מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה - על שריר הלביולי23/05/2013
ראשית תודה על הפורום ושנית - אשמח לתשובתכם.
בעברי עשיתי דיאטות בזק רבות וקיצוניות. הבנתי שזה לא טוב לשריר הלב. הייתי יורדת מהר וכרגיל אחכ מעלה...
אני רוצה לעשות דיאטה (אחרי כמה שנים של ההפסקה ביויו) ושאלתי: כתרופה מונעת האם יש תרופה לחיזוק שריר הלב?
מקווה שלא הצחקתי אתכם בשאלתי... ואשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - על שריר הלב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר25/05/2013אין תרופה כזאת
מן הסתם כולם היו יודעים ובולעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם נמוךנטלי23/05/2013
שלום. יש לי שאלה. לחץ דם שלי בדרך כלל 110/67. ביום ראשון האחרון הגעתי למיון עח דלקת בשתן. קיבלתי נוזלים עם אנטביוטיקה ושוחררתי. רופא נתן ליאופלוקסצין פעמיים ביום. מיום ראשון הלחץ דם שלי ירד ל99/58. עכשיו אני הרגשתי סחרחורת ומדדתי את הלחץ דם בויזומט.הוא 106/52. האם זה מסוכן ומה אעלי לעשות עכשיו ובכלל איך לעלות את הלחץ דם שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם נמוך - תגובה
ד``ר רוברט הפנר25/05/2013תשתי ותמליחי יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטםדרי23/05/2013
שלום ארצה לדעת מה אומרות תוצאות מיפוי הלב (אני כשנה לאחר ניתוח מעקפים)
פגמים
הפיכים:פוסטוליטרלי
הפיכים חלקית:לא נצפו
קבועים:אינפרואפיקלי,פוסטרובזלי,אינפרו-בזלי
לסכום:
עדות לאוטם באזורים הקבועים המצויינים לעיל, בנכחות איסכמיה באזורים ההפיכים המצויינים לעיל בעקבות מתן דיפרידמול.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטם - תגובה
ד``ר רוברט הפנר25/05/2013המיפוי אינו תקין ואתה צריך להתיעץ עם הקרדיולוג שלך שמכיר את העורקים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלין22/05/2013
שלום רב מה הוא דופק נורמאלי במנוחה ובמאמץ ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר23/05/2013במנוחה 60-80 במאמץ תלוי במאמץ וגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור אקו מאמץגילבר צב22/05/2013
שלום רב ,
הני בחור בן 51 .רקע של היצרות פולמונלית קלה - בינונית .
בבדיקת אקו מאמץ מימצאים -מפל 34/20 במנוחה חדר ימיני מורחב קלות .
יחם E/e תקין 6:1 , לא תומך בקיום לחץ מילוי מוגבר של חדר שמאל .
ושינויים קלים ב- ST-T אק"ג מאמץ .
לאחר מאמץ נמדד לחץ של 61/44 ממ"כ .תפקוד חדר שמאל תקין וחדר ימין השתפר אבל מורחב .TAPSE 22 .
מאמץ הופסק לאחר 5 דקות בעומס 7 METZ .
שאלות - מה משמעות חדר ימין מורחב ?
מה משמעות שינויים קלים באק"ג .
מה הכוונה הקלינית לא תומך בקיום לחץ מוגבר של חדר שמאל ?
תודה מראש
נף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור אקו מאמץ - תגובה
ד``ר רוברט הפנר22/05/2013מציע שתתיעץ עם הקרדיולוג שמכיר אותך. לבדיקות אין משמעות מבלי להכיר את הנבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמלצת הרופא אני עושה מינוי על "עמית22/05/2013
בהמלצת הקרדיולוג אני עושה מינוי על קרדיוביפר
"עמית אם יש שינויים בא.ק.ג. רוץ לבית חולים,אם אין ,תשאר בבית ,תתעלם מהכאבים כל עוד הם דומים לכאבים בעבר"
ההמלצה נתנה בכובד ראש ולאחר הרבה בדיקות והכרות ממושכת,כך שאני לא שואל לגביה, ברור לי שרק רופא המכירני טוב יכול לחוות דעה בנידון,
אני גם לא מבקש על המלצה איזה חברה קרדיו!
