלות:
1. איזו בדיקה יש לבצע לצורך אבחון?
2. האם ניתן לעשות זאת באופן פרטי כך שזה לא ירשם בתיק הרפואי? האם יש השלכות (רעות) לכך שזה ירשם בתיק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרדיומפתיה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר03/09/2013אפשר להתחיל עם בדיקת אקג ואקו לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרדיומפתיה
גיא03/09/2013תודה על תשבותך.
מה בנוגע לשאלה השניה? והאם יש העדפה לאקו או אקג? אפשר לעשות זאת באופן פרטי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מאמץגבי30/08/2013
עברתי בדיקת מאמץ השבוע הגעתי ל-16 דקות ל-91% מדופק מטרה METS 12.8.
סיבת ההפסקה היתה כמו שרשום בדו"ח:
שינוי א.ק.ג = שינוי ST לא ספציפיים
הפרעות קצב או הולכה = לא נצפו.
רציתי לציין שאני חולה לב 16 שנה בעברי 3 התקפי לב, וכן עברתי לפני 7 חודשים ניתוח להלפת מסתם אורטלי.
השאלה : לא ברור לי אם ראו שינויים ב - ST, איך הפרעות קצב והולכה לא נצפו האם אין קשר ביניהם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מאמץ - תגובה
ד``ר רוברט הפנר31/08/2013נכון אין קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספירין וחלילה דימום פנימיגליה29/08/2013
בניוזלטר של הכללית שהגיע למייל שלי רשום ככה :
"בעשור האחרון התפרסמו כמה מחקרים המצביעים על יעילות האספירין במניעת סרטן ובמניעת אירוע מוחי ומחלות לב. אולם באחרונה השתנתה הנימה בקהילה הרפואית עם פרסומם של מחקרים הטוענים כי לפחות בכל הקשור למניעת תחלואת לב, השימוש באספירין מזיק יותר מאשר מועיל, וזאת עקב הסיכון לדימום פנימי.
בקיץ 2010 קבע איגוד הקרדיולוגים בישראל - על סמך המידע החדש - כי אין להמליץ על טיפול יומי באספירין למניעת מחלות לב לכלל האוכלוסייה הבוגרת באופן שגרתי. בעת קביעת טיפול באספירין יש לנסות לאמוד פרטנית את סיכוייו של כל מטופל לחלות במחלות לב וכלי דם ולשלול אותם מול הסיכון לדימום."
בעלי בן 45 התחיל לאחרונה לקחת אספירין בהוראת קרדיולוג אחרי שאובחן עם חסימה קלה בעורקי הלב. הוא גם לוקח סטטור לכולסטרול ומנסה לאזן בלוטת תריס שהשתבשה בגלל פרשת האלקטרוסין.
בהמשך למאמר. הרופא ככל הנראה יודע מה שהוא עושה וגם אמר בטלפון לבעלי שהוא שקל עלות/תועלת. רק בעלי לא שאל כיצד אפשר למנוע דימום פנימי ? יש משהו שאפשר לעשות משחלילה יקרה דימום פנימי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עליי. אם אפשר בבקשה לענות...
גליה08/09/2013תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגתם עליי. אם אפשר בבקשה לענות... - תגובה
ד``ר רוברט הפנר09/09/2013מן הסתם אם היה אפשר למנוע דימום אז לא היה סיכון לדימום כי היינו מונעים אותו....ספציפית לאספירין עדיף לא ליטול אותו על קיבה ריקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצב לבאיתן29/08/2013
בזמן בדיקת הקוצב אמרו לי שהקוצב עובד כל הזמן כי החשמל בלב התנוון
הוסיף ואמר,תופעה ידועה, האם כך?
אני מנוי בשחל,הם כדי לבדוק דיאגנוזה,בודקים א.ק.ג, כלומר את הקוצב
האם להפסיק שרות זה?
אני מטופל בקסרלטו,והקרדילוג אמר ,לקחת אספרין,יום כן יום לא
בגלל תופעות לוואי החליף רופא המשפחה לקרטיה
האם גם כדור זה יום כן יום לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצב לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר29/08/2013קוצב לב שמים בין היתר בגלל התנוונות מערכת ההולכה לכן מה שאמרו לך זה נכון
קרטיה זה אספירין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית תודה רבה עבור תשובתך
איתן30/08/2013האם נכון שבדיקת א.ק.ג בודקת רק את הקוצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית תודה רבה עבור תשובתך - תגובה
ד``ר רוברט הפנר30/08/2013ממש לא נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה מאוד
איתן30/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ct חזהמאיר28/08/2013
שלום
עקב ממצא חשוד בצילום חזה, הופניתי ע"י רופא ריאות לבדיקת ct חזה עם חומר ניגוד.
אלו איברים (מעבר להדמיה של הריאות) נבדקים ב - ct חזה ?
הלב (אינדיקציה לתקינות הלב כמו באקו, ומצב כלי הדם של הלב כמו בצנתור וירטואלי ) ?
הסטרנום (רגישות וכאב במגע בקצה התחתון, מיפוי עצמות וצילום חזה ו us לא הראו ממצא כלשהו במקום שמסביר את הכאב) ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ct חזה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר29/08/2013ב CT חזה לא מדגימים את עורקי הלב במידה משמעותית/אבחנתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת מסתם במסגרת צנתורמיכל28/08/2013
רופאים שלום
צפיתי בתוכנית של פרופ' רפי קרסו בה התארח הקרדיולוג פרופ' ויקטור גואטה משיבא
אשר דיבר על האפשרות החדשה הקיימת להחליף / להוסיף מסתם במסגרת צנתור, להבדיל מניתוח לב פתוח.
רציתי לברר :
1. כמה שנים ההליך הזה מבוצע בארץ?
2. האם מבוצע ללא הרדמה / הרדמה חלקית/ מלאה?
3. האם ניתן לבצע בגברת בת 85 הלוקחת קומדין מזה 12 שנים ובעלת משקל עודף רב?
4. במידה שכן, מהם הסיכונים עבורה?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת מסתם במסגרת צנתור - תגובה
ד``ר רוברט הפנר29/08/2013החלפת מסתם בצנתור מתבצע באנשים מבוגרים מאוד בהם הסיכון הניתוחי גבוה. יש בישראל הרבה נסיון בפעולות אלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר רונן יפה
יודעת08/12/2013דר רונן יפה מבית חולים כרמל קרדיולוגיה מומחה בזה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקויוגב27/08/2013
שלום רב
אני בן 65 .עקב ירידת דופק (לאחר דיאטה) בצעתי בדיקת אקו . להלן התוצאות:
ivs 1.1
lvpw 1.1
la area 23
lvedd 4.6
lvesd 2.8
%fs 39.1
ao root 2.3
ascending ao 3.6
היפרטרופיה גבולית
תפקוד דיאסטולי - בבדיקת tdi היחס 'E / Lateral E תקין . ממצא זה אינו תומך בלחצי מילוי גבוהים בחדר השמאלי .
עליה שמאלית מורחבת במידה קלה
מסתם מיטרלי - אי ספיקה קלה-בינונית
מסתם אאורטלי - אי ספיקה קלה
מסתם טריקוספידלי - אי ספיקה טריויאלית . הלחץ הסיסטולי הריאתי לפי מהירות tr הינו rap+30
הבדיקה עצמה צוינה כקשה מבחינה טכנית
צוין borderline wall thickness
גודל והתכווצות חדר שמאל , חדר ימין , עליה ימנית - תקינים
אאורטה לא מורחבת , לא נראה נוזל פריקרדיאלי בקרום הלב , ivc לא מורחב עם תמט נשימתי תקין
לא צוין la ( בבדיקה לפני כ- 3 שנים צוין 5.2)
מה משמעות כל הנתונים הללו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו - תגובה
ד``ר רוברט הפנר27/08/2013אין לבדיקה כל משמעות מבלי להכיר את הנבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב מקרין מגרון ללסת תחתונהשואלת27/08/2013
בת 41 בריאה ולא מעשנת. מזה מס' חודשים כאבים בגרון באזור קנה הנשימה/מיתרי הקול (גרוגרת). זה לא כאב כמו בזמן דלקת גרון אלא כאב של מחיצה. כאילו ניסיתי לבלוע משהו ממש קשה וכל השרירים באזור עובדים שעות נוספות. ממש כאב של שרירים/עצמות. בד"כ נמשך מס' שניות. אתמול שוב תקף אותי בזמן מנוחה כאב מאוד חזק עם הקרנה ללסת והחמרת כאב בזמן נשימה עמוקה דרך האף. נבהלתי כי מיד חשבתי על הלב. נמשך כחמש דקות. במיון לא חשבו כמוני ובדקו כיוון של דלקת גרון כולל משטח ובדיקות דם לבלוטת התריס. לא עשו א.ק.ג. ולא מדדו לחץ דם. הכאב עבר בינתיים אך מדי פעם מגיע גל של כאב שמקרין גם לעורף ולצוואר והיום התחושה היא שכל האזור הזה תפוס. אקו לב במאמץ מלפני חצי שנה - תקין. אילו כיוונים עלי לבדוק? מאוד מלחיץ. סליחה על אורך הפנייה ותודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב מקרין מגרון ללסת תחתונה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר27/08/2013כיוונים לא קרדיאליים כנראה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי חזהרם26/08/2013
שלום לכם
הייתי בטיול עם חברה שלי בספרד, ושייסמתי את הטיול חזרתי דרך מדינה אחרת, ועד שבאתי הביתה, לא ישנתי איזה שלוש ימים.
אחרי כן התמאצתי מאוד ביום שבאתי, ולפנות ערב היו לי כאבי חזרה לא נורמליים, וחולשה חזקה. אני בן 25. משקל גבוה, סובל מלח"ד גבוה.
השאלה, האם זה יכול להיות מהלב ? ומה עושים כדי לבדוק, מה זה יכול להיות.
זה בקושי עבר לי אחרי ימי מנוחה, ועד עכשיו אני קצת חלש.
יצויין, שכבר קרה לי בעבר, ש-אחרי מאמץ חזק, התחיל כאבי חזה. וגם כעת.
מה זה יכול להיות, מה עושים למנוע השינות מקרים כאלה, והאם זה מסוכן..
תודה רבה לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי חזה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר26/08/2013קודם כל הולכים להבדק אצל רופא המשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)