מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עייפותדרורה25/09/2013
שלום.
אני בן 60 ובעברי אוטם שריר הלב עם פגיעה קלה מאוד בשריר הלב , עובד רגיל , מבצע פעילות גופנית כמעט כל יום , בדיקות אקו לב וארגומטריה לא השתנו מאז האוטם .
בשנה האחרונה שמתי לב שמייד לאחר ארוחת צהרים אני רדום מאוד ונרדם למשך רבע עד כחצי שעה כאילו כל הדם זורם לקיבה ולכן אני עייף ונרדם .
האם התופעה מוכרת , האם העיפות קשורה לאוטם שעברתי ואם לא מה זה יכול להיות .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר25/09/2013זה לא קשור ללב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתור שניקובי21/09/2013
שלום,אני בן 52 .לפני 4 שנים עברתי אוטם ושמו לי סטנס .כמו כן הובחן לי בעורק הימני חסימה של 50-70 אחוז..כבר 4 שנים שאני מתאמן בחדר כושר כ 3 פעמים בשבוע משתדל לאכול בריא וכמובן לוקח את התרופות הדרושות.
לפני כשבועיים באימון בחדר כושר הרגשתי כאבים בחזה ..הקרדיולוג שלי המליץ לי לבצע צינתור. בצינתור התגלה שהעורק הימני חסום 90 אחוז.תוצאות בדיקת דם שבוע לפני הצינתור הראו :HDL=55 LDL=75.5 TRIG=81
השאלה שלי למה? הרי כל כך השתדלתי, אכלתי בריא התאמנתי והגעתי להישגים כמו שלא הגעתי בגיל 18 , לקחתי את התרופות ועדיין העורק נחסם..אשמח לקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינתור שני - תגובה
ד``ר רוברט הפנר22/09/2013קובי אתה צודק. זאת מלחמה ארוכת שנים. אתה צריך להפחית את ה LDL לפחות מ 70 סביב 50-60. אתה בדרך הנכונה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי חזהמשה20/09/2013
שלום, קוראים לי משה ואני בן 17.
לפני מספר חודשים התחילו לי כאבי חזה,
הרופא שלח אותי לכמה בדיקות:
הולטר: בכללי תקין אבל גילוי שיש לי דבר שנקרא "סינוס טכיקרדיה"
אקולב: תקין לחלוטין
אולטה סאונד: תקין
בדיקות דם: תקין לחלוטין אשלגן טיפה נמוך, אבל ויטמין D נמוך מאוד.
כמו כן גם עשו לי מבחן מאמץ לפני שבועיים, שיצא תקין רק מראה על כושר גופני ירוד,
ובדיקת מטכולין , בכללי הכל יצא תקין מבחינת לב וריאות.
הגובה שלי 175 משקל 40.5.
נבדקתי , וזה לא אנורקסיה, מה שכן אמרו לי שזה גנטי כי כל המשפחה שלי הייתה מאוד מאוד רזה, ועכשיו התחלתי דיאטת תזונה עם אנשור פלוס.
אתמול בלילה, ישבתי והתחלתי לחוש בכאב חזה שהולך מתפשט ומתגבר.. זה בהתחלה הרגיש כמו אי נוחות בעצמות החזה, בכל נשימה זה הרגיש כאילו העצמות לוחצות יותר,
ובשלב מסוים בחלק העליון של החזה (אזור של בלוטת התריס) בצד שמאל התחיל לי כאב חזק , החמיר בעת נגיעה שהתפשט גם לגב.
התיאור של הכאב, מאוד פשוט , זה ממש הרגיש כאילו מתחו לי את החזה , ושברו לי את כל העצמות באזור עם פטיש, זה החמיר בנשימות עמוקות והורגשו פלפיטציות ביחד איתם,זה נמשך כ 10 - דקות פלוס אבל הכאב נמשך עד עכשיו, כמו "האנגאובר" של ה"התקף" , הרגשתי יובש בפה שעות לאחר מכן, הרגשה של גוף מאוד כבד וחולשה חזקה , סחרחורת וכאב ראש.
בזמן ה"התקף" הידיים לא הפכו לחיוורות והציפורניים לא הכחילו , כנ'ל בפנים,
רק שהצוואר שלי פתאום נעשה קפוא וראיתי מטושטש.
בכללי גם בדקו לי את בלוטת התריס והלבלב , והכל יצא תקין, כל הבדיקות האלה התרחשו 7 חודשים האחרונים, לפני כשבועיים עשיתי את הבדיקת מאמץ (טגר) שיצאה תקינה.