אני מבקש חוות דעת מקצועית לגבי מכשיר ספציפי,
מכשיר קרדיו ביפר קטן בגודל של סמארטפון ,עם רק 3 אלקטרודות, שלטענת החברה ,נותן אקג 12 לידים זהה לבדיקה בבית חולים,
לעומת זה חברה שניה שבה אין לי הנחה,המכשיר הוא הרבה יותר גדול עם חגורת אלקטרודות הנחגרת מסביב לבית החזה,
מעבר לאיכות השרות של החברות שאין לשאול עליו רופא, האם ,יש לכם יכולת ל"הזים" את חששותיי שהמכשיר הקטן שמא "אינו רציני" מספיק ,האם מכשיר בגודל סמארטפון עם 3 אלקטרודות יכול לתת אקג ברמה הגבוהה הנדרשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמלצת הרופא אני עושה מינוי על " - תגובה
ד``ר רוברט הפנר22/05/2013תקח את מה שנוח לך יותר לשימוש ומשתלם יותר כלכלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרדילוקרעות21/05/2013
שלום רב. אני בת 24 סובלת מהתקפי חרדה פסיכולוגיים עוד מילדות. עברתי אקג ןאקו ויצא תקין. בהמלצת הקרדיולוג אני נוטלת קרדילוק כי הדופק מהיר ואף במנוחה. בהתחלה הכדור עזר אח"כ לא כ"כ. בהתיעצות עם רופא המשפחה העליתי את המינון של הקרדילוק שבהתחלה האט ואח"כ עדייו חשה לעיתים בדופק מהיר ובחרדה עדיין דופק מהר. האם הקרדילוק לא אמור לווסת את הדופק כדי שבהתקף חרדה הוא לא יעלה על 120? מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרדילוק - תגובה
ד``ר רוברט הפנר22/05/2013כנראה שיש מקום לטיפול טוב יותר בחרדות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח אקו דחוףדקלה20/05/2013
ערב טוב,
ביצעתי אקו לב בגלל כאבים בחזה והמשפט שלא הבנתי - חור סגלגל פתוח עם דלף מיזערי משמאל לימין על פניו. מה זה אומר? האם בגלל זה הכאבים? והאם זה יכול להחמיר? כמו כן האם ההורמונים שלקחתי עקב טיפולי פריון גרמו לזה?
כמו כן ,רשום הודגמה אי ספיקה מיטרלית וטריקטספידלית מזערית עם מפל לחצים בן 14 ממ"כ על פני המסתם ממצא המתאם ללחץ ריאתי מוערך של כ 20 ממ"כ. שאר הבדיקה תקינה וארגומטריה תקינה.
לאור ממצאים אלה, האם מותר לי להמשיך עם ההורמונים, והאם מותר לי פעילות גופנית מאומצת? בבקשה תסבירו לי מה זה אומר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח אקו דחוף - תגובה
ד``ר רוברט הפנר20/05/2013ממצאים לא משמעותיים כנ״ל החור הסגלגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחור סגלגל
דקלה21/05/2013תודה על התשובה , רציתי להבין חור בלב זה לא דבר מולד? כי לא היה לי עד עכשיו, אקו קודם לפני 3 שנים היה תקין.
כמו כן האם זה יכול להחמיר? והאם זה יכול לגרום לשבץ ?
האם אין החמרה בהריון כשלחץ הדם עולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים לי
דקלה22/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים לי - תגובה
ד``ר רוברט הפנר23/05/2013גם לפני שלוש שנים הוא היה שם אבל לא ראו אותו כי הוא כנראה מאוד קטן. הסיכון מזערי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחור סגלגל ודלף
דקלה23/05/2013תודה על התשובה, רציתי לדעת רק -אם אני אמשיך עם ההורמונים זה לא יזיק לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על מחלות לב לעבודת חקרדור20/05/2013
אני עושה עבודת חקר בנושא - האם קיים קשר בין פעילות ספורטיבית למחלות לב. אשמח אם תענו לי על השאלות הבאות.
מהן מחלות הלב הנפוצות ביותר ?
ממה נגמרות מחלות לב?
איך אפשר למנוע התפתחות של מחלות לב ?
איך מטפלים במחלות לב?
האם פעילות ספורטיבית עוזרת או מחמירה בעיות ומחלות לב ?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות על מחלות לב לעבודת חקר - תגובה
ד``ר רוברט הפנר20/05/2013אתה לא צריך לעשות עבודת ״חקר״. זה נעשה הרבה לפניך. תחפש באינטרנט. אתה לא מצפה שאנחנו נכתוב לך אותה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעל תיקון ASD VSD מעשן.RED19/05/2013
בן משפחה שלי שעבר ניתוח ASD VSD בגיל חצי שנה(0.6 חודשיים) התחיל לעשן לא מזמן. חוץ מן הנזקים הרגילים של סיגריה יהיו לו עוד דברים?
