מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אקו לבנורית21/05/2014
בבדיקות אקו קודמות הופיע נוזל בלב בכמות גדולה
כיום התוצאה 13 מ"מ
תוצאה: תפליט פריקרדיארי: בכמות 13 מ"מ בדיאסטולה מעל RV BASE
רציתי לדעת מה הסיבה לנוזלים המופעים בלב
אני בחורה בריאה באופן כלל
מלבד בעיות בתפקוד הבלוטה
תודה
נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר21/05/2014תלוי מי הנבדק, מה היה בבדיקות אקו קודמות.
נ.ב. תת פעילות בלוטת התריס יכולה להיות סיבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן קוקוסדני21/05/2014
אני צורך שמן קוקוס כמה חודשים,סוכר בדם זה מעלה,אצלי
האם זה מעלה כולסטרול
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן קוקוס - תגובה
ד``ר רוברט הפנר21/05/2014תבדוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מקצועיתגוי20/05/2014
שלום לכם , בן 32 ללא מחלות רקע עובד עבודה פיזית
קשה , הגעתי היום למיון עקב כאבים בחזה בכול תזוזה ובנשימה עמוקה, עשו לי אקג ובדיקות דם שיצאו תקינות וסטגרית שבדקה אותי אמרה לי ש האקג שלך לא תקין , לא הסבירה לי מה לא תקין ואחרי חצי שעה מסרה לי שהוא תקין לא הבנתי כלום בקצר שחררו אותי
ואני מעלה לכם את התמונה של האקג
לילה טוב ואשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מקצועית - תגובה
ד``ר רוברט הפנר21/05/2014נראה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה שעושים באופן פרטי?מירי20/05/2014
שלום ד"ר,
היות ובמשפחה קרו מס' ארועי לב שמעתי שיש בדיקה שעושים באופן פרטי במכון מור יכולה לאבחן אם בעתיד תהיה לנבדק בעיית לב.
אשמח לשמוע דעתך,
האם אכן בדיקה זו וודאית וכדאית?
תודה ויום טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה שעושים באופן פרטי? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר20/05/2014כולם צריכים להתפרנס גם המכונים הפרטיים. אבל זה לא קשור לרפואה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אומר?מירי20/05/2014
שלום ד"ר,
אבי בן 83 לאחר ניתוח מעקפים שעשה לפני כ-10 שנים בבדיקת הולטר שעשה לפי כשבועיים נכתב סיכום כדלקמן:
קצב בסיסי, סינוס, מהירות מינמלית 47 לדקה, מהירות מקסימלית 90 לדקה, מהירות ממוצעת 60 לדקה,
הפרעות חדריות: פעימות מוקדמות חדריות רבות מאוד, תבנית דומה ל-LBBB. חלק מהפעימות הן פעימות escape כלומר אינן VPBSץ חלק הן על חדריות עם אברציה.
הרבה צמדים ושלישיות. קטעי VT קצרים (קצב לב כ-130 לדקה).
הוזמן לאקו בעוד כחודשיים ללא הפסקת נורמיטן.
אודה לשמוע מה דעתך,
האם יש מקום לדאגה? האם צריך טיפול מיידי? מה זה אומר??
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה אומר? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר20/05/2014יש הרבה הפרעות קצב. צריך להתיעץ עם הקרדיולוג שמכיר אותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש מקום לדאגה?מירי18/05/2014
שלום,
אבא שלי בן 82 בעקבות בדיקת הולטר עלה הנתון שדופק הלב שלו הוא 180 וביקשו לקבוע לעשות אקו במאמץ ולא להפסיק את הכדורים של לחץ הדם.