קראתי קצת, לגבי אנגינה, אבל זה לא נשמע לי הגיוני שכשאשר הכל יוצא אצלי תקין, ועשיתי בדיקה ללב לפני שבועיים זה פתאום יצוץ ככה.
בכללי היו סימנים ראשונים שדי התעלמתי מהן,
בשכיבה על הצד הייתה הרגשה של פלפיטציות כבדות ו "מלאות בדם", וטיפה כאבים בחזה , שהתעלמתי מהם.
אני מודע לכך, שזה לא תחליף לבדיקת רופא, אך אני אשמח מאוד עם תוכל לתת יעוץ ,
או דעה.
תודה רבה, משה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי חזה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר21/09/2013ממה שכתבת לא רואה בעיה שמתקשרת ללב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם המשךלימור18/09/2013
מעולם לא טופלתי בכולסטרול. וכן אני אוכלת הרבה ביצים כי אני צמחונית וב 10 ימים לפני הבדיקה חגגתי על גבינות שמנות. האם ה 10 ימים האלו יכול לגרום לשינוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם המשך - תגובה
ד``ר רוברט הפנר18/09/2013כנראה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםלימור18/09/2013
כולסטרול הרע לפני כמה חודשים היה 95 איך זה משתנה כל כך מהר??? מה משמעות של תוצאות הבדיקה ? בת 39 עם יתר לחץ דם מאוזנת עם כדורים.
Glucose (B) 84 mg/dl 70 - 100 .(....*.....).
Urea (B) 22 mg/dl 17 - 43 .(.*........).
Creatinine (B) 0.60 mg/dl 0,51 - 0,95 .(.*........).
.
eGFR 60 ml/min/1.73m²-מ לודג
.
Ca-Calcium (B) 9.2 mg/dl 8,1 - 10,4 .(....*.....).
Cholesterol 236 mg/dL
ץלמומ: <200 mg/dL
Triglycerides 135.00 mg/dl
mg/dl 150-מ ןטק :Normal
HDL-Cholesterol 60 mg/dl
ץלמומ: >40 mg/dL
Non-HDL Cholesterol 176.00 mg/dl
ץלמומ: <160
(תרכסו בל ילוחל: <130)
ילובג: 160-189
הובג: >190
LDL-Cholesterol 148.70 mg/dl
ץלמומ: <130 mg/dL
(תרכסו בל ילוחל: <100 mg/dL)
ילובג: 130-159 mg/dL
הובג: >160 mg/dL* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
ד``ר רוברט הפנר18/09/2013מוזר !!! אולי בגלל שהפסקת טיפול לכולסטרול ועשית דיאטת ביצים ?!
מה היה בבדיקות קודמות? תחזרי על הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו במאמץעדנה18/09/2013
שלום ד"ר,
האם אקו לב במאמץ נחשב לבדיקה אמינה? מה הסיכויים שיפספסו משהו בבדיקה
הזו?
תודה וחג שמח!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו במאמץ - תגובה
ד``ר רוברט הפנר18/09/2013עדנה שלום
ב"ממוצע" רגישות האקו לב במאמץ לגילוי הצרות משמעותית באחד מעורקי הלב כ 80%.
אבל זה לא כל כך מתמטי. אתן לך שתי דוגמאות.
גבר בן 60 עם סכרת, לחץ דם, מעשן וכאבים בחזה בהליכה בחודש האחרון, אקו לב במאמץ תקין. הסבירות שהתוצאה של האקו במאמץ נכונה שואף ל 0.
וכך גם לגבי אישה בת 30, ספורטאית ללא גורמי סיכון, אקו לב במאמץ לא תקין, גם כאן הסבירות שהאקו צודק שואף ל 0.
ולעומת זאת, במקרה הראשון, אקו לא תקין, סבירות שהאקו צודק כמעט 100% ובמקרה השני, תוצאה הפוכה, גם 100% אקו צודק.
לסיכום:
זה לא מספיק לשאול "נחשב לאמין", תלוי מי הנבדק, מי הבודק, ועוד גורמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה לפני הסרת משקפייםעינבל17/09/2013
שלום רב,
אני בת 28 ובגיל הרך עברתי ניתוח לב. כיום נקרא תיסמונת שון.
בעוד פחות מחודש אעבור ניתוח הסרת משקפיים בלייזר.
שאלתי היא האם יש צורך לקחת אנטיביוטיקה לפני הניתוח כפי שלוקחים לפני טיפולי שיניים?