זה מעלה לו את הסיכיון לחלות בהתקף לב?
הוא מעשן NEXT (לפי מה שקראתי הם נחשבות חלשות)
לסיכום : בן 18 התחיל לעשן NEXT (נחשבות חלשות) עבר תיקון ASD VSD בגיל חצי שנה.
תודה לעוזרים..
RED* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעל תיקון ASD VSD מעשן. - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר20/05/2013שלום RED
עישון לא מומלץ במצב שלו כמו כל אחר ,במשך הזמן יכול לגרום אצלו יותר בעיות עקב מצבו כלומר לאחר תיקון מום מולד מסוג כזה.
בהצלחה
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכת צ'יהדבורה19/05/2013
קראתי שמי שנוטל מדלל צריך להתייעץ עם רופא כדי לצרוך צי'ה.האם יש בעיה או אפשר להשתמש בצי'ה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכת צ'יה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר19/05/2013דבורה
אני מכיר צי'ה רק בריקוד ה "צי'ה צי'ה צי'ה"
לזה כוונתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
דבורה19/05/2013הכוונה לזרעי צ'יה,(אהבתי את תשובתך,אתה יודע לרקוד צה צה צה?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר19/05/2013מומחה...לא לזרעים הנ״ל ולכן לא יכול ליעץ לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח תותאה של teeדבורה18/05/2013
היתי מבקשת להבין מה המשמעות של
:פרולפס של עלה מיטרלי אחורי בסגמנט מדיאלי של p2 וp3 פרופלס של עלה קדמי החלקו המדיאלי,אי ספיקה מיטרלית קלה,אי ספיקה טריקוספידלית מינימלית, הודגם מעבר מאוחר של בועיות מימין לשמאל (לאחר כ-8 פעימות) לא תומך בשנט קרדיאלי,יכול להתאים לפיסטולה ורידית עורקית בריאה,טרשת קלה באאורטה היורדת.
ובנוסף, אם אפשר לדעת אם זה מצריך ביקור אצל קרדיאולוג דחוף או זה יכול להמתין עד התור שקבעתי לחודש הבא.
בכבוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלתי הקודמת
דבורה18/05/2013האם מה שתיארתי בשאלה הקודמת יכול להיות תופעות לוואי לטיפול כימוטרפיה ואו הקרנות שקיבלתי לפני כ-9 שנים לאחר שחליתי בסרטן השד?
האם הבעיה מוכרת בביטוח לאומי כדי להגיש נכות כללית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי הקודמת - תגובה
ד``ר רוברט הפנר18/05/2013דבורה
פרולפס הכוונה צניחה. הנתונים הטכניים לא צריכים לענין אותך. החשיבות היא בחומרת האי תפקוד של המסתם וממה שכתבת זה קל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ולחץ בחזה ושיעוליםרועי17/05/2013
היי,
בתקופה האחרונה (שבוע וחצי בערך) יש לי כאבים בחזה, באיזור הלב, ולחץ שבא והולך. בנוסף לזה התחילו להופיע גם הרבה שיעולים.
אציין שאני בן 20, אני חייל ואין לנו רופא בבסיס עד חודש הבא...
העניין מאוד מטריד אותי והייתי מאוד רוצה לדעת במה מדובר.
האם הדבר דחוף? מה זה יכול להיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ולחץ בחזה ושיעולים - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר18/05/2013שלום רב
קשה לעזור בלי לבדוק אותך.
יש מצב שהכאבים בחזה שאתה מרגיש קשורים לשיעול ולא קשור בעיה לבבית.
בהצלחה
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה דחוףאנונימית16/05/2013
שלום:
בת 28 עישנתי 10 שנים והפסקתי לפני כמעט חודשיים
סובלת מכאבים בחזה בצד שמאל כבר חודש וחצי שלפעמים בלתי נסבלים ודורשים ממני ריצות למיון. הכאבים באים בפתאומיות במנוחה ללא קשר למאמץ נשימה או תנוחה כלשהי במרבית האקג שעשיתי נצפו עליות במקטע st - חשד ל- high take off
הטרופונין האחרון היה תקין אבל כפי מה שקראתי צריך לקחת את הבדיקה לפחות 4 שעות לאחר הכאבים או בדיקה חוזרת 8 שעות אחרי - מה שאף פעם לא עושים במיון
באקג האחרון בביקור רופא היה כתוב early repolarization ועליות st
אני לא יכולה עוד עם הכאבים הבלתי נסבלים האלו ולחיות עם הפחד מהתקף לב
מה עליי לעשות? צנתור? מיפוי לב?