האם תוכל להסביר לי מה זה אומר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש מקום לדאגה? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר19/05/2014נראה שהמספרים קצת התבלבלו לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות בלברפאל17/05/2014
בזמן ריצה במכון כושר אני מרגיש דקירות ממש כואבות באזור הלב, כל נשימה שאני לוקח מלווה באותו כאב ורק כשאני מפסיק את הריצה ומוריד דופק המצב חוזר להיות בסדר. עכשיו מה שמוזר זה שלא שיניתי כלום בריצה אמנם אני רץ במהירות גבוהה יחסית אבל זה ככה כבר כמעט שנה והכל היה בסדר עד לשבוע האחרון, מישהו יכול לחוות דעה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות בלב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר19/05/2014לא מספיק מה שכתבת כדי לוות דעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לברוז15/05/2014
היי אני בת 17. לפעמים יש לי קצת כבדות בנשימה וכאשר זה קורה אני נלחצת יותר! האם מומלץ לעבור בדיקת א.ק.ג או שאני סתם מגזימה? מה אפשר לעשות? אשמח לתשובה מאדם מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר19/05/2014כנראה שאת בעיקר נלחצת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מזהיםשי14/05/2014
שלום דוקטור
אני בן 40 לא מעשן מבצע פעילות גופנית מתונה בחדר כושר
כמה פעמים בחודש האחרון הרגשתי מעין הרגשה רעה דופק מהיר גזים בבטן ואי נחןת וסחרחורת קלה לאחר פעילות גופנית וגם פעם אחת ללא קשר לפעילות
ביקרתי במיון לאחר ארוע כזה אקג יצא תקין גם עם הדופק המהיר טרופונין 11 נאמר לי תקין שוחררתי הביתה .היתי בטוח שאני עובר התקף לב
שמעתי פעם על התקפי חרדה שיש סימפטומים דומים אבל איך אפשר לזהות
כרגע הפסקתי פעילות גופנית מחשש שלא יחזור .
מה עושים ?
אבי חולה לב ועל כן אני חושש
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מזהים - תגובה
ד``ר רוברט הפנר19/05/2014טרופונין 11 לא תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארגומטריה
שי19/05/2014היום לאחר שבוע ביצעתי ארגומטריה אין עדות לאסכמיה
מה עושים? האם הכל בסדר או צריך לבצע עוד בדיקות ?
לגבי הטרופונין יכול להיות שזה בגלל ששעה לפני היתי במכון כושר ?
נאמר לי שעד 16 טרופונין נחשב תקין ?
אנא ענה לי על כל השאלות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארגומטריה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר19/05/20141- הטרופונין אינו קשור לחדר כושר כי הוא מופרש רק משריר הלב. כנראה המספרים קצת התבלבלו לך
2- הפורום אינו מטפל באנשים כי אינו תחליף לשיחה בין מטופל לרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת א.ק.גדורה14/05/2014
פענחו בבקשה את תוצאות בדיקת הא.ק.ג. שלית את בת 18.5. בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקת א.ק.ג - תגובה
ד``ר רוברט הפנר19/05/2014סינוס ICRBBB
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתור לילדאמא לחוצה13/05/2014
שלום,הבן שלי בן שנתיים ושמונה חודשים ונמצא במעקב קרדיולוגי מיום היוולדו. בבדיקות שנעשו לפני מספר ימים להלן התוצאות:
אקו לב - גודל ותפקוד תקינים, זרימה תקינה במוצא חדר שמאלי, היצרות קלה במוצא חדר ימין עם מפל עד כ-30 מ"מכ, יש PDA רסטריקטיבי עם שנט משמאל לימין עם מפל עד 95 מ"מכ, זרימה תקינה באורטה בטנית.
א.ק.ג - קצב סינוס תקין ציר תקין כוחות תקינים PR ו QTc תקין 0.36
המליצו לנו לבצע צינתור לסגירת ה-PDA שיתבצע בהרדמה מלאה באמצעות החדרה של צינורית דרך המפשעה.
האם זה הכרחי בשלב זה לאור הממצאים שנבדקו? האם זה מסוכן?
תודה רבה
אמא לחוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינתור לילד - תגובה
ד``ר רוברט הפנר13/05/2014את צריכה להתיעץ עם קרדיולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרדילוקלימור11/05/2014
אני בת 40 נוטלת בבוקר קרגילוק 2.5 ועוד 1.25 הדופק עומד על 58 במנוחה האם זה תקין? אני נוטלת בגלל יתר לחץ דם. לפני הטיפול הדופק במנוחה היה 80
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרדילוק - תגובה
ד``ר רוברט הפנר11/05/2014בשני המיקרים תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית ומנוחהנעם04/05/2014
שלום
בן 40, מבצע פעילות גופנית של הליכה כ - 3 פעמים בשבוע למשך 50+ דקות. רציתי בבקשה לשאול מספר דברים.
1. האם פעילות אירובית ניתן/מומלץ לעשות על בסיס יומיומי או שיש צורך בימי מנוחה ? (בפעילות אנאירובית ידוע שמומלץ לא לבצע כל יום אלא לתת 48 שעות מנוחה)
השאלה היא הן מבחינת מנוחה למערכת השלד והשריר, והן מבחינת הלב.
2. לאחר הליכה של 50-60 דקות, האם יש צורך במנוחה להסדרת הדופק? תוך כמה זמן הדופק אמור לחזור לדופק מנוחה?
ממה שבדקתי לפעמים, גם בשעות שלאחר הפעילות עדיין הדופק אצלי גבוה (באזור ה 100).
3. לפני ולאחר פעילות אירובית יש צורך באכילה כמו לפני ואחרי פעילות אינאירובית או שזה לא משמעותי?
4. איזה שרירים מתחזקים (מעבר לרגליים והלב) בפעילות גופנית כמו הליכה למשל? והאם הליכה משפיעה גם על שרירי הבטן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית ומנוחה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר04/05/2014מומלצת פעילות פיזית ארובית של כ 20-30 קמ׳ לשבוע, תחלק את זה איך שמתחשק לך עם/בלי הפסקה. רצוי לאכול פחמימות לפני ופחמימות וחלבונים אחרי אבל בנושא זה תתיעץ עם משהו בתחום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אקו לב - עזרה בבקשה!!!דאגלס03/05/2014
שלום, עזרה בבקשה.
בן 25, בריא בדרך כלל, לחץ דם תקין. בדיקות דם תקינות. מזה תקופה מרגיש דפיקות לב חזקות בכל הגוף. מרגיש את הגוף זז עם דפיקות הלב כולל הראש והגפיים. רואה את הוורידים קופצים באזור הצוואר והידיים.
בוצע בדיקת אקו לב, להלן התוצאות:
חדר שמאלי אינו מוגדל. תפקודו הגלובלי והאיזורי תקינים. מקטע הפליטה המוערך 65%. החדר אינו היפרטרופי. עליה שמאלית אינה מוגדלת.
חללים ימניים בגודל ובתפקוד תקינים.
מורפולוגיה תקינה יש המסתמים עם עקומות זרימה תקינות על פניהם. הוגמה אי ספיקה פולמונלית, מיטראלית וטריקטספידלית מיזערית.
לא ננצפה תפליט פריקארדיאלי.
שורש האאורטה והאאורטה העלה ברוחב תקין.
האם מדובר באי ספיקה של מסתם אב העורקים או שמדובר במתח/לחץ שגורם לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות אקו לב - עזרה בבקשה!!! - תגובה
ד``ר רוברט הפנר04/05/2014אקו תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירוש מדדי לחץ דם!!!
דאגלס05/05/2014שמתי לב שמדידות לחץ הדם שלי אומנם לא גבוהיות אך ראיתי כי יש הפרש יחסית גבוה בין הלחצים. בדרך כלל מדדי הלחץ אומנם:
130/70 או 125/70 תמיד יש הפרש של 50-65 בין העליון לתחתון. האם זה יכול להסביר את התחושנ של הדפיקות לב בכל הגוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירוש מדדי לחץ דם!!! - תגובה
ד``ר רוברט הפנר05/05/2014לחצי הדם תקינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת א.ק.גדוד29/04/2014
שלום,
חבר שלי עשה א.ק.ג היום (התוצאה מצורפת)
האם הבדיקה תקינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת א.ק.ג - תגובה
ד``ר רוברט הפנר29/04/2014הצילום לא ברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצורף שנית מקווה שכעת תקין
דוד30/04/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצורף שנית מקווה שכעת תקין - תגובה
ד``ר רוברט הפנר30/04/2014צילום לא חד לכן אינני יודע אם הוא אינו תקין או שמדובר בבעיה טכנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)