ע"פ הבנתי כנראה שלא מעורב פה עניין של דם. השאלה אם עדיין יש צורך.
תשובתכם חשובה לי מאוד.
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה לפני הסרת משקפיים - תגובה
ד``ר רוברט הפנר18/09/2013את צריכה לברר עם רופא העיניים אם חולים עם מסתם תותב למשל זקוקים לטיפול אנטיביוטי מניעתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה ל פעינוח אקו+ מיפוי לבירון11/09/2013
לצוות הרופאים שלום וברכה
לפני כחודשיים אימי החלה
להרגיש תחושת לחץ בחזה
בבית החולים ערכו לה מספר בדיקות
א.ק.ג תקין ,
בדיקות הדם טרופונין שלילי
ובאקו לב
NORMAL LV+RV FX
NORMAL HEART CHAMBERS SIZE
NORMAL HEART VALVES
MILD MR
MILD TR מפל 26 ממ"כ
NORMAL IVC
NO PERICARDIAL EFFUSION
SMALL PFO -LT TO RT SHUNT
שלחו אותה הביתה
וטענו שכנראה שמדובר כנראה רק בתחושה
אך יחד עם המלצה להמשך בירור של מיפוי לב
1) שאלה ראשונה מה הפענוח של האקו לב ?
בהמשך לפני שבועיים היא עברה מיפוי
ולהלן התוצאות (היום נתקבלו)
תוצאות הבדיקה
-------------
תגובה קלינית : חיובית
א.ק.ג במנוחה : קצב סינוס, תרשים תקין
שינויים ב א.ק.ג: לא ניצפו
קליטה ריאתית : תקינה
הרחבה זמנית
של חדר שמאל: לא נצפתה
פגמי מילוי
-----------
הפיכים: אינפרולטרלי , פוסטרולטרלי
הפיכים חלקית: לא ניצפו
קבועים: לא ניצפו
לסיכום:
עדות לאיסכמיה מיוקרדיאלית הפיכה באזור קטן
בדופן אינפרולטרלי ופוסטרולטרלי בהתאמה לפיזור
ה CX-M בעקבות מתן דיפרידמול ומאמץ קל, שהסתיים
עם תעוקה אמנם ללא שינויים ב א.ק.ג
2) שאלה שנייה לצוות הרפואי
מה הפיענוח אומר מה המשמעות של זה בעברית
האם מדובר במשהוא קל או חמור או משהוא משמעותי
האם זה רק חשד ...? או וודאות
האם המיפוי תואם את תוצאות האקו לב
אשמח אם תוכלו גם להסביר את המושגים
וההשלכות של תוצאות המיפוי
תודה
לכם
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשה ל פעינוח אקו+ מיפוי לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר11/09/2013צריך לפנות עם תוצאת המיפוי והאקו לקרדיולוג. הוא יסביר לך אחרי שיבדוק וידבר עם אימך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק נמוךרות11/09/2013
היי
אני סובלת מדופק נמוך כל חיי (סביב ה-50)
בבדיקת ההולטר האחרונה נרשם כי הדופק בלילה יורד ל-33
וביום הוא סביב ה-45.
האם יש סכנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק נמוך - תגובה
ד``ר רוברט הפנר11/09/2013תלוי בגיל, מצבך הבריאותי וסיבת הדופק הנמוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רות12/09/2013הנני בת 50, סובלת מלחץ דם גבוה, לעיתים פרפור, וחולשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רות12/09/2013ולגהי הדופק הנמוך, מעולם לא זיהו מדוע נמוך הוא.
ולא איני ספורטאית..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר רוברט הפנר13/09/2013נמוך בסינוס? מה התרופות?
אין A-V Block ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק חזק ונראה לעין מעל החזהרוני10/09/2013
שלום.
אני בת 28. בריאה.
בדקות האחרונות אני מרגישה בדופק חזק מהרגיל בצד ימין של הגוף מעל החזה. מעבר לתחושה, ניתן להבחין ממש "בקפיצה" של האזור אחת לכמה שניות. (חשוב לציין שלא כל דופק מורגש בכזאת עוצמה, אלא כאמור- אחת לכמה שניות- "בדילוגים").
התופעה לא מלוווה בכאבים או מיחושים כלשהם.
זה ממש מפחיד אותי ואני שוקלת לפנות למוקד רפואה דחופה.
האם יש סיבה אמיתית לדאגה?