אקו לב לפני חודש וחצי יצא תקין אך זה היה לפני הכאבים החזקים- לעשות שוב?
בדיקת מאמץ- לפני חודשיים תקינה אבל הבנתי שלא תמיד היא מאבחנת בעיות בעורקים
בדיקות דם אמרו לי במיון תקינות אבל לא פירטו לי עליהם...
שמעתי על בחורות צעירות ממני שהיו להם חסימות בעורקים כך שכשאומרים לי שבגילי זה נדיר אני כבר בספק אם להאמין- ממה יכול עוד להיות הכאבים האלו?
אני ממש זקוקה לעצה ועזרה כי אני לא יכולה לחיות ככה
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה דחוף - תגובה
ד``ר רוברט הפנר16/05/2013שכחת לרשום מה היה בבדיקת ה EPS
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבסדר
אנונימית16/05/2013אם אתה לא יכול לעזור לי זה בסדר אבל זה לא קשור ל-eps יכול להיות שכתבתי כאן בפורום בעבר ואתה זוכר
פשוט נראה שהתשובה שלך קצת מלגלגת כשאנשים סובלים ומחפשים עזרה
תודה בכל זאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבסדר - תגובה
ד``ר רוברט הפנר16/05/2013....לפני יומיים ונענית
תרגישי טוב
נב. למה החלטת שהבעיה בלב? אני בכלל חושב שהבעיה שלך בתחום אחר לגמרי. אבל כמו מקודם מציע שתתיעצי עם הרופאים שבדקו אותך בחודשים האחרונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- BICUSPID AAORTIC VALVEשרון15/05/2013
שלום רב,
יש לי מספר שאלות:
1. האם BICUSPID AORTIC VALVE נחשה מחלת לב גם אם אין הצרות של המסתם?
2. האם כל אדם שיש לו BICUSPID AORTIC VALVE יגיע לניתוח באיזשהו שלב?
3. האם "היצרות אבי העורקים" הוא תיאור נוסף ל- BICUSPID AORTIC VALVE או שאין קשר בין השניים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BICUSPID AAORTIC VALVE - תגובה
ד``ר רוברט הפנר16/05/20131- זהו מום מולד
2- לא
3- אין הצרות כלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסתם דו צניפי
שרון16/05/2013שלום ד"ר ותודה על תשובתך.
אודה אם תוכל לענות גם על השאלה הבאה:
האם התופעה הינה מחלת לב או מום בלבד.
אדם שנולד כך הוא חולה לב?
תודה רבה
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסתם דו צניפי - תגובה
ד``ר רוברט הפנר16/05/2013שרון שלום,
בגדול אפשר להסתכל אל הלב בשלושה מישורים:
1- הלב עצמו שהוא שריר
2- שסתומים=מסתמים
3- חשמל
-------------------
ה BAV כל עוד המסתם מתפקד כתקין כלומר ללא אי ספיקה והוא לא מוצר, מתיחסים אליו כאל מסתם עם מום בלבד. כשהמסתם גם אינו תקין בפעילותו אז אפשר לומר שיש "מחלת לב" כי כמו מקודם "הלב" הוא שריר, מסתמים וחשמל. אבל האמת היא שכל עוד אין פגיעה בשריר עצמו אין כביכול "מחלת לב".
כפי שאת רואה מדובר בהגדרות בלבד, ללא משמעות גדולה.
ל BAV מתלוות לעתים קרובות הרחבה של אאורטה עולה ובשנים האחרונות אנחנו יודעים שמדובר בשתי מחלות נפרדות. כלומר המסתם יכול לתפקד כתקין והאאורטה מתרחבת.
בהצלחה במבחן !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שרון17/05/2013תודה רבה על עזרתך.
לצערי לא מדובר במבחן אלא במבחן החיים (נולדתי עם מסתם כזה..)
היות ויש לי דין ודברים עם חברת הביטוח רציתי לשאול האם אוכל לפנות אליך על מנת לקבל את תשובותייך באופן פורמאלי במידה והדברים יגיעו לכדי כך.
כיצד אני מגיעה אליך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר17/05/2013במרפאה בגבעתיים
אם את חברת מכבי, דרך מכבי. אם לא בפרטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)