אשמח לתשובתכם בהקדם,
רוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק חזק ונראה לעין מעל החזה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר11/09/2013כנראה שהתשובה כבר לא רלוונטית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהעדי10/09/2013
אבי בן 83 ב"ה בריא.מזה מספר חודשים סובל מדקירות בחזה בזמן מאמץ וקושי בהליכה מהירה שאז מרגיש כאב בחזה. המעבר להליכה איטית מאד מפריע לו. המצב נמשך כבר 8 חודשים. מה זה יכול להיות ומה עושים? מאיפה מתחילים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר11/09/2013מה דחוף בשאלה אם מה שהוא מרגיש נמשך כבר 8 חודשים?
אני מציע להתחיל אצל רופא המשפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהול ודופק מואץמיכל09/09/2013
שלום,
אני בת 33 ובשנה וחצי האחרונות כל פעם שאני שותה אלכוהול בערב(1-2 כוסות אלכוהול, לא יותר מזה, ולא באופן תדיר), אני מתעוררת בלילה עם דפיקות לב חזקות מאוד ומהירות מאוד.
- אני מתעוררת מדי לילה בלי קשר, ודפיקות הלב מופיעות רק בלילות בהם שתיתי קודם לכן.
- התופעה הזו היא חדשה ולא הופיעה בעבר כשתיתי אלכוהול.
- פעם מזמן עשיתי אקו לב שהיה בגדר הנורמה
- אקג תקין
- הולטר לב היה בגדר הנורמה (מעט VPB ו-APB) אבל לא שתיתי ביום שבו נעשה ההולטר כך שאני לא יודעת אם זה מלמד משהו.
- יש לציין שבזמן שהתופעה התחילה לקחתי אלטרול שהבנתי שעושה אינטראקציה לפעמים עם אלכוהול, אבל אני כבר שנה לא לוקחת אלטרול והתופעה נמשכת.
האם אלכוהול יכול לגרום לדפיקות הלב המואצות? האם יתכן שמדובר בהפרעת קצב? מה עלי לבדוק?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהול ודופק מואץ - תגובה
ד``ר רוברט הפנר11/09/2013כנראה שזה מה שהאלכוהול עושה לך אז תשתי פחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל באבחנותgva06/09/2013
שלום ושנה טובה ובריאה .
אבקש לשאול מה ההבדל בין 2 אבחנות:
1. התקף לב .
2. אוטם שריר הלב עם הרחבה ותומך בעורק .
האם באבחנה ראשונה של התקף לב שלא נגרם כתוצאה מעצרות בעורק חובה לתת לחולה תרופות ממשפחת הססטינים .
האם באבחנה השניה נדרש ומתחייב בגלל ההרחבה והתומך שהוכנס לעורק לתת לחולה תרופות ממשפחת הססטינים להורדת שומנים בדם .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה ההבדל באבחנות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר07/09/2013מה הקשר לתומך? הטיפול בסטטינים ניתן בכל התקף לב כי התקף לב נגרם מטרשת עורקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הולטרעדנה יעקב05/09/2013
שלום,
רציתי לברר לגבי תשובת הולטר
"נצפו סה"כ 2227 VPC'S TOTAL
בהמשך הבדיקה ממספר מוקדים שונים מהם קטעי בגמניה וטריגמניה חדרית בפיזור הומוגני ביממה. נצפה זוג VPC'S
נצפו סה"כ 81 APC'S במשך הבדיקה בפיזור הומגני ביממה.
נצפה קטע קצר בין 3 פעימות של NONSUSTAINED TACHYCARDIA ATRIAL
אשמח לפיענוח התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הולטר - תגובה
ד``ר רוברט הפנר05/09/2013תפני עם תוצאת ההולטר לקרדיולוג. אין לתוצאת הבדיקה ערך מבלי להכיר את הנבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PR קצרליאת04/09/2013
שלום בהמשך לשאלתי הקודמת
מה המשמעות של PR קצר?
האם העובדה שאני חולת סתמה תורמת?
תודה ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PR קצר - תגובה
ד``ר רוברט הפנר04/09/2013אסתמה אינה קשורה לעינין.
במצבים מסוימים כשישנם מסלולים חשמליים נוספים בלב, ה PR (ההולכה החשמלית מעליות הלב לחדרים) מתקצר, דהיינו הולכה יותר מהירה. שימי לב לניסוח שלי, זהו הסבר כללי, זה לא אומר שלך יש את זה. ה PR שלך בהולטר ממש גבולי ולא ציינת קיום גלים נוספים שמתווספים בדר"כ. לכן הצעתי לך שתראי לקרדיולוג אקג מלